Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Ο ΟΗΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ «ΒΟΡΕΙΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ». ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔIΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

O   ιουδαίος  Σόρος  στην  Ελλάδα  έχει  κάνει αριστοτεχνική δουλειά.
Ανέβασε  (με  την  βοήθεια  γνωστών  οικονομικών  παραγόντων,  εφοπλιστών,  του  κουμπάρου  του  Ζαβού  κλπ)  το κομμουνιστικό  ΣΥΡΙΖΑ  στην εξουσία,  για να κάνει  όλη  την  βρομοδουλειά  εις  βάρος  του  Ελληνικού  λαού  και ταυτόχρονα  έβαλε αξιωματική αντιπολίτευση  το  μεγαλύτερο  (μετά  τον Τζέφρι)  νούμερο  του πολιτικού  προσωπικού,  τον  Κούλη  της  οικογενειοκρατίας,
Έτσι  έχει  αυξήσει  θεαματικά  τις  πιθανότητες  να ξαναδούμε  τον Τσίπρα  πρωθυπουργό  για  να  συνεχίσει  την κατεδάφιση  της  χώρας. 
Ολοκληρωτική ήττα: Κατοχυρώθηκε και το επίθετο «μακεδονικός» στους Σκοπιανούς από τον ΟΗΕ - Τι απέμεινε στην Ελλάδα;  (Από  το  Pronews)
Η Ελλάδα έχασε ακόμα και τον επιθετικό προσδιορισμό «μακεδονικός-κή», λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς οι Σκοπιανοί το κατοχύρωσαν στο πλαίσιο του ΟΗΕ τα Σκόπια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη δημοσιεύθηκαν στην επίσημη Υπηρεσία του ΟΗΕ για την «ορολογία», που αποτελούν την «κάρτα-ταυτότητα» των κρατών-μελών του.

Εν ολίγοις στην Ελλάδα δεν απέμεινε τίποτα παρά να αποκαλείται Μακεδονία το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας ως περιφέρεια!
Και ποιος μας εγγυάται ότι πολύ σύντομα οι Σκοπιανοί δεν θα μας επιβάλλουν πάλι διαμέσου του ΟΗΕ να αλλάξουμε ακόμα και το όνομα της περιοχής αφού εν τέλει όλα τα παράγωγά του ονόματος περνούν υπό σκοπιανή χρήση και κυριότητα
Με τη δημοσίευση στην Υπηρεσία UNTERM του ΟΗΕ τα νέα «στοιχεία» του κράτους με το νέο πλέον όνομά του αποτελούν σημείο αναφοράς για όλο τον κόσμο, κρατικούς φορείς, διεθνείς οργανισμούς, ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις, ιδιώτες κ.ά. και για τον λόγο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία ότι και με το νέο αυτό «προφίλ» επιτείνεται η σύγχυση προ όφελος φυσικά της γειτονικής χώρας για την χρήση του όρου «μακεδονική» και την ύπαρξη «Μακεδόνων» που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα …
Σε πολύ λίγα χρόνια κανείς στον πλανήτη δεν θα πιστεύει ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες και ο Μ.Αλέξανδρος ήταν Έλληνες διότι απλούστατα η πλειονότητα των κατοίκων του είναι παντελώς άσχετη από Ιστορία και γενικότερα από γενική μόρφωση.
Έτσι ενώ μέχρι τώρα ο επιθετικός προσδιορισμός (adjective) ήταν «της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπως ήταν και η ονομασία του κράτους, τώρα στο «της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και «της Βόρειας Μακεδονίας» προστίθεται και η δυνατότητα χρήσης του «μακεδονική».
Η παραπομπή που υπάρχει επικαλείται τη Συμφωνία των Πρεσπών και το παράθυρο που έχει αφήσει ανοιχτό για τη χρήση του όρου «μακεδονική-ός» από ένα ευρύτατο φάσμα φορέων, οντοτήτων και δραστηριοτήτων που προέρχονται ή έχουν σημείο αναφοράς τη γειτονική χώρα.
Η επισήμανση που υπάρχει αναφέρει τα εξής:
«Οι επιθετικοί προσδιορισμοί στο κράτος, στα επίσημα όργανά του και σε άλλες δημόσιες οντότητες, καθώς και σε ιδιωτικές οντότητες και φορείς που συνδέονται με το κράτος, έχουν ιδρυθεί με νόμο και υποστηρίζονται οικονομικά από το κράτος για δραστηριότητες στο εξωτερικό, θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται με το επίσημο όνομα ή το σύντομο όνομα που είναι «της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» ή «της Βόρειας Μακεδονίας».
Αλλες επιθετικές αναφορές που περιλαμβάνουν το «Βόρειο Μακεδονική-ός» ή «Μακεδονική-ός» δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις.
Άλλες επιθετικές χρήσεις, περιλαμβανομένων αυτών που αναφέρονται για ιδιωτικές οντότητες και φορείς που δεν συνδέονται με το κράτος και δημοσιές οντότητες, δεν έχουν ιδρυθεί με νόμο και δεν έχουν οικονομική στήριξη από το κράτος για δραστηριότητες στο εξωτερικό, μπορεί να είναι «μακεδονική». Η επιθετική αναφορά επίσης για δραστηριότητες μπορεί να είναι «μακεδονική». Αυτό ισχύει με την επιφύλαξη της διαδικασίας που θεσπίστηκε με την τελική συμφωνία σχετικά με τις εμπορικές ονομασίες, τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες και τα σύνθετα ονόματα των πόλεων που υπάρχουν κατά την ημερομηνία υπογραφής της τελικής συμφωνίας».
Η UNTERM αναφέρει επίσης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τεθεί σε ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου και οι κωδικοί ISO της χώρας παραμένουν οι ίδιοι (ΜΚ-MKD), κάτι που προβλέπεται από τη συμφωνία και η γλώσσα φυσικά είναι η «μακεδονική».
Ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση, η οποία φυσικά ευνοεί τις επιδιώξεις για προβολή της «μακεδονικής» ταυτότητας, είναι ότι στην ένδειξη «κάτοικοι» (της χώρας) η αναφορά είναι «Μακεδόνας/πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας».
Αυτό που αλλάζει είναι η ονομασία του νομίσματος, που πλέον ονομάζεται «δηνάριο της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά επειδή κανείς δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας το σύμβολο του νομίσματος (όπως αναγράφεται στις διεθνείς αγορές, στα ανταλλακτήρια, στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα) παραμένει το ίδιο, «Mden»(Macedonian denar).
Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα των Σκοπιανών; Πολύ απλά κάποιοι φιλοσκοπιανοί τύπου «Ουράνιο Τόξο» θα επιδιώξουν να αναδείξουν θέμα ανύπαρκτης εθνικής «μακεδονικής» μειονότητας το οποίο όμως από την στιγμή που το όνομα και τα παράγωγά του θα τα χρησιμοποιούν τα Σκόπια, στο μέλλον θα γίνει εν τέλει πιστευτό από την διεθνή κοινότητα.
Τα πάντα στην ζωή είναι «ρευστά» και κυρίως θέμα πίστης. Η πίστη και η αντίληψη είναι αυτά που αλλάζουν την πραγματικότητα όπως απέδειξαν άλλωστε οι Αϊνστάιν και Χάιζενμπεργκ με τις Θεωρίες της Σχετικότητας και της Αβεβαιότητας.
Τίποτα δεν μένει για πάντα, όλα αλλάζουν και κάποιος πρέπει να υπερασπίζεται την ύπαρξή του κυρίως με δική του νοητική προσπάθεια διότι η επιβίωση είναι πάνω απ'όλα «a state of mind».
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, (ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ):

«Ο Τσίπρας διέπραξε Εθνική προδοσία της Μακεδονίας, με την κυβέρνησή του, την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων».
«Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει υποσχεθεί στον κ. Βούτση να ψηφίσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Του ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς δεν μπορούμε, πλέον, να ανεχθούμε άλλη παράταση αυτής της ιστορίας. Στην πρώτη ψηφοφορία το δεχθήκαμε, με την έννοια ότι είχε πει ότι θα παραδώσει την έδρα, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΛ, με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό, να επιτρέψουμε μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να εκτελέσει τη Μακεδονία».
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ:


«Εγώ δεν θα πω ποτέ «καλωσορίζω τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό στη χώρα». Περιμένω να το πείτε εσείς. Και από τον κύριο Αποστολάκη να υποδεχθεί τον μακεδονικό στρατό».


Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: 


«Κ. Μητσοτάκη είπατε ότι δεν θα καλωσορίσετε ποτέ τον Σκοπιανό πρωθυπουργό ω Μακεδόνα. Εγώ θα τον αποκαλώ όπως λέει η Συμφωνία, Θα τον καλωσορίσω ως τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, ως τον Σλαβομακεδόνα πρωθυπουργό, γιατί κι αυτό το δικαίωμα μου δίνει η Συμφωνία. Δεν θα τον αποκαλέσετε Μακεδόνα είπατε. Πρώτον γιατί δεν θα σας αφήνει η ακραία πτέρυγα του Άδωνι Γεωργιάδη. Δεύτερον γιατί δεν θα γίνετε ποτέ πρωθυπουργός για να τον καλωσορίσετε».


Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΓΛΩΣΣΑ, ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.

Μεταφραστές «μακεδονικής» γλώσσας ζητά η ΕΥΠ. Προκηρύσσει 4 θέσεις μεταφραστών «μακεδονικής» γλώσσας.
Η Συμφωνία των Ψαράδων της Μικρής Πρέσπας αφορά στην παραχώρηση γλώσσας, εθνότητας και ταυτότητας, όπως προέβλεπε η 5η Ολομέλεια.
Πανηγύρια στα Σκόπια για την χρήση του όρου «Μακεδονική γλώσσα» από την Ελλάδα.
 

Ο ΑΤΑΡΑΧΟΣ  ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ» ΜΑΣΟΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΦΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ είναι η δημόσια διαδικασία πώλησης/εκποίησης περιουσιακών στοιχείων και αγαθών μεγάλης αξίας με τη μέθοδο του πλειστηριασμού.
Σχηματίζεται από την λέξη δῆμος (λαός) και το πιπράσκω (πουλώ).
Άρα η δημοπρασία είναι μια δημόσια πώληση ή μια πώληση ενώπιον του κόσμου.
Ο δημοπράτης ήταν ο πωλητής των δημοσίων αγαθών. Αυτό το μαθαίνουμε από τον Έλληνα εξ Αιγύπτου γραμματικό, λεξικογράφο και σοφιστή του 2ου αιώνα μ. Χ. Ιούλιο Πολυδεύκη. Στο έργο του «Ὀνομαστικόν» μας δίνει αυτήν την πληροφορία. Καταγόταν από την Ναύκρατη της Αιγύπτου και σπούδασε και δίδαξε ρητορική στην Αθήνα. Στο συγκεκριμένο έργο του διασώζει πολλές πληροφορίες για την Αθήνα και το πολίτευμά της και παραθέτει όρους της εποχής, όπως αυτόν του δημοπράτη.
Από τον δημοπράτη προέκυψε και η δημοπρασία, η δημόσια εκποίηση αντικειμένων ή περιουσιακών στοιχείων, τα οποία κατακυρώνονται σε όποιον δώσει το υψηλότερο αντίτιμο. Συνώνυμή της είναι ο πλειστηριασμός. Μπορεί, όμως, να έχουμε μειοδοτική δημοπρασία, οπότε κάνουμε λόγο για διαδικασία, στην οποία αναζητάμε το χαμηλότερο χρηματικό κόστος. Η μειοδοτική δημοπρασία λέγεται αλλιώς και μειοδοτικός διαγωνισμός. Η δημοπρασία μπορεί να είναι μυστική ή φανερή, όταν οι προσφορές για τα αγαθά
βρίσκονται σε σφραγισμένους φακέλους ή διαμορφώνονται εκείνην την στιγμή αντίστοιχα.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΣΟΡΟΣ. ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΣΟΡΟΣ, ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΡΟΖΕΝΣΤΑΪΝ. ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕ ΤΟ FBI ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ «Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ». «ΑΛΗΤΗ ΚΟΤΖΙΑ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΕ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΘΑ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΩ». ΤΑ ΒΡΙΣΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ. ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ. ΑΝΤΙΠΑΛΟΓΝΩΣΙΑ: Η ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ. ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Μ. ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΟ ΚΑΙΝΙΞΜΠΕΡΓΚ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΟΥ ΥΠΟ ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΝΤΙΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΙΞΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΡΩΣΙΑΣ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΦΑ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ THN ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (World Jewish Congress). ΕΦΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.  ΣΑΛΒΙΝΙ: "Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ". ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ  ΘΑ ΑΡΑΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΙΕΧΩΒΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ», ΠΟΛΥ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ, ΤΩΝ «ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ». ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΑΠΛΩΣ ΝΑ «ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ». ΜΙΑ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ», ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΠΛΑΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΦΟΔΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΟΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;   ΤΟ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟ ΜΕΛΕΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

 

1 σχόλιο :

 1. Συνοδεία ποντιακής λύρας τραγουδάει ο ποντιόφωνος υποψήφιος δήμαρχος Τραπεζούντας Μουράτ Ζορλούογλου, από το ελληνόφωνο χωριό Μίμηλος στο Κατωχώρι.
  Με το βλέμμα στον δημαρχιακό θώκο της Τραπεζούντας και έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου στην Τουρκία, συνεχίζει τις επαφές του με τους πολίτες ο υποψήφιος δήμαρχος Τραπεζούντας Μουράτ Ζορλούογλου (Murat Zorluoğlu) που έχει δεσμούς με τον Πόντο.
  Ο 48χρονος πολιτικός επιστήμονας αν και γεννήθηκε στην Άγκυρα, κατάγεται από το ελληνόφωνο χωριό Μίμηλος του Κατωχωρίου Τραπεζούντας.
  Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο υποψήφιος του AKP δεν είπε όχι σε ένα μικρό γλέντι όπου όπως φαίνεται από το βίντεο ένιωσε τόσο άνετα ώστε να τραγουδήσει με τη συνοδεία λύρας ένα πολύ ωραίο ποντιακό σκοπό. Στο πλευρό του βρίσκεται πάντα η σύζυγός του με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.
  Ο Μουράτ Ζορλούογλου έχει υπηρετήσει σε πολλές κρατικές θέσεις και έχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ θεωρείται το μεγάλο φαβορί για το Δήμο Τραπεζούντας όπου το AKP έχει μεγάλη δύναμη.
  Το ελληνόφωνο χωριό Μίμηλος
  Το χωριό από το οποίο κατάγεται ο υποψήφιος του AKP, βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της επαρχίας Κατωχωρίου (Çaykara) και σήμερα ονομάζεται «Yukarı Kumlu», όνομα που απέκτησε μόλις το 1960.
  Αν και πριν μερικές δεκαετίες ο πληθυσμός του ξεπερνούσε τους 500 κατοίκους, στην απογραφή του 2000 ο πληθυσμός κατέβηκε στους 101 κατοίκους και το 2014 στους 78. Το χωριό έχει πληγεί από την μετανάστευση και στην ουσία αργοπεθαίνει, αφού οι κάτοικοί του στην πλειονότητά τους είναι συνταξιούχοι.
  Η μητρική γλώσσα όλων στο χωριό είναι τα ποντιακά, ιδίωμα Όφεως.
  http://www.pontos-news.gr/article/190951/synodeia-pontiakis-lyras-tragoydaei-ypopsifios-dimarhos-trapezoyntas-vinteo
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...