Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019

15ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΡΟΜΠΟΤ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.

Ο Δημήτρης ασχολήθηκε με τη ρομποτική για πρώτη φορά σε ηλικία 11 ετών και μόλις τρία χρόνια αργότερα κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μόνος του έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων, κερδίζοντας επάξια έπαινο και το 2ο βραβείο του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής.

 

 15χρονος Καβαλιώτης έφτιαξε ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη

Πηγή: anonymoigr.blogspot.com

Νεαρός από την Καβάλα κατάφερε να κατασκευάσει ρομπότ με μικρό κόστος, με αποτέλεσμα να χαίρει εκτίμησης από την τεχνολογική και επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Χατζής δημιούργησε μόνος του ένα απίστευτο ανθρωποειδές με 500 ευρώ. Είναι ένας από τους έξι στον πλανήτη που έχουν κατασκευάσει InMoov ρομπότ
Για τον Δημήτρη Χατζή η Πέμπτη θα μπορούσε να είναι η πρώτη ημέρα της νέας του ζωής αν ο ίδιος δεν ήταν τόσο σεμνός και μαζί με την οικογένεια του δεν πατούσαν τόσο γερά στα πόδια τους.
Και τις τρεις φορές που ανέβηκε στο βήμα της κατάμεστης αίθουσας του ξενοδοχείου Intercontinental, oπου η Λέσχη Επιχειρηματικότητας απένειμε τα βραβεία Κούρος, ήταν αυτός που κέρδισε το πιο έντονο και το πιο διαρκές χειροκρότημα από ότι καταξιωμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι επίσης βραβεύονταν όπως ο Αριστοτέλης Παντελιάδης της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ και ο φαρμακοβιομήχανος Δημήτρης Δέμος της DEMO AEBE.
Ο Δημήτρης έλαβε τον Έπαινο Νεανικής Πρωτοβουλίας και Επιχειρηματικότητας, μία ξεχωριστή απονομή που θέσπισαν τα βραβεία Κούρος για να τιμήσουν την έως τώρα δημιουργικότητα του. 


 
Ας δούμε τι έχει κάνει μέσα από το σύντομο, αλλά πλούσιο βιογραφικό του όπως παρουσιάστηκε χθες βράδυ στην εκδήλωση:

Ο Δημήτρης Χατζής, μαθητής της Α’ Λυκείου από την Καβάλα, έχει στο εφηβικό του δωμάτιο ένα ανθρωποειδές ρομπότ, ύψους 1.85 μ., με το οποίο συνεννοείται σε άπταιστα Αγγλικά και μάλιστα ξόδεψε κάτι λιγότερο από 500 ευρώ για να το δημιουργήσει.
Του πήρε περισσότερο από ένα χρόνο για να σχεδιάσει τα κομμάτια του ρομπότ, που ονόμασε Troopy (Τρούπι), να τα εκτυπώσει -στον επίσης δικής του κατασκευής 3D εκτυπωτή- και να τα κολλήσει.
Σήμερα βρίσκεται στην παγκόσμια λίστα των έξι κατασκευαστών του συγκεκριμένου τύπου ρομπότ, που ονομάζονται InMoov.
Ο Δημήτρης ασχολήθηκε με τη ρομποτική για πρώτη φορά σε ηλικία 11 ετών και μόλις τρία χρόνια αργότερα κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μόνος του έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων, κερδίζοντας επάξια έπαινο και το 2ο βραβείο του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής.


Ο πατέρας του, Γιώργος Χατζής  και  η μητέρα του, Μελίνα Ευθυμιάδου.


Στο άκουσμα των επιτευγμάτων του μικρού Δημήτρη πρώτος αντέδρασε ο Sr Στέλιος Χατζηιωάννου – στυλοβάτης των βραβείων Κούρος μέσω βραβείου που φέρει το όνομα του – ο οποίος ανακοίνωσε την χορηγία 10.000 ευρώ για τις σπουδές του και αμέσως μετά στην ίδια κίνηση, την χορηγία 10.000 ευρώ προχώρησε και ο πρόεδρος της KPMG στην Ελλάδα.
Με βάση πάντοτε τον Πρόεδρο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, κ. Κωνσταντίνο Ευριπίδη  η συγκεκριμένη βράβευση ενέχει έναν σημαντικό συμβολισμό: «Η Λέσχη πάντα στήριζε και πάντα θα στηρίζει ανθρώπους της νέας γενιάς.
Τα Κούρος δημιουργήθηκαν ως ένα βήμα για νέους επιχειρηματίες. Η περίπτωση του Δημήτρη μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από τους επιχειρηματίες που τιμάμε κάθε χρόνο, όμως συμβολίζει με τον πιο ισχυρό τρόπο τη δυναμική της νέας γενιάς και της καινοτομίας
Ο Δημήτρης, σε μια τόσο μικρή ηλικία, κατόρθωσε με το προσωπικό του έργο να βάλει τη χώρα μας σε μια διεθνή κοινότητα δημιουργών τεχνολογικής εξέλιξης.
Είναι μια τρανή απόδειξη του ταλέντου των νέων ανθρώπων και του τι μπορεί κανείς να καταφέρει με επιμονή, προσήλωση, μέθοδο και πάνω από όλα διαθέτοντας πάθος για δημιουργία και καινοτομία
»
Τέτοια Ελληνόπουλα έχουμε ανάγκη ως χώρα για να πάμε μπροστά.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


4 σχόλια :

 1. Νέο ρεκόρ στις εξαγωγές όπλων με αύξηση 37% για την Τουρκία. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ.

  Η Τουρκία αύξησε τις πωλήσεις αμυντικών προϊόντων κατά 37% τους πρώτους πέντε μήνες του έτους σε 1,07 δισ. δολ., ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Sabah .
  Οι πωλήσεις στο Κατάρ αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 300 τοις εκατό ετησίως και συγκεκριμένα ανήλθαν στα 123 εκατομμύρια δολάρια. Οι εξαγωγές προς το Ομάν αυξήθηκαν επίσης, κατά 40% και στα 101 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Sabah.
  Οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες αναπτύσσουν και εξάγουν περισσότερα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των drone και των τεθωρακισμένων οχημάτων, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει την περιφερειακή θέση της χώρας.
  Αίσθηση προκαλεί ότι οι αμυντικές πωλήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 21% ετησίως στα 326 εκατομμύρια δολάρια παρά την κρίση στις μεταξύ τους σχέσεις.
  Μια άλλη σημαντική αγορά για την Τουρκία είναι και η Ουκρανία στην οποία πουλά drones και αγοράζει από αυτήν αντιαρματικούς πυραύλους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στοιχεία σοκ για τις εξαγωγές - έκρηξη εισαγωγών.

  Οι εξαγωγές αγαθών σύμφωνα με τις αναλυτικές βάσεις δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ μειώθηκαν κατά 0,7%. Και τούτο όταν οι εισαγωγές αγαθών εκτινάχθηκαν κατά 9,9% το πρώτο τρίμηνο.
  Τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την συνδρομή του εξωτερικού τομέα στο ΑΕΠ δείχνουν ότι το πρώτο τρίμηνο του 2019 υπήρξε αύξηση του γενικού δείκτη εξαγωγών αποκλειστικά και μόνο λόγω του τομέα των υπηρεσιών: αυξήθηκαν κατά 8,7% κυρίως λόγω του τουρισμού αλλά και άλλων παραγόντων.
  Αντιθέτως, οι εξαγωγές αγαθών υπέστησαν μείωση κατά 0,7%, δείχνοντας ότι η ανταγωνιστική θέση της Ελληνικής οικονομίας στις ξένες αγορές όχι μόνο δεν διευρύνεται, αλλά χάνει "έδαφος". Και παράλληλα οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 9,9%.
  Το πρόβλημα είναι μεγάλο δεδομένων και των αριθμητικών διαφορών: οι εξαγωγές αγαθών έχουν αξία 8,8 δισ. ευρώ ανά τρίμηνο, όταν οι εισαγωγές είναι σχεδόν διπλάσιες σε αξία, στα 17,5 δισ. ευρώ περίπου…
  Τις αιτίες που οδηγούν σε αυτή τη χαμηλή επίδοση θα αποκαλύψει εκ νέου σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις ανακοινώσεις της για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας. Θα απευθύνει μάλιστα συστάσεις τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελληνική πλευρά.
  Η Επιτροπή είχε προειδοποιήσει για τις μεγάλες ανοιχτές πληγές που παραμένουν στην πραγματική οικονομία και οδηγούν σε συνεχή απώλεια ξένων αγορών, αλλά και σε μεγάλο επενδυτικό κενό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γκάφα του υπουργείου Παιδείας: Τύπωσε βιβλίο Μαθηματικών που καταργήθηκε.

  Την κατάργηση σχολικού βιβλίου που είχε εκτυπωθεί σε 70.000 αντίτυπα αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας των αλλαγών της εξεταστέας ύλης.
  Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» ενώ το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είχε προτείνει για τα Μαθηματικά κατεύθυνσης τη διδασκαλία και του βιβλίου της Γενικής Παιδείας, το βιβλίο αυτό ''κόπηκε'' την τελευταία στιγμή από το υπουργείο Παιδείας. Βεβαίως η εντολή για να τυπωθεί είχε δοθεί εδώ και ένα μήνα και το βιβλίο περίμενε σε στοίβες στα σημεία διανομής του πρώην Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών βιβλίων (νυν Διόφαντου) για να αποσταλεί στα σχολεία στις 24 του μήνα.

  Σύμφωνα με «Τα Νέα», η εντολή για να τυπωθεί είχε δοθεί εδώ και ένα μήνα και το βιβλίο είχε τυπωθεί, «περιμένοντας» σε στοίβες στα σημεία διανομής του πρώην Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών βιβλίων (νυν Διόφαντου) για να αποσταλεί στα σχολεία στις 24 του μήνα.

  Πρόκειται για το βιβλίο «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής» το οποίο έως πέρυσι το διδάσκονταν όλοι οι μαθητές ως μάθημα Γενικής Παιδείας. Την επόμενη χρονιά όμως και με βάση την μεταρρύθμιση Γαβρόγλου στα σχολεία και το νέο εξεταστικό σύστημα το μάθημα αυτό θα διδάσκεται στην Γ’ Λυκείου μόνο στους μαθητές των κατευθύνσεων Θετικών Επιστημών και Οικονομίας, και μάλιστα επί έξι ώρες εβδομαδιαίως. Γι’ αυτό και είχε κριθεί σκόπιμο να διδάσκονται οι μαθητές τόσο το βιβλίο της Κατεύθυνσης που υπήρχε επίσης πέρυσι και φέτος θα διανεμηθεί κανονικά εκ νέου, όσο και το βιβλίο της Γενικής Παιδείας, από το οποίο και τρία κεφάλαια είχαν προστεθεί στην ύλη των Μαθηματικών.

  Παρ’ όλα αυτά, την τελευταία στιγμή τα τρία αυτά κεφάλαια αφαιρέθηκαν, με αποτέλεσμα τα περίπου 60.000 - 70.000 βιβλία που έχουν τυπωθεί να είναι πλέον άχρηστα, με το όποιο κόστος αυτό σημαίνει για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας (εκπαιδευτικοί των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας που μιλούσαν χθες στα «ΝΕΑ» υπολόγιζαν ότι το ποσό εκτύπωσης των βιβλίων είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ).
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ἰθαγενεῖς ἀποικίας…
  5 Ἰουνίου 2019 ἀπὸ τὸν Δημητριάδης Κωνσταντῖνος, ΦΙΛΟΝΟΗ

  Στὴν Νέα Ζηλανδία, οἱ ἰθαγενεῖς της βρεταννικῆς ἀποικίας λέγονται Μαορί.
  Στὴν Αὐστραλία λέγονται Ἀβορίγινες.

  Στὴν Κύπρο λέγονται …Ἕλληνες καὶ τώρα πανηγυρίζουν καὶ κορνάρουν σ’ ὅλην τὴν Λευκωσία, γιὰ τὸ κύπελλο τῆς Λίβερπουλ!

  Στὸ μνημόσυνο τοῦ Παλληκαρίδου ἤμασταν τριάντα παπποῦδες, ἕνα σχολεῖο ἀπὸ τὴν Θεσσαλονίκη κι ἐγώ.
  Στὸ μνημόσυνο τῶν πεσόντων τῆς ΟΧΕΝ μόνο οἱ ἐπίσημοι κι ἐγώ!
  Ἕνας αἰώνας ἰθαγενεῖς ἀποικίας… Γιὰ πάντα… LIVERPOOL.
  Δὲν τὸ λὲς καὶ ὑπερηφάνεια, ντροπὴ τὸ λές.
  Ἄ… καὶ ποὺ εἶσθε… μὴ μοῦ τὸ παίζετε φίλαθλο πνεῦμα καὶ ἀθλητισμὸς καὶ ἀηδίες… Ὀπαδιλίκι εἶναι!
  Μαϊμουδισμὸς εἶναι! Ἀσυνειδησία εἶναι!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...