Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τζαμί Τζισδαράκη στην πλατεία Μοναστηρακίου.
Τι ξέρετε για την τρομερή κατάρα που το συνοδεύει και για την οποία δεν θα σας  μιλήσει κανείς;


   ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΛΕΥΤΕΡΗ  ΠΑΝΟΥΣΗ
Φαντάζομαι ότι όλοι/ες που έχετε επισκεφθεί την πλατεία Μοναστηρακίου, θα έχετε δει το τελευταίο τζαμι των Αθηνών, που σταμάτησε να λειτουργεί ως χώρος προσευχής μουσουλμάνων, κατα τη διάρκεια της εθνικοαπελευθερωτικής επαναστάσεως.
Κι αυτό βεβαίως διότι, οι τότε γνήσιοι Έλληνες  δεν διανοούνταν καν, να παρέχουν στους καταχτητές ειδικά διαμορφωμένον χώρο, για να υποβάλλουν τα σέβη τους στον Αλλαχ.
Όχι σαν εμάς τους Ισλαμογραικύλους, που τους τα χτίζουμε με δικά μας λεφτά!
 
Με το που ξέσπασε λοιπόν  η επανάσταση το 1821 και ξωπετάχτηκε από την Αττική ο Μουχαμέτης, οι ελεύθεροι πλέον Αθηναίοι, έκλεισαν όλα τα τζαμιά της Αττικής.
Ενώ κάτι Τούρκοι τσιφλικάδες, που είχαν αρπάξει γη και περιουσίες Ελλήνων, εξαναγκάστηκαν να τα πωλησουν μπιρ παρα και να σηκωθούν να φύγουν από την Ιερή γη των Αθηνών. 
Αυτά όμως πιστεύω ότι τα γνωρίζετε [εξαιρώ φυσικά τους εκ γενετής συριζαίους και την κ. Χρηστίδου]
Είπαμε - υπήρχαν ακόμα Έλληνες τότες, όχι σαν τους Ισλαμογραικύλους της σήμερον....

Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το συγκεκριμένο τζαμί, καλούμενο και "τζαμί Τζισδαράκη", βαρύνεται απο μια κατάρα!
Μια κατάρα που το συνοδεύει από τις πρώτες ώρες της λειτουργίας του, όμοια με τις τρομερές κατάρες, που συνόδευαν τις μούμιες των Φαραω και που έφερναν κακοτυχιά, δυστυχίες και θάνατο στους βέβηλους τυμβωρύχους.

Το παράξενο είναι ότι η ίδια κατάρα, πολύ πιθανόν να βαραίνει και το τέμενος του Βοτανικού, έτσι τουλάχιστον όπως συνέβη η βάρβαρη θεμελίωση του. Και μιλάω φυσικά για το νέο Στρατηγείο της ισλαμικής Ε΄φάλαγγας στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης, το οποίο εσχάτως εγκαινίασε ο μουστακάτος και ισλαμόκαυλος υπουργίσκος της ροζοκόκκινης πολιτικής συμμορίας...
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...Από τα εγκαίνια του τεμένους των Αθηνών, στον Βοτανικό
Ο κυριούλης με το αυτάρεσκο χαμόγελο και τη μουστακα αλά Αϊνστάιν,
πλασάρεται για υπουργός παιδείας της Ισλαμογρεκίας...
Αφεριμ, εφέντι μ' 


Το έτος 1759 λοιπόν, καταμεσής της Οθωμανικής κατοχής των Αθηνών, βοεβόδας [δηλαδή έπαρχος των Αθηνών] είχε οριστεί ο αγάς Μουσταφά Τζισδαράκης. Αυτός ξεκίνησε να χτίζει το τζαμί στην πλατεία Μοναστηρακίου, που αργότερα θα έπαιρνε και το όνομα του - τζαμί Τζισδαράκη.
Ξέμεινε όμως από οικοδομικά υλικά και να για να εξασφαλίσει ασβέστη, διέταξε και γκρέμισαν μία κολώνα, από παρακείμενο αρχαίο μνημείο.

[Σημείωσις: Όπως παραδείγματος χάριν, οι σημερνοί κατασκευαστές του τεμένους του Βοτανικού, έκαμαν την ιεροσυλία να γκρεμίσουν τον ιερό ναό της Παναγίας της ΕλευθερώτριΔας, που βρίσκονταν μέσα στον χώρο ανέγερσης του τεμένους, για να μην ενοχλεί τους αξιότιμους λαθροκαταχτητές μας...]
Άλλοι λέγουν τώρα ότι ο κίονας αυτός ήταν ένας από τους λαμπρούς κίονες που έστεκαν ακόμα όρθιοι στον περίφημο ναό του Ολυμπίου  Διός και άλλοι ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για έναν κίονα από την παραπλήσια βιβλιοθήκη του Αδριανού.
Ο κίονας κονιορτοποιήθηκε και τα υλικά του χρησιμοποιήθηκαν στο χτίσιμο του τζαμιού.

Ένα χρόνο μετά όμως ξέσπασε η τρομερή επιδημία πανώλης του 1760, με χιλιάδες θύματα σε όλη την Αττικη, ανάκατα Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.
Ο κοσμάκης θυμήθηκε τότε τα λόγια εκείνων που φώναζαν πως ο Τζισδαράκης είχε διαπραξει ιεροσυλία, γκρεμιζοντας ένα μνημείο και προειδοποιούσαν πως το τζαμί θα ήταν καταραμένο στον αιώνα τον άπαντα.
Με την πανούκλα λοιπον να θερίζει ζωές, Τουρκοι και Έλληνες [ακόμα κα Εβραίοι] κάτοικοι των Αθηνών, βγήκαν στους δρομους και απαιτούσαν από τη δικαιοσύνη του καταχτητή να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ιερόσυλο.
Πράγμα που έγινε!

Φαίνεται ότι ο τοπικός κατής [μουσουλμάνος δικαστής] έκρινε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να καθησυχάσει κάπως τον κόσμο, που είχε αλαφιαστεί από την πανουκλα και βρήκε εξιλαστήριο θύμα ["φαρμακόν" οπως θα έλεγαν οι αρχαίοι Αθηναίοι] τον βοεβόδα της πόλης.
Ο οποίος καθαιρέθηκε από το αξίωμα του και εγκατέλειψε κακήν-κακώς την Αθήνα.

[Σημείωσις: ίσως έτσι θα έπρεπε να ξωπεταχτούν κάποτε και οι σημερνοί "εγκαινιαστές και  θεμελιωτές" του τεμένους. Για να μην πω ότι θα έπρεπε να τους ανεβάσουν στον βράχο της Ακροπόλεως και να τους γκρεμίσουν από εκεί, όπως έκαμαν οι αρχαίοι Αθηναίοι, για τους προδότες...]Ουτε 200 χρονια μετα την απελευθερωση των Ελληνων απο τον ζυγο του Ισλαμ
Αθηνα 2019...
Ισλαμογρεκία - ή  αλλιώς, την ελευθερία σου πρέπει να την αξίζειςΤο τζαμί συνεχισε τυπικά να λειτουργεί μέχρι την απελευθέρωση της πόλης, αν και όλοι γνώριζαν για την τρομερή κατάρα που το συνόδευε και απέφευγαν να προσευχηθούν εκεί.
Από την πρώτη απελευθέρωση κιόλας της Αθήνας το 1821, το κτίρο έπαψε να λειτουργεί ως τζαμί και χρησιμοποιήθηκε για τις συνελεύσεις των τοπικών δημογερόντων. Στα γεγονότα της πολιορκίας των Αθηνών από τον Κιουταχή [1826-1827] και των αλλεπάλληλων μαχών γύρω από τον ιερό βράχο, το τζαμί υπολειτούργησε ως πρόχειρος χώρος προσευχής των μουσουλμάνων στρατιωτών. Ωστόσο, αμέσως μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του νέου Ελληνικού κράτους και τις συμφωνίες για την απόδοση των τούρκικων περιουσιών,στις αρχές της δεκαετίας του 1830, οι Τουρκοι άρχισαν να εγκαταλείπουν σωρηδόν το έδαφος της Αττικής, πουλώντας κοψοχρονιά τη γη που κατείχαν.

Το καταραμένο τζαμί έκλεισε οριστικά ως χώρος προσευχής, ελευθερώνοντας και την Αττικη από τη βαριά κατάρα του.
Το 1834, δόθηκε εκεί χορός προς τιμήν του Βασιλιά Όθωνα, σφραγίζοντας τη νέα εποχή του ελεύθερου Ελληνισμού, όπου οι ελεύθεροι Έλληνες πίστευαν ότι δεν θα ξαναχτίζονταν ποτέ πια τζαμί στο έδαφος τους.
Το έδαφος που ελευθέρωσαν από τον μουσουλμάνο, με τόσο πόνο και με τόσο αίμα.

Δυστυχώς, το όραμα των τότε γνήσιων Ελλήνων, για το "ποτέ ξανά Ισλάμ στην Ελλάδα" δεν κράτησε ούτε 200 χρόνια. Τι έλεγαν οι αγωνιστές της εθνικοαπελευθερωτικης μας επαναστασεως;
Ποτε πια Ισλαμ στην Ελλαδα;
Ουτε 200 χρονια δεν κρατησε το οραμα τους
Οι ισλαμογραικυλοι τους ανοιξαν τα ποδια, τις θυρες και τα πουγκια τους...
Α, ρε χαρές που έχουν να καμουν οι λιλίκες στα περιξ του Βοτανικου...


Λίαν προσφάτως, αρχές Ιουνίου του 2019, μία δράκα χυδαίων δωσίλογων, εγκαινίασε το τέμενος του Βοτανικού, χτισμένο με λεφτά των Ελλήνων, απάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης των Αθηνών, στον χώρο όπου άλλοτε βρίσκονταν η ιστορική Ακαδημία του Πλάτωνος.
Μέγα έγκλημα και ακόμα μεγαλύτερη ιεροσυλία.

Διότι, αν ο Τζισδαράκης προκάλεσε την κατάρα του τζαμιού, γκρεμίζοντας μία μόνο κολώνα αρχαίου μνημείου, οι σημερνοί ελληνόφωνοι βοεβόδες των Αθηνών, έχουνε γραμμένο  στα απαυτά τους, το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το τέμενος του Βοτανικού, έχει χτιστεί απάνω σε ολόκληρο τμήμα των αρχαίων Αθηνών! 
Ξεπατικώνω εδώ απόσπασμα από ένα εκ των πολλών εξωδίκων που έχει στείλει η μαχητική δικηγόρος Κατερίνα Παντελίδου στους αρμόδιους ελληνόφωνους αγάδες, όπου αναφέρεται ρητά, η βεβήλωση ιερών μνημείων του Ελληνισμού, από τις μπουλντόζες που γκρεμοτσακίζουν τα πάντα, προκειμένου να έχουν οι λαθροεισβολείς μας, ένα επίσημο στρατηγείο, για να οργανώνουν τις επιχειρήσεις τους...
Από εξώδικο της δικηγόρου Κατερίνας Παντελίδου

...Ὃθεν διά τῆς παρούσης μας Σᾶς ἐπισημαίνομεν διά δευτέραν φοράν ὃτι ὁ ἐπίδικος χῶρος εἶναι καθ’ ἃπασιν Ὀρθόδοξος Χριστιανικός καί Πανάρχαιος Ἑλληνικός μέ τήν σφραγῖδα αἰώνων πολιτιστικῆς συνέχειας καί συνοχῆς τῶν Ἑλλήνων. Ἐντός αὐτοῦ εὑρίσκετο ὁ Ναός τῆς Ἁγίας Τριάδος – Παναγίας Ἐλευθερώτριας, βεβήλως κατεδαφισθείς, προκειμένου νά χρησιμοποιηθῆ ὑφ’ Ὑμῶν ὁ χῶρος αὐτός.
Ἐντός αὐτοῦ ὑπόκειται ὁ Ναός τῶν Ἀρχαίων τεσσάρων Θεῶν καί τμῆμα τοῦ Δημοσίου Σήματος.

Ἐντός αὐτοῦ κεῖται ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Ἁγίου Χριστοφόρου.
Ὁ χῶρος περιστοιχίζεται ἀπό τάς ὁδούς Ἁγίου Σάββα, Ἁγίας Ἂννης, Ἁγίου Γεωργίου, Ἁγίου Πολυκάρπου, Ἁγίας Τριάδος, Ὀρφέως. Ἒναντι τοῦ χώρου αὐτοῦ κεῖνται τμήματα τῆς Ἁρχαίας Ἱερᾶς Ὁδοῦ, ὀλίγα μέτρα, ἐπί τοῦ σταθμοῦ τοῦ μετρό, τμῆμα τῆς Ἀρχαίας Γέφυρας Κηφισσοῦ, παρακείμενα ὁ Ἱερός Κεραμεικός κλπ. Ἓνας χῶρος ἀπολύτως καί ἀρρήκτως ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ. Ἓνας Ἱερός δι’ ἡμᾶς χῶρος ἐπί τῆς Παναρχαίας Ἱερᾶς Ὁδοῦ πού κατέληγεν καί καταλήγει εἰς τήν Ἱεράν Ἐλευσῖνα...
Και ο Ιμάμης έκανε τον Κινέζο

Όχι μία κολώνα λοιπόν αλλά σωρούς ολόκληρους αρχαίων μνημείων καταστρέφουν οι σύγχρονοι τζισδαράκηδες, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους,
Να ξαναφέρουν στην Αττική τη στριγγιά φωνή του μουεζίνη και την ισλαμική κυριαρχία, που οι πρόγονοι μας [οι αληθινοι Ελληνες] την έφαγαν στη μαπα για 400 χρονους!
Περαν φυσκα απο την αθλιότητα, του να γκρεμίσουν μία χριστιανική εκκλησία, για να χτισουν στη θεση της το συμβολο του αλλαχουακμπαρισμού και της ισλαμικης αγριότητας.

Παράξενο, πλην όμως πέρα για πέρα αληθές!
Η αρχαία κατάρα επανέρχεται...

Ο μουστακάτος πολιτικός συμμορίτης που εγκαινίασε το τέμενος, εν μέσω αλαλαγών των απογόνων των πρώην κατακτητών μας, διέπραξε πολλαπλή ιεροσυλία, εν σχέση με την "μία κολώνα" του προκατόχου του, βοεβόδα των Αθηνών.
Εύχομαι λοιπόν η κατάρα των αρχαίων μαρμαρων μας και της Παναγιάς μας, να είναι τρις χειρότερη από εκείνην του καταραμένου τζαμιού Τζισδαράκη.
Και να πέσει ολάκερη απανω στα κεφάλια τους και στα κεφάλια των παιδιών τους...

Α, και κάτι ακόμα...
Στα επίσημα εγκαίνια του καταραμένου τεμένους των Αθηνών, βρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν μοναχά η κ.Κατερίνα Παντελίδου και νομίζω άλλα πεντέξη άτομα, από τη στέγη αστέγων του Βοτανικού.

Άβε Σουλτάνε! Οι μελοθάνατοι της Ισλαμογρεκίας σε χαιρετουν...      Ω ρε, ποιοι έρχονται!
Παναγίτσα μου βοηθησε μας...  ΣΧΟΛΙΑ

Ορθά πράττει η δικηγόρος κυρία Κατερίνα Παντελίδου και στέλνει αυτά τα σχετικά εξώδικα. Ακόμα κι αν αυτή η ίδια ενδόμυχα δεν προσδοκεί σοβαρά σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Κατ' αρχάς έχει η ίδια ήσυχη τη συνείδησή της, ότι από τη μεριά της (και το επάγγελμά της) έκανε ότι μπορούσε. Και κατά κύριον λόγο γιατί όταν κάποτε λογοδοτήσουν οι προδότες, να μη μπορούν να επικαλεστούν "δεν ήξερα", "δεν γνώριζα", "δεν μας τα πληροφόρησε κανείς"...
Τώρα όσον αφορά τον μικρό αριθμό ατόμων που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια και διαμαρτυρήθηκαν, σε ποιους άραγε πρέπει να το χρεώσουμε ;
Για να προκύψει κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πρέπει πρώτα να υπάρχει κάποιο σχετικό κάλεσμα από κάποιες ηγεσίες/ηγετικές ομάδες/κόμματα/οργανώσεις, που να έχουν μια κάποια δημοφιλία, ώστε έτσι να γίνει αντιληπτό το κάλεσμα.
Όμως οι ηγεσίες/ηγετικές ομάδες/κόμματα/οργανώσεις του εθνικιστικού/πατριωτικού χώρου με τις επιλογές τους έχουν κρατήσει τους πατριώτες μαντρωμένους, εξουδετερωμένους, ανενεργούς. Ειδικά αυτή τη 4ετία που πέρασε δεν κουνήθηκε φύλλο, πλήρης έλλειψη πρωτοβουλιών από αυτούς που θα έπρεπε να πρωτοστατούν, να προτείνουν και να παροτρύνουν. Το μόνο που επιδείξαμε ως λαός, ήταν τα δυο συλαλλητήρια, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, για τη Μακεδονία και αυτά μάλιστα ήρθε και μας τα διοργάνωσε μια ελληνοαμερικανίδα. 
Εγχώρια ύπνος βαθύς, ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ...
Και βέβαια εκτός από τα κόμματα έχει τεράστια ευθύνη αυταπόδεικτα και η ηγεσία της Εκκλησίας, δηλαδή οι πνευματικοί ταγοί μας, όπως αυτάρεσκα αυτοί αυτοαποκαλούνται... (...μη πω τίποτα τώρα και με μπανάρει ο Λευτέρης)
Αλλά ξέρετε και κάτι ; Ακόμα κι αν υπήρχε κάποιο σχετικό κάλεσμα από κάποιο κόμμα/ηγεσία, πάλι 50-100 άτομα θα πήγαιναν, γιατί Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ, είτε τις κομματικές, είτε τις θρησκευτικές. Ο λαός απλά ψηφίζει με τη λογική "το μη χείρον, βέλτιστον" και νομίζει ότι ως εκεί, ότι έκανε ακέραια το καθήκον του. Διότι έτσι τον έχουν μάθει, "ψήφισέ μας και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα μετά, κοιμήσου ήσυχος". Και το εθνικό ξυπνητήρι δεν χτυπάει ποτέ μετά γμτ, παρά μετά από 4 χρόνια, για να παιχτεί το ίδιο έργο ξανά.
Αλλά ας μη τα ρίχνουμε όλα στον λαό... Ο λαός εδώ και πολλάαααα χρόνια έχει στερηθεί αξιόλογων ηγετών/ηγετικών ομάδων. Γιατί έχει συμβεί αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα...
Η έλλειψη/ανεπάρκεια άξιας ηγεσίας/ηγετικής ομάδας είναι αβάσταχτη κι ανυπόφορη.
Κ.Μ.


Συγγνώμη αλλά οι διαμαρτυρίες,τα εξώδικα και οι υπογραφές δεν βγάζουν πουθενά.
Όποιος έχει μηχάνημα μπουλντόζας και το διαθέτει να πέσουμε πάνω στο κτήριο διαλύοντας το είμαι διαθέσιμος.
Τα δύσκολα προβλήματα και καταστάσεις χρειάζονται "δύσκολες" λύσεις.....

Έρρωσθε
Δημήτριος Αγιασοφίτης
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...