Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ ΚΑΙΝΙΞΜΠΕΡΓΚ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΟΥ ΥΠΟ ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.


 Ένας  Ρώσος Ναύαρχος  στην κατεχόμενη  γερμανική  πόλη  του  Καίνιξμπεργκ  "άνοιξε πυρ" κατά του γερμανού φιλοσόφου Κάντιου.
Το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό αναμείχθηκε σε μια ακόμα διεθνή διαμάχη, καθώς ανώτατο στέλεχος του, ο Διοικητής του Στόλου της Βαλτικής, Αντιναύαρχος Ιγκόρ Μουχαμέτσιν, επιτέθηκε στον γερμανό φιλόσοφο Κάντιο.


Ο Ρώσος Ναύαρχος βιντεοσκοπήθηκε την ώρα που μιλούσε σε ρώσους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς στο Καλίνινγκραντ αποκαλώντας τον γερμανό φιλόσοφο έναν προδότη που έγραψε ακαταλαβίστικα βιβλία και ικέτευε για να διοριστεί καθηγητής σε ένα πανεπιστήμιο.

Το ομολογουμένως περίεργο αυτό συμβάν εξηγείται από την διαμάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από την ονοματοδοσία του διεθνούς αερολιμένα της πόλης του Καλίνινγκραντ, η οποία είναι βάση του Ρωσικού Στόλου της Βαλτικής και η γενέτειρα του γερμανού φιλοσόφου Κάντιου.

Η Ρωσία προσκάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν έναν ντόπιο ήρωα, το όνομα του οποίου θα λάβει τελικά το νέο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Τα απρόοπτα ξεκίνησαν όταν ο γερμανός φιλόσοφος, ο οποίος έζησε στην περιοχή κατά την περίοδο της Πρωσίας, όταν η πόλη ονομαζόταν Κένιγκσμπεργκ, μπήκε στην τελική τετράδα της ψηφοφορίας.

Τις τελευταίες μέρες έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις με μπογιές τόσο στο άγαλμα του γερμανού φιλοσόφου στο πανεπιστήμιο της πόλης, όσο και στον τάφο του.

Τα τέσσερα ονόματα που βρίσκονται στην τελική τετράδα για την ονοματοδοσία του αεροδρομίου, είναι η Ελισάβετ της Ρωσίας -η οποία κατέλαβε την περιοχή για ένα διάστημα μετά το πέρας του Επταετούς Πολέμου-, ο  στρατηγός του κομμουνιστικού  στρατού Αλεξάντερ Βασιλέφσκι - ο οποίος κατέλαβε την πόλη -  ο γερμανός φιλόσοφος Εμμάνουηλ Κάντ - τα κείμενα του οποίου στην μεταφυσική και την ηθική φιλοσοφία θεωρούνται από τα πιο σημαντικά της φιλοσοφίας της Δύσης- και ενός άλλου Στρατηγού του κομμουνιστικού Στρατού, του Ιβάν Τσερνιακόφσκι - ο οποίος πολέμησε και πέθανε στην μάχη για την κατάληψη της πόλης.

Οι τοπικές αρχές της πόλης Καλινιγκράντ (στη Βαλτική Θάλασσα) διεξήγαγαν ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ονοματοδοσία του αεροδρομίου της πόλης και ανάμεσα στα υποψήφια ονόματα ήταν και εκείνο του μεγάλου φιλοσόφου Εμμανουήλ Καντ.  Για την ιστορία, το Καλινινγκράντ είναι μια πόλη που ανήκε στην Πρωσία και περιήλθε στην Σοβιετική Ένωση ως «προίκα» με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το αρχικό όνομα της πόλης, από το 1255 -όταν σε αυτό το σημείο Τεύτονες Ιππότες έχτισαν το ομώνυμο κάστρο-, ήταν Κένιγκσμπέργκ (Königsberg). Μετά το 1945 οι Γερμανοί εκδιώχτηκαν και η πόλη κατοικήθηκε από Ρώσους. Το Wikipedia γράφει: «Η πόλη καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κατελήφθη από τον Κόκκινο Στρατό το 1945 και ο γερμανικός πληθυσμός διέφυγε ή εκδιώχθηκε. Μετονομάστηκε σε Καλίνινγκραντ στις 4 Ιουλίου 1946  προς τιμήν του Μιχαήλ Καλίνιν».


Ο Κάντιος (1724-1804) γεννήθηκε, έζησε και πέθανε σε αυτή την πόλη. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, τέσσερα χρόνια, το Königsberg ήταν υπό τη διοίκηση των Ρώσων (ήταν τα μόνα χρόνια της ρωσικής παρουσίας στην πόλη από την ίδρυσή της και μέχρι το τέλος του Β'Π.Π.). Έχει λοιπόν μια λογική του να θέλει κάποιος να δώσει το όνομά του σε κάτι σημαντικό σε αυτή την πόλη.
Μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων ονομάτων, και αφού το όνομα Εμμαντουήλ Κάντ είχε αποκτήσει ένα μεγάλο προβάδισμα, ξεσηκώθηκε ένα άγριο «πατριωτικό» κύμα αντιδράσεων.
«Ένας άγνωστος… Ένας κάποιος Εμμανουήλ Κάντ. Ήταν ένας προδότης της χώρας του, ένας γλύφτης που σερνόταν στα γόνατα για να πάρει μια έδρα στο πανεπιστήμιο.
 Έγραφε κάτι ακαταλαβίστικα βιβλία που κανείς δεν τα διαβάζει και ούτε θα διαβάσει». Τα λόγια ανήκουν στον αντιναύαρχο του Ρωσικού στόλου και επικεφαλής του στόλου της Βαλτικής Θάλλασας Ιγκορ Μουχαμέτσιν, ο οποίος απευθυνόμενος στους ναυτικούς της Βόρειας Θάλασσας τους προτρέπει να καταψηφίσουν στην ψηφοφορία (και να προτρέψουν τους συγγενείς τους να καταψηφίσουν) τον «κατάπτυστο» Καντ. Μετά από αυτό, το μνημείο του Καντ στην πόλη βανδαλίστηκε, φυλλάδια με προσβλητικό περιεχόμενο κατά του φιλοσόφου γέμισαν τους δρόμους. Φυσικά η ψηφοφορία έληξε με τη «νίκη» του ονόματος μιας ρωσίδας τσαρίνας. Ο Κάντ συνεχίζει να αναπαύεται στο Königsberg, εκτός και αν οι ρωσικές αρχές αποφασίσουν τελικά να χτίσουν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πάνω στο σημείο που βρίσκεται ο τάφος του.
Οι ζωντανοί εχθροί που έχει δημιουργήσει η Ρωσία μάλλον δεν της αρκούν και τώρα έχει αποφασίσει να τα βάλει και με τους νεκρούς.


«Το Καλίνινγκράντ ή Königsberg ήταν γερμανική πόλη για αιώνες» – Ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών μιλά για «μεγάλη απειλή» από την Ρωσία

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Όταν ο επικεφαλής Bundesnachrichtendienst (γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών),  Bruno Kahl, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Spiegel περί «αυξανόμενης και μεγάλης απειλής από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», τότε τα πράγματα μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας δεν οδεύουν σε σωστό δρόμο.
«Η ρωσική στρατιωτική απειλή μεγάλωσε και μεγαλώνει συνεχώς . Ως εκ τούτου, την λαμβάνουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη. Δεν είναι μόνο  απειλή της προπαγάνδας, είναι η  επιστροφή στην ημερήσια διάταξη όλων των συμβατικών θεμάτων στην περιοχή μας», δήλωσε ο  επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, Bruno Kahl.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει διπλασιάσει την  δύναμη μάχης  στα δυτικά σύνορα, και δεν είναι μόνο η παρουσία πυραύλων «Ισκαντέρ ».
«Όλα αυτά δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως μια απειλή της Δύσης. Αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως δυνητική απειλή»,  δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας .

Πολλοί Γερμανοί ειδικοί μιλούν για προσπάθεια του Πούτιν εδώ και 15 χρόνια να αυξήσει την επιρροή του στην  Ευρώπη, ειδικά στις  φτωχότερες χώρες.
Επίσης οι ίδιοι τονίζουν ότι η ρωσική απειλή αφορά σαφώς τα κράτη της Βαλτικής, αλλά και ό, τι κανείς δεν ξέρει  φυσικά τι ονειρεύεται ο Τσάρος για την Ουκρανία και άλλες περιοχές.
Ο Ρώσος πρόεδρος θέλει «επιστροφή» στο σύστημα με τις σφαίρες επιρροής και γι αυτόν ολόκληρος ο ζωτικός  χώρος του πρώην ανατολικού  μπλοκ και των Βαλκανίων  είναι χώρος προνομιακής δράσης.
Το κύριο θέμα όμως των Γερμανών παραμένει σαφώς το Καλίνινγκραντ λόγω της μετακίνησης πυραύλων S-400 και Iskandar , οι οποίοι έχουν στην εμβέλεια τους το Βερολίνο και άλλες γερμανικές πόλεις.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Καλίνινγκραντ ονομάζονταν και Κένισμπεργκ και ανήκε στην Γερμανία που το παρέδωσε στην ΕΣΣΔ με το τέλος του πολέμου το 1945.
Στο άρθρο με τίτλο (Το ΝΑΤΟ εναντίον του Καλίνινγκραντ επιδιώκει τον αποκλεισμό και την προσάρτηση του από την Γερμανία), γράφτηκε ότι Ρωσικές υπηρεσίες επικεντρώνουν την προσοχή τους στο Καλλίνγκραντ, τονίζοντας ότι είναι μια περιοχή η οποία θα μας απασχολήσει λίαν συντόμως λόγω της κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας στην Βαλτική.
Η κύρια αποστολή των νατοϊκών αξιωματούχων είναι να εμποδίσουν πάση θυσία τους ρωσικούς πυραύλους να φτάσουν στην Βαλτική Θάλασσα και να «αλώσουν» μέσω  αυτονομιστικής εξέγερσης την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Το επόμενο στάδιο θα είναι η επιστροφή της  στην «αγκαλιά» της Γερμανίας .
Οι άοκνες προσπάθειες του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής,  για να προστατευθούν οι τρεις  δημοκρατίες από την  τρομερή ρωσική «Αρκούδα», κάνει τους ανθρώπους αφελείς και ανήσυχους, τονίζουν Ρώσοι ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Το γερμανικό και αμερικανικό σχέδιο  είναι ο «εξευρωπαϊσμός» του Καλίνινγκραντ.
Πρόσφατα, ο πρώην Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Μάικλ Μακφόλ έκανε μια πολεμική δήλωση στην οποία  σχολιάζοντας την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, κάλεσε την Γερμανία να προσαρτήσει το Καλίνινγκραντ.
«Το Καλίνινγκράντ ή Königsberg ήταν μια γερμανική πόλη για αιώνες. Μήπως αυτό  σημαίνει ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα να προσαρτήσει το Καλίνινγκραντ τώρα;» έγραψε ο  Μακφόλ  στο Twitter του.
Η δήλωση του πρώην Αμερικανού πρέσβη σε ένα τέτοιο θέμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Στις ΗΠΑ υπάρχει παράδοση κατά την οποία,  πρώην  διπλωμάτες και άλλοι  κυβερνητικοί  αξιωματούχοι , προβαίνουν σε δήθεν αποκαλύψεις , από τις οποίες η  Ουάσιγκτον δεν αποστασιοποιείται ποτέ και σε καμία περίπτωση  .
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Καλίνινγκραντ, η οποία αποτελεί το ευρωπαϊκό φυλάκιο της Ρωσίας, είναι στην ουσία  ένα «κόκαλο στο λαιμό» του ΝΑΤΟ.
Εκτός  ότι υπάρχει μια ισχυρή ναυτική βάση, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της Βαλτικής Θάλασσας, η παρουσία των πυραύλων  τύπου Iskander-M με 500 χλμ βεληνεκές,  απειλεί ένα μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Ευρώπης  και της Γερμανίας.

Γερμανικό προξενείο στο Καλίνινγκραντ


Την πρώτη διπλωματική παρουσία της Γερμανίας στο Καλίνινγκραντ, την άλλοτε γερμανική πόλη που περιήλθε στον σοβιετικό έλεγχο μετά το B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εγκαινίασε χθες ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, προτού μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. O Φίσερ παρέστη στην ορκωμοσία του πρώτου γενικού προξένου στην πόλη, του Κρνέλιους Ζόμερ, ο οποίος είχε υπηρετήσει παλιότερα στη γερμανική πρεσβεία στη Φινλανδία.
Ο κ. Φίσερ κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Γερμανού φιλοσόφου Ιμάνουελ Καντ, επί τη ευκαιρία της 200ής επετείου από τον θάνατό του. O Καντ είχε γεννηθεί στην πόλη, η οποία ονομαζόταν Κένιχσμπεργκ. H Σοβιετική Ενωση εξασφάλισε τον έλεγχό της και ολόκληρης της περιοχής μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και οι εναπομείναντες Γερμανοί κάτοικοι απελάθησαν. Το 1946 μετονομάσθηκε σε Καλίνινγκραντ στη μνήμη του κομμουνιστή επαναστάτη Μιχαήλ Καλίνιν, ηγέτη της χώρας, ο οποίος ουδέποτε πάτησε το πόδι του στην πόλη, αλλά πέθανε όταν οι σοβιετικές αρχές αναζητούσαν νέο όνομα για την πόλη. Το 1991 η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης οδήγησε στην απομόνωση του Καλίνινγκραντ από την υπόλοιπη χώρα.
Ο Φίσερ τόνισε κατά τη χθεσινή του ομιλία την αφοσίωση του Βερολίνου στην ευρωπαϊκή ενοποίηση και τη συνεργασία του με τη Ρωσία. Το άνοιγμα του γερμανικού προξενείου θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των Ρώσων κατοίκων του Καλίνινγκραντ που θέλουν να επισκεφθούν την E.E. και θα βοηθήσει τους 5.000 - 7.000 Γερμανούς που ζουν στην περιοχή.

ΟΙ  ΓΕΡΜΑΝΟΙ  ΤΟΥ  ΒΟΛΓΑ
Κατά την περασμένη δεκαετία, στη Δυτική Ευρώπη αναπτύχθηκε η ιδέα να διατεθεί η περιοχή του Καλίνινγκραντ στους Γερμανούς του Βόλγα, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του Βα Παγκοσμίου Πολέμου απώλεσαν τη σοβιετική τους δημοκρατία, ή σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες, όπως τις ρωσικές μειονότητες στα βαλτικά κράτη, χωρίς να λαμβάνεται καθόλου υπόψη ο υφιστάμενος πληθυσμός, ο οποίος μεταξύ του 1945 και 1991 συνέρευσε εδώ από όλα τα μέρη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ξαναχτίζεται  η  εκκλησία  της  Φρουράς.

Η δημοτική αρχή της πόλης του Πότσδαμ στην ανατολική Γερμανία σχεδιάζει να αναγεννήσει από τις στάχτες της μια εντυπωσιακή εκκλησία που κατεδαφίστηκε πριν από 45 χρόνια.
Η Εκκλησία της Φρουράς (Garnisonkirche), χτισμένη το 1732 επί βασιλείας Φρειδερίκου-Γουλιέλμου Α', ήταν ένας σημαντικός ναός όπου είχε παίξει εκκλησιαστικό όργανο ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ενώ στον περίβολό του ετάφησαν μέλη της βασιλικής οικογένειας της Πρωσίας.
Ωστόσο συνδέεται με ένα  γεγονός για τη νεότερη γερμανική ιστορία: εκεί στις 23 Μαρτίου 1933 ο Αδόλφος Χίτλερ (ήδη καγκελάριος από τον Ιανουάριο του 1933) «νομιμοποίησε» το ναζιστικό καθεστώς του  σε συνεργασία με την πολιτική, στρατιωτική και οικονομική ελίτ της Πρωσίας - την οποία συμβόλιζε ο πρόεδρος της Γερμανίας, ο γηραιός και πολιτικά ανήμπορος Πάουλ φον Χίντεμπουργκ. Αυτό  καθώς συνέπεσε με την σχεδόν ομόφωνη ανάθεση από τη γερμανική Βουλή (με την εξαίρεση των βουλευτών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) «έκτακτων» εξουσιών στον Χίτλερ.

Η εκκλησία βομβαρδίστηκε το 1945 από την Βρετανική Πολεμική Αεροπορία και υπέστη μεγάλες καταστροφές. Το 1968 ό,τι είχε απομείνει ισοπεδώθηκε με δυναμίτη από πυροτεχνουργούς της τότε Λαοκρατικής Δημοκρατίας της (ανατολικής) Γερμανίας, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό του τότε ηγέτη της χώρας, Βάλτερ Ούλμπριχτ, η παρουσία του ναού εκεί δεν ταίριαζε με την αθεϊστική ουτοπία του κομμουνιστικού καθεστώτος.
«Η εκκλησία αυτή είναι ένας από τους σημαντικότερους ναούς της μπαρόκ νοοτροπίας, ενώ είναι κι ένα σημείο εξαιρετικά αμφιλεγόμενο. Εδώ συναντούμε όλες τις παραδοξότητες της σύγχρονης γερμανικής ιστορίας», λέει στο BBC ο καθηγητής Βόλφγκανγκ Χούμπερ, πρώην επίσκοπος Βερολίνου-Βρανδεμβούργου και πρόεδρος της επιτροπής Garnisonkirche Potsdam που έχει αναλάβει την ανοικοδόμηση της, από κοινού με μια ομάδα πολιτών ονόματι «Επιτροπή για την Προώθηση και Ανοικοδόμηση της Εκκλησίας της Φρουράς».

Όμως δεν είναι όλοι οι κάτοικοι του Πότσδαμ ευχαριστημένοι από την προοπτική αυτή. «Για μένα, η εκκλησία αυτή συμβολίζει το απόλυτο Κακό. Είναι το μέρος όπου γεννήθηκε το Τρίτο Ράιχ, το σημείο απ' όπου ξεκίνησε η άνοδος του στην εξουσία», σημειώνει με τη σειρά του ο Μαξιμίλιαν Ντάλιχοου, που ήταν εξαρχής αντίθετος στα σχέδια ανοικοδόμησης της εκκλησίας. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί 6.000 υπογραφές από κατοίκους του Πότσδαμ που δεν θέλουν την εκ νέου ανέγερση του ναού.
«Αν αφήσουμε το σημείο άχτιστο, είναι σαν να αναγνωρίζουμε ότι νίκησαν και ο κομμουνιστής Ούλμπριχτ και το ναζιστικό Τρίτο Ράιχ. Γι' αυτό είναι χρέος μας να ξαναχτίσουμε την εκκλησία, καθώς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος για την ειρήνη και την ελπίδα πως γίνεται να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους σημεία ιστορικής μνήμης», λέει ο Χούμπερ. Και προσθέτει: «όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, ο νέος ναός θα αποτελεί ταυτόχρονα και μνημείο για την γερμανική ιστορία».
23 Μαρτίου 1933: η «Ημέρα του Πότσδαμ»
Ό,τι κι αν συμβεί πάντως, η ιστορία δεν γίνεται να αγνοηθεί: μέσα στην Εκκλησία της Φρουράς παρουσιάστηκε στις 23 Μαρτίου 1933 ο Χίτλερ μπροστά στους αντιπροσώπους του γερμανικού Έθνους για να συνδέσει την κυβέρνησή  του με την πρωσική αριστοκρατία και να πάρει την «ευλογία» του γηραλέου Χίντεμπουργκ. Οι ιστορικοί λένε πως η περίσταση ενορχηστρώθηκε με περίτεχνο τρόπο από τον υπουργό Προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ, τον Γιόζεφ Γκέμπελς, ο οποίος επέμενε πως ο Χίτλερ έπρεπε να παρουσιαστεί σεμνός και ταπεινός μπροστά στον γερμανό πρόεδρο και πρώην στρατάρχη. Όντως, ο Χίτλερ, ντυμένος με επίσημο ένδυμα, όχι με τις στρατιωτικές στολές του κόμματός του, χαιρέτησε τον πρόεδρο σκύβοντας με  σεβασμό το κεφάλι. Προηγουμένως είχαν μαζί περιηγηθεί τους τάφους των βασιλιάδων της Πρωσίας, όπου, κατά τις μαρτυρίες των παρισταμένων, ο Χίντεμπουργκ βούρκωσε.
Το γεγονός, γνωστό ως η «Ημέρα του Πότσδαμ», μεταμόρφωσε οριστικά τον Αδόλφο Χίτλερ από έναν πολιτικό που οι γερμανικές ελίτ θεωρούσαν, στην αρχή της καριέρας του, άξεστο και 
απειλητικό για τα συμφέροντα τους, σε έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης τον οποίον εφεξής θα σέβονταν. 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

 1. ΜΩΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ;

  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,ΔΗΘΕΝ ΟΠΕΡΑ,ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ....

  ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΤΟΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ!ΦΡΙΚΗ;ΑΠΟΛΥΤΗ!ΠΡΩΣΣΙΚΗ!
  Ο ΤΟΤΕ ΚΆΙΖΕΡ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΧΕΡΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΜΑ.ΟΣΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕ ΣΤΑ ΤΟΤΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ Ο ΦΟΝ ΤΡΟΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α ΛΑ ΜΈΝΓΚΕΛΕ!
  ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ 300 ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ" ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΑΡΕΙΑ ΛΕΥΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΡΑ;ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΡΩΝ ΑΡΑΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΌΖΩΑ!

  ΑΥΤΟΙ.
  ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ.
  ΟΙ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ....ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΗΝ "ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ" ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ,ΤΟΥ ΡΟΊΔΗ.
  ΒΛΕΠΕΤΕ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.Η ΦΥΛΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΡΠΕΤΙΚΗ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΑΘΩΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΜΠΑΧ ΚΑΙ ΒΑΓΚΝΕΡ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ "ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ.ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΡΠΕΤΆ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΟΑΙΜΟΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.

  ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΠΕΣΚΕΣΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΖΕΡ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟ,ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΏΝ.

  ΤΟ '40 ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;
  ΠΟΙΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.

  ΔΕΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.ΜΑΣ ΠΟΔΗΓΕΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ+ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΊΝΙΝΓΚΡΑΝΤ;
  ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ Η ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΑΡΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΧΡΟΝΙΑ;

  ΑΥΤΟΙ ; ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΧΘΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΑ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΝΤΕΡΗΔΩΝ,ΠΟΥ ΕΚΟΒΑΝ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΓΙΑ ΣΤΟΛΊΔΙ!;!

  Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΞΑΝΑ.ΤΟ ΦΙΔΙ ΤΟ ΠΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΖΑΧΟ,ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΊΖΕΙΣ ΩΣ ΘΥΜΑ....

  Ο ΤΟΥΣΚ ΒΓΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

  ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥΣΚ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ SS ΤΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ.
  Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕΡΚΕΛ ΧΙΤΛΕΡΟΓΛΟΥ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ!ΥΠΗΡΞΕ ΜΑΡΤΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΣΚΙ.ΗΔΗ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟΥΣΚ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΛΕΟΝ!

  ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;

  Η ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ.ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΜΠΕΡΜΕΝΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ'ΧΟΥΝ.

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΆ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΊΑΣ=ΒΑΡΒΑΡΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...