Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ ΑΠΛΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

 Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Ο ΟΗΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ «ΒΟΡΕΙΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ». ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔIΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;


Το μέλλον της Ελλάδας να καθορίζει, εκατό χρόνια μετά, μια καταγέλαστη κι ανυπόληπτη κομμουνιστική διεθνής. Πού στις αποφάσεις της δεν έδινε και δεν δίνει κανείς φυσικά την παραμικρή σημασία, παγκοσμίως. Μόνο οι Έλληνες αριστεροί τις θεωρούν αιώνια θέσφατα, και καταδικάζουν την χώρα βάσει αυτών.  Αυτές τις μαρξιστικές παρακρούσεις έκαναν πράξη ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς, τέως μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Βούτσης,  o  Καρτερός,  o  Φλαμπουράρης κλπ. Ήθελαν να αποδείξουν ότι αυτοί είναι ατσάλινοι μπαρουτοκαπνισμένοι σύντροφοι και ποιος άλλος θα λύσει το "Μακεδονικό", δικαιώνοντας τον "μακεδονικό" λαό, αν όχι η Αριστερά, η ανανεωτική, η καλύτερη, η πιο διεθνιστική, η πιο ρηξικέλευθη;  Λόγια για επιθεώρηση τρίτης διαλογής. Κανένα ενδιαφέρον για την Ελλάδα, την ιστορία μας, για τους Έλληνες που σκοτώθηκαν προασπίζοντας την Μακεδονία, για το μέλλον των παιδιών μας. Τίποτα. Μόνο για «την Σλαβομακεδόνισσα δασκαλίτσα» που έπεσε «για τον λαό της», στασιάζοντας κατά της κυβέρνησης ενός άλλου λαού. Πλέον όμως όχι σλαβομακεδονικός λαός, αλλά Μακεδονικός λαός, με μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, και υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι όμως ελληνική μια κυβέρνηση που ξεπουλάει την Ελλάδα και τα δίκαιά της; Eίναι ελληνική κυβέρνηση αυτή του Σύριζα;Νίκη της Αριστεράς στο Μακεδονικό και στον Εμφύλιο
Του Αλέξανδρου Ασωνίτη*

    ….. «Ειρήνη Γκίνη. Ή Μίρκα Γκίνοβα. Η κομμουνίστρια δασκαλίτσα, η «Σλαβομακεδόνισσα», η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε από καταβολής ελληνικού κράτους. Ναι, έδωσε τη ζωή της τότε, το μακρινό 1946, για το σοσιαλισμό, για το ΚΚΕ. Αλλά και για κάποια άλλα πράγματα, που αφορούσαν στο λαό της, και που τότε διακήρυσσε το ΚΚΕ.  Τότε.  Αλλά τώρα…. Ευτυχώς αυτή σκοτώθηκε νωρίς.»
Αυτή η μικρή ανάρτηση στο fb του δημοσιογράφου Θανάση Καρτερού, υπεύθυνου στο γραφείο Tύπου του κ. Τσίπρα, λέει όλη την αλήθεια για τους στόχους και τα κίνητρα που οδήγησαν το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά να ξεπουλήσει την Μακεδονία με αποστασίες και ασφυκτικές διαδικασίες, καταλύοντας ουσιαστικά το Σύνταγμα και λοιδορώντας με άθλιες συνεχιζόμενες ύβρεις τον ελληνικό λαό που στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιτίθεται στην συμφωνία των Πρεσπών, εξαίρετο δείγμα μαρξιστικού ολοκληρωτισμού και απολυταρχίας εις βάρος ενός ολόκληρου έθνους, της ιστορίας του και του μέλλοντός του, το οποίο ναρκοθετεί στην κυριολεξία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  3 Νοεμβρίου 1946: Η ηρωική δασκάλα του Σκρά Κιλκίς, Βασιλική Παπαθανασίου, κατακρεουργείται από τους εαμοβούλγαρους κομμουνιστοσυμμορίτες γιατί μάθαινε Ελληνικά στα παιδιά....Γι αυτήν ξέρει κανείς τίποτα;

Κι όλ’ αυτά για να αποδείξουν στον ξιπασμένο εαυτό τους, που κατάντησε χειρότερος κι απ’ την πιο αντιπαθή δεξιά κι έπαιξε και κορόιδεψε συνειδητά το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015, ότι αυτοί είναι οι συνεπείς αριστεροί, οι ασυμβίβαστοι επαναστάτες. Αυτοί εφαρμόζουν τα κελεύσματα της Γ΄ Διεθνούς και του ΚΚΕ για ανεξάρτητη Μακεδονία, αυτοί κερδίζουν τελικά στον εμφύλιο.
Είναι, λοιπόν, πέραν κάθε εφιάλτη. Το μέλλον της Ελλάδας να καθορίζει, εκατό χρόνια μετά, μια καταγέλαστη κι ανυπόληπτη κομμουνιστική διεθνής. Πού στις αποφάσεις της δεν έδινε και δεν δίνει κανείς φυσικά την παραμικρή σημασία, παγκοσμίως. Μόνο οι Έλληνες αριστεροί τις θεωρούν αιώνια θέσφατα, και καταδικάζουν την χώρα βάσει αυτών.
Αυτές τις μαρξιστικές παρακρούσεις έκαναν πράξη ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς, τέως μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Βούτσης κλπ. Ήθελαν να αποδείξουν ότι αυτοί είναι ατσάλινοι μπαρουτοκαπνισμένοι σύντροφοι και ποιος άλλος θα λύσει το Μακεδονικό, δικαιώνοντας τον μακεδονικό λαό, αν όχι η Αριστερά, η ανανεωτική, η καλύτερη, η πιο διεθνιστική, η πιο ρηξικέλευθη;
Εξ ου και το μελοδραματικό ύφος της ανάρτησης κι οι κατηγορίες κατά του ΚΚΕ ότι ξέχασε τον διεθνισμό του. Λόγια για επιθεώρηση τρίτης διαλογής. Κανένα ενδιαφέρον για την Ελλάδα, την ιστορία μας, για τους Έλληνες που σκοτώθηκαν προασπίζοντας την Μακεδονία, για το μέλλον των παιδιών μας. Τίποτα. Μόνο για «την Σλαβομακεδόνισσα δασκαλίτσα» που έπεσε «για τον λαό της», στασιάζοντας κατά της κυβέρνησης ενός άλλου λαού, αν θέλει λοιπόν να συνεχίσουμε τον συλλογισμό του ο δημοσιογράφος.

Πλέον όμως όχι σλαβομακεδονικός λαός, αλλά Μακεδονικός λαός, με μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, και υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι όμως ελληνική μια κυβέρνηση που ξεπουλάει την Ελλάδα και τα δίκαιά της; Ήταν ελληνική κυβέρνηση η χούντα, είναι ελληνική κυβέρνηση αυτή του Σύριζα; Η απάντηση στο ερώτημα θα καθορίσει τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.


Με το λεγόμενο Μακεδονικό συμβαίνουν δύο μοναδικά πράγματα στην παγκόσμια Ιστορία, τότε και τώρα:

Α) Μια εκλεγμένη κυβέρνηση και το κόμμα της στρέφεται συνειδητά και μετωπικά κατά του λαού που την εξέλεξε. 

Και υποστηρίζει τα συμφέροντα τρίτου λαού, τον οποίο ο λαός που τους εξέλεξε κατηγορεί για εις βάρος του κλοπή. Δηλαδή στην συμφωνία, τα Σκόπια «διαπραγματεύθηκαν» με τον εαυτό τους, όχι με κυβέρνηση τρίτου λαού. Κωμωδία ήταν οι εξάμηνες συζητήσεις. Ο Τσίπρας διασφάλισε τα δικά τους συμφέροντα όχι τα δικά μας, παραχωρώντας τους γλώσσα, ταυτότητα, εθνικότητα, χρήση όρων κλπ. Πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει άδικο κι οι Σκοπιανοί δίκιο. 
 Τι διαπραγμάτευση να κάνεις αν πιστεύεις ότι δείχνεις αλυτρωτισμό προς τα Σκόπια; Και κάνει τα πάντα να τους δώσει υπόσταση και τους αντιμετωπίζει σαν ισότιμους. Μπροστά στο πάθος να ταπεινώσουν την Ελλάδα, δεν τους νοιάζει ούτε το ΝΑΤΟ κι η ΕΕ. Το γράφουν οι «κατά λάθος Έλληνες» στους τοίχους: «΄Έχουμε πόλεμο με την Ελλάδα». Με τις Πρέσπες, νικητές του εμφυλίου είναι αυτοί. 
Το ότι ανοίγουν κι άλλο κύκλο εμφυλίου, φυσικά δεν τους ενδιαφέρει. Η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική χώρα: αυτό πιστεύει ο Σύριζα και οι προστατευόμενοί του.

Β) Μια βουλγαρική συμμορία οικειοποιείται, από το 1900, το όνομα ενός παγκοσμίου φήμης πολιτισμού και την ιστορία του, που και τα δύο ανήκουν σε γειτονικό της έθνος
Και 118 χρόνια μετά κερδίζει όνομα κ.λπ., τούς το παραχωρεί οικειοθελώς η κυβέρνηση του έθνους που κατακλέβουν. Αξίζουν συγχαρητήρια στους κομιτατζήδες (ζωντανούς και πεθαμένους) για την μεθοδική επιμονή τους. Που στα τέλη του 19ου αιώνα, απογοητευμένοι που η βουλγάρικη/εξαρχική επίθεση για προσάρτηση της Μακεδονίας απέτυχε, αποσχίσθηκαν και σκαρφίστηκαν ότι είναι ξεχωριστός λαός απ’ τους Βούλγαρους, ότι είναι Μακεδόνες!! Αυτό ονομάζουν «εθνογένεση»! 
Έτσι υπεξαίρεσαν το όνομα και την ιστορία του γειτονικού τους λαού που δεν μπορούσαν να κερδίσουν, του ελληνικού.
Και για να αυξήσουν τις μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας τους, υποδύθηκαν τους κομμουνιστές επαναστάτες, ώστε να έχουν μια μόνιμη ομπρέλα. Σωτήρια κίνηση. Οι κομμουνιστές οραματιστές της Γ΄ Διεθνούς, προφητεύοντας ότι θα γίνει προλεταριακή επανάσταση στην προπολεμική Βουλγαρία, υποστήριξαν αμέσως, και για πάντα, τον σφετερισμό της Μακεδονίας απ’ την βουλγάρικη συμμορία. Άλλωστε, ήταν φοβεροί και τρομεροί διεθνιστές που θα άλλαζαν τα πάντα στον κακό κόσμο και θα έφεραν την ειρήνη. Των γκουλάγκ.
Όλα αυτά υιοθέτησε και δεν απαρνήθηκε ποτέ οποιοδήποτε γκρουπούσκουλο, κομματίδιο ή κόμμα της αριστεράς στην Ελλάδα. 
Ούτε ποτέ τους απαρνήθηκαν την μαρξιστική θεώρηση, κατά την οποία η Ελλάδα είναι μια ιμπεριαλιστική ανορθογραφία, «κράτος φάντασμα» που από το 1821 και μετά όλο επεκτείνεται και πρέπει να την ανακόψουν και να την ταπεινώσουν. Με τέτοια δηλητηριάζουν ανήσυχα παιδιά στα πανεπιστήμια.

Έτσι το ΚΚΕ, με τις αποφάσεις του για ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη, έστειλε χιλιάδες, αθώα, μέλη του σε εξορίες, μακρονήσια, φυλακές, προσφυγιά, σε βασανιστήρια, σε εξευτελισμούς, αλλά στόχο δεν άλλαξε κανένα αριστερό κόμμα από το 1920: 
Περίμεναν υπομονετικά, πολύ υπομονετικά, περίμεναν μια συμφορά, όπως το μνημόνιο (αλλά πάντα τις συμφορές μας εκμεταλλεύονται: Μικρασία, ναζιστική κατοχή, Κύπρος, χούντα, για να αναδυθούν) ανέχτηκαν τα πάντα, έκαναν εμφύλιο, έχασαν και τους εξάγνισε η χούντα, αλλά στο τέλος κέρδισαν και επέβαλαν με αυταρχισμό και λεκτική βία την θέση τους:
Οι Βούλγαροι κομιτατζήδες του Βεμερό, που παριστάνουν τους αριστερούς αντιφασίστες, είναι Μακεδόνες, αυτοί είναι οι μόνοι Μακεδόνες, και πρέπει η Ελλάδα, που τους καταπιέζει, να τους αναγνωρίσει. Αυτό έκανε κι επιχαίρει ο Σύριζα, και κατηγορεί το ΚΚΕ ότι συμβιβάστηκε.
Είναι τόσο οφθαλμοφανή τα κίνητρά τους που μέχρι και το ίδρυμα Σόρος, ο ιδιοκτήτης χρηματοδότης της Φύρομ, προβαίνει σε αντίστοιχες διαπιστώσεις.  
Τους πίεσαν ίσως για διαπραγματεύσεις, οι Αμερικάνοι, δεν τους υπαγόρευσαν όμως τους όρους.  
Μόνοι τους θέλησαν και τα έδωσαν όλα
Και μόνοι τους, με τον Κοτζιά, είχαν ζητήσει «διαπραγματεύσεις» για να λύσουν το Μακεδονικό. Επρόκειτο βέβαια για παραχωρήσεις, όχι για «διαπραγματεύσεις».
Και μετά την παραχώρηση στους κομιτατζήδες, γονάτισαν στην Αλβανία, με την δολοφονία Κατσίφα. Και ετοιμάζονται, όπως έχω γράψει από πολύ καιρό, για το μεγάλο τους στόχο: την παράδοσή μας στην Τουρκία. Σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο. Μεθαύριο ο Τσίπρας θα ακούσει τον Ερντογάν να μιλάει για Μακεδονία. Θα ‘ναι σαν μιλάει ο ίδιος. Έργο του είναι η συμφωνία που υποστηρίζουν οι δανειστές των μνημονίων.
Επιδιώκουν λοιπόν με συμφωνίες να δεσμεύσουν τις επόμενες κυβερνήσεις, θέλουν πάση θυσία να τιμωρήσουν την Ελλάδα, επειδή απλώς υπάρχει. Παίρνουν εκδίκηση για την (προσωρινή) ήττα τους στον εμφύλιο. Νίκησαν αυτοί, ύστερα από 80 χρόνια. Και δεν θα σταματήσουν. Με πρόσχημα την δήθεν «ειρήνη» στα Βαλκάνια (μεγάλο επίτευγμα να επιβάλλεις την ειρήνη, εκεί που επικρατεί ειρήνη επί 105 χρόνια), θα κάνουν όσες υποχωρήσεις μπορούν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Μας το βεβαιώνει και το Ουράνιο Τόξο. Η οργάνωση των κομιτατζήδων στην Φλώρινα, έβγαλε ανακοίνωση ότι η Ελλάδα τους καταπιέζει 120 χρόνια. Συμφωνώ απολύτως.
121 χρόνια πριν, όμως, 122, 123 χρόνια, δεν τους καταπίεζε η Ελλάδα; Γιατί; Πού ήταν τότε οι Μακεδόνες; Δεν υπήρχαν; Και πώς ξεφύτρωσαν την επόμενη χρονιά; Και πώς μιλάνε βουλγάρικα κι έχουν βουλγάρικα ονόματα; Και στους Βαλκανικούς πολέμους πού ήταν; Και ποια σημαία είχαν αναγγέλλοντας την εθνογένεσή τους; Γιατί έκλεψαν τον ήλιο της Βεργίνας;
Άσχημες εξελίξεις μας περιμένουν, σε πολύ άσχημες περιπέτειες έβαλαν την Ελλάδα οι εγκληματικές αποφάσεις Τσίπρα. Πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν έχουν καν αρχίσει. Για ό,τι όμως συμβεί στο εξής, και που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει, ένοχη απολύτως και εξ ολοκλήρου είναι η κυβέρνηση. Κανείς άλλος. Αυτοί μόνο. Δεν θα είμαστε εμπαθείς αν ευχηθούμε να τους δούμε κι αυτούς στο εδώλιο, τους Ιωαννίδηδες της Αριστεράς.

Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας. Το μυθιστόρημά του Εκτέλεση, μόλις κυκλοφόρησε απ’ τις εκδόσεις Πατάκη. Συντονίζει την σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη.
Πηγή: Άρδην

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  Υ.Γ.
Η «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα που αναγνωρίστηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών οδηγούν και στα περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην ΕλλάδαΑντιμέτωπη με τα προβλήματα που θα δημιουργεί καθημερινά η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και με τις συνέπειες από τις «γκρίζες ζώνες» της Συμφωνίας, είναι η Αθήνα όπως απέδειξε και η ταραχή που προκαλείται από το ρεπορτάζ του BBC αλλά και από την σιωπή απέναντι στην επίσημη κατοχύρωση όχι μόνο στον ΟΗΕ αλλά και στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας της χρήσης των όρων «Μακεδονική-ικός».

Το ρεπορτάζ του BBC για την ύπαρξη «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» δεν είναι το πρώτο και κυρίως δεν θα είναι το τελευταίο, αλλά η ειδοποιός διαφορά τώρα είναι ότι τα συστατικά στοιχεία στα οποία στηρίζονταν για δεκαετίες οι προσπάθειες έγερσης μειονοτικού ζητήματος, δεν αναγνωρίζονταν από την Ελλάδα, ενώ αντιθέτως τώρα με την Συμφωνία των Πρεσπών έχουν αναγνωρισθεί η «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα».
Πηγές του Ελληνικού ΥΠΕΞ δήλωσαν χθες ότι "η Συμφωνία των Πρεσπών εξαλείφει κάθε περιθώριο έγερσης ζητήματος μειονότητας" προσθέτοντας ότι το ρεπορτάζ του BBC για "καταπιεσμένους Μακεδόνες-Σλάβους", περιέχει ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την Ιστορία...
Η Συμφωνία των Πρεσπών όμως περιορίζει μόνο την βορειομακεδονική κυβέρνηση και επίσημους θεσμούς της γειτονικής χώρας να εγείρουν θέμα μειονότητας και φυσικά δεν δεσμεύει σε ατομικό η και σε συλλογικό επίπεδο για την μη έγερση μειονοτικού με όχημα αυτήν ακριβώς την «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα» που σήμερα η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει. Ενώ μέχρι τώρα η μη αναγνώριση τους αποτελούσε το βασικό εμπόδιο για την έγερση μειονοτικού ζητήματος, από πολίτες που ατομικά αυτοπροσδιορίζονται ως «Σλαβομακεδόνες» η «εθνικά Μακεδόνες».
Το μεγάλο κενό της διαπραγμάτευσης είναι ότι δεν επιδιώχθηκε είτε να ενταχθεί στην Συμφωνία είτε να υπάρξει ρητή δήλωση, ότι τα δυο μέρη αναγνωρίζουν ότι δεν υφίσταται «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα…
Η Συμφωνία των Πρεσπών στο άρθρο 4 παράγραφο 3 προβλέπει τη δέσμευση των δυο μερών, ότι «τίποτα στο Σύνταγμα του όπως ισχύει σήμερα ή όπως θα τροποποιηθεί στο μέλλον, μπορεί ή θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι αποτελεί ή θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου Μέρους σε οιαδήποτε μορφή και για οποιοδήποτε λόγο, περιλαμβανομένης της προστασίας του καθεστώτος και των δικαιωμάτων οιωνδήποτε προσώπων δεν είναι πολίτες του».
Υπενθυμίζεται όμως ότι στην συζήτηση που έγινε με τις τροπολογίες του Συντάγματος της πΓΔΜ υπήρξε έντονος προβληματισμός για την επιμονή της κυβέρνησης Ζάεφ να περιγράψει ως «διασπορά του Μακεδονικού λαού..» (και όχι όπως θα ήταν το ορθό «διασπορά της Βόρειας Μακεδονίας») αυτό που στην προηγούμενη εκδοχή του συντάγματος αναφέρονταν ως «μακεδονικές μειονότητες σε γειτονικές χώρες». Έτσι η τροπολογία 36 του Συντάγματος της ΔΒΜ (που έγινε αποδεκτή από την Ελλάδα), αναφέρει (σημείο γ):
«Η Πολιτεία μεριμνά για την διασπορά του μακεδονικού λαού και για μέρος του αλβανικού λαού, του τουρκικού λαού, του βλάχικου λαού, του σερβικού λαού, του λαού των Ρομά, του βοσνιακού λαού και των άλλων και καλλιεργεί και προωθεί τους δεσμούς με την πατρίδα. Επ’ αυτού, η Πολιτεία δεν θα αναμειγνύεται στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές τους υποθέσεις».
Και αυτή η διάταξη του Συντάγματος πλέον νομιμοποιεί (γιατί έχει γίνει με την συναίνεση της Ελλάδας) κάθε βορειομακεδονική κυβέρνηση και θεσμό να «μεριμνά» για την «διασπορά του μακεδονικού λαού» παρά την γενική διευκρίνηση ότι αυτό δεν θα πρέπει να οδηγεί σε ανάμιξη στα εσωτερικά άλλων κρατών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους.
Το άλλο επίσης σημαντικό ζήτημα που προέκυψε είναι η συνειδητοποίηση πλέον των μεγάλων κενών που έχει αφήσει στην erga omnes χρήση της νέας ονομασίας, η Συμφωνία των Πρεσπών με την νομιμοποίηση με τις ευλογίες της Ελλάδας της χρήσης του όρου «Μακεδονία, Μακεδόνας ,Μακεδονικός» από την βορειομακεδονική πλευρά σε κάθε φορέα και για κάθε δραστηριότητα που δεν αφορά το επίσημο κράτος και θεσμούς που έχουν ιδρυθεί με νόμο και χρηματοδοτούνται από το κράτος.
Το βορειομακεδονικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Εγκύκλιο που εξέδωσε την Παρασκευή επισημαίνει ότι το επίθετο «Μακεδονική» θα χρησιμοποιείται για ό,τι έχει σχέση με την «εθνική και πολιτιστική ταυτότητα του λαού, την γλώσσα μας, την Ιστορία, τον πολιτισμό, την κληρονομιά, την Επικράτεια και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά» και διευκρινίζει απλώς ότι η χρήση αυτών των όρων είναι διακριτοί από αυτούς (τους ίδιους δηλαδή όρους) που χρησιμοποιούνται για την «περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα».
Στην Εγκύκλιο προβάλλονται και συγκεκριμένα παραδείγματα για την «ορθή χρήση» του όρου: «Μακεδονική εθνική ταυτότητα, Μακεδονική γλώσσα, Μακεδονική κουλτούρα, Μακεδονική επικράτεια, Μακεδονικός λαός, Μακεδονική Ιστορία, Μακεδονικά βουνά, Μακεδονική λογοτεχνία, Μακεδονικό Κυριλλικό αλφάβητο, Μακεδονικό φαγητό, Μακεδονικές εκκλησίες κ.α.».
Με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επέκτασης της πρακτικής χρήσης του Βορειομακεδονικός, σπεύδει να δηλώσει ότι στις περιπτώσεις των επίσημων θεσμών που ισχύει το νέο όνομα πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος «της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» η «της Βόρειας Μακεδονίας», με στόχο βεβαίως να υπάρχει διακριτή αναφορά σε «Μακεδονία».
Στην ίδια Εγκύκλιο προσφέρονται παραδείγματα χρήσης του «Μακεδονικός-ή» και σε μια σειρά δραστηριότητες: «Μακεδονική οικονομία», «Μακεδονική Τέχνη», «Μακεδονική Γεωργία», «Μακεδονική Αρχιτεκτονική» σε αντιδιαστολή με δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον κράτος όπως «Τομέας υγείας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας»...
Και όλα αυτά ενώ (όπως αποκάλυψε ο Φιλελεύθερους και το Liberal.gr) ο κορυφαίος θεσμός στην γειτονική χώρα, η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρεται ακόμη ως  «Προεδρία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ο κ. Ιβάνοφ συνεχίζει να υπογράφει νόμους ως «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και οι τροπολογίες δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί στο κύριο σώμα του Συντάγματος που συνεχίζει να τιτλοφορείται «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»...
Ν.Μ.
Πηγή: LiberalΗ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΟ  BBC  ΤΟΥ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Η  Απάντηση της Π.Ο.Π.Σ.Μ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΏΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ) στο πρόσφατο δημοσίευμα του BBC.

ΠΡΟΣ:
Mr Stephen Mulvey
Assistant Editor
Digital Current Affairs Department BBC
26 Φεβρουαρίου 2019
Stephen.mulvey@bbc.co.uk
Dear Mr Mulvey

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων εκπροσωπεί τους γηγενείς αυτόχθονες Μακεδόνες που κατοικούν στη γη της Μακεδονίας περισσότερα από 3.000 χρόνια. Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του BBC το άρθρο με τίτλο «Σλαβομακεδόνες – Η Αόρατη Μειονότητα στην Ελλάδα». Ως γηγενείς Μακεδόνες έχουμε έννομο συμφέρον να διαμαρτυρηθούμε ΕΝΤΟΝΑ για αυτό το άρθρο, το οποίο επιχειρεί να εφεύρει μια δήθεν «μακεδονική» μειονότητα εντός της Ελλάδας.
Δυστυχώς το άρθρο στηρίζεται στις κομμουνιστικές ιδεοληψίες της δεκαετίας του 1940 περί «αυτόνομης Μακεδονίας», τις οποίες προφανώς ενστερνίζεται η αρθρογράφος σας και στερείται της βαθιάς γνώσης της Ιστορίας και της εξέλιξης των γλωσσικών ιδιωμάτων, που απαιτείται για να μελετήσει κάποιος την ευρύτερη εθνογραφία της Μακεδονίας. Είναι πολύ αποκαλυπτική η εγκύκλιος του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ εκείνης της περιόδου που ανέφερε: «Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις συζητήσεις περί μακεδονικού «κράτους», Μακεδονικής «πατρίδος», ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και διαβλέπει με την σημερινή της επανεμφάνιση σε μια πιθανή σ υ γ κ ά λ υ ψ η επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδος!!!» (Πηγή: U.S. State Department, Foreign Relations vol. viii (8), Washington, D.C., Circular Airgram, 868.014/26Dec.1944). Μέχρι το 1913 που διαμορφώθηκαν τα σύνορα των βαλκανικών χωρών συμβίωναν Έλληνες, Βούλγαροι και Τούρκοι στην Μακεδονία. Πουθενά δεν αναφέρονται ως εθνότητα οι «Μακεδόνες». Αυτή η «εθνότητα» εφευρέθηκε στις αρχές το 20ου αιώνα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Αιγαίο οι σλαβικοί πληθυσμοί.
Το άρθρο είναι εκτός πραγματικότητας, καθώς ταυτίζει την επίσημη σερβοβουλγαρική γλώσσα των Σκοπίων, που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική από τα κατά τόπους σλαβογενή γλωσσικά ιδιώματα, που απαντώνται σε συγκεκριμένα πλέον χωριά της Μακεδονίας. Η ανάμιξη των γλωσσών των παραπάνω εθνοτήτων ήταν φυσικό να συμβεί, με αποτέλεσμα να προκύψουν γλωσσικά ιδιώματα που περιείχαν λέξεις από όλες τις προαναφερθείσες εθνότητες. Ενώ η μητρική γλώσσα των Μακεδόνων από την αρχαιότητα ήταν η Ελληνική (το παρατηρούμε σε όλες τις επιγραφές που βρίσκονται στις ανασκαφές), κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κάποιοι πληθυσμοί γηγενών Μακεδόνων αλλοφώνησαν ή έγιναν δίγλωσσοι.
Οι πιο οδυνηρές περίοδοι για τους γηγενείς Μακεδόνες ήταν οι ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΚΑΤΟΧΕΣ (Βαλκανικοί Πόλεμοι – Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος – Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος), στις οποίες οι Βούλγαροι τους ΑΝΑΓΚΑΖΑΝ με βίαιο τρόπο να ομιλούν την Βουλγαρική γλώσσα κι όχι την Ελληνική. Τα παραδείγματα που αναφέρει η αρθρογράφος με χρήση ρετσινόλαδου και πολλά άλλα βασανιστήρια τα υπέστησαν οι γηγενείς Μακεδόνες, που είχαν ανέκαθεν Ελληνική εθνική συνείδηση, στην προσπάθεια των Βουλγάρων να τους εκσλαβίσουν. Δεν τα κατάφεραν όμως. Ανά τους αιώνες οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, όποια γλώσσα κι αν μιλούσαν. Εάν υπήρξαν κάποιες άστοχες ενέργειες από τις ελληνικές πολιτικές Αρχές απέναντι στους γηγενείς Μακεδόνες, επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά τα οποία προκάλεσαν λανθασμένες και ανιστόρητες αντιλήψεις συγκεκριμένων κρατικών υπαλλήλων. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες οι γηγενείς Μακεδόνες αντέδρασαν προς αυτές τις πράξεις, δηλώνοντας απερίφραστα την ελληνική τους συνείδηση και τον πατριωτισμό τους.
Η δημοσιογραφική έρευνα που έγινε από την αρθρογράφο σας δεν ήταν αμερόληπτη, ούτε αντικειμενική. Προφανώς πήρε συνέντευξη από συγκεκριμένους ανθρώπους, που έχουν τις ίδιες ιδεοληψίες με εκείνη, καθότι είναι ελληνικής καταγωγής. Ανήκει σε μια μικρή μερίδα ανθρώπων που πιστεύουν ότι όσοι μιλούν στην Ελλάδα κάποιο σλαβογενές γλωσσικό ιδίωμα (ως απομεινάρι των προαναφερθέντων συνθηκών) είναι εθνικά «Μακεδόνες» κι ότι αυτοί οι πληθυσμοί απαρτίζουν την δήθεν «μακεδονική» εθνότητα. Αυτό έχει καταρριφθεί με την αποτυχία του κόμματος των δήθεν «εθνικά μακεδόνων» του Ουράνιου Τόξου να συγκεντρώσει, μαζί με τους Τούρκους και τους ακροαριστερούς, σε όλη την Ελλάδα περισσότερους από 3000-4000 στις ευρωεκλογές του 2014. Άλλωστε η επιστήμη της Γλωσσολογίας υποστηρίζει ότι «Η ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ».
Οι ελάχιστοι αυτονομιστές στην Ελλάδα πήραν θάρρος με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία έδωσε το ΟΝΟΜΑ «Μακεδονία» σε κράτος που ΟΥΔΕΜΙΑ γεωγραφική ταύτιση έχει με την αρχαία Μακεδονία, αναγνωρίζει ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και ΓΛΩΣΣΑ «μακεδονική» σε σλάβους που ομιλούν μια σερβοβουλγαρική διάλεκτο. Η κυβέρνηση της Ελλάδας αφαίρεσε το δημοκρατικό δικαίωμα των γηγενών Μακεδόνων στον ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ και αρνήθηκε να διεξάγει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι αν επιθυμούν να παραχωρήσουν το όνομά και την ταυτότητά τους στους σλάβους του κράτους των Σκοπίων. Δυστυχώς η δημοσιογραφική έρευνα που οδήγησε στη συγγραφή του εν λόγω άρθρου έγινε ΜΟΝΟΝ με πληροφορητές και ιστορικούς που ανήκουν στην κατηγορία των αυτονομιστών. Άραγε αυτή η έρευνα ήταν απλά επιπόλαιη ή κατευθυνόμενη;
Είναι κρίμα το BBC, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως, να δημοσιεύει τέτοια άρθρα που στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και στηρίζονται σε ιδεοληψίες που διέπονται από εμφυλιοπολεμικά και διχαστικά σύνδρομα. Ζητούμε να αποκαταστήσετε την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ δημοσιεύοντας την παρούσα επιστολή, ώστε να καταγραφεί η άποψη των γηγενών Μακεδόνων, οι οποίοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στον ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ τους. Σας προσκαλούμε να σας ξεναγήσουμε σε όλη την επικράτεια της Μακεδονίας, ώστε να πραγματοποιήσετε αυτήν την φορά ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ δημοσιογραφική έρευνα κι όχι με επιλεγμένους πληροφορητές, σχετικά με την ύπαρξη της φερόμενης ως «μακεδονικής» μειονότητας.»

Επιστολή στο BBC του  Ρότσιλντ  από τους «Πτολεμαίους Μακεδόνες». 


Επιστολή διαμαρτυρίας προς το BBC απέστειλαν από κοινού με την δικηγόρο Αριάδνη Νούκα, οι «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ».


Kύριε, Stephen Mulvey

Στις 24.2.2019 διαπιστώσαμε, ότι δημοσιεύσατε άρθρο που τιτλοφορείται
“Greece’s invisible minority – the Makedonian Slavs” στο περιεχόμενο του οποίου, γίνεται αναφορά σε υφιστάμενη “μακεδονική” μειονότητα στην Χώρα μας. 
Λόγω του εγνωσμένου κύρους του δημοσιογραφικού οργανισμού σας, το δημοσίευμα έκανε τον γύρο του πλανήτη, με αποτέλεσμα να διακινηθούν ανυπόστατα στοιχεία κραυγαλέας ιστορικής παραποίησης και να προκληθεί μια άνευ προηγουμένου σύγχυση εις βάρος της της ιστορικής, πολιτιστικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδος στο αναγνωστικό κοινό σας.
Πραγματικά, αδυνατούμε, να πιστέψουμε, ότι δεν είστε εξοικειωμένοι με την ιστορική ακρίβεια και σε κάθε περίπτωση, δεν αντιλαμβανόμαστε, πως είναι δυνατόν να μην διερευνήσατε διεξοδικά την αλήθεια των γραφομένων που δημοσιεύσατε.
Σας υπενθυμίζουμε συναφώς, την επιστολή των 371 κλασικών ακαδημαικών ανά τον κόσμο (http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html), στον εν ενεργεία κατά το έτος 2008 Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Ομπάμα, όπου παρατίθεται με σαφήνεια η ιστορική αλήθεια, ότι οι Σλάβοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους Μακεδόνες που ήταν Ελληνες.
Ως εκ τούτων στερείται παντελούς σοβαρότητας, όχι μόνο η οποιαδήποτε αναφορά περί ύπαρξης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα και μάλιστα καταπιεσμένης, αλλά και η οποιαδήποτε σύνδεση των Σλάβων ιστορικά και εθνολογικά με τους Μακεδόνες. 
Προς μεγάλη μας απογοήτευση, το άρθρο που φιλοξενήσατε περιέχει αναφορές άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές για τους Ελληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων και εμείς. Πλήττει βάναυσα το δικαίωμα μας στην αυτοδιάθεση και προσβαλει μεταξύ άλλων το δικαίωμα μας να διεκδικούμε εκτός των άλλων, την καταγωγή μας από τους προγόνους μας και βλάπτει την συνείδηση των ιστορικών πεπρωμένων του έθνους μας. Κατά συνέπεια η οιαδήποτε παραποίηση της αλήθειας εις βάρος της ιστορικής, πολιτιστικής και εθνικής μας κληρονομιάς αποτελεί επιβλαβή προσβολή της προσωπικότητας μας, ως έθνος καθώς και ατομικά. 
Οπως αντιλαμβάνεστε, ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί ν΄ανεχθεί την παραποίηση της Ιστορίας του ή οποιαδήποτε σχετική υπόμνηση. 
Ενημερωτικά δε, σας αναφέρουμε ότι, στην Χώρα μας έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις, μετά και την κρίση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, οι οποίες έχουν αποφανθεί αμετάκλητα για την ανυπαρξία «μακεδονικής» μειονότητας, την ανυπαρξία «μακεδονικού» έθνους, την ανυπαρξία «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικού» πολιτισμού. 
Υπό τα ως άνω δεδομένα, γεννούνται μια σειρά από σοβατότατες νομικές συνέπειες που απορρέουν από το δημοσιευμένο άρθρο και ως εκ τούτου αναμένουμε την άμεση απάντηση σας που εξηγεί για τους λόγους που σας οδήγησαν στην δημοσίευση ενός ανιστόριτου κειμένου.
Αναμένουμε να μας ενημερώσετε, πως σκοπεύετετε, να ανορθώσετε την τεράστια προκληθείσα ηθική μας βλάβη.Διαφορετικά, το δικαίωμα μας να προστατεύσουμε αποτελεσματικά την προσωπικότητα μας, σε ατομικό και εθνικό επίπεδο, θα μας οδηγήσει, στην άσκηση των νομίμων μέτρων για την αποκατάσταση της σοβατότης ηθικής βλάβης που μας προκαλέσατε. 

Με την ελπίδα για την αποκατάσταση της αλήθειας 
1. Αριάδνη Νούκα
Δικηγόρος 
2. Ενωση προσώπων “Πτολεμαίοι – Μακεδόνες” 


Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής στα Αγγλικά

Mr Stephen Mulvey
On 24.2.2019 we have identified that you published an article entitled
"Greece's invisible minority– the Makedonian Slavs" in content, reference is made to an existing "Macedonian" minority in our country. 
Due to the prestigious confines of your journalistic organization, the article did the tour of the planet, leading to wrong grinding elements moved historical falsification and caused an unprecedented confusion to the detriment of the historical, cultural and national heritage of Greece to your readership. Really, we fail, to believe, that you're not familiar with historical accuracy and in any case, we do not realise, how is it possible not to investigate the truth of the writing that you published. 
We remind you in this respect, the letter of 371 academics (of worldwide magnitude in practicing) (http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html), in the year 2008 to U.S. President, Mr. Obama, where where historical truth is shown. That the Slavs have no connection whatsoever with the Macedonians who were Greeks. Raising, thus a claim, lacks utter seriousness, same as any other report on the existence of "Macedonian" minority in Greece and even more an “oppressed” one, but also lacks any real connection between the Slavic history and the Macedonians that are ethnically Greek.
To our great disappointment, the article that you hosted references highly offensive and slanderous to/for Greek citizens, including us. It is brutally affecting our right of self-determination, and, among other things, is offending to our right to claim origin from our ancestors and harms the consciousness of historical destinies of our nation. Consequently, any misrepresentation of the truth at the expense of our historical, cultural and national heritage is an harmful insult to our personality as a whole nation and also at the individual’s level.
As you can see, no civilized nation can put up with the falsification of it’s history or with any aInformative mention about it., 
Greek courts have already issued verdicts, following the judgment of the Supreme Court (Supreme Court of Cassation), which all have held irrevocably for the lack of a "Macedonian" minority, the absence of any "Macedonian" nation , the absence of a "Macedonian" language and a "Macedonian" culture. 
The existence of all these data gives birth to a series of legal consequences deriving from the published article and hence we expect an immediate reply explaining the reasons that led you to publish an unhistorical article. We demand from you to let us know, how do you intend to remedy the huge induced moral damage you unprovocatively caused to us.
Otherwise, our right to effectively protect our personality at the individual and Ethnic level will be legally exercised followed by any other legally legitimate measures to restore the grave moral harm you have caused us. 
With the hope of restoring the truth 
1. Ariadnι Nοuka
Lawyer 
2. Association of Persons "Ptolemy - Macedonians"
 

Η  ΒΛΑΚΩΔΗΣ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΑ  ΠΡΕΣΒΗ  ΣΤΟ  BBC  ΤΟΥ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ

7 ερωτήματα στους υπεύθυνους του BBC

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

Με μία βλακώδη επιστολή, η οποία δεν έχει πάρει χαμπάρι για το τι πραγματικά έχει κάνει το BBC, η ελληνική κυβέρνηση δια του πρέσβη στο Λονδίνο απαντά στο στημένο αντιδημοσιογραφικά δημοσίευμα του βρετανικού καναλιού, που δεν καταγράφει, αλλά προωθεί την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα! Και εδώ είναι όλη η ουσία. Για την οποία η Αθήνα είναι βαθειά νυχτωμένη ή αδιάφορη.

Κατ' αρχάς, για να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες τι συμβαίνει, το BBC είναι ένα αντικειμενικό μέσο σε ο,τιδήποτε δεν αφορά στην εξωτερική πολιτική της Βρετανίας. Προωθεί πάντοτε με ιερή ευλάβεια την εξωτερική πολιτική της χώρας, χωρίς ίχνος κριτικής, ιδίως σε στρατιωτικά θέματα.

Ακολουθεί, ενταγμένο στις ένοπλες δυνάμεις και καλυπτόμενο από τις διπλωματικές υπηρεσίες, όλες τις δραστηριότητες των διπλωματών και στρατευμάτων, από ιδρύσεώς του. Πριν από τον πόλεμο, αλλά και από την ατυχή εισβολή στο Σουέζ τη δεκαετία του ’50 και τις αγγλικές φρικαλεότητες στην Κύπρο μέχρι τις εισβολές στο Ιράκ και την επέμβαση στη Συρία σήμερα, συμμετέχοντας χωρίς διαφοροποίηση στον πόλεμο και στον πόλεμο προπαγάνδας της εκάστοτε βρετανικής κυβέρνησης.

Το BBC έχει χτίσει τεχνηέντως τη φήμη ενός αντικειμενικού Μέσου ακριβώς γιατί δεν ελέγχεται στενά από την κυβέρνηση, παρ ό,τι κρατικό, και είναι αντικειμενικό σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από όσα προείπα. Όλα είναι θέμα marketing. Πώς πουλάς τον εαυτό σου. Αλλά, και αυτό ακόμα το marketing κατεδαφίζεται από το κραυγαλέο στημένο από τις βρετανικές Αρχές αφιέρωμα- και όχι ρεπορτάζ- στην ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Με αποδείξεις κι όλας. Για τις οποίες η αμόρφωτη ελληνική κυβέρνηση είναι βαθειά νυχτωμένη.

Η βασική αρχή ενός ρεπορτάζ εδώ και 200 χρόνια στην αγγλοσαξωνική σχολή, που υποτίθεται ότι ακολουθεί απαρεγκλίτως η βρετανική δημοσιογραφία, είναι η παράθεση δύο τουλάχιστον απόψεων όταν καταγράφεις μία. Πρέπει να έχεις και τη φωνή της άλλης πλευράς. Αυτό μας έμαθαν στα θρανία Βρετανοί και Αμερικανοί δημοσιογράφοι και αυτό εξακολουθούν και διδάσκουν. Το BBC επαίρεται ότι ακολουθεί απαρεγκλίτως αυτό τον κανόνα.

Στο υποτιθέμενο ρεπορτάζ του καναλιού στη Μακεδονία, η ρεπόρτερ πέφτει σε δημοσιογραφικά και δεοντολογικά λάθη, που σε άλλη περίπτωση θα έστελναν το κομμάτι της στο καλάθι των αχρήστων, σε οποιοδήποτε αγγλοσαξωνικό μέσο. Εκτός αν το ρεπορτάζ ήταν βαλτό!

1. Στον πρόλογο του ρεπορτάζ της, η ρεπόρτερ κα Μαργαρώνη, γράφει ότι η «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εδώ και δεκαετίες την ύπαρξη της ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΚΤΗΣ Μακεδονικής μειονότητας». Ως δική της άποψη! Το ερώτημά μου σαν αρχισυντάκτης και διευθυντής στη ρεπόρτερ είναι: Από πού συμπεραίνει ότι μια μακεδονική μειονότητα είναι υπαρκτή αφού ούτε η ελληνική κυβέρνηση την αναγνωρίζει, ούτε η κοινή συμφωνία με τη γειτονική χώρα, αλλά ούτε την έχει δει , ούτε πάρει μαρτυρίες από κατοίκους της Μακεδονίας για να το τεκμηριώσει;

2. Η ρεπόρτερ του BBC, στηρίζει όλα όσα γράφει σε μια συνέντευξη από έναν 92χρονο κύριο Φωκά, που αυτοπροσδιορίζεται Έλληνας Μακεδόνας σλαβόφωνος, στον οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις απαγορεύουν εδώ και δεκαετίες να μιλάει τη γλώσσα του! Κανείς άλλος δεν εμφανίζεται στο ρεπορτάζ να επαληθεύσει ή να διαψεύσει όσα μονολογεί ο κ Φωκάς. Και η κ Μαργαρώνη τα αποδέχεται, έτσι, άκριτα. Χωρίς να ερευνά αν είναι αλήθεια ή ψέματα. Το ερώτημά μου σαν αρχισυντάκτης και διευθυντής στην ρεπόρτερ είναι: Δεν πήρατε άλλες απόψεις, παρ όλο που ξέρετε ότι αυτή είναι η δημοσιογραφική δεοντολογία που ακολουθεί το BBC εδώ και έναν αιώνα; Δεν καταγράψατε στοιχεία, που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν μια τόσο σοβαρή κατηγορία για μια χώρα; Έτσι, επιπόλαια αποδεχτήκατε τα λεγόμενα; Αυτό σας μαθαίνουν στο BBC;

3. Και το ερώτημά μου, με την ίδια ιδιότητά μου, στον αρχισυντάκτη και διευθυντή της στο BBC είναι: Πώς δεχτήκατε να δημοσιεύσετε ένα ρεπορτάζ, που περιέχει κατηγορίες για μια χώρα, χωρίς να έχει και τις αντίθετες ή και άλλες απόψεις; Δεν είναι αυτή υποχρέωσή σας; Δεν ακολουθείτε τους κανόνες δεοντολογίας της δημοσιογραφίας;

4. Επειδή, όμως, είμαι δημοσιογράφος και ξέρω πολύ καλά τη δουλειά μου, έχω και ένα άλλο ερώτημα, ακόμα πιο ουσιώδες για τον αρχισυντάκτη και τον διευθυντή της κας Μαργαρώνη στο BBC: Επειδή κανείς ρεπόρτερ στον κόσμο δεν μπορεί να γράψει ρεπορτάζ, που δεν έχει συζητηθεί και εγκριθεί από τον αρχισυντάκτη του ή και τον διευθυντή του, να υποθέσω ότι το συγκεκριμένο πήρε έγκριση να πραγματοποιηθεί όπως εμφανίστηκε; Μονόπλευρα, με αυθαίρετες κρίσεις της ρεπόρτερ, που θα αναφέρω πιο κάτω, με ανακρίβειες και συκοφαντίες κατά προσώπων; Χωρίς γνώση της ιστορίας ή, ακόμα χειρότερα, κρύβοντας την ιστορική αλήθεια;

5. Και επειδή το BBC δεν είναι ΕΡΤ, και κατέχει τεράστια ιστορικά αρχεία, τα οποία χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι του, όταν καταπιάνονται με ρεπορτάζ σε άλλες χώρες, το ερώτημά μου στον αρχισυντάκτη και στον διευθυντή της κας Μαργαρώνη είναι: όταν παραγγείλατε και μετά διαβάσατε το ρεπορτάζ είχατε γνώση των ιστορικών στοιχείων της περιοχής που σας ενδιέφερε να φωτίσετε; Ξέρετε ότι πρόκειται για το επίκεντρο αυτού που στη διπλωματία λέγεται «μακεδονική σαλάτα» ή άλλως με το Κόσοβο (του οποίου τα Σκόπια ήταν πρωτεύουσα επί 200 χρόνια) «πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων»; Ή επιπόλαια και χωρίς γνώση στείλατε, έτσι, μια ρεπόρτερ για να δημοσιεύσετε κάτι πιασιάρικο και ξεχωριστό, μια και η συμφωνία των Πρεσπών είναι fresh news; Αυτό είναι το BBC;

6. Και αν μεν δεν ξέρατε ή δεν είχατε τον επαγγελματισμό να διαβάσετε για να μάθετε, δεν είσαστε άξιοι να κάθεστε στις θέσεις ευθύνης ενός καναλιού παγκόσμιας εμβέλειας. Αν, από την άλλη πλευρά, ξέρετε την ιστορία της περιοχής, αναρωτιέμαι σαν επαγγελματίας, πώς αφήσατε να περάσουν στο ρεπορτάζ τόσες ανακρίβειες όσον αφορά σε ιστορικά στοιχεία του; Και αν ισχύει το δεύτερο, μπαίνω στον πειρασμό να αναρωτηθώ στα σοβαρά μήπως το ρεπορτάζ έχει στηθεί και παρουσιαστεί έτσι με δική σας υπόδειξη; Επομένως, σ αυτή την περίπτωση αναρωτιέμαι αν αυτή η εντελώς αντιδημοσιογραφική κάλυψη, που έχει στοιχεία στοχευμένης μεροληψίας εκ μέρους σας, είναι σε γνώση των προϊσταμένων σας; Γιατί μια τέτοια στάση είναι εντελώς αντιεπαγγελματική και εκθέτει τη σοβαρότητα και αντικειμενικότητα του BBC.

7. Εκτός αν μου πείτε ότι οι προϊστάμενοί σας παράγγειλαν έτσι το ιδιότυπο ρεπορτάζ, που είναι χωρίς άλλη άποψη, με προσωπικές κρίσεις της ρεπόρτερ και με προβοκατόρικα στοιχεία για πρόσωπα της ιστορίας της χώρας που σας φιλοξένησε. Οπότε, θα επιβεβαιωθούν όσοι υποστηρίζουν ότι το BBC είναι κατ ευφημισμό αντικειμενικό, ενώ στην πραγματικότητα κάνει υπόγεια πολιτική. Και μάλιστα την πολιτική των κυβερνήσεών του. Ωραίο ανεξάρτητο κανάλι!

Καταγράφω, λοιπό, τα αντιδημοσιογραφικά, τα προβοκατόρικα και τα ιστορικά αδιάβαστα κομμάτια του δήθεν ρεπορτάζ, του κατά τα άλλα αντικειμενικού και ανεξάρτητου βρετανικού BBC. Με την επισήμανση ότι ό,τι δεν αποδίδουμε σε λόγια κάποιου στη δημοσιογραφία, το υιοθετούμε εμείς. Δηλαδή το μέσο που εκπροσωπούμε :

1. Η ρεπόρτερ μας πληροφορεί ότι η γλώσσα της μητέρας του μοναδικού συνεντευξιαζόμενου είναι «τα μακεδονικά». Η ρεπόρτερ το λέει, δηλαδή το BBC, δεν το λέει αυτός!

2. Η ρεπόρτερ μας πληροφορεί ότι για πάνω από έναν αιώνα υπάρχει «μακεδονική εθνότητα» στην Ελλάδα. Η ίδια το παίρνει επάνω της, δηλαδή το BBC!

3. Η ρεπόρτερ μας πληροφορεί η ίδια (!), δηλαδή το BBC, ότι η σλαβική αυτή μισοβουλγάρικη διάλεκτος μιλιόταν στα κρυφά, αγνοώντας προφανώς, ότι για εκατονταετίες στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στη βόρεια Μακεδονία μιλάνε μεταξύ τους χιλιάδες Έλληνες βλάχικα, σλαβικά και τοπικά ιδιώματα, τους έχουμε ακούσει με τα αυτιά μας.

4. Η ρεπόρτερ μας πληροφορεί, η ίδια, δηλαδή το BBC, ότι η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας από την ελληνική κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα στην ιστορία «της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»!

5. Η ρεπόρτερ στη συνέχεια χαρακτηρίζει τον Μεταξά «θαυμαστή του Μουσολίνι» , αποκρύπτοντας εντελώς ότι ήταν αυτός που κήρυξε τον πόλεμο στην Ιταλία, ενώ θα μπορούσε να συμβιβαστεί, καλή ώρα όπως θα έκανε ο Τσίπρας.

6. Η ρεπόρτερ καταγράφει τις διηγήσεις του κ Φωκά για τις διώξεις των σλαβόφωνων στη Μακεδονία πριν από τον πόλεμο, αποκρύπτοντας εντελώς τη βουλγαρική διείσδυση των κομιτατζήδων του εθνικιστικού VMRO και την ταυτόχρονη εμμονή της Γ Διεθνούς για δημιουργία ανεξάρτητης «σοσιαλιστικής Μακεδονίας», με βάση τους εκεί σλαβόφωνους.

7. Η ρεπόρτερ δικιολογεί τους σλαβόφωνους που πήγαν με τις βουλγάρικες δυνάμεις κατοχής το 1941-42, επειδή το έκαναν, λέει για να γλιτώσουν από τη δικτατορία του Μεταξά. Ο οποίος είχε πεθάνει και η Ελλάδα ήταν αιχμάλωτη!

8. Η ρεπόρτερ, δηλαδή το BBC, μας λέει ότι «οι σλαβομακεδόνες πολέμησαν με τους κομμουνιστές στον εμφύλιο γιατί οι κομμουνιστές τους στήριζαν πάντα». Ότι τους στήριζαν για να αποσπάσουν τη Μακεδονία από την Ελλάδα, κουβέντα!

9. Η ρεπόρτερ, δηλαδή το BBC επίσης, μας πληροφορεί ότι, «σύμφωνα με τον ιστορικό Λεωνίδα Εμπειρίκο πάνω από 100.000 εθνικά Μακεδόνες ζουν στην ελληνική Μακεδονία», αλλά δεν μας παραθέτει καμιά άλλη πηγή που να λέει τα ίδια ή τα αντίθετα!

Η αντιδημοσιογραφία, δηλαδή η προπαγάνδα, δεν τελειώνει εδώ. Το ρεπορτάζ τελειώνει με την επισήμανση ότι ο μοναδικός συνεντευξιαζόμενος αναφέρεται με το μικρό του όνομα και όχι με το επίθετο, «για να προστατευτεί η ταυτότητά του»! Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα φιγουράρει η φωτογραφία του!


Αυτή είναι η ανεξάρτητη δημοσιογραφία του BBC. 
 Για την οποία η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης στο κανάλι δε λέει λέξη! Παπαγαλίζει μόνο άρθρα της συμφωνίας των Πρεσπών, σαν κασετόφωνο. Και καταπίνει το σημαντικότερο.  
Ότι το ρεπορτάζ είναι καραμπινάτα κατευθυνόμενο από τη βρετανική κυβέρνηση του διαίρει και βασίλευε. 
 Αλλιώς, οι υπεύθυνοι δημοσιογράφοι του BBC θα έπρεπε να πάνε σπίτια τους. Για εξευτελισμό της δημοσιογραφίας.
  Ο  ΙΟΥΔΑΙΟΣ  ΝΙΜΙΤΣ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,  ΑΞΙΟΣ  ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ  ΤΟΥ  ΒΟΥΛΓΑΡΟΪΟΥΔΑΙΟΥ  ΑΒΡΑΑΜ  ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ.


ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ  ΜΕ  ΙΟΥΔΑΙΟ.  ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΙΟΥΔΑΙΟ  ΤΗΣ  ΕΓΡΑΨΑΝ  (ΑΠΟ  ΠΕΡΥΣΙ)  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Η  Μαργαρώνη  είναι από την Κύπρο και είναι παντρεμένη με τον κύριο Don Guttenplan,  Εβραίο  μεγαλοδημοσιογράφο  του ανθελληνικού   BBC  του  Ρότσιλντ.
Έτσι  εξηγούνται  όλα.
Είπαμε  και  μεις…
17 σχόλια :

 1. ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
  Οι Ελληνίδες δεν γεννάνε, ενώ οι λαθρομετανάστες γεννοβολούν σαν κουνέλια.
  Άρα τι πρέπει να κάνουμε; Όπως επιχειρηματολογούν ανοιχτά πλέον, και το αποδέχεται ο ανθύπατος Πάϊατ και τους προωθεί: Οι λαθρομετανάστες θα νομιμοποιηθούν όλοι, θα δουλεύουν με μικρότερα μεροκάματα, οι εισφορές τους θα σώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα κεφάλαια θα παραμείνουν στους εσωτερικούς καπιταλιστές, θα σωθούν οι τράπεζες, θα αυξηθούν οι καταθέσεις και τα τραπεζικά κέρδη των τοκογλύφων. Η οικονομία θα αρχίσει να δουλεύει. Τι άλλο θέλουμε;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σαρδηνία: Μεγάλη νίκη για τον κεντροδεξιό υποψήφιο με 49% - Κυριαρχία για τη Lega, καταποντίζονται τα Πέντε Αστέρια
  Μόλις 10% συγκέντρωσε ο υποψήφιος του Κινήματος Πέντε Αστέρων
  Προς μεγάλη εκλογική νίκη οδεύει ο κεντροδεξιός υποψήφιος στις τοπικές εκλογές της Σαρδηνίας, αποτέλεσμα το οποίο αντικατοπτρίζει την κυριαρχία της Lega του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Matteo Salvini και την αποδυνάμωση του Κινήματος Πέντε Αστέρων, του κυβερνητικού του εταίρου Luigi Di Maio.
  Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ο κεντροδεξιός υποψήφιος Christian Solinas συγκεντρώνει ποσοστό 49,4%.
  Τον Solinas στηρίζει η συμμαχία Lega, Forza Italia και Fratelli di Italia.
  O υποψήφιος της κεντροαριστεράς Massimo Zedda συγκεντρώνει ποσοστό 33%.
  Ποσοστό μόλις 10% συγκέντρωσε ο υποψήφιος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Francesco Desogus.
  Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική ήττα των Πέντε Αστέρων, μετά τις εκλογές στην περιφέρεια Αμπρούτσο.
  Σημειώνεται ότι τα Πέντε Αστέρια είχαν λάβει ποσοστό 42,5% στις εθνικές εκλογές του Μαρτίου. Τα Πέντε Αστέρια υπογραμμίζουν ωστόσο ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν στις τοπικές εκλογές στην Σαρδηνία και ότι είναι πρώτη δύναμη όσον αφορά τα ψηφοδέλτια των κομμάτων.
  Το εκλογικό σύστημα προβλέπει «διπλή ψήφο» στον υποψήφιο περιφερειάρχη και στα διάφορα ψηφοδέλτια των πολιτικών δυνάμεων.
  Η Forza Italia του Silvio Berlusconi εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα, αλλά υπογραμμίζει παράλληλα ότι η ψήφος στη Σαρδηνία επιβεβαιώνει ότι η Lega, χωρίς συμμάχους, δεν διαθέτει τα αναγκαία ποσοστά για να μπορέσει να κυβερνήσει μόνη της.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φιλοξενεῖ ἀνωνύμους ἀρθρογράφους τό BBC γιά νά προπαγανδίσῃ «μακεδονική μειονότητα»;
  25 Φεβρουαρίου 2019 ἀπὸ τὴν Φιλονόη
  Μόργκαν Χρῆστος
  Σάλος μὲ τὸ δημοσίευμα τοῦ BBC ποὺ μιλᾶ γιὰ καταπιεζομένη «Μακεδονικὴ» μειονότητα στὴν Ἑλλάδα.
  Τὸ ρεπορτὰζ εἶναι ἀνυπόγραφο καὶ ἀναφέρεται σὲ μαρτυρίες προσώπων ποὺ πιθανῶς δὲν ὑπάρχουν. Περίεργη τακτικὴ γιὰ τὸ BBC. Περιέχει δὲ ὅλη τὴν προπαγάνδα δεκαετιῶν, τῶν μειονοτικῶν, ποὺ τὰ ἴδια εἶπαν πρὶν ἀπὸ χρόνια, στὸν πρόξενο μεγάλης φίλης χώρας στὴν Θεσσαλονίκη.
  Ξεσηκώθηκε λοιπὸν τὸ σύμπαν σήμερα γιὰ τὸ ἄρθρο τοῦ BBC, ποὺ ἀνεκάλυψε «Μακεδονικὴ Μειονότητα» στὴν Ἑλλάδα καὶ τὸ διατυμπανίζει ἡ Maria Margaronis (Μαρία Μαργαρώνη) ποὺ μᾶλλον αὐτὴ τὸ συνέταξε.. γνωστὴ γιὰ τὶς εὐαισθησίες της σὲ «πρόσφυγες-μετανάστες» καὶ Ἀριστερά, ἐνῶ ἀρθρογραφεῖ καὶ στὸν Συριζογκάρντιαν.
  Σβησμένος σχολιασμός: “MariaMargaronis is a middle-class, anti-Greek, communist media propagandist, married to the journalist D. D. Guttenplan”. στὸ twitter τῆς κυρίας Μαργαρώνη ποὺ ἀνέβασε σήμερα στὶς 8:44 π.μ. τὸ ἄρθρο.
  Τέτοιου εἴδους πληρωμένα ἄρθρα θὰ διαβάζουμε ὅσο στρουθοκαμηλίζουμε καὶ κάνουμε πὼς δὲν καταλαβαίνουμε τὴν ὕπαρξη σχεδίου, ποὺ ὑπηρετεῖται μὲ ἀπόλυτο συνέπεια. Μὲ ἀόριστες συκοφαντίες ἀναφερόμενοι σὲ μειονότητα, κάτι ποὺ ἔχουν κάνει ἤδη πρὶν ἀπὸ 4-5 ἑβδομάδες δύο τουλάχιστον Γερμανικὲς ἐφημερίδες ἀναφερόμενοι σὲ σλαυικὴ μειονότητα στὴν Ἑλλάδα, γράφοντας γιὰ βασανιστήρια κατὰ τῶν μειονοτικῶν.
  Ὅμως… Οἱ Πρεσβεῖες μας ἐκεῖ τί κάνουν; Αὐτὸ τὸ παιχνίδι θὰ ξεκινήση τώρα νὰ παίζεται καὶ θὰ στηθῆ μὲ διαφόρους μηχανισμούς. Δυστυχῶς θὰ νικοῦν οἱ πολλοί, ποὺ περιορίζονται νὰ συμφωνοῦν μὲ τοὺς σχεδιασμοὺς τῆς ἐλίτ, ἀπὸ φόβο καὶ ἐθελοδουλεία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟ BBC (ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ) ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Εσύ φταις για ότι λένε οι Βρετανοί»!
   Αντί να απαντήσει στο τρισάθλιο δημοσίευμα του BBC για «σλαβο-μακεδονικη μειονότητα» στην Ελλάδα η κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ ότι συντάσσεται με το βρετανικό κρατικό κανάλι επιμένοντας για ακόμη μια φορά να προπαγανδίζει μια επιζήμια συμφωνία, αυτή στις Πρέσπες, λέγοντας πως το θέμα έχει κλείσει οριστικά!
   Μόνο που το θέμα όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά μόλις άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για επερχόμενα κακά για τον Ελληνισμό αφού η μόνη χώρα στον πλανήτη που χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής το όνομα «Μακεδονία» και μάλιστα ξεχωριστά, είναι τα Σκόπια.
   Η ονομασία που έχει δοθεί με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης είναι «Βόρεια Μακεδονία» δηλαδή γίνεται χρήση δύο λέξεων και όχι μιας σύνθετης.
   Στην ίδια ανακοίνωση επικαλείται το Μαξίμου δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου των Σκοπίων του κράτους που έχει μιλήσει και προπαγανδίζει τα περί δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, ως συνήγορο της συμφωνίας που υπέγραψε με το γειτονικό κρατίδιο.
   Σε λίγο θα μας ζητηθεί να αλλάξει όνομα η Μακεδονία εντός της ελληνικής επικράτειας. Σε δεύτερη φάση θα ζητηθεί και το έδαφος το οποίο την ορίζει για να «ενωθεί» με τα «υπόλοιπα» εκτός Ελλάδος.
   Το σχέδιο έχει τρία σκέλη. Πρώτα οι προδότες υπόγραψαν τις Πρέσπεας, μετά έρχονται οι ξένοι με τη προπαγάνδα να ξαναγράψουν την ιστορία εις βάρος της Ελλάδας και τέλος έρχεται ο Κούλης να δεχτεί τα τετελεσμένα και να βάλει την ταφόπλακα για την Μακεδονία.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BBC.
   ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ:
   Δεν ξέρουν να διαχειρίζονται τις ειδήσεις που καταφθάνουν από τα (ιουδαϊκά) πρακτορεία ειδήσεων.
   Δεν καταλαβαίνουν την αξία των πληροφοριών, των προωθούμενων επίτηδες από τα χειραγωγούμενα πρακτορεία ειδήσεων και δεν ξέρουν τον τρόπο να αναμεταδίδουν με κατάλληλο έμπειρο τρόπο τις απόψεις της κακοήθους υπόγειας διπλωματίας.
   Δεν γνωρίζουν τον τρόπο να βάζουν τους κατάλληλους τίτλους στις ειδήσεις.
   Δεν διαθέτουν αντιπαλογνωσία. Δεν έχουν γνώσεις.
   Δεν γνωρίζουν ότι είναι λάθος η αμυντική πολιτική. Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα.
   Είναι ανίκανοι να διαχειριστούν όσες πληροφορίες τους καταφθάνουν υπέρ του Ελληνικού εθνικού συμφέροντος.
   Αποκρύπτουν κορυφαίες ειδήσεις και την ίδια στιγμή αναδεικνύουν τριτεύουσες ειδήσεις σαν κορυφαίες.
   Είναι ανίκανοι να εκτιμήσουν χαρακτήρες και καταστάσεις και να τις προβάλλουν ή να τις θάψουν κατάλληλα.
   Είναι ικανοί να βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους, μη αναγνωρίζοντας τους ύπουλους εχθρούς και προβάλλοντας, χωρίς γνώση και επίγνωση, το δηλητήριό τους.
   Με λίγα λόγια οι έλληνες δημοσιογράφοι δεν διαθέτουν κανένα επαγγελματισμό.
   ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ο Τσίπρας, ο Καρτερός, ο Φλαμπουράρης κλπ έχουν ενθουσιαστεί με την ειδησεογραφία του ΒΒC.
   Ένας ικανός δημοσιογράφος θα έπρεπε, ρωτώντας και ένα ψυχίατρο, να βγάλει αυτήν την χαρά προς τα έξω, να την προβάλλει κατάλληλα στον Ελληνικό λαό, να δείξει το υποκρυπτόμενο ψυχοπαθολογικό υπόστρωμα αυτών των τεράτων, να υποδείξει την φαρμακευτική θεραπεία τους με εγκλεισμό ή εξαφάνιση από την πολιτική σκηνή αυτών των σχιζοφρενών δολοφόνων του Ελληνικού λαού, που επιχειρούν τον διαμελισμό της πατρίδας μας για χατίρι άλλων λαών.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BBC. Β΄
   Oι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα είναι τελείως ανίκανοι επαγγελματικά και δεν ξέρουν σε ποιόν να δώσουν βήμα και ποιόν να φιμώσουν. Έτσι όπως ακριβώς κάνουν όλοι οι ικανοί δημοσιογράφοι του κόσμου. Ξέρουν μόνο να δίνουν βήμα, τελείως ασυνείδητα, στους εχθρούς του έθνους, δεν ψάχνουν ποτέ βαθύτερα την αλήθεια και δεν δίνουν βήμα στους Έλληνες. Μόνο πανάθλια αμυντική δημοσιγραφία.
   Π.χ. στο σκοπιανό ζήτημα. Πότε έδωσαν βήμα στον γενναίο Έλληνα Κωνσταντινίδη του Μοναστηρίου. Πότε πήγαν στα Σκόπια οι έλληνες δημοσιογράφοι για να πάρουν συνεντεύξεις από τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες που ζουν εκεί; Υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα χιλιάδες και πιθανώς εκατοντάδες χιλιάδες απόγονοι των Ελλήνων Μακεδόνων, των εκδιωχθέντων από τα Σκόπια, από την πραγματική τους πατρίδα την Βόρεια Μακεδονία. Πόσες ιστορίες διαβάσαμε (και πόσες αναλύθηκαν στο διεθνές κοινό;). Ο μπασκεμπολίστας Ιωαννίδης, ο βουλευτής της Ν.Δ. κατάγεται από την σκλαβωμένη Βόρεια Μακεδονία. Ο ποιητής της Θεσσαλονίκης Βαφόπουλος κατάγεται από την Βόρειο Μακεδονία. Υπάρχουν ολόκληρα ελληνικά χωριά, οι κάτοικοι των οποίων είναι εκδιωχθέντες πρόσφυγες από την Βόρεια Μακεδονία. Πήγε κανένας ευφυής δημοσιογράφος να ανακινήσει διεθνώς το ζήτημα; Πότε έδωσαν βήμα σ’ αυτούς του εκδιωχθέντες Έλληνες από την πατρίδα τους οι δημοσιογράφοι; Πότε δημιούργησαν μία διεθνή φασαρία;
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. ΕΒΡΑΙΟΓΕΡΜΑΝΟΙ: «ΣΥΝΕΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ».
  Ο πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ, με συνέντευξη του στα «Νέα» είπε: Δεν είναι μόνον ο Τσίπρας που έλυσε τη διένεξη για το όνομα. Η ιδιαίτερα συνετή και έξυπνη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνέβαλε σίγουρα στην επίλυση αυτής της διένεξης»
  «Ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος λέει ότι σε περίπτωση εκλογής του, ως πρωθυπουργός δεν θα ακυρώσει αυτήν την απόφαση, αλλά θα την ακολουθήσει ακόμη και αν έχει διαφορετική γνώμη, συμβάλλει εξίσου σημαντικά στην διατήρηση της εσωτερικής ειρήνης σε μια χώρα».

  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: “Είμαστε κατά της Συμφωνίας, αλλά σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής που θα αναλάβω εγώ τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα αναθεωρήσω αυτήν την απόφαση”.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΜΠΑΝ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΠΙΟ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. Ο ΟΡΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ.
  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επιτέθηκε στον Ούγγρο πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «με τις πράξεις και τις ιδέες του έχει διαφοροποιηθεί από το ιδεολογικό πλαίσιο που έχει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και κύρίως η Νέα Δημοκρατία».

  «Το ΕΛΚ πρέπει να κρατήσει αποστάσεις από συμπεριφορές, ιδέες και νοοτροπίες που δε δίνουν την αίσθηση πως κινούνται στο πλαίσιο του πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ο κ. Ορμπάν έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην Ε.Ε. Έχουμε ανελεύθερη δημοκρατία σε Πολωνία και περισσότερο στην Ουγγαρία».
  Τι θα δούμε άραγε ακόμη, όταν το κόμμα της μασονίας και της οικογενειοκρατίας γίνει κυβέρνηση χάρη στην ψήφο του πανέξυπνου λαού;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ, ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ.

  Να συντρίψει το φασισμό όχι στα λόγια αλλά στην πράξη απείλησε ο Τσίπρας μιλώντας σε ημερίδα που οργάνωσε η εφημερίδα «Documento» για την άνοδο της «ακροδεξιάς και του φασισμού» στην Ευρώπη. Ο λόγος του, ξύλινος κομμουνιστικός λόγος του 1920, εμφανώς γράφτηκε πάλι από τον Καρτερό.
  «Ο φασισμός δεν τσακίζεται στα λόγια. Τσακίζεται στην πράξη. Το φασισμό, βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».
  Ο Καρτερός, διευθυντής του «Ριζοσπάστη», εδώ θυμήθηκε τα συνθήματα της ΚΝΕ του Βεντούρα.
  «Είναι ισχυρότατο και αληθές το συμπέρασμα, ότι οι οικονομικές κρίσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανόδου αυτού του ρεύματος. Συνέβη στο μεσοπόλεμο, συμβαίνει και στις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα. Η κρίση δημιουργεί το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον για να δράσει ο φασισμός. Και αντίθετα με ό,τι θα μπορούσε να ισχυριστεί μια στρεβλή λογική προερχόμενη από τα αριστερά του πολιτικού φάσματος, το δόγμα «όσο χειρότερα για το λαό, τόσο καλύτερα για μας» δε συνιστά πλάνη, αλλά πολιτική αυτοχειρία».
  ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ Ο ΒΛΑΞ: το δόγμα «όσο χειρότερα για το λαό, τόσο καλύτερα για μας» δε συνιστά πλάνη, αλλά πολιτική αυτοχειρία».
  Τι θέλει άραγε να πει ο ποιητής εδώ; Προφανώς εννοεί ότι δεν πρέπει να λάβουμε καμία απόφαση «αριστερή». Πρέπει να παραδοθούμε τελείως στους ιουδαίους τοκογλύφους, έτσι ώστε να μας πετάξουν κανένα οικονομικό κόκκαλο σωτηρίας. Αλλιώς μας περιμένει στην γωνία ο φασισμός (που είχε πεθάνει οριστικώς). Εδώ έχουμε το πνεύμα του Τσίπρα του δημοψηφίσματος του 2015. Το ΟΧΙ= ΝΑΙ, γιατί αλλιώς έρχεται ο φασισμός.

  Άραγε γιατί ξαναγεννιέται τόσο εύκολα ο φασισμός;
  ΜΙΑ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ «ΕΞΗΓΗΣΗ»: Κάθε κοινωνία, οποιαδήποτε (κομμουνιστική ή όχι), έχει ανάγκη την αστική της τάξη, ξαναγεννά αναγκαστικά μία αστική τάξη, για να δουλέψει το οικονομικό σύστημα. Και βέβαια η ιδεολογία της αστικής τάξης είναι ο φασισμός. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν θα γλυτώσουμε ποτέ από τον φασισμό. Δυστυχώς.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ (ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ) Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ;

  Μιχάλης Κωσταράκος
  Τώρα που ο «πιλότος» κ. Καμμένος έφυγε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας νομίζω ότι ανοίγει ο δρόμος για να εξεταστεί σε βάθος η υπόθεση των ελικοπτέρων (Ε/Π) NH-90. Πρέπει επιτέλους η προμήθεια να ολοκληρωθεί και τα Ε/Π να «πετάξουν». Η αρχική παραγγελία έγινε το 2003 και αφορούσε 20 Ε/Π εκ των οποίων μετά από 15 περίπου χρόνια έχουν παραληφθεί κατά πληροφορίες μόνο τα 14. Τεσσερα εκ των Ε/Π είναι Ε/Π Ειδικών Επιχειρήσεων. Μετά από τόσα χρόνια ακόμα προσπαθούμε να τα παραλάβουμε και να τα εντάξουμε στο οπλοστάσιό μας και γι' αυτήν την καθυστέρηση στη τελική της φάση έχει σημαντικό - όχι όμως καθολικό ή αποκλειστικό- μέρος ευθύνης ο κ. Καμμένος.
  Πού βρισκόμαστε στο θέμα της παραλαβής των Ε/Π, πόσα ήδη παραλάβαμε και πόσα αναμένεται να παραλάβουμε ακόμα; Ποιά είναι η διαθεσιμότητά τους, πόσα πετάνε δηλαδη; Ποιός είναι ο λόγος για τον οποίον ακινητούν όσα είναι καθηλωμένα; Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η παραλαβή τους;
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για την καθυστέρηση των παραλαβών (αν υπήρξε) και ποιος είναι ο ρόλος και η ευθύνη του κ. Καμμένου στις καθυστερήσεις; Επιβλήθηκε άτυπο εμπάργκο στις παραλαβές από τον πρώην ΥΕΘΑ; Ανεξάρτητα από την όποια πτητική ή τεχνική εμπειρία διαθέτει, είχε εκ της θέσης του την αρμοδιότητα για να επιβάλλει προσωπικές απόψεις σε ενεργοποιημένα προγράμματα και ενεργές συμβάσεις; Και εάν, ενδεχομένως, δεν ήταν υπεύθυνος ο κ. Καμμένος, τότε ποιος ήταν;
  • Η προμήθεια των Ε/Π υπαγορεύτηκε από κάποιες επιχειρησιακές απαιτήσεις που διατύπωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Οι αντιρρήσεις του κ. Καμμένου και οι καθυστερήσεις που επήλθαν εξ αυτών δημιούργησαν αναπόφευκτα ένα επιχειρησιακό κενό για αρκετά χρόνια. Καλύφθηκε το κενό αυτό και πώς; Ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ κ. Αποστολάκης, ο οποίος ήταν ο επιχειρησιακός υπεύθυνος όλα αυτά τα χρόνια, πώς κάλυπτε τα επιχειρησιακά κενά που του δημιουργούσε ο προϊστάμενός του;
  • Έχουν υπογραφεί συμφωνίες για την τεχνική τους υποστήριξη; Αν ναι, πότε, με ποιο ύψος σύμβασης και για πόσα χρόνια; Είναι επαρκείς για την επαναφορά των διαθεσιμοτήτων στο ελάχιστο αποδεκτό ΝΑΤΟϊκό επίπεδο;
  • Επιβαρύνθηκε το ελληνικό Δημόσιο με καθυστερήσεις, έξοδα φύλαξης, ή ποινικές ρήτρες ως απόρροια των αποφάσεων του; Εάν ναι, σε ποιό ύψος ανέρχεται η επιβάρυνση του ελληνικού λαού από το γεγονός ότι στον κ. Καμμένο δεν «άρεσαν» τα συγκεκριμένα Ε/Π;
  • Αν οι αποφάσεις που επιβλήθηκαν από τον κ. Καμμένο επέφεραν οικονομικό κόστος στον ελληνικό λαό, προτίθεται κάποιος να λάβει μέτρα;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ Ka-32.

   Βαλκανικό Περισκόπιο-Γιῶργος Ἐχέδωρος
   Η Ρωσία παρέδωσε στην Τουρκία το πρώτο ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων Ka-32, από τα τρία που έχει παραγγείλει, δήλωσε στο Ria Novosti ο Αντρέι Μπογκίνσκι, γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας ελικοπτέρων.

   «Στα τέλη Μαρτίου, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση των προμηθειών», δήλωσε στην έκθεση όπλων IDEX2019.

   Σύμφωνα με τον Μπογκίνσκι, η Άγκυρα μπορεί να αποκτήσει ακόμη πέντε ελικόπτερα.

   Ο επικεφαλής των ρωσικών ελικοπτέρων σημείωσε, επίσης, ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για την αγορά ελικοπτέρων πολλαπλών χρήσεων, τύπου «Ansat».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 8. To KKE του Αβραάμ Μπεναρόγια και η ΚΝΕ του Ιακώβ Βεντούρα ζητούν THN ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ συνθημάτων όπως «H Κύπρος είναι ελληνική και H Μακεδονία».

  Μοναδική περίπτωση του Δυτικού κόσμου: μόνο η Ελλάδα έχει κομμουνιστική κυβέρνηση. Παντού τα κομμουνιστικά, σοσιαλιστικά και αριστερά κόμματα έχουν υποστεί εκλογική πανωλεθρία και πολλά άλλαξαν και το όνομά τους, γιατί ντρέπονται να ονομάζονται κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά. Γιατί στην Ελλάδα κυριαρχεί ο κομμουνισμός; Η αιτία βρίσκεται στην ελληνική πολιτική οικογενειοκρατία και μασονία που πάντοτε για να επιβιώσει χάιδευε τα αυτιά των δολοφόνων. Τα τέρατα λέγονται Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες, Παυλόπουλοι κλπ.
  Η ερώτηση του ΚΚΕ στην κομμουνιστική «βουλή» του Τσίπρα και του Παυλόπουλου:
  «Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της αναφώνησης αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
  Το περιεχόμενο των συνθημάτων αυτών είναι αντιδραστικό και προκλητικό – προσβλητικό απέναντι σε άλλους λαούς, με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει να μοιράσει τίποτα. Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα συνθήματα που αναγκάζονται οι στρατιώτες να φωνάζουν είναι: «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία», «Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία», «Πού θ’ ανάψουμε κεριά, μέσα στην Αγια-Σοφιά».
  Με κάθε ευκαιρία ορισμένα στελέχη προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια.
  Η Κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την ανοχή που δείχνει σε όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες που δίνουν τη δυνατότητα σε χρυσαυγίτες και άλλους ακροδεξιούς να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των νέων που υπηρετούν τη θητεία τους.
  Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα η αναφώνηση αλυτρωτικών και αντιδραστικών συνθημάτων στα στρατόπεδα;».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΙΟΥΔΑΙΟ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΤΗΣ ΕΓΡΑΨΑΝ (ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ) ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
  Η Μαργαρώνη είναι από την Κύπρο και είναι παντρεμένη με τον κύριο Don Guttenplan, Εβραίο μεγαλοδημοσιογράφο του ανθελληνικού BBC του Ρότσιλντ.
  Έτσι εξηγούνται όλα.
  Είπαμε και μεις…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΟΧΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ»
  «Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα 28-02-2019 κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη στην Σχολή Πυροσβεστών Εορδαίας Κοζάνης. Για άλλη μια φορά η Αστυνομία έγινε σάκος του μποξ. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξοστρακίσει τη λαϊκή οργή και να τη στείλει στον πλέον ευάλωτο, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση να εκτελέσει αδιαμαρτύρητα τις εντολές που δέχεται. Η συνταγή δοκιμασμένη και για αυτούς που την εφαρμόζουν επιτυχημένη. Το αστυνομικό προσωπικό μπαίνει ανάμεσα από τους πολίτες και την κυβέρνηση, η οργή εκτονώνεται πάνω στα κράνη, τις ασπίδες και τα κεφάλια των αστυνομικών και η ζωή συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ υπάρχουν τραυματίες πολίτες και αστυνομικοί ( 4 συνάδελφοι)
  Έχουμε εκφράσει πολλάκις την άποψή μας για τη σχέση που πρέπει να έχει η Αστυνομία με τους πολίτες. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι ιερός σε μια δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται μέσο εκτόνωσης της οποιασδήποτε πολιτικής πίεσης.
  Είμαστε υπηρέτες της Δημοκρατίας και όχι πραιτωριανοί, όπως πλέον μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού μας κατηγορεί.
  Δε θα αναφερθούμε εκτενώς στα όποια επιχειρησιακά λάθη έγιναν. Αυτά διασαφηνίζονται μέσα από υπηρεσιακές διαδικασίες. Το μόνο που θα επισημάνουμε είναι ότι όταν διατίθενται 200 και πλέον αστυνομικοί (που τη δεδομένη στιγμή θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας) για την επίσκεψη της υπουργού, έχουμε την απαίτηση τουλάχιστον η διαχείρισή τους να γίνει ορθολογικά ώστε να προστατεύονται οι πολίτες και οι αστυνομικοί. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν δικαιώνει κανέναν. Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού.
  Ο Πρόεδρος Ζήσης Λιάκος
  Ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Πεσλής».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έχουν θορυβήσει την αμερικανική πρεσβεία.
  Το ΣΌΡΟΣΣΎΡΙΖΑ έχει υποστεί δημοσκοπική καθίζηση (όχι αρκετή πάντως, γιατί φαίνεται να συγκεντρώνει πάνω από 3% - από προδότες), μετά την ψήφιση της προδοτικής συμφωνίας των Ψαράδων .
  Τα κομματικά στελέχη αλλά και οι προδότες βουλευτές του κόμματος του Σόρος δέχονται σε καθημερινή βάση επιθέσεις από πατριώτες. .
  Έτσι ο Εφιάλτης θα επιχειρήσει Μακεδονική περιοδεία το Μάρτιο, γιατί «η η λύση του προβλήματος μπορεί να έρθει μόνο με την αντιμετώπιση του».
  Ο Εφιάλτης θα πάρει τις κάμερες και χιλιάδες ματατζήδες και θα προσπαθήσει να μιλήσει στους αστυνομικούς των ΜΑΤ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. O ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ. ΚΡΙΜΑ ΟΙ 50 ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΣΙΠΡΑ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ.
  Ο Τραμπ έστειλε στον Ερντογάν ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΓΑΜΠΡΌ ΤΟΥ και ανώτατο σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου, Jared Kushner.
  Η οικογένεια Κουσνέρ διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου.
  Ο Κουσνέρ φέρνει πρόταση στον Ερντογάν για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, που θα φέρει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Αλλά δεν θα σταθεί μόνο σ' αυτό. Θα φέρει στο τραπέζι των συζητήσεων την κατασκευή αγωγού από το Λεβιάθαν προς την Τουρκία, εξέλιξη που θα φέρει και πάλι κοντά την Τουρκία με το Ισραήλ, σε σημείο που θα μπορούμε να μιλάμε για μία στρατηγική σχέση. Επί πλέον, η κατασκευή του αγωγού αυτού θα αποτελέσει παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας στην Αν. Μεσόγειο και θα θέσει πλέον σε μόνιμη βάση τη συνεργασία Τουρκίας-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Μεσόγειο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ». ΤΣΙΠΡΑ – ΠΡΟΔΟΤΗ – ΚΟΜΙΤΑΤΖΗ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ».
  Συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας, ο διαχειριστής της γνωστής ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» στο Facebook Γιάννης Ξανθόπουλος, μετά και τα επεισόδια έξω από τη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας.
  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ο συλληφθείς κατηγορείται για στάση, αντίσταση και σωματικές βλάβες, με την πλευρά της Αστυνομίας να κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...