Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

ΠΟΜΠΕΟ: «Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΣΘΗΡ. ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΙΕΧΩΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ».


 ΓΙΑΤΙ Ο «ΕΥΣΕΒΗΣ» ΚΑΙ «ΑΚΟΛΑΣΤΟΣ» ΞΕΡΞΗΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Δεύτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι πιστεύει πως ήταν θέλημα Θεού να γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά για να σώσει τους Εβραίους από τον αφανισμό.
Μετά την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, που είχε πει ότι ο Θεός έβαλε το χέρι του στις αμερικανικές κάλπες για να κερδίσει ο προϊστάμενός της, σειρά είχε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, που ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε την Πέμπτη, από το Ισραήλ, πως πιστεύει ότι ο αμερικανός πρόεδρος κέρδισε τις εκλογές για να γλυτώσει τους Εβραίους από το Ιράν.Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Christian Broadcasting Network , το ίδιο όπου είχε μιλήσει και η Σάντερς, ο Πομπέο είπε ότι «ως χριστιανός», πιστεύει πως ο Τραμπ μεγάλωσε για να έρθει η στιγμή, «ως άλλη βασίλισσα Εσθήρ» (η ιουδαία βασίλισσα, που σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, έσωσε τους συμπατριώτες της από τους Πέρσες), να γλυτώσει το κράτος του Ισραήλ από τους Ιρανούς.
«Βλέποντας εδώ, Ιερουσαλήμ, την καταπληκτική δουλειά που κάνει η κυβέρνησή μας για να είναι σίγουρο ότι αυτή η δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, το εβραϊκό κράτος, θα παραμείνει στη θέση του, είμαι σίγουρος ότι ο Κύριος εργάζεται εδώ», είπε στη συνέντευξή του στο κανάλι που ανήκει στην Ευαγγελική Εκκλησία.
Οι δηλώσεις του Πομπέο έγιναν μετά την ανακοίνωση του Τραμπ, μέσω Twitter, ότι αναγνωρίζει την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Αιγύπτου.


ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ;

Τραμπ: «Θα αναγνωρίσουμε την κυριαρχία του Ισραήλ στα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως έφτασε η στιγμή που οι ΗΠΑ μπορούν να αναγνωρίσουν την ισραηλινή κυριαρχία στα Υψίπεδα του Γκολάν.
«Ήρθε η στιγμή οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την κυριαρχία του Ισραήλ στα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν», δήλωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Ο στρατός του Ισραήλ κατέλαβε μεγάλο μέρος των Υψιπέδων του Γκολάν στον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967. Η προσάρτηση της περιοχής το 1981 δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα.
«Μετά από 52 χρόνια ήρθε η στιγμή για τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν πλήρως την Κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, που είναι κρίσιμης στρατηγικής σημασίας και ασφαλείας για το Κράτος του Ισραήλ και για την Περιφερειακή Σταθερότητα», τόνισε ο Τραμπ με tweet.
Πριν από δύο εβδομάδες, στην ετήσια έκθεσή του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πρώτη φορά δεν χαρακτήρισε τα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν περιοχή «κατεχόμενη από το Ισραήλ», αλλά μια περιοχή «ελεγχόμενη από το Ισραήλ».

Η ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ

Η σιωπηρή ανοχή της ΕΕ προμηνύει μπελάδες για άλλα κράτη με αντίστοιχα προβλήματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν πλέον επίσημα, με προεδρικό διάταγμα, το οποίο υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν από την έναρξη της συνάντησής του με τον Βενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο, την κυριαρχία του Ισραήλ στα υψίπεδα Γκολάν. Η πρώτη εξαγγελία είχε γίνει μήνες πριν και είχε επαναληφθεί στις 21 Μαρτίου με σχετική ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου στο Twitter.

Η «επιχείρηση» στήριξης του Βενιαμίν Νετανιάχου, ενόψει των εκλογών του Απρίλη, δεν έμεινε στα λόγια και τις επικοινωνιακές πολιτικές. Διά της επιβολής της ισχύος οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την υπογραφή Τραμπ, αναγνώρισαν την ισραηλινή κυριαρχία στα διά του πολέμου κατακτηθέντα υψώματα και επιχειρούν να νομιμοποιήσουν το καθεστώς της κατοχής. 

Διάβημα Παλαιστίνης στον κομμουνιστή Τσίπρα για τον East Med: «Δεν έχετε δικαίωμα να υπογράφετε αγνοώντας μας».
Ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι επέδωσε γραπτή επιστολή διαμαρτυρίας (διάβημα) εκ μέρους του υπυοργείου Εξωτερικών του Κράτους της Παλαιστίνης Δρ. Ριάντ Μάλκι στον Έλληνα ομόλογό του Γεώργιο Κατρούγκαλο διαμαρτυρόμενος για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον East Med η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της Παλαιστίνης στη θαλάσσια περιοχή της Α.Μεσογείου.
Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η τοποθέτηση υποθαλάσσιων αγωγών εντός των ορίων της Παλαιστίνης ουσιαστικά υπονομεύει τις προσπάθειες ειρήνευσης και σταθερότητας στην περιοχή.
Πιο ειδικά ο υπουργός Δρ. Ριάντ Μάλκι στην επιστολή του αναφέρει πως:
«Το έργο στοχεύει στη μεταφορά φυσικού αερίου από τα θαλάσσια αποθέματα της Ανατολικής λεκάνης (Λεβάντε) της Μεσογείου (Κύπρου και Ισραήλ) στην Ελλάδα και την Ιταλία όπως και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Παρά την κατανόηση ότι το έργο αυτό έχει στρατηγική σημασία για τη χώρα σας, η τοποθέτηση υποθαλάσσιων αγωγών μέσω των θαλασσίων ορίων μιας τρίτης χώρας που δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία, θα υπονομεύσει τις ήδη αμυδρές προοπτικές ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας».
Ο υπουργός εξήγησε ότι «τα θαλάσσια σύνορα του Ισραήλ είναι αμφισβητούμενα σε μεγάλο βαθμό στη βόρεια και νότια πλευρά των ισχυριζόμενων θαλάσσιων ζωνών του.
Παρότι το Ισραήλ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), δεσμεύεται ωστόσο από τις συνήθεις διατάξεις της Σύμβασης, ανεξάρτητα αν αποφασίσει να τηρήσει τις υποχρεώσεις αυτές στις σχέσεις του με τις γειτονικές χώρες ή όχι. Επομένως, αντιλαμβανόμαστε ότι εάν το Ισραήλ σκοπεύει να παραβιάσει τις εν λόγω διατάξεις, τα λοιπά κράτη έχουν καθήκον να μην αναγνωρίσουν μια τέτοια κατάσταση η οποία πηγάζει από παράνομη πράξη ούτε και να παράσχουν βοήθεια ή να συνδράμουν σε τέτοιες πράξεις».
Στο πλαίσιο αυτό ο πρέσβης Τουμπάσι επανέλαβε την προτροπή του υπουργού Δρ. Ριάντ Μάλκι ώστε οι ληφθείς ρυθμίσεις σχετικά με τον αγωγό East Med να είναι σύμφωνες με τις διατάξεις της UNCLOS.
Σε περίπτωση δε που πρόκειται να διέλθει ο αγωγός από τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες που ανήκουν είτε στο Κράτος της Παλαιστίνης είτε στη Δημοκρατία του Λιβάνου, τότε θα είναι
παράνομος, εκτός εάν έχει δοθεί η συγκατάθεση των ενδιαφερομένων μερών, σύμφωνα με το άρθρο 58 παράγραφος 3 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).
Κλείνοντας την επιστολή του ο υπουργός Δρ. Ριάντ Μάλκι «κάλεσε τα κράτη που συμμετέχουν να σεβαστούν τα Διεθνή Θαλάσσια όρια και τις διεθνείς συμβάσεις κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα να συμπεριληφθούν όλα τα εμπλεκόμενα κράτη».
Να σημειωθεί πως σε ανάλογη διαμαρτυρία έχει προχωρήσει και ο Λίβανος μέσω του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Γκεμπράν Μπαζίλ ο οποίος σε επιστολή του προς τον Γ.Κατρούγκαλο, προειδοποιεί ότι ο Λίβανος δεν θα δεχθεί παραβίαση των δικαιωμάτων και της κυριαρχίας του στην περιοχή σε περίπτωση που αυτά θιγούν από πιθανή κατασκευή του αγωγού εφόσον επιλεγεί όδευση που περνά από λιβανέζικα ύδατα.


O ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ. 
ΚΡΙΜΑ ΟΙ 50 ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΣΙΠΡΑ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ. 

Ο Τραμπ έστειλε στον Ερντογάν ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΓΑΜΠΡΌ ΤΟΥ και ανώτατο σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου, Jared Kushner.
Η οικογένεια Κουσνέρ διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου.
Ο Κουσνέρ φέρνει πρόταση στον Ερντογάν για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, που θα φέρει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Αλλά δεν θα σταθεί μόνο σ' αυτό. Θα φέρει στο τραπέζι των συζητήσεων την κατασκευή αγωγού από το Λεβιάθαν προς την Τουρκία, εξέλιξη που θα φέρει και πάλι κοντά την Τουρκία με το Ισραήλ, σε σημείο που θα μπορούμε να μιλάμε για μία στρατηγική σχέση. Επί πλέον, η κατασκευή του αγωγού αυτού θα αποτελέσει παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας στην Αν. Μεσόγειο και θα θέσει πλέον σε μόνιμη βάση τη συνεργασία Τουρκίας-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Μεσόγειο.
  

Η  Ιβάνκα Τραμπ  αν καὶ ἀνετράφη ὡς Πρεσβυτερανή, προσχώρησε στὸν Ὀρθόδοξο Ἰουδαϊσμὸ τὸν Ἰούλιο τοῦ 2009, ἀφοῦ σπούδασε μὲ τὴν Elie Weinstock ἀπὸ τὸ «Modern Orthodox Ramaz School». Τότε ἔλαβε καὶ τὸ ἐβραϊκὸ ὄνομα «Γιαέλ» (Yael).
H  κόρη τοῦ προέδρου τῶν ΗΠΑ τρέφει ἰδιαιτέρα συμπάθεια στὸν Ἐρντογάν.


«Σύγχρονη Εσθήρ;» – Πως η προσήλυτη στον Ιουδαϊσμό Ιβάνκα Τραμπ έβαλε τα δυνατά της για να απομακρυνθεί από τον Λευκό Οίκο ο «ακροδεξιός» Στηβ Μπάνον

Παραπάτω το χαρακτηριστικό tweet από τον Eylon A. Levy, δημοσιογράφο στους Times of Israel, στο οποίο μνημονεύει άρθρο στην Daily Mail.

Το άρθρο στην Daily Mail αναφέρει:

Πώς η προσήλυτη στον ιουδαϊσμό Ιβάνκα έκανε τον «Μπάνον τον Βάρβαρο» να φύγει: Η κόρη του Τραμπ «βοήθησε στο να εξαναγκαστεί» ο υπεύθυνος στρατηγικής του Τραμπ κατηγορούμενος για την αποτυχία του Προέδρου να καταδικάσει τη «νεοναζιστική συγκέντρωση».
Και συνεχίζει:
Ο αμφιλεγόμενος βοηθός του Donald Trump, Steve Bannon, «εξωθήθηκε» από την κόρη του Ιβάνκα και το σύζυγό της επειδή οι ακροδεξιές απόψεις του συγκρούστηκαν με την εβραϊκή τους πίστη, σύμφωνα με πηγές της Ουάσινγκτον.
Ο 63χρονος Bannon, βοήθησε στην ενορχήστρωση της εκπληκτικής εκλογικής νίκης του Προέδρου των ΗΠΑ αλλά κακολογήθηκε για τις «ακραίες απόψεις του».
Πολλοί τον κατηγόρησαν για την αποτυχία του Trump «να καταδικάσει τους νεοναζί» μετά από το βίαιο συλλαλητήριο στη Βιρτζίνια, όπου σκοτώθηκε μια γυναίκα και τραυματίστηκαν δεκάδες.
Πως η προσήλυτη στον Ιουδαϊσμό Ιβάνκα Τραμπ έβαλε τα δυνατά της για να απομακρυνθεί από τον Λευκό Οίκο ο «ακροδεξιός» Στηβ Μπάνον5Η πρώτη κόρη Ιβάνκα ασπάστηκε τον Ορθόδοξο Ιουδαϊσμό όταν παντρεύτηκε τον εκατομμυριούχο επιχειρηματία Jared Kushner το 2009.
Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά. Μια πηγή ανέφερε: «Οι Jared και Ivanka βοήθησαν στο να απομακρυνθεί. Ανησυχούσαν για το πώς τους έβλεπε η εβραϊκή κοινότητα».
Ο ραβίνος του ζευγαριού Haskel Lookstein έγραψε μια επιστολή στην οποία καταδίκαζε «την αναζωπύρωση του φανατισμού και του αντισημιτισμού και το ανανεωμένο σφρίγος των νεοναζί, της ΚΚΚ και της alt-Right» σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στο site της συναγωγής στην οποία ανήκει το ζευγάρι.
Ο Bannon – το παρατσούκλι του οποίου είναι «Bannon the Barbarian» (από το «Conan the Barbarian») – είναι ο ιδρυτής της δεξιού ιστότοπου Breitbart, και σε αυτόν πιστώνεται η υποστήριξη του Trump από την ‘alt-right’ της Αμερικής, η οποία βοήθησε να κερδίσει την Προεδρία. Η ιστοσελίδα αρνείται ότι είναι «ρατσιστική», αν και Πως η προσήλυτη στον Ιουδαϊσμό Ιβάνκα Τραμπ έβαλε τα δυνατά της για να απομακρυνθεί από τον Λευκό Οίκο ο «ακροδεξιός» Στηβ Μπάνον44υποστήριξε την πλήρη απαγόρευση της μουσουλμανικής μετανάστευσης.
Η πρώην σύζυγος του Bannon, Mary Piccard, τον κατηγόρησε ότι πριν 20 χρόνια είχε ισχυριστεί ότι δεν θα ήθελε τα παιδιά τους να πάνε σε κάποιο ελίτ σχολείο του Λος Άντζελες «επειδή δεν θα ήθελε τα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο με τους Εβραίους … δεν του αρέσουν οι Εβραίοι» (η πλευρά του Μπάνον αρνήθηκε αυτόν τον ισχυρισμό).
«Είμαι έτοιμος και φορτωμένος. Έχω τα χέρια μου πάλι πίσω στα όπλα. Τώρα που επιστρέφω στο Breitbart και γνωρίζοντας όσα γνωρίζω θα βάλω γκάζια σε αυτό το μηχανισμό» δήλωσε ο Bannon στο Weekly Standard.
Ο Λευκός Οίκος επέμενε ότι η έξοδος του Bannon ήταν απόφαση του Προέδρου Trump και του επικεφαλής του προσωπικού του στρατηγού John Kelly.
Φαίνεται πάντως, ότι από καιρό κάποιοι Εβραίοι αναρωτιόντουσαν εάν η Ιβάνκα μπορούσε να γίνει «η δική τους» βασίλισσα Εσθήρ…


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...