Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ


ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ".

Το, "η Τουρκία με τα χιλιάδες μίλια ακτογραμμή", το ακούμε από τους αμερικανούς από το 1982.  Τώρα  το  αναμασάει  ο  πράκτοράς  τους  Τσίπρας.


Τούρκοι για Καστελόριζο: «Εδώ είναι δική μας ΑΟΖ»

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της κοινής γνώμης για να «χωνέψει» την προδοσία και υπό την καθοδήγηση του αρχιπροδότη Τσίπρα, ο προερχόμενος από τους Οικολόγους πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτής Β΄ Αθηνών, Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε τα εξής, σχετικά με το Καστελόριζο, στην περιοχή του οποίου υπάρχει πλουσιότατο κοίτασμα υδρογονανθράκων:
«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο. Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη».
Ο αμερικανομπολσεβίκος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει εχθές, ότι βλέπει «θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου».
Άρα, εφόσον το Καστελόριζο βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να πάρει κομμάτι από την «πίττα» και η Τουρκία.
Ο σκοπός των προδοτών είναι προφανής.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΤΟΥ 2011.
Μάρτιος του 2011, πριν 8 χρόνια, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε δηλώσει πως το «Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο αλλά στη Μεσόγειο».
Μία δήλωση στην οποία συμφώνησε και ενστερνίστηκε χτες και ο πρώην υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, που δείχνει την προδοτική συμφωνία που ενδεχομένως έχει κάνει ο Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, για μοίρασμα του Αιγαίου.
Συγκεκριμένα ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του που είχε δώσει το 2011 στην Καθημερινή της Κυριακής είχε δηλώσει: «Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου,η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις,σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων,συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης.Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Χτες ο Τσιρώνης, κατόπιν οδηγιών του Τσίπρα, είπε τα εξής:
«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο. Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη».


Ο σύντροφος Νίκος Κοτζιάς,  εξακολουθεί να εργάζεται για τους αμερικανούς φίλους.

Μετά τη λύση των Πρεσπών, οι αμερικανοί φίλοι  μας  εργάζονται και για τη λύση στο Αιγαίο.
Το 1980, η λύση που πρότειναν οι αμερικανοί στον Παπανδρέου, ήταν να συμπεριλάβουμε στο συνυποσχετικό της προσφυγής μαζί με την Τουρκία στη Χάγη, την αρχή της «Ευθυδικίας», (L'équité ) σύμφωνα με την οποία ο δικαστής θα μπορούσε να μετριάσει την «αδικία» για την Τουρκία από το διεθνές δίκαιο.
(L'équité . Source subsidiaire de solution des conflits internationaux à laquelle le juge international peut avoir recours pour atténuer la rigueur d'une règle de droit ou combler une lacune juridique. (Le juge statue ex æquo et bono.)
Ακριβώς ότι έλεγαν τότε οι αμερικανοί και οι Τούρκοι επανέλαβε τώρα ο His Master's Voice σ.  Κοτζιάς, που είπε, «…αλλά αν  νομίζεις όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ δεν έχει τίποτα και όλοι η ΑΟΖ είναι, ξέρω γω, το Καστελόριζο έχει 100% όλη την ΑΟΖ σε όλη την περιοχή, συγνώμη που το λέω έτσι και ας με κράξουν οι εθνικοί μας φίλοι, δεν είναι έτσι! Τα πράγματα θέλουν προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο. Και να τον βάζεις και τον άλλον στο παιχνίδι, για να κατευνάζει»!
Το, "η Τουρκία με τα χιλιάδες μίλια ακτογραμμή", το ακούμε από τους αμερικανούς από το 1982. Ο σ. Κοτζιάς δεν το σκέφτηκε μόνος του. Ο χειραγωγός του τον έβαλε, ο Πάιατ.

Κοτζιάς: «Ο Καμμένος ήξερε τα πάντα για την Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο Καμμένος όχι μόνο γνώριζε τα πάντα για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ότι η έξοδός του από την κυβέρνηση ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Τσίπρα.
Σε συνέντευξή του στην Real News ο πρώην υπουργός εξωτερικών της κυβερνήσεως Τσίπρα – Καμμένου, Νίκος Κοτζιάς, θύμισε ότι ο Πάνος Καμμένος «είχε ψηφίσει τις προγραμματικές της κυβέρνησης Τσίπρα, που ήδη από τον Ιανουάριο του 2015 έθεταν ως στόχο την υλοποίηση μιας πολιτικής σύνθετης ονομασίας».
Αυτό που λέει ο Κοτζιάς είναι αληθές και το θυμάται όλος ο κόσμος. Όμως, ο Κοτζιάς συνεχίζει και λέει πως ο Καμμένος «είχε συμφωνήσει εξαρχής να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με στόχο να κλείσει το θέμα. Γνώριζε, δε, ότι αυτή η συμφωνία είχε χρονοδιαγράμματα».
Αυτό που παραλείπει για λόγους «κομματικής ορθότητας» ο Κοτζιάς είναι πως ο Καμμένος έχοντας γνώση της συμφωνίας και των χρονοδιαγραμμάτων της αποχώρησε αφότου όλα είχαν τελειώσει σε πλήρη συνεννόηση με τον Τσίπρα.
Ο σκοπός ήταν να διασωθεί το πολιτικό σαρκίο του Καμμένου για να αποτελέσει το όχημα για την σύνταξη ενός αναχώματος εναντίον της Χρυσής Αυγής.

«Ν.Κοτζιάς, ο νέος προδότης Πήλιος Γούσης της Ελλάδας» λέει για τον πρώην ΥΠΕΞ ο Π.Καμμένος.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Πάνος Καμμένος στρέφεται εναντίον του Νίκου Κοτζιά με βαρείς χαρακτηρισμούς. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν αναφέρει το όνομα του πρώην υπουργού των Εξωτερικών, αλλά τον «φωτογραφίζει».
Ο «πόλεμος» του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά συνεχίζεται.
«Βρήκε ευκαιρία ο προδότης της Μακεδονίας, ο Πήλιος Γούσης που προσφέρει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, να μου επιτεθεί ενώ αναρρώνω. Μόλις με τη βοήθεια του Θεού επανέλθω θα αποκαλύψω σε όλο τον Ελληνικό λαό τα βαριά του εγκλήματα που θα τον οδηγήσουν στα δεσμά» έγραψε πριν λίγο στο τουίτερ ο Πάνος Καμμένος «φωτογραφίζοντας» τον Νίκο Κοτζιά χωρίς όμως να τον κατονομάζει.
«Βρίζεις τον Κοτζιά! Κατηγορείς τον Κοτζιά! Απειλείς τον Κοτζιά! Και όλα αυτά επειδή δεν τολμάς να τα χώσεις στον πραγματικό υπαίτια τον Τσίπρα! Και όλα αυτά επειδή σε έκανε υπουργό και συνεργάστηκε μαζί σου. Δηλ ο Τσίπρας δεν γνώριζε τίποτα. Πρωθυπουργός είναι, ο Κοτζιάς μόνος του πήγε στις Πρέσπες; Ο Σόρος τον Κοντζιά μόνο λάδωσε; Εσυ τότε ως υπουργός δεν άκουσες τίποτα; Δεν είδες τίποτα;»


Οι Τούρκοι: το Καστελόριζο ''επικάθεται'' στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα.


ΚΟΤΖΙΑΣ: «Η Τουρκία έχει ΑΟΖ, πρέπει να μπει στο ενεργειακό παιχνίδι». Του Πολύδωρα Πολυδωρόπουλου

Ερντογάν: «Έχουμε το Αιγαίο μας, έχουμε τη Μεσόγειό μας».


Ο Κοτζιάς είναι βαλτός από την Κυβέρνηση να ‘πει αυτά που λέει. Παίζει τον ρόλο του «τρελού» ο οποίος εκ του ασφαλούς θα  βγάλει το φίδι από την τρύπα, όπως έκανε παλιά το ΠΑΣΟΚ με τον Πάγκαλο και άλλους παρόμοιους πολιτικούς που πρώτα είχαν περάσει από κάποιο πολιτικό στύψιμο.
Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή το θέμα είναι Εθνικό οι κυβερνώντες μπαίνουν σε «επικίνδυνα νερά». Συνεπώς πρώτα μετρούν και δοκιμάζουν τις αντιδράσεις του Έλληνα πριν να βγάλουν το σχέδιο προδοσίας σε επίσημη εφαρμογή. Τα πάντα πρέπει να είναι συντονισμένα και έτοιμα. 

Τα ΜΜΕ θα κατευνάσουν, κι εν ανάγκη το Κράτος με το παρακράτος θα καταστείλουν τον ξαναμμένο λαό. Και είναι πολύ ευκολότερο να διαφυλάττεις από τον μαινόμενο λαό έναν πρώην υπουργό παρά την Κυβέρνηση.
Δεν μίλησε, λοιπόν, ξεκάρφωτος ο Κοτζιάς με την ευκαιρία που του προσέφερε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, και τόσο σύντομα μετά την «αδικαιολόγητη» επίσκεψη του Τσίπρα στην Τουρκία.
Όμως, ας λάβουμε υπόψη ότι και η μαύρη γάτα στην Αγιά Σοφιά έκανε παρόμοια δουλειά με τον Κοτζιά. Δηλαδή, η «τυχαία» παρουσία της στην ουσία ήταν μια δοκιμασία αντιδράσεων του Τσίπρα. Ήθελαν να βεβαιωθούν οι Τούρκοι για την αδιαφορία του όσον αφορά την ελληνική πνευματική επικράτεια αναμετρώντας τα πιστεύω του και να αξιολογήσουν την σχέση του με τον χώρο.  

Τον αισθανόταν ως Ιερό ή σαν τουριστικό; Θεωρούσαν πως κάπως ανάλογα θα έβλεπε ο Αλέξης την σχέση του και με την γεωγραφική επικράτεια της Ελλάδας, κι εξ ίσου ανάλογες θα ήταν και οι απαιτήσεις του Ερντογάν απέναντί του.
Ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Κοτζιάς είναι όργανο του αμόρφωτου Τσίπρα τόσο όσον όργανο του Ερντογάν είναι ο ίδιος μαζί με την γάτα της Αγιάς Σοφιάς. 

Ναι, ο κυνισμός βασιλεύει την πολιτική όταν το Καθεστώς Εξουσίας είναι σε τροχιά κατάρρευσης.

Τσίπρας: Πρότεινε να τιμηθεί η Τουρκία στη ΔΕΘ το 2021 στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821!

Μία τουλάχιστον προκλητική πρόταση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη μεταξύ τους συνάντηση στην Τουρκία το Φλεβάρη.
Μία πρόταση που θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις και χαρακτηρίζεται ήδη από διπλωματικούς κύκλους ως επιεικώς προβληματική έκανε ο πρωθυπουργός.
Θέλοντας προφανώς να εξευμενίσει τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στον Ταγίπ Ερντογάν να είναι η Τουρκία η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2021, με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 η οποία ολοκληρώθηκε με την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον οθωμανικό ζυγό.
Η εισήγηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει ακατανόητη. Αντί να εορτάσουν την απελευθέρωσή τους από τους Τούρκους, οι Έλληνες θα τιμήσουν τους Τούρκους στη μεγαλύτερη ετήσια κρατική εκδήλωση του 1821, με τη συμπλήρωση 200 ετών από την επέτειο της εθνκής παλιγγενεσίας.
Ο απόλυτος προδότης. Ο «άνθρωπος» το κάνει επίτηδες. Μας προκαλεί μπροστά στα μούτρα μας. Καλεί τον επι 400 χρόνια δυνάστη και σφαγέα μας, εναντία στον οποίο πολεμήσαμε για να ελευθερωθούμε, ως επίτιμο καλεσμένο στην ΔΕΘ. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, και ανάξιοι της ελευθερίας, για την οποία θυσιάστηκαν εκατομμύρια προγονοί μας.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...