Κυριακή, 5 Μαΐου 2019

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΝΟΠΛΟ ΤΜΗΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΘΑ «ΦΥΛΑΓΕΙ» ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ). ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.


Η Μέρκελ στέλνει συνοριοφύλακες για να κρατάνε τους λαθρομετανάστες μέσα στην Ελλάδα.  Καμία  διαμαρτυρία  από  τον  λαό -  αφασία.  Η  Ελληνική  χαβούζα  δεν  έχει  πάτο. Φαντάζεστε  γερμανικό  στρατό  στο  Ισραήλ  για  να  κρατάει  τους  λαθρομετανάστες  μέσα;  

Γερμανοί αστυνομικοί  θα  φυλάνε την ελληνική μεθόριο.  Φυλάγω βέβαια  θα πει αποτρέπω.  Δεν θα πει καταγράφω και  φιλοξενώ  σε  «κατάλληλες  δομές»  στην  Ελλάδα   τους  εισερχόμενους,  για  να  μην  πάνε  στην  Γερμανία.
Δεν πρόκειται να μεταφερθεί κανένας από αυτούς τους συνοριοφύλακες στον Έβρο ή στα νησιά. Ο διπλασιασμός των συνοριοφυλάκων αφορά τα σύνορα Ελλάδος – Σκοπίων.  Μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποθήκη λαθρομεταναστών και διπλασιάζουν την ευρωπαϊκή δύναμη, που διασφαλίζει ότι κανείς δεν θα φύγει από την χαβούζα, το Ελλαδιστάν του Τσίπρα και του Μητσοτάκη.

"Εστία της παράτυπης μετανάστευσης" είναι τα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων σύμφωνα με απόρρητη ανάλυση της γερμανικής αστυνομίας που επικαλείται ο γερμανικός Τύπος.  
 ΠΗΓΗ: Deutsche Welle       

Ο ρόλος γερμανών αστυνομικών στα ελληνικά σύνορα και οι εντολές της Frontex.

Στην επίσκεψη του υπ. Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Xέρμπερτ Ρόιλ (CDU) την Πρωτομαγιά στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, όπου εδώ και καιρό βρίσκονται Γερμανοί αστυνομικοί από το κρατίδιο εκτελώντας χρέη συνοριοφυλάκων αναφέρονται γερμανικά ΜΜΕ. Οι Γερμανοί αστυνομικοί «βρίσκονται εκεί σε αποστολή κατ´ εντολή της Eυρωπαϊκής Συνοριοφυλακής Frontex με στόχο να αποτρέψουν παράτυπους μετανάστες να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού» αναφέρει στην ιστοσελίδα του το δίκτυο WDR. «Η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους κύριους κόμβους της παράτυπης μετανάστευσης. Επί του παρόντος έχουν τεθεί σε επιφυλακή – κοντά στους Έλληνες υπαλλήλους- και επτά αστυνομικοί από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία» αναφέρει το WDR, σημειώνοντας ότι ο Χέρμπερτ Ρόιλ δήλωσε ότι στο μέλλον ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντίσελντορφ Μάρτιν Νιντεργκεζές οι αρμοδιότητες των Γερμανών αστυνομικών στην ελληνική μεθόριο ποικίλουν: φύλαξη των συνόρων, καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της παράνομης διέλευσης των συνόρων, πάταξη εγκληματικών δραστηριοτήτων στα σύνορα. Ο ίδιος τόνισε μιλώντας στο WRD ότι οι πρόσφυγες θα φιλοξενούνται σε κατάλληλες δομές, θα καταγράφονται, θα ανακρίνονται και θα ταυτοποιούνται, ενώ παράλληλα θα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όπως υπενθυμίζει το WDR «από το 2015 η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχει στείλει στην Ελλάδα 146 αστυνομικούς για υποστήριξη» ενώ σύμφωνα με τον Μάρτιν Νιντεργκεζές «η δουλειά τους είναι εξαντλητική και απαιτητική, οι υπηρεσίες πολύ μεγάλες, αλλά αξίζει τον κόπο».

Ειδομένη, προσφυγικά ίχνη μέσα στη σκόνη

Με αφορμή την επίσκεψη του Χ. Ρόιλ η Süddeutsche Zeitung εστιάζει στην Ειδομένη, εκεί όπου μέχρι σήμερα «βρίσκει κανείς ακόμη ίχνη μέσα στη σκόνη». Ίχνη καθημερινής ζωής από τους «12.000, ίσως 13.000. Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς» που πριν τρία χρόνια ήταν καθηλωμένοι στην Ειδομένη, «όταν η Ευρώπη αποφάσισε να κλείσει τη βαλκανική οδό». «Ήταν φριχτά για εβδομάδες» λέει στην εφημερίδα η Φωτεινή Γκαγκαρίδου, αξιωματικός της ελληνικής συνοριοφυλακής, σημειώνοντας ότι εκείνη η πίεση αποτελεί παρελθόν, εντούτοις δεν είναι σίγουρη αν θα επαναληφθεί το ίδιο στην Ειδομένη. «Είμαστε για όλα προετοιμασμένοι» αναφέρει στην εφημερίδα. Η SZ παρατηρεί ότι πράγματι η κατάσταση έχει αλλάξει στο ενδιάμεσο, δεδομένου ότι από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και μετά φτάνουν στην Ευρώπη λιγότεροι πρόσφυγες, ενώ επίσης η Ευρώπη στηρίζει την ελληνική συνοριοφυλακή.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπ. Εσωτερικών της B. Ρηνανίας-Βεστφαλίας στην περιοχή, η Φ. Γκαγκαρίδου εκτιμά ότι πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό σημαντική είναι και η τεχνογνωσία που φέρνει μαζί της η Frontex. «Πρόκειται για πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί» αναφέρει. Τέλος το δημοσίευμα κλείνοντας παρατηρεί ωστόσο ότι τελευταία η πίεση στη βαλκανική οδό αυξάνεται και πάλι. Το 2018, αναφέρει το δημοσίευμα, ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα αυξήθηκε σε σχέση με το 2017 αγγίζοντας τις 47.000, μόνο 322 μετανάστες επαναπροωθήθηκαν πέρυσι στην Τουρκία, οι ελληνικές αρχές δεν λαμβάνουν αποφάσεις και γι αυτό η γερμανική αστυνομία κάνει έλεγχους σε ελληνικά αεροδρόμια, όπου το 2018 εντοπίστηκαν 6500 άνθρωποι με παράνομα έγγραφα. Την ίδια ώρα 76000 άνθρωποι ζουν σύμφωνα με τον ΟΗΕ στα ελληνικά προσφυγικά κέντρα ενώ καθημερινά έρχονται τέσσερις φορές περισσότεροι μετανάστες από όσους απελαύνονται, σημειώνει κλείνοντας το άρθρο.

«Η εστία της παράτυπης μετανάστευσης»

Kαι το Spiegel φιλοξενεί ρεπορτάζ με το ίδιο θέμα σημειώνοντας ότι «μια από τις κυριότερες παράνομες μεταναστευτικές οδούς προς τη Γερμανία εξακολουθεί να περνά όπως και παλαιότερα από την Ελλάδα. Και Γερμανοί αστυνομικοί προσπαθούν να σταματήσουν τους πρόσφυγες – ωστόσο το έργο αυτό είναι δύσκολο να εκπληρωθεί». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ «η γερμανική αστυνομία σε απόρρητη ανάλυσή της χαρακτηρίζει τα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων ως 'εστία της παράτυπης μετανάστευσης'. Aυτό σημαίνει ότι πάρα πολλοί πρόσφυγες που φτάνουν στα νησιά και από εκεί μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, διασχίζουν στη συνέχεια τα πράσινα σύνορα στη βόρεια Ελλάδα προς τη Δυτική Ευρώπη. Κυρίως προορισμός τους είναι η Γερμανία». Εξ ου και η κινητοποίηση της Frontex, της γερμανικής αστυνομίας, και ειδικότερα της αστυνομίας της B. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που αποτέλεσε την αφορμή της επίσκεψης Ρόιλ. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ: «Το πρόβλημα είναι ότι παρά τη στήριξη της Frontex, η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την προστασία των συνόρων της και συγκεκριμένα η ελληνική αστυνομία. Η οποία δεν είναι μόνο εντελώς επιβαρυμένη, κακώς εκπαιδευμένη και άθλια πληρωμένη, αλλά και καταστροφικά εξοπλισμένη –τόσο που ο υπ. Εσωτερικών της ΒΡΒ Ρόιλ δωρίζει στολές».

Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να εμποδίσει τη φυγή προσφύγων προς τη Γερμανία. «Η Αθήνα βρίσκεται ακόμη σε κρίση, η ανεργία υψηλή, το χρέος πιεστικό. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα η φτώχεια φαίνεται», αναφέρει το Spiegel, συμπληρώνοντας ότι οργανώσεις παροχής βοήθειας περιγράφουν κάθε τόσο πόσο επιβαρυμένη είναι η χώρα από το προσφυγικό και σε πόσο αντίξοες συνθήκες ζουν οι πρόσφυγες. Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι «συχνά πολλοί φεύγουν στη δυτική Ευρώπη με έγγραφα άλλων προσφύγων που διακινούνται μέσω ίντερνετ και πωλούνται ποικιλοτρόπως στην Ελλάδα. Τα έγγραφα αυτά τους επιτρέπουν να επιβιβάζονται χωρίς περαιτέρω ελέγχους σε πτήσεις προς Στοκχόλμη, Φρανκφούρτη ή Άμστερνταμ». Το ρεπορτάζ σημειώνει επικαλούμενο Έλληνες υπαλλήλους, ότι τα παράνομα αυτά ταξίδια οργανώνουν διακινητές που δρουν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
8 σχόλια :

 1. ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ.
  Κάηκε ζωντανή μαζί με το αγέννητο παιδί της στον δολοφονικό εμπρησμό της ΜΑΡΦΙΝ στις 5 Μαΐου 2010… Στη μνήμη της δεν έγινε ούτε ένα συλλαλητήριο. Κανείς δεν έγραψε τραγούδι.
  Ο σύζυγος και η οικογένεια της δεν διεκτραγώδησαν τον πόνο τους στην εκπομπή κανενός μεγαλοκαναλάρχη. Κανένας δημοσιογράφος δεν απαίτησε από τους δικαστές την άμεση προφυλάκιση των δολοφόνων της. Κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν έκανε αφιέρωμα στην στυγερή δολοφονία της.
  Κανένας δεν έκανε δηλώσεις διεθνώς ότι πάταξε το τέρας της ανεξέλεγκτης βίας που οδήγησε στη δολοφονία της. Κανένας δεν συνέλαβε τους δολοφόνους της…
  Κανένας εισαγγελέας δεν βρήκε μάρτυρες που να αποκαλύψουν μέσα σε μια εβδομάδα την εγκληματική συμμορία που την σκότωσε. Κανένας δήμαρχος δεν μετονόμασε οδό στο όνομά της.
  Βλέπετε κανείς δεν ενδιαφερόταν να την κάνει τηλεοπτικό σόου ή να την εκμεταλλευθεί πολιτικά. Γιατί όπως φώναζαν οι δολοφόνοι της προτού πετάξουν τις μολότοφ και την σκοτώσουν: «Να καείτε, να καείτε, στις τράπεζες δουλεύετε».
  ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΧΟΛΗ ΑΘHΝΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.
   Πήγε κάποιος να «σπουδάσει» δημοσιογράφος σε μια ελληνική σχολή δημοσιογραφίας στην Αθήνα και εκεί άκουσε τα βασικά:
   «Τρία πράγματα πρέπει να προσέχουν οι σημερινοί δημοσιογράφοι για να ανέλθουν επαγγελματικά , κοινωνικά και οικονομικά.
   1) Να διαστρεβλώνουν ΠΑΝΤΑ την Αλήθεια κατά τα συμφέροντα του εργοδότη τους.
   2) Να προστατεύουν τους εβραίους ως κόρην οφθαλμού.
   3) Όταν σας ρωτούν για την θρησκεία σας, θα τους απαντάτε: «Ολοκαύτωμα».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΣ: «ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».

  Γνωστός δημοσκόπος που βρέθηκε προσφάτως σε κοινωνική εκδήλωση, ρωτήθηκε για τα ποσοστά των κομμάτων και αφού ο δημοσκόπος ήταν ειλικρινής για τη θέση και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (καθαρά τρίτο κόμμα, με ποσοστά από 9 ως 11%…), ακολούθησε ο εξής διάλογος:
  «Θα είναι πολύ δύσκολη η θέση σας το βράδυ των εκλογών…»
  Δημοσκόπος: «Καθόλου! Κατ’ αρχάς δεν θα υπάρχει στα τηλεοπτικά πάνελ εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, για να μας… στριμώξει. Δεύτερον, δεν πρόκειται να μας ψέξει κανένας δημοσιογράφος για την απόκρυψη των πραγματικών ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Και τρίτον, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που βρεθεί κάποιος να το κάνει, θα επικαλεστούμε τον μεγάλο αριθμό των αναποφάσιστων και την κρυφή ψήφο. Αν δε επιμείνει, εγώ προσωπικά θα πω την αλήθεια. Πως, εφόσον η αποτροπή της ανόδου της ακροδεξιάς, σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι διακηρυγμένος στόχος όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, ήταν δημοκρατικό καθήκον των στελεχών των εταιριών δημοσκοπήσεων να «κοντύνουν» τα δημοσκοπικά ποσοστά των εχθρών της δημοκρατίας, για να χειραγωγήσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούσαν σε ψήφο σε άλλα κόμματα»!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ. ΟΙ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ (ΤΟ ALTER EGO TOY ΤΣΙΠΡΑ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΦΑΣΙΣΤΕΣ». ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ; Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΒΗ.
  Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων για άδεια Κουφοντίνα: Οι απειλές Ρουβίκωνα «κλασική φασιστική μέθοδος».
  Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις πρόσφατες απειλές δικαστικών λειτουργών από τον Ρουβίκωνα με αφορμή την αναμενόμενη απόφαση για το αίτημα του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα περί χορήγησης νέας άδειας από τις φυλακές του Βόλου μετά το εισαγγελικό βέτο.
  Αναλυτικά, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:
  «Στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια για να μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ιδανικό πολίτευμα για όλους και όχι για λίγους. Προχθές εκτοξεύτηκαν βαριές απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας. Για πολύ καιρό τώρα η Ένωσή μας έδειξε αρκετά δείγματα ανεκτικότητας και κατανόησης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας ατόμων και συλλογικοτήτων που έγιναν ακόμα και μέσα σε Δικαστήρια της Χώρας. Αναγνωρίζουμε τόσο το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών όσο και την κοινωνική ανάγκη της νόμιμης διαμαρτυρίας σε κάθε μορφή εξουσίας, φυσικά και της δικαστικής. Ωστόσο η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας. Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο. Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους. Καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΜΙΛΑΝΕ; Την «Δημοκρατία» της οικογενειοκρατίας του Κυριάκου και λοιπών; Την «Δημοκρατία» των μυστικών στοών του Παυλόπουλου; Ή μήπως την «Δημοκρατία» της προδοσίας της Μακεδονίας;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.
   Ένα προφητικό κείμενο είχε επιδώσει ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Δεκέμβριο του 1975. Το 16σέλιδο δακτυλογραφημένο σημείωμα του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο επέδωσε στον τότε πρωθυπουργό, περιελάμβανε υποδείξεις και παρατηρήσεις για την κυβερνητική πολιτική, με αναφορές στην κατάσταση στα Πανεπιστήμια και τον Τύπο μεταξύ άλλων.μΤο έγγραφο εντοπίστηκε στο Αρχείο Καραμανλή. «Απογραφή δυνάμεων στο τέλος του 1975».
   Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του στα βιβλιοπωλεία και στην προσπάθεια της αριστεράς να τα ελέγξει.
   ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ
   Γράφει λοιπόν τον Δεκέμβριο του 1975 ο Κωνσταντίνος Τσάτσος: “Το 80% των Βιβλιοπωλείων διευθύνονται από αριστερούς. Και όταν πουλούν [μη] αριστερά βιβλία δεν τα προβάλλουν στις προθήκες. Σχεδόν τα κρύβουν. Πολλά βιβλιοπωλεία γύρω από το Παν/μιο (τα θεωρούμενα φοιτητικά βιβλιοπωλεία) διαθέτουν κατά τα 90% αριστερά βιβλία. Σωρηδόν μεταφράζονται αριστερά βιβλία και με αυτά τρέφονται οι νέοι. Αφήνω ότι οι Τράπεζες δίνουν διαφημίσεις κυρίως στα αριστερά περιοδικά.”
   Οι επισημάνσεις αυτές του Κωνσταντίνου Τσάτσου επαληθεύησαν πλήρως στον χρόνο και σήμερα όλοι σχεδόν οι εκδοτικοί οίκοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ελέγχονται από τους αριστερούς.
   Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΝΕΑ, ΒΗΜΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ
   Στην συνέχεια του κειμένου του ο Κωνσταντίνος Τσάτσος τονίζει: “Ο διευθύνων τις δημόσιες σχέσεις στην Εθνική Τράπεζα και σε όλα τα παρακλάδια της είναι σαρξ εκ σαρκός του Βήματος.
   Αντιθέτως το καλλίτερο ανωτέρου επιπέδου περιοδικό που κυκλοφορεί από 5 ετών στην Ελλάδα ζη από ψιχία, ενώ θα μπορούσε να γίνη το βασικό όργανο αντιστάσεως κατά του αριστερισμού. Ο χειρισμός σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ δύσκολος. Διότι δεν μπορούν να αγνοηθούν οι καλοί αριστεροί. Αλλά δεν πρέπει να αγνοούνται και οι μη αριστεροί που, δυστυχώς, είτε είναι αδιάφοροι, μοναχικοί και υπερόπτες, είτε κιοτεμένοι.”

   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. Ο λαϊκισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας. Παναγιώτης Χ. Δούμας

  Είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθύνοντας ευχές για την Ανάσταση του Κυρίου:
  «…το άφατο Θαύμα και το ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου να φωτίζει τους Πολίτες της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, ώστε με την ετυμηγορία τους να υπερασπισθούν το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα έναντι των μορφωμάτων λαϊκισμού και ρατσισμού που το επιβουλεύονται, έχοντας πάντα κατά νου ότι αυτά επιβουλεύονται, κατ’ ουσίαν και κατ’ αποτέλεσμα, τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.»
  Αν ήμουν εγώ στη θέση του, πολύ πιθανόν να έκανα σχεδόν την ίδια δήλωση. Ξέρετε, εμείς οι ευρωσκεπτικιστές, είμαστε οι μόνοι που αγαπούν πραγματικά την Ευρώπη. Εκείνος όμως; Από πού κι ως πού; Κάποιος που υπερασπίζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη σημερινή της μορφή και με την ατζέντα που αυτή προσπαθεί να προωθήσει, πώς μπορεί να αποκαλεί τους διαφωνούντες ρατσιστές και λαϊκιστές; Πώς μπορεί, όταν ο μόνος πραγματικός ρατσισμός είναι αυτός εις βάρος των γηγενών Ευρωπαίων, ενώ ο βέβαιος λαϊκισμός προέρχεται απ’ όσους έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι ο γάιδαρος πετάει – βλ. μετριοπαθές Ισλάμ;
  Κίνδυνος για τον Άνθρωπο
  Όταν μας σκοτώνει καθημερινά η κυβέρνηση που τον εξέλεξε και ο ίδιος στηρίζει με συνέπεια, ώντας ο μόνος ίσως που θα μπορούσε να δώσει τέλος στον κόκκινο ζυγό που βιώνουμε, πώς μπορεί να μιλά για ανθρωπιά;
  Πόσο ανθρώπινο είναι να συναινείς στον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου έθνους μέσω ανηλεούς φορολόγησης, που ως μοναδικό στόχο έχει να εξαθλιώσει την πάλαι ποτέ μεσαία τάξη του και να το θέσει υπό την ομηρία ενός αναποτελεσματικού, διεφθαρμένου και σπάταλου αριστερού κράτους, που δεν ανταποδίδει το παραμικρό απ’ όσα εισπράττει;
  Πώς μπορεί να μιλά για τον Άνθρωπο, όταν σιγεί, βλέποντάς τον ανυπεράσπιστο έναντι φυσικών καταστροφών, αλλά και έναντι του εγκλήματος και του κύματος περιφρόνησης της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας που ανεμπόδιστα σκεπάζει την πατρίδα μας;
  Κίνδυνος για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία
  Τι θα πει ακριβώς «Ευρωπαϊκή Δημοκρατία»; Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Ψηφίζουμε αυτούς που στις Βρυξέλλες αποφασίζουν για τις τύχες μας και δεν το ξέρουμε; Τον κ. Αβραμόπουλο, τον ιεραπόστολο του εποικισμού της Ευρώπης από μουσουλμάνους, τον ψηφίσαμε; Μήπως αυτή η «Δημοκρατία» των δοτών, τρέμει στη σκέψη ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους αιρετούς, τους πραγματικούς εκφραστές της δημοκρατίας δηλαδή;
  Και πόσο θεσμικά πρέπον είναι, να υπαινίσσεται ένας Πρόεδρος ότι είναι ρατσιστές και λαϊκιστές, όσοι αντιτίθενται στον αναμφισβήτητα αυταρχικό και ανεξέλεγκτο μηχανισμό που έχει στηθεί στις Βρυξέλλες από μία δράκα γραφειοκρατών;
  Πόσο δημοκρατική είναι αυτή η συντονισμένη επίθεση που οι Ευρωπαίοι πολίτες δέχονται από θρασείς πολιτικούς νάνους, που δε διστάζουν να προεξαγγέλλουν πανηγυρικά την λογοκρισία, να καθυβρίζουν, να δαιμονοποιούν και να περιθωριοποιούν οιονδήποτε – έθνη ολόκληρα, αν χρειαστεί - αντιτίθεται στα ιδεοληπτικά οράματά τους;
  Κίνδυνος για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό
  Όταν απειλείται περισσότερο από ποτέ η χριστιανική πίστη, όταν καταπιέζεται περισσότερο από ποτέ η ελευθερία του λόγου, όταν απειλείται η αξιοπρέπεια της γυναίκας, όταν η τέχνη λογοκρίνεται, όταν ο τρόπος ζωής μας βιάζεται και όταν ο πολιτισμός κάποιων άλλων επιβάλλεται, για ποιον πολιτισμό μιλά ο Πρόεδρος;
  Καλό θα ήταν ο κ. Παυλόπουλος να συνεχίσει να σιγεί. Το ξέρει καλύτερα το άθλημα.
  *Ο Παναγιώτης Δούμας είναι επιχειρηματίας, επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΕΘΝΟΣ+ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νότιο Τομέα της Περιφερείας Αττικής με το συνδυασμό Δημιουργία του Θάνου Τζήμερου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Άγκυρα: «Θα μετατρέψουμε σε τουρκική λίμνη Αιγαίο & Αν. Μεσόγειο με τους S-400».
  Η τουρκική εφημερίδα yeni safak, φερέφωνο του ΡΤ.Ερντογάν "εκπέμπει" διαρκώς πολεμικά μηνύματα με αποκορύφωμα το σημερινό της πρωτοσέλιδο σύμφωνα με το οποίο το "Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος θα μετραταπούν σε τουρκικές λίμνες".
  Το δημοσίευμα της έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο εκδότης της εφημερίδας είναι σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν, συνεπώς ότι γράφει εκπορεύεται απευθείας από τον πρόεδρο της Τουρκίας.
  Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως:
  "Οι S-400 θα εμποδίσουν τους Ελληνες να καταλάβουν τα νησιά μας.
  H περιοχή θα θωρακιστεί και οι Ελληνες θα μείνουν μακριά.
  Ετσι θα διασφαλίσουμε την κυριαρχία μας".
  Οι Τούρκοι δημοσιεύουν και χάρτες με την εμβέλεια των S-400 με τους οποία δείχνουν πως θα μετατρέψουν τις δύο αυτές περιοχές, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειος, σε τουρκικές "λίμνες".

  «Όπλο ολέθρου» εντάσσεται στις τουρκικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες στον Έβρο.

  Δυνατότητα καταστροφής από ασφαλείς αποστάσεις όλων των ελληνικών αρμάτων μάχης, ακόμα και των Leopard-2HEL, αποκτούν τα τουρκικά άρματα μάχης με πυροβόλο των 120 χλστ. σε μία εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη σε ότι αφορά τις στρατηγικές δυνατότητες του τουρκικού Στρατού, απέναντι στον Ελληνικό Στρατό!
  Η δυνατότητα θα αποκτηθεί εντός ενός χρόνου από σήμερα με την έναρξη παραγωγής και την ένταξη στις τουρκικές μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες του Εβρου των κατευθυνόμενων με λέιζερ αντιαρματικών πυραύλων Konus των 120 χλστ., ακτίνας δράσης 5 χλμ. οι οποίοι θα εκτοξεύονται από τα πυροβόλα των τουρκικών αρμάτων LEO2A4, M60T Sabra και φυσικά από το νέο άρμα μάχης ALTAY το οποίο έχει ξεκινήσει να παράγεται και οι πρώτες μονάδες του θα παραδοθούν, μετά από τις τελικές δοκιμές αποδοχής στον τουρκικό Στρατό την άνοιξη του 2020!
  Το όπλο που δημιουργεί στρατηγικό πλεονέκτημα στις τουρκικές τεθωρακισμένες μεραρχίες θα κατασκευάζεται εγχωρίως από την ΜΚΕΚ (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu), ενώ την τεχνογνωσία την προσφέρει η ουκρανική εταιρεία SpetsTechnoExport, μέλος της ουκρανικής κρατικής επιχείρησης αμυντικής παραγωγής UkrOboronProm.
  Το βλήμα Konus ήδη παράγεται στην Ουκρανία και η έκδοση στα 120 χλστ. πρόκειται για προσαρμογή του στις τουρκικές ανάγκες των πυροβόλων των 120 χλστ. που είναι το στάνταρντ ΝΑΤΟϊκό διαμέτρημα, αντί για το διαμέτρημα των 125 χλστ. των ουκρανικών αρμάτων μάχης.
  Ζ.Π.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΝΟΥΝ ΝΕΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ UH-60 ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ OH-58D, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ, ΤΟΥ 1970…
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…
  Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ η πώληση στην Τσεχία επιθετικών ελικοπτέρων τύπου ΑΗ-1Ζ στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της κεντροευρωπαϊκής χώρας.
  Η πιθανή πώληση αφορά συνολικά τέσσερα ελικόπτερα ΑΗ-1Ζ οκτώ κινητήρες T700-GE-701D, οκτώ συστήματα GPS/INS/PPS της εταιρείας Honeywell και 14 αντιαρματικούς πυραύλους AGM-114 Hellfire. Η συνολική αξία του προγράμματος θα φτάσει τα 205 εκατ. δολάρια.
  Εκτός από τα τέσσερα ελικόπτερα ΑΗ-1Ζ η Τσεχία πρόκειται να αγοράσει από τις ΗΠΑ με χρηματοδότηση FMS και 12 μεταφορικά ελικόπτερα τύπου UH-60M Black Hawk συνολικής αξίας 800 εκατ. δολαρίων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...