Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΕΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ. Εμείς ξεριζώνουμε και η Αίγυπτος φυτεύει 100 εκατομμύρια ελαιόδεντρα σε μια πενταετία.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ». ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ".

Ο  ΠΡΟΔΟΤΗΣ:  «βρωμοέλληνες, επιτέλους σας την φέραμε. Πετάξαμε την Μακεδονία σας στα σκυλιά». Φιλοδοξία της Αιγύπτου αποτελεί να ανέβει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς.  Άμεσος στόχος της Αιγύπτου αποτελεί η φύτευση 100 εκατομμυρίων ελαιόδεντρων για την παραγωγή ελαιολάδου, με χρονικό ορίζοντα μόλις το 2022. Αυτό σημαίνει ότι περίπου σε δυόμισι χρόνια από τώρα, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, η Αίγυπτος θα εκτιναχθεί στις πρώτες θέσεις του βάθρου ενός παραδοσιακά ευρωπαϊκού κλάδου, παράλληλα με την ήδη υψηλή κατάταξή της στον τομέα της βρώσιμης ελιάς. «Οι ελαιώνες κάλυπταν περίπου τα 20.000 στρέμματα στα τέλη του 1970, ενώ σήμερα ξεπερνούν τα 960.000 στρέμματα», τονίζει ο Αιγύπτιος υπουργός. 


ΠΗΓΗ: ypaithros.gr

Αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό επιτραπέζιων ελιών παγκοσμίως και, μέχρι σήμερα, το μεγάλο μειονέκτημα της Χώρας των Φαραώ ήταν το μικρό ποσοστό υποδομών που έχει για την παραγωγή ελαιολάδου. Αυτό, όμως, φαίνεται πως θα αλλάξει τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Ο υπουργός Γεωργίας της Αιγύπτου, Αμπντούλ Μονεΐμ Ελ-Μπανά, αναφέρθηκε φέτος για πρώτη φορά σε ένα πρωτοφανών διαστάσεων σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Μιλώντας σε συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ελαιολάδου, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, αποκάλυψε πως άμεσος στόχος της χώρας αποτελεί η φύτευση 100 εκατομμυρίων ελαιοδέντρων για την παραγωγή ελαιολάδου, με χρονικό ορίζοντα μόλις το 2022.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου σε δυόμισι χρόνια από τώρα, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, η Αίγυπτος θα εκτιναχθεί στις πρώτες θέσεις του βάθρου ενός παραδοσιακά ευρωπαϊκού κλάδου, παράλληλα με την ήδη υψηλή κατάταξή της στον τομέα της βρώσιμης ελιάς.


Το «νταμπλ» σε αριθμούς

Η αιγυπτιακή παραγωγή φέτος ανήλθε περίπου σε 450.000 τόνους επιτραπέζιας ελιάς, από τους οποίους οι 100.000 πήγαν για εξαγωγές, γεγονός που τη φέρνει στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κλίμακα.
Από την άλλη, οι ποσότητες ελαιολάδου μετά βίας έφτασαν τους 20.000 τόνους, με την εγχώρια κατανάλωση να είναι ασφαλώς μεγαλύτερη, κάτι που οδηγεί σε ολοένα και αυξανόμενες εισαγωγές ελαιολάδου από τις μεσογειακές χώρες κάθε χρόνο.
«Οι ελαιώνες κάλυπταν περίπου τα 20.000 στρέμματα στα τέλη του 1970, ενώ σήμερα ξεπερνούν τα 960.000 στρέμματα», τονίζει ο Αιγύπτιος υπουργός.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν τη διάθεση 140.000 στρεμμάτων σε εγχώριους και ξένους επενδυτές για την εγκατάσταση λαδοελιών και ακόμη 40.000 που θα αφορούν αποκλειστικά Αιγύπτιους επενδυτές.Τι άτυχοι!! Εκεί δεν έχουν… κίνητρα: Το νου σας στην παγίδα, μην ξεριζώσετε ελιές λόγω επιδότησης.
Παράλληλα, έχει προβλεφθεί η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τη μεταποίηση της ελιάς κοντά στους ελαιώνες, με την κατασκευή εργοστασίων πλήρως εξοπλισμένων με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό, πέραν όλων των άλλων, αναμένεται να φέρει μια νέα πνοή στις αγροτικές επενδύσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης Αγροτών.
«Τα ελαιόδεντρα αποτελούν την καταλληλότερη καλλιέργεια για τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, καθώς μπορούν να φυτευτούν σε πολλές περιοχές και δεν απαιτούν μεγάλες ποσότητες νερού», συνεχίζει.
«Το κάλεσμα για είσοδο ξένων επενδυτών στη χώρα δημιουργεί αισιοδοξία στον αγροτικό τομέα για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων και της καλύτερης διαφήμισής τους. Παράλληλα, η κυβέρνηση ήδη προχωρά σε προγράμματα προστασίας και πρόληψης των φυτειών από ασθένειες», καταλήγει.

Φιλοδοξία της Αιγύπτου αποτελεί όχι μόνο να ανέβει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς επεκτείνοντας τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της και σε περιοχές που σήμερα χαρακτηρίζονται ερημικές, αλλά και να ανταγωνιστεί μετωπικά, διεκδικώντας ένα μεγάλο μερίδιο της πίτας, τους νυν μεγάλους της αγοράς ελαιολάδου, όπως την Ισπανία και την Τυνησία.
Και, όλα αυτά, σε λιγότερο από μία πενταετία.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πόλη ΓΑΘ, κατά την πρώιμη Εποχή του Σιδήρου, ήταν η πρωτεύουσα και κύρια πόλη της ελληνικής Παλαιστίνης και του λαού των ΕΛΛΗΝΟΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ, από το 1.100 μέχρι το 800 π.Χ. Μετά την καταστροφή της Γαθ από την Αραμαίο (Σύριο) βασιλιά Αζαήλ, περίπου 830 π.Χ., οι τέσσερις άλλες ελληνικές πόλεις συνέχισαν να ευημερούν. Κατά τη διάρκεια της Νεο-Ασσυριακής περιόδου (μέσα ογδόου έως τα μέσα του εβδόμου αιώνα π.Χ.), η χώρα των Φιλισταίων ευημερούσε.
Η πόλη Ασκελών έγινε ένα σημαντικό λιμάνι και η πόλη Ακκαρών έγινε Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.


ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ


ΟΙ  ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ  ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ  ΠΑΤΑΤΕΣ  ΠΟΥ  ΕΙΣΑΓΟΥΝ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. 

“Τροφή-Φάρμακο”: Θα πρέπει να επισημάνουμε πως κάτι ακόμη που λίγοι μπορεί να ξέρουν ή να υποψιάζονται, οπότε θα σας χτυπήσω το καμπανάκι, καθώς η κάθε χώρα παραγωγής τροφίμων έχει διαφορετικές νομοθεσίες όσον αφορά την ανάπτυξή τους, οπότε μπορεί κάλλιστα να καλλιεργούνται / αναπτύσσονται / διακινούνται  με τρόπους που ΕΔΩ απαγορεύονται!!
Για παράδειγμα, η πατάτα Αιγύπτου (σας λέει κάτι;) για την καλλιέργεια της οποίας χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και λιπάσματα που εδώ απαγορεύονται δια ροπάλου, λόγω τον παρενεργειών τους, εκεί επιτρέπονται. 


Κι όμως κατά καιρούς γεμίζει η αγορά “φτηνή” πατάτα Αιγύπτου και αρκετοί την καταναλώνουμε παντελώς ανυποψίαστοι για το τι άλλο καταναλώνουμε μαζί της!

(Οι  Έλληνες  πολιτικοί  δηλαδή  προκαλούν  καρκινογένεση  στους  ευφυείς  Έλληνες  πολίτες ,  που  τους  ξαναψηφίζουν,  επιτρέποντας  την  εισαγωγή  καρκινογόνων  ξένων  γεωργικών  προϊόντων).
Αναμένεται πληθυσμιακή έκρηξη στην Αίγυπτο.
160 εκατομμύρια κάτοικοι το 2050.

 (4.7.2019) άρθρο στο PRONEWS. 

Περνώντας από την κεντρική λεωφόρο Σαλάχ Σάλεμ στην Αίγυπτο αντικρίζει κανείς μπροστά στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έναν ψηφιακό μετρητή να παρουσιάζει σε απευθείας μετάδοση, τον πραγματικό πληθυσμό της χώρας, προσθαφαιρώντας συνεχώς τις γεννήσεις και τους θανάτους που δηλώνονται ανά πάσα στιγμή. Και την Τετάρτη (03/07) το νούμερο έφτανε περίπου τα 99 εκατομμύρια.
Ο πληθυσμός στην Αίγυπτο θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο
Και, όμως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Αίγυπτος, που είναι ήδη η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αναμένεται να παρουσιάσει και περαιτέρω δημογραφική ανάπτυξη με μία αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των Αιγυπτίων κατά 60 εκατομμύρια μέχρι το 2050. Στην ίδια μελέτη τονίζεται ότι «η ετήσια αύξηση θα είναι της τάξεως του 2%».
160 εκατομμύρια το 2050
Εκτιμάται, δηλαδή, ότι ο πληθυσμός της Αιγύπτου το 2050 θα ανέλθει στα 160 εκατομμύρια, ενώ, σύμφωνα πάντοτε με τη μελέτη, μετά τις αυξήσεις του πληθυσμού στην Αίγυπτο τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πληθυσμός της θα φτάσει τα 225 εκατομμύρια μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα.

Οι μελετητές υπογραμμίζουν ότι η Αίγυπτος ακολουθεί το «παράδειγμα - προβάδισμα» της Ινδίας, της χώρας με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη που αναμένεται να φτάσει τα 1,6 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, καθώς και ορισμένων χωρών της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, της Αιθιοπίας και της Τανζανίας. Εκτιμάται, δε, ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθυσμού είναι τέσσερις φορές υψηλότερος από εκείνον της Κίνας.
«Επερχόμενη πληθυσμιακή έκρηξη στην Αίγυπτο»
Η εφημερίδα «Αλ Αχράμ» κάνει λόγο για «επερχόμενη πληθυσμιακή έκρηξη» και τονίζει ότι «οι επίσημα εγγεγραμμένες γεννήσεις αποκαλύπτουν ότι ο πληθυσμός της Αιγύπτου έχει ήδη ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια, με το μισό να είναι κάτω από την ηλικία των 25 ετών και μόνο το 5% σε ηλικία 65 ετών και άνω».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αίγυπτος έχει πολλές φορές επισημάνει την ανάγκη επιβράδυνσης του ρυθμού της πληθυσμιακής αύξησης. Έχει μάλιστα προωθήσει και σχετικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα δύο (παιδιά) είναι αρκετά», κάνοντας καμπάνια ενημέρωσης σε ολόκληρη τη χώρα.
Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή του Καΐρου κατοικούν 25 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ η περιοχή της Σούμπρας, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας (που παλαιότερα ζούσαν και πολλοί Έλληνες, όχι πια) θεωρείται μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Σε  λίγα  χρόνια  οι  Έλληνες  πολιτικοί,  εκτός  από  πατάτες,   θα  εισάγουν  στην  ΕΛΛΑΔΑ  από  την  Αίγυπτο  και  ελιές  και  λάδι.  Μετά  θα  αρχίσουν  να  εισάγουν  και  Αιγύπτιους,  για  σεξουαλική  ικανοποίηση  των  συζύγων  τους  και  πιθανώς  των  ιδίων).


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

7 σχόλια :

 1. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Επαφές της Κοινότητάς με υποψηφίους των βουλευτικών εκλογών.
  Εν όψει των βουλευτικών εκλογών, εκπρόσωποι του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Κοινότητάς μας είχαν επαφή και συναντήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο με τους παρακάτω υποψηφίους μετά από δική τους εκδήλωση ενδιαφέροντος.
  Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Υποψήφιος Βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Ιωάννα Γκελεστάθη, Υποψήφια Βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Νίκος Δένδιας, Υποψήφιος Βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Δημήτρης Ιατρίδης, Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Σάκης Ιωαννίδης, Υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

  Δημήτρης Καιρίδης, Υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

  Ιωάννα Καλατζάκου, Υποψήφια βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

  Όλγα Κεφαλογιάννη , Υποψήφια Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Βασίλης Κικίλιας, Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Βάσω Κόλια, Υποψήφια Βουλευτής στην Ανατολική Αττική με τη Νέα Δημοκρατία

  Γιώργος Κουμουτσάκος, Υποψήφιος Βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Υποψήφιος Βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Νίκος Κωστόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής στον Βόρειο Τομέας της Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Γιώργος Μπαλάφας, Υποψήφιος Βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β´ Αθηνών με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α

  Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Βασίλης Ξυπολυτάς, Υποψήφιος Βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Ντόρα Πάλλη, Υποψήφιος Βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β´ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Ευάγγελος (Άγγελος) Συρίγος, Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

  Νίκος Ρωμανός, Υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

  Δημήτρης Τσιόδρας, Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μιχαλολιάκος: "Ο Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι θα “νοικοκυρέψει” την Χώρα, την ώρα που το κόμμα του χρωστά 280 εκατ. ευρώ".
  Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή φιλοξενήθηκε από τον Σωτήρη Πολύζο στην TRT Θεσσαλίας, όπου παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος ενόψει των αυριανών Εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
  Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος αφού επισήμανε τον συνεχιζόμενο παράνομο αποκλεισμό του κόμματος από τα ΜΜΕ ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο κατά παράβαση της ΚΥΑ, τόνισε πως η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική Εθνική επιλογή ενάντια σε νεοφιλελεύθερους και μπολσεβίκους.
  Δεν παρέλειψε να καταδείξει την υποκρισία της ΝΔ που ευαγγελίζεται το νοικοκύρεμα της Χώρας, την στιγμή που το κόμμα του Μητσοτάκη χρωστά 280 εκατ. ευρώ.
  Στηλίτευσε ακόμη τις παλαιοκομματικές μεθόδους των κομματαρχών της ΝΔ που εκβιάζουν τους ψηφοφόρους και τόνισε την πατριδοκάπηλη στάση της στο Σκοπιανό, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.
  Τέλος, ξεκαθάρισε πως ενάντια στις συκοφαντίες και τις διαδόσεις από τα συστημικά παπαγαλάκια η Χρυσή Αυγή θα εισέλθει ξανά ισχυρή στην επόμενη Βουλή.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συναδινός: «Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε.Αποστολάκης είναι ένας προδότης».
  «Ο Αποστολάκης είναι ένας προδότης στρατιωτικός, έβαλε την υπογραφή του για την προδοσία της Μακεδονίας» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ελευθέριος Συναδινός στον FLASH 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» με τον Γιάννη Στρίκο και το Σταύρο Οραήλογλου.
  «Ο Τσίπρας ήταν ο χρήσιμος ηλίθιος. Ό,τι ζήτησε η ΕΕ για τα συμφέροντα της Γερμανίας το πήρε και με το παραπάνω. Οι ξένοι κοιτάνε τα συμφέροντά τους».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπορεί ο Μητσοτάκης να ξεπεράσει τον Τσίπρα; ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  Ο κύκλος της κυβέρνησης Τσίπρα ολοκληρώνεται σήμερα και ήδη μέσα στα χρόνια αυτά, της «κυβερνώσας αριστεράς», ο ελληνικός λαός «απόλαυσε» τον πολιτικό αυτόν θίασο σε όλο του το μεγαλείο.
  Χορτάσαμε… ρήξη με τους δανειστές και σκίσιμο μνημονίων, «αντιρατσισμό» και ανοιχτά σύνορα. Μάθαμε τι σημαίνει capital control, γνωρίσαμε τον Καρανίκα και τον Πολάκη και ξαναθυμηθήκαμε τις πολιτικές μούμιες του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ.
  Μάθαμε επίσης ότι είναι «φασισμός» να υπερασπίζεσαι την Μακεδονία και πως τα εκατομμύρια των Ελλήνων που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια ήταν ένα «ετερόκλητο πλήθος» από «αμόρφωτα εθνίκια»…
  Μπορεί η αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα να απέτυχε παταγωδώς ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, τουλάχιστον όμως κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η ζωή μας ήταν βαρετή. Τόσα ταλέντα παρέλασαν μπροστά στα μάτια μας.
  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η χειρότερη κυβέρνηση στα μνημονιακά μας χρόνια. Μέχρι την επόμενη… Άλλωστε έτσι εκλέγουμε τους διαχειριστές (γιατί Ηγέτες δεν είναι) της εξουσίας στην Ελλάδα: Ξεκινάμε για το «λιγότερο κακό», αφού οι προηγούμενοι έχουν διαψεύσει όλες μας τις προσδοκίες και καταλήγουμε στο… χειρότερο.
  Οι τελευταίες κυβερνήσεις είναι λοιπόν, η μία χειρότερη από την προηγούμενη. Και ερχόμαστε στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μπορεί να… ξεπεράσει άραγε τον Τσίπρα; Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό! Θα το κάνει όμως με στυλ, θα φοράει τουλάχιστον… γραβάτα και έτσι θα υπάρχει τουλάχιστον μια σοβαροφάνεια που έλειπε από την κυβέρνηση Τσίπρα.
  Μην ανησυχείτε ότι θα σας λείψουν οι Καρανίκες, γιατί και η Νέα Δημοκρατία έχει φροντίσει ακόμα και για αυτό: Με Καιρίδη, Τατσόπουλο, Ψαριανό ή και Άδωνι για τους πιο… σκληρούς.
  Θυμάμαι ακόμα τους χορούς των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα. Θυμάμαι επίσης το μοναδικό δημοψήφισμα της μεταπολίτευσης, στο οποίο η Αριστερά έδειξε περισσότερη δειλία και από τον Σημίτη στα Ίμια. Τι ακολούθησε; Έψαχνες να βρεις κάποιον να παραδεχθεί ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ! Όλοι έβριζαν, λες και τον Τσίπρα τον ψήφισαν οι εξωγήινοι.
  Ε, λοιπόν τα ίδια θα συμβούν, σε λίγους μήνες από σήμερα. Και δεν χρειάζεται να έχεις «προφητικές» ικανότητες για να καταλάβεις πως θα πορευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί το αφήγημα της «καμμένης γης» ή ότι το ΔΝΤ είναι ο «φυσικός μας σύμμαχος» υπάρχει ήδη στα στόματα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
  Σε λίγους μήνες θα ασκηθούν μεγάλες αμερικανικές πιέσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ για την συνδιαχείρηση του ενεργειακού μας πλούτου με την Τουρκία. Πόσο νομίζετε ότι θα… αντισταθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
  Όπως λοιπόν ντρέπονται σήμερα εκείνοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, έτσι σε λίγους μήνες θα ψάχνεις να βρεις ποιος τελικά ψήφισε τον Μητσοτάκη για πρωθυπουργό.
  Και η ξενοκρατία θα συνεχίζει να δυναστεύει στον τόπο μας, μέχρι οι Έλληνες να αποφασίσουν ότι δεν θέλουν πια «διαχειριστές» της εξουσίας αλλά έναν Ηγέτη. Κάποιον που θα βάλει το Εθνικό Συμφέρον πάνω από οτιδήποτε άλλο. Με οτιδήποτε λιγότερο, η Ελλάς είναι καταδικασμένη σε ρόλο «κομπάρσου».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυξήθηκε 56% το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας τον Μάιο.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, η υπέρμετρη αύξηση των εισαγόμενων προϊόντων κατά 20,1% επικάλυψε την άνοδο των εξαγωγών η οποία διαμορφώθηκε σε μόλις 3,0%

  Αυτό σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων σε σημερινή ανακοίνωσή του, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη ενεργοποίησης πολιτικών τόνωσης της εγχώριας παραγωγής που θα ενισχύσουν τη δυναμική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στην Μόρια και στην Σάμο κόβονται αιωνόβιες ελιές.....


  Αυτό έκαναν οι Τούρκοι στην πόλη Αφριν της Συρίας.....  Αγγελική Αχαρναί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Thanks for all the tips mentioned in this article! it’s always good to read things you have heard before and are implementing, but from a different perspective, always pick up some extra bits of information. Visit@
  QuickBooks Support
  norton.com/setup

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...