Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ: «Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΟ ΣΚΑΪ».«Το Survivor είναι ο Δούρειος Ίππος που εξοικειώνει το μεσοαστικό νοικοκυριό στην ιδέα μιας πιο στενής συνύπαρξης με το γειτονικό βάρβαρο πολεμοχαρές έθνος. Αυτή η χρονιά (Phase III) του σχεδίου, αντιπαραθέτει την ελληνική αντρίλα εναντίον της τουρκικής για να ανάψουν λίγο τα αίματα της τηλεθέασης που πέρυσι ήταν ψόφια.
Μέσω στέρησης στοιχειώδους υγιεινής και το idrotila feeling των ομάδων, μια θα νικάνε οι Έλληνες, μια οι Τούρκοι. Φανατισμένα τρολάκια θα κατακλύζουν με χολή τα αντικοινωνικά δίκτυα. Θα χάσκει το στόμα κάθε λιγούρη (και λιγούρισας) με τα μπουτάκια και τα βυζάκια και τα μούσκουλα, κάθε αγράμματη παπαριά θα γίνεται σλόγκαν και τα καθημερινά τρίωρα, κάτω από τα κίβδηλα περί φιλίας των λαών, θα κρύβουν τα προπαγανδιστικά σχέδια της ΜΙΤ.


Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται σαν ευφάνταστη συνομωσιολογία, αναρωτηθείτε: Σε μια εύφλεκτη εποχή που οι Τούρκοι ανοιχτά και πρόστυχα προκαλούν θερμά επεισόδια, είναι φρόνιμο να εικονογραφείς καθημερινή αντιπαράθεση των δύο λαών με το πρόσχημα του “παιχνιδιού;” Και πότε, στην ιστορία των ριάλιτι, έγινε κάτι παρόμοιο, π. χ. Βενεζουέλα-Κολομβία Ισραήλ-Παλαιστίνη Βόρεια-Νότια Κορέα;
Αν το πολεμικό concept πετύχει και ο υπερπατριώτης Σκάϊ τα ‘κονομήσει, άντε με το καλό, του χρόνου Μακεδονία εναντίον Μακεδονίας και Κύπρος-Κατεχόμενα Brilliant?
Όμως έχει δικαίωμα ο Τούρκος του Αλαφουζιστάν να χρησιμοποιεί τη λέξη “Ελλάδα” στο προπαγανδιστικό του ριάλιτι;  Όταν αθλητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες, στρατιωτικοί, πολιτικοί εκπροσωπούν τη χώρα μας, το κάνουν με την έγκριση του κράτους και σύμφωνα με το Σύνταγμα, ή το “Ελλάδα” είναι στην αλόγιστη χρήση του κάθε λαθρεμπόρου όπλων, ναρκέμπορου, πορνοπαραγωγού, διακινητή; Δηλαδής, μάγκες, παίρνω το “Ελλάδα” και φεύγω, κάνω τη βρώμικη δουλειά μου, γίνεται η Ελλάδα ρεζίλι και μετά λέμε “χάσαμε μάγκες, χάσαμε;”
Στην περίπτωση του ριάλιτι, βλέπουμε κάθε τόσο τη λέξη “Ελλάδα” να εκπροσωπείται από ένα τσούρμο-αχταρμα δήθεν “διάσημων” έκτης επιλογής και άγνωστων μισθοφόρων που για το εβδομαδιαίο επίδομα του Τούρκου, παίρνουν στη μασχάλη πραξικοπηματικά τη λέξη “Ελλάδα” και τη ρεζιλεύουν, χωρίς κανείς να έχει εξουσιοδοτήσει τον Τούρκο, τον Αλαφούζο, τον Σκάϊ και το τσούρμο των άπλυτων να μας εκπροσωπήσει σαν λαό και σαν χώρα. Αν κάνω λάθος και όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της αρρωστημένης φαντασίας μου, να μου το πείτε με στοιχεία. Και αν είναι νόμιμο, είναι και ηθικό; Λέω τώρα… «

Al Arab: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τα τηλεοπτικά σίριαλ για να αποκτά "ήπια επιρροή" στην Ελλάδα»!

«Η Τουρκία αποκτά "ήπια δύναμη" μέσω των τουρκικών σίριαλ στις αραβικές χώρες και όπου αυτά παίζονται, όπως η Ελλάδα», αναφέρει τεκμηριωμένα σε ρεπορτάζ της η αραβική εφημερίδα Al Arab.
Η Al Arab αναφέρει ότι το τουρκικό καθεστώς επιδιώκει να ελέγξει την περιοχή και στο πλαίσιο αυτό «η Τουρκία δεν κρύβει τα σχέδιά της για έλεγχο της αραβικής κοινής γνώμης ή των μη φιλικών χωρών, όοπως η Ελλάδα και επιστρατεύει σε αυτό το σχέδιο όλα τα διαθέσιμα μέσα, ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα τουρκικά τηλεοπτικά σίριαλ».
«Ενώ κυβερνήσεις που ελέγχονται από το AKP (σ.σ. το ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν) τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να αποκρύψουν την επιρροή του Κατάρ στην περιοχή, προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη σε ορισμένες αραβικές χώρες, οι ανεπίσημοι κύκλοι συγγραφέων, διανοούμενων και καλλιτεχνών δεν κρύβουν πως αυτό που κάνουν είναι στα πλαίσια "ήπιου ελέγχου" της περιοχής και την επιδίωξη της οθωμανικής δόξας».
Η Τουρκία επιθυμεί να ελέγξει τον αραβικό κόσμο και τα Βαλκάνια σεκταριστικά, δηλαδή μέσω του σουνιτικού Ισλάμ, όπως η ισλαμική επανάσταση του Ιράν (1979) έκανε εξαγωγή επιρροής μέσω του σιιτικού Ισλάμ.
Η Τουρκία επενδύει ισχυρά στην "ήπια επιρροή" στις αραβικές χώρες, μέσω των ΜΜΕ και ιστορικών σίριαλ, τα οποία προβάλλουν ένα δοξασμένο οθωμανικό παρελθόν.
Παράλληλα επικεντρώνεται στην αναστήλωση ιστορικών τουρκικών μνημείων στις περιοχές της κεντρικής Ασίας και των Βαλκανίων, Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία κλπ. και διοχετεύει πολλά χρήματα για την οικοδόμηση τζαμιών και σχολείων στην Αφρική.
Εξωραΐζουν την Τουρκοκρατία
Τα τουρκικά ιστορικά σίριαλ εξωραΐζουν την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και προβάλλουν τα πλεονεκτήματα της εξουσίας των σουλτάνων.
Αυτό αποσκοπεί στο να εξυπηρετήσει το όνειρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποκαταστήσει την εικόνα του σουλτάνου, ενός μονάρχη που κυβερνά αχανείς εκτάσεις στα πλαίσια ενός χαλιφάτου».

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...