Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ: "ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ, ΑΝ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ".


 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΗΣ  ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ:  «Η Συνθήκη δεν προβλέπει ειδική διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθούν τα κράτη μέλη όταν δέχονται ένοπλη επίθεση.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί εναπόκειται στην αρμοδιότητα του κράτους μέλους που δέχεται την επίθεση».

 «Οι εκλογές δίνουν μεν την εντύπωση της Δημοκρατίας, αλλά η ψήφος των ανθρώπων δεν αλλάζει τις πολιτικές που ευνοούν τις ελίτ. Ως εκ τούτου, η βούληση του λαού είναι ανύπαρκτη – ουδέποτε εφαρμόζεται».


Φρειδερίκος  Β΄,  βασιλιάς  της  Πρωσίας:  «Διπλωματία άνευ  όπλων, είναι μουσική άνευ οργάνων».


ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»; 


Έκθετους αφήνει με τον πλέον επίσημο τρόπο η αρμόδια επίτροπος Μογκερίνι όλους όσους στην χώρα μας αφελώς υποστηρίζουν ότι η δήθεν παραμονή μας στην ΕΕ διασφαλίζει την άμυνα της χώρας μας έναντι τρίτων, με την συνδρομή υποτίθεται των άλλων μελών της ΕΕ στην περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης σε βάρος μας.

«Το άρθρο 42 παράγραφος 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ)
  περιλαμβάνει πτυχές των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων ενός κράτους μέλους όταν δεχθεί ένοπλη επίθεση. Η υποχρέωση παροχής βοήθειας και συνδρομής κατόπιν αιτήματος δυνάμει του άρθρου 42 παράγραφος 7 πρώτο εδάφιο της ΣΕΕ εναπόκειται στα κράτη μέλη και αναγνωρίζει τον ειδικό χαρακτήρα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας ορισμένων κρατών μελών».

Στις 30 Μαρτίου 2018, η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους  ρώτησε  την  Υπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικών της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι :

1)Ποια διαδικασία οφείλει να ακολουθήσει ένα κράτος μέλος σε περίπτωση που δεχθεί ένοπλη επίθεση από τρίτο — συνδεδεμένο με την ΕΕ — κράτος;
α) στην περίπτωση που το κράτος μέλος είναι και μέλος του ΝΑΤΟ και
β) στην περίπτωση που το κράτος μέλος δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ
2) Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Επιτροπή για την ενεργοποίηση και εφαρμογή των ως άνω διατάξεων της Συνθήκης;
3) Ποιες συγκεκριμένες μορφές, πέραν της αυτονόητης στρατιωτικής, δύναται να λαμβάνει η αποστολή συνδρομής της ΕΕ;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΗΣ  ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ:  «Η Συνθήκη δεν προβλέπει ειδική διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθούν τα κράτη μέλη όταν δέχονται ένοπλη επίθεση.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί εναπόκειται στην αρμοδιότητα του κράτους μέλους που δέχεται την επίθεση».

Η Φεντερίκα Μογκερίνι είναι Ιταλίδα πολιτικός, η οποία επί του παρόντος κατέχει το αξίωμα της Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Ἡ κατ’ ἐπίφασιν Δημοκρατία
Βιλιάρδος Βασίλης,  ΦΙΛΟΝΟΗ

 Υπενθυμίζουμε πως στις χώρες της Δύσεως οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να αλλάξουν τις πολιτικές, μέσα από τις εκλογές – επειδή οι κυριαρχούσες ελίτ ελέγχουν όποιον τις κερδίσει. Οι εκλογές δίνουν μεν την εντύπωση της Δημοκρατίας, αλλά η ψήφος των ανθρώπων δεν αλλάζει τις πολιτικές που ευνοούν τις ελίτ. Ως εκ τούτου, η βούληση του λαού είναι ανύπαρκτη – ουδέποτε εφαρμόζεται. Με ακόμη πιο απλά λόγια, οι ελίτ ουσιαστικά «αγοράζουν» τις εκλογές, χωρίς σχεδόν κανέναν περιορισμό – ενώ οι μάζες έχουν την ψευδαίσθηση πως επιλέγουν οι ίδιες τις κυβερνήσεις τους, παραπλανημένες από τις σκηνοθετημένες τηλεοπτικές ή άλλες αντιπαραθέσεις των εμμίσθων από τις ελίτ πολιτικών.
Στα πλαίσια αυτά, «δημοκρατία» σημαίνει σήμερα μία εκλεγμένη ολιγαρχία οικονομικών και πολιτικών ελίτ – στην οποία οι κεντρικοί τομείς της κοινωνίας και ιδιαίτερα η Οικονομία, δεν υφίστανται ουσιαστικά κανέναν δημοκρατικό έλεγχο και λογοδοσία. Την ίδια στιγμή, μεγάλα τμήματα της κοινωνικής οργανώσεως της δικής μας ζωής, ευρίσκονται εκτός της δημοκρατικής σφαίρας – ενώ η «ελευθερία» είναι συνώνυμη με την ελευθερία των οικονομικά ισχυρών, κρατών ή ατόμων και ουδενός άλλου. Για παράδειγμα, η Γαλλία είναι ελεύθερη, ενώ η Ελλάδα ασφαλώς όχι – αφού έχει μετατραπεί σε γερμανική αποικία.
Στην ουσία λοιπόν η δημοκρατία συρρικνώθηκε σε ένα εκλογικό θέατρο, όπου ο πληθυσμός εν αγνοία του μπορεί να επιλέξει μόνο μέσα από ένα δεδομένο «φάσμα ελίτ» – οπότε η πραγματική δημοκρατία αντικαταστάθηκε από την ουτοπία της δημοκρατίας, ο ελεύθερος δημόσιος διάλογος αντικαταστάθηκε από την διαχείριση της κοινής γνώμης και από τον εκφοβισμό, ενώ η κατευθυντήρια αρχή του υπευθύνου Πολίτη αντικαταστάθηκε από το νεοφιλελεύθερο ιδεώδες του πολιτικά απαθούς καταναλωτή.
Όσον αφορά τώρα στο Διεθνές Δίκαιο, οι οικονομικά ή στρατιωτικά ισχυροί επιδιώκουν απλά να εξασφαλίσουν την συγκατάθεση ή την ανεκτικότητα των λαών, για την άσκηση βίας – οικονομικής όπως στην περίπτωση της Ελλάδος με τα μνημόνια και την Μακεδονία ή στρατιωτικής όπως στην πρώην Γιουγκοσλαυΐα, στο Ιράκ κοκ. Τις ενέργειες τους δε αυτές τις χαρακτηρίζουν πλέον ως «πραγματιστική πολιτική» (Real Politic) – εντός των πλαισίων της οποίας διαπρέπει τα τελευταία χρόνια, μετά την αντιστροφή του δημοψηφίσματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Με απλά λόγια, κυριαρχεί ξανά το δίκαιο του ισχυροτέρου, σε συνδυασμό με τη «δημοκρατία των ελίτ» – με μοναδικό αδύναμο σημείο τους τον μη διατεταγμένο χώρο του δημοσίου διαλόγου, κυρίως των μέσων κοινωνικής δικτυώσεως που μπορούν να προκαλέσουν είτε εξεγέρσεις, όπως αυτή των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, είτε την άνοδο των εκτός του συστήματος κομμάτων που υπό άλλες προϋποθέσεις είναι εντελώς αδύνατη.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ. ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΞΕΨΥΧΗΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ, Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ! ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΘΑ ΚΛΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; 


 ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ  ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ». 


ΤΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΘΕΜΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ: «ΓΙΝΕΤΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ».   OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΑΠΕΙΛΗ. ΜΕΓΑΛΟ, ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΟ ΤΕΡΑΣ ΑΥΤΟΣ Ο «ΦΑΣΙΣΜΟΣ». ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΟΝ ΒΑΡΑΝΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥ...


 Η ΑΛΒΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΘΑ ΛΥΝΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.


 ΤΣΙΠΡΑ, ΦΙΛΗ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ: «ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΟΥ». «et qui partonn au crime, en deviant comlice». ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ


 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.  


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ.


5 σχόλια :

 1. ΟΙ ΙΟΥΔΑΪΚΟΙ New York Times: «ΟΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ».
  "Το 73% των συζύγων γυναικών που έχουν συντηρητικές αξίες για τις σχέσεις των φύλων και παρακολουθούν τακτικά θρησκευτικές λειτουργίες με τους συζύγους τους έχουν υψηλής ποιότητας γάμους", γράφουν οι ερευνητές W. Bradford Wilcox, Jason S. Carroll και Laurie DeRose στους New York Times.

  Η έκθεση με τίτλο “The Ties That Bind: Is Faith a Global Force for Good or Ill in the Family?” ("Οι δεσμοί που δεσμεύουν: είναι η πίστη μια παγκόσμια δύναμη για τις καλές ή τις άσχημες στιγμές στην οικογένεια;") δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Σπουδών και το Ίδρυμα Wheatley.
  Οι Αμερικάνες σύζυγοι που είναι στη μέση, τόσο θρησκευτικά όσο και ιδεολογικά, καθώς και οι κοσμικές συντηρητικές σύζυγοι, είναι λιγότερο πιθανό να βιώσουν γάμους υψηλής ποιότητας:

  Υποπτευόμαστε ότι ένα μέρος της σχετικής δυστυχίας τους, σε σύγκριση με τις θρησκευτικές συντηρητικές συζύγους, είναι ότι δεν απολαμβάνουν την κοινωνική, συναισθηματική και πρακτική υποστήριξη για οικογενειακή ζωή που παρέχεται από μια εκκλησία, ένα τζαμί ή μια συναγωγή.
  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, Ο ΠΑΠΑΣ: «Καταδίκασε τον εθνικισμό (που δεν θέλει το καλό μας) και έκανε έκκληση για παγκόσμια διακυβέρνηση (που θέλει το καλό μας)».
  ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καιρὸς νὰ ἐλεγχθῇ καὶ νὰ παταχθῇ ἡ δικτατορία τῆς πολιτικῆς ὀρθότητος
  21 Μαΐου 2019 Φιλονόη Ἐξοργισμένος Ἕλλην
  Δὲν συνηθίζω νὰ ἐπαινῶ τὸν πορτοκαλὴ «daddy» οὔτε τοὺς Ἀμερικανοὺς γενικὰ ἀλλὰ ἐδῶ θὰ κάνω μίαν ἐξαίρεση. Ὁ Λευκὸς Οἴκος ἐδημιούργησε ἕναν ἰστότοπο ὅπου ἀδικημένοι χρῆστες, τιμωρημένοι ἀπὸ τὴν ὀρθοπολιτικὴ παράνοια τοῦ φέισμπουκ καὶ τῶν ἄλλων δικτύων, θὰ μποροῦν νὰ ὑποβάλουν ἐγγράφως τὰ παράπονά τους. Οἱ NY Times καὶ τὰ ὑπόλοιπα μήντια τοῦ λίμπεραλ κατεστημένου ἤδη στάζουν χολὴ γιὰ αὐτὴ τὴν πρωτοβουλία, τὴν ὁποία ἀποδίδουν, μέσα στὴν ἰδεολογική τους τύφλωση, σὲ μικροπολιτικὲς κινήσεις τακτικῆς του Ἀμερικανοῦ προέδρου μὲ ὁρίζοντα τὴν ἐπανεκλογή του. Παραθέτω μεταφρασμένο αὐτὸ τὸ πολὺ σημαντικὸ κείμενο στὴν ἀρχικὴ σελίδα τοῦ ἰστοτόπου:
  «Οἱ πλατφόρμες τῶν κοινωνικῶν δικτύων ὀφείλουν νὰ προωθοῦν τὴν ἐλευθερία τοῦ λόγου. Καὶ ὅμως πάρα πολλοὶ Ἀμερικανοὶ ἔχουν δῆ τοὺς λογαριασμούς τους νὰ ἀναστέλλονται, νὰ ἀφαιρῶνται καὶ νὰ καταγγέλλονται δολίως γιὰ ἀσαφεῖς «παραβιάσεις» τῶν πολιτικῶν χρήσεως. Ὅποιες καὶ ἂν εἶναι οἱ ἀπόψεις σου, ἐὰν ὑποπτεύεσαι ὅτι πολιτικὲς προκαταλήψεις προεκάλεσαν μίαν τέτοια ἐνέργεια ἐναντίον σου, μοιράσου τὴν ἱστορία σου μὲ τὸν πρόεδρο Τρᾶμπ»
  Ὅσο ἐπικίνδυνη εἶναι ἡ ὑπερβολικὴ συγκέντρωσις ἰσχύος στὰ χέρια ἑνὸς κράτους, ἄλλο τόσο καὶ περισσότερο εἶναι ἡ ὑπερβολικὴ συγκέντρωσις ἰσχύος στὰ χέρια ἰδιωτῶν. Οἱ Ἡνωμένες Πολιτεῖες ἔχουν μακρὰ θεσμικὴ παράδοση κοινωνικῆς ἀμύνης ἐνάντια σὲ τέτοια φαινόμενα καταχρήσεως ἐξουσίας: οἱ ἀντιμονοπωλιακοὶ νόμοι (anti-trust laws) εἶναι μία συλλογὴ ὁμοσπονδιακῶν καὶ πολιτειακῶν νομοθετικῶν παρεμβάσεων ποὺ ῥυθμίζουν μὲ τρόπο ἀναγκαστικὸ τὴν συμπεριφορὰ καὶ τὴν ὀργάνωση τῶν μεγάλων ἐπιχειρήσεων, μὲ σκοπὸ τὴν δημιουργία συνθηκῶν δικαίου ἀνταγωνισμοῦ καὶ τὴν προστασία τῶν δικαιωμάτων τοῦ καταναλωτοῦ. Πηγαίνουν πίσω στὶς τελευταῖες δεκαετίες τοῦ 19ου αἰῶνος. Ὁ γερουσιαστὴς John Sherman, εἰσηγητὴς τῆς Sherman Antitrust Act τοῦ 1890, τὸ ἔθεσε ὡς ἑξῆς: «ἐφ’ ὅσον οὐδέποτε θὰ ἀνεχθοῦμε ἕναν βασιλέα ὡς πολιτικὴ ἐξουσία, ἔτσι δὲν πρόκειται νὰ ἀνεχθοῦμε ἕναν βασιλέα στὸν τομέα τῆς παραγωγῆς, τῶν μεταφορῶν, τοῦ ἐμπορίου ἢ σὲ ὁ,τιδήποτε ἄλλο ἀπὸ τὰ ἀναγκαία της ζωῆς».
  Τὰ κοινωνικὰ δίκτυα καὶ προπάντων τὸ φέισμπουκ, εἰδικὰ μετὰ τὴν ἐξαγορὰ ἀπὸ αὐτὸ τοῦ Instagram καὶ τοῦ WhatsApp, εἶναι μονοπωλιακοὶ γίγαντες μὲ συνθλιπτικὴ καὶ ἀσύλληπτο ἐξουσία ἐπάνω στὶς ζωές μας. Γιὰ πολλοὺς ἀπὸ ἐμᾶς τὸ φέισμπουκ πλέον «εἶναι» τὸ ἴδιο τὸ ἴντερνετ. Ὅπως ὅλες οἱ ἐπιχειρήσεις ἀναλόγου μεγέθους καὶ ἰσχύος, ἔχει πάψη πρὸ πολλοῦ νὰ εἶναι ἕνας ἁπλὸς ἰδιώτης• συγκαταλέγεται σὲ αὐτὸ ποὺ στὴν θεωρία ὀνομάζουμε «δημόσιες ἐξουσίες». Αὐτὴ ἡ τρομακτικὴ ἰσχὺς πρέπει νὰ καμφθῇ καὶ νὰ τσακισθῇ, ἰδίως ὅταν χρησιμοποιεῖται μὲ τόσο θρασὺ καὶ ἀπροκάλυπτο τρόπο, ὑπὸ συνθῆκες πλήρους ἀδιαφανείας, γιὰ τὴν ἐπιθετικὴ προώθηση μίας συγκεκριμένης ἰδεολογικῆς ἀτζέντας, ἀκραία μισαλλοδόξου καὶ δυσανεκτικῆς πρὸς ὁ,τιδήποτε διαφορετικὸ ἀπὸ τὴν δική της μονοτροπία. Ἐλλείψει ἄλλου ἰσχυροῦ παράγοντος ποὺ θὰ βάλη ἕνα φρένο σὲ αὐτὴ τὴν καταδυνάστευση, ὁ ῥόλος αὐτὸς πέφτει ἀναγκαστικὰ στοὺς ὤμους τοῦ κράτους.
  Δὲν ξέρω ἐὰν θὰ περπατήσῃ ἡ πρωτοβουλία Τρῶμπ, κατὰ πόσον θὰ ἐμφανίση χειροπιαστὰ ἀποτελέσματα ἢ θὰ ἀποδειχθῆ ἕνα ἐκλογικίστικο πυροτέχνημα. Ὅμως ἡ ἀξία της, ἔστω σὲ συμβολικὸ ἐπίπεδο, εἶναι μεγάλη. Μακάρι νὰ περάσῃ τὸν Ἀτλαντικὸ καὶ ὁ ἀντιμονοπωλιακὸς ἀγών νὰ ἀποκτήςῃ τὰ χαρακτηριστικὰ ἑνὸς αὐθεντικοῦ λαϊκοῦ κινήματος χειραφετήσεως, ποὺ δὲν θὰ ἐπαφίεται μόνο σὲ ἄνωθεν πρωτοβουλίες ἀλλὰ θὰ διεκδικήση δυναμικὰ τὴν ἐλευθέρα πρόσβαση στὸ διαδίκτυο, ἕναν οἰονεῖ κομμουνιστικὸ -μὴ φοβάσθε τὴν λέξη- χῶρο ἰσότητος καὶ ἰσηγορίας. Πρὸς τὸ παρόν, μόνο ῥοχάλες στοὺς δούλους ποὺ ἀναμασσοῦν τὸ ἄθλιο φιλελέδικο κλισὲ «ἐὰν δὲν σοὺ ἀρέσουν οἱ κανόνες τοῦ φέισμπουκ βγὲς ἀπὸ αὐτὸ ἢ φτιᾶξε δικό σου φέισμπουκ».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάτι περίεργο συμβαίνει στην τεράστια κόκκινη κηλίδα του πλανήτη Δία.
  Ερασιτέχνες αστρονόμοι σε όλο τον όσμο παρατηρούν με απορία ένα περίεργο φαινόμενο που εκτυλίσσεται στα όρια της μεγάλης κόκκινης κηλίδας στον πλανήτη Δία.
  Η γιγαντιαίων διαστάσεων κηλίδα, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια τεράστια καταιγίδα που βρίσκεται 22 μοίρες νότια του ισημερινού του γίγαντα του ηλιακού μας συστήματος.
  Η καταιγίδα είναι τόσο μεγάλη ώστε θα μπορούσαν να «χωρέσουν» μέσα σε αυτή 2-3 πλανήτες σαν τη Γη.
  Αυτό έχει παρατηρηθεί είναι πως η κηλίδα αυτή αρχίζει και «ξετυλίγεται» κατά κάποιο τρόπο καθώς ένα μεγάλο ρεύμα αερίων φαίνεται πως αποσπάται από αυτή.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η FRONTEX στέλνει δυνάμεις στην Αλβανία για να σταματήσουν τις ροές παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα.
  Δεν έχει προηγούμενο ο διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό.
  Αν και δεν αποτελεί μέλος της ΕΕ, η Αλβανία υπέγραψε συμφωνία με τον FRONTEX για την παρακολούθηση των ελληνοαλβανικών συνόρων(!), εκ μέρους της ΕΕ σημειώνει η αλβανική abc, κατατάσσοντας τη χώρα μας σε "τριτοκοσμικό" επίπεδο.
  Αυτό γιατί τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ τώρα είναι τα... αλβανικά.
  Πενήντα άτομα της FRONTEX σε αρχική φάση θα εγκατασταθούν στα σημεία διέλευσης των συνόρων, προκειμένου να σταματούν τους παράνομους μετανάστες τους προερχόμενους από την Ελλάδα, που χρησιμοποιούσαν τα αλβανο-ελληνικά σύνορα προκειμένου να προωθηθούν στην Ευρώπη.
  Όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, που μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο οι παράνομοι μετανάστες τώρα θα πρέπει να σκεφθούν δύο φορές τώρα να τα διαβούν, όπως σημειώνεται.
  Με άλλα λόγια η ΕΕ αναγκάζεται να θωρακίσει τα εξωτερικά της σύνορα με την Αλβανία που δεν είναι μέλος της, για να σταματήσει τις ροές των παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα (που... είναι μέλος) η οποία ως γνωστόν δεν κάνει το παραμικρό για να σταματά η ίδια τις αθρόες παράνομες εισόδους μεταναστών στο έδαφός της.
  Μάλσιτα όπως σημειώνεται στα Τίρανα για την υπογραφή της συμφωνίας παρευρίσκονταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο επικεφαλής της αποστολής Frontex, Φαμπρίς Λεγγέρι.
  Στην υπογραφή της συμφωνίας στα Τίρανα, πραγματοποιήθηκε σχετική τελετή στην οποία ήταν παρόντες 50 αξιωματικοί του FRONTEX, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνόρων και Ακτοφυλακής.
  Στη διάρκεια της τελετής, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η αποστολή FRONTEX στην Αλβανία, αποτελεί ένδειξη ενδιαφέροντος της ΕΕ για τη χώρα.
  Ο Επίτροπος της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαίνεσε το έργο και τη βούληση των αλβανικών αρχών να σταματήσουν τη ροή μεταναστών (σημ. προφανώς από την Ελλάδα) προς στις χώρες της ΕΕ, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.
  Ο Αβραμόπουλος ζήτησε να αξιολογηθούν θετικά οι μεταρρυθμίσεις της χώρας πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
  «Από τον περασμένο Ιούνιο, η Αλβανία σημείωσε πρόοδο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της κάνναβης, και αυτό πρέπει να αναγνωρισθεί», δήλωσε ο Αβραμόπουλος.
  Σύμφωνα, εξάλλου, με τον υπουργό Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι, η συνδρομή του FRONTEX συμβάλλει άμεσα στις περιορισμένες δυνατότητες των αστυνομικών δυνάμεων του κράτους.
  Έτσι τώρα τα σύνορα της ΕΕ είναι... θωρακισμένα, αφού ο τελικός στόχος είναι ο όποιος παράνομος μετανάστης που μπαίνει ανενόχλητος στην Ελλάδα, να παραμένει και εδώ μόνιμα.
  Όσο για τους Αλβανούς παράνομους που εισέρχονται στην Ελλάδα, εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο δρόμος είναι ανοικτός.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «Δεν δικαιολογείται η χώρα μας να εισάγει τομάτες το καλοκαίρι από την Γερμανία και το Βέλγιο»…
  Ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός του Τσίπρα και ο σοσιαλφιλελευθερισμός της Ν.Δ. Μασονίας του Ρότσιλντ πως κατάντησαν την Ελλάδα. Ακριβώς σαν το ανέκδοτο του εφαρμοσθέντος κομμουνισμού στην Σαχάρα, που τον τρίτο χρόνο της εφαρμογής του άρχισαν στην Σαχάρα την εισαγωγή άμμου…
  https://kinisienergoipolites.blogspot.com
  Εκτιμάτε πως σημαντικός παράγοντας εξόδου της χώρας από την κρίση είναι και οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες;
  Απ: Σίγουρα τα θερμοκήπια αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές εντατικές καλλιέργειες στη χώρα μας και οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν επενδύσει στον τομέα των θερμοκηπίων θεωρώ πως έχουν σημαντική ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο βέβαια και το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες της χώρας μας επενδύουν στον τομέα αυτό. Έτσι, πιστεύω πως θα θερμοκήπια αποτελούν μία διέξοδο από την κρίση καθώς, πέρα από το γεγονός ότι οι θερμοκηπιακές επιχειρήσεις προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας, συμβάλουν στην μείωση των εισαγωγών και φυσικά στην αύξηση των εξαγωγών της χώρας μας.
  Δεν δικαιολογείται η χώρα μας να εισάγει τομάτες το καλοκαίρι από τους βόρειους γείτονές μας, από την Γερμανία και το Βέλγιο, θα πρέπει να δοθούν περισσότερα κίνητρα για την ανάπτυξη του τομέα των θερμοκηπίων και να εξασφαλιστεί η αυτάρκειά μας σε λαχανοκομικά προϊόντα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  *Ο Δρ Νικόλαος Κατσούλας είναι, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εξειδικεύεται στον έλεγχο του μικροκλίματος των θερμοκηπίων και γενικότερα των γεωργικών κτιρίων.
  Ασχολείται ερευνητικά με θέματα σχετικά με το σχεδιασμό των θερμοκηπίων και των υδροπονικών συστημάτων, με την μέτρηση και προσομοίωση της διαπνοής των φυτών και τη διαχείριση της άρδευσης, της λίπανσης και του κλίματος σε θερμοκήπια. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 40 ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.
  Το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εργάζεται συστηματικά στο τομέα αυτό της ανάπτυξης των θερμοκηπίων στην Ελλάδα, τόσο μέσω της εκπαίδευσης των φοιτητών και της ανάπτυξης δεξιοτήτων σε αποφοίτους όσο και μέσω της έρευνας σε θέματα που αφορούν τον τομέα των θερμοκηπίων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...