Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΕΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ;

 ΣΑΛΒΙΝΙ: "Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ". ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

ΕΦΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο λαός  διαλέγει αυτόν που του επιβάλει το σύστημα και είναι πάντα πρόθυμο και υπάκουο παιδί των στοών,  των  λεσχών,  των ιδρυμάτων  και  των  προσώπων  που  αυτά  προωθούν, όπως  του  Τσίπρα,  του  Μητσοτάκη  και  του  Μπακογιάννη.  
 Επειδή η αγέλη των καταναλωτών  δεν έχει κρίση, της δημιουργούν την εντύπωση ότι αυτή  διαλέγει.  Όπως στο σουπερμάρκετ.
 Στην πραγματικότητα  φυτεύουν στα  άδεια  κεφάλια την σερβιέτα αυτήν που θέλουν και ο τηλεθεατής καταναλωτής νομίζει ότι αυτήν που ήθελε διάλεξε.
Και στο 1% να είναι στην πραγματικότητα ο Τσίπρας  και  ο  Μπακογιάννης  αυτή την ώρα, στις εκλογές θα φτάσουν κοντά στα ποσοστά που τους δίνουν. Με την θέληση και την ψήφο του λαού,  οι άνωθεν ορίζουν  «αυτόν πρέπει να ψηφίσεις» και πάει και τον ψηφίζει.
Ότι θέλει το αφεντικό. Ψηφίζοντας κάτι ἄλλο ἐκτὸς ἀπὸ τὴν …χολέρα!!!
 22 Φεβρουαρίου 2019 ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη
«Ἄκου παλληκάρι μου… 


Ψηφίζω ἀπὸ τὸ 1930, μὰ καὶ ἡ οἰκογένειά μου ὅλη, φανατικοὶ λαϊκοί. Ἐγὼ νέος τότε 22 χρονῶν τὴν ἔψαχνα, ἐκ τῶν πραγμάτων. Ἤμουν ἀντιβενιζελικός, ἀλλὰ δὲν μοῦ ἄρεσαν τὰ φέουδα οἱ Τσαλδάρηδες καὶ οἱ Θεοτόκηδες, οἱ Μαυρομιχαλαῖοι καὶ ὅλο αὐτὸ τὸ κακὸ συναπάντημα.
Τότε ἀντιπαρατέθη ὁ Βενιζέλος μὲ τὸν Μεταξᾶ καὶ διάβαζα τὶς ἐπιστολές του. Λέω: «αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος, ὁ Μεταξᾶς, εἶναι πέντε φορὲς καλλίτερος ἀπὸ τοὺς αἱμοροφιλικοὺς τοῦ λαϊκοῦ κόμματος, τετράγωνο μυαλό, ἤξερε τί ἔλεγε, ἤξερε ποῦ ἤθελε νὰ πάῃ, εἶχε ὅραμα».
Λέω στὸν πατέρα μου τὸ 1932, θὰ ψηφίσω ἐλευθερόφρονες, σήκωσε ἐπανάσταση, «μᾶς καταστρέφεις πρῶτα νὰ φύγῃ ἡ χολέρα τοῦ βενιζελισμοῦ καὶ μετὰ βλέπουμε»...
Δὲν εἶπα κάτι, πῆγα στὴν κάλπη καὶ ἐψήφισα τὸν Ἀποστολίδη τῶν ἐλευθεροφρόνων καὶ τὸ ’35 τὰ ἴδια καὶ τὸ ’36, 35-40% οἱ ἄχρηστοί του λαϊκοῦ κόμματος καὶ 1-2-3% ὁ Μεταξᾶς, ἀλλὰ ἔβγαινε ὁ Ἀποστολίδης ποὺ τὸν ἐψήφιζα.
Μετὰ ἔκανε τὴν δικτατορία καὶ ἔκανε τὸν Ἀποστολίδη ὑπουργὸ γεωργίας, ἄλλαξε ἡ Ἑλλὰς σὲ τέσσερα χρόνια.
Τὸν Ἰανουάριο τοῦ ’41 ἤμουν ἔξω ἀπὸ τὴν Κόνιτσα, ὑπηρετοῦσα. Ὅταν ἔμαθα ὅτι πέθανε ἔκλαιγα μὲ μαῦρο δάκρυ καὶ λέω, τώρα θὰ ξανὰ ἔλθουν οἱ κλικαδόροι οἱ λαϊκοί, τὰ παιδιά τους καὶ τὰ ἐγγόνια τους.
Ἕναν ἄνθρωπο εἶχε ἡ Ἑλλὰς καὶ τοῦ ἔδιδαν 2-3% γιατί ἔπρεπε νὰ φύγῃ ὁ Βενιζελισμός.
Τὰ ξαναεῖδα τὰ πράγματα μετὰ τὸν πόλεμο, πῆγα μὲ τὸν Στρατάρχη καὶ τὸν Συναγερμὸ καὶ ὅταν ἔφυγε ὁ Στρατάρχης ξαναεῖδα τὰ ἴδια πρόσωπα καὶ τὰ παιδιά τους καὶ τὰ ἐγγόνια τους….
Πῆγα καὶ ἐψήφιζα πλέον μόνο τὸν Μαρκεζινη καὶ πάλι 1-2 %.
Εἶναι καταραμένη αὐτὴ ἡ παράταξις, καταραμένη.
Τώρα λέω νὰ ψηφίσω τὸν Σαμαρᾶ, ὄχι γιὰ κάποιον ἄλλον λόγο ἀλλὰ γιατί τοὺς ἔφτυσε κι ἔφτιαξε τὴν «πολιτικὴ ἄνοιξη»….»
(Συνέντευξις στὸν γράφοντα τὸν Ἰούνιο τοῦ 1993, ἀπὸ τὸν δικηγόρο Βόλου Γιάννη Κ. ἐτῶν 86 τότε.)
Ἂς εἶναι ἅγιο τὸ χῶμα, ποῦ τὸν ἐσκέπασε καὶ ὅσον μὲ ἀφορᾶ σὰν νὰ μὴν ἐπέρασε μία ἡμέρα ἀπὸ τὸ 1930.


Μαλαμούλης Δημήτριος


ΤΡΙΑ  ΑΡΘΡΑ  ΤΟΥ  ΛΕΥΤΕΡΗ  ΠΑΝΟΥΣΗ


Κώστας Μπακογιάννης - ο παπαχριστόπουλος της Νέας Δημοκρατίας; Δυστυχώς αναβιώνει ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός!
[Κώστας Μπακογιάννης - στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Τεχνολογίας]
analytis


Και ναι μεν ο συμπαθέστατος κ. Θ. Παπαχριστόπουλος, ο πρώτος βουλευτής εις διπλούν παγκοσμίως, μπορεί να έγινε το σήμα κατατεθέν της πολιτικής γελοιότητας, ενδεχομένως και της πολιτικής σχιζοφρένειας, εδώ στην παλιά Ελλάδα, ωστόσο αυτό έχει και τα καλά του.
Πρώτα απ' όλα, ο άνθρωπος δεν χρειάζεται πλέον να δίνει δεκάρα, για το πόσο ακόμα γέλιο μπορεί να προκαλέσει στο πανελλήνιον.  Χτύπησε ταβάνι και τέρμα. Πιο πάνω δεν πάει.

Κι όπως λέγουν οι σοφοί μάγοι της φυλής των Μπορορό: "ο χεσμένος το σκατό δεν το φοβάται".
Λίγο το έχετε λοιπόν, ένας βουλευτής του ελληνόφωνου κοινοβουλίου, να μην γνοιάζεται πια για το πόσο γέλιο του μέλλει να βγάνει ακόμα, με δεδομένο βεβαίως ότι στην πολιτική, καλύτερα να σε βρίζουνε, παρά να γελάνε μαζί σου;
Ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος αδερφια μου είναι ένας άνθρωπος που τα έχει βρει με τον εαυτό του.
Δεν αγχώνεται και δεν ιδρώνει τ΄αυτί του, ακόμα και αν οι 9 στους 10 που τον συναντάνε στον δρόμο, τον δαχτυλοδείχνουν σκασμένοι στα γέλια.
Στο κάτω-κάτω και ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος, γέλιο έβγανε στον κοσμάκη.
Που είναι λοιπόν το κακό;
Άσε που έτσι και πιάσουν οι προσευχές, μπορεί μεθαύριο να τον διορίσουν κι επίτροπο σε τίποτε ευρώπαις και μετά να γίνεται viral στο instagramm, σε κάθε του selfie. Καθότι αδέρφια μου, για τον μέσο καραγκιοζάκο της εγχώριας πολιτικής σκηνής, το ζητούμενο δεν είναι, ούτε αν θα γελάνε μαζί του, ούτε αν θα τον μουτζώνουνε, ούτε αν θα τον βρίζουνε, ούτε αν θα τον ξεχέζουνε, ούτε αν θα τον δείχνουν στα παιδάκια τους, για να τρώνε όλο τους το φαϊ.

Το ζητούμενο στη μεταμοντέρνα πολιτική σκηνή, είναι να σε καλούν να βγαίνεις στην τηλεόραση και να σου κοτσάρουν likes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Από κει και ύστερα, κι άμα το χειριστείς έξυπνα, μπορεί να φτάσεις να γίνεις και Πρόεδρας της βολής, ώστε να κανονίζεις εσύ, τους κανονισμούς.
Νομίζω;

Και προς απόδειξιν όλων αυτών που σας γράφω και που σας υπογράφω, το πόπολο δεν φαίνεται διόλου να πήρε το μάθημα του, μετά από τα επικά καραγκιοζιλίκια του όποιου παπαχριστόπουλου και τις μνημειώδεις πολιτικές μεταλλάξεις, μεταστάσεις και μεταπλάσεις των διάφορων προθύμων.
Ούτε καν το παράδειγμα του κ. Ζουράρι, δεν συνέτισε τους συντηρητικούς ψηφοφόρους. Ο οποίος σημειωτέον, δεν χρειάζονταν ούτε τις τριπλοπεντάδιπλες κωλοτούμπες, για να προκαλέσει κρίσεις γέλιου στο πανελλήνιον, αφού από μόνος του ισοδυναμεί με μία επιθεώρηση, σεφερλιανού επιπέδου.
Αντιθετως...
Άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες και ως δεξιοί, ενίοτε και ως καραπατριώτες και ως καραδεξιοί, και ως τέτοιοι φυσικά, πάνε και ψηφίζουνε Νέα Δημοκρατία ή ΑΝΕΛ, μπορεί μεν να αυτομουτζώνονται σήμερα, επειδή έδωκαν ψήφο σε παπαχριστοπουλοζουραριδες και σε παπακωστοκουϊκοκουντουράδες αλλά μυαλό καθώς φαίνεται δεν βάνουνε.

Και πάρτε παράδειγμα το νέο αστέρι που ανατέλλει στον χώρο της δεξιάς, τον υψηλότατο πρίγκιπα του Καρπενησίου, τον κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον εκ Μητσοτακαίων και [δυστυχώς] υποψήφιο δήμαρχο της πολύπαθης Αθήνας.
Ο άνθρωπος απ' ότι δείχνει ο μέχρι τώρα βίος και η πολιτεία του, δεν είναι παρά ο εκκολαπτόμενος νέος παπαχριστόπουλος της Νέας Δημοκρατίας [άλλωστε και ο αυθεντικός Παπαχριστόπουλος, στη Νέα Δημοκρατία ανήκε μέχρι το 2013]

Δεν χρειάζεται δε να πάτε μακριά για να το καταλάβετε.
Πάρτε τα όσα κατά καιρούς ωραία, κολακευτικά, επαινετικά, διθυραμβικά και γλειψιάρικα, έχει δηλώσει κατα καιρούς ο κ. Μπακογιάννης, για την αριστερά, βάλτε δίπλα και μερικά ανάλογα του κ. Κυρίτση ή του κ. Φίλη ή της κ. Μποφίλιου και βρείτε μου τις διαφορές.
Ποιες διαφορές;
Αυτός ρε κατακαημένοι νεοδημοκράτες, συναγωνίζεται την κ. Παπακώστα στο γλείψιμο των κόκκινων πολιτικών συμμοριτών.
Πως το λένε να δεις, στην ακτή του Ελεφαντοστού, για κάτι τέτοιους τύπους και τύπισσες;
Αλλού τρως, πίνεις κι αλλού πας και το δίνεις.
Τέτοιο, ένα πράγμα...

Και σας κοτσάρω εδώ από κάτω ορισμένα τρανταχτά παραδείγματα από δημόσιες ομιλίες του συντρόφου κυρίου Κώστα Μπακογιάννη, του εκ Μητσοτακαίων, για να λάβετε μιαν ιδέα, του τι παπαχριστόπουλο τρέφετε στον κόρφο σας, κορόιδα δεξιάντζες [και παριστάνετε και τους πατριώτες, τρομάρα σας]
Κι αρχινάω με τον εμετικό διθύραμβο του μελλοντικού δημάρχου της Αθήνας, προς τον παλιό καπετάνιο του ΕΛΑΣ, τον θανόντα Βασίλη Πριόβολο ή καπετάν Ερμή.


 


Ξεπατικώνω από το Μακελειό του κ. Στέφανου Χίου...
Από το Μακελειό
Σε μια ανεπίτρεπτη ιστορικά ενέργεια αλλά επιτρεπτή αναμφισβήτητα για τα ανύπαρκτα ιδεολογικά του πιστεύω( αυτά της Ενωμένης Ευρώπης της ιστορικής λήθης, της πολυπολιτισμικότητας και της λαθροδουλείας), προχώρησε ο γιος του αείμνηστου, Παύλου Μπακογιάννη, Κώστας, νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος και προαλειφόμενος για το νέο πρόσωπο στη θέση του αρχηγού της ΝΔ, υπό την βοήθεια του ξένου παράγοντα. Ο κ. Μπακογιάννης σε μια θρασύτατα ανιστόρητη ενέργεια απέτισε ιδιαίτερο φόρο τιμής στον αρχιδολοφόνο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, Βασίλη Πριόβολο ή αλλιώς «Καπετάν Ερμή», πρωτοπαλλήκαρο του σφαγέα συμμορίτη, Άρη Βελουχιώτη, ανώμαλου κίναιδου και εκτελεστή εθνικοφρόνων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που προσέφεραν τα μέγιστα προς την πατρίδα.
Ο Πριόβολος, κορυφαίο στέλεχος του «Δημοκρατικού Στρατού» που προσπάθησε να υποδουλώσει την πατρίδα στους Εαμοβούλγαρους στο δεύτερο αντάρτικο, πέθανε στα 100 του χρόνια...

«Φέτος δεν πρόλαβες τις Κορυσχάδες, αγαπημένε Καπετάνιε…»
Αυτή ήταν η προσφώνηση θαυμασμού στον «καπετάν Ερμή», σε μια άναρθρη κραυγή συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Βασίλη Πριόβολου. Ο κύριος Περιφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του: «Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας. Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη.
Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».
ΜακελειοΤο πολιτικό πρότυπο του πρίγκιπος του Καρπενησίου, ο Καπετάν Ερμής!
Για δε ρε κάτι δεξιούς και κάτι πατριώτες, που πλασάρει στο πόπολο η γαλάζια πολιτικη συμμορία.
Να βγαίνουν και να υμνούν τους καπετάν Ερμήδες
και μετά να έχουν τα μούτρα να διεκδικούν τη δημαρχία της Αθήνας, στο όνομα της δεξιάς!
Εμ' τους ψηφίζετε, εμ' κλαίτε μετά,
γιατί σας προέκυψαν παπακώστες και παπαχριστόπουλοι!
 


Και παμε τώρα στον άλλο αξιόπτυστο διθύραμβο, αυτόν που είχε εκφωνήσει ο εκ Μητσοτακαίων μέλλων δημαρχίδης των Αθηνών, στους περίφημους Κορυσχάδες. Εκεί, όπου στην ουσία, επιβλήθηκε δια πυρός και σιδήρου, η πρώτη κυβέρνηση των κόκκινων συμμοριτών του ΚΚΕ και των ενόπλων τμημάτων τους.
Σας βάνω εδώ μόνον αποσπάσματα κι άμα γουστάρετε ένα καλό εμετικό, για να ξεπλυνετε το στομαχι σας, ακολουθηστε το συνδεσμουλι, να το διαβασετε ολο...


Από το News247


«...κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων, αγαπητοί συνάδελφοι στην αυτοδιοίκηση, κυρίες και κύριοι...
...τα πολλαπλά υψηλά νοήματα του σημερινού εορτασμού, συμβολικά, πολιτικά και πρωτίστως ηθικά, πιο ηχηρά ίσως φέτος, καθώς μας τιμάτε με την συμμετοχή σας, είναι μεταξύ των άλλων και γενόμενα προσωπικών εμπειριών και βιωμάτων. Έστω και διαγενεακών.
Γιατί αυτά τα ψηλά βουνά που στέκουν υπερήφανα και λεύτερα έχουν ποτιστεί βαθιά με αίμα. Συγγενών, φίλων, χωριανών. Σε έναν φρικτό πόλεμο. Σε ένα σπαραγμό αδερφοκτόνο. Και η μνήμη απαιτεί τον απόλυτο σεβασμό. Με νηφαλιότητα και σταθερότητα.
Μιλώ για την ενσυνείδητη εκείνη επιλογή που υπαγορεύει η ευθύνη, και κυρίως η ανάγκη. Η ανάγκη για ζωή. Η ζωή που πάντα νικάει.

Και αυτό ακριβώς, μας διδάσκει η χαμένη άνοιξη των Κορυσχάδων. Δυο εβδομάδες, δέκα τέσσερις μέρες όλες και όλες, διήρκεσε το θαύμα. Ανοιχτές δημοκρατικές εκλογές. Ακόμα και στην κατεχόμενη Ελλάδα. Κοντά στα δύο εκατομμύρια Έλληνες. Με ψήφο στα 18. Με ίσα δικαιώματα ανδρών και γυναικών. Ένα εθνικό συμβούλιο τιτάνων, με διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές και κοινωνικές καταβολές. Καθηγητές, βιομήχανοί, εργάτες, αγρότες, πολεμιστές. Και βέβαια, ένα ιστορικό ψήφισμα. Μια διακήρυξη των Δικαιωμάτων του κάθε Έλληνα Πολίτη. Ένα Σύνταγμα. Η αυγή όμως δε χάραξε. Σκοτάδι. Ένας μακρής χειμώνας, με το χιόνι να βάφεται κόκκινο.
Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά τους Κορυσχάδες και εξήντα εννιά μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, η παρουσία μας σήμερα εδώ θα έπρεπε να εξαντλείται -για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Προέδρου της Βουλής- σε έναν αγώνα για τη μνήμη έναντι στη λήθη. Σιγά-σιγά, η γενιά εκείνη μας εγκαταλείπει. Πριν από μερικές εβδομάδες αποχαιρετίσαμε με συγκίνηση έναν από τους τελευταίους, τον Καπετάν Ερμή, πλήρη ημερών και εμπειριών. Το λόγο για το χτες θα έπρεπε να τον έχει η ιστορία.
Η ίδια η κοινωνία άλλωστε, έχει ξεπεράσει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Έχει γεφυρώσει τα χάσματα. Με μεγαλείο ψυχής και περίσσευμα καρδίας. Με έγκαιρες υπερβάσεις στην οικογενειακή, κοινωνική και οικονομική ζωή. Τα φράγματα των προκαταλήψεων του εμφυλίου, εδώ και δεκαετίες αποδείχτηκαν, πολύ μικρά, μπροστά στα μεγάλα ανθρώπινα συναισθήματα. Μαζί και η τέχνη. Ούτε μισή γενιά δεν χρειάστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης για να γράψει το «τραγούδι του νεκρού αδελφού» για την τραγωδία της μάνας και των δυο της γιών: «Ένας για την Ανατολή και ο άλλος για τη Δύση». Μαζί και η Εκκλησία που στην καθημερινή της προσευχή εύχεται την αποτροπή του χειρότερου πολέμου, του Εμφυλίου.
Τα χρόνια πέρασαν και κάναμε πολλά και σημαντικά βήματα στην πολιτική πορεία προς την εθνική συμφιλίωση. Βαριά και δύσκαμπτα. Αλλά προχωρήσαμε. Οι κατακτήσεις όμως αυτές της πολιτικής μας συνείδησης τελικά ήταν εύθραυστες. Παλάτια στην άμμο που συμπαρέσυρε το κύμα. Η οιωνεί χρεοκοπία της χώρας, μας βρήκε ευάλωτους και ευεπίφορους στον βιασμό της σκοπιμότητας. Το λεγόμενο αντι-μνημόνιο, αυτό το ζωοποιό ψέμα, εξέθρεψε το τέρας της δημαγωγίας. Υποβιβάσαμε έτσι την πολιτική μας σκέψη. Παραδοθήκαμε στους χειρότερούς μας εαυτούς, επιτρέποντας σε επαγγελματίες καιροσκόπους να μας ποδηγετούν. Ένα τοξικό νέφος κάλυψε τον δημόσιο διάλογο. Με εμπρηστικές δηλώσεις που δηλητηριάζουν το μυαλό, τροφοδοτούν και καθοδηγούν το μίσος. Η άκριτη εκμετάλλευση και η ανάξεση πληγών έγινε αποδεκτή στο όνομα της κατάληψης της εξουσίας. Η τυμβωρυχία οδήγησε στην καπήλευση αγώνων και ιδανικών, στο όνομα ενός δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος. Και η προβολή φαντασμάτων αναβίωσε σκοτεινούς μύθους, δίνοντας έδαφος σε ψυχώσεις και στο εμφύλιο μένος. Η ίδια η βία δεν άργησε. Δολιοφθορές, καταστροφές, δολοφονίες.
Μια χαμένη δεκαετία και μια χαμένη γενιά μετά, η χώρα δείχνει να αλλάζει σελίδα. Έστω αργά, έστω επώδυνα. Η εχθροπάθεια και ο διχασμός όμως, παραμένουν προσοδοφόρα επαγγέλματα. Αναπαράγουν νομοτελειακά τον συγκεντρωτισμό και τα κλειστά συστήματα άσκησης εξουσίας. Την αδιαφάνεια και την διαπλοκή. Συνεχίζουν να εξουθενώνουν ένα ήδη ανεμικό κράτος δικαίου. Εντείνουν ολοένα τις αδικίες. Στερούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες. Αλλάζοντας απλώς κομματικές σημαίες.

Οι Κορυσχάδες μας δείχνουν έναν άλλο δρόμο..."
News247


Δηλαδή τι μας λες ρε μεγάλε;
Να ξεχάσουμε τι εστί κομμουνιστής; Να λησμονήσουμε τις κόκκινες σφαγές;
Να κλείσουμε ματια και αυτιά στην ίδια την Ιστορία μας;
Μα, ακριβώς αυτό το νόημα έχει η ιστορική γνώση.
Να μας προφυλάξει από το να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.
Διότι η ιστορική αμνησία και τα πάσης φύσεως συγχωροχάρτια, δεν σταματούν τις σφαγές.
Αντιθέτως
Αποενοχοποιούν τους σφαγείς ώστε να αρχίσουν χειρότερες... 


Άκου, λογική ο τύπος!
Να διαγράψουμε λέει το παρελθόν! Να δώκουμε συγχωροχάρτι στους βελουχιώτηδες και στους καπετάν ερμήδες. Να χώσουμε κάτω από το χαλί, το ανατίρρητο γεγονός, ότι έτσι και επικρατούσαν αυτοί που σήμερα υμνούν οι εκ Μητσοτακαίων Μπακογιάννηδες, θα είχαμε γίνει Αλβανία!

Τι λες ρε μάστορα;
Διότι, άμα είναι έτσι, τότε να διαγράψουμε και τη σημερνή προδοσία της Μακεδονίας.
Και επίσης, να διαγράψουμε τη δολοφονία του Κατσιφα.
Και ακόμα να δώσουμε άφεση στο αλβαναριό, που μας ετοιμάζει τη Μεγάλη Αλβανία.
Και να στείλουμε και κανα λουκούμι στον Τούρκο, που θα μας φορέσει την Τουρκική μειονότητα στ Θράκη.
Και... και... και...

Και προπαντός, να εξορίσουμε από τη μνήμη μας, οτιδήποτε από την ιστορία του Ελληνισμού, ενοχλεί τους εκλεκτούς μας λαθρέποικους, τους μουσουλμάνους μας, τους λαθροεισβολείς μας, τους βιαστές μας, τους σιδερωτές μας, τους καθημερινούς μας δημίους, τους φοροεισπράκτορες μας, τους μιζαδόρους μας, την κ. Τατιάνα Στεφανίδου, τον κ. Φλαμπουραρη, τον κ. Δένδια, τους σιωνιστές μας, τον κ. Βαλλιανάτο μας και γενικώς, όλους όσους ενοχλούνται από τους παραδοσιακούς κώδικες αξιών του Ελληνισμού και από τη βαθύτερη ουσία της Κοσμοθεωρίας του.
Για να μην σπέρνουμε διχόνοια και μίση!

Τι λες, ρε μεγάλε;
Δηλαδή εσύ πας να μας ψήσεις ότι η Γνωση της ιστορίας και η εξ αυτής απορρέουσα ερμηνεία του Νοήματος του Υπάρχειν μέσα στον κόσμο, σε μια δεδομένη ιστορικη στιγμή και κάτω από δεδομένες συνθήκες, που μάλιστα δεν τις επιλέξαμε εμείς, είναι απλώς ρατσιστικό κήρυγμα μίσους!
Κι ότι πρέπει να δεχτούμε ντε και καλά τις δικές σου νόρμες και τα δικά σου προτάγματα, διότι άλλως, είμεθα εθνίκια και φασιστόμουτρα και καραδεξιάντζες του κερατά.

Δεν ρίχνεις μια ματιά γύρω σου να δεις το χάλι στο οποίο μας έχουν οδηγήσει οι παγκόσμιοι νονοί, η πολυπολιτισμικότητα και οι αριστερές θολούρες, που πας να μας αναγκάσεις να τις καταπιούμε αμάσητες;
Tragik, Υψηλότατε...

 Πως το 'λεγε να δεις, ο ποιητής [κι ήταν και αριστερός, τρομάρα του]
- Δημοκρατία ανάπηρη πάλι σας τάζουν!
Πάλι παπαχριστόπουλους και παπακώστες πάτε να ψηφίσετε ρε γαλάζια παιδιά...
Μα τι διάολο;
Τίποτα δεν σας διδαξανε οι κουντουραδες και οι ζουραριδες;


Και για να μην το παραζορίσουμε και σας πονοκεφαλιάσω με τέτοιες μεταμοντέρνες πολιτικάντικες αηδίες, σας βάνω και το ρεζουμέ, για να καταλάβετε τι είδους παπαχριστόπουλους και κρυπτοαριστερούς, είσαστε πάλι έτοιμοι να ψηφίσετε οι γαλάζιοι ψηφοφόροι, παρά τις υποτιθέμενες συντηρητικές, πατριωτικές και φιλελεύθερες ιδέες σας.

Σε συνέντευξη λοιπόν που έδωκε ο πρίγκιψ του Καρπενησίου στον κ. Δ. Δανίκα, για το Πρώτο Θέμα και συγκεκριμένα στην ωμή ερώτηση, αν θα συνεργάζονταν με συριζαίους έδωκε την εξής επική απάντηση... 
Από τη συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα
Ερώτηση: Θα συνεργαζόσουν και με Συριζαίους;
Απάντηση: Φυσικά. Με όλους. Κανένας φραγμός, κανένα πρόβλημα. Περισσότερα μας ενώνουν, λιγότερα μας χωρίζουν..."
Πρώτο Θέμα

Και να κλείσω με τούτο το αμίμητο, που μας το πέταξε στην κεφαλή, ωσάν "εθνικιστική πατσαβούρα", είπε ο υποψήφιος δήμαρχος και μάλιστα σε εκδήλωση ελληνοϊσραηλινού επιμελητηρίου [έχει κι αυτό τη μικρή σημασία του]
"Δυστυχώς αναβιώνει ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός!"
Δηλαδή ρε μάστορα, τι παραπάνω θα έλεγαν στους χαχόλους τους ο σύντροφος Φίλης ή η συντρόφισσα Τασία ή ο [Ο.Κ. Guy] Κύριος Ποπολάκης;
Κι όμως αυτόν, ρε τέκνα των παλαιών πατριωτών που άφησαν τα κοκαλάκια τους απάνου στο Βιτσι και στον Γράμμο [αλλά και στις γειτονιές της Αθήνας] ετοιμάζεστε να τον ψηφίσετε.
Αστε...
Ψηφίστε τον κ. Παπαχριστόπουλο καλύτερα.
Τουλάχιστον αυτός βγάνει και γέλιο...


Α, και που' στε κυρ Κωστα Μπακογιάννη, εκ Μητσοτακαίων...
Ξεχασατε να μας παινεψετε και τα παιδια απο πανου, που σκιζονται να αντιγραφει ο ενας τον αλλον
Μην  το καθυστερειτε διολου...
Οι ψηφοφοροι σας διψανε για μεταμοδερνα προτυπα…

Σημειωσις
Τα 2 σπαρταριστα φωτομονταζ είναι του Αυτολυκου...
Ειδικα στο απανου-απανου του τιτλου, εχω μεινει παγωτο. Πως διαβολο ταιριαξε ετσι το μαλλι του κ. Παπαχροστοπουλου στο Υψηλοτατο κεφαλι του πριγκιπος του Καρπενησιου, μονον ο Αυτολυκος το ξερει...
Αλλα ειπαμε...
Εγγενεις συγγενειες!
Νομιζω;Νέα  συνάντηση Τζέφρι Πάιατ με Κώστα Μπακογιάννη για την οικονομία της Στερεάς Ελλάδας.  

22.02.2019 

 Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή.
Ο  ΑΝΘΥΠΑΤΟΣ  "ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ"  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΦΥΛΑΡΧΟΥΣ  ΤΩΝ  ΙΘΑΓΕΝΩΝ.
 
Στη Λαμία, πρώτος σταθμός της επίσκεψής του, ο Αμερικανός πρέσβης ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη Στερεά Ελλάδα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα στον τουρισμό, τις ιαματικές πηγές, τον πολιτισμό και την αγροδιατροφή. Έδειξε μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπου η Στερεά Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των εγκαταστάσεων. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τις γεωργικές βιομηχανίες στη Στυλίδα αλλά και το Καρπενήσι, δύο περιοχές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των επισκέψεων του στη Στερεά Ελλάδα.
«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που ξεπέρασε κατά πολύ τα τυπικά», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, δίδοντας το στίγμα των συζητήσεων που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη, με παρόντες τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Καραΐσκο, Σπανό και Καραγιάννη. «Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπου παρά την κρίση είναι μια περιφέρεια οποία στέκει όρθια» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης μετά το τέλος της συνάντησης, προσθέτοντας συγχρόνως ότι «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει προορισμό για επενδύσεις» και «σήμερα κάναμε μια πάρα πολύ καλή αρχή».


Ο Αμερικανός πρέσβης από την πλευρά του επισήμανε πως «η Στερεά Ελλάδα είναι μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες σε ό,τι αφορά τον τουρισμό», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στην συγκέντρωση της βιομηχανίας στα όρια της Βοιωτίας με την Αττική.
 Επίσης, ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε την επίσκεψη του ως σημαντική, καθώς όπως είπε του δίδεται η δυνατότητα «να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει στα λαϊκά στρώματα στη χώρα και τις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν μετά από μια 10ετία κρίσης.
Ο Αμερικανός πρέσβης μέχρι σήμερα το βράδυ θα επισκεφτεί γεωργικές βιομηχανίες του αγροδιατροφικού τομέα στη Στυλίδα και το Καρπενήσι όπου θα ολοκληρώσει και την επίσκεψη του στη Στερεά Ελλάδα.

Ποιοι φοβούνται και τη σκιά του Ηλία Κασιδιάρη; Αχ αυτοί οι καραβολεμένοι του πιο διεφθαρμένου καθεστώτος του πλανήτη [που ίσως και να το συναγωνίζεται το καθεστώς Μαδούρο...]
Δεν φτάνει που έχουν φιμώσει εξάπαντος και ολοκληρωτικά κάθε είδους εθνική φωνή, δεν φτάνει που ο πάσα ένας χρυσαυγίτης ζει με τον καθημερινό τρόμο του εισαγγελέα, του χαφιέ, του άπλυτου ή του δικαστή, δεν φτάνει που ξαμολάνε τα σκυλιά της τηλεπαραπληροφόρησης, να πετάνε φτυαριές τη λάσπη και τα ψέμματα, κατά του Λαϊκού Συνδέσμου, δεν τους φτάνουν τα κόμματα αναχώματα που κατασκευάζουν κάθε τόσο, μπας και περιορίσουν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, λυσσάνε επιπλέον και γι αυτό το γλίσχρο 8-10%, που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον Ηλία Κασιδιάρη, για τον Α΄γύρο των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στην Αθήνα.
Που, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, σε μια πόλη στην οποία οι λαθρέποικοι έχουν εγκαταστήσει κανονική κατοχή στο ιστορικό της κέντρο, που οι κάθε λογής αλλοδαποί εγκληματίες, γαμάνε, δέρνουν και γδέρνουν μέρα-μεσημέρι, που μια από τις ιστορικότερες πλατείες της, τα Εξάρχεια, έχουν μετατραπεί σε βενεζουελανό πείραμα, που χιλιάδες γηγενείς της κάτοικοι σαρώνουν τους σκουπιδότοπους για να βρουν πέντε σταγονες ταγγισμένο λάδι, που το ένα μαγαζάκι κλείνει μετά το άλλο, που... που... που..., κανονικά θα έπρεπε ο Ηλίας Κασιδιάρης να "σκίζει" με ένα ποσοστό κοντά στο 60% [και λίγο λέω]
Κι όμως, εξαιτίας του αμείλικτου κοινωνικού, οικονομικού, δικαστικού και μιντιακού πολέμου, που έχει κηρύξει το καθεστώς [όλο το καθεστώς] κατά της Χρυσής Αυγής και ακόμα, εξαιτίας της ήδη προχωρημένης αντικατάστασης των Ελλήνων από σλαβοαφροασιατικές μάζες [43.000 ελληνοποιήσεις μόνο στην Α΄ Αθηνών, χώρια τους νόθους φυλετικά γόνους των μεικτών γάμων] το ποσοστό του Λαϊκού Συνδέσμου, αντί να προσεγγίζει το 60%, φτάνει ίσα και μετά βίας, στο απογοητευτικό 10% των εν Αθήνησι ψηφοφόρων.
Tragik, gamoto mou...
Ο βρώμικος πόλεμος εναντίον του Ηλία Κασιδιάρη, για να μην πω εναντίον της σκιάς του Ηλία Κασιδιάρη έτσι όπως έχουν παραπλανήσει και κατατρομάξει τον κοσμάκη για να μην ψηφίζει Χρυσή Αυγή, φαίνεται ότι κορυφώνεται, ενώ το καθεστώς ρίχνει στη μάχη εναντίον της Αλήθειας και του Ελληνισμού, όλες τις εφεδρείες του.
Και να' σου οι παρουσιάστριες των πρωινάδικων και να' σου οι προφεσόροι των πανεπιστημίων [που τα χουνε καταντήσει πρεζεμπορικά παραρτήματα] και να' σου οι "αναλυτές" και να' σου τα παπαγαλάκια και να' σου οι υποκριτές και νά' σου η σάρα ή μάρα και το κακό συναπάντημα, να λυσομανάνε ολημερίς, επειδή βρέθηκαν και μια χούφτα λογικοί Έλληνες, να δηλώσουν άφοβα στις δημοσκοπήσεις, ότι θα ψηφίσουν για δήμαρχο τον Ηλία Κασιδιάρη.
Έναν νέο και αδιάφθορο άνθρωπο δηλαδή, που τους υπόσχεται ασφάλεια, καθαριότητα, καθαρότητα, εντιμότητα και προστασία στον Έλληνα Αθηναίο δημότη, έναντι του πάσα ένα λαθρέποικου.
Τι πιο λογικό; Ο κ. Κασιδιάρης, ο κ. Παππάς και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής, με την ιστορική σημαία του Κατσίφα, στην πορεία για τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας... Τι πιο λογικό για τους γηγενείς Έλληνες των Αθηνων, να ψηφίσουν Ηλία Κασιδιάρη, όταν η ίδια η φυλή τους η πατρίδα τους και ο πολιτισμός τους, απειλούνται με διαμελισμό και ολοκληρωτικη  εξαφάνιση;  Αυτό τρέμουν οι φρουροί του καθεστώτος [αυτόκλητοι και έμμισθοι].   Την κοινή Λογική του καταδιωγμένου Έλληνα!    


Ωστόσο, οι πάσης φύσεως απολογητές του καθεστώτος, φοβούνται ακόμα και τη σκιά του Ηλία Κασιδιάρη και των Ελλήνων εθνικιστών. Μιλάμε ότι και 1% να βλέπανε στις δημοσκοπήσεις ότι "τσιμπάει" η Χρυσή Αυγή, θα αλυχτούσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά.
Και το βρίσκω πολύ φυσικό.
Διότι αν πάρει την εξουσία ο κ. Κασιδιάρης τότε πως θα εξασφαλίζουν όλα αυτά τα λυγκόρνια της παπαχριστοπουλοκρατίας, τον επιούσιον παστουρμά τους; [Κι εκεί που έχει πάει ο παστουρμάς, τύφλα να' χει η αστακομακαρονάδα]
- Πως θα κονομάνε τα πακέτα τα εβρόπουλα οι ΜΚΟ και οι ανθρωπόσαυρες της διεθνιστικής αλληλεγγύης;
- Πως θα πραγματοποιούν μαύρα υπερκέρδη τα κυκλώματα των δικηγόρων και των πλαστογράφων, απο τα πλαστά διαβατήρια, από τις άδειες παραμονής, από τις αιτήσεις ασύλου, από τα νοικιασμένα διαμερίσματα, από τα αμέτρητα επιδόματα, από τις ελληνοποιήσεις κι από τις αποφυλακίσεις των τριτοκοσμικών φονιάδων;
- Και πως θα κάμουν το κομμάτι τους τα καμάρια των αριστερών νεόπλουτων των βορείων προαστείων, που ξαμολιούνται κάθε σαββατοκύριακι στο κέντρο της Αθήνας και συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονταν στην Τορτούγκα, το νησί των Πειρατών, όπου ο μόνος νόμος είναι ο νόμος του στιλέτου;
- Και πως θα εισέπρατταν τις μίζες τους και τα δωράκια τους οι πάσης φύσεως "φρουροί του νόμου" από τους πρεζέμπορους και τους νταβατζήδες των Αθηνών;
- Και πως θα έβρισκαν φτηνές ανήλικες πουτάνες και φρέσκο παιδικό κωλαράκι οι ψυχανώμαλοι της αστικής διαστροφής, που μαζώχνονται κάθε βράδυ, σαν σεξουαλικές ύαινες, στα πέριξ της πλατείας Κουμουνδούρου, στην πλατεία Βάθη και στο πεδίο του Άρεως και γαμάνε ότι πληρώνεται;     
Ε λοιπόν όλα αυτά τα ανθρώπινα όρνια, τρέμουν και φοβούνται ακόμα και τη σκιά του Ηλία Κασιδιάρη.
Και όλα αυτά τα περί ναζισμού και περί εγκληματικής οργάνωσης και άλλα τέτοια ανατριχιαστικά, είναι για να τα λέγει η κ. Τατιάνα Στεφανίδου τα μεσημέρια στις νοικοκυρές, για να τους αναποδογυρίζει το στομάχι και να μην μπορούν να μπουκώσουν τα μουλωχτά τον σκορδάτο γαύρο απ' το ταψί, να παραστήσουν τάχα στον άντρα τους ότι κάνουν δίαιτα.

Ναι;
 
Και σας κοτσάρω εδώ από κάτου, ένα απίστευτο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο αμερικανοφερτο Huffington Post και ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσιάζει τον κ. Ηλία Κασιδιάρη, σαν το φάντασμα του Ιωάννη Μεταξά, φορτωμένο όμως με όλες τις φοβίες που έχει ενδοβάλλει στα μυαλά του πόπολου η προπαγάνδα της αριστεράς, για τους κακούς φασίστες.
Κι επειδή πρόκειται για ένα εξόχως δυσκοίλιο και κακοπροαίρετο άρθρο [που ουσιαστικά προτρέπει τους καθεστωτικούς εργολάβους να φυλακίσουν, να ανασκολοπήσουν, να εξαφανίσουν και να διαμελίσουν τους  Έλληνες εθνικιστές] σας το βάνω ολόκληρο, αφού ότι και να σας έλεγα εγώ για δαύτο, θα σας φαίνονταν τόσο τραβηγμένο, που δεν θα με πιστεύατε.
Τίτλος του άρθρου: "Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο Κασιδιάρης πατέρα;", που ως γνωστόν είναι εμπνευσμένο από τον ύμνο της 4ης Αυγούστου [της Ελληνικής κυβέρνησης που θέσμισε το 8ωρο και το ΙΚΑ!]   

    

Γιατί χαίρεται και χαμογελάει ο Κασιδιάρης πατέρα; 
[Από τη Huffington Post  - Oh, yes]

 
"...H αλήθεια είναι ότι το σημερινό κείμενο ξεκίνησε από την προτροπή μιας φίλης μου, όταν στα εισερχόμενα μηνύματα μου διάβασα «γράψε κάτι για τον Κασιδιάρη, σε παρακαλώ».
Μου έκανε εντύπωση, δεν τον κρύβω. Αφενός ήξερε την πεποίθηση μου. Ότι για πολιτικά πρόσωπα που τους αναλογεί η απαξίωση δεν γράφω. Διότι θεωρώ ότι γράφοντας τους διαφημίζεις. Αφετέρου διότι πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε θετικά, να μην μένουμε στον στείρο πολιτικό λόγο. Αλλά η φίλη μου επέμενε: «δεν γίνεται να μην ασχοληθείς με το φαινόμενο ελπίζοντας ότι φθίνει...έχει ήδη μεγάλη απήχηση και χρειάζεται αφύπνιση και καταστολή».
Δεν κατανοώ την έννοια της «καταστολής», να είμαι ειλικρινής. Αλλά σίγουρα πλέον κατανοώ την έννοια της αφύπνισης.
Στην εποχή που ζούμε -και στη χώρα που ζούμε- εάν θέλεις να μιλήσεις για πολιτική δύο είναι τα πλέον βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζεις.
Το πρώτο ότι δεν μπορείς να αυτοπροσδιοριστείς ως Κεντρώος. Δεν γίνεται. Από δεξιά κι αριστερά δέχεσαι πυρά. Εάν πας να ψελλίσεις ότι «υπάρχει μια καλή ιδέα» και σε εκείνη την παράταξη, έρχονται να σε κατασπαράξουν από την άλλη. Ή καταδικάζεσαι στο πυρ το εξώτερον ως ισαποστάκιας.
Το δεύτερο δύσκολο είναι να βρεις μια αλήθεια ή, εάν προτιμάτε, μια αλήθεια της πλειοψηφίας. Δηλαδή ένα γεγονός ή μια ιδέα που η πλειοψηφία αποδέχεται. Είναι η εποχή των άκρων και του φανατισμού. Γεγονός απαράδεκτο κατά τη δική μου γνώμη. Απαράδεκτο για μια χώρα που βγαίνει (;) από μια βαθιά, πλέον δομική, Κρίση.
Κάπως έτσι χάνονται οι ελπίδες, κάπως έτσι χάνεται κι η μπάλα.
Ο Κασιδιάρης έρχεται σαν να είναι ένας σύγχρονος Πεισίστρατος. Ένας εμφανίσιμος άνδρας που θα «καθαρίσει» την Αθήνα. Οδοστρωτήρας, χωρίς κανένα μέτρο, αποτελεί ό,τι πιο επικίνδυνο έχει εμφανίσει η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα τα χρόνια της Κρίσης. Καλώντας τους οπαδούς του «να αγωνιστούν με αυταπάρνηση για να κάνουν τους συστημικούς εφιάλτες πραγματικότητα». Χωρίς μέτρο, χωρίς να έχει μετανιώσει για οποιαδήποτε κίνηση έκανε στο παρελθόν, αποτελεί τη χειρότερη δυνατή λύση κι επιλογή.
Προσωπικά, παρότι σέβομαι ως Ευαγγέλιο την άποψη που αποδίδεται στον Βολταίρο «διαφωνώ με ό,τι λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι και τελικής ρανίδος το δικαίωμα σου να το λες», ενίσταμαι στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει ακόμα το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
Δυστυχώς, με ευθύνη πρωτίστως της σημερινής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου δεν περιόρισαν τη δυνατότητα έκφρασης της Χρυσής Αυγής. Δεν έκαναν αυτό που γίνεται στη Γερμανία ή άλλες χώρες της Ευρώπης. Και με τον ευρωσκεπτικισμό στα ύψη, το Διευθυντήριο των Βρυξελλών σε βαθιά πολιτική παρακμή, μια ψήφος στα άκρα και στην Ελλάδα είναι πιθανή. Και γίνεται πιθανότερη όταν το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα σιωπά ή παρακολουθεί αμήχανο, αφοσιωμένο αυστηρά σε παίγνια εξουσίας. Με μια δίκη να εκκρεμεί για χρόνια και μια ανοχή άνευ προηγουμένου, ο κ. Κασιδιάρης αλωνίζει.
Προσωπικά δεν θα ήθελα να πάει κανείς στη φυλακή για τις ιδέες του. Αλλά θα ήθελα όλοι να περιορίζουν τις ιδέες αυτές σε αυτό που ήταν. Μια ισχνότατη μειοψηφία. Εκεί έχει δίκιο η φίλη μου. Θέλει αφύπνιση. Θέλει προσοχή. Και θέλει σαφείς αποστάσεις. Άλλο η ιδέα, άλλο η άσκηση βίας, άλλο ο πολιτικός καταναγκασμός. Αυτή η μαγκιά στο όνομα του εκμηδενισμού του παρελθόντος δεν πρέπει να περάσει. Κι οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντισταθούμε. 
Ας ξεκινήσουμε από τα απλά.
Να βάζουμε κάθε πολιτικό εκεί που του αρμόζει. Και στην περίπτωση του κ. Κασιδιάρη του αρμόζει το περιθώριο.
Ιάκωβος-Αντώνιος Αρμάος 
Πολιτικός Επιστήμονας - Επικοινωνιολόγος
Από τη Huffington Post 
 

 Σε τούτον τον κόσμο, τον Ελληνικό κόσμο, οι καθεστωτικοί πλασιέ της νεοταξίτικης προπαγάνδας,
απαγορεύουν τον δημόσιο λόγο!
Και προτείνουν να τους φυλακίσουν όλους, μπας και φτάσει καμιά ώρα ο Έλληνας και αφυπνιστεί
Έτσι λοιπόν αγαπητοί μου εν Αθήναις αδελφοί.
Ο μπαμπούλας Κασιδιάρης  έρχεται και απειλεί με οικονομικό στραγγαλισμό όλα εκείνα τα καλόπαιδα, που αναφέραμε προηγουμένως.
Πρεζέμποροι και θανατέμποροι όλων των Αθηνών, ενωθείτε...
Και μην με ρωτήσετε, που τα στηρίζει όλα αυτά ο αρθρογράφος, ο οποίος επιπλέον υπογράφει και με το βαρυγδουπο υποσεντονάκι: "Πολιτικός Επιστήμονας - Επικοινωνιολόγος", το οποίο φυσικά δεν έχω λόγους να το αμφισβητήσω...
Ωστόσο λογικά επιχειρήματα και το πως και το γιατί, ένας νέος πολιτικός [που τον καραγουστάρουν και κατι εκατοντάδες χιλιάδων ψηφοφόροι σε όλη την Ελλάδα] δεν πρέπει να έχει ούτε καν δικαίωμα λόγου [του αναλογεί "μόνον η απαξίωση", κατά τα γραφόμενα του "πολιτικού επιστήμονα - επικοινωνιολόγου"] ούτε καν το "δικαίωμα του εκλέγεσθαι", που το διαθέτει και ο χειρότερος καραφονιάς, ο οποίος αποφυλακίστηκε με τον γνωστό νόμο  Παρασκευόπουλου - απλώς δεν υπάρχουν.
Ούτε από τον αρθρογράφο [πολιτικό επιστήμονα - επικοινωνιολόγο, όπως λέμε και σεξολόγο] αλλά ούτε και από την πανικόβλητη φίλη του, που θα ήθελε να δει τα αρχιδάκια του κ. Κασιδιάρη κρεμασμένα σε καμία κολώνα των Εξαρχείων.
Άλλωστε τι είδους λογική ανάλυση να έστεκε εδώ, όταν υπό τις δεδομένες συνθήκες των Αθηνών και αν φυσικά υπήρχε ίχνος πολιτικής λογικής στο πόπολο, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης θα έπρεπε να λάβει πάνω από το 60% των ψήφων και το 90% των ψήφων που ανήκουν σε γνήσιους φυλετικά Έλληνες Αθηναίους [εξαιρουνται οι εκ γενετής συριζαίοι]
Αλλά βλέπετε ο στόχος της καθεστωτικής προπαγάνδας δεν είναι η λογική, ούτε ο εν εγρηγόρσει νους, της μάζας.
Οι μηχανικοί ελέγχου του νου, συχνότατα "επιστήμονες - κοινωνιολόγοι" όπως ο εν λόγω κύριος αρθρογράφος, απευθύνονται στο θυμικό του μέσου πολίτη και στα κατώτερα ένστικτα των μαζανθρώπων, που πάνε και ψηφίζουν βάσει των όσων τους πλασάρουν στις τηλεοράσεις τους.
Απλώς δεν το λέγουν ωμά, με τη μπρουταλιτέ και την κόκκινη μαγκιά ενός πολάκη [να κλείσουμε παραδείγματος χάριν μερικούς στη φυλακή, για να συνέλθουν οι άλλοι...]
Αντιθέτως το στρογγυλεύουν σαν καλοί "πολιτικοί επιστήμονες - επικοινωνιολόγοι" και το πλασάρουν εντός ωραίου περιτυλιγματος στους χαχόλους, μπας και το χάψουν.
Γι αυτό όταν βρεθείτε στο παραβάν, μονάχοι σας με τη συνείδηση σας, συλλογιστείτε πρώτα σε τι εφιαλτική πόλη, πρεζοϊσλαμαμπάντ μας έχουν καταδικάσει να ζήσουμε και μετά ρίχτε την ψήφο [και κατόπιν μια μούτζα απόξω - έτσι για να κάνετε το κομμάτι σας]
Α, και να μην ξεχάσω...
Ο Σουλτάνος απαίτησε από τον σύντροφο Τσίπρα, το τέμενος των Αθηνών, να έχει και μιναρέ!
Μπιρ' Αλλάχ, καρντάσια μου....  
      Η πολιτική είναι μια ψευδαίσθηση. ΠΑΣΟΚ και πάσης Αλβανίας, άμα λαχει - να 'ουμ.... 


 
Καλέ τι ΚΙΝΑΛ και ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ [ή ΚΙΝΑΛΗΤΕΣ, που τους λέγουν οι κακιάρηδες και που φυσικά εγώ προσωπικώς δεν υιοθετώ τον όρο και αποκηρύσσω τη βία από όπου και αν προέρχεται και ζήτω η δημοκρατία και μπράβο στο συνταγματικό τόξο και τα λοιπά και τα λοιπά...]
ΠΑΣΟΚ, μεγάλε. ΠΑΣΟΚ βαθύ και αδιόρθωτο. ΠΑΣΟΚ, αλά πάρε τα λεφτά και τρέχα.
ΠΑΣΟΚ πασών των αρπαχτικών και των μιζών.
ΠΑΣΟΚ του Άκη, ΠΑΣΟΚ του Τσουκάτου, ΠΑΣΟΚ του Κοσκωτά, ΠΑΣΟΚ του Χάλαγκ, ΠΑΣΟΚ της Μιμής, ΠΑΣΟΚ της καμαρίλας, της λούφας, της παραλλαγής, της ΜΗζενς, της συ-φορ-άι, των γερμένων υποβρυχίων, των ναυπηγείων, των μνημονίων, των ζεμπεκίων, των θαλασσοδανείων και των κωλοχανείων.
Και απο δω και πέρα, ΠΑΣΟΚ και πάσης Αλβανίας, άμα λάχει - να 'ουμ...

Καθότι, δεν ξέρω αν το ξέρετε αλλά το πρώτο αλβαναριό, ήγουν ο Κύριος αξιότιμος, αξιοσέβαστος, αξιόλογος, αξιέραστος και αξιοψήφητος σκιπεριανόμαγκας, θα μας μπει και στη Βουλή.
Ναι, γεια...
Με το ΠΑΣΟΚ.
Και με τη Φώφη. Και με τον σερ Ευάγγελο, τον εκ Βενιζέλων. Και με τον ΓΑΠ. Και με όλους τους γνωστούς αστέρες της πράσινης πανουκλας, από την οποία εν τέλει φαίνεται ότι δεν πρόκειται να γλιτώσουμε ποτές...
  
Ο πιο διεφθαρμένος πολιτικοοικονομικός μηχανισμός που κατασκευάστηκε ποτές εις τας Ευρώπας, το ΠΑΣΟΚ των εκατοντάδων χιλιάδων διορισμένων πρασινοροζοκοκκινων παράσιτων, το ΠΑΣΟΚ των δημόσιων τρωκτικών, το ΠΑΣΟΚ των ΔΕΚΟ, το ΠΑΣΟΚ των αστρολόγων και των πρωκτολόγων του ύστερου ανδρεοπαπανδρεϊσμού, η ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ της σοσιαλιστικής διεθνούς, οι πράσινοι μπράβοι της Σι Αι Έι, οι μεταπράτες των πρεζεμπόρων και των οπλεμπόρων, η πολιτικοοικονομική καμόρα, που φαλίρισε την ψωροκώσταινα, ο χαμαιλέοντας της ΕΛΙΑΣ, του ΚΙΔΗΣΟ και του ΚΙΝΑΛ, οι μπαταχτσήδες των τραπεζών, οι πρώτοι και καλύτεροι δάσκαλοι της ροζοκόκκινης πολιτικής συμμορίας, μπάζουν τώρα και τον Αλβανό, στην εργολαβία της ελληνικής γενοκτονίας.
Παρέα με τον ισλαμιστή, τον Τούρκο, τον λαθρέποικο, τον ΜΚΟ, τον Βαρδαριανό και πάσες τες μυστικές υπηρεσίες των "συμμάχων κρατών", που κάνουν πάρτυ, απάνω στο ημιθανές σώμα της Ελλάδος.

Εμ' βέβαια, ποιοι άλλοι θα έτρεχαν πρώτοι-πρώτοι να συμπράξουν με τους Αλβανούς, στη γενοκτονία των Ελλήνων;    
Όμοιος - ομοίω αεί πελάζει.
Ή, όπως το λέγουν και εις την ακτή των νεκροκεφαλών: "είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του" 
Μέχρι δηλαδή που η πρώην κυρία Τσοχατζόπουλου, ένιωσε σαν να είχε πιει σαμπάνια.

Διότι κυρία μου, οι σοφοί φύλαρχοι της ερήμου Καλαχάρι, συνηθίζουν να λέγουν: "ευτυχώς που υπάρχει κι ο Αλβανός, ώστε να μην είναι ο νεοέλληνας η χειρότερη ράτσα του κόσμου!"
Και φυσικά, τι θα μπορουσε να βρεθεί χειρότερο σε τούτο τον πλανήτη, από τον ΠΑΣΟΚΟ [νυν, πρώην ή συριζαίο]
Μόνον ο Αλβανός.
Ιδου, λοιπόν...
Ευτυχώς, που υπάρχουν και οι Αλβανοί, για να μην λέμε ότι τα καθάρματα έπιασαν πάτο, με το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, υπάρχει και πιο κάτω...

Τώρα θα μου πεις...
Σιγά μην είναι ο μοναδικός Αλβανός, που θα κληθούν να ψηφίσουν οι ελληνόφωνες μάζες, στις ερχόμενες εκλογές.
Για λίγο μόνον θα απολαύσει την πρωτιά της η κερία Φώφη.

Να μου το θυμηθείς ότι οι πάντες, πλην της Χρυσής Αυγής βεβαίως-βεβαίως, θα τρέχουν τώρα να βρουν Αλβανούς για να τους βάνουν υποψηφίους στα ψηφοδέλτια τους.
Λίγο το χεις κυρία μου, ο πράσινος Αλβανός να μονοπωλήσει τις εκατοντάδες χιλιάδων ψήφους, που διαθέτουν οι εδώ ελληνοποιημένοι συμπατριώτες του και τα άνω των 17 [φυλετικώς] μπασταρδοελληνάκια τους;
Τα οποία κατά τους χατζηαβάτικους υπολογισμούς της κερίας Φώφης, θα πάνε μονοκούκι στον Αλβανό της.
Αμ' δε...
Περιμενε οσονούπω και τον γαλάζιο Αλβανό και τον ροζ Αλβανό και τον κόκκινο Αλβανό και τον εμπριμέ Αλβανό. Μέχρι και ο σερ Λεβέντης θα προσπαθήσει να βρει έναν Αλβανό, να τον βάλει στη μηχανή του. Δεν γνωρίζω βεβαίως αν θα υπάρξει Αλβανός που να δεχθεί να πάει στον σερ Λεβέντη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
 Τωρα θα μου πεις - αυτη δηλαδη ειναι καλυτερη απο τον οποιον Αλβανο;
Θα σου θυμισω λοιπον, τι λεγουν οι πολυ σοφοί φύλαρχοι της ερήμου Καλαχάρι...
"ευτυχώς που υπάρχει κι ο Αλβανός, ώστε να μην είναι ο νεοέλληνας η χειρότερη ράτσα του κόσμου!"Απ' την άλλη, είναι απορίας άξιον, πως ο πρώτος Αλβανός που πλασαρίστηκε ως υποψήφιος μαστερσεφ στα εκλογικά μαγειρέματα του καθεστώτος, επέλεξε το ΠΑΣΟΚ, αντί να κοιτάξει να χωθεί στη γαλάζια ή στη ροζοκόκκινη πολιτική συμμορία. Που στο κάτω-κάτω, έχουν εξασφαλισμένο το 60% του συνόλου των ψηφοφόρων και οι δύο μαζί.
Διότι μην έχετε καμία αμφιβολία.
Ο Αλβανός θα βγει πρώτος σε ψήφους σε όλη την Αθήνα και αν υπάρξει και δεύτερο αλβαναριό υποψήφιο, θα βγει δεύτερο, στη σειρά. Και φυσικά όχι μόνο με τους ψήφους του εγχώριου αλβαναριού αλλά και με τες ψήφους χιλιάδων ελληνόφωνων κυριών [και των δύο φύλων], που θα θέλουν να το παίξουν αντιρατσίστριες και μοδέρνες.
Άλλωστε οι περισσότερες από δαύτες έχουν δοκιμάσει ήδη ήδη τα προσόντα των Αλβανών στο κρεβάτι, να μην τα δοκιμάσουν και στη βουλή; 
Με δεδομένο λοιπόν ότι οι πρώτοι Αλβανοί που θα πλασαριστουν στο ψηφοπόπολο θα γίνουν ανάρπαστοι, τίθεται το ερώτημα, γιατί και πως ο συγκεκριμένος Αλβανός διάλεξε το φωφοΠΑΣΟΚ του 5% αντί να κοιτάξει να βολευτεί στη ΝΔ του 35% ή έστω στο βόρειο ΠΑΣΟΚ του 25% [αμ τι - μόνο τη Μακεδονία θα διχοτομούμε;]
Κι όμως, κυρία μου - πολύ σωστά έπραξε ο Αλβανός. Καθότι ως Αλβανός, το έχει στο DNA του, να συλλογιέται πονηρά και ύπουλα.
Και σου λέει ο αλβανάνθρωπος...
Έτσι και πάω στους γαλάζιους ή στους ροζ συμμορίτες, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος.
Αυτοί δαγκώνουν ο ένας το λαρύγγι του άλλου, για μια καρεκλίτσα. Και μπορεί μεν εγώ να είμαι Αλβανός [άρα περιζήτητος, για ψήφο και για πήδημα] αλλά ετούτοι εδώ δεν βάνουν τίποτα μπροστά στην καρέκλα. Θα με ισοπεδώσουν, πριν το πάρω είδηση. Και σκέψου να με δαγκώσει ας πούμε η Τασία;
Ενώ στους ΠΑΣΟΚους ρίχνω διπλές άγκυρες.
Διότι είτε βγουνε οι συριζαίοι, είτε βγούνε οι μητσοτακαίοι, οι Φωφαίοι θα το παίξουνε και στα δυο ταμπλώ. Και θα συγκυβερνήσουν είτε με τους γαλάζιους είτε με τους ροζοκόκκινους. Οπότε ο καλύτερος τρόπος για να διεκδικήσω μια καρεκλίτσα, είναι με τα Φωφάκια. Και θα έχω να το παίζω εις διπλούν. Κάτι σαν τον Παπαχριστόπουλο, ας πούμε..."
Κατάλαβες τώρα κυρία μου, πως το συλλογιέται ο παμπόνηρος Αλβανός;
Για να μην σου πω ότι όποιος βγει βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, βάνει σοβαρή υποψηφιότητα για μια καρεκλάρα στα υπουργεία και στη δεύτερη [και ουσιαστική] γύρα των εκλογών, που θα παιχτεί λίγο αργότερα, με πρόσχημα την εκλογή του Κυρίου Πρόεδρα της "δημοκρατίας"
Και σου θυμίζω ότι αυτή η δεύτερη γύρα, θα παιχτεί με απλή αναλογική,
Πλήρης αλβανοποίηση δηλαδή...
Να γιατί βλέπεις τον Αλβανό με το ΠΑΣΟΚ και όχι στις δύο μεγάλες πολιτικές συμμορίες.
Πως ρε παιδί μου, ξεκινάει στις γκαγκστερικές ταινίες ο Αλ Πατσίνο, από τις πιο ξεφτιλισμένες μικροσυμμορίες, για να ανέβει σιγα-σιγά στην μαφιόζικη πιάτσα και να φτάσει ας πούμε στο επίπεδο κάποιου Λάκυ Λουτσιάνο;
Έτσι και το αλβαναριό.
Κι επειδή είναι εντελώς σίγουρο ότι θα βγει πρώτος και με διαφορά, όπου και αν πάει, το εκμεταλλεύεται μια χαρά και πάει στο ΠΑΣΟΚ, για να το έχει μετά δίπορτο.
Ούτε δηλαδή η κ. Παπακώστα δεν θα σκέφτονταν μια τόσο αλβανική κομπίνα - ναι;
Το πρόβλημα φυσικά θα το έχουν τα επόμενα αλβαναριά, που θα θέσουν υποψηφιότητες με τις άλλες πολιτικές συμμορίες, αλλά θα έρχονται δεύτεροι ή και τρίτοι.
Καθότι κι αυτοί θα βγουνε στις βουλές αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν τη νίκη του ενός ή του άλλου πολιτικού συμμορίτη, για να ιδούνε μια καρεκλίτσα στα υπουργεία τους. Ενώ οι κιναλήτες [κατά τις κακές γλώσσες πάντα, που δεν τις υιοθετώ κ.λπ.] έχουν σοβαρές πιθανότητες να βολευτούν σε όποια πολιτική συμμορία βγάνει νικήτρια το νοήμον πόπολο.
Αμ' τι τα μαθαίνανε τόσα χρόνια τα γκαγκστερικά εκεί στο βαθύ ΠΑΣΟΚ;
Και στο κάτω-κάτω, άμα δει ο Αλβανός ότι παίζει καμιά καρεκλίτσα, σε άλλου χρώματος πολιτική συμμορία, από αυτή με την οποία εκλέχτηκε, πολύ το έχει νομίζεις, να αλλαξοπηδήξει κόμμα και να τρουπώσει εκεί που γίνεται το χοντρό παιχνίδι;
Δηλαδή, τι;
Οι ανελίτες ή οι ποταμίτες ή οι λεβέντισες, που αλλαξοπηδάνε από συμμορία σε συμμορία, είναι πιο ξύπνιοι από τους Αλβανούς; Ή μήπως μπορεί να συγκριθεί σε κουτοπονηρία η κ. Μεγαλοοικονόμου με τον πάσα ένα Έντι ή Φάτο ή Κώτσο, που σε γελάνε μες στα ματια σου, όταν κάνεις τη μαλακία να τους αναθέσεις τα μερεμέτια σου;
Τώρα θα μου πεις, ότι αυτοί οι πολιτικοί συμμορίτες, πάνε να βάνουνε στις βουλές τους, το αλβαναριό, λίγα χρονια μετά τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα και λίγους μήνους μετά τη δολοφονία του Κατσίφα - και μάλιστα την ίδια στιγμή, που ο αδηφάγος Αλβανός απειλεί τον Ελληνισμό, με Μεγάλες Αλβανίες και Μεγάλες Μακεδονίες.
Πως να το ονοματίσεις αυτό, εξόν από εσχάτη ψηφοπροδοσία; 
Ναι, σωστά...
Ωστόσο κυρία μου, ο πάσα ένας καθεστωτικός πολιτικός συμμορίτης έχει γραμμένη και την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, στα ψηφαρχίδια του.
Ακόμα δηλαδή δεν έχεις καταλάβει ότι άπαντες και πάσες οι κάργες του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, νοιάζονται πλέον μοναχά για το πως θα πλασαριστούν πρώτο τραπέζι πίστα στις ζεμπεκιές των υπουργείων;
Πόσες πολιτικές πατσαβούρες πρέπει να φας στη μάπα, ρε αλβανέλληνα, για να πάρεις επιτέλους είδηση, ότι αυτοί που πας και βγάνεις για κουμανταδόρους σου, είναι απλώς οι νταβατζήδες σου, που σε πουλάνε σε όποιον δίνει τα περισσότερα;              
Tragik, ρε ψηφοφόρε...
Ο  ΠΑΪΑΤ  ΔΙΕΤΑΞΕ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ:  "ΘΑ  ΚΑΝΕΙΣ,  ΘΕΛΕΙΣ  ΔΕΝ  ΘΕΛΕΙΣ,  ΕΚΛΟΓΕΣ  ΣΤΙΣ  26  ΜΑΪΟΥ".

Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, δήλωσε την περασμένη Κυριακή ο κ. Πιτσιόρλας, υπουργός χαμηλών τόνων,  στον αντίποδα του Πολάκη. 

Ο κ. Πιτσιόρλας συντάσσεται με τον πρωθυπουργό αλλά όλοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Φλαμπουράρη, θέλουν «εκλογές τώρα», με τη σκέψη ότι, όπως λέει κι ο Σεφέρης, «αύριο η ψυχή μας κάνει πανιά. Το αποτέλεσμα ωστόσο θα ήταν αμφίβολο γιατί στο κοπάδι με τα πρόβατα επιβάλλεται η γνώμη του τσοπάνη.
 Μόνο που στην περίπτωση, λένε οι κακές, αλλά άριστα πληροφορημένες δημοσιογραφικές γλώσσες, τσοπάνος δεν είναι ο πρωθυπουργός αλλά ο Μεγάλος υπερατλαντικός Σύμμαχος που το ξέκοψε ότι θέλει κάλπες τον Μάϊο (στις 26) και κανείς δεν τόλμησε να τον ρωτήσει το γιατί και κυρίως να του πει ότι έτσι ρίχνει έξω το Σχέδιο. Δηλαδή το «σχέδιο Νοβάρτις» με κλητεύσεις αντίπαλων πολιτικών προσώπων, πρόκληση θορύβου, παραπομπές, κλίμα έντασης ως τον Οκτώβριο, προσδοκία ανατροπής των διαθέσεων της Κοινής Γνώμης. Ίσως ο Μεγάλος Σύμμαχος δεν θέλει πλήγμα, έστω επιφανειακό, στην αντιπολίτευση προ εκλογών. Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου που βλέπει όσα δεν μπορούν να δουν οι κοινοί θνητοί ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε άλλωστε οι νεοδημοκράτες ανταγωνιστές τους. Εκτός αν εθελοτυφλούν και κλαίνε κρυφά τη μοίρα τους.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...