Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΞΑΚΟΥΣΤΗ,  ΤΟΥ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ  Η  ΧΩΡΑ.

Mε το «Mακεδονία Ξακουστή» άνοιξε σήμερα η παρέλαση της Μάνης.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. 

ΚΑΤΩ  ΟΙ  ΒΡΩΜΕΡΟΙ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
 


Αθώος ο Λοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης που είχε αρνηθεί να προσφέρει υπηρεσίες σε λαθρομετανάστες. Έπραξε βέβαια το αυτονόητο. Δεν ήταν και ηρωισμός. Ήταν  αυτονόητο  καθήκον  και  στοιχειώδης  ανδρισμός  ενός  πολεμιστή.  Απλώς οι υπόλοιποι στρατιωτικοί είναι άνανδροι και όρνιθες του κερατά.

Αθώος κρίθηκε ο Λοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Στρατού Ξηράς, στο οποίο ήταν αντιμέτωπος με την απόταξη, επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει διαταγή, να γίνει  δηλαδή υπηρέτης  λαθρομεταναστών σε Κέντρο Παραμονής Αλλοδαπών.
Υπενθυμίζουμε ότι είχε αθωωθεί και από το Στρατοδικείο, αλλά το πενταμελές πρωτοβάθμιο πειθαρχικό είχε προτείνει την απόταξή του με ψήφους 3 έναντι 2.
Την είδηση μετέφερε η σύζυγός του, η οποία όλο αυτό τον δύσκολο καιρό, στάθηκε πλάι του επάξια, αγωνίστρια και συμπαραστάτης του, η χαρά της όπως ήταν φυσικό μεγάλη, το μήνυμα της δεν μπορούσε να κρύψει, τον ενθουσιασμό για το αίσιο τέλος, της αγωνίας που είχε όλο αυτό τον καιρό.
"Καλημέρα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βγήκε σήμερα η απόφαση του πειθαρχικού και ο Λοχαγός Τοκατλίδης, αθωώθηκε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμπαράσταση σας. Ο Θεός να έχει καλά εσάς και την οικογένεια σας."Mε το «Mακεδονία Ξακουστή» άνοιξε σήμερα η παρέλαση της Μάνης.

 
Παρών και ο αδερφός του Ήρωα των Ιμίων Ν. Βλαχάκος

Όλα ξεκίνησαν από τη σημερινή πλατεία Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στην Αρεόπολη Λακωνίας, που αποτελεί και το επίκεντρο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πλήθος συλλόγων και φορέων από όλη τη χώρα παραβρέθηκαν στην Αρεόπολη προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι στο μεγαλόπρεπο άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και να παρακολουθήσουν τις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις.
Στη σημερινή παρέλαση, την παράσταση έκλεψε η μουσική υπόκρουση υπό το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα» που γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ τόσο λόγω του ξεπουλήματος της Μακεδονίας από την παρούσα Κυβέρνηση.
Στη Μάνη και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Βλαχάκος, παρευρέθηκε στην ιστορική Αρεόπολη στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την επέτειο της 17ης  Μαρτίου 1821, που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης.
Ο Νίκος Βλαχάκος, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Βρεθήκαμε σήμερα, στην ιστορική Αρεόπολη, να τιμήσουμε τους προγόνους μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την ανυπότακτη και αδούλωτη Μάνη, από την οποία το 1821 ξεκίνησε η φλόγα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Με χαρά συναντηθήκαμε στην πατρώα γη πάρα πολλοί Πειραιώτες, Μανιάτικης καταγωγής, ανταλλάξαμε ευχές και παρακολουθήσαμε τις εορταστικές εκδηλώσεις. Εύχομαι χρόνια πολλά και ας είναι φωτεινό παράδειγμα σε όλους μας οι αγώνες, οι αξίες και τα ιδανικά των προγόνων μας».ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. 
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΤΙΚΟΥΣ.Η Κίνα βάζει «στοπ» σε ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικός»! - «Πρέπει να δώσουν άδεια τα Σκόπια».
Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε μέγιστα προβλήματα στις ελληνικές επιχειρήσεις όπως επιβεβαιώσε η αποκάλυψη από την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ότι οι κινεζικές αρχές απέρριψαν αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικού» για τα προϊόντα της!
«Χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω  ότι έχουμε στη διάθεση μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας. Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019» είπε η κυρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Η αποκάλυψη αυτή ακολουθεί την πρόκληση των Σκοπιανών να παρουσιάσουν «μακεδονικά» κρασιά 2.000 ετών σε έκθεση στη Γερμανία. Είχε προηγηθεί η διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου όπου και εκεί τα Σκόπια είχαν εμφανιστεί ως Μακεδονία και υποχρεώθηκαν στη συνέχεια να κάνουν την προσθήκη «Βόρεια» στο περίπτερό τους.
Όπως επισήμανε η Μαρία Σπυράκη «με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της επιζήμιας συμφωνίας».
Υπαρχηγός του ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Μπονώρας.

Ήταν ο Μέραρχος της 16ης, όταν αιχμαλώτισαν τα Στελέχη μας οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ο Υποστράτηγος Μπονώρας που προήχθη, ανέλαβε  τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΣ …Μέχρι εδώ όλα καλά αλλά  ήταν ο Μέραρχος της 16ης Μεραρχίας πεζικού κατά  την αιχμαλωσία των δύο Στελεχών του Σ.Ξ , από τους Τούρκους  !
Μετά τα Γεγονότα μετατέθηκε και Τοποθετήθηκε στο ΓΕΣ  το περασμένο Μάρτιο ,  ως Διευθυντής του Δ’Κλάδου και σήμερα με εντολή του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε και    Υπαρχηγός του ΓΕΣ
Αν όπως λένε κάποιοι ο Αντιστράτηγος Στεφανής πλήρωσε με την αποστρατεία του,   την Αιχμαλωσία των δύο Στελεχών μας, ...Πώς εξηγείται ότι ο  Μέραρχος που είχε υπό την άμεση διοίκηση  της 16η Μεραρχία Πεζικού στον Έβρο ,να μην αποστρατεύετε ,αλλά να προάγεται και να αναλαμβάνει και Υπαρχηγός του ΓΕΣ ;
Από ότι  όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε, αφού   δεν ήρθε στο φως της δημοσιότητας κανένα πόρισμα του ΓΕΣ ,που να αποδίδει ευθύνες σε κάποιους  Αξιωματικούς ,για το φιάσκο στον Έβρο και εδώ μιλάμε για ευθύνες

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ  ΤΟΥ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ  ΠΡΟΔΟΤΗ  ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ  ΣΑΡΑΦΗ
H πρώτη υπογραφή του νέου Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Καμπά.   
Μια από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, υπογραφή που έβαλε ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ήταν αυτή για τη μετονομασία του Στρατοπέδου όπου εδρεύει η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς και σήμερα ονομάζεται «Στρατόπεδο Αντιστρατήγου Χρ. Καβράκου».
Αίτημα με αριστερό πρόσημο και είχε υποβληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν από το 2007 και το 2016 και εντεύθεν για να απορριφθεί όλες τις φορές, τις τελευταίες από τον τότε ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

Μόλις παραιτήθηκε ο Π. Καμμένος, το αίτημα επανήλθε ο ΑΝΥΕΘΑ (και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ) Παναγιώτης Ρήγας, και έσπευσε ασμένως ο νέος Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς να υπογράψει τη σχετική απόφαση.
Πως θα ονομασθεί όμως το Στρατόπεδο; Άγνωστο μέχρι σήμερα, καθώς η «Υπηρεσία», δηλ. το ΓΕΣ, έχει περιθώριο να υποβάλλει τις σχετικές προτάσεις.
Έντονη φημολογία αναφέρει στο στρατόπεδο θα δοθεί το όνομα του Στρατιωτικού Διοικητή του ΕΛΑΣ στην Κατοχή και στους δύο πρώτους «γύρους» (Κατοχή και Δεκεμβριανά) του τότε Συνταγματάρχη Στέφανου Σαράφη, κάτι που έχει ζητηθεί και από τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάποιοι  θα σχολιάσουν οτι είναι η πρώτη χάρη του  νυν Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Καμπά προς τον ΑΝΥΕΘΑ  Ρήγα, που για όσους δεν το γνωρίζουν έχει περάσει και απο την ΚΝΕ.  Σμφωνα με το Βιογραφικό του  εντάχθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ και υπήρξε μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.   Ήταν Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του και μέλος της ΚΠΕ σε διάφορες περιόδους.


 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

11 σχόλια :

 1. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΑΠΠΑ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

  Ο ερχομός του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά προκειμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα , έχει επιφέρει μεγάλη κινητοποίηση στην πόλη, καθώς μέσω του Facebook, η «Πατριωτική Νεολαία Λάρισας» ετοιμάζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
  Μετά την οργή του ελληνικού λαού σε Βέροια και Κιλκίς ,ο Νίκος Παππάς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους κατοίκους και της Λάρισας λόγω της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών που υπεγράφη από το ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου με τους Σκοπιανούς.
  Η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο Facebook (έχει αναρτηθεί και η σχετική φωτογραφία), αναφέρει τα εξής :
  «Την 25η Μαρτίου με αφορμή την Παρέλαση και το παρόν που θα δώσει ο Νίκος Παππάς ένας από τους προδότες της Μακεδονίας θα δώσουμε την δική μας συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Λάρισας με ένα δυνατό σύνθημα «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ώστε να καταλάβουν πως η νεολαία είναι εδώ και δεν υποχωρεί.
  ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  Πατριωτική Νεολαία Λάρισας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΓΡΙΕΣ.

  Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες στην 90χρονη Πόντια Σουζάνα Ηλιάδου, που πουλούσε παντόφλες στη λαϊκή, «στραβά μάτια» στο παρεμπόριο των «προσφύγων» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το πραγματικό πρόσωπο των προδοτών κομμουνιστών.
  Η αστυνομία της Θεσσαλονίκης, συνέλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης μία υπερήλικη γυναίκα 90 ετών επειδή πουλούσε, χωρίς άδεια, για να βγάλει τα προς το ζην, τερλίκια.
  Τα τερλίκια, είναι τα μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν οι παλιές Πόντιες. Η γυναίκα, η οποία ζει μόνη με τον συνομήλικο σύζυγό της, πηγαίνει μια στο τόσο σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων, όπου γίνεται η λαϊκή και πουλά τα παπουτσάκια που πλέκει η ίδια.
  Όπως καταγγέλλει η κόρη της, στο αστυνομικό τμήμα την είχαν νηστική για πάνω από 12 ώρες κι από το πρωί την είχαν με ένα ποτήρι νερό που ζήτησε η ίδια.
  Η Αχτσιόγλου δίνει άδεια διαμονής σε όλους τους παράνομους μετανάστες
  Τη στιγμή που οι «Αρχές» συλλαμβάνουν μια 90χρονη γιατί πωλούσε… παντόφλες στη λαϊκή, την ίδια ακριβώς στιγμή η μοναδική κυβέρνηση στα χρονικά του τόπου που γίνεται αρωγός των αλλοδαπών και μετά των Ελλήνων αποφάσισε να δώσει άδεια διαμονής στους παράνομους μετανάστες.
  Σε ένα ακατανόητο μήνυμά της στο διαδίκτυο η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, αναφέρει ότι δίνει άδεια μόνιμης διαμονής (προφανώς για να ακολουθήσει μετά η απόδοση ιθαγένειας) σε όλους τους αλλοδαπούς «εργάτες γης».
  Για τους Έλληνες, ποιος νοιάζεται...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΦΥΛΑΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ.
   Η αστυνομία δέχεται να τρώει καθημερινά συνεχώς ξύλο από τους πληρωμένους κομμουνιστές συμμορίτες του υποκόσμου, την ίδια στιγμή που ξυλοφορτώνει και συλλαμβάνει αθώους έλληνες πολίτες.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Διάβημα Παλαιστίνης στον κομμουνιστή Τσίπρα για τον East Med: «Δεν έχετε δικαίωμα να υπογράφετε αγνοώντας μας».
  Ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι επέδωσε γραπτή επιστολή διαμαρτυρίας (διάβημα) εκ μέρους του υπυοργείου Εξωτερικών του Κράτους της Παλαιστίνης Δρ. Ριάντ Μάλκι στον Έλληνα ομόλογό του Γεώργιο Κατρούγκαλο διαμαρτυρόμενος για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον East Med η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της Παλαιστίνης στη θαλάσσια περιοχή της Α.Μεσογείου.
  Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η τοποθέτηση υποθαλάσσιων αγωγών εντός των ορίων της Παλαιστίνης ουσιαστικά υπονομεύει τις προσπάθειες ειρήνευσης και σταθερότητας στην περιοχή.
  Πιο ειδικά ο υπουργός Δρ. Ριάντ Μάλκι στην επιστολή του αναφέρει πως:
  «Το έργο στοχεύει στη μεταφορά φυσικού αερίου από τα θαλάσσια αποθέματα της Ανατολικής λεκάνης (Λεβάντε) της Μεσογείου (Κύπρου και Ισραήλ) στην Ελλάδα και την Ιταλία όπως και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
  Παρά την κατανόηση ότι το έργο αυτό έχει στρατηγική σημασία για τη χώρα σας, η τοποθέτηση υποθαλάσσιων αγωγών μέσω των θαλασσίων ορίων μιας τρίτης χώρας που δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία, θα υπονομεύσει τις ήδη αμυδρές προοπτικές ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας».
  Ο υπουργός εξήγησε ότι «τα θαλάσσια σύνορα του Ισραήλ είναι αμφισβητούμενα σε μεγάλο βαθμό στη βόρεια και νότια πλευρά των ισχυριζόμενων θαλάσσιων ζωνών του.
  Παρότι το Ισραήλ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), δεσμεύεται ωστόσο από τις συνήθεις διατάξεις της Σύμβασης, ανεξάρτητα αν αποφασίσει να τηρήσει τις υποχρεώσεις αυτές στις σχέσεις του με τις γειτονικές χώρες ή όχι. Επομένως, αντιλαμβανόμαστε ότι εάν το Ισραήλ σκοπεύει να παραβιάσει τις εν λόγω διατάξεις, τα λοιπά κράτη έχουν καθήκον να μην αναγνωρίσουν μια τέτοια κατάσταση η οποία πηγάζει από παράνομη πράξη ούτε και να παράσχουν βοήθεια ή να συνδράμουν σε τέτοιες πράξεις».
  Στο πλαίσιο αυτό ο πρέσβης Τουμπάσι επανέλαβε την προτροπή του υπουργού Δρ. Ριάντ Μάλκι ώστε οι ληφθείς ρυθμίσεις σχετικά με τον αγωγό East Med να είναι σύμφωνες με τις διατάξεις της UNCLOS.
  Σε περίπτωση δε που πρόκειται να διέλθει ο αγωγός από τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες που ανήκουν είτε στο Κράτος της Παλαιστίνης είτε στη Δημοκρατία του Λιβάνου, τότε θα είναι
  παράνομος, εκτός εάν έχει δοθεί η συγκατάθεση των ενδιαφερομένων μερών, σύμφωνα με το άρθρο 58 παράγραφος 3 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).
  Κλείνοντας την επιστολή του ο υπουργός Δρ. Ριάντ Μάλκι «κάλεσε τα κράτη που συμμετέχουν να σεβαστούν τα Διεθνή Θαλάσσια όρια και τις διεθνείς συμβάσεις κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα να συμπεριληφθούν όλα τα εμπλεκόμενα κράτη».
  Να σημειωθεί πως σε ανάλογη διαμαρτυρία έχει προχωρήσει και ο Λίβανος μέσω του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Γκεμπράν Μπαζίλ ο οποίος σε επιστολή του προς τον Γ.Κατρούγκαλο, προειδοποιεί ότι ο Λίβανος δεν θα δεχθεί παραβίαση των δικαιωμάτων και της κυριαρχίας του στην περιοχή σε περίπτωση που αυτά θιγούν από πιθανή κατασκευή του αγωγού εφόσον επιλεγεί όδευση που περνά από λιβανέζικα ύδατα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δήλωση Αλεξανδρή για Μπλατ: "Λέει ψέματα, γιατί έχει και εβραϊκό αίμα μέσα του".
   Δηλώσεις έκανε ο βετεράνος προπονητής Βαγγέλης Αλεξανδρής κατά του Αμερικανο-ισραηλινού τεχνικού του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπλατ μετά την χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού από την Αρμάνι στο Μιλάνο και το γεγονός ότι ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» δήλωσε πώς δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ να μην κατέβει η ομάδα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, την προσεχή Κυριακή, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής υποστήριξε: «Με εξέπληξε αυτό που είπε, γιατί ένας προπονητής του μεγέθους του Μπλατ, με τις γνώσεις και τις γνωριμίες του, δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι». «Πιστεύω ότι γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι χθεσινός, αλλά, αν λάβουμε υπόψη ότι έχει και εβραϊκό αίμα μέσα του, θεωρώ ότι ψεύδεται με αυτό που είπε. Πιθανά να το είπε, χωρίς να γνωρίζω μια απλή εικασία κάνω, γιατί περισσότερο δεν ήθελε να πάρει θέση. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Αποκλείεται να μην το γνώριζε, όταν ήδη ο Ολυμπιακός έχει βγάλει ανακοινώσεις, έχει πάρει επίσημα θέση, έχει ρωτήσει στην Αδριατική Λίγκα για τη συμμετοχή του εκεί»
   Η δήλωση προκάλεσε σάλο στην εβραϊκή κοινότητα, με την αντίδραση να έρχεται από τον CEO του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόμπερτ Σίνγκερ. Ο Σίνγκερ ανέφερε ότι «τέτοιες εκφράσεις αντισημιτισμού υπενθυμίζουν τις πιο σκοτεινές ημέρες της ιστορίας και αρχαίες αλληγορίες. Είναι αδιανόητο ότι κάποιος από την αθλητική κοινότητα θα μπορούσε να κάνει τέτοια ντροπιαστικά σχόλια. Απαιτούμε άμεση ανάκληση και συγγνώμη».
   Ανακοίνωση του Κ.Ι.Σ.Ε. για την αντισημιτική δήλωση του Β. Αλεξανδρή.
   Οι δηλώσεις του γνωστού πρώην καλαθοσφαιριστή και προπονητή Βαγγέλη Αλεξανδρή για τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του ‘Ολυμπιακού’ Ντέιβιντ Μπλατ, με αναφορά στο ‘εβραϊκό του αίμα’ ως στοιχείο που υποδηλώνει ότι ‘ψεύδεται’ (!) προσβάλλει πρώτα απ’ όλα τον ελληνικό αθλητισμό και το αθλητικό πνεύμα που σκοπό έχει να ενώνει τους λαούς και όχι να τους διχάζει.
   Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτηση του Ελληνικού Εβραϊσμού γιατί η δήλωση αυτή εμπεριέχει τα πλέον ποταπά αντισημιτικά στερεότυπα που διαιωνίζουν το μίσος κατά των Εβραίων.
   Ελπίζουμε ότι τα αντανακλαστικά του κόσμου του αθλητισμού θα λειτουργήσουν και θα αποδοκιμάσουν με σαφήνεια τέτοιου είδους απαράδεκτες δηλώσεις, ο δε κ. Αλεξανδρής θα αναγνωρίσει το λάθος του και θα ζητήσει συγνώμη.
   Σε μια περίοδο που διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες οργανώνουν εκστρατείες κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, στη χώρα μας δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αναφορές που καλλιεργούν και οξύνουν τον φανατισμό και το μίσος στα γήπεδα.
   Αθήνα, 13 Μαρτίου 2019
   Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. Μάνος Χατζιδάκις: «Θα ζήσουμε άλλη μια Τουρκοκρατία- Χαίρομαι που δεν θα ζω».
  Ένα απόκομμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», από το φύλλο της 25ης Ιουνίου 1994, δηλαδή μόλις δέκα ημέρες μετά τον θάνατό του, αναφέρει:
  Ο Μάνος Χατζιδάκις, επτά μήνες πριν από το θάνατό του στη φίλη του Λ. Μπέη (από τις «Εικόνες»): «Πιστεύω ότι θα ζήσουμε άλλη μια Τουρκοκρατία. Η ΕΟΚ είναι μια Τουρκοκρατία άλλης μορφής. Θα υπάρξουν βέβαια οι εξαιρέσεις, όπως πάντα υπήρξαν. Και τότε άνθρωποι δεν έφυγαν έξω; Αλλά ο λαός θα ζει όπως στην Τουρκοκρατία. Κατά βάθος χαίρομαι που δεν θα ζω για να τα βλέπω αυτά». -Καλή σας τύχη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ".

  Στα πλαίσια της προετοιμασίας της κοινής γνώμης για να «χωνέψει» την προδοσία και υπό την καθοδήγηση του αρχιπροδότη Τσίπρα, ο προερχόμενος από τους Οικολόγους πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτής Β΄ Αθηνών, Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε τα εξής, σχετικά με το Καστελόριζο, στην περιοχή του οποίου υπάρχει πλουσιότατο κοίτασμα υδρογονανθράκων:
  «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο. Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη».
  Ο αμερικανομπολσεβίκος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει εχθές, ότι βλέπει «θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου».
  Άρα, εφόσον το Καστελόριζο βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να πάρει κομμάτι από την «πίττα» και η Τουρκία.
  Ο σκοπός των προδοτών είναι προφανής.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΤΟΥ 2011.
   Μάρτιος του 2011, πριν 8 χρόνια, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε δηλώσει πως το «Καστελοριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο αλλά στη Μεσόγειο».
   Μία δήλωση στην οποία συμφώνησε και ενστερνίστηκε χτες και ο πρώην υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, που δείχνει την προδοτική συμφωνία που ενδεχομένως έχει κάνει ο Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, για μοίρασμα του Αιγαίου.
   Συγκεκριμένα ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του που είχε δώσει το 2011 στην Καθημερινή της Κυριακής είχε δηλώσει: «Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου,η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις,σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων,συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης.Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο».
   Χτες ο Τσιρώνης, κατόπιν οδηγιών του Τσίπρα, είπε τα εξής:
   «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο. Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Οι Τούρκοι: το Καστελόριζο ''επικάθεται'' στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 6. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
  Με μια δήθεν αθώα και δήθεν όλο ανησυχία δήλωση ο πρώην υπουργός και νυν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης πληροφόρησε τους Έλληνες ότι έχει πληροφορίες πως ακραία στοιχεία έχουν σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδια στη διάρκεια της παρέλασης με αφορμή το μακεδονικό. Είναι απλώς ένας προβοκάτορας, που καλλιεργεί τρομοκρατία.
  Γιατί, ο κουτοπόνηρος κ Σκουρλέτης δεν έχει καμιά πληροφορία ότι ακραία στοιχεία θα προβοκάρουν τα παρελάσεις με αφορμή το μακεδονικό.
  Αντιθέτως, ξέρει πολύ καλά ότι άφοβοι πολίτες πατριώτες θα κράξουν και θα γιουχάρουν τους κυβερνητικούς εκπρόσωπους στη διάρκεια των παρελάσεων.
  Και θα τους φωνάξουν «προδότες» για τη συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Το ξέρει γιατί το θεωρεί φυσιολογικό. Τόσο απλό.
  Κι αυτή θα είναι η αντίθεση του λαού σε μια προδοτική πολιτική, που έχει εφαρμοστεί με άθλια μαγειρέματα στη Βουλή, από μια μειοψηφία, που έγινε πλειοψηφία με βρώμικη συναλλαγή και ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού.
  Υπηρετώντας τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων.
  Είναι δικαίωμα, λοιπόν, του λαού να διαμαρτύρεται ενάντια σε τέτοιες πρακτικές των κυβερνήσεων του. Αλλιώς θα ήταν ραγιάς.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 1821 - ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ σήμερα θέλουν να εξαφανίσουν...!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=62nFhcaoPTs

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...