Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΕΔΙΩΞΑΝ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ, ΟΙ ΝΟΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

 Η  Ορθόδοξη  εκκλησία  πρώτη  στην  υποδοχή  του  προδότη.  Συνεχίζει  επάξια  την  παράδοση, να  υποδέχεται  τους  ανθέλληνες,  όπως  ο  Γεννάδιος  τον  Μωάμεθ.
  19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΟ 14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ. 
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ  ΦΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ. 
ΤΟ 1953 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΝΝΑΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;
(Κατάλληλη λέξη «προστασία». Η ειδική για Καμόρα).

Η Ολομέλεια των Προέδρων των ∆ικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος μετά από 20 χρόνια, από το 1998 στη Θεσσαλονίκη,  πραγματοποιεί  το  14ο  Πανελλήνιο Συνέδριό της στις Σέρρες από 19-22 Απριλίου 2019.
Το  ∆ιοικητικό Συμβούλιο του ∆ικηγορικού Συλλόγου Σερρών και ο Πρόεδρός του κ. Παναγιώτης Καρίπογλου,  αντί  να  εκδιώξει  με κλωτσιές τον προδότη πρόεδρο της δημοπρασίας Φαυλόπουλο  από την πολύπαθη προδομένη αγία μακεδονική γη των Σερρών,  υποδέχθηκε  με  χαρά  τον  προδότη,  που  υπέγραψε  μεσάνυχτα  την  προδοσία  της  Μακεδονίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:


  ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ. ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ; ΚΑΘΗΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ); ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ» ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ). ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΝ ΠΙΑ, ΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ» ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;   ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΝΕΡΩΝΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ. ΜΑΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.
 ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΝΙΓΡΙΤΑ ΣΕΡΡΩΝ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΗΡΥΞΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.


ΤΙ  ΑΛΛΟ  ΘΑ  ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ» ΜΑΣΟΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΦΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. 


ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ είναι η δημόσια διαδικασία πώλησης/εκποίησης περιουσιακών στοιχείων και αγαθών μεγάλης αξίας με τη μέθοδο του πλειστηριασμού.
Σχηματίζεται από την λέξη δῆμος (λαός) και το πιπράσκω (πουλώ).
Άρα η δημοπρασία είναι μια δημόσια πώληση ή μια πώληση ενώπιον του κόσμου.
Ο δημοπράτης ήταν ο πωλητής των δημοσίων αγαθών. Αυτό το μαθαίνουμε από τον Έλληνα εξ Αιγύπτου γραμματικό, λεξικογράφο και σοφιστή του 2ου αιώνα μ. Χ. Ιούλιο Πολυδεύκη. Στο έργο του «Ὀνομαστικόν» μας δίνει αυτήν την πληροφορία. Καταγόταν από την Ναύκρατη της Αιγύπτου και σπούδασε και δίδαξε ρητορική στην Αθήνα. Στο συγκεκριμένο έργο του διασώζει πολλές πληροφορίες για την Αθήνα και το πολίτευμά της και παραθέτει όρους της εποχής, όπως αυτόν του δημοπράτη.
Από τον δημοπράτη προέκυψε και η δημοπρασία, η δημόσια εκποίηση αντικειμένων ή περιουσιακών στοιχείων, τα οποία κατακυρώνονται σε όποιον δώσει το υψηλότερο αντίτιμο. Συνώνυμή της είναι ο πλειστηριασμός. Μπορεί, όμως, να έχουμε μειοδοτική δημοπρασία, οπότε κάνουμε λόγο για διαδικασία, στην οποία αναζητάμε το χαμηλότερο χρηματικό κόστος. Η μειοδοτική δημοπρασία λέγεται αλλιώς και μειοδοτικός διαγωνισμός. Η δημοπρασία μπορεί να είναι μυστική ή φανερή, όταν οι προσφορές για τα αγαθά βρίσκονται σε σφραγισμένους φακέλους ή διαμορφώνονται εκείνην την στιγμή αντίστοιχα.


ΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:  "Η  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΕΙΝΑΙ  Ο  ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΣΤΙΓΜΗΣ".

Ευρισκόμενος στις Σέρρες ο κ. Προδότης είπε ότι αισθάνεται τιμή γιατί είναι Επίτιμος Δημότης και αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως κορυφαίο παράδειγμα δικηγόρου που υπηρέτησε και τον τόπο.
«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας δίνει το παράδειγμα του οραματικού ηγέτη. Ο οραματικός ηγέτης είναι αυτός ο οποίος σκέφτεται τον τόπο του, έχει ιδανικά, δεν παρασύρεται από τον λαϊκισμό της στιγμής, οδηγεί τον λαό του προς αυτή την κατεύθυνση όσες αντιρρήσεις και αν υπάρχουν, δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Αυτός ο οποίος δείχνει το δρόμο, όχι αυτός ο οποίος σύρεται πίσω από το συρμό του λαϊκισμού και της καθημερινότητας», επισήμανε.
Στο συνέδριο χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιος Σάρλης, ως εκπρόσωπος του υπουργού Μιχάλη Καλογήρου, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρης Βερβεσός, ο πρόεδρος της Ένωσης των Εισαγγελέων Ελευθέριος Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Κωνσταντίνος Χαλκιάς και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας. Παραβρέθηκαν η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή και η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ. ΑΛΛΟΣ  ΠΑΛΙ  ΑΥΤΟΣ.  "Ο  ΦΑΣΙΣΜΟΣ  ΦΤΑΙΕΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΔΙΑΦΘΟΡΑ  ΤΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,  ΟΧΙ  Ο  ΡΟΤΣΙΛΝΤ".  ΚΑΜΙΑ  ΑΝΑΦΟΡΑ  ΣΤΗΝ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ  ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. 

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ε.Δ.Ε., κ. Χριστόφορου Σεβαστίδη, στο 14o Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων":
"Οι δικηγορικοί σύλλογοι σήμερα για να αναγνωριστούν ως αντάξιοι συνεχιστές του βαρύ ιστορικού φορτίου που παρέλαβαν από τους προκατόχους τους, έχουν επιτακτικό καθήκον να αναδεικνύουν με παρεμβάσεις τους σε όλα τα επίπεδα –επιστημονικό, πολιτιστικό, κοινωνικό- τον κίνδυνο που απειλεί τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες από την άνοδο του φασισμού, τις αιτίες που τον εξέθρεψαν και τον τρόπο που μπορεί κανείς να τον παλέψει".«Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ».

Έκθεση σοκ από το Investire Oggi: «Η Ελλάδα βαδίζει εκτός ευρώ - Μέχρι το 2040 θα κρατήσει η κρίση»

«Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι το ευρώ ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα και ο κίνδυνος διάλυσης παραμένει υψηλός» τιτλοφορείται άρθρο με την υπογραφή του G. Timpone για την ιταλική ιστοσελίδα ανάλυσης αγορών και οικονομίας Investire Oggi που κάνει λόγο για ανησυχία του Euroworking group για καθυστερήσεις σε 16 απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, με ιδιαίτερη αναφορά στους κινδύνους που απορρέουν από την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Η Ελλάδα, σημειώνεται, αποδεικνύει ότι δεν έχει αντιληφθεί την έκταση της «εποχής» της κρίσης, η νοοτροπία των ελλήνων πολιτικών δεν έχει αλλάξει καθόλου, με την ελληνική κυβέρνηση να μην αντιλαμβάνεται την ασυμβατότητα του οικονομικού μοντέλου που ακολουθεί με εκείνο που ακολουθεί η ζώνη του ευρώ.
Ως απόρροια η εκτίμηση της HIS Markit, είναι ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει τα επίπεδα «πλούτου» που έχει χαθεί το 2040 όταν το ΑΕΠ θα επιστρέψει στα επίπεδα στα επίπεδα του 2007!
Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ αργός ώστε να ακυρωθούν οι συνέπειες της κρίσης, εκτιμά ο συντάκτης, που ισχυρίζεται ότι η ελληνική οικονομία δεν πληρούσε ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις για ένταξη στη ζώνη του ευρώ.
Aπό το 2023 θα πρέπει να αποπληρωθούν τα επιτόκια του χρέους στους πιστωτές και για την προηγούμενη δεκαετία, ξεκινώντας από το 2012, γεγονός που θα επιβραδύνει κι άλλο την ελληνική οικονομία.
Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει εξέλθει της κρίσης αλλά θα παραμείνει σε κρίση για ακόμη δύο δεκαετίες, ενώ σύντομα ακόμη και η κοινή γνώμη θα αρχίσει να αμφισβητεί αν η ευημερία και η άμυνα της χώρας οφείλεται στην είσοδο στην πρώην ΕΟΚ και αν η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, όταν τα βασικά οικονομικά μεγέθη της χώρας μιλούν για μια πραγματικότητα με ανισορροπίες ασυμβίβαστες με τα δυτικά πρότυπα.
Και το ελληνικό χρέος; Ανεξέλεγκτο χωρίς «ταβάνι»: Το 2009 όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Γ. Παπανδρέου το δημόσιο χρέος ανέρχονταν στα 301 δισ. ευρώ. Στο τέλος του 2017 παρά τις απομειώσεις και το κούρεμα, που είχε κάνει ο Βενιζέλος το χρέος ήταν 328,7 δισ. Στο τέλος του 2018, το χρέος έχει φτάσει στα 358,98 δισ. ευρώ, μια αύξηση κατά 30,2 δισ. ευρώ.Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ. 
Οι εξελίξεις στην Ελλάδα,

Βασίλης Βιλιάρδος, analyst.gr/

 
Η χώρα μας συνεχίζει να είναι σε τρισχειρότερη κατάσταση σε σχέση με το 2009, τόσο όσον αφορά το δημόσιο χρέος, όσο και το ιδιωτικό – ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίων κεφαλαίων παραμένει εξαιρετικά αδύναμος, οι επενδύσεις είναι ελάχιστες, οι φόροι υπέρογκοι, ξεπουλιέται σε εξευτελιστικές τιμές η δημόσια περιουσία, η ιδιωτική κατάσχεται και λεηλατείται, το δημογραφικό διογκώνεται με τη μετανάστευση των νέων σε συνδυασμό με τις όλο και χαμηλότερες γεννήσεις απέναντι σε αυξημένους θανάτους, το μεταναστευτικό επιδεινώνεται, η εγκληματικότητα κλιμακώνεται, ενώ στην καθημερινότητα και στα εθνικά μας θέματα δεν φαίνεται να βελτιώνεται τίποτα.
Στα πλαίσια αυτά η διοργάνωση της πολιτικής και επιχειρηματικής επίσκεψης στα Σκόπια εκ μέρους της κυβέρνησης, για λόγους παραπλάνησης των Πολιτών, δεν ήταν ασφαλώς ότι καλύτερο – αφού όλοι καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχει τίποτα να κερδίσουμε από μία χώρα με ΑΕΠ μόλις στα 11,2 δις $, όταν της Κύπρου, με το μισό σχεδόν πληθυσμό, πλησιάζει τα 24 δις $. Πριν από όλους μας οι επιχειρηματίες που ήταν αφενός μεν από τους 100 που ανακοινώθηκαν, αφετέρου δεν πήγαν καν οι ίδιοι, αλλά έστειλαν κάποια στελέχη τους.
Το να ισχυρίζεται δε η κυβέρνηση πως παρέδωσε και πρόδωσε το όνομα της Μακεδονίας για να ωφεληθεί η Ελλάδα οικονομικά, είναι κάτι περισσότερο από θλιβερό – πόσο μάλλον όταν η χώρα μας κατείχε ήδη την τρίτη θέση στις εξωτερικές επενδύσεις στα Σκόπια, ενώ οι Έλληνες επιχειρηματίες γνωρίζουν τους κινδύνους, με τους οποίους είναι αντιμέτωποι στην περιοχή.
Ειδικότερα, το εξωτερικό χρέος των Σκοπίων έχει εκτοξευθεί στα 8,2 δις $ ή στο 73% του ΑΕΠ τους, σχεδόν τετραπλασιάσθηκε δηλαδή μέσα σε ελάχιστα χρόνια, αποτελώντας μία βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας τους – υπενθυμίζοντας πως ένα κράτος χρεοκοπεί συνήθως από το εξωτερικό του χρέος, όταν υπερβεί το 50% του ΑΕΠ, όπως στο παράδειγμα της Τουρκίας. Εκτός αυτού οι κάτοικοι του είναι πολύ φτωχοί (5.245 $ κατά κεφαλήν ΑΕΠ έναντι 23.027 $ της Ελλάδας), το ιδιωτικό χρέος διπλασιάσθηκε μετά το 2010, έχει δίδυμα ελλείμματα, η ανεργία είναι στο 19,4% (το 2010 ήταν στο 34%) κοκ. – οπότε είναι κωμικοτραγικό να θεωρούμε πως είναι δυνατόν να μας προσφέρει κάτι οικονομικά.
   
Τα  σιχαμένα  καθάρματα,  που  βάφτισαν  4.000.000   ΕΛΛΗΝΕΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ  σαν  νοτιομακεδόνες,  νομίζουν  ότι  θα  την  γλυτώσουν.  Ότι  το  μοναδικό  αυτό  ανοσιούργημα  της  παγκόσμιας  ιστορίας  και  του  πολιτισμού  θα  ξεχαστεί.  Ε  λοιπόν  δεν  θα  την  γλυτώσουν  ποτέ.  Ας  κοιμούνται  ανήσυχοι.  Η  προδοσία  και  το  έγκλημά  τους  θα  παραμείνουν  εις  τον  αιώνα  τον  άπαντα.  Το  ίδιο  και  η  παραδειγματική  τιμωρία  τους,  η  οποία  κάποτε  θα  επέλθει,  όπως  έγινε  με  τον  Εφιάλτη.  Να  το  πάρουν  χαμπάρι.  Δεν  την  γλυτώνουν  την  Νέμεση  μέχρι  και  την  τρίτη  γενεά.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
9 σχόλια :

 1. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. Έριξαν 13 χρόνια φυλακή στον 79χρονο που πυροβόλησε Σύρο όταν μπούκαρε στο σπίτι του. «Ήταν σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση» είπαν οι ξύπνιοι δικαστές.
  Κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χίου στον 79χρονο από τη Μόρια,
  ο οποίος τον Ιούλιο του 2018 είχε πυροβολήσει 15χρονο τότε Σύρο παράνομο μετανάστη-πρόσφυγα με κυνηγετική καραμπίνα, που είχε μπει μέσα στο σπίτι του, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και στα κάτω άκρα.
  Το δικαστήριο, έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέα και καταδίκασε το δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε άμυνα και ότι το έγκλημα διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής.
  Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 79χρονος πυροβόλησε το 15χρονο Σύρο μπροστά στα μάτια των γονιών του και του ανήλικου αδελφού του.
  Η οικογένεια είχε φύγει από τον καταυλισμό κατά τα επεισόδια που είχαν τότε προηγηθεί ανάμεσα σε αραβόφωνους και Αφγανούς προκειμένου να προστατευθεί.
  ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΟΝΟΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.
  Άγνωστοι φίμωσαν και λήστεψαν 72χρονη στο Μεσολόγγι.
  Πέντε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους την ακινητοποίησαν, έκαναν άνω -κάτω το σπίτι, άρπαξαν κοσμήματα και 1000 περίπου ευρώ και εξαφανίστηκαν. Τον τρόμο στα χέρια αδίστακτων ληστών έζησε μία 72χρονη γυναίκα χθες την νύχτα στην περιοχή Αγίου Αθανασίου στο Μεσολόγγι. Η ηλικιωμένη γυναίκα κατοικεί μόνη της σε μια μονοκατοικία, κοντά στον Άγιο Αθανάσιο, ενώ λίγο μακρύτερα κατοικούν τα παιδιά της με τις οικογένειές τους. Στις 11 περίπου χθες το βράδυ άγνωστοι δράστες χτύπησαν το κουδούνι της εξώπορτας και προκειμένου να πειστεί η γυναίκα για να ανοίξει ένας εξ αυτών φώναξε «μαμά», παριστάνοντας τον γιό της.
  Άγιο Όρος: 17 χρόνια φυλακή για τη μολότοφ στις Καρυές – Εξοντωτική ποινή για τον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου!
  Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν 8 μοναχοί που κατηγορούνταν για το επεισόδιο με τις βόμβες μολότοφ στον Άγιον Όρος, τον Ιούλιο του 2013, κατά την προσπάθεια εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές.
  Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών τον ηγούμενο της «παλιάς» αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε στον μοναχό Αντύπα της ίδιας αδελφότητας.
  Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώτος κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός του επεισοδίου, ενώ ο δεύτερος που φέρεται να πέταξε μολότοφ καταδικάστηκε για έκρηξη, εμπρησμό και χρήση εκρηκτικών.
  Με την ίδια απόφαση, άλλοι έξι μοναχοί της «παλιάς» αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου τιμωρήθηκαν με κάθειρξη 9 ετών και 5 μηνών, ο καθένας, για απλή συνέργεια στο επεισόδιο.
  Στο Παγκράτι κακοποίησαν μία 85χρονη με κατάκοιτο άντρα για να την κλέψουν.
  Άγρια επίθεση σε αστυνομικούς στη Βούλα.
  Αγριο επεισόδιο σημειώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τις έξι το απόγευμα στη Βούλα μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών. Η αστυνομία δέχτηκε αρχικά κλήση για την παρουσία ατόμων που κρίθηκε ύποπτη η συμπεριφορά τους επί της οδού Πλαπούτα 10-12 στην Βούλα. Μόλις έφτασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο σημείο ήταν 10-15 νεαροί που άρχισαν να βρίζουν τους αστυνομικούς και μάλιστα ένας επιτέθηκε και χτύπησε στο πρόσωπο έναν αστυνομικό. Eπειτα οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν με ρόπαλα και πέτρες στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας, μάλιστα, έναν από αυτούς, ευτυχώς ελαφρά. Οι δράστες φέρονται να είχαν στην κατοχή τους εκτός από τα ρόπαλα, μαχαίρια και γκαζάκια.
  Στο σημείο του επεισοδίου έσπευσε και ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος δήλωσε:
  «Καμία περιοχή δεν είναι "άκακη". Πολλά από τα άτομα που κινούνται στον χώρο των γνωστών-αγνώστων, είναι γόνοι ευκατάστατων οικογενειών».
  Στην έκθεση συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα και ακολουθούν η Ιταλία και η Ισπανία οι οποίες αποτελούν τις μόνες χώρες της ΄Ένωσης που αντιμετωπίζουν φαινόμενα αναρχικής συμπεριφοράς.Οι αναρχικές ομάδες είναι ενισχυμένες και έχουν πρόσβαση σε στρατιωτικού τύπου οπλισμό Το κέντρο της Αθήνας το μετέτρεψαν σε κέντρο ανομίας και αναρχίας.Τα Εξάρχεια καθημερινά μετατρέπονται σε πεδίο μάχης. Οι ενεδρες ήταν συνηθισμένο φαινόμενο στα γκέτο της Αμερικής από τις συμμορίες . Παίρναν τηλέφωνο στην Αστυνομία και ανέφεραν και καλά κάποιο έγκλημα. Όταν έφταναν οι αστυνομικοί τους χτυπούσαν, μαχαίρωναν ή πυροβολούσαν. Πως αντιμετωπίστηκε; Οι αστυνομικοί σκότωσαν κάμποσους και το θέμα σταμάτησε. Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραία μέτρα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κρις Σπύρου : Η Συμφωνία των Πρεσπών εστάλη στον ΟΗΕ νύχτα και με τον πιο περίεργο τρόπο.
  Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν εστάλη στα Ηνωμένα Έθνη, από τον Μάθιου Νίμιτς, τον «Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών», όπως και θα έπρεπε. Ούτε εστάλη στα Ηνωμένα Έθνη από τους αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρωθυπουργούς Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα. Ούτε από τους συνυπογράφοντες την Συμφωνία των Πρεσπών Υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Νικολά Δημητρόφ.
  Η Συμφωνία των Πρεσπών απεστάλη στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στις 12 Φεβρουαρίου 2019, σε κοινό επιστολόχαρτο, όπου παρουσιάζονται τα εθνόσημα της Ελλάδας και της ανύπαρκτης «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», από την «Πρέσβη Μαρία Θεοφίλη, Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Μόνιμης Αποστολής της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη», και από την «Σάνια Ζωγράφσκα Κρστέσκα, Επιτετραμένη (Προσωρινή) Αντιπρόσωπο της Μόνιμης Αποστολής της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στα Ηνωμένα Έθνη».
  Το πότε και το πως απέκτησε «Μόνιμη Αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη» η «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», και γέννησε «(Προσωρινή) Επιτετραμένη», την ίδια ημέρα, 12 Φεβρουαρίου 2019, που με την επιστολή της, η Σάνια Ζωγράφσκα Κρστέσκα πληροφόρησε τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι η «Τελική Συμφωνία τέθηκε σε ισχύ», και τον παρακάλεσε «να διαβιβάσει την επιστολή στην Γενική Συνέλευση και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», είναι για μένα ανεξήγητο, παράλογο και πρωτοφανές!
  Το γιατί ο Μάθιου Νίμιτς, ο Ζόραν Ζάεφ οι αρχιτέκτονες, οι κατασκευαστές και οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν έβαλαν τις υπογραφές τους στην επιστολή διαβίβασης της Συμφωνίας των Πρεσπών στα Ηνωμένα Έθνη, επιστολή που κηρύττει την Συμφωνία των Πρεσπών «σε ισχύ», είναι εύκολο να το εξηγήσει κανείς. Διότι ο Μάθιου Νίμιτς, ο Ζόραν Ζάεφ, οι αρχιτέκτονες, οι κατασκευαστές και οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών γνώριζαν πολύ καλά, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι παράνομα κατασκευασμένη και αντισυνταγματικά επικυρωμένη.
  Η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως έχει αποσταλεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στις 12 Φεβρουαρίου 2019, είναι ανθελληνικότατη, είναι ανυπόστατη και είναι παράνομα επικυρωμένη.
  Έχω επισκεφτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δύο φορές τις τελευταίες 25 ημέρες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε συστήσει Επιτροπή, με τον τίτλο «Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών», της οποίας είμαι ο Πρόεδρος.
  Η «Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών» απαρτίζεται από Έλληνες της Αμερικής και του Καναδά. Όλοι αφοσιωμένοι, αποφασισμένοι και αφιερωμένοι στην ακύρωση της ανθελληνικής, της ανυπόστατης και της παράνομης Συμφωνίας των Πρεσπών.
  Η «Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών» έχει την έδρα της στην Νέα Υόρκη, κοντά στα Ηνωμένα Έθνη.
  Εκ μέρους της «Επιτροπής Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών», έχω ενημερώσει για την παράνομα κατασκευασμένη, και την αντισυνταγματικά επικυρωμένη Συμφωνία των Πρεσπών, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης του Προέδρου Τραμπ. Κυβέρνηση που έχει το δικαίωμα άσκησης βέτο στα Ηνωμένα Έθνη.
  Η «Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών» έχει προσλάβει παγκοσμίου φήμης δικηγόρους διεθνούς δικαίου. Οι οποίοι εξετάζουν την εγκυρότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών και το πως θα ακυρωθεί, και το που θα ταφεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Το που θα θάψουμε την Συμφωνία των Πρεσπών όπως είχα υποσχεθεί κατά την ομιλία μου στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην Πλατεία Συντάγματος στις 20 Ιανουαρίου 2019.
  Θέλω οι απανταχού Έλληνες να γνωρίζουν ότι δεν έχουμε χάσει την Μακεδονία μας από κανέναν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. Τουρκικές προετοιμασίες για σύγκρουση στον Έβρο: Φέρνουν εκατοντάδες αντιαρματικά οχήματα Kaplan-10 & Pars 4x4 (Από το Pronews).
  Ασυγκράτητη είναι η Τουρκία σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς, αφού κατασκευάζει συνεχώς νέα όπλα, σαν να μην «υπάρχει αύριο», προετοιμαζόμενη για πολεμική αναμέτρηση.
  Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη, δεν εξοπλίζεται όπως η Τουρκία και οι στόχοι της δεν κρύβονται: Πρόκειται καθαρά για ετοιμασίες πολεμικών επιχειρήσεων, όχι στη Συρία, αλλά στα δυτικά και πιο συγκεκριμένα στον Έβρο.
  Η αποκάλυψη ότι ο τουρκικός Στρατός πρόκειται να αρχίσει να περιλαμβάνει το νέο όχημα κατά των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL/A4 και Leopard 1A5 ήρθε σήμερα στον τουρκικό Τύπο.
  Πρόκειται την έκδοση του ελαφρού άρματος Kaplan την Kaplan10 (Τίγρης) το οποίο παράγει η εταιρεία FNSS και θα είναι εξοπλισμένο με διπλό εκτοξευτή βλημάτων Kornet-E . Το όχημα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην έκθεση αμυντικού υλικού IDEF-19 η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.
  Το όχημα θα μπορεί να φέρει εναλλακτικά είτε εκτοξευτή Kornet είτε του τουρκικού εγχώριου πυραύλου OMTAS.
  Είναι φανερό, δεν το κρύβουν άλλωστε ούτε και οι ίδιοι οι Τούρκοι, ότι τα οχήματα θα αναπτυχθούν στην ανατολική Θράκη, μάλιστα το Kaplan είναι αμφίβιο έχοντας τη δυνατότητα να διαπλέει υδάτινα κωλύματα όπως ο Έβρος, κατά των Leopard του ΕΣ.
  Δεν υπάρχει άλλωστε κανένα άλλο μέτωπο που να δικαιολογεί την ανάπτυξη τέτοιων οχημάτων.
  Πιο συγκεκριμένα ο τουρκικός Στρατός πρόκειται να παραλάβει 184 Kaplan-10 όπως και 76 τροχοφόρα Pars 4×4, επίσης εφοδιασμένα με διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 20121.
  Η απειλή για τα Leopard είναι πλέον πολύ μεγάλη καθώς τα ελληνικά άρματα δεν διαθέτουν κανενός είδους παθητική η ενεργητική προστασία. Και σε όλον αυτό τον ορυμαγδό των τουρκικών εξοπλισμών που δείχνουν προετοιμασία για πόλεμο, η Ελλάδα εξακολουθεί και κοιμάται, όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΤΗΝ "ΝΟΤΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"?????
  ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ????
  ΕΓΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ..
  ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΑΣΦΑΛΩΣ!!
  ΑΚΟΥ ΝΟΤΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ??
  ΕΛΑ ΜΑΖΕΨΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΦΙΛΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ.
  Η 21η Απριλίου ήταν βασικά αντεθνική και ευνόησε την Αριστερά.
  Το πραξικόπημα δεν δημιούργησε δίκαιο. Ο Βασιλιάς, ως φορέας της Συνταγματικής νομιμότητας αναγνωρίζοντας το πραξικόπημα και διορίζοντας τον Κόλλια ως πρωθυπουργό δημιούργησε μια νόμιμη κυβέρνηση που δεν ήταν «επαναστατική» αλλά «βασιλική».
  «Επαναστατική», έγινε μετά το πραξικόπημα το Βασιλιά, αλλά τότε ήταν ΝΑΤΟ-Επαναστατική. Το Καθεστώς Παπαδόπουλου-Μακαρέζου, δεν ήταν αντικομουνιστικό αλλά απλά φιλοαμερικανικό, και δεν έκανε συστηματικό ιδεολογικό αγώνα ενάντια στους Μαρξιστάς αλλά αντίθετα παρέδωσε τα Πανεπιστήμια στην Αριστερά.
  Αποτέλεσμα του πραξικοπήματος του Απριλίου του 1967, ήταν το φωτοστέφανο του «Αντιστασιακού» που ήταν «συγχωροχάρτι» για τους Κόκκινους Κατσαπλιάδες. Η 21η Απριλίου ήταν αντεθνική. Έβλαψε μακροπρόθεσμα της Εθνικές πολιτικές δυνάμεις και ενίσχυσε την αριστερά. Και κράτησε πάρα πολύ, χωρίς να παράγει καινούργιο πολιτικό προσωπικό. Μόνο καινούργια διαπλοκή έφερε .
  Πιστεύω ότι μετά το χάρισμα των αγροτικών χρεών έπρεπε να γίνουν εκλογές.

  Σπυρίδων Χατζάρας

  Οι πολιτικοί κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όχι εκ των προθέσεων, ούτε εκ των μέσων. Στην πολιτική δεν χωρά το : «αν έκανε εκείνο, θα γινόταν αλλιώς». Σημασία έχει το αποτέλεσμα, το τι έπραξε κάποιος, τι άφησε πίσω του.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 7. Ο Ειδικός Απεσταλμένος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

  Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε ο Ειδικός Απεσταλμένος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, δρ Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, εν όψει της μετάβασης του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του 'Αουσβιτς προκειμένου να ηγηθεί της Πορείας των Ζώντων (March of the Living) στις 2 Μαΐου.
  Ο Παναγιώτατος ευλόγησε την αποστολή της άρσης κάθε αντισημιτικού στερεοτύπου και επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού, την οποία πραγματώνει καθ' όλη τη διάρκεια της πρωθιεραρχικής διακονίας του ο Οικουμενικός Θρόνος μέσω του διαθρησκειακού διαλόγου και πολλών άλλων πρωτοβουλιών κοινής δράσης.
  Τόνισε, μάλιστα, πως είναι πρόθυμος να αναλάβει συντονιστικές ενέργειες στον χριστιανικό κόσμο προκειμένου να εξαλειφθεί η κοινωνική παθογένεια του αντισημιτισμού και να διαφυλαχθεί η δέσμευση για την καταπολέμηση κάθε αρνητικής προκατάληψης και διωγμών στο όνομα της θρησκείας.
  Στην Πορεία των Ζώντων περίπου 10.000 νέοι από όλο τον κόσμο θα βαδίσουν 3,2 χιλιόμετρα μεταξύ των στρατοπέδων του 'Αουσβιτς και του Μπίρκεναου, στη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα και σε έκκληση για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.
  Φέτος, το κύριο γεγονός της επετείου είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Ελλήνων Ιουδαίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σε ανάμνηση της θυσίας των οποίων θα εγκαινιασθεί το ελληνικό τμήμα του Μουσείου του 'Αουσβιτς από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

  https://scripta---manent.blogspot.com/2019/04/blog-post_675.html
  Ο Δρ Ευστάθιος Χ. Λιανός Λιάντης είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Διδάκτωρ (PhD) του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ.
  Ήταν πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία συντόνισε τη δράση όλων των συναρμόδιων κρατικών και εκκλησιαστικών φορέων για την πραγματοποίηση του πανορθοδόξου συνοδικού γεγονότος. Είναι ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance) του διεθνούς, διακυβερνητικού οργανισμού που επικεντρώνει τη δράση του στην εφαρμογή εθνικών πολιτικών και προγραμμάτων για την υποστήριξη της εκπαίδευσης, της μνήμης και της έρευνας του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.
  ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
  Σφαγή στην Σρι Λάνκα: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ από τις 8 επιθέσεις - Έφτασαν τους 290.
  Γερμανία: 24 τραυματίες από εισβολή μουσουλμάνου σε εκκλησία - Συνεχείς επιθέσεις σε ναούς σε όλη την δυτική Ευρώπη.
  Πάππας: «Θέλω να εκφράσω την εγκάρδια εγγύτητά μου με τη χριστιανική κοινότητα στην Σρι Λάνκα, που επλήγη την ώρα της προσευχής και σε όλα τα θύματα αυτής της τόσο ωμής βίας». Βέβαια αν ήταν λίγο πιο ελάχιστη η «τόσο ωμή βία», ο πάπας δεν θα ανησυχούσε καθόλου. Χριστιανοί είναι άστους να παν στον διάβολο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Προσκυνητές του Πάσχα": Ο Ομπάμα και η Κλίντον αρνούνται να πουν την λέξη "Χριστιανοί" μετά το μακελειό στην Σρι Λάνκα
   ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ
   Ωστόσο, και οι δύο μιλούσαν για "μουσουλμάνους" μετά την επίθεση στο τζαμί του Christchurch.

   Μετά το μακελειό στη Σρι Λάνκα, που άφησε πίσω του νεκρούς τουλάχιστον 290 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολλών Καθολικών, ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον αρνήθηκαν να αναφερθούν στα θύματα ως Χριστιανούς προτιμώντας αντ 'αυτού να τους αποκαλούν... "προσκυνητές του Πάσχα".
   Οι επιθέσεις, οι οποίες πιθανότατα διεξήχθησαν από μια τοπική ισλαμική ομάδα με διεθνή υποστήριξη, στόχευαν σε τρεις εκκλησίες στις περιοχές Negombo, Batticaloa και Kochchikade του Colombo κατά τις λειτουργίες του Πάσχα. Πολυτελή ξενοδοχεία αποτελούσαν επίσης στόχο.

   Ο Μπαράκ Ομπάμα αντέδρασε στις επιθέσεις γράφοντας στο tweeter: "Οι επιθέσεις εναντίον τουριστών και προσκυνητών του Πάσχα (“Easter worshippers”) στη Σρι Λάνκα αποτελούν επίθεση στην ανθρωπότητα".

   Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αντίδραση του Ομπάμα στη σφαγή του τζαμιού της Νέας Ζηλανδίας, όταν ο Ομπάμα έκανε συγκεκριμένη αναφορά στην «μουσουλμανική κοινότητα».
   Η Χίλαρι Κλίντον επίσης μίλησε άμεσα για την «παγκόσμια μουσουλμανική κοινότητα» μετά τη σφαγή του τζαμιού στο Christchurch. Καταδίκασε επίσης και την "ισλαμοφοβία".

   Ωστόσο, όπως και ο Ομπάμα, έτσι και η Χίλαρι Κλίντον αναφερόταν στους Χριστιανούς - θύματα στη Σρι Λάνκα ως «προσκυνητές του Πάσχα».

   Δεδομένου ότι οι χριστιανοί είναι η πιο διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον πλανήτη, καθώς είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο ότι πολλοί περισσότεροι Χριστιανοί σκοτώνονται από ισλαμιστές από ό, τι το αντίστροφο (η επίθεση στο τζαμί του Christchurch δεν έγινε βέβαια από «φανατικό χριστιανό»), είναι ξεκάθαρο ότι οι ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας δεν θέλουν ή φοβούνται ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «Χριστιανός» στα συλλυπητήριά τους.

   Το ίδιο ένοχο ταμπού (;) στη λέξη "χριστιανός" έχουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το Associated Press αναφέρθηκε επίσης στους χριστιανούς ως "προσκυνητές του Πάσχα" αναφερόμενο στο κλείσιμο της Notre Dame.
   ΚΟ: Περιττό να πούμε ότι εφόσον δεν… υπάρχουν χριστιανοί, δεν υπάρχει και χριστιανοφοβία... Το πλέον εξοργιστικό είναι να βλέπεις χριστιανούς να μην μπορούν (!) να πουν την λέξη χριστιανοφοβία, αλλά να μιλάνε με ευκολία για «ισλαμοφοβία». Μοιάζουν με καλούς μαθητές που έμαθαν καλά το (νεοταξικό) τους μάθημα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 8. Οι ξένοι έκαναν την δουλειά τους με την Συμφωνία των Πρεσπών βάσει της οποίας κατάφεραν να κάνουν την Ελλάδα του προδότη Τσίπρα να εκχωρήσει από μόνη της την Μακεδονία στα Σκόπια και τώρα δεν υπολογίζουν την χώρα μας να έχει κανένα λόγο σε ότι αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις στην βαλκανική χερσόνησο.
  Aνάρτηση του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου.
  «Σήμερα το βράδυ έγινε στο Βερολίνο με πρωτοβουλία της Γερμανίας και της Γαλλίας μια μεγάλη σύσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια στην οποία προσκλήθηκαν όλοι οι ηγέτες των Βαλκανικών χωρών, η ΕΕ και η Κροατία και η Σλοβενία.
  Ακόμα και ο Ζαεφ είναι εκεί. Αφού μετά τις Πρέσπες ο ρόλος της Ελλάδος στα Βαλκάνια αναβαθμίστηκε τότε γιατί οι Ευρωπαίοι παρέλειψαν να μας προσκαλέσουν να μετάσχουμε;
  Μήπως γιατί ο ρόλος μας δεν αναβαθμίστηκε, άλλα απλά «τελείωσε»; Τουλάχιστον έτσι φαίνεται!!
  Η γνώμη μας για την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει!!»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...