Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ.

“Ημέρα Ελλάδος” στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ανήρτησαν την Ελληνική σημαία, ενώ ο κομμουνιστής  Ευ. Tσακαλώτος χτύπησε το “Closing Bell” των εργασιών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και εταιρείες ελληνικών συμφερόντων."Που ακριβώς πάμε να μπλεχτούμε;
Οι Ελλαδίτες και Κύπριοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ιθύνοντες αποφάσισαν να γεμίσουν αμερικανικές  και  εβραϊκές  βάσεις «πρώτης γραμμής» την Ελλάδα και την Κύπρο, χωρίς κανένα μάλιστα αντάλλαγμα. Να καταστήσουν όργανο τρίτων κρατών τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τα κράτη μας, να μπατάρουν όλη την ελλαδική και κυπριακή αμυντική, εξωτερική και ενεργειακή πολιτική προς μία κατεύθυνση, σε αντίθεση με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων της περιόδου 1974-2010.  Η απόφασή τους αυτή ένα πράγμα σημαίνει υπό τις σημερινές, όχι άλλες συνθήκες. Ότι, σε περίπτωση ευρύτερης σύγκρουσης με τη Ρωσία ή με το Ιράν, η Ελλάδα και η Κύπρος κινδυνεύουν να υποστούν τουλάχιστον βαρύτατα πλήγματα. Κι αυτό, λόγω των δυνάμεων που θα συγκρουστούν και των όπλων που διαθέτουν τους, λόγω του κεντρικού ρόλου των αμερικανικών εγκαταστάσεων σε Ελλάδα-Κύπρο".

Φοβού τους Αμερικανούς και δώρα φέροντες 
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος12/5/19,  slpress
 
Θυμάστε τον περασμένο Δεκέμβρη που ο κ. Αποστολάκης, τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργός Άμυνας ανακάλυψε -και το είπε ο άνθρωπος- ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία θα «είμαστε μόνοι»;
 Δημιουργώντας την εύλογη απορία για ποιόν άραγε λόγο έχουμε προσφέρει τα πάντα, γιατί κλείσαμε το «Μακεδονικό» αντίθετα με τη θέληση του ελληνικού λαού, γιατί δώσαμε όλο το έδαφος της Ελλάδας και της Κύπρου για δημιουργία νέων βάσεων, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, αναλαμβάνοντας και όλους τους κινδύνους σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία ή το Ιράν; Μήπως για να είμαστε μόνοι απέναντι στην Τουρκία;
Όπως όμως θα δούμε όμως πιο κάτω, αυτό είναι το λιγότερο! Οι σχεδόν υπαρξιακοί κίνδυνοι που αφορούν σήμερα τον Ελληνισμό δεν αφορούν μόνο την Τουρκία. Κάποιες «πηγές» του ελληνικού υπουργείου Άμυνας λένε στους στρατιωτικούς συντάκτες ότι, τάχα μου, οι Αμερικανοί στέλνουν ένα αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο για να στείλουν μήνυμα στον Ερντογάν. Με τη σειρά τους τα λένε αυτοί από τις τηλεοράσεις.
Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε στο ελληνικό Πεντάγωνο δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται γύρω από τη χώρα, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είτε πέφτουν στην παγίδα της αμερικανικής προπαγάνδας.
Διότι ο ερχομός του αμερικανικού αεροπλανοφόρου έχει να κάνει με το Ιράν, όχι με την Τουρκία. Τους λογαριασμούς του με την Τεχεράνη θέλει να τελειώνει ο νεοσυντηρητικός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Θέλει εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια να ανατρέψει το ιρανικό καθεστώς. Μόνο που ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος δια των όπλων σημαίνει πιθανότατα τουλάχιστον τοπική πυρηνική σύγκρουση.
Τα επιχειρησιακά σχέδια χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων στο Ιράν από τον αμερικανικό στρατό τα απεκάλυψε, το 2006, ο Σέυμουρ Χερς στους Νιού Γιορκ Τάιμς και την Ουάσιγκτον Ποστ. Τότε βέβαια, οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας ήταν πολύ καλύτερες από σήμερα και δεν υπήρχε τόσο μεγάλος κίνδυνος, όσο σήμερα, μια τέτοια σύγκρουση να εξελιχθεί σε περιφερειακή ή παγκόσμια πυρηνική.
Το Νετανιάχου τον σταμάτησαν επί δύο δεκαετίες και πλέον οι Ισραηλινοί και Αμερικανοί στρατηγοί, οι αρχηγοί της MOSSAD και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και φυσικά ο πρόεδρος Ομπάμα. Μόνο που τώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ελέγχει όσο ποτέ άλλοτε το γενικό επιτελείο του, τη MOSSAD, αλλά και την ίδια την Ουάσιγκτον. Ο Νετανιάχου γνωρίζει ότι δεν θα βρει καλύτερη ευκαιρία από αυτή να χτυπήσει το Ιράν, όταν τα ομοϊδεάτες του, οι νεοσυντηρητικοί Μπόλτον και λοιποί συνεργάτες εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τραμπ κυβερνούν την Αμερική. Αν όχι τώρα πότε; Αν όχι με αυτούς, με ποιους;


Ο  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΣ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΟΥ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ  ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 
Αμερικανικός στρατός κατά νεοσυντηρητικών
Στη Βενεζουέλα το νεοσυντηρητικό λόμπι απέτυχε μέχρι στιγμής να κάνει πραξικόπημα ή να προκαλέσει εισβολή:
· Πρώτον, λόγω της υποστήριξης του καθεστώτος Μαδούρο από την πλειοψηφία του πληθυσμού και του στρατού. Μπορεί να έχουν προβλήματα με την κυβέρνησή τους, καταλαβαίνουν όμως τι καθεστώς θέλουν να τους επιβάλλουν οι Αμερικανοί.
· Δεύτερον, λόγω της αποφασιστικότητας της Ρωσίας.
· Τρίτον, λόγω της αντίδρασης του αμερικανικού στρατού, οργάνου της αμερικανικής αυτοκρατορίας και, ως εκ τούτου, αντιπάλου ενίοτε της Αυτοκρατορίας του χρήματος και ιδίως των ακραίων εξτρεμιστών της, τύπου Νετανιάχου και νεοσυντηρητικών.
Το ίδιο θυμίζουμε έγινε και το καλοκαίρι του 2018, όταν ο υπουργός Άμυνας Μάτις και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ντάνφορντ σταμάτησαν τα σχέδια ευρύτερων βομβαρδισμών στη Συρία. Έπαιξαν, τηρουμένων των αναλογιών, τον ρόλο του προέδρου Κένεντι και του αδερφού του, που απέτρεψαν ένα παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο κατά την κρίση των πυραύλων της Κούβας. Οι δύο Κένεντι δολοφονήθηκαν αργότερα, ο Μάτις εξωθήθηκε σε παραίτηση. Αλλά το βαθύ αμερικανικό κράτος εξακολουθεί να έχει άλλη λογική από τους νεοσυντηρητικούς. Θα γίνει το ίδιο που έγινε στη Βενεζουέλα και στο Ιράν; ‘Η θα γίνει της «Αποκάλυψης»;
Έως τώρα η κυβέρνηση Τραμπ έχει αποδειχθεί «σκύλος που γαβγίζει, αλλά δεν δαγκώνει». Μόνο που η στάμνα πάει πολλές φορές στο πηγάδι και μία σπάει. Εδώ έχουμε ένα παιχνίδι με τη φωτιά, και μάλιστα την πυρηνική φωτιά, την φωτιά ενός περιφερειακού ή παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου. Έχουν προειδοποιήσει γι΄αυτό και οι ηγέτες της Ρωσίας και μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του αμερικανικού κατεστημένου.
Που ακριβώς πάμε να μπλεχτούμε;
Οι Ελλαδίτες και Κύπριοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ιθύνοντες αποφάσισαν να γεμίσουν βάσεις «πρώτης γραμμής» την Ελλάδα και την Κύπρο, χωρίς κανένα μάλιστα αντάλλαγμα. Να καταστήσουν όργανο τρίτων κρατών τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τα κράτη μας, να μπατάρουν όλη την ελλαδική και κυπριακή αμυντική, εξωτερική και ενεργειακή πολιτική προς μία κατεύθυνση, σε αντίθεση με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων της περιόδου 1974-2010.
Η απόφασή τους αυτή ένα πράγμα σημαίνει υπό τις σημερινές, όχι άλλες συνθήκες. Ότι, σε περίπτωση ευρύτερης σύγκρουσης με τη Ρωσία ή με το Ιράν, η Ελλάδα και η Κύπρος κινδυνεύουν να υποστούν τουλάχιστον βαρύτατα πλήγματα. Κι αυτό, λόγω των δυνάμεων που θα συγκρουστούν και των όπλων που διαθέτουν τους, λόγω του κεντρικού ρόλου των αμερικανικών εγκαταστάσεων σε Ελλάδα-Κύπρο.
Παίζουμε εν ου παικτοίς! Ανάληψη τέτοιου κινδύνου θα ήταν απαράδεκτη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, αλλά γίνεται ασφαλώς ακόμα πιο τυχοδιωκτική και ανεύθυνη όταν δεν συνοδεύεται από κανένα τέτοιο αντάλλαγμα. Αν δεν είσαι υποκείμενο χάνεις έτσι και αλλιώς. Όπως έχουμε επανειλημμένως υπογραμμίσει, την Ελλάδα και την Κύπρο τις προορίζουν για δύο πράγματα:
· Να πληρώσει με δικές της παραχωρήσεις προς την Άγκυρα το λογαριασμό μιας (εκτιμούμε όχι πολύ πιθανής) μελλοντικής αμερικανοτουρκικής επαναπροσέγγισης.
· Να γίνει το «κρέας για τα κανόνια», αν τα κανόνια ηχήσουν κατά της Τουρκίας, του Ιράν ή της Ρωσίας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και άλλους που δεν αναφέραμε εδώ, προσλαμβάνει εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα η εξισορρόπηση άμεσα της ελληνικής και κυπριακής εξωτερικής, αμυντικής και ενεργειακής πολιτικής. Μεσοπρόθεσμα, αν μη τι άλλο, επιβάλλεται η αποκατάσταση της εθνικής, λαϊκής, κρατικής κυριαρχίας της Ελλάδας (και της Κύπρου) και στην οικονομική, αλλά και στην εξωτερική-αμυντική πολιτική. 
Η αποκατάσταση ενός βαθμού κυριαρχίας του ελληνικού λαού είναι, περισσότερο από ποτέ, όρος επιβίωσης του Ελληνισμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  


"Ο Ζόραν Ζάεφ, (άρα και ο Τσίπρας), είναι διορισμένος πρωθυπουργός από τον Τζορτζ Σόρος".
O πρωθυπουργός της πΓΔΜ είναι διορισμένος στη θέση αυτή από τον διεθνή κερδοσκόπο Τ.Σόρος.
Αυτό σημειώνει η ρωσική ιστοσελίδα ‘Γεωπολιτική’ (Геополитике) που επικαλείται πηγές από τα Σκόπια.
Το ρωσικό δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, είναι γνωστό ότι έχει διορισθεί από τον Τζορτζ Σόρος που σημαίνει από την ‘παγκόσμια ελίτ’.
Εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται υπό την επήρεια της CIA και σε αυτήν την περίπτωση, η πιθανή σύλληψη του Ιβάνοφ θα εξαλείψει απροσδόκητες καταστάσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ίδια η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά πολιτική κρίση εδώ και μήνες: όχι μόνο για την αλλαγή του ονόματος και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά για το παιχνίδι του αλβανικού παράγοντα που προωθείται από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ που επεκτείνει τη χρήση της αλβανικής γλώσσας σε μια προσπάθεια να την επισημοποιήσει στο κράτος.
Το ρωσικό δημοσίευμα σημειώνει ότι ο ένας από τους πολιτικούς που εκπροσωπούσαν την αντιπολίτευση κατά των επιλογών του Ζάεφ, ο Νίκολα Γκρούεφσκι, κατέφυγε στην Ουγγαρία όπου έτυχε πολιτικού ασύλου.
 


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ. Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΜΙΣΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ.
 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται.  Το 1941,  αφού  πράκτορες  δολοφόνησαν  τον  πρωθυπουργό  της, η Ελλάδα  σύρθηκε  αναγκαστικά να συμμετάσχει στο Β' Π.Π.  υπέρ του  Χρηματιστηρίου.  
Σήμερα  θα  γίνει  το  ίδιο;  Ο  Τσίπρας, έχει  παραδώσει  την χώρα μας  στους τοκογλύφους και όπως  γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, θα γίνουμε χωρίς αντάλλαγμα,  κρέας  για  τα κανόνια των "αντιπάλων μας". Μετά  θα γιορτάζουμε  νέες  επετείους  της  νίκης του  χρηματιστηρίου  της  Νέας  Υόρκης,  έχοντας  χιλιάδες  νεκρούς  και  τεράστιες  καταστροφές  στον  "αγώνα".

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Υ.Γ.

ΟΙ  ΙΟΥΔΑΪΚΟΙ  «ΤΑΙΜΣ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΥΟΡΚΗΣ»  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ  ΣΟΥΛΤΖΜΠΕΡΓΚΕΡ  ΠΙΕΖΟΥΝ  ΜΕ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ  ΤΟΥΣ  ΤΟΝ  ΤΡΑΜΠ,  ΝΑ  ΣΤΕΙΛΕΙ  ΜΟΝΙΜΑ  ΣΤΗΝ  ΜΕΣΗ  ΑΝΑΤΟΛΗ  120.000  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ  ΤΟ  ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.

(Τα  «δημοσιεύματα»  των  Τάϊμς  έχουν  πάντοτε  αυτήν  την  μορφή,  της  έμμεσης  υποκίνησης  σε  πόλεμο.  Εδώ  ο  σωστός  όρος  είναι  υποβολιμαίος = όταν  κάτι  γίνεται  με  υστεροβουλία  και  υπόδειξη  άλλου,  για  να  επηρεάσει   την  εξέλιξη  των  πραγμάτων.  Την  ίδια  παρακίνηση  έκαναν  στον  ηλίθιο  Μπους  και  παλιότερα  στον  Ρούσβελτ.  Μετά  άρχιζε  ο  πόλεμος.  Η  διαδικασία  δηλαδή  είναι:  Χρηματιστήριο,  ΜΜΕ,  Πολιτικοί,  Στρατός).

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν παρουσίασε στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επικαιροποιημένους στρατιωτικούς σχεδιασμούς για το Ιράν, οι οποίοι προβλέπουν την ανάπτυξη έως και 120.000 ανδρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, για την περίπτωση που η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε αμερικανικά συμφέροντα ή αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή, ή επιταχύνει την προσπάθειά της - κατά την άποψη της Ουάσινγκτον - να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αναφέρει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
Επικαλούμενη στελέχη της ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης, τα οποία δεν κατονομάζει, η εφημερίδα γράφει πως ο Σάναχαν παρουσίασε αυτούς τους σχεδιασμούς κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην οποία πήραν μέρος ο Τραμπ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του, αρμόδια για θέματα ασφάλειας, την περασμένη Πέμπτη.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τονίζει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από δικές του πηγές την πληροφορία των Τάιμς. Ούτε ο Λευκός Οίκος, ούτε το Πεντάγωνο απάντησαν αμέσως όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Η ένταση δεν σταματά να ανεβαίνει ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν αφότου η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πέρυσι ότι αποσύρεται από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας που συνήφθη το 2015 και επαναφέρει σε ισχύ όλες τις κυρώσεις που είχαν αρθεί.


Το τελευταίο διάστημα η Ουάσινγκτον μιλά για νέες, άμεσες «απειλές» από πλευράς Τεχεράνης και αναπτύσσει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή. Το Ιράν λέει πως οι ΗΠΑ διεξάγουν «ψυχολογικό πόλεμο».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς, στη συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν παρόντες ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον, η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ, ο συντονιστής των υπηρεσιών πληροφοριών Νταν Κόουτς, καθώς ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ.


Συζητήθηκαν διάφοροι σχεδιασμοί, ανέφερε η εφημερίδα, με έναν αυτών να προβλέπει «την ανάπτυξη 120.000 στρατιωτών, που θα χρειαζόταν εβδομάδες ως μήνες για να ολοκληρωθεί».


Πηγή: ΝEW YORK TIMES, AΠΕ, ΝαυτεμπορικήΟΙ ΤΑΪΜΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΣΟΥΛΤΣΜΠΕΡΓΚΕΡ ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΧΑΡΑ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΒΗΝΕΙ. ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΝ»

4 σχόλια :

 1. Νεκρός Έλληνας στην Ίμβρο: Τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον βασάνισαν μέχρι θανάτου!
  Νεκρός βρέθηκε κατόπιν άγριου βασανισμού ένας εκ των τελευταίων Ελλήνων της Ίμβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 86χρονο, ο οποίος ζούσε στο νησί.
  Ο άτυχος 86χρονος εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του νεκρός με αίματα στο πρόσωπο και δεμένος χειροπόδαρα.
  Ο άτυχος ηλικιωμένος έπεσε θύμα βασανισμού.
  Η τουρκική αστυνομία «ερευνά» την υπόθεση για να διαπιστώσει τα κίνητρα των δραστών, αν δηλαδή είχαν ως κίνητρο την ληστεία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μαζικές εγγραφές αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους: Πόσες χιλιάδες προστέθηκαν στην Α΄ Αθηνών.
  Σωρηδόν εκλογικά βιβλιάρια σε αλλοδαπούς δίνει η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται η ένταξη στους εκλογικούς καταλόγους δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών οι οποίοι με τον ένα τρόπο ή τον άλλον κατόρθωσαν να αποκτήσουν ελληνική ταυτότητα.
  Όπως αναφέρει δημοσίευμα παρουσιάζοντας με στοιχεία την κατάσταση στην Α΄ Αθηνών στους εκλογικούς καταλόγους έχουν εγγράφει το τελευταίο χρονικό διάστημα 43.000 αλλοδαποί.
  Το 2015, στην ίδια εκλογική περιφέρεια, τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει 78.431 πολίτες και τη ΝΔ 77.630 πολίτες.
  Σύμφωνα με αυτά σε δειγματοληπτικές καταμετρήσεις, από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο του 2018 το υπουργείο Εσωτερικών έχει απονείμει την ελληνική υπηκοότητα και έχει πολιτογραφήσει (αν και σε μικρότερη κλίμακα από την πρώτη κατηγορία) 1.515 πρόσωπα.
  Κορυφαία όλων φαίνεται να είναι η 18η Οκτωβρίου, αφού είχαν καταμετρηθεί 274 πράξεις σε ένα… 24ωρο, αριθμός που μάλλον θα μείνει στην ιστορία του φαινομένου.
  Η εκλογική κάλπη είναι που τους κάνει κάθε φορά να ξεδιπλώνουν τις μαγικές τους ικανότητες.
  Ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ερώτησή του στη Βουλή, είχε επισημάνει ότι «σύμφωνα µε επίσηµα στοιχεία της ∆ιεύθυνσης Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, τα τελευταία τρία έτη καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας, η οποία αγγίζει το 136,9%!».
  Από 14.178 το 2015, εκτοξεύτηκαν στις 33.487 το 2016 και στις 34.814 το 2017, ενώ σε εκκρεμότητα είναι ακόμη 49.711!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άγνωστοι κατέβασαν και έσκισαν την Ελληνική σημαία σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη, την παραμονή της επετείου της απελευθέρωσης.
  Αυξάνονται τα περιστατικά ανθελληνικού τύπου από «αγνώστους» στη χώρα μας, με σκίσιμο, βεβήλωση και βανδαλισμό της ελληνικής σημαίας.
  Οι «άγνωστοι», ειδικότερα στα νησιά του Α. Αιγαίου και της Θράκης είναι πολύ εμφανές το ποιο μπορεί να είναι, καθώς αυτές οι περιοχές έχουν γεμίσει από μουσουλμάνους χωρών της Μ. Ανατολής, ενώ κατά καιρούς υπάρχουν και σοβαρές αναφορές για δράση Τούρκων πρακτόρων στα εν λόγω σημεία της χώρας.
  Xθες βράδυ σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα στην οδό 14ης Μαΐου, άγνωστοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό του 3ου Νηπιαγωγείου που βρίσκεται στην οδό 14ης Μαΐου και δεν αρκέστηκαν μόνο σ’ αυτό, αφού προχώρησαν και στο σκίσιμο σε κομμάτια.
  Η Διεύθυνση του νηπιαγωγείου βρήκε τη βεβηλωμένη σημαία σήμερα το πρωί πεταμένη στο πεζοδρόμιο, μπροστά στα σκαλιά του κτιρίου και τη μάζεψε.
  Ο Κυριάκος Αετόπουλος Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τη διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου μερίμνησαν για την άμεση αντικατάσταση της σημαίας, όπως μεταδίδει το evros24.gr.
  Αξίζει να σημειώσουμε πως το γεγονός συνέβη την παραμονή του εορτασμού της 14ης Μαΐου, επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ.
  Εννέα χρόνια φυλακή σε πράκτορα της ΕΥΠ για διακίνηση λαθρομεταναστών.
  Ένοχοι κρίθηκαν, χθες, από το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας το στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με την κωδική ονομασία «Νικήτας» και ο αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, που κατηγορούνταν για διακίνηση παράτυπων μεταναστών και δωροληψία αντιστοίχως.
  Για την ίδια υπόθεση διώκονταν πέντε ακόμα άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, που επίσης κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο. Η ποινική δίωξη και παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη βασίστηκε σε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, το 2013, και σε μεταγενέστερη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που ολοκληρώθηκε το 2015.
  Για τον αξιωματούχο της ΕΥΠ, το κατηγορητήριο ανέφερε ότι από τις αρχές του 2010 και μέχρι τον Ιούλιο του 2015 διευκόλυνε την είσοδο και έξοδο παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα. Η δίωξη εις βάρος του αφορούσε τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και της διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Πιο ειδικά, κατηγορήθηκε ότι είχε ανάμειξη α) στην αρπαγή από την ΕΛ.ΑΣ. και στην απελευθέρωση 65 αλλοδαπών που είχαν συλληφθεί σε παραλία του νομού Κορίνθου, το φθινόπωρο του 2010 και β) στην παράνομη διακίνηση υπηκόων Πακιστάν από την Πρέβεζα στην Ιταλία, τον Ιανουάριο του 2013. Το Τριμελές Εφετείο τον έκρινε χθες ένοχο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών με αναστολή. Όμοιο ήταν το κατηγορητήριο για δύο ακόμα υπηκόους Ιράκ και έναν Έλληνα μηχανικό. Ο ένας από τους αλλοδαπούς φέρεται να λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ., διαφεύγει τη σύλληψη και η δίκη ολοκληρώθηκε ερήμην του. Αντίθετα, παρών ήταν ένας Έλληνας μηχανικός πλοίων, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών μολονότι σύμφωνα με την υπεράσπισή του δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία ενοχής.
  Ελαφρύτερο ήταν το κατηγορητήριο για τον αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Η δίωξη εις βάρος του αφορούσε το αδίκημα της δωροληψίας, καθώς όπως είχε επισημανθεί στο κατηγορητήριο ζήτησε και εισέπραξε χρήματα για την υπό όρους απελευθέρωση αλλοδαπών που παρέμεναν κρατούμενοι για διοικητική απέλαση. Και αυτός κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο που του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή. Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρονται οκτώ υποθέσεις αλλοδαπών για τις οποίες υπήρξαν υπόνοιες ή ενδείξεις ευνοϊκής διαχείρισής τους από τον συγκεκριμένο αξιωματικό. Οι συνήγοροί του πάντως επεσήμαναν στο δικαστήριο ότι έξι από αυτές αφορούσαν υπηκόους Ιράκ και μία έναν ασυνόδευτο ανήλικο για τους οποίους ούτως ή άλλως ήταν ανέφικτη η απέλασή τους, ενώ την όγδοη διεκπεραίωσε ο αξιωματικός όχι με δική του πρωτοβουλία, αλλά κατόπιν εντολής του προϊσταμένου του. Όλοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα επανακριθεί στον δεύτερο βαθμό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...