Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ THN ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.Η  Κομμουνιστική  Οργάνωση Ελλάδας, ΚΟΕ,  ήταν μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, από τις πιο δραστήριες.  Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2015  ανέδειξε τρεις βουλευτές, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.   Είναι οι Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αχαΐας), Βασίλης Κυριακάκης (Φθιώτιδας), Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδας).  Οι  πανηγυρισμοί  του  κομμουνιστή  Τσίπρα  το βράδυ της Κυριακής των εκλογών στα Προπύλαια,  κάτω  από  το σφυροδρέπανο  της  ΚΟΕ ήταν  ενθουσιώδεις.  Σήμερα  ο  κομμουνιστής  Τσίπρας  βάζει  αμερικανούς  κομισάριους  να  ελέγχουν  τον  Ελληνικό  στρατό.  Η  γνωστή  ιστορία.  Η  τράπεζα   ΚΟΥΝ  ΚΑΙ  ΛΕΜΠ  της  Νέας  Υόρκης  που  χρηματοδοτεί  τον  Λένιν.  Η  τράπεζα  Κουν  και  Λεμπ  του  Ιακώβ  Σίφ,  του  δημιουργού  του  κομμουνισμού,  που  εξαγόρασε  την  τράπεζα  Πειραιώς  και  την  Αγροτική  τράπεζα.  Όλη  η  αγροτική  παραγωγή  των  Ελλήνων,  όλη  η  κτηνοτροφική  και  η  αλιευτική  παραγωγή,  ανήκει  πλέον  στους  τοκογλύφους  της  Κουν  και  Λεμπ.  Τσίπρας:  "κανένα  σπίτι  στα  χέρια  τραπεζίτη" ! Παπανδρέου:  "ΕΟΚ  και  ΝΑΤΟ,  το  ίδιο  συνδικάτο".

ΕΒΡΑΙΟΙ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ  ΝΕΑΣ  ΥΟΡΚΗΣ  ΚΑΙ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ:  ΣΤΑΘΕΡΗ  ΘΕΣΗ  ΚΑΙ  ΑΝΤΙΘΕΣΗ  ΜΕ  ΕΙΚΟΝΙΚΗ  ΚΑΙ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ  ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ.  ΕΝΑ  ΣΕΚΕΛ  ΜΕ  ΔΥΟ  ΟΨΕΙΣ.   Η  σταθερή επιδίωξη  των  Σιωνιστών    είναι,  να  έχουν  θέση   και αντίθεση,  κατειλημμένες από δικά  τους  στελέχη. Η  ευφυέστερη τακτική και παγίδευση στήνεται   και λειτουργεί  με  την  εικονική  και  κατασκευασμένη  εχθρότητα.  Η  εικονική  και  στημένη  αντιπαλότητα  είναι  η   αποδοτικότερη   μορφή  αντιπαλότητας.  ΤΣΩΡΤΣΙΛ:  «Όπου υπάρχουν τρεις Εβραίοι υπάρχουν δύο Πρωθυπουργοί και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης». 

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠΕΘΑ στο pronews.gr, οι Αμερικανοί ζήτησαν επίσημα να υπάρχουν μόνιμα ενταγμένα στελέχη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, όπως συνέβαινε στις δεκαετίες του '50 και του '60 στις πλέον αξιόμαχες μονάδες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα στις Ζ΄ ΜΑΚ, το ΕΤΑ, την ΔΥΚ και την 31η ΜΕΕΔ!
Την τοποθέτηση Στρατιωτικών Συνδέσμων (Military Liaison Officers) πρακτικά «κομισάριων-τοποτηρητών» στις κρίσιμες μονάδες ειδικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και συνακόλουθα τον έμμεσο έλεγχο των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων τους και την δυνατότητα να γνωρίζουν άμεσα ακόμα και τυχόν έκτακτη ανάπτυξή τους, ζήτησαν οι ΗΠΑ επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση, προϊδεάζοντας για το τι μέλλει γενέσθαι στα ελληνοτουρκικά και όχι μόνο.
Η Ζ'ΜΑΚ προορίζεται να είναι η πρώτη που θα εμπλακεί σε τυχόν τουρκική ενέργεια κατάληψης ελληνικού νησιωτικού εδάφους, με ειδίκευση την καταστροφή του εχθρού που έχει καταλάβει βραχονησίδες.
Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), θεωρείται η πιο άρτια και με πολλαπλή «πολιτική» χρήση μονάδα, με καθήκοντα την διείσδυση στην εχθρική ενδοχώρα και την εκτέλεση των κορυφαίων προσώπων της τουρκικής αλυσίδας διοίκησης, αλλά και την καταστροφή τουρκικών στρατηγικών υποδομών.
Η ΔΥΚ είναι προορισμένη να εξαπολυθεί σε αποστολές καταστροφής των τουρκικών παράκτιων αμυντικών εγκαταστάσεων.
Και η 31η ΜΕΕΔ έχει ως αποστολή την διείσδυση στο τουρκικό έδαφος και την περισυλλογή των Ελλήνων πιλότων που θα καταρριφθούν σε επιχειρήσεις εντός της τουρκικής επικράτειας.
Σε αυτές τις μονάδες οι ΗΠΑ ζήτησαν και επίσημα να τοποθετήσουν «τοποτηρητές», υπό τον μανδύα του «αναγκαίου κοινού σχεδιασμού και εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ» και «Την μεταφορά αιτημάτων από και προς τις εμπλεκόμενες μονάδες, προκειμένου να συντονίζονται καλύτερα οι συνεκπαιδεύσεις»
Μάλιστα υπόσχονται ότι «Θα τοποθετήσουν στελέχη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας».
Φυσικά, η ενέργεια δεν περιορίζεται μόνο από την ανάγκη τους να ελέγξουν εκ των έσω και να έχουν πρωτογενή πληροφόρηση για τις κινήσεις των ελληνικών ειδικών δυνάμεων σε περίπτωση ελληνοτουρκικής «θερμής» κρίσης.
Ο πολιτικός έλεγχος - γιατί περί αυτού πρόκειται - εν είδη «κομισάριων» των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, υπαγορεύεται από την ανάγκη των ΗΠΑ να ελέγξουν το μοναδικό ετοιμοπόλεμο κομμάτι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων (πλην των Μοιρών μαχητικών της ΠΑ και ορισμένων ναυτικών μονάδων) οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί των οποίων είναι μόνιμοι, ανησυχούν για την παρακμή της χώρας και σε περίπτωση ατυχούς για την Ελλάδα, εξέλιξης μιας ελληνοτουρκικής «θερμής» κρίσης, θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε δεύτερη φάση με τρόπο που δεν είναι αυτός που θέλουν οι ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «το σκέφτεται» και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Ρήγας και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ, αν και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε.Αποστολάκης (στην φωτό δίνει πλακέτα στον Αμερικανό Διοικητή της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων ΗΠΑ στην Ευρώπη - Commander of US Special Operations Command Europe – SOCEUR - στρατηγό Μαρκ Σβαρτζ), παρότι φανατικός υπέρμαχος της σύσφιγξης των ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών σχέσεων, είναι προβληματισμένος για ευνόητους λόγους...

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ THN ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ;

H νέα ηγεσία του ΓΕΣ αλλάζει την «πολιτική» της έναντι της Εθνοφυλακής. πηγή:ikarianationaguard


Μέχρι πρόσφατα, ο απελθών ΑΓΕΣ είχε «επενδύσει» σημαντικά στην Εθνοφυλακή, ώστε να καλυφθούν επικίνδυνα κενά στην επάνδρωση των μονάδων εκστρατείας του τακτικού στρατού στα νησιά του Αιγαίου και γενικότερα στις παραμεθόριες περιοχές.
Η πολιτική του πρώην ΑΓΕΣ είχε ουσιαστική και επικοινωνιακή πτυχή, ήτοι αύξηση της εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων με περισσότερες βολές και ασκήσεις, αλλά και μια «ευελιξία» στην χρήση υλικών από προσωπικές αγορές.
Το επικοινωνιακό κομμάτι είχε να κάνει με την προβολή της Εθνοφυλακής ως πολλαπλασιαστού ισχύος στην άμυνα της χώρας, με την προβολή φωτογραφικού και βιντεακού υλικού.
Σίγουρα η Εθνοφυλακή για διάφορους λόγους, που δεν θα αναλυθούν εδώ, δεν μπορεί αλλά και δεν πρέπει να υποκαθιστά τον τακτικό στρατό, ωστόσο το τραγικό επίπεδο επάνδρωσης των μονάδων λόγω της 9μηνης θητείας αλλά και των περιορισμών σε ασκήσεις και βολές για λόγους οικονομίας καθιστούσε τους Εθνοφύλακες μια λύση ανάγκης για την επαύξηση της αμυντικής ικανότητας της χώρας.
Και σε τελευταία ανάλυση, κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση των Ακριτών της χώρας να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο και μέσο τις οικογένειές τους και τα πατρώα εδάφη από κάθε είδους εισβολέα, και ιδιαίτερα από τους Τούρκους που προαιωνίως είναι γνωστοί και σεσημασμένοι εγκληματίες πολέμου…
Οι νέες διαταγές – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί με δημόσιες και επίσημες ανακοινώσεις – απαγορεύουν την παρέλαση των Εθνοφυλάκων σε πανελλαδικές και τοπικές εθνικές εορτές, πλην ίσως μιας μικρής αντιπροσωπείας άοπλων σημαιοφόρων.
Μια άλλη διαταγή περιορίζει την εκπαίδευση των ΤΕΘ μόνον μέσα στον χώρο των στρατοπέδων. Και φυσικά τίθεται το ερώτημα: πως θα εκπαιδευτούν οι Εθνοφύλακες στην φύλαξη και την άμυνα στόχων ή στην συμβολή τους στην άμυνα της νήσου, χωρίς να εκτελούν ασκήσεις στους χώρους που θα κληθούν να υπερασπίσουν και να πολεμήσουν;
Επίσης, γιατί δεν έχουν δικαίωμα να παρελαύνουν οι πολίτες-οπλίτες, οι οποίοι θυσιάζουν προσωπική και οικογενειακή ζωή – και βάζουν και το χέρι στην τσέπη για καύσιμα οχημάτων στην εκπαίδευση, και όχι μόνο;
Υπό ποιο σκεπτικό δεν πρέπει οι Εθνοφύλακες να φαίνονται σε παρελάσεις και να μην βγαίνουν από τα στρατόπεδα να εκπαιδευτούν στο έδαφος που θα κληθούν να πεθάνουν για να το υπερασπίσουν;
Ενοχλούν κάποιους;
Και ποιοι είναι αυτοί, και γιατί το ΓΕΣ φαίνεται να τους… ακούει;
Ελπίζουμε ότι οι ανωτέρω πληροφορίες είναι απλές διαδόσεις και ίσως «ράδιο αρβύλα», και ότι το ΓΕΣ θα εξακολουθήσει να ενισχύει και να αξιοποιεί το δυναμικό των εθελοντών πολιτών-οπλιτών, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και όχι κάτι το «ενοχλητικό» που δεν πρέπει να φαίνεται.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

5 σχόλια :

 1. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ Ka-32.

  Βαλκανικό Περισκόπιο-Γιῶργος Ἐχέδωρος
  Η Ρωσία παρέδωσε στην Τουρκία το πρώτο ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων Ka-32, από τα τρία που έχει παραγγείλει, δήλωσε στο Ria Novosti ο Αντρέι Μπογκίνσκι, γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας ελικοπτέρων.

  «Στα τέλη Μαρτίου, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση των προμηθειών», δήλωσε στην έκθεση όπλων IDEX2019.

  Σύμφωνα με τον Μπογκίνσκι, η Άγκυρα μπορεί να αποκτήσει ακόμη πέντε ελικόπτερα.

  Ο επικεφαλής των ρωσικών ελικοπτέρων σημείωσε, επίσης, ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για την αγορά ελικοπτέρων πολλαπλών χρήσεων, τύπου «Ansat».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.
  Εικόνες παρακμής με γκράφιτι και βανδαλισμούς σε κίονες και τείχη του ελληνικού αμφιθεάτρου στην Κυρήνη, της αρχαίας πόλης στην ανατολική Λιβύη, μεταδίδει σήμερα το Reuters.

  Λεηλασίες, εγκατάλειψη και παράνομες καταπατήσεις γης από ντόπιους είναι μόνο μερικά από όσα καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο επιβλητικό μνημείο που αποτελεί ένα από τα πέντε μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco της βορειοαφρικανικής χώρας.

  Τα εγκαταλελειμμένα καταστήματα αναμνηστικών ειδών και τα καφέ στον ορεινό δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο, είναι η μόνη υπενθύμιση ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια το σημείο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Μόνο θλίψη προκαλεί σήμερα η εικόνα του αρχαιολογικού χώρου της Κυρήνης, της ελληνικής αποικίας στη Βόρεια Αφρική που ιδρύθηκε το 630 π.Χ.

  Οι λεηλασίες αποτελούν κοινό φαινόμενο σε αρχαιολογικούς χώρους της Λιβύης έπειτα από την ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι το 2011 και έκτοτε η χώρα βυθίστηκε στο χάος με αντιμαχόμενες κυβερνήσεις και φατρίες να πολεμούν για την απόκτηση ελέγχου και εξουσίας. Εκτός από την Κυρήνη, που βρίσκεται περίπου 200χλμ ανατολικά της Βεγγάζης, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μόλις 20χλμ μακριά βρίσκεται η Απολλωνία, αρχαία πόλη της Κυρηναϊκής, σημερινής Λιβύης που ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους. Χωρίς τουρίστες, η υπηρεσία αρχαιοτήτων είναι αντιμέτωπη με ελλείψεις στον προϋπολογισμό και βάνδαλους να ζωγραφίζουν με γκράφιτι κίονες ενώ τεχνουργήματα λεηλατούνται.
  Κάποιοι αρχαιολογικοί θησαυροί όπως τα κεφάλια κορμών αγαλμάτων, που καταγράφονται σε ταξιδιωτικούς οδηγούς που εκδόθηκαν το 2011 δεν βρίσκονται πλέον στο χώρο. «Πολλά τεχνουργήματα έχουν πωληθεί παράνομα στο εξωτερικό», δήλωσε ο Αχμαντ Χουσεϊν, επικεφαλής της υπηρεσίας αρχαιοτήτων της παράλληλης κυβέρνησης που έχει έδρα στην ανατολική Λιβύη. Ανήμπορη να αποτρέψει τις κλοπές, η υπηρεσία συντάσσει ένα μητρώο των τεχνουργημάτων, σε μια διαδικασία που ίσως βοηθήσει στον εντοπισμό κάποιων εξ αυτών στην Ευρώπη, τόνισε ο Χουσεϊν. «Έχουν σημειωθεί πολλές καταστροφές τα πρόσφατα χρόνια», δήλωσε ο Ισμαήλ Μιφτά, αγρότης που ζει κοντά στην Κυρήνη. «Οι απλοί άνθρωποι δεν εκτιμούν την αρχαιολογική κληρονομιά».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. ΤΟ ΕΧΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΟΥΪ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΩΜΑΛΙΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ, ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ.
  Γέννησε η σύντροφος της πρωθυπουργού της Σερβίας – Το πρώτο ομόφυλο κυβερνητικό ζευγάρι με παιδί.
  Η Ανα Μπράνμπιτς έγινε η πρώτη επικεφαλής κυβέρνησης που ζει σε ομόφυλο ζευγάρι και η σύντροφός της γεννά κατά τη διάρκεια της θητείας της.
  Η σύντροφος της πρωθυπουργού της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς έφερε την Τετάρτη στον κόσμο ένα αγοράκι, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της.
  «Η Μιλίκα Ντζούρντζιτς, η σύντροφος της πρωθυπουργού Άνα Μπρνάμπιτς, γέννησε ένα αγοράκι (σήμερα) στο Βελιγράδι», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε. Το γραφείο της επισημαίνει ότι η Μπρνάμπιτς είναι η «πρώτη» επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο που ζει «σε ομόφυλο ζευγάρι» και η σύντροφος της οποίας γεννάει, ενώ εκείνη είναι εν ενεργεία.
  Σύμφωνα με τον σερβικό τύπο, το αγοράκι θα το ονομάσουν Ιγκόρ. «Η πρωθυπουργός ανέβαλε την επίσκεψή της στις Βρυξέλλες» προσθέτει το γραφείο της.
  Ηλικίας 43 ετών, η Άνα Μπρνάμπιτς διορίστηκε επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας της τον Ιούνιο του 2017 από τον πρόεδρο Αλεξάντερ Βούσιτς.
  Το 2017, στη Gay Pride στο Βελιγράδι, όταν ρωτήθηκε εάν θα ήθελε να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, η ίδια είχε απαντήσει: «Δεν μπορώ να σας δώσω την προσωπική άποψή μου, καθώς βρίσκομαι εδώ ως πρωθυπουργός που εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Σερβίας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2,1 ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
  Kathimerini
  Κατά 2,1 δισ. ευρώ διευρύνθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το 2018, σε σύγκριση με το 2017, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για επανεμφάνιση του προβλήματος του εξωτερικού τομέα της οικονομίας. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε κυρίως από την αύξηση των εισαγωγών, που εμφανίστηκε ταυτόχρονα με την ανάκαμψη της οικονομίας από την ύφεση.
  Η αύξηση των εξαγωγών, που συνεχίστηκε, καθώς και η βελτίωση των επιδόσεων του τουρισμού, που εξασφάλισε αύξηση ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 10,1%, δεν ήταν αρκετές για να την αντισταθμίσουν. Το αποτέλεσμα ήταν το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να εμφανίσει για το σύνολο του έτους έλλειμμα 5,3 δισ. ευρώ, έναντι 3,2 δισ. ευρώ το 2017. Αν και θεωρείται φυσιολογικό να αυξάνονται οι εισαγωγές, σε αυτή τη φάση του οικονομικού κύκλου, καθώς αυξάνονται η ζήτηση για εισαγόμενα προϊόντα και οι ανάγκες των επιχειρήσεων για πρώτες ύλες και μηχανολογικό εξοπλισμό, το γεγονός δεν παύει να προκαλεί προβληματισμό σε μια οικονομία που οδηγήθηκε στην κρίση εξαιτίας των λεγόμενων δίδυμων ελλειμμάτων, του προϋπολογισμού και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
  Το 2008, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών είχε πλησιάσει το 15% του ΑΕΠ, κοντά στα επίπεδα του ελλείμματος του προϋπολογισμού, που μας έβαλε στο μνημόνιο. Φυσικά, τα μεγέθη σήμερα έχουν μεγάλη απόσταση από εκείνα της κρίσης, καθώς το έλλειμμα φτάνει το 2,7% του ΑΕΠ. Ωστόσο, όπως είπε προχθές ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Φρ. Κουτεντάκης «δεν είναι δραματικό, αλλά δείχνει μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί».
  Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας, για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών οι συνολικές εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν από 28 σε 32,3 δισ. ευρώ, ενώ χωρίς καύσιμα και πλοία από 20 δισ. σε 22,2 δισ. ευρώ. Από την άλλη, οι εισαγωγές αυξήθηκαν από 47,9 δισ. ευρώ σε 54,9 δισ. ευρώ, ενώ χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν από 36,1 δισ. ευρώ σε 39,4 δισ. ευρώ.
  Ετσι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΤτΕ, «το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών αυξήθηκε κατά 2,7 δισ. ευρώ, παρά τη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των εξαγωγών, καθώς επιταχύνθηκαν και οι εισαγωγές σε σχέση με το 2017 (σε τρέχουσες τιμές). Σε σταθερές τιμές, οι συνολικές εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 7,1% (οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν κατά 10,3%) και οι συνολικές εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 7,1% (οι εισαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν κατά 9,2%)». Στο ισοζύγιο υπηρεσιών, το πλεόνασμα αυξήθηκε κατά 1,3 δισ. ευρώ, από τα 18 δισ. ευρώ στα 19,3 δισ. ευρώ. Οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις σημείωσαν άνοδο κατά 10,8% και 10,1% αντιστοίχως. Ανοδο 14,9% σημείωσαν και οι εισπράξεις από μεταφορές. Στο ισοζύγιο κεφαλαίων, το πλεόνασμα συρρικνώθηκε κατά 565 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης των καθαρών εισπράξεων της γενικής κυβέρνησης και της αύξησης των καθαρών πληρωμών των λοιπών τομέων.
  Ετσι, συνολικά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και κεφαλαίων, το οποίο αντιστοιχεί στις ανάγκες της οικονομίας για χρηματοδότηση από το εξωτερικό, παρουσίασε έλλειμμα 4,9 δισ. ευρώ το 2018, υπερδιπλάσιο από το έλλειμμα των 2,2 δισ. ευρώ του 2017.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ
  Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί: Γιατί ζήτησα πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα
  Η ιστορία του θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας: «Ελληνικής καταγωγής Τούρκος πολίτης από την Παύρα του Πόντου αναζητά τους συγγενείς του» έγραφε τον Ιούνιο του 2016 το pontos-news.gr για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, τον ακτιβιστή που ανακάλυψε ότι είναι Έλληνας πολεμώντας υπέρ της πατρίδας και του τουρκισμού.

  Πριν από λίγες μέρες ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί πέρασε τα ελληνικά σύνορα και ζήτησε πολιτικό άσυλο από την Αθήνα.
  Οι περιπέτειες του με την τουρκική Δικαιοσύνη μεγάλες – ανάμεσα στις κατηγορίες για τις οποίες κρατήθηκε ήταν και η προσβολή του Κεμάλ σε ανάρτηση για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Συνολικά παρέμεινε έγκλειστος για πέντε χρόνια, ενώ και η σύντροφός του, Μεράλ Γκεϊλάνι, είχε προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Τον Ιούλιο του 2018 ο ποντιακής καταγωγής ακτιβιστής αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της νέας υπόθεσης που τον αφορούσε, στις 3 Δεκεμβρίου πήρε αναβολή από το δικαστήριο για τον Φεβρουάριο, αλλά προκειμένου να μην οδηγηθεί ξανά στη φυλακή έλαβε την απόφαση να διαφύγει στην Ελλάδα.
  Μιλώντας στον Νίκο Ασλανίδη για τη Μακεδονία της Κυριακής τόνισε ότι για όλες τις δραστηριότητές του στην Τουρκία δεχόταν απειλές, ακόμα και για τη ζωή του, τόσο από την τουρκική αστυνομία και στρατονομία, όσο και από αγνώστους. «Πλέον ή θα με σκότωναν, ή στην καλύτερη περίπτωση για μένα θα καταδικαζόμουν σε ισόβια», ανέφερε.
  Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του εξήγησε γιατί επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα, την πατρίδα του, έστω και ως πρόσφυγας.
  «Όπως γνωρίζετε, είμαι απόγονος εκείνων που πριν 2.800 χρόνια ήρθαν και ίδρυσαν όλες τις πόλεις στον Πόντο. Και ως απόγονος αυτών (τι ειρωνεία), 2.800 χρόνια μετά έρχομαι στον τόπο μου, στην πατρίδα μου, στην Ελλάδα ως φυγάς ως πρόσφυγας. Λόγω του αγώνα που έκανα στην Τουρκία για τον ποντιακό λαό, το λαό μας», είπε.
  Μαζί του στην Υπηρεσία Ασύλου της Θεσσαλονίκης έχει και έναν φάκελο που περιλαμβάνει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι αν μείνει στην Τουρκία κινδυνεύει η ζωή του, δηλώνει ότι το τουρκικό κράτος γνωρίζει πού βρίσκεται και ευχαριστεί τους Έλληνες για την αγάπη που του δείχνουν. Επόμενο βήμα, υπογραμμίζει, είναι να βρει τους συγγενείς του στην Ελλάδα. «Παράλληλα, όμως, θα συνεχίσω τον αγώνα μου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», κατέληξε.
  http://www.pontos-news.gr/article/190900/giannis-vasilis-giailali-giati-zitisa-politiko-asylo-apo-tin-ellada
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...