Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ, ΛΕΣΒΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ». ΕΞΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ), ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΙΟ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


Η συζήτηση οργανώθηκε  από τη ΜΚΟ "HumanRights360"  του  ιουδαίου  Σόρος  και το Ίδρυμα της  ιουδαίας Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων.
Οι έξι από τους επτά υποψηφίους δημάρχους της Αθήνας (προφανώς δεν προσκλήθηκε ο υποψήφιος της Ελληνικής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς διαφωνεί ριζικά με τις απόψεις των λοιπών) συζήτησαν την Κυριακή στο Σεράφειο πολιτιστικό κέντρο για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στη ρατσιστική βία και την ξενοφοβία.
Οι Κώστας Μπακογιάννης (ΝΔ), Παύλος Γερουλάνος (ΚΙΝΑΛ), Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) και Γιάννης Τσιρώνης (Οικολόγοι), κατέθεσαν προτάσεις «για την ένταξη των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες» ανεξάρτητα του νόμιμου της εισόδου τους στην Ελλάδα.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΙΣΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ.
ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1964. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ο  πρώτος  της  οικογενειοκρατίας:

Ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι "έχουμε αποτύχει στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, από τη Σάμο όπου 3,5 χιλιάδες πρόσφυγες μοιράζονται δύο τουαλέτες, μέχρι τα Πατήσια, όπου κάποιοι εκατοντάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να βγουν στο δρόμο", καθώς και ότι "έχουμε ολόκληρες περιοχές που έχουν βρεθεί στην εγκατάλειψη και ο φασισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος". Στη συνέχεια συμπλήρωσε: 
"Το πρόβλημα δεν λύνεται με επικοινωνιακή διαχείριση. Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα, για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά: πώς θα φωτίσουμε τις μαύρες τρύπες στις γειτονιές της Αθήνας, πώς θα αλλάξουμε την εικόνα της πόλης από το πεζοδρόμιο ως το άλσος".

"Για μένα Αθηναίος είναι κάθε άνθρωπος που έχει επιλέξει να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του στην Αθήνα", επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος και πρόσθεσε: "Η ποιότητα μιας πόλης εξαρτάται από το σεβασμό του ανθρώπου και την κοινωνική συνοχή που απορρέει από το σεβασμό αυτό. Για να διαφυλάξεις την κοινωνική συνοχή πρέπει να διαφυλάξεις πέντε δικαιώματα, στην ισότητα, τη συμμετοχή, την πρόοδο, τη δημιουργία και την ασφάλεια".
Ο Νάσος Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι "στο ζήτημα της καταπολέμησης του ρατσισμού και της ακροδεξιάς η δουλειά του δημάρχου δεν τελειώνει στις αρμοδιότητές του. Πρέπει να είναι μπροστά στην πόρτα του σχολείου και να εξασφαλίζει ότι τα προσφυγόπουλα θα μπουν στο σχολείο, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά".
"Δημοκρατία και ισότητα θα έχουμε αν δούμε στο δήμο Αθηναίων δήμαρχο γυναίκα, μετανάστρια, λεσβία, μουσουλμάνα", είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κωνσταντίνου.


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; 

Ο Νίκος Σοφιανός διευκρίνισε ότι "ο δήμος της Αθήνας δεν καθορίζει τη μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική, τις συνέπειες της οποίας εισπράττει και ο μετανάστης και ο κάτοικος της Αθήνας" και εξέφρασε την αντίθεσή του στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας "που ευθύνεται για τα γκέτο και τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής των προσφύγων", αλλά και για τη λειτουργία του Ελαιώνα που έχει αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα "και δεν γίνεται να μένουν οι άνθρωποι δύο χρόνια σε κοντέινερ".
Ο Γιάννης Τσιρώνης παρατήρησε ότι "οι κοινωνίες που έχουν ξένους έχουν προκόψει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά" και "με την κλιματική αλλαγή θα δεχτούμε 70 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη. Άρα πρέπει να μιλήσουμε για πολιτική".
Σε ερώτηση για την ψήφο των μεταναστών και οι έξι υποψήφιοι συμφώνησαν στην ανάγκη να θεσμοθετηθεί. 

 ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: «ΤΣΙΠΡΑ, ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ, ΟΧΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ». 

"Συνάντησα παιδιά μετανάστες δεύτερης γενιάς που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και μιλούσαν τέλεια ελληνικά. Για πολλά χρόνια ήταν σε ένα κενό. Είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα αλλά το ελληνικό κράτος δεν τους αναγνώριζε, τους θεωρούσε αόρατους. Αυτά τα παιδιά έχουν ελληνική συνείδηση, είναι φορείς ελληνικής παιδείας και πολιτισμού. Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε περήφανοι και να τους δώσουμε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει ένας Έλληνας πολίτης", επισήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε επίσης το παράδειγμα του Άμστερνταμ, όπου "μοίρασαν τους πρόσφυγες και μετανάστες σε όλα τα σχολεία" και συμπλήρωσε ότι "ο δήμος καλείται να δώσει μάχη για την ένταξη σε πολλά επίπεδα, να παρέχει νομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες γλωσσομάθειας, να έχει δικό του παρατηρητήριο για να χαρτογραφεί την πραγματικότητα".

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το θέμα της ασφάλειας. Ο Παύλος Γερουλάνος παρατήρησε ότι "είναι σημαντικό η παραβατικότητα να είναι υπό έλεγχο".
Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι "δεν μπορεί να είναι δημοκρατική μια πόλη που λειτουργεί με το αίσθημα του φόβου" και "ασφάλεια στην Αθήνα σημαίνει να σπάμε την εγκατάλειψη που βλέπουμε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Δουλειά του δήμου είναι να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία".
"Αν νομιμοποιείς τη ρατσιστική βία στα αστυνομικά τμήματα, τότε θα τη δεις και στις γειτονιές", σχολίασε ο Πέτρος Κωνσταντίνου και ανέφερε ότι τα σχέδια "εκκαθάρισης των καταλήψεων αμφισβητούν το κίνημα αλληλεγγύης".
Ο Κώστας Μπακογιάννης πρότεινε τη δημιουργία ενός ενιαίου συντονιστικού κέντρου στην Αθήνα, στο οποίο θα συμμετέχει ο δήμος Αθηναίων και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς. Επίσης, τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική και την αναβάθμιση της τελευταίας.
Τη συζήτηση συντόνισε ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τα εγκλήματα μίσους "μια διαχρονική και ανησυχητική σταθερά στο δημόσιο βίο".
Η συζήτηση οργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης "Βάλτους Χ- Ο Μαύρος χάρτης της Αθήνας", που φιλοξενείται στην Τεχνόπολη. Η έκθεση πήρε παράταση και θα λειτουργεί μέχρι τις 25 Μαρτίου.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τη ΜΚΟ "HumanRights360" και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων.


ΜΙΑ  ΕΡΩΤΗΣΗ  ΣΤΟΥΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ:  τον  Ελληνικό  λαό  κάνατε  τον  κόπο  να  τον  ρωτήσετε  γι  αυτά που  σχεδιάζετε  γι  αυτόν,  χωρίς αυτόν; 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


4 σχόλια :

 1. Ο ΤΡΑΜΠ: «ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ», στην εκδήλωση του εορτασμού της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.

  «Κάνε την Ελλάδα ξανά μεγάλη»! Με αυτό το μήνυμα ξεκίνησε την ομιλία του στον Λευκό Οίκο στην εκδήλωση του εορτασμού της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.
  Εμφανίστηκε με ένα κόκκινο καπελάκι, το οποίο έγραφε «Κάνε την Αμερική μεγάλη», ωστόσο ο ίδιος είπε «Κάνε την Ελλάδα ξανά Μεγάλη»!
  Μάλιστα, στο τέλος, το πλήθος, φώναζε προς τον Τραμπ «ακόμη μια τετραετία!»
  Ο Τραμπ λέει για την Ελλάδα λόγια που σιχαίνεται να πει και να ακούσει ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τούρκοι: «Ο Τραμπ γιόρτασε με τους Έλληνες την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» – Ανησυχία στην Άγκυρα.

   Προβληματισμός επικρατεί στη Τουρκία με το μήνυμα που πέρασε πριν λίγες ώρες ο Ν. Τραμπ για την 25η Μαρτίου 1821. Οι Τούρκοι είναι εξαγριωμένοι, καθώς αναφέρουν πως γιορτάζει με τους Έλληνες την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


   Μάλιστα πολλά ΜΜΕ κάνουν μεγάλο αφιέρωμα για την τελετή στο Λευκό Οίκο, ενώ σε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, πολλοί εκφράζουν φόβο, για το ποια θα είναι η στάση των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας το προσεχές διάστημα.
   Κάποιοι μάλιστα φοβούνται και διαμελισμό της Τουρκίας, λόγω Κούρδων, όπου οι Ισραηλινοί κάνουν τα πάντα για να δημιουργηθεί επιτέλους το κράτος το
   «Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του στον Λευκό Οίκο, με αφορμή τον εορτασμό τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
   Ο Αμερικανός Πρόεδρος άρχισε τον χαιρετισμό του κρατώντας ένα κόκκινο καπέλο στο οποίο αναγράφονταν στα ελληνικά «κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά» και έκανε μνεία στο τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός πολέμησε για να αποκτήσει την ανεξαρτησία του.
   Συνεχίζοντας μίλησε για την προσφορά του Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αναφερόμενος στον Όμηρο και στον Αριστοτέλη και στην μεγάλη συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων σε όλες τις επιστήμες. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο αρχαίο ελληνικό ρητό ότι «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο».
   Ο Ντ.Τραμπ έκανε ειδική μνεία σε συγκεκριμένα άτομα στο ακροατήριο ως παραδείγματα Ελλήνων που συνεισέφεραν στην Αμερική μέσω της υπηρεσίας του στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, μέσω του αθλητισμού και μέσω της σκληρής δουλειάς. Τα άτομα αυτά είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος τέθηκαν με την προσφορά τους στις υπηρεσίες της οικογένειας, του κοινωνικού συνόλου και γενικά του αμερικανικού ονείρου . Είστε ένα λαός που δεν το βάζει κάτω, έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς, ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
   «Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό», ανέφερε ο Πρόεδρος Τραμπ. «Ζείτε με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Αθώος ο Λοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης που είχε αρνηθεί να προσφέρει υπηρεσίες σε λαθρομετανάστες.
  Έπραξε βέβαια το αυτονόητο. Δεν ήταν και ηρωϊσμός. Απλώς οι υπόλοιποι στρατιωτικοί είναι άνανδροι και όρνιθες του κερατά.

  Αθώος κρίθηκε ο Λοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Στρατού Ξηράς, στο οποίο ήταν αντιμέτωπος με την απόταξη, επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει... διαταγή, να αναλάβει δηλαδή υπηρεσία σε Κέντρο Παραμονής Αλλοδαπών.
  Υπενθυμίζουμε ότι είχε αθωωθεί και από το Στρατοδικείο, αλλά το πενταμελές πρωτοβάθμιο πειθαρχικό είχε προτείνει την απόταξή του με ψήφους 3 έναντι 2.
  Την είδηση μετέφερε η σύζυγός του, η οποία όλο αυτό τον δύσκολο καιρό, στάθηκε πλάι του επάξια, αγωνίστρια και συμπαραστάτης του, η χαρά της όπως ήταν φυσικό μεγάλη, το μήνυμα της δεν μπορούσε να κρύψει, τον ενθουσιασμό για το αίσιο τέλος, της αγωνίας που είχε όλο αυτό τον καιρό.
  "Καλημέρα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βγήκε σήμερα η απόφαση του πειθαρχικού και ο Λοχαγός Τοκατλιδης, αθωώθηκε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμπαράσταση σας. Ο Θεός να έχει καλά εσάς και την οικογένεια σας."
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. .
  Γι᾿ αὐτό σᾶς λέω : Δέν σωζόμεθα μέ τίποτα,λέμε ! ! !
  .
  .
  Ζήτω τό Ἑλλαδιστάν !
  .
  .
  * Ὁ νόμος περί Συμβουλίων Ἐντάξεως Μεταναστῶν,γιά κάθε δῆμο τῆς Ἑλλάδος ( 3852/2010,ἄρθρο 78),εἶναι ἀπό τό 2010.
  .
  Ναί,πρό τῶν μνημονίων καί πρό τῆς πλημμυρίδος τῶν λαθρομεταναστεύσεων !
  .
  Εἴπατε τίποτα περί σχεδίου; ...
  .
  https://sxolianews.blogspot.com/2019/03/blog-post_19.html
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...