Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

ΕΝΑΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ: "ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΑΣ";


  ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ: "ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ, ΑΝ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ". 

Φρειδερίκος  Β΄,  βασιλιάς  της  Πρωσίας:  «Διπλωματία άνευ  όπλων, είναι μουσική άνευ οργάνων».

 Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.

"Οι ηγέτες της Κύπρου τώρα καταλαβαίνουν, επιτέλους, το έγκλημά τους κατά της άμυνας του τόπου";

Σάββας Ιακωβίδης
Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή
Πηγή: Σημερινή

Ας καθησυχάσουμε τους ψοφοδεείς Κυπραίους: Η ενίσχυση της Ε.Φ. δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πόλεμο. Μια ισχυρή Ε.Φ., όμως, θα ήταν, καθ’ ομολογίαν και του Προέδρου, ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις. Τώρα; Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση εκλιπαρούν για βοήθεια από τους εταίρους και στρατηγικούς συμμάχους μας, αλλά… Ποιος θα εκδιώξει τον δεύτερο Αττίλα να φύγει από την ΑΟΖ μας; 
Αν η Τουρκία οδηγήσει τα πράγματα σε πόλεμο, ποιος θα πολεμήσει για χάρη μας; Κανείς!
Ισχύει απαρασάλευτα και αμάχητα ανά τους αιώνες, η λατινική απόφανση: «Si vis pacem para bellum» (Αν θέλεις ειρήνη, να ετοιμάζεσαι για πόλεμο). Η ηγεσία της Κύπρου, από το 1960 μέχρι σήμερα ευαγγελίζεται την ειρήνη, τη συνύπαρξη με την τ/κ μειοψηφία, αλλά… για έξι δεκαετίες αμελεί να προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και για πόλεμο. Η Τουρκία δεν επιθυμεί και δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη παρά μόνο για τα επεκτατικά εθνικά συμφέροντά της. 
ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»;
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ

Από το 1956 κήρυξε πόλεμο κατά της Κύπρου: Ξεκαθάρισε ότι απαιτεί να κατακτήσει ξανά και να υποδουλώσει το «πράσινο νησί», όπως οι στρατηγοί του Ελληνοκτόνου και γενοκτόνου Ατατούρκ ρωτούσαν το 1938, τι θα έπρατταν μετά την κατάποση του σαντζακίου της συριακής Αλεξανδρέττας.
Εδώ και μερικές ημέρες, η κατοχική Τουρκία εισέβαλε ξανά και κατέκτησε τμήμα της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Το ερευνητικό σκάφος «Βάρβαρος» και το γεωτρύπανο «Πορθητής» είναι μέσα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παραβιάζουν την κυριαρχία της! Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τρεις φορές χαρακτήρισε ορθά αυτήν την ενέργεια της Τουρκίας ως «δεύτερη εισβολή». Τι όφειλε να πράξει αμέσως; Πρώτον, να ζητήσει άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεύτερον, ο Υπουργός Εξωτερικών να ζητήσει ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. 

Γιατί δεν τα έκαναν; Από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Ευρωκοινοβούλιο, η Λευκωσία εισέπραξε μόνο ωραίες δηλώσεις και ανακοινώσεις συμπαράστασης, τις οποίες η Τουρκία έγραψε στα παλαιότερα των πασουμίων της. Γιατί; Διότι έχει τη δύναμη να επιβάλει τις απαιτήσεις της. Ισχύει ξανά η Θουκυδίδεια ωμή επισήμανση: «Ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του». 
Η Τουρκία θα επιβάλει τις αξιώσεις της; Εάν στις επόμενες ημέρες οι διεθνείς πιέσεις και υποδείξεις δεν εισακουστούν από την Άγκυρα, τότε στην Κυπριακή ΑΟΖ θα δημιουργηθούν,  χειρότερα από το 1974, τετελεσμένα. Μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων θέτει ξανά επί τάπητος το μέγα έγκλημα που όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις (με τη συνέργεια ή και την ανοχή των κομμάτων) διέπραξαν σε βάρος της ασφάλειας του τόπου: Άφησαν την Κύπρο αμυντικά και στρατιωτικά ανοχύρωτη και έρμαιο στις ορέξεις και στην αρπακτικότητα της Τουρκίας.

Είναι γνωστή η ταπεινωτική και εξευτελιστική αποχώρηση της ελληνικής μεραρχίας. Είναι γνωστό υπό ποίες συνθήκες ο θλιβερός Σημίτης εκβίασε τον Κληρίδη για να μην εγκαταστήσει τους ρωσικούς πυραύλους S-300 στο νησί. Και είναι γνωστές οι εγκληματικές ενέργειες της κυβέρνησης Αναστασιάδη για την αμυντική αποδυνάμωση της Κύπρου μετά και την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στις θάλασσές μας. 

Οι Ισραηλινοί, μετά την ανακάλυψη φυσικού αερίου στο τεμάχιο Ταμάρ, διέθεσαν αμέσως 700 εκ. δολάρια και σχημάτισαν ειδική δύναμη προστασίας του κοιτάσματος και των εγκαταστάσεων. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αντίθετα, φλυαρεί γελοιωδώς ότι η Κύπρος είναι «πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας», αλλά με απογυμνωμένη αμυντικά την Ε.Φ. και διαλυμένη την εφεδρεία!

Παράλληλα, αρνούνται να εξηγήσουν σε ποιες καταβόθρες της κυβερνητικής ασωτίας χάθηκαν δισεκατομμύρια για την άμυνα. Ας μιλήσουν οι αριθμοί: Το 1995, επί προεδρίας Κληρίδη, οι δαπάνες για την άμυνα ανέρχονταν στα 288 εκ. λίρες για να φτάσουν στα 350 εκ. λίρες το 1998 (πριν από τον ενταφιασμό των S-300 στο κρητικό κοιμητήριό τους). Σήμερα, μετά και τη δεύτερη τουρκική εισβολή, η κυβέρνηση Αναστασιάδη προβλέπει για το 2019 μόλις 51,8 εκ. ευρώ για την άμυνα, για το 2020 μόνο 34,7 εκ. ευρώ και για το 2021 το γελοίο ποσό των 27,9 εκ. ευρώ.

Διερωτάται κάθε Έλληνας Κύπριος πατριώτης: Αν τα δισεκατομμύρια που εισφέρουμε αξιοποιούνταν για την άμυνα για τη δημιουργία ευπρόσωπης αεροπορίας και ναυτικού, με αμυντικές συμφωνίες με γειτονικές χώρες και την Ελλάδα, ίσως τα πράγματα σήμερα να ήταν διαφορετικά. Ας καθησυχάσουμε τους ψοφοδεείς Κυπραίους: Η ενίσχυση της Ε.Φ. δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πόλεμο. Μια ισχυρή Ε.Φ., όμως, θα ήταν, καθ’ ομολογίαν και του Προέδρου Αναστασιάδη, ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις.

Τώρα; Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση εκλιπαρούν για βοήθεια από τους εταίρους και στρατηγικούς συμμάχους μας, αλλά… Ποιος θα εκδιώξει ή θα εξαναγκάσει τον δεύτερο Αττίλα να φύγει από την ΑΟΖ μας; Αν η Τουρκία οδηγήσει τα πράγματα σε πόλεμο, ποιος θα πολεμήσει για χάρη μας; Κανείς! Ούτε καν η Ελλάδα, επειδή η Κύπρος ακόμα προφανώς κείται μακράν… Τώρα ο Πρόεδρος και τα κόμματα αντιλαμβάνονται το μέγεθος του ανοσιουργήματος και του εγκλήματος που διαπράττουν κατά της αμυντικής θωράκισης του τόπου; Αμφιβάλλουμε… Ξανά επαφίενται στα ανέξοδα ψηφίσματα και στις δηλώσεις συμπαράστασης.
Άσκηση «Θαλασσόλυκος»: Οι Τούρκοι ασκούνται σε αποβάσεις για την κατάληψη ελληνικών νησιών.
 
Πρόβες απόβασης και κατάληψης ελληνικών νήσων αφορούσαν οι σημερινές ασκήσεις των Τούρκων Πεζοναυτών στο πλαίσιο της άσκησης «Θαλασσόλυκος», που πραγματοποιείται κυρίως σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
Οι αποβατικές ενέργειες οποίες διεξήχθησαν από μονάδες πεζοναυτών και ειδικών δυνάμεων SAT-SAS, που μεταφέρθηκαν από το αποβατικό πλοίο τύπου TCG SANCAKTAR στο πλαίσιο της Άσκησης DENİZKURDU-2019.
Επάκτιες συστοιχίες με βλήματα Atmaca τοποθετεί η Τουρκία στις ακτές του Αιγαίου!
Επείγουσα η ανάγκη απόκτησης ανάλογων βλημάτων από το ΠΝ.

 
Βλήματα εδάφους-επιφανείας Atmaca σχεδιάζει να τοποθετήσει το τουρκικό Ναυτικό σε καίριες θέσεις στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις κινήσεις των πλοίων του ΠΝ, δημιουργώντας όμως μια θανάσιμη απειλή για τα σκάφη του.
Το βλήμα, που πραγματοποίησε πρόσφατα δοκιμή στη Μαύρη Θάλασσα έχει μέγιστη εμβέλεια 220 χλμ. (τα Exocet block 3 που είναι το βλήμα με τη μεγαλύτερη εμβέλεια στο ΠΝ φτάνουν μέχρι τα 180 χλμ.) και κατευθύνεται στο στόχο του μέσω συστήματος GPS/INS για την ενδιάμεση ναυτιλία και με ενεργό αισθητήρα (ραντάρ) για την τελική προσβολή.
Είναι φανερό ότι η Τουρκία επιχειρεί την εφαρμογή του ρωσικού δόγματος που οι ΗΠΑ αναφέρουν ως A2/AD (anti-access/area-denial) απαγόρευση δηλαδή επιχειρήσεων σε περιοχή και απαγόρευση πρόσβασης.
Πρόκειται για ένα «θόλο» («φούσκα» τον ονομάζουν οι Αμερικανοί) το οποίο η Ρωσία εφαρμόζει σε Μαύρη Θάλασσα και Συρία με την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων μέσα στον υποθετικό θόλο τα οποία δημιουργούν με την εμβέλειά τους, απαγορεύουν κάθε κίνηση στον αντίπαλο.
Έτσι και η Τουρκία με την τοποθέτηση πυραυλικών συστημάτων Atmaca και S-400 σχεδιάζουν να μετατρέψουν το Αιγαίο σε απαγορευμένη περιοχή για το ΠΝ και την ΠΑ.
Είναι επιτακτική η ανάγκη για το ΠΝ επομένως να προχωρήσει στην απόκτηση επιπλέον βλημάτων εδάφους-επιφανείας για την εξισορρόπηση της κατάστασης, καθώς οι συστοιχίες των ΜΜ40 δεν επαρκούν.
Σε αυττό το πλαίσιο των αντιμέτρων ο νορβηγικός ναυτικός πύραυλος NSM της Kongsberg, αποτελεί τον βασικό εξοπλιστικό στόχο του Πολεμικού Ναυτικού για τα επόμενα "πέτρινα" χρόνια της οικονομικής κρίσης και των σχεδόν μηδενικών εξοπλιστικών δαπανών.
Οι διαδικασίες προμηθείας του, δε, έχουν προχωρήσει αρκετά, με την χρηματοδότηση (σημαντικά κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ) για ένα πακέτο των 40-80 βλημάτων που θα αντικαταστήσουν ή θα συμπληρώσουν τους "βετεράνους" AM-39 Block II Exocet (αέρος-επιφανείας) και ΜΜ-40 Block II (εδάφους-επιφανείας).
Στο ΠΝ, θεωρούν ότι η ανάπτυξη σε επιπλέον τρία νησιά (ήδη σε τρία νησιά, υπάρχουν επάκτιες συστοιχίες βλημάτων ΜΜ-40 Block II) επάκτιων βλημάτων των δυνατοτήτων του NSM, θα μπορούσε να ακυρώσει σε σημαντικό βαθμό την τουρκική ναυτική υπεροπλία, σε τακτικό επίπεδο, όπως αυτή θα διαμορφωθεί τα επόμενα 5-10 χρόνια με την τοποθέτηση των Atmaca σε βάσεις ξηράς αλλά και επι των φρεγατών χαμηλής παρατηρηστιμότητας κλάσης Istif , των κορβετών επίσης χαμηλής παρατηρησιμότητες κλάσης Ada, των αντιτορπιλικών κλάσης TF-2000 και βέβαια του αεροπλανοφόρου Anadolu.
Άγκυρα: «Θα μετατρέψουμε σε τουρκική λίμνη Αιγαίο & Αν. Μεσόγειο με τους S-400». 
 
Η τουρκική εφημερίδα yeni safak, φερέφωνο του ΡΤ.Ερντογάν "εκπέμπει" διαρκώς πολεμικά μηνύματα με αποκορύφωμα το σημερινό της πρωτοσέλιδο σύμφωνα με το οποίο το "Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος θα μετραταπούν σε τουρκικές λίμνες".
Το δημοσίευμα της έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο εκδότης της εφημερίδας είναι σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν, συνεπώς ότι γράφει εκπορεύεται απευθείας από τον πρόεδρο της Τουρκίας.
Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως:
"Οι S-400 θα εμποδίσουν τους Ελληνες να καταλάβουν τα νησιά μας.
H περιοχή θα θωρακιστεί και οι Ελληνες θα μείνουν μακριά.
Ετσι θα διασφαλίσουμε την κυριαρχία μας".
Οι Τούρκοι δημοσιεύουν και χάρτες με την εμβέλεια των S-400 με τους οποία δείχνουν πως θα μετατρέψουν τις δύο αυτές περιοχές, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειος, σε τουρκικές "λίμνες".

«Όπλο ολέθρου» εντάσσεται στις τουρκικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες στον Έβρο.

Δυνατότητα καταστροφής από ασφαλείς αποστάσεις όλων των ελληνικών αρμάτων μάχης, ακόμα και των Leopard-2HEL, αποκτούν τα τουρκικά άρματα μάχης με πυροβόλο των 120 χλστ. σε μία εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη σε ότι αφορά τις στρατηγικές δυνατότητες του τουρκικού Στρατού, απέναντι στον Ελληνικό Στρατό!
Η δυνατότητα θα αποκτηθεί εντός ενός χρόνου από σήμερα με την έναρξη παραγωγής και την ένταξη στις τουρκικές μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες του Εβρου των κατευθυνόμενων με λέιζερ αντιαρματικών πυραύλων Konus των 120 χλστ., ακτίνας δράσης 5 χλμ. οι οποίοι θα εκτοξεύονται από τα πυροβόλα των τουρκικών αρμάτων LEO2A4, M60T Sabra και φυσικά από το νέο άρμα μάχης ALTAY το οποίο έχει ξεκινήσει να παράγεται και οι πρώτες μονάδες του θα παραδοθούν, μετά από τις τελικές δοκιμές αποδοχής στον τουρκικό Στρατό την άνοιξη του 2020!
Το όπλο που δημιουργεί στρατηγικό πλεονέκτημα στις τουρκικές τεθωρακισμένες μεραρχίες θα κατασκευάζεται εγχωρίως από την ΜΚΕΚ (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu), ενώ την τεχνογνωσία την προσφέρει η ουκρανική εταιρεία SpetsTechnoExport, μέλος της ουκρανικής κρατικής επιχείρησης αμυντικής παραγωγής UkrOboronProm.
Το βλήμα Konus ήδη παράγεται στην Ουκρανία και η έκδοση στα 120 χλστ. πρόκειται για προσαρμογή του στις τουρκικές ανάγκες των πυροβόλων των 120 χλστ. που είναι το στάνταρντ ΝΑΤΟϊκό διαμέτρημα, αντί για το διαμέτρημα των 125 χλστ. των ουκρανικών αρμάτων μάχης
 «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ». ΑΠΟ ΤΟ «PRONEWS».
 
Έκκληση Αρχηγών Επιτελείων σε Α.Τσίπρα για Τουρκία: «Nα κτυπήσουμε πρώτοι αν θέλετε να μην ηττηθούμε».
Εντονος είναι ο προβληματισμός στα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων από την κινητικότητα και την «ποιοτική» κλιμάκωση που παρατηρείται στις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τα αισθήματα των περισσοτέρων ανώτατων αξιωματικών ως «αγωνία» για το τι μέλλει γενέσθαι, δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν σε ότι αφορά το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρούσα χρονική στιγμή και της πρόκλησης που πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.
Ενα αξιόμαχο από το οποίο «απουσιάζουν» πάνω από 25 δισ. ευρώ νέων εξοπλισμών και αναβαθμίσεων των νυν όπλων των τριών Κλάδων που έπρεπε να είχαν ενταχθεί την τελευταία δεκαετία στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τώρα απλά δεν υπάρχουν, λόγω της οικονομικής καταστροφής.
Στον αντίποδα η πολιτική ηγεσία της χώρας: Ο Α.Τσίπρας, συστήνει απλά «ψυχραιμία και αποφυγή απάντησης των προκλήσεων». Σε σύσκεψη προ ημερών στο Μαξίμου, την οποία αποκαλύπτει το pronews.gr, αναφορικά με τις τουρκικές ενέργειες και πώς αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν. εμμέσως, αλλά σαφώς, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου τόνισε μιλώντας στον πρωθυπουργό:
«Δεν έχω τα όπλα που χρειάζομαι για να κάνω αυτό που πρέπει, αλλά ακόμα μπορώ να νικήσω. Με μία προϋπόθεση: Να κτυπήσω πρώτος. Η σύγκρουση δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 2-3 ημέρες.
Πρέπει όμως να έχω την δυνατότητα να επιλέξω όπλα, χρόνο, τόπο και τρόπο εμπλοκής για να λειτουργήσουν οι όποιες δυνάμεις μου πολλαπλασιαστικά. Αν δεχθούμε πρώτοι πλήγμα, η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά δυσχερής».
Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, κυριολεκτικά «χλώμιασε», ακούγοντας τους Αρχηγούς να περιγράφουν την τακτική κατάσταση και επέμεινε στην προσπάθεια να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι με την Αγκυρα και να ενισχυθούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Ουσιαστικά ο συγκεκριμένος Αρχηγός «έριξε το μπαλάκι» στην πολιτική ηγεσία της χώρας λέγοντας (αποδίδουμε το πνεύμα της τοποθέτησής του): «Δεν μου δίνετε τα όπλα που χρειάζομαι για να εκτελέσω σωστά την αποστολή της αποτροπής, τουλάχιστον δώστε μου την ευκαιρία να νικήσω εγκρίνοντας πρώτο κτύπημα».
Τι αφορά το «πρώτο κτύπημα»; Την περίπτωση εισόδου και διενέργειας ερευνών τουρκικού ερευνητικού πλοίου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Γιατί θέλουν οι Αρχηγοί (δεν ήταν ο μόνος που υπερασπίστηκε την αναγκαιότητα του «πρώτου κτυπήματος») έγκριση για «πρώτο κτύπημα», δηλαδή πλήρως απελευθερωμένους κανόνες εμπλοκής;
Γιατί μόνο έτσι μπορεί να νικήσει ο ευρισκόμενος σε άμυνα, πιο αδύναμος στρατιωτικά, μια υπέρτερη δύναμη.
Ποια η θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε.Αποστολάκη; Ενδιάμεση. Αναγνωρίζει την σωστή προσέγγιση στις αιτιάσεις των στρατιωτικών, προβληματίζεται από το επίπεδο «ψυχολογικής ετοιμότητας» της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα.
Τα πράγματα μόνο καλά δεν είναι. Οι στρατιωτικοί ανησυχούν ότι μπορεί η χώρα να υποστεί στρατιωτική ήττα και απώλεια εδάφους ή απώλεια ελέγχου και εν συνεχεία να τους «φορτώσουν» την ήττα για να γλιτώσουν οι πολιτικοί.
Δεν πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ ή η Γαλλία θα βοηθήσουν την κρίσιμη στιγμή.
Περιέργως, έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στο Ισραήλ (οι Ισραηλινοί δείχνουν να τους έχουν πείσει ότι θέλουν να βοηθήσουν), αλλά σε επίπεδο παροχής πληροφοριών και στρατηγικής εικόνας, όχι ενεργού εμπλοκής σε επιχειρήσεις.
Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Τα πράγματα είναι κρίσιμα. Και δύσκολα. Πιο δύσκολα από το 2008-2009 που η Αγκυρα είχε αποδυθεί σε ντελίριο επιθετικών κινήσεων και στο ΥΠΕΞ μελετούσαν σενάρια αντίδρασης σε κατάληψη ελληνικού νησιού... ΕΝΑ  ΣΧΟΛΙΟ  ΣΤΟΝ  ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ:
Ὁλόκληρες οἱ πολιτικές τάξεις σέ Ἑλλάδα καί σέ Κύπρο, ἀνδρώθηκαν παιδιόθεν μέ τά ὄνειρα τῆς εἰρήνης τοῦ ΟΗΕ, μέ τήν πίστη στήν ἰσχύ τῶν ΗΠΑ καί τῆς ΕΣΣΣΔ," πού ὅταν θέλουν γίνεται, κι ὅταν δέν θέλουν δέν γίνεται...",
Μέ τό "ἠρεμιστικό" ὅτι φταῖνε ἄλλοτε οἱ φανατικοί ἐθνικιστές κι ἄλλοτε οἱ διεθνιστές ἀριστεροί,
ὅτι μιά κεντροαριστεροδεξιά, πού σάν τραμπάλα θά πέφτει μιά φορά λίγο πιό δεξιά μιά φορά λίγο πιό ἀριστερά, εἶναι ἡ μόνη ὁδός, καί ὅτι ἀκόμη καί ἡ Μασωνία μπορεῖ νά συμβάλλῃ θετικά,....
συσφίγγοντας δεσμούς μεταξύ ἡγετικῶν κύκλων τῆς ταλαίπωρης Ξενοκρατούμενης Ἑλλάδος καί τῆς ἀκόμη Ἀγγλοκρατούμενης Κύπρου, ἀλλά καί τῆς Τουρκίας (ἐξ οὗ καί οἱ ἀνόητες προδοτικές φιλίες),
καί ἕνα πρᾶγμα, αὐτονόητο γιά κάθε μή μασῶνο καί μή διαβρωμένο Ἕλληνα, ξεχάσθηκε ἀπό τίς πολιτικές τάξεις αὐτές:
Ὅτι πρέπει νά ἀπελευθερωθῆ πάσῃ θυσίᾳ ἡ βόρεια Κύπρος, ἀργά ἤ γρήγορα!

Στό ἴδιο πηγάδι τῆς ξενοκίνητης ἐθνικῆς ἀμνησίας χάριν τῶν δυτικῶν συμμάχων τῶν ἐν λόγῳ
ἠθελημένα προδοτικῶν πολιτικῶν τάξεων, ἔπεσε ἡ Κυβέρνηση Τσίπρα μέ τήν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, πού μή ξεχνᾶμε, τήν βρῆκε καλή ὁ... Ἀναστασιάδης!


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο :

 1. ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΗΠΑ – ΙΣΡΑΗΛ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ;
  Μην γελιέστε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή αντιπαράθεση ΗΠΑ-Τουρκίας ή ότι ξαφνικά η υπερδύναμη νοιάστηκε για τα εθνικά δίκαια της Ελλάδας και της Κύπρου.
  Οι Αμερικανοί κάνουν απλώς τη βρώμικη δουλειά του Ισραήλ.
  Αντιπαράθεση Ισραήλ-Τουρκίας υπάρχει ουσιαστικά, η οποία θα διαρκέσει όσο είναι ο Ερντογάν στην εξουσία - μόλις βγει από τη μέση ο Ερντογάν οι δύο χώρες θα γίνουν ξανά φιλαράκια όπως ήταν επί αιώνες.
  Οι Αμερικανοί έχουν ψηφίσει νόμο πριν μερικά χρόνια με τον οποίο εγγυώνται τη στρατιωτική υπεροπλία του Ισραήλ έναντι ΟΛΩΝ των γειτόνων του, γι' αυτό τίθεται τώρα ζήτημα να μην πάρει η Τουρκία F-35 ή S-400.
  Ο Ερντογάν θέλει τους S-400 για να θωρακιστεί αμυντικά έναντι των F-35 του Ισραήλ, και αυτό για τους Ισραηλινούς είναι απαράδεκτο διότι δημιουργεί πρόβλημα στην υπεροπλία που πρέπει να έχουν για να επιβιώσουν ως έθνος. Γι' αυτό έβαλαν το υπηρετικό τους προσωπικό -τους Αμερικανούς- να τραβήξει το αυτί του σουλτάνου. Επιπλέον, τώρα θυμήθηκαν ξαφνικά οι Ισραηλινοί όλες τις γενοκτονίες και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει τους τελευταίους αιώνες το κράτος-συμμορία των Τούρκων. Όταν όμως τους πουλούσαν πυραύλους αέρος-αέρος Python, βόμβες Popeye και drones καταστολής αεράμυνας Harpy, και εκσυγχρόνιζαν 170 τουρκικά άρματα Μ-60A3 σε επίπεδο Sabra (αντίστοιχο του ισραηλινού Magach 7C) με πυροβόλο των 120 mm, δεν τους ενοχλούσε καμία γενοκτονία και οι Τούρκοι ήταν κολλητάρια τους...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...