Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ; ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ Ή ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ;


ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΩΘΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. ΒΓΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΟΓΛΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ. ΡΙΧΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΑΓΟΡΑΣΕΙ» ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .
Ένα  κείμενο  από τον Μαυρογιαλούρο – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ 

Ένα μικρό μόνο «σύμπτωμα» της γενικότερης κατάστασης στην οποία έχει οδηγηθεί, αποτελεί το «σας έχω γραμμένους στα @ρχιδι@ μου» με το οποίο αντέδρασε ο Κώστας Μπακογιάννης προχθές, όταν ομάδα πολιτών τον έκραξε στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα για να δείξει την δήθεν …μαγκιά του, έκανε και σχετική ανάρτηση επαναλαμβάνοντας το ίδιο για εκείνους που την την «έπεσαν»…
Τα περισσότερα φερέφωνα του ιδίου και του συστήματος που προστατεύει τις οικογένειες Μητσοτάκη — Μπακογιάννη, εμφάνισαν όπως ήταν αναμενόμενο με θετικό τρόπο και ύμνους τη στάση του υποψήφιου δημάρχου, ενώ εάν ήταν οποιοσδήποτε άλλος θα έλεγαν και θα έγραφαν ακριβώς τα αντίθετα. Θα στηλίτευαν την απρέπεια και τον τραμπουκισμό του και θα τον έκραζαν για το αγοραίο και πεζοδρομιακό του ύφος. Και πολύ καλά θα έκαναν γιατί αυτό θα έπρεπε να κάνουν.

Πρόκειται όμως για το «πριγκιπόπουλο» της οικογένειας Μπακογιάννη που έχει …δικαίωμα να μιλάει όπως του αρέσει και να κάνει ό,τι του αρέσει, σα να έχει να αντιμετωπίσει τις διάφορες γκόμενες με τις οποίες τραβιέται κάθε τρεις και λίγο…
Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έγινε προχθές εκεί στη διασταύρωση Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους ήταν μια σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν πλέον σε καθημερινή βάση «εντός των τειχών» του νεαρού Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πολύ καλά ενημερωμένους ανθρώπους των δημοτικών πραγμάτων, ο γιος της Ντόρας έχει αρχίσει να τα παίζει κυριολεκτικά βλέποντας ότι δεν θα είναι περίπατος οι δημοτικές εκλογές στην Αθήνα!
Όταν αποφάσισε οριστικά να αφήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να κάνει το επόμενο βήμα ως υποψήφιος δήμαρχος στην πρωτεύουσα, είχε ένα στυλ που ήταν να να λέει «σας γ@μ@ω», όπως αντίστοιχα έκανε και προχθές με το «σας έχω γραμμένους στα @ρχιδι@ μου».
Πίστευε δηλαδή ότι «ως Μπακογιάννης» θα έρθει και κυριολεκτικά θα σαρώσει, λέγοντας μάλιστα ότι θα εκλεγεί δήμαρχος και από την πρώτη Κυριακή. Περνώντας ο καιρός, άρχισαν να κόβονται τα φτερά του και να κατεβάζει συνέχεια τον πήχη.
Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε ότι θα υπάρξει οπωσδήποτε και δεύτερος γύρος, ενώ στη συνέχεια έβλεπε – από τις δημοσκοπήσεις και όχι μόνο – τα ποσοστά του για την πρώτη Κυριακή να μειώνονται. Μιλάμε για τις πραγματικές δημοσκοπήσεις και όχι για τις στημένες και τις κατά παραγγελία που τον εμφανίζουν να έχει υψηλές επιδόσεις και πολύ μεγάλες διαφορές από τους άλλους υποψήφιους δημάρχους.
Εκτός από τις δημοσκοπήσεις, υπάρχει όμως και η καθημερινότητα μέσα στην Αθήνα. Από τις δημόσιες εμφανίσεις του, τις περιοδείες και τις βόλτες του στις γειτονιές της πόλης επιβεβαιώνεται ότι δεν έχει καμιά ιδιαίτερη δυναμική και ότι δεν είναι ο «οδοστρωτήρας» όπως τον διαφήμιζαν.
Κι ένα τρίτο στοιχείο είναι οι ίδιοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοί του, που γυρίζουν απογοητευμένοι και απελπισμένοι από τις δικές τους περιοδείες, μεταφέροντας ένα πολύ άσχημο και δύσκολο κλίμα.
Όλα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βγάζουν έναν εκνευρισμό που καθημερινώς μεγαλώνει τόσο μέσα στην δημοτική παράταξη που έφτιαξε ο γιος της Ντόρας όσο και μέσα στο πιο στενό επιτελείο του. Μάλιστα ο ίδιος συμπεριφέρεται και μέσα στο επιτελείο και την ομάδα του με αλαζονεία και κωλοπαιδισμό.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι τις περισσότερες ημέρες και ώρες της ημέρας είναι «απομονωμένος» συχνά στο γραφείο του, της μάνας του, στην οδό Αρεοπαγίτου στο κέντρο της Αθήνας, όπου κάνει και τα πιο πολλά μυστικά ραντεβού του, αποφεύγοντας να έχει πολλά πάρε δώσε με τους «δούλους» και «μισθοφόρους» που έχει για να τρέχουν να τον βγάλουν δήμαρχο. Ακόμη κι αυτούς τους αντιμετωπίζει σαν πλέμπα και μόνο όταν τους χρειάζεται για κάποια «επικοινωνιακή» κίνηση ή εμφάνιση τους χρησιμοποιεί ως ντεκόρ και κομπάρσους.
Βέβαια ήταν ανέκαθεν ένα «καβαλημένο καλάμι» αλλά τώρα, που έχουν μεσολαβήσει και αυτές οι καταστάσεις, βγάζει όλον τον κακό του και επηρμένο χαρακτήρα, τον οποίο μάλιστα δεν μπορεί να κρύψει -παρά τις προσπάθειες και τις επικοινωνιακές τσαχπινιές που κάνει- ακόμη και στις δημόσιες εμφανίσεις. Του «βγαίνει» κι ενώ προσπαθεί να το παίξει άνετος και cool, χαλαρός και απλός, φαίνεται καθαρά το αντίθετο.
Κωλοπαιδισμός και τσογλανισμός που πάει ασορτί και με όλα τα «κατορθώματα» της προσωπικής του ζωής που θέλει όσο γίνεται να μένουν κρυμμένα έστω κι αν προσδιορίζουν τον χαρακτήρα του σαν πολιτικό άνδρα και επομένως οι πολίτες που θα πάνε στην κάλπη δικαιούνται να τα γνωρίζουν όλα…
———————————-
Πέρα από τις ψυχολογικές επιπτώσεις, ο υιός Μπακογιάννη έχει αρχίσει να τα παίζει γιατί βλέπει ότι και η όποια νίκη του κινδυνεύει να είναι πύρρειος. Δεν είναι μόνο ότι δεν εξασφαλίζει τον «αέρα» της μεγάλης νίκης που ονειρευόταν. Είναι και το γεγονός ότι έχει να νιώθει και την… «ανάσα» του Ηλία Κασιδιάρη που θα τον έχει, όπως αναγνωρίζουν ήδη οι περισσότεροι, αντίπαλο στον δεύτερο γύρο.
———————————-
Μπορεί οι δημοσκόποι να κρύβουν εσκεμμένα ότι αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται, αλλά στο επιτελείο του Μπακογιάννη ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό έρχεται δεδομένου επίσης ότι δεν τραβάνε καθόλου όλοι οι άλλοι βασικοί υποψήφιοι και κυρίως ο Γερουλάνος και ο Ηλιόπουλος που μπήκαν στην κούρσα ως δήθεν διεκδικητές της συμμετοχής στον δεύτερο γύρο.
Γι’ αυτό και σε μια προσπάθεια να αποφύγει το πολιτικό στραπάτσο, έστω και αν καταφέρει τελικά ασθμαίνοντας να πάρει τη δημαρχιακή καρέκλα, σε μυστική σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα το «οικογενειακό συμβούλιο» του μπακογιαννέικου αποφάσισε να ρίξει κι άλλο -και μάλιστα πολύ- χρήμα για να «αγοράσει» τις εκλογές…
Τέλος, φόβοι υπάρχουν και για την κάθοδο του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος είναι σίγουρο πως με την πολιτική του παρουσία θα κόψει κόσμο, ειδικά από τον δεξιό χώρο. Η παρουσία Πλεύρη ουδέποτε θεωρήθηκε από κανέναν, αμελητέα, για ευνόητους λόγους. ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια :

 1. ΤΡΑΓΚΑΣ: «Τρεις εισαγγελείς ετοιμάζουν διώξεις για εσχάτη προδοσία για τις Πρέσπες».
  "Πλησιάζει το Πάσχα και μετά οι εκλογές. Ο Ιωαννίδης της Αριστεράς θα φύγει οριστικά από τη ζωή μας. Ο ανθέλληνας που ισοπέδωσε την αστική τάξη πιστεύει ότι θα γλιτώσει. Τουλάχιστον 3 εισαγγελείς ετοιμάζουν διώξεις για εσχάτη προδοσία και όχι μόνο για τους αρχιτέκτονες της συμφωνίας της λίμνης".
  ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ. ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
  Ο Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ έδωσε ουσιαστικά τα συγχαρητήριά του στον Τσίπρα για την «Συμφωνία των Πρεσπών».
  Συγκεκριμένα, ο Μεϊμαράκης σε ερώτηση που του έγινε για την πρόταση να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, ο Β. Μεϊμαράκης σημείωσε πως «η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα».
  Θα έπρεπε να γνωρίζει ο Μεϊμαράκης πως το συγκεκριμένο βραβείο διαχρονικά δίδεται για εξυπηρέτηση συμφερόντων και μόνο συμφερόντων.
  Oυδεμία τιμή περιποιείται για την Ελλάδα. Απλώς ο βασιλιάς Ξέρξης γνωρίζει να ανταμείβει τους Εφιάλτες.
  Ψιλά γράμματα, όμως, για τους μετέχοντες στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, οι οποίοι με το ζόρι αντιπολιτεύονται τον Σύριζα, αφού επί της ουσίας συμφωνούν πλήρως με τις θέσεις του και ενίοτε τις υπερψηφίζουν κιόλας, όπως έκαναν για το Τζαμί, το Σύμφωνο Συμβίωσης, το Μνημόνιο της αριστεράς και άλλα πολλά.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
  Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα Έλληνα καθηγητή ρίχνει φως με τον πιο απροσδόκητο τρόπο στο τι έχει γίνει στην Ελλάδα και ποια θα είναι η πολιτική πορεία των πραγμάτων.
  Την έρευνα διεξήγαγε ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας και αναπληρωτής καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ηλίας Ντίνας, και δεν μέτρησε τους… δείκτες της ακροδεξιάς, ούτε τίποτε άνευ νοήματος κοινωνιολογικές πομφόλυγες. Ο καθηγητής μέτρησε τις… Ελληνικές Σημαίες στα μπαλκόνια, σε χρόνο άσχετο από εθνικές επετείους, και αυτό που ανακάλυψε ήταν εκπληκτικό.
  Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία:
  - Την περίοδο 2008-2009 στην Αθήνα υπήρχαν κατά μέσο όρο 0,31 σημαίες ανά δρόμο και στη Λισαβόνα 0,44 σημαίες
  - Την περίοδο 2014-2015 τριπλασιάστηκαν οι σημαίες στις 1,04 ανά δρόμο στην Αθήνα και 0,80 στη Λισαβόνα
  - Το 2019 στην Αθήνα υπήρξε αύξηση και πάλι με 2,27 σημαίες ανά δρόμο και σημαντική υποχώρηση στη Λισαβόνα με 0,14 σημαίες ανά δρόμο.
  Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Ντίνα, ένα από τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν είναι ότι η εθνική ταυτότητα παραμένει ενεργή και μπορεί να ενεργοποιηθεί μπροστά σε μια εξέλιξη που την προκαλεί.
  Τι προκάλεσε, άραγε, τον τριπλασιασμό των Σημαιών το 2014 – 2015 και τον αντίστοιχο διπλασιασμό το2019; Είναι προφανές:
  Το 2014 – 2015 οι Έλληνες αντέδρασαν στην αντεθνική πολιτική της ΝΔ, η οποία εκφραζόταν τόσο στην κατάληψη των γειτονιών από τους λαθρομετανάστες, όσο και στην εθνοκτόνα μνημονιακή πολιτική.
  Το 2019, αντίστοιχα, υπήρξε η μεγάλη προδοσία των Πρεσπών που οδήγησε το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων ακόμα πιο ψηλά.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...