Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ; ΚΥΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΦΥΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ. ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ; ΚΑΘΗΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ); ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ» ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ). ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΝ ΠΙΑ,   ΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ» ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;    
 
Ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 902/6956/10/04/2019) με θέμα: «Αθρόα παραίτηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Ανεξάρτητος βουλευτής Καμμένος Δημήτριος.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ:

Κύριε Υπουργέ,
Εξαιτίας της παρελεύσεως του χρονικού διαστήματος των τριάντα ημερών από την κατάθεση της ίδιας Ερωτήσεως με Α.Κ. Ε. (πρώτη κατάθεση 19/12/2018 - ήτοι παρέλευση ήδη 113 ημερών), βάσει του Άρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό), διάστημα εντός του οποίου οφείλατε να απαντήσετε, επανακατατίθεται η Ερώτηση με ΑΚΕ και επανατίθενται τα εξής ζητήματα:


Το κύμα μαζικής φυγής στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων διογκώνεται ολοένα και περισσότερο. Οι παραιτήσεις τόσο των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και στελεχών των υπολοίπων σωμάτων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Πρόκειται για στελέχη αξιόμαχα και αρτίως εκπαιδευμένα τα οποία αποχωρούν, για διαφόρους λόγους. Οι παραιτήσεις αυτές προκαλούν μεγάλο πλήγμα στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει πλήθος προκλήσεων.

Το σοβαρότατο ζήτημα που ανακύπτει, είναι το γεγονός ότι μειώνεται με αυτόν τον τρόπο η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας. Η θλιβερή διαπίστωση είναι ότι όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση η καταιγίδα των παραιτήσεων να σταματήσει για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά δεν υπάρχει και καμία διάθεση, καθώς φαίνεται, να γίνει κάτι για να μπει φρένο. Το “κοντέρ” των παραιτήσεων σε Ένοπλες Δυνάμεις, κανείς δεν μπορεί με ακρίβεια να προσδιορίσει που θα σταματήσει.
Το μέγεθος της απογοήτευσης των στρατιωτικών είναι τεράστιο. Οι παραιτήσεις στρατιωτικών δεν είναι λύση αλλά πλήγμα για την άμυνα της χώρας και επομένως για την εθνική ασφάλεια. Η «αιμορραγία» αυτή είναι ενδεικτική του φόβου και της αβεβαιότητας που επικρατούν, ιδιαίτερα δε μετά τις τρομακτικές περικοπές στους μισθούς και στα επιδόματα που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι στρατιωτικοί, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσα στο 2018 έχουν γίνει αποδεκτές 73 αιτήσεις παραίτησης ή αποστρατείες Αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας εκ των οποίων οι 35 είναι ιπτάμενοι. Οι 21 παραιτήσεις ιπτάμενων έγιναν δεκτές τους τελευταίους τέσσερις μήνες αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Η 89η σειρά ιπταμένων που ορκίστηκε φέτος απέδωσε κάτω από 30 Ιπταμένους στην Πολεμική Αεροπορία.
Οι αιτήσεις αποστρατείας ή παραιτήσεων που έγιναν δεκτές το 2018 μέχρι και σήμερα, όπως προκύπτει από την αρθρογραφία:
Ιανουάριος: 2 αξιωματικοί
Φεβρουάριος: 6 αξιωματικοί εκ των οποίων 2 ιπτάμενοι
Μάρτιος: 2 αξιωματικοί εκ των οποίων 2 ιπτάμενοι
Απρίλιος: 1 αξιωματικός
Μάιος: 5 αξιωματικοί εκ των οποίων 2 ιπτάμενοι
Ιούνιος: 11 αξιωματικοί εκ των οποίων 57 ιπτάμενοι
Ιούλιος: 5 αξιωματικοί
Αύγουστος: 6 αξιωματικοί εκ των οποίων τρεις ιπτάμενοι
Σεπτέμβριος: 9 αξιωματικοί εκ των οποίων 7 ιπτάμενοι
Οκτώβριος: 11 αξιωματικοί εκ των οποίων 6 ιπτάμενοι
Νοέμβριος: 7 αξιωματικοί εκ των οποίων 4 ιπτάμενοι
Δεκέμβριος: 8 αξιωματικοί εκ των οποίων 4 ιπτάμενοι
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ
• Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός στελεχών των ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία) που έχουν παραιτηθεί την τελευταία πενταετία; Παρακαλώ να προσκομιστεί αναλυτικός πίνακας ανά κλάδο και βαθμό.
• Για ποιους λόγους παρατηρείται το φαινόμενο της αθρόας παραιτήσεως αξιόμαχων στελεχών; Τι προβλέψεις έχει κάνει το Υπουργείο σας ως καθ’ ύλην αρμόδιο; Υπήρξε κάποιου είδους διαπραγμάτευση με τα αξιόμαχα και έμπειρα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πέραν των κονδυλίων για την εξυπηρέτηση των λαθρομεταναστών;
• Έχετε αποτιμήσει την ζημία που έχει προκληθεί από τις παραιτήσεις αυτές στην συνοχή και στην αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων;
• Έχετε πρόθεση να λάβετε μέτρα και ποια προκειμένου να ανακοπεί το κύμα φυγής των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και να ανατρέψετε το κλίμα που επικρατεί;
• Παρακαλώ να αναλύσετε τον προγραμματισμό του Υπουργείου σχετικά με την στελέχωση των κενών θέσεων που προέκυψαν και εξακολουθούν να προκύπτουν από το κύμα παραιτήσεων.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  Υ.Γ.

    Η  ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΕΝΟΣ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ


  "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ". 

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΣΗ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΠΡΟΧΘΕΣ  Ο "ΕΛΛΗΝΑΣ" ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΜΠΑΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...