Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019

ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ: «Αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες…». Βούτσης: «Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για κάτι». Έρχεται ακύρωση προστίμων της εφορίας για εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρτ και Μπόργιανς.


Ο βιασμός των  Ελληνίδων  από  λαθρομετανάστες  γίνεται πλημμέλημα,  που  θα  εξαγοράζεται  με  1000  ευρώ;  Η  Ελλάδα  θα  "κερδίζει"  και  το  παιδί; 

ΤΙ  ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ  ΠΑΛΙ  ΤΑ  ΠΟΝΗΡΑ  ΚΕΦΑΛΙΑ  ΤΩΝ  ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ;Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου παραδέχθηκε κυνικά οτι αξιοποίησε «κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά…» για τη μετάταξη της κόρης της στο κοινοβούλιο. 


«Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά…» ήταν η απάντηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο ερώτημα αν η μετάταξη της θυγατέρας της στη Βουλή δημιουργεί ηθικό θέμα.
Με κυνισμό αλλά και ειλικρίνεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής παραδέχθηκε ότι για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή «αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά…».
«Υπάρχει ζήτημα, δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή φώναξε έλα έδω» συνέχισε η κυρία Χριστοδουλοπούλου όταν κλήθηκε από τους δημοσιογράφους του Alpha να εξηγήσει αν υπάρχει ηθικό ζήτημα από τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή λίγες ημέρες πριν τις πρόωρες εκλογές.
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ωστόσο ότι η απόσπαση της κόρης της στη Βουλή των Ελλήνων «δεν επιβαρύνει το Δημόσιο ούτε με μια δραχμή γιατί ήδη πληρωνόταν από το Δημόσιο…». Κατά την άποψη της αντιπροέδρου της Βουλής οι αποσπάσεις, μετατάξεις και προσλήψεις συγγενών, φίλων, πρώην συζύγων ή μετακλητών υπλλήλων στο κοινοβούλιο έγιναν «ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων και πολιτικής τοποθέτησης».
Όπως έκανε γνωστό η ίδια «η κόρη μου υπηρετούσε στα ΕΛΤΑ από το 2004 μέσω ασεπ. Είναι ένα παιδί ταλαντούχο με ξένες γλώσσες. Ανέβηκε στην ιεραρχία της προτάθηκε να γίνει διευθύντρια σε υποκατάστημα, δεν ήθελε αυτή τη θέση και περιθωριοποιήθηκε γιατί δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντα με βάση τον βαθμό της».
Στη συνέχεια αναζήτησε τρόπους να αξιοποιήσει τις γλώσσες και πήρε την ευκαιρία και έκανε την αίτηση της απόσπασης και στη συνέχεια της μετάταξης «διότι είχε μπει στον νόμο που ψηφίσαμε και προθεσμία μέσα στην οποία όσοι υπηρετούν στη Βουλή θα μπορούσαν να κάνουν αίτηση για μετάταξη».


Βούτσης: «Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για κάτι»


Kουβέντα δεν είπε ο Πρόεδρος της Βουλής για τον διορισμό της πρώην συζύγου του. Μισές εξηγήσεις έδωσε στην Βουλή για την «βροχή» μετατάξεων και προσλήψεων προεκλογικά στην Βουλή, ο Πρόεδρός της, Νίκος Βούτσης. Ο κ. Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι το θέμα ανακινείται για την δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων. «Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για όλα αυτά που έχουν γραφτεί για ορυμαγδό τακτοποιήσεων« είπε χαρακτηριστικά.
Ειδικά για λίστες ονομάτων με συγγενικούς δεσμούς, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο για τη δημιουργία εντυπώσεων, πολύ περισσότερο που είναι γνωστή η κατάσταση που παρέλαβε. Για πολλούς από αυτούς είναι άδικη η κριτική, όπως ανέφερε, διότι δεν θα μπορούσε κάποιος που έχει τις προϋποθέσεις, να εξαιρεθεί από τη δυνατότητα να διεκδικήσει θέση υπαλλήλου, αν συγγενικό του πρόσωπο έχει σχέση με τη Βουλή.
«Κατά συνέπεια δεν αισθάνομαι απολογούμενος για όλα αυτά που έχουν γραφτεί για ορυμαγδό τακτοποιήσεων», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε ότι η λειτουργία της Βουλής προχώρησε με διαφάνεια, αξιοκρατία, με δουλειά όλων των εργαζομένων και όχι με αργομισθίες.
Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για μόνιμο προσωπικό στη Βουλή. Για τις μόνιμες θέσεις, που έχουν προβλεφθεί, εξελίσσονται διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ. Ταυτόχρονα, όμως, τα τελευταία χρόνια στη Βουλή, με διακομματική μάλιστα συναίνεση, δημιουργήθηκαν νέες υπηρεσίες που ήταν αναγκαίες για να ανταποκριθεί το Κοινοβούλιο στις ανάγκες που παρουσιάστηκαν (τμήμα αρχείων, πολυσχιδής δραστηριότητα και αναμόρφωση του προγράμματος του καναλιού της Βουλής, εξωστρεφείς δραστηριότητες κ.λπ.) που κατέστησαν αναγκαίες οριακές ενισχύσεις σε επίπεδο προσωπικού.
Αναφορικά με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου,«δεν υπήρξε καμία διάκριση στην αντιμετώπισή τους ούτε και παύση της υπαλληλικής τους ιδιότητας, ιδίως την περίοδο της κρίσης». Οι ανανεώσεις των συμβάσεών τους έγιναν οριζόντια και χωρίς καμία διάκριση. Αυτό το προσωπικό ορισμένου χρόνου δουλεύει αποδοτικά, έχει σημαντική συμβολή, η οποία προκύπτει και από τη διαδικασία αξιολογήσεων και κρίσεων στη Βουλή, όπως τόνισε ο κ. Βούτσης. «Απομακρυνθήκαμε 100% από αυτό που σε μεγάλο βαθμό παραλάβαμε, δηλαδή από ένα πελατειακό κράτος που ίσχυσε στο παρελθόν»επισήμανε.
Είπε ακόμα ότι τόσο για όσους ήταν ήδη εργαζόμενοι στη Βουλή όσο και για εκείνους που απέκτησαν την υπαλληλική ιδιότητα στην πορεία, δεν υπήρξε κομματικό κριτήριο.
Ότι, στο προσωπικό της Βουλής εντάχθηκαν 68 ειδικοί φρουροί, οι οποίοι από το 2003 ήταν σε ειδικό εργασιακό καθεστώς. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και χωρίς κανένα κομματικό κριτήριο.

Έρχεται ακύρωση προστίμων της εφορίας για εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρτ και Μπόργιανς

Μία νέα απόφαση οδηγεί στην παραγραφή όλων ανεξαιρέτως των φορολογικών υποθέσεων που αφορούν τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς.
Σύμφωνα με αυτή τα στοιχεία των κινήσεων των αλλοδαπών τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων φορολογουμένων, ακόμη κι αν δεν αφορούν εισερχόμενα εμβάσματα από ημεδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν μπορούν να θεωρηθούν «συμπληρωματικά στοιχεία» που δεν ήταν δυνατό να περιέλθουν εις γνώσιν των ελληνικών φορολογικών αρχών εντός της αρχικής πενταετούς προθεσμίας παραγραφής των υποθέσεων. 
Με βάση την απόφαση αυτή, η οποία εκδόθηκε πρόσφατα από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, η κοινοποίηση των στοιχείων των κινήσεων των αλλοδαπών τραπεζικών λογαριασμών στις ελληνικές φορολογικές αρχές αυτές μετά την πάροδο της αρχικής πενταετούς περιόδου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων δεν είναι δυνατό να παρατείνει την προθεσμία παραγραφής για φορολογικό καταλογισμό από πενταετία σε δεκαετία.
Κι αυτό διότι, σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, θα μπορούσαν και τα στοιχεία αυτά (όπως και εκείνα που αφορούν τις κινήσεις των ημεδαπών τραπεζικών λογαριασμών) να είχαν τεθεί υπόψη των ελληνικών φορολογικών αρχών και να είχαν αξιοποιηθεί ελεγκτικά εντός της αρχικής πενταετούς περιόδου παραγραφής, αν οι συγκεκριμένες αρχές είχαν επιδείξει τη δέουσα επιμέλεια και είχαν χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που τους παρείχε ο νόμος για να τα λάβουν. 
2.062 πρόσωπα
Η «λίστα Λαγκάρντ» περιλαμβάνει στοιχεία για 2.062 φυσικά και νομικά πρόσωπα με ελληνική υπηκοότητα ή δηλωθείσα διεύθυνση στην Ελλάδα που εμφανίζονται να κατέχουν επενδυτικές μερίδες (τραπεζικούς λογαριασμούς ή/και λοιπά επενδυτικά προϊόντα) στην τράπεζα ΗSBC στη Γενεύη της Ελβετίας, το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2005 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2007.
10.588 περιπτώσεις
Η «λίστα Μπόργιανς» περιλαμβάνει στοιχεία για 10.588 περιπτώσεις Ελλήνων με καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα UBS. Η λίστα παρελήφθη από τη φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και παρεδόθη στους οικονομικούς εισαγγελείς το φθινόπωρο του 2015.
Περιλαμβάνει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα για το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα για το 2008.

Ο βιασμός των  Ελληνίδων  από  λαθρομετανάστες  γίνεται πλημμέλημα,  που  θα  εξαγοράζεται  με  1000  ευρώ;  Η  Ελλάδα  θα  "κερδίζει"  και  το  παιδί;


ΤΙ  ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ  ΠΑΛΙ  ΤΑ  ΠΟΝΗΡΑ  ΚΕΦΑΛΙΑ  ΤΩΝ  ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ;

Στον νέο κώδικα προβλέπεται ο βιασμός να ανήκει πλέον στα πλημμελήματα! Στο άρθρο 336 του νέου ποινικού κώδικα στην παράγραφο 5 αναφέρεται το εξής παράλογο: «όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης απειλώντας αυτόν με παράνομη πράξη ή παράλειψη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».
Δηλαδή θέλει να μας πει ο νομοθέτης ότι υπάρχουν δυο ειδών βιασμοί... Αυτοί που γίνονται υπό καθεστώς μεγάλης απειλής για την σωματική ακεραιτότητα και αυτοί που γίνεται με «μικρότερη» απειλή. Ο ένας βιασμός δηλαδή θα είναι κακούργημα και ο άλλος, απλό πλημμέλημα.
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...