Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ».
Ο Λατούς και οι κανίβαλοι του Πολυτεχνείου

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019  

Του Ανδρέα Ζαμπούκα,              Liberal


Ήταν η πρώτη γενιά που θυσίασε τόσα λίγα για να κερδίσει τόσα πολλά. Η γενιά που με την ρηχή της πνευματικότητα, την ημιμάθεια και την ανούσια συνθηματολογία της δημιούργησε τις πιο κενές ιδεολογίες. Και κυρίως, η γενιά που κανιβάλισε τα παιδιά της!
Η σημερινή ιδεολογική, ηθική και οικονομική εξαθλίωση της χώρας όπως και η επικίνδυνη διαιώνιση του διχασμού του λαού μετά την «μεταπολίτευση», είναι η απόρροια ενός μεγεθυμένου μύθου που έχτισε η αριστερά. Με συνεργό την ασπόνδυλη αστική τάξη που δημιουργήθηκε από αστικοποιημένους αγρότες αποφοίτους μέσης εκπαίδευσης.
Η νέα αυτή τάξη των επαρχιωτών που νόμισαν ότι αστικοποιήθηκαν εν μία νυκτί, διεκδίκησε δυναμικά την εξουσία, δημιούργησε τους μύθους της και βρήκε την πολιτική της έκφραση μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Η περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου είναι οι "επαρχιώτες" της μεταπολίτευσης, η γενιά του βλαχομπαρόκ, της άκρατης χυδαιότητας, της υπερβολής, των «πολιτιστικών κέντρων» της παραλιακής, της διαφθοράς, της έλλειψης ιδανικών, του ανθελληνισμού, του βαλκανοποιημένου διεθνισμού, της τριτοκοσμοποίησης της χώρας. Είναι η γενιά του υποκριτικού ανθρωπισμού με τα χρήματα των άλλων. Είναι η σάπια γενιά που έφαγε τα παιδιά της. Που καταδίκασε το μέλλον τους, επειδή κατάφερε επιδέξια, να σχηματίσει ευέλικτες ομάδες πλιάτσικου, όπως τα καπετανάτα της Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης.
Ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόσωπο και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι οι απότοκες γονιδιακές παρεκλίσεις που ξέφυγαν από την ελεγχόμενη πολιτική νόρμα της γενιάς του Πολυτεχνείου. Γιατί μέχρι που το αμαρτωλό ξένο κεφάλαιο έδινε λόγο ύπαρξης στις "ευγονικές συμμορίες" των "αγωνιστών" όλα ήταν καλά. Από τη στιγμή της αποκάλυψης των μνημονίων απονομιμοποιήθηκε ολόκληρο το κατεστημένο. Με αποτέλεσμα η εξουσία να περιέλθει στο περιθώριο του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των πρόθυμων εκδικητών του.
Ποια ήταν όμως η ιδεολογία αυτής της γενιάς; Αυτή ακριβώς που εμπεριέχεται στη φράση που ξεστόμισε ο πρωθυπουργός για να "συστήσει" στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήθος και αρετή στην οικονομική του πολιτική. Επικαλέστηκε λοιπόν, ο Αλέξης το βιβλίο του Γάλλου οικονομοφιλόσοφου Σερζ Λατούς «Προ μιας κοινωνίας λιτής αφθονίας, παρανοήσεις και διαμάχες γύρω από την αποανάπτυξη» και πρότεινε "ολιγαρκή αφθονία". Εννοώντας βέβαια "λιτή αφθονία". Αλλά πόση σημασία έχει η μετάφραση, όταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας που επιδιώκει ανάπτυξη προτείνει "αποανάπτυξη"...
Ολόκληρη η γενιά του Πολυτεχνείου πρέσβευε αυτήν ακριβώς την ιδεολογία της "αποανάπτυξης" στο πλαίσιο της εμπέδωσης του περίφημου "ηθικού πλεονεκτήματος", του σοσιαλιστικού ανθρωπισμού. Όχι όμως, δωρεάν. Πάντα με το αζημίωτο και προτείνοντας ουσιαστικά το κυρίαρχο δόγμα της Μεταπολίτευσης: "κομμουνισμός με λεφτά"! Ή τουλάχιστον, γεύση ή οσμή κομμουνισμού στο χορταστικό φιλέτο του επάρατου καπιταλισμού...
Ο Λατούς στο βιβλίο του μιλάει για επιστροφή σε εθνικά νομίσματα, για επανατοπικοποίηση, για οικολογική γεωργία, για αποβιομηχάνιση, για λιγότερες ώρες εργασίας και γενικότερα, για μια αυτορυθμιζόμενη οικονομία, απαλλαγμένη από τις ασθένειες του καπιταλισμού.
Όλα αυτά είναι υπέροχα. Γιατί ανταποκρίνονται πλήρως στην "χριστιανοσοσιαλιστική ηθική" μια "δίκαιης" κοινωνίας και ενός "αγνού" πολίτη μιας δημιουργικής δημοκρατίας. Αναρωτιέμαι όμως ποιος εμπόδισε την ελληνική οικονομία να ακολουθήσει όλες τις παραπάνω κατευθύνσεις για να ευημερήσει; Γιατί στο παρελθόν, είχε δικό της νόμισμα αλλά και μέσου αυτού κατάφερνε να μεγαλώνει το δημόσιο χρέος. Γιατί διέθετε τοπικές οικονομίες αλλά παρέμενε η πιο φτωχή χώρα των αναπτυσσόμενων χωρών της Ευρώπης. Γιατί είχε βιομηχανία και την κατέστρεψε. Γιατί μπορούσε να προστατεύσει τον φυσικό της πλούτο, χρησιμοποιώντας την οικολογία αλλά δεν το έκανε, όπως άλλες καπιταλιστικές κοινωνίες στον Βορά της Ευρώπης.
Αυτός είναι ο Τσίπρας και αυτοί είναι οι κανίβαλοι του Πολυτεχνείου. Αυτοί είναι που κατέστρεψαν το μέλλον των παιδιών τους με τις μπούρδες και τις αμπελοσοφίες του αυτονόητου και του ηθικά αυταπόδεικτου. Με την ημιμάθεια, την υποκρισία και την ακατάσχετη βουλιμία του πειναλέοντος επαρχιώτη που τρώει τα παιδιά του για να χορτάσει την ακόρεστη και σάπια κοιλιά του.

 ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: «ΤΣΙΠΡΑ, ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ, ΟΧΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ». 

ΤΟ  ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΚΡΑΤΟΣ  ΤΩΝ  ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΣΚΥΛΙΩΝ.

Απολαυστικές ιστορίες ξεφτίλας με σκυλιά και πανεπιστημιακά άσυλα

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, Του Δημήτρη Καμπουράκη, Liberal


Το θέμα έχει ήδη πάρει δημοσιότητα όμως εγώ θα το περιγράψω και εδώ, διότι πρόκειται για την αποθέωση του παραλογισμού που δημιουργεί ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο, σε συνδυασμό με τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και απολαύστε την Συριζαϊκή Ελλάδα του 2019.
Στον περιβάλλοντα χώρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που υπάρχει στην Κοζάνη, έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες αδέσποτα σκυλιά. Τα αδέσποτα, ως γνωστόν, όταν είναι πολλά μαζί φτιάχνουν αγέλες που γίνονται επικίνδυνες. Ο πρύτανης του ΤΕΙ Στέργιος Γκανάτσιος έχει στο γραφείο του έναν κατάλογο με 100 φοιτητές που έχουν δεχθεί επιθέσεις και δαγκώματα από τα αδέσποτα. Μερικά παιδιά χρειάστηκε να νοσηλευτούν με καταφαγωμένες τις γάμπες τους.
Η διοίκηση του ΤΕΙ αλλά και μεμονωμένα θύματα των σκυλιών, έχουν καλέσει τον δήμο Κοζάνης να επέμβει με την αρμόδια υπηρεσία του και να περιμαζέψει τα αδέσποτα. Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται. Ο μεν δήμος υποστηρίζει ότι μπήκε κάποιες φορές στην αυλή του ΤΕΙ και μάζεψε κάποια σκυλιά, όμως η νομική υπηρεσία του ιδρύματος τον απείλησε ότι θα στείλει τους υπευθύνους του δήμου στον εισαγγελέα, διότι παραβιάζουν χώρο πανεπιστημιακού ασύλου.
Ο πρύτανης υποστηρίζει ότι κάλεσε τον δήμο να επέμβει ως όφειλε δίχως εντολή, αλλά ότι ο δήμος ζήτησε εγγράφως επίσημη απόφαση του ιδρύματος για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου πριν το κάνει. Τέλος πάντων, όποιος απ’ τους δυο κι αν το προκάλεσε, συνεδρίασε τελικά το Πρυτανικό Συμβούλιο και έκανε άρση του πανεπιστημιακού ασύλου από 1η μέχρι 8η Μαρτίου, ώστε να έχει το τυπικό δικαίωμα ο δήμος να στείλει τους μπόγιες του. (Κι όμως έγινε.)
Και συνεχίζω (δίχως σχολιασμό, για να μην γράψω καμιά βαριά κουβέντα): Ο δήμος Κοζάνης πήρε το χαρτί άρσης του ασύλου, όμως εξήγησε πως για να μπει μέσα χρειαζόταν να συνοδεύεται και από αστυνομικούς, διότι εντός του ΤΕΙ υπάρχουν ομάδες μαχητικών ζωόφιλων που σπάνε τα κεφάλια των δημοτικών υπαλλήλων που προσπαθούν να πιάσουν τα αδέσποτα σκυλιά. Το ΤΕΙ απάντησε στον δήμο ότι η άρση του ασύλου «εμπεριέχει» και την άδεια για αστυνομική συνοδεία, άρα δεν χρειάζεται ειδική απόφαση για είσοδο της ΕΛΑΣ στην αυλή του.
Ο δήμος πήγε στην ΕΛΑΣ, η οποία όμως του απάντησε ότι αρνείται να βάλει αστυνομικούς μέσα σε χώρο πανεπιστημιακού ασύλου δίχως απ’ ευθείας εντολή απ’ το Πρυτανικό Συμβούλιο προς την ΕΛΑΣ, διότι ο χώρος τελεί υπό κατάληψη από ομάδες αντιεξουσιαστών που θα κάνουν επεισόδια. Ο πρύτανης ανταπάντησε ότι η αστυνομία καλύπτεται με το χαρτί προς τον δήμο, ότι αρκετά ξεφτιλίστηκε το ίδρυμα με την πρώτη απόφαση (άρση πανεπιστημιακού ασύλου για αδέσποτα) και ότι δεν σκοπεύει να ξαναβάλει το Πρυτανικό Συμβούλιο να καλέσει επισήμως και εγγράφως την αστυνομία για να κυνηγήσει σκυλιά, διότι θα γίνει περίγελος της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Μετά την άρνηση της αστυνομίας να του δώσει δυνάμεις προστασίας, ο δήμος αποτάθηκε στην εισαγγελία Κοζάνης, η οποία όμως δήλωσε αναρμόδια και παρέπεμψε το θέμα στο ΤΕΙ και την αστυνομία. Στο μεταξύ, ο πρύτανης είχε ζητήσει τηλεφωνικά από τον δήμο να μπει στον χώρο το τριήμερο των Απόκρεω που οι φοιτητές (και οι μαχητικοί ζωόφιλοι) λείπουν, όμως ο δήμος του απάντησε ότι τα Σαββατοκύριακα οι υπηρεσίες του δεν εργάζονται.
Αντιστοίχως, ο δήμος κάλεσε τον πρύτανη να καθαρίσει τον χώρο απ’ τα σκυλιά με τους σεκιουριτάδες του ΤΕΙ, καθώς έχει ενδείξεις ότι με την κάλυψη του πανεπιστημιακού ασύλου, η αυλή του ιδρύματος έχει μετατραπεί σε παράνομο εκτροφείο σκυλιών που μετά πωλούνται στο εμπόριο. Το ΤΕΙ λέει ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του δήμου και όχι της ιδιωτικής φύλαξης του ιδρύματος, η οποία ούτε το know hοw διαθέτει για τέτοιες επιχειρήσεις, ούτε ξέρει τι να κάνει τα σκυλιά που θα πιάσει.
Αποτέλεσμα όλου αυτού του απίστευτου μπάχαλου, είναι το ΤΕΙ να κάνει μήνυση στον δήμο Κοζάνης για παράλειψη καθήκοντος και ο δήμος να κατηγορεί τον πρύτανη ότι μεταθέτει τις ευθύνες του σε άλλους διότι δεν θέλει να δυσαρεστήσει εμπόρους ζώων και μπαχαλάκηδες. Φυσικά, κοπάδια σκυλιών συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο ΤΕΙ, δίχως στείρωση και ιατρική φροντίδα και να δαγκώνουν όποιον βρεθεί μπροστά τους. Αλλά τουλάχιστον παραμένει αλώβητο και απαραβίαστο το πανεπιστημιακό άσυλο του κ. Γαβρόγλου και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών εντός του. Σα δεν ντρεπόμαστε λέω γω…

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ.


Ιταλία: 160 ευρώ πρόστιμο σε 15χρονη Ελληνίδα που έγραψε με μαρκαδόρο σε ιστορικό μνημείο.

Πρόστιμο 160 ευρώ επιβλήθηκε σε 15χρονη Ελληνίδα η οποία βρισκόταν με την οικογένειά της στη Φλωρεντία και προσπάθησε να γράψει με μαύρο μαρκαδόρο τη φράση «η Λίνα είναι τέλεια», πάνω στην ιστορική γέφυρα Πόντε Βέκιο, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα πρόκλησης ζημιάς σε ιστορικό μνημείο.  Η έφηβη βρισκόταν για διακοπές στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης με την οικογένειά της και με φίλους που ζουν στη Μπολόνια.

Στην Ιταλία  έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά των βανδαλισμών, όπως και κατά της αναγραφής ονομάτων και φράσεων στην επιφάνεια των ιστορικών μνημείων και αξιοθέατων της χώρας.

Αυτή  είναι  η  μέση  ελληνική  οικογένεια  σήμερα.  Οικογένειες  συριζαίων  με  πρότυπο  τον  καταληψία  αγράμματο  καταστροφέα  και προδότη  Τσίπρα.  Οι  έλληνες  μεγαλώνουν  τα  παιδιά τους  χωρίς  να  τα  μαθαίνουν  να  σέβονται  οτιδήποτε,  όπως  πρόσφατα  δήλωσε και  ο  Αντετοκούνμπο.  Το  βλέπουμε  καθημερινά  σε  όλη  την  Ελλάδα.  Καταστροφές  χώρων,  μνημείων,  πινακίδων,  τοιχίων. 

Τι  θα  έπρεπε  να  γίνει  στην   βάρβαρη  έφηβη;  Οι  γονείς  της  να  την δώσουν  ένα  χέρι δυνατό  ξύλο, που να  το  θυμάται  σε  όλη  της  την ζωή.  Και  μετά  κάποιος  να  δείρει  άσχημα  και  τους  δύο  γονείς.  Παιδιά  που  καταστρέφουν  αρχαιολογικούς  χώρους,  αργότερα  θα  ουρούν  ασυνείδητα  και  στους  τάφους  των  γονέων  τους


ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΤΣΙΠΡΑΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ), ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΟΡΘΙΑ. ΤΡΙΑ ΑΞΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ, ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ. 

 

Πώς το ελληνικό κράτος οδήγησε τον Σ. Μαλκότση σε πτώχευση μόλις τόλμησε να βγάλει ελληνικής κατασκευής τρακτέρ.

Ο Σωκράτης Μαλκότσης είναι ιστορικά ο σημαντικότερος Έλληνας κατασκευαστής μηχανών, που ξεπερνά διάφορους κατασκευαστές μηχανών (συνήθως diesel και ημι-diesel) που άκμασαν στην Ελλάδα στη δεκαετία του ’20 και (κυρίως) τη δεκαετία του ’30, όπως dimadis-Kanakis στο Βόλο, Peteinaris στη Καλαμάτα, Siderides, ΒΙΟ, Koutroufis και πολλά άλλα στην Αθήνα.
Τοποθετημένος στον Πειραιά, πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Μαλκότσης παρήγαγε διάφορους τύπους βιομηχανικών μηχανημάτων.
Μετά από τον πόλεμο παρήγαγε τα βιομηχανικά μηχανήματα για διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά εστίασε σταδιακά σχεδόν εξ ολοκλήρου στις μηχανές diesel , και έγινε σύντομα η μεγαλύτερη επιχείρηση στον τομέα του.
Οι μηχανές Malkotsis βρήκαν τη χρήση σε ποικίλες βιομηχανικές εφαρμογές, ενώ τα πρότυπα μηχανών βαρκών έγιναν θρυλικά για την αξιοπιστία τους. Παρήχθη επίσης και μια σειρά ηλεκτρικών μηχανών.
Η σειρά diesel EM της περιέλαβε στις μηχανές που σχεδιάστηκαν συγκεκριμένα για την τροφοδότηση των οχημάτων και χρησιμοποιήθηκε στα πρότυπα αγροτικών τρακτέρ Malkotsis (Malkotsis em-2 και em-4) που εισήχθησαν το 1959.
Τα τρακτέρ, που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με μια βρετανική συμβουλευτική εταιρία, παρήχθησαν για μόνο μερικά έτη, λόγω έλλειψης των χρηματοδοτικών και άλλων προβλημάτων συμβάλλοντας τα μέγιστα και η πλήρη έλλειψη κρατικής υποστήριξης, όπως άλλωστε συνέβαινε και συμβαίνει σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και ανάδειξης στην παγκόσμια αγορά Ελληνικών – κυρίως – βαρέως τύπου προϊόντων .
Ωστόσο και ο Μαλκότσης έπεσε θύμα οικονομικού σαμποτάζ:  Όταν του δόθηκε μια παραγγελία 1000 μηχανών πήρε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα για να εκτελέσει την παραγγελία.
Όταν παρέδωσε τις μηχανές ο Μαλκότσης, το μεν κράτος δεν τον πλήρωνε, η δε Εθνική Τράπεζα ζητούσε τα λεφτά της και το κράτος δεν δεχότανε συμψηφισμό με το συμβόλαιο.
Έτσι η Εθνική έκανε κατάσχεση, έκλεισε ο Μαλκότσης, και 3000 εργαζόμενοι βρέθηκαν στον δρόμο, ενώ οι ντιζελομηχανές δεν κατασκευάστηκαν πάλι στην Ελλάδα!
Όπως ήταν φυσικό η εταιρεία πτώχευσε...


Το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο  κατασκευάστηκε το 1918

Το  1918, ο Νίκος Θεολόγος συναρμολόγησε το πρώτο Ελληνικό αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μηχανή μοτοσυκλέτας.
Ο Θεολόγος εργάστηκε στην αμερικανική βιομηχανία αυτοκινήτων και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1914.
Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’20 ασχολήθηκε επιτυχώς με αμάξια κι αμαξώματα.
Το  «ελληνικό»  κράτος  με  διάφορους  τρόπους  κατάφερε  να  κλείσει  την  βιομηχανία  Θεολόγου.  


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο :

 1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ΠΑΣΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ.
  Το Νο2 της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης σε εκδήλωση υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ!
  Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε ο Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, Νικόλαος Ανθούλης, που όχι μόνο παρέστη σε πολιτική εκδήλωση υποψηφίου δημάρχου, αλλά επέλεξε να μιλήσει κιόλας γι’ αυτόν, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση.
  Ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Ανθούλης προλόγισε τον υποψήφιο δήμαρχο Αχαρνών Οδυσσέα Καμπόλη, ο οποίος έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο Αντιστράτηγος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι έχει «αγγελικό πρόσωπο», ότι «ερχόταν πρώτος το πρωί και τελευταίος το βράδυ», καθώς και ότι «έχει αποδείξει και κατά την θητεία του στην στρατιωτική δικαιοσύνη ότι ήταν πολύ αποτελεσματικός, ειδικά όταν είχε διοικητικά καθήκοντα κοντά σε υπουργούς». «Ο Οδυσσέας είναι άνθρωπος της συνεργασίας και των προοδευτικών απόψεων», είπε μεταξύ άλλων ο στρατιωτικός δικαστής, μη διστάζοντας ούτε στιγμή να φανερώσει την πολιτική του προτίμηση, αψηφώντας εντελώς πως το γεγονός αυτό συνιστά σοβαρό πειθαρχικό αδίκημα για κάθε δικαστή, πόσο πάλλον του Στρατού!
  Σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν.2304/1995 (ΦΕΚ Α΄ 83/11.5.1995) «Κύρωση του Κώδικα ∆ικαστικού Σώµατος Ενόπλων ∆υνάµεων» «απαγορεύονται στους δικαστικούς λειτουργούς οποιασδήποτε µορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κοµµάτων», σύμφωνα δε με το άρθρο 73 του ιδίου νόμου «δεν αποτελούν πειθαρχικά παραπτώµατα για το δικαστικό λειτουργό: β. Η έκφραση δηµόσιας γνώµης, εκτός εάν γίνεται µε σκοπό τη µείωση του κύρους της δικαιοσύνης ή υπέρ ή κατά ορισµένου κόµµατος ή άλλης ορισµένης πολιτικής οργάνωσης.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...