Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.


  Προσέξτε  τις  "βελτιωμένες"  φάτσες  των  κληρονομικών  πολιτικών  μας  και  μετά  διαβάστε  το  άρθρο: 
Ο ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΟΙ  ΒΟΗΘΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΜΑΣ.

«Κάθε 25 του μηνός τους έβλεπα, να κάθονται στην σειρά και να περιμένουν την «γκομενάρα» του λογιστηρίου στο Σκάι, να τα βγάζει από την μαύρη σακούλα, να τα μετράει και να τους τα δίνει στα χέρια.
Κακαουνάκης, Τράγκας, Κούλογλου, Ρουμπάτης, Βαξεβάνης, Καρτερός, Χατζηνικολάου, Στάη, Κιμπουρόπουλος, Μαλέλης, ήτανε πρώτοι στην σειρά, γιατί έπαιρναν τα πολλά.
Κάποιοι άλλοι, όπως εγώ, που είχαν υποχρεωθεί να παίρνουν το 1/3 των χαμηλών αποδοχών τους μαύρα, είμασταν οι τελευταίοι στην σειρά»."ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ"
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο  Ρουμπάτης  σήμερα  είναι  ο  διοικητής  της  ΕΥΠ  (ο  Ιεχωβά  να  μας  φυλάει  από  τις  κομμουνιστικές  ίντριγκες  του  Τσίπρα  και  του  Παππά).
Ο  Καρτερός  είναι  το  αριστερό  χέρι  του  Τσίπρα.  Παλιός  σταλινικός  κομμουνιστής,  διευθυντής  του  «Ριζοσπάστη»,  διευθυντής  στα  υπόγεια  του  Μαξίμου.  Είναι  αυτός  κυρίως  (μαζί  με  τον  Παππά)  που  γράφει  τους  λόγους  του  Τσίπρα, για  να  τους  διαβάσει ο  αγράμματος.  Αυτός  έγραψε  και  τους  λόγους  εναντίον  της  Μακεδονίας  (που  μισεί  φανατικά),  τους  οποίους  διάβασε  ο  ανόητος  στην  βουλή.

«Ειρήνη Γκίνη. Ή Μίρκα Γκίνοβα. Η κομμουνίστρια δασκαλίτσα, η «Σλαβομακεδόνισσα», η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε από καταβολής ελληνικού κράτους. Ναι, έδωσε τη ζωή της τότε, το μακρινό 1946, για το σοσιαλισμό, για το ΚΚΕ. Αλλά και για κάποια άλλα πράγματα, που αφορούσαν στο λαό της, και που τότε διακήρυσσε το ΚΚΕ.  Τότε.  Αλλά τώρα…. Ευτυχώς αυτή σκοτώθηκε νωρίς.»
Αυτή η μικρή ανάρτηση στο fb του δημοσιογράφου Θανάση Καρτερού, υπεύθυνου στο γραφείο Tύπου του κ. Τσίπρα, λέει όλη την αλήθεια για τους στόχους και τα κίνητρα που οδήγησαν το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά να ξεπουλήσει την Μακεδονία με αποστασίες και ασφυκτικές διαδικασίες, καταλύοντας ουσιαστικά το Σύνταγμα και λοιδορώντας με άθλιες συνεχιζόμενες ύβρεις τον ελληνικό λαό που στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιτίθεται στην συμφωνία των Πρεσπών, εξαίρετο δείγμα μαρξιστικού ολοκληρωτισμού και απολυταρχίας εις βάρος ενός ολόκληρου έθνους, της ιστορίας του και του μέλλοντός του, το οποίο ναρκοθετεί στην κυριολεξία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  3 Νοεμβρίου 1946: Η ηρωική δασκάλα του Σκρά Κιλκίς, Βασιλική Παπαθανασίου, κατακρεουργείται από τους εαμοβούλγαρους κομμουνιστοσυμμορίτες, γιατί μάθαινε Ελληνικά στα παιδιά....Γι αυτήν ξέρει κανείς τίποτα;


ΕΒΡΑΙΟΙ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ  ΝΕΑΣ  ΥΟΡΚΗΣ  ΚΑΙ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ:  ΣΤΑΘΕΡΗ  ΘΕΣΗ  ΚΑΙ  ΑΝΤΙΘΕΣΗ  ΜΕ  ΕΙΚΟΝΙΚΗ  ΚΑΙ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ  ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ.  
ΕΝΑ  ΣΕΚΕΛ  ΜΕ  ΔΥΟ  ΟΨΕΙΣ.


Η  σταθερή επιδίωξη  των  Σιωνιστών  (και  όλων  των μυστικών   υπηρεσιών)  είναι,  να  έχουν  θέση   και αντίθεση,  κατειλημμένες από δικά  τους  στελέχη.  Η  ευφυέστερη τακτική και  παγίδευση  στήνεται   και λειτουργεί  με  την εικονική  και  κατασκευασμένη   εχθρότητα.  
Η  εικονική  και  στημένη  αντιπαλότητα  είναι  η αποδοτικότερη   μορφή  αντιπαλότητας. 

ΤΣΩΡΤΣΙΛ:  «Όπου υπάρχουν τρεις Εβραίοι υπάρχουν δύο Πρωθυπουργοί και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης».  

  
Ο Nahum Goldmann, πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου από την ίδρυσή του το 1938 μέχρι το 1977, δήλωσε τα εξής:
«Για την ίδρυση του Ισραήλ έπρεπε να γίνουν δύο πόλεμοι. Ο πρώτος για να εξαναγκασθεί η Αγγλία στην διακήρυξη του Balfour,  ο δεύτερος για να υποχρεώσουμε τα Ηνωμένα Έθνη να αποφασίσουν την δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους σε ένα τμήμα της Παλαιστίνης».
Βλέπε και: Nahum Goldmann, Israel muß umdenken, σελίδα 15.Η «ΔΥΣΚΟΛΗ» ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. 

Για δύο μυστικές συναντήσεις του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ με την Μαρία Σπυράκη, την οποία χαρακτηρίζει μάλιστα ως «απεσταλμένη» του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία αποκαλύπτει έγγραφα από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ, η πρώτη συνάντηση έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 με τον Ζάεφ σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τον Ιανουάριο του 2018 να σημειώνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεν φιλελεύθερος, επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και για τον λόγο αυτό αποδέχεται εθνικιστικές θέσεις στο ζήτημα της Μακεδονίας».
Ο Ζάεφ, σε νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών τον Μάιο του 2018 σημειώνει ότι είχε μία ακόμα συνάντηση στις Βρυξέλλες με τη Μαρία Σπυράκη, που του μετέφερε τα χαιρετίσματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της ΝΔ λέγοντας ότι «έχουμε πρόβλημα» με μερίδα ψηφοφόρων.
«Όπως δηλώνει ο Ζόραν Ζάεφ σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που επικαλείται η FAZ, ο κ. Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από το Δεκέμβριο του 2017, την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της διαμάχης για την ονομασία».ΒΙΒΛΙΟ  ΤΟΥ  ΧΡΗΣΤΟΥ  ΠΑΣΑΛΑΡΗ:  «ΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ ΤΩΝ MEDIA,  ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ».


ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ:


 «Δεν υπηρέτησα κανέναν άλλον πέρα από την εφημερίδα και τον αναγνώστη. Δεν τρύπωσα ποτέ σε κρατική υπηρεσία. Δεν πήρα ποτέ ούτε μια δεκάρα από κόμματα, οργανώσεις, πολιτικούς, επιχειρηματίες, λεφτάδες, σκυλάδες, πράκτορες, ντόπιους και ξένους. Δεν υπάρχει άνθρωπος να πει ότι αγόρασε την πένα, το μυαλό, τη συνείδησή μου. Ο καλός Θεός με βοήθησε ν' αποφύγω τις κακοτοπιές, τους πειρασμούς, τα δολώματα, τους εκβιασμούς και όλα αυτά τα άνθη του κακού που πνίγουν το χώρο μας.  Χαίρομαι που ο Μητσοτάκης, ο Έβερτ, ο Σαμαράς, ο Ανδρέας, ο Λάτσης, ο Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αλαφούζος, η Αγγελοπούλου και ο οποιοσδήποτε "κάποιος" . . . ουδέ καν διανοήθηκε να πει "μωρέ, πόσο κάνει η πένα σου; Τι θέλεις για να μιλήσεις ή να σωπάσεις;»

 (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ο Χρήστος Πασαλάρης γεννήθηκε το 1925 στα Εξάρχεια σπούδασε ιατρική και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και δημοσιογραφία στις ΗΠΑ. Ο πατέρας του έδρασε στο γαλλικό σοσιαλιστικό κίνημα και η μητέρα του, γεννημένη στο Μοναστήρι  της  σκλαβωμένης  Μακεδονίας,   ήταν κόρη του Μακεδονομάχου Ναούμ Κωνσταντινίδη, οπλαρχηγού του Παύλου Μελά. Σύζυγός του υπήρξε η σπουδαία ζωγράφος Λούη Σηλυβρίδου-Πασαλάρη.
 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ   

Υ.Γ. 
Η στρατηγική του Αλιέκσι και η αμηχανία των «άλλων»


 


Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Ο Αλιέκσι, που είναι στη «σωστή πλευρά», αφού έβαλε τις βάσεις για ένα νέο μέλλον στα Βαλκάνια, στήνει με μεταγραφές, εξαγορές και συγχωνεύσεις, «Αντιδεξιό μέτωπο» για να κάνει «προοδευτικές αλλαγές» στο αύριο της χώρας.

 Όπως είπε στο Μόναχο, «η Ιστορία δεν γράφεται από εκείνους που τρέμουν μπροστά στις αλλαγές, αλλά από εκείνους που τολμούν» . 
Το «Αντιδεξιό μέτωπο» για «προοδευτικές αλλαγές» είναι η απάντηση του διεθνισμού στην «ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού». Αυτή είναι η ουσίαΟ Αλιέκσι έχει στρατηγική. «Εμείς», η «εθνική ρητορεία», είμαστε «σκορποχώρι» και η Χρυσή Αυγή τραβάει την δική της ανηφόρα. 


Επικοινωνιακή στρατηγική δεν έχουμε. Το βλέπετε και στους τίτλους της Ελεύθερης Ώρας, του Μακελειού , και του Ελεύθερου Κόσμου. 


Οι τίτλοι των εφημερίδων του Αλιέκσι τα λένε όλα. 


Έθνος: Αντιδεξιό μέτωπο στήνει ο ΤσίπραςΑυγή: Η μάχη για τις προοδευτικές αλλαγές και το αύριο της χώρας.

Documento: Ο κρυφός χρηματοδότης Μαρέβας και "Πρώτου Θέματος". 
 
Στις εφημεριδες του Κούλις πλήρης αμηχανία.


 Η Καθημερινή με άσχετο τίτλο «Κωδικός 28ος μεσημβρινός» ασχολείται με τον σύντροφο Ερντογάν. 


  Το ίδιο και η Real News του κ Χατζηνικολάου που χρεωστάει πολλά. «Ο σουλτάνος μυρίστηκε... αέριο!» φωνάζει. 

 Ο Ελεύθερος Τύπος, με τίτλος 7+1 μυστικά για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων, προβάλει το κυβερνητικό έργο για τους πτωχούς «φεσατζήδες». 

Το ιδιο και η Βραδυνή. «Τέλος η προστασία της πρώτης κατοικίας».

 Η «Δημοκρατία» θυμήθηκε το κατοχικό δάνειο και φωνάζει , «190 δισ. ευρώ» το κατοχικό χρέος!  

Η Μακεδονία, βρήκε λαϊκό θέμα και διέξοδο με τη γρίπη και το Ορφανό ασχολείται με το δάνειο του κ.Πολλάκη. 
To Πρώτο Ψέμα που είναι και αυτό στη «σωστή διεθνιστική πλευρά» δημοσίευσε νέα ΤΚ9 δημοσκόπηση της «Marc» που είναι η πιο «φιλική» προς το «Τζάκι» του Κούλις-Μαρεβα, που δίνει προβάδισμα 13 μονάδων στη ΝΔ ΣΤΗΝ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ Στη δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Ψέμα» η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 31,2%. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 18,1% . Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,8%, το ΚΙΝΑΛ με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,7%. Στην πρόθεση ψήφου για το Δήμο της Αθήνας μεγάλο είναι το προβάδισμα του ομομήτριου αδελφού του Κούλις Κώστα, ο οποίος λαμβάνει 38,3%. Δεύτερος έρχεται ο ιχθυοπαραγωγός Παύλος Γερουλάνος με 12%. Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος εχει 10,1%, ο Ηλίας Κασιδιάρης 8,1% και ο Νίκος Σοφιανός 4,8%.


  Η πολιτική είναι μια ψευδαίσθηση. 
Παντού, ο λαγός στιφάδο, με τα χεράκια του, διαλέγει αυτόν που του επιβάλει το σύστημα και είναι πάντα πρόθυμο και υπάκουο παιδί. των λεσχών, των ιδρυμάτων, πρόθυμος, υπάκουος. Όπως ο Αλιέκσι , το Κούλις και το Μπακογιάννης.
 Επειδή η αγέλη των καταναλωτών του λαγού στιφάδο δεν έχει κρίση, της δημιουργούν την εντύπωση ότι διαλέγει. Όπως στο σουπερμάρκετ.
 Στην πραγματικότητα, του φυτεύουν στο κεφάλι, τη σερβιέτα αυτήν που θέλουν, και ο τηλεθεατής καταναλωτής νομίζει ότι αυτήν που ήθελε διάλεξε. 
Και στο 1% να είναι στην πραγματικότητα ο Αλιέκσι και ο Μπακογιάνη αυτή την ώρα, στις εκλογές θα φτάσουν κοντά στα ποσοστά που τους δίνουν . Με την θέληση και την ψήφο του λαγού, που του λένε οι άνωθεν «αυτόν πρέπει να ψηφίσεις», και πάει και τον ψηφίζει .Οτι θέλει το αφεντικό. 
Με δυο λόγια, ο Αλιέκσι, το ΕΑΜ, το ΝΑΤΟ και η αμερικανική πρεσβεία έχουν τολμηρό σχέδιο επιβίωσης, με μεταρρυθμίσεις. Οι φιλελέ-ντιντίδες περιμένουν οδηγίες, και οι ,«Εμείς», «τρείς λαλούν και δυο χορεύουν». 
 ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»;17 σχόλια :

 1. ..και φυσικα το "πλανο" που "διερευσε",δεν ειναι τυχαιο..Ειναι μεσα στα πλαισια ενος "χαλαρου" και "λαικου" προφιλ του Καραμανλη..
  Και ενω θα επρεπε να το κρυψουν -καθως μας κοροιδευει ,μεχρι και ο ιδιος βαρεθηκε να το κανει-το πλασαρουν οι ¨"εργατες" του ,για να παρει "λαικους ποντους".
  Πολυ δουλεμα,και για το τελιευταιο δουλεμα πολυ μπιχλα..Αηδιαστικο το επιπεδο που μας "κατατασουν"..
  Ο μπριζελομαχος-μακεδονοφαγος..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το 68% του ΟΧΙ τι απεγινε? Το εφαγαν οι μελισσες? ..
  Με 31% ο κουλης δλδ θα κυβερνησει ετουτη την χωρα? Δλδ? θα μαγειρεψει φακες? Μακαρονια με κιμα? Θα μαγειρεψει εμας να μας φαει με τους φιλους του της zimens ?
  Θα παρει την ντροπη απο πανω μας ,που βιασαν την "μανα" μας?
  Ο τσιπρας πιστευει πως θα τον γραψει ι ιστορια σαν τον "μεγα μεταρυθμιστη"..? Και ειναι βεβαιος οτι επραξε το σωστο γιατι ειναι τολμηος..
  Εμεις λεμε ,οτι επειδη κατι μπορεις να το κανεις δεν ειναι το σωστο! Και απο το παραθυρο μπορεις να πηδηξεις ,θα εχεις ομως και καποιο αποτελεσμα ,μιας και δεν εχεις φτερα..
  Θα σκασεις σαν τουβλο κατω..
  Ναι "τολμηρος" και "θαραλεος"! Συμφωνουμε.Ο καθε ηλιθος θεωρει πως ειναι ζινιους...
  Θελει "θαρρος" να γραφεις εναν λαο στα @@ρια σου..Θελει "θαρρος" να τον παραμυθιαζεις με τετοιο ψεμμα και να του δινεις την τελικη μαχαιρια..
  Θελει να εχεις το "θαρρος" του απολυτα βλακα....
  Γιατι δεν εχεις ουτε την κοινη λογικη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης χθες: «Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ».
  «Η συμφωνία των Πρεσπών είναι έγκλημα εις βάρος της Ιστορίας μας, αλλά και εις βάρος των γενιών που έρχονται, εις βάρος των αγέννητων. Ο συνδυασμός ονόματος, ταυτότητας και γλώσσας που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας θα είναι για τον Ελληνισμό μια ανοιχτή και επώδυνη πληγή. Είναι βέβαιο πως το πρώτο που θα επιδιώξουν οι γείτονές μας είναι η αξιοποίηση της δυνατότητάς τους να αποκαλούνται απ’ όλο τον κόσμο «Μακεδόνες». Θα ακούμε παντού στις ξένες πρωτεύουσες και τα διεθνή fora να καλωσορίζουν τον «Μακεδόνα» πρωθυπουργό και όχι τον πρωθυπουργό της «Βόρειας Μακεδονίας». Τους δίνει τη δυνατότητα αυτή η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και θα την αξιοποιήσουν. Δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να κρύψουμε την οργή και το θυμό μας, που είναι ταυτόχρονα οργή και θυμός της πλειονότητας των Ελλήνων, όταν συντελούνται εγκλήματα εις βάρος του λαού και του έθνους».
  Κ. ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΙΝΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΕΡΠΕΤΑ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ..ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΟΥς ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ .


   Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
   19/02/2019

   Τις παραιτήσεις τους από βουλευτές κατέθεσαν αρχικά όλοι οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας (του κόμματος του Σαλί Μπερίσα) και εν συνεχεία ακολούθησαν και οι βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές ανατροπής της διεφθαρμένης κυβέρνησης Ράμα!

   Οι παραιτήσεις ήρθαν μετά από την επεισοδιακή διαδήλωση του προηγουμένου Σαββάτου και την άγρια καταστολή της από την κυβέρνηση του Ράμα, ενώ νέα αντικυβερνητική διαδήλωση θα γίνει την προσεχή Πέμπτη…

   (ΥΓ): Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Αλβανία έκαναν αυτό που αρνήθηκαν να κάνουν στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, για να προκληθούν πρόωρες εκλογές πριν εγκριθεί από τη βουλή η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!

   ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

   Διαγραφή
 4. O ΤΡΑΜΠ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ:
  «Δεν είναι δυνατόν να πολεμάμε 6.000 μίλια μακριά, σε μέρη που δεν έχουμε καν δουλειά και να μην πολεμάμε για την χώρα μας, για τα σύνορά μας. Περισσότεροι Αμερικανοί θα πεθάνουν φέτος από ναρκωτικά, απ’ όσους σκοτώθηκαν όλα τα χρόνια του πολέμου του Βιετνάμ. Εμένα δεν με πληρώνει ο Σόρος, σαν άλλους πολιτικούς».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ.
  Στην κοπή πίτας του Επιμελητήριο Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Καρυπίδης αρχικά χαρακτήρισε καλή την Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου Φλώρινας Γ. Βοσκόπουλου, ο οποίος του είπε ότι με την προδοσία του Τσίπρα παραδώσαμε το όνομά μας και την γλώσσα μας.
  Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας ξαναέλαβε το λόγο διευκρινίζοντας πως η αναφορά του στα περί «καλής» συμφωνίας αφορούσε το οικονομικό κομμάτι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θλίβομαι, μπορεί να υπάρχουν κάποιες σκιές, αλλά στο οικονομικό σκέλος η Συμφωνία είναι θετική».
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Και η συμφωνία του Εφιάλτη και του Ιούδα «στο οικονομικό σκέλος της ήταν θετική». Υπάρχει καμιά αμφιβολία γι αυτό; Αν ο περιφερειάρχης και ο Τσίπρας πουλήσουν τις γυναίκες τους για μερικά βράδια στον γιο του Σόρος για ένα – δύο εκατομμύρια ευρώ, «στο οικονομικό σκέλος η συμφωνία θετική θα είναι».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η δικη σας διαπιστωση ειναι πραγματι κατααπληκτικη,και μεσα στο "θεμα".Μια διαπιστωση που "δινει" καποιες απαντησεις,στις αποριες ολων μας,,
  Η δικες τους διαπιστωσεις ειναι για τις εντυπωσεις,που νομιζουν πως κερδιζουν καθως σαν ηλιθιοι που ειναι υποτιμουν την νοημοσυνη μας.
  Επισης ο "κυριος" τζιτζι-μακεδονοφαγος και αυτος,"αρνειται " να "κατεβασει" πινακιδες!! Ε καλα ,και εμεις συγκινηθηκαμε..
  "Αγαπητε" "πατριωτη,που καποτε τα μιλαγατε με τον σαμαρα,με τον μητσοτακη οικογενεια,με τον "τιτανοτεραστιο¨" διασημο ανηψιο-διασημο στα κουτουκια και στα λαγκαδια με τις γκλιτσες τελευταια,καθως ξυγκωσε και δυσκολευεται η κινηση του-..μετα την απομακρυνση απο το ταμειον ουδεν λαθος αναγνωριζεται! Δεν το εχετε ακουσει ποτε?
  ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ
  Σε διαρρεύσαν στρατιωτικό εγχειρίδιο περί «ανορθόδοξου πολέμου», που πρόσφατα προβλήθηκε στην δημοσιότητα από τους Wikileaks, ο Αμερικανικός Στρατός πιστοποιεί ότι μεγάλοι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί –όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ- χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ ως ανορθόδοξα οικονομικά «όπλα σε περιόδους συγκρούσεως, μέχρι και περιλαμβανομένου του μεγάλης έκτασης γενικού πολέμου», όπως και για την « υπαγόρευση των πολιτικών επιλογών και της συνεργασίας κρατικών κυβερνήσεων».

  Το αποκαλυπτικό έγγραφο, επίσημα τιτλοφορούμενο “Field Manual (FM) 3-05.130, Army Special Operations Forces Unconventional Warfare” ( Εγχειρίδιο Πεδίου (αγώνα), Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων Ανορθόδοξου Πολέμου), εκδόθηκε αρχικά το 2008 και προβλήθηκε ιδιαίτερα από τους Wikileaks τελευταία σε συσχετισμό με τα γεγονότα στην Βενεζουέλα. Στην αρχική αποκάλυψή του οι Wikileaks το είχαν τιτλοφορήσει «στρατιωτικό εγχειρίδιο αλλαγής καθεστώτων».
  Το « Αμερικανικό Εγχειρίδιο Πραξικοπήματος» προσφέρει την επιβεβαίωση ότι η λεγόμενη «ανεξαρτησία» οικονομικών οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ είναι ψευδαίσθηση και ότι αυτοί οι θεσμοί συγκαταλέγονται στα «οικονομικά όπλα» που έχει σε τρέχουσα χρήση η αμερικανική κυβέρνηση για να υποτάσσει χώρες στις θελήσεις της.
  Το στρατιωτικό εγχειρίδιο έχει 248 σελίδες. Οι Wikileaks εφιστούν την προσοχή στο ανωτέρω κεφάλαιο με τίτλο «Χρηματοπιστωτικό Εργαλείο Αμερικανικής Εθνικής Ισχύος και Ανορθόδοξου Πολέμου». Αυτό το κεφάλαιο ειδικότερα αναφέρει ότι η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί «μονομερή και έμμεση εξουσία μέσω της πειστικής (πιεστικής) επίδρασής της σε διεθνείς και εσωτερικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε θέματα χορήγησης και όρους δανείων, δωρεών ή άλλης χρηματοπιστωτικής βοήθειας σε κρατικούς ή μη παράγοντες». Και ειδικότερα κατονομάζει την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ όπως και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), ως « Διπλωματικούς-Χρηματοπιστωτικούς Χώρους Αμερικανικής Δωσιδικίας» για αυτούς τους χειρισμούς.
  Tο ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες, ως Χρηματοπιστωτικά και Διπλωματικά ΄Οργανα της αμερικανικής Εθνικής Εξουσίας και ως οργανικά μέρη αυτού που το εγχειρίδιο αποκαλεί «το Παρόν Σύστημα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.» Aυτά τα χρηματοπιστωτικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν «οικονομικά κίνητρα ή αντικίνητρα προκειμένου να πείσουν ανταγωνιστές, συμμάχους ή εντολοδόχους να αλλάξουν την στάση τους στο στρατηγικό, τακτικό, ή εκτελεστικό επίπεδο».
  Tο εγχειρίδιο ανορθόδοξου πολέμου εντυπωσιάζει γράφοντας τόσο απροκάλυπτα ότι «ανεξάρτητοι οικονομικοί θεσμοί» όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ είναι στην πραγματικότητα το μακρύ χέρι της αμερικανικής εξουσίας. Συχνά, αυτοί οργανισμοί (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ) – με πιέσεις στις χώρες να απορυθμίσουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα τους και με συναλλαγές διαφθοράς με κρατικούς παράγοντες- δημιουργούν οι ίδιοι τα οικονομικά προβλήματα, που στην συνέχεια ορμούν για να «επιλύσουν».

  Ζ.Π..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. «ΑΛΗΤΗ ΚΟΤΖΙΑ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΕ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΘΑ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΩ». ΤΑ ΒΡΙΣΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ. Στις 15.07.2018 και ώρα 03.23 και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Βολιβία, ο προδότης Κοτζιάς έλαβε στο κινητό τηλέφωνό το εξής μήνυμα από τον Καμμένο: «Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλλοίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή».
  Στις 30.09.2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.12 και ενώ βρισκόταν ο Κοτζιάς στο Εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους ο Καμμένος του έγραψε: «Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα… αλήτη» στις 20.32 την ίδια ημέρα «… Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω».
  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ.
  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Μετά από ένα μήνα αναμονής μήπως και ξαναγίνει υπουργός, ο μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός του ανύπαρκτου “ΠΡΑΤΤΩ”, κατέθεσε μήνυση με τον επίσημο δικηγόρο των Γερμανών. Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΣΟΡΟΣ, ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΡΟΖΕΝΣΤΑΪΝ. ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕ ΤΟ FBI ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ.
  Έρευνα για απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από το FBI και με χρηματοδότηση από τον Τζ. Σόρος αλλά και τους Κλίντον δεσμεύθηκε να διεξάγει ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Λίντσεϊ Γκράχαμ.
  Οι σοβαρότατες αυτές καταγγελίες, αφορούν «ανώτατους αξιωματούχους του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης», οι οποίοι αναζητούσαν από κοινού το 2017 τρόπους να απομακρύνουν τον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, δηλαδή πρακτικά την πραγματοποίηση ενός «coup d’état» (πραξικόπημα) κατά του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ!
  Ο Γκράχαμ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διερευνήσει την απόπειρα αυτή πραξικοπήματος, έπειτα από μία συνέντευξη που έδωσε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI, Άντριου Μακέιμπ, στην εκπομπή «60 Minutes» του «CBS».
  «Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης ιουδαίος Ροντ Ρόζενσταϊν οπωσδήποτε ανησυχούσε πολύ για τον πρόεδρο, την ικανότητά του να ασκεί την εξουσία και τις προθέσεις του εκείνη τη χρονική περίοδο» δήλωσε συγκεκριμένα ο Μακέιμπ.
  Ο Ρόζενσταϊν, σύμφωνα με τον Μακέιμπ, είχε θορυβηθεί τόσο από την απόφαση του Τραμπ να καθαιρέσει τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμι, που εξέταζε το ενδεχόμενο να στρατολογήσει μέλη της κυβέρνησης και να επικαλεστούν την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, προκειμένου να απομακρυνθεί ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.
  Ο Γκράχαμ από την πλευρά του κατέστησε σαφές ότι θα διενεργηθεί ακροαματική διαδικασία, προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, δεδομένου ότι ο Ρόζενσταϊν αρνείται ότι υπήρξαν τέτοιου είδους διεργασίες για επίκληση της 25ης τροπολογίας του Συντάγματος.
  Την ίδια ώρα όλες οι έρευνες κατά του Ν.Τραμπ για πιθανές σχέσεις με τη Ρωσία και ανάμιξης της τελευταίας στις εκλογές του 2016 έχουν πέσει στο κενό καθώς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, δεν έχει προκύψει.
  Η υπόθεση θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή καθώς ο Πρόεδρος Τραμπ έχει καταγγείλει πολλές φορές ότι πίσω από αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος κρύβονται τόσο οι Κλίντον όσο και ο Σόρος με τον οποίο οι Κλίντον διατηρούν αγαστές σχέσεις.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΦΑ.
  Πηγές από την αλβανική πλευρά ισχυρίζονται ότι υποχρεώθηκαν να στείλουν τις ειδικές δυνάμεις, μόνον αφού δέχθηκαν τηλεφώνημα από την ελληνική πλευρά με αποδέκτη το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών.
  Στις 28 Οκτωβρίου 2018 ο Βουλιαρατινός Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε από ομάδα επίλεκτων δυνάμεων 200 ατόμων που είχαν καταφθάσει εσπευσμένα αεροπορικώς από τα Τίρανα. Κηδεύτηκε δέκα ημέρες μετά, καθώς οι αλβανικές αρχές αρνούνταν επί σειρά ημερών να παραδώσουν τη σορό στους συγγενείς του. Τρεις μήνες μετά, το αλβανικό κράτος δεν έχει παραδώσει στη δημοσιότητα και στο ελληνικό κράτος, ως όφειλε, κανένα πόρισμα για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια του θανάτου ενός Έλληνα ομογενούς στα πατρογονικά του εδάφη. Αντιθέτως, εξέδωσε ανακοίνωση ότι η έκδοση πορίσματος θα αναβληθεί για ακόμη τρεις μήνες.
  Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, η αλβανική πλευρά υποστηρίζει ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να σκοτώσουν τον Κατσίφα, ή να δημιουργήσουν τέτοιας έκτασης επεισόδιο. Τον Κατσίφα τον γνωρίζανε, δεν θα σκότωνε, θα τον αφήνανε να ξεθυμάνει. Το πολύ-πολύ, ισχυρίζονται, να τον συνελάμβανε ο αστυνομικός διοικητής Αργυροκάστρου και να τον έθεταν υπό κράτηση εκεί για είκοσι ημέρες. Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι υποχρεώθηκαν να στείλουν τις ειδικές δυνάμεις, μόνον αφού δέχθηκαν τηλεφώνημα από την ελληνική πλευρά (υπουργός Ζορμπά και καθηγητής Λιάκος). Ένα τηλεφώνημα που είχε ως αποδέκτη το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών για συνδρομή και προστασία των παρευρισκομένων επισήμων και μη από Έλληνα ομογενή «τρομοκράτη». Το υπουργείο, στο οποίο υπάγονται οι ειδικές δυνάμεις, κάλεσε τον Αλβανό πρωθυπουργό για να λάβει έγκριση, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μην ικανοποιήσει το αίτημα.
  Η ελληνική πλευρά, πλην μίας αρχικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών με αίτημα περί εξακρίβωσης συνθηκών και αιτιών θανάτου του Έλληνα μειονοτικού, δεν έχει προβεί επίσημα σε κάποια άλλη κίνηση. Η καλή ελληνική διπλωματία είναι πράγματι η κρυφή διπλωματία, κεκλεισμένων των θυρών, δεν φωνασκεί, δεν κομπάζει Είναι αποτελεσματική…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.
  Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠΕΘΑ στο pronews.gr, οι Αμερικανοί ζήτησαν επίσημα να υπάρχουν μόνιμα ενταγμένα στελέχη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, όπως συνέβαινε στις δεκαετίες του '50 και του '60 στις πλέον αξιόμαχες μονάδες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα στις Ζ΄ ΜΑΚ, το ΕΤΑ, την ΔΥΚ και την 31η ΜΕΕΔ!
  Την τοποθέτηση Στρατιωτικών Συνδέσμων (Military Liaison Officers) πρακτικά «κομισάριων-τοποτηρητών» στις κρίσιμες μονάδες ειδικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και συνακόλουθα τον έμμεσο έλεγχο των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων τους και την δυνατότητα να γνωρίζουν άμεσα ακόμα και τυχόν έκτακτη ανάπτυξή τους, ζήτησαν οι ΗΠΑ επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση, προϊδεάζοντας για το τι μέλλει γενέσθαι στα ελληνοτουρκικά και όχι μόνο.
  Η Ζ'ΜΑΚ προορίζεται να είναι η πρώτη που θα εμπλακεί σε τυχόν τουρκική ενέργεια κατάληψης ελληνικού νησιωτικού εδάφους, με ειδίκευση την καταστροφή του εχθρού που έχει καταλάβει βραχονησίδες.
  Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), θεωρείται η πιο άρτια και με πολλαπλή «πολιτική» χρήση μονάδα, με καθήκοντα την διείσδυση στην εχθρική ενδοχώρα και την εκτέλεση των κορυφαίων προσώπων της τουρκικής αλυσίδας διοίκησης, αλλά και την καταστροφή τουρκικών στρατηγικών υποδομών.
  Η ΔΥΚ είναι προορισμένη να εξαπολυθεί σε αποστολές καταστροφής των τουρκικών παράκτιων αμυντικών εγκαταστάσεων.
  Και η 31η ΜΕΕΔ έχει ως αποστολή την διείσδυση στο τουρκικό έδαφος και την περισυλλογή των Ελλήνων πιλότων που θα καταρριφθούν σε επιχειρήσεις εντός της τουρκικής επικράτειας.
  Σε αυτές τις μονάδες οι ΗΠΑ ζήτησαν και επίσημα να τοποθετήσουν «τοποτηρητές», υπό τον μανδύα του «αναγκαίου κοινού σχεδιασμού και εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ» και «Την μεταφορά αιτημάτων από και προς τις εμπλεκόμενες μονάδες, προκειμένου να συντονίζονται καλύτερα οι συνεκπαιδεύσεις»
  Μάλιστα υπόσχονται ότι «Θα τοποθετήσουν στελέχη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας».
  Φυσικά, η ενέργεια δεν περιορίζεται μόνο από την ανάγκη τους να ελέγξουν εκ των έσω και να έχουν πρωτογενή πληροφόρηση για τις κινήσεις των ελληνικών ειδικών δυνάμεων σε περίπτωση ελληνοτουρκικής «θερμής» κρίσης.
  Ο πολιτικός έλεγχος - γιατί περί αυτού πρόκειται - εν είδη «κομισάριων» των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, υπαγορεύεται από την ανάγκη των ΗΠΑ να ελέγξουν το μοναδικό ετοιμοπόλεμο κομμάτι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων (πλην των Μοιρών μαχητικών της ΠΑ και ορισμένων ναυτικών μονάδων) οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί των οποίων είναι μόνιμοι, ανησυχούν για την παρακμή της χώρας και σε περίπτωση ατυχούς για την Ελλάδα, εξέλιξης μιας ελληνοτουρκικής «θερμής» κρίσης, θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε δεύτερη φάση με τρόπο που δεν είναι αυτός που θέλουν οι ΗΠΑ.
  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «το σκέφτεται» και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Ρήγας και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ, αν και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε.Αποστολάκης (στην φωτό δίνει πλακέτα στον Αμερικανό Διοικητή της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων ΗΠΑ στην Ευρώπη - Commander of US Special Operations Command Europe – SOCEUR - στρατηγό Μαρκ Σβαρτζ), παρότι φανατικός υπέρμαχος της σύσφιγξης των ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών σχέσεων, είναι προβληματισμένος για ευνόητους λόγους...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ».
  (ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΙΛΟΝΟΗ)
  .…Ὅσο γιὰ τὸν Παλλήκαρο Κωνσταντῖνο Κατσίφα, ποὺ ἐδολοφονήθη τὴν 28η Ὀκτωβρίου, τάχα μου-τάχα μου ἀπὸ τὶς «ἀλβανικὲς ἀρχές», νὰ ξεκαθαρίσουμε κάτι: οὐδέποτε θὰ τολμοῦσαν αὐτὲς οἱ «ἀρχές» νὰ προβοῦν σὲ κάτι τέτοιο ἐὰν δὲν εἶχαν τὴν σύμφωνο γνώμη καὶ συμπαράστασιν καὶ ὑποστήριξιν τῶν ἐδῶ ἑλληνοφώνων γραικύλων. Ἡ ἐντολὴ ἀποσβέσεως κάθε ἑλληνικῆς φωνῆς, μὲ ὁποιοδήποτε κόστος καὶ οἱεσδήποτε τακτικές, δὲν ἐλήφθη ἀπὸ ἀλβανικὲς κυβερνήσεις ἀλλὰ ἐδόθη ἀπὸ τὰ ἑλληνόφωνα μιάσματα.
  Καθ’ ὅλο αὐτὸ τὸ διάστημα ἡ ἀλβανικὴ κυβέρνησις οὐδέποτε ἀντέδρασε στὴν προοπτικὴ Αὐτονομίας τῆς Βορείου Ἠπείρου, ἐνᾦ ἡ ἀλβανικὴ ἀντιπολίτευσις ἐπεδοκίμασε μίαν τέτοιαν προοπτική, ἐφ΄ ὅσον οὔτε ἡ Βόρειος Ἤπειρος θὰ ἀπεκόπτετο ἀπὸ τὰ ἀλβανικὰ ἐδάφη, ἀλλὰ καὶ οἱ Βορειοηπειρῶτες θὰ ἔπαυαν νὰ τοὺς δημιουργοῦν …προβλήματα
  Στὴν χώρα μας ὅμως, ἀν τὶ νὰ ὑποστηριχθῇ τὸ δίκαιον, λογικὸν καὶ ἠθικὸν αὐτὸ αἴτημα, ποὺ ἐπὶ πλέον ἦταν καὶ νόμιμον, βάσει διεθνῶν συμφωνιῶν καὶ συμβάσεων (Πρωτόκολλον Κερκύρας 1914), οἱ ἑλληνόφωνοι γραικύλοι πολιτικάντηδες καὶ τὰ κόμματά τους …ἐλύσσιαξαν (ποὺ ἔλεγε ἡ γιαγιά μου!), κυριολεκτικῶς μὲ ἀποκορύφωμα ἡ τότε ἑλληνικὴ κυβέρνησις νὰ ζητήσῃ ἀπὸ τὴν ἀλβανικὴ νὰ …συλληφθοῦν καὶ νὰ τιμωρηθοῦν μὲ κάθειρξιν οἱ Βορειοηπειρῶτες ποὺ ἐπεδίωκαν τὴν Αὐτονομία.
  Τό διανοεῖσαι πατριώτη; Ἡ δική μας, ἡ ψηφισμένη ἀπὸ ἐμᾶς, τάχα μου-τάχα μου «ἑλληνικὴ κυβέρνησις» ἔδωσε ἐντολὴ νὰ συλληφθοῦν (ναί, νὰ συλληφθοῦν παρακαλῶ!!!) ὅλοι οἱ Ἕλληνες ἐντὸς τῶν ἀλβανικῶν ἐδαφῶν ποὺ ἐφέροντο ὡς πρωτεργάτες τῆς Αὐτονομίας.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν οι Έλληνες των Σκοπίων αποφασίζουν κινητοποιήσεις, οι Ελληνικές προξενικές αρχές τους σταματούν λέγοντας: «μη μας δημιουργείτε προβλήματα».

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πριν μερικά χρόνια πήγαν κάποιοι Έλληνες των Σκοπίων στην πρόξενο Γροσομανίδου και της είπαν να οργανωθούν και να φτιάξουν μία πολιτική οργάνωση Ελλήνων των Σκοπίων. Τους πέταξε έξω με τις κλωτσιές λέγοντας: «Ηλίθιοι, πάτε να μας βάλετε φωτιές. Να κάτσετε στ' αυγά σας και να μην μιλάτε καθόλου».
  Ο Περικλής Γιαννόπουλος έγραψε: «Τι περιμένεις από ένα ελληνικό υπουργείο εξωτερικών που ξεπροβοδεί τους διπλωμάτες του στο εξωτερικό με την οδηγία: προσέξτε, εκεί που πάτε, να μην δημιουργείτε προβλήματα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Το Μοναστήρι το 1906 ήταν ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με Έλληνες κατοίκους (βλαχόφωνους και μη), λίγους μουσουλμάνους, λίγους βουλγάρους και ελάχιστους εβραίους.
  Ήταν έδρα Τούρκου Πασά και πρωτεύουσα βιλαετίου (τουρκικού νομού).
  Ήταν η έδρα του Έλληνα Μητροπολίτη Πελαγονίας.
  Η περιοχή (βιλαέτι) Μοναστηρίου είχε συνολικά 286 (διακόσια ογδόντα έξι) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Αυτά ήταν: ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ένα από τα έξι που λειτουργούσαν στην τότε Ευρωπαϊκή Τουρκία), 20 γενικά ελληνικά σχολεία, 22 ελληνικά σχολεία θηλέων, 58 ελληνικά δημοτικά σχολεία, 158 ελληνικά αλληλοδιδακτικά και 27 ελληνικά νηπιαγωγεία).
  Τα βουλγαρικά σχολεία ήταν 5 και τα ρουμανικά μόνο 3. Οι Έλληνες
  δάσκαλοι ήταν 400 και τα ελληνόπουλα που παρακολουθούσαν τα σχολεία πάνω από 20.000.
  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ υπήρχαν 11 ελληνικά σχολεία με 55 δασκάλους και 2.800 μαθητές (!), ενώ τα βουλγαρικά ήταν 5 και τα ρουμανικά μόνο 3.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.
  Ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου της Τουρκίας πέρασε πλέον από το στάδιο του ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ στο στάδιο του ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ αυξάνοντας κατακόρυφα τις άμεσες μελλοντικές απειλές για την Ελλάδα καθώς η Τουρκία σε διάστημα το πολύ 15ετίας θα μπορεί να έχει μετεξελιχθεί από παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας ακόμη και σε πυρηνική δύναμη.
  Είναι κάτι εφικτό για την Τουρκία διότι πλέον διαθέτει μεγάλο επιστημονικό δυναμικό το οποίο απασχολείται στην αμυντική βιομηχανία της αλλά και στην δυναμική τουρκική οικονομία γενικότερα, για να το πετύχει.
  Η απειλή για την Ελλάδα χαρακτηρίζεται υψηλότατη καθώς θα μετατραπεί εκ των πραγμάτων σε χώρα-δορυφόρο της Τουρκίας της οποίας η ισχύ δεν αυξάνεται μόνο από την απεξάρτησή της σε ενέργεια και οπλικά συστήματα αλλά και από το γεγονός ότι είναι μια χώρα ακμάζουσα δημογραφικά.
  Αυτή την στιγμή φτιάχνεται το κουβούκλιο του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα του Akkuyu από την ρωσική κρατική εταιρεία Atomic Energy Corporation Rosatom όπως ανακοινώθηκε
  Η Atommash, η οποία εργάζεται μέσα στις εγκαταστάσεις της Rosatom κατασκεύασε τον θάλαμο πίεσης για τον τουρκικό πυρηνικό αντιδραστήρα και ήδη έχει δοκιμαστεί επιτυχώς καθώς ασκήθηκαν 12.000 τόνοι πιέσης πάνω στην κατασκευή.
  «Η κατασκευή ενός θαλάμου πίεσης της Atommash απαιτεί 2 χρόνια. Είμαστε σε συνεχόμενη συνεργασία με τους αντιπροσώπους των πελατών μας. Ενώ κατασκευάζουμε τον εξοπλισμό μας για τους ξένους πελάτες μας πρέπει να συμμορφωνόμαστε όχι μόνο με τους ρωσικούς νόμους και απαιτήσει περί εξοπλισμού πυρηνικών εγκαταστάσεων αλλά και με τα εθνικά στάνταρτ της χώρας στην οποία θα προμηθεύσουμε τα προϊόντα μας» είπε ο Rovshan Abbasov, διευθυντής της Atommash.
  Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2017 η Τurkish Atomic Energy Agency ενέκρινε την AEM-technology σαν τον βασικό κατασκευαστή του πυρηνικού σταθμού του Akkuyu
  Ο Abbasov επιβεβαίωσε πως ο βασικός φόρτος εργασίας της εταιρείας αφορά κυρίως εξαγωγές ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία απέκτησε την βασική εμπειρία της και τεχνογνωσία της κατασκευάζοντας και αποστέλλοντας ατμοκινητήρες για ένα ινδικό πυρηνικό σταθμό τον Οκτώβριο του 2018.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ THN ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ;
  H νέα ηγεσία του ΓΕΣ αλλάζει την «πολιτική» της έναντι της Εθνοφυλακής. πηγή:ikarianationaguard
  Μέχρι πρόσφατα, ο απελθών ΑΓΕΣ είχε «επενδύσει» σημαντικά στην Εθνοφυλακή, ώστε να καλυφθούν επικίνδυνα κενά στην επάνδρωση των μονάδων εκστρατείας του τακτικού στρατού στα νησιά του Αιγαίου και γενικότερα στις παραμεθόριες περιοχές.
  Η πολιτική του πρώην ΑΓΕΣ είχε ουσιαστική και επικοινωνιακή πτυχή, ήτοι αύξηση της εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων με περισσότερες βολές και ασκήσεις, αλλά και μια «ευελιξία» στην χρήση υλικών από προσωπικές αγορές.
  Το επικοινωνιακό κομμάτι είχε να κάνει με την προβολή της Εθνοφυλακής ως πολλαπλασιαστού ισχύος στην άμυνα της χώρας, με την προβολή φωτογραφικού και βιντεακού υλικού.
  Σίγουρα η Εθνοφυλακή για διάφορους λόγους, που δεν θα αναλυθούν εδώ, δεν μπορεί αλλά και δεν πρέπει να υποκαθιστά τον τακτικό στρατό, ωστόσο το τραγικό επίπεδο επάνδρωσης των μονάδων λόγω της 9μηνης θητείας αλλά και των περιορισμών σε ασκήσεις και βολές για λόγους οικονομίας καθιστούσε τους Εθνοφύλακες μια λύση ανάγκης για την επαύξηση της αμυντικής ικανότητας της χώρας.
  Και σε τελευταία ανάλυση, κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση των Ακριτών της χώρας να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο και μέσο τις οικογένειές τους και τα πατρώα εδάφη από κάθε είδους εισβολέα, και ιδιαίτερα από τους Τούρκους που προαιωνίως είναι γνωστοί και σεσημασμένοι εγκληματίες πολέμου…
  Οι νέες διαταγές – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί με δημόσιες και επίσημες ανακοινώσεις – απαγορεύουν την παρέλαση των Εθνοφυλάκων σε πανελλαδικές και τοπικές εθνικές εορτές, πλην ίσως μιας μικρής αντιπροσωπείας άοπλων σημαιοφόρων.
  Μια άλλη διαταγή περιορίζει την εκπαίδευση των ΤΕΘ μόνον μέσα στον χώρο των στρατοπέδων. Και φυσικά τίθεται το ερώτημα: πως θα εκπαιδευτούν οι Εθνοφύλακες στην φύλαξη και την άμυνα στόχων ή στην συμβολή τους στην άμυνα της νήσου, χωρίς να εκτελούν ασκήσεις στους χώρους που θα κληθούν να υπερασπίσουν και να πολεμήσουν;
  Επίσης, γιατί δεν έχουν δικαίωμα να παρελαύνουν οι πολίτες-οπλίτες, οι οποίοι θυσιάζουν προσωπική και οικογενειακή ζωή – και βάζουν και το χέρι στην τσέπη για καύσιμα οχημάτων στην εκπαίδευση, και όχι μόνο;
  Υπό ποιο σκεπτικό δεν πρέπει οι Εθνοφύλακες να φαίνονται σε παρελάσεις και να μην βγαίνουν από τα στρατόπεδα να εκπαιδευτούν στο έδαφος που θα κληθούν να πεθάνουν για να το υπερασπίσουν;
  Ενοχλούν κάποιους;
  Και ποιοι είναι αυτοί, και γιατί το ΓΕΣ φαίνεται να τους… ακούει;
  Ελπίζουμε ότι οι ανωτέρω πληροφορίες είναι απλές διαδόσεις και ίσως «ράδιο αρβύλα», και ότι το ΓΕΣ θα εξακολουθήσει να ενισχύει και να αξιοποιεί το δυναμικό των εθελοντών πολιτών-οπλιτών, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και όχι κάτι το «ενοχλητικό» που δεν πρέπει να φαίνεται.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...