Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ». Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2019. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΓΥΦΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Στήβεν Γ. Μίλλερ : «Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»

 ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟΒΟΛΟ ΤΟΥ ΜΥΡΩΝΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
 
  ΕΝΑ  ΤΜΗΜΑ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ  ΤΟ  240  Π.Χ.
 Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2019, από τους χιλιάδες αναγνώστες του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveler, στα πλαίσια των ετήσιων Βραβείων Τουρισμού που απονέμει, έχοντας κύρια έδρα τη Νέα Υόρκη!

«Η Ελλάδα συνεχίζει να αιχμαλωτίσει τη φαντασία σας ενθουσιάζοντας σε όλους τους τομείς» γράφει στον πρόλογο των Βραβείων για την Καλύτερη Χώρα του Κόσμου 2019 το περιοδικό, εγκωμιάζοντας την πατρίδα μας, που αν και μέσα σε τεχνητή εν πολλοίς κρίση, εξακολουθεί να ακτινοβολεί, να λάμπει, να θαμπώνει, να ελκύει και να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη γη!
Έτσι η ασύγκριτη Ελλάδα αφήνει κατά πολύ πίσω τις χώρες των «δανειστών», αλλά και όλους τους λεγόμενους «εξωτικούς προορισμούς», όπως μπορεί κανείς να δει στις 20 θέσεις κατάταξης:

1. Ελλάδα
2. Ιταλία
3. ΗΠΑ
4. Νότιος Αφρική
5. Γαλλία
6. Ισπανία
7. Ινδία
8. Αυστραλία
9. Ταϊλάνδη
10. Μεξικό
11. Νέα Ζηλανδία
12. Πορτογαλία
13. Καναδάς
14. Αργεντινή
15. Σρι Λάνκα
16. Μαρόκο
17. Ινδονησία
18. Ιρλανδία
19. Ιαπωνία
20. Βιετνάμ

Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΣΜΟ.Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: 50.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ. ΕΤΡΕΞΑΝ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 200 ΝΕΟΫΟΡΚΕΖΟΥΣ. Στήβεν Γ. Μίλλερ : «Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!» 

 "Mέχρι το 2005 που πήρα σύνταξη περνούσα μισό χρόνο στην Καλιφόρνια και μισό χρόνο στη Νεμέα. Τώρα όμως βρίσκομαι σχεδόν μόνιμα εδώ. Ζω και γηράσκω με τη γυναίκα μου Έφη, σε ένα μικρό Ελληνικό αγροτικό χωριό. Η κρίση επηρέασε την κάθε περιοχή της Ελλάδας με διαφορετικό τρόπο. Η δική μας κοινότητα εδώ πέρα είναι αγροτική, κι έτσι οι ρυθμοί της φύσης συνεχίζονται απαράλλαχτοι, όπως και η ανάγκη της υπόλοιπης κοινωνίας για τα τρόφιμα που παράγουμε.  Ελπίζω όμως πως κάθε Έλληνας θα διδαχτεί κάτι απ' την κρίση: Την ανάγκη για αυτοέλεγχο, για μέτρο. Το όλο πράγμα ξέφυγε πολύ γρήγορα, απότομα. Οι άνθρωποι ξεχάσαμε ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε λεφτά που δεν έχουμε...

Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες! Και μάλιστα, απ' ό,τι φαίνεται, πολύ σύντομα περισσότεροι μη Έλληνες θα μαθαίνουν αρχαία Ελληνικά απ' ό,τι σύγχρονοι Έλληνες. Αναρωτιέμαι επίσης αν έχετε καταλάβει ότι η αρχαία Ελλάδα είναι ο ένας και μοναδικός σας θησαυρός, που χρειάζεται να αναπτυχθεί και αξιοποιηθεί οικονομικά". 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...