Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΛΙΑΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΕ ΓΛΑΡΑ ΓΕΛΑΔΙΣΙΑ ΜΑΤΙΑ.

Οι  τρεις  οικογένειες  (Μητσοτάκη,  Καραμανλή  και  Παπανδρέου)  που  κατέστρεψαν  και  σκλάβωσαν  οικονομικά  και  πολιτικά  σε  ξένους  τοκογλύφους  τον  ελληνικό  λαό,  ξανά  στο  προσκήνιο  για  να  τον  αποτελειώσουν  οριστικά.  
Τον πρόεδρο της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έγραψε η American Jewish Comitee σε ανάρτηση στο twitter:
«Ο πρόεδρος της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, είχε την τιμή να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στο γραφειο του. Η χώρα είναι σε πολύ ικανά χέρια. Καλή τύχη στον αγαπητό μας φίλο».Ο  Μητσοτάκης,  ο  οποίος  φαίνεται,   δεν  συμπαθεί  καθόλου  την  οικογενειοκρατία,  έκανε  υπουργό  για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή.  
Άλλους  έξυπνους  ανθρώπους  δεν  διαθέτει  η  χώρα.  Ή  μέλη  της  μαφιόζικης  οικογενειοκρατίας  ή  κομμουνιστές.
Πρόκειται για έναν ακόμη γόνο της οικογενείας Καραμανλή, που θα μας κυβερνήσει, γιο του Αχιλλέα Καραμανλή, αδελφού του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή που ήταν θείος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.


Ο νέος υπουργός, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.  Εξελέγη βουλευτής του Ν. Σερρών στις εκλογές του 2015, όταν διεκδίκησε για πρώτη φορά την έδρα.
Το σημειωτέο στην περίπτωσή του είναι ότι, αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δηλαδή ένα υπουργείο που έχει άμεση σχέση με τα δημόσια έργα.
Στο περίπου ίδιο υπουργείο (με ελαφρώς άλλη ονομασία) ήταν υπουργός και ο πατέρας του Αχιλλέας. Επίσης στο υπουργείο Μεταφορών θήτευσε και ο θείος του ο «πολύς» Κωνσταντίνος Καραμανλής!
Αλλά και ο εξάδελφός του Μιχάλης Λιάπης, υπήρξε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών! Ξέρετε ποιον λέμε, εκείνον που στις 17 Δεκεμβρίου 2013 συνελήφθη από την αστυνομία ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του και παραβίασε πινακίδα STOP, όταν διαπιστώθηκε ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο και οι πινακίδες πλαστές, ενώ ο πρώην υπουργός δεν έφερε στη κατοχή του δίπλωμα οδήγησης!
Ο Μιχάλης Λιάπης δε παρέστη στη δίκη, αλλά αντ' αυτού πραγματοποίησε ταξίδι-διακοπές στην Κουάλα Λουμπούρ και στην επιστροφή του από τη Μαλαισία χαρακτήρισε το ταξίδι του «ψυχική εκτόνωση».
Φαίνεται λοιπόν ότι, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, είναι οικογενειακή υπόθεση των Καραμανλήδων. Λογικό είναι… σε δημοκρατία  ζούμε…

Πάντως δεν είναι εύκολο να ξεχάσουμε, ότι ο νέος υπουργός Μεταφορών, πριν από λίγο καιρό, είχε βγάλει φωτογραφία με την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζενμπεργκ σε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, χωρίς να φοράει ζώνη και έχοντας μάλιστα βάλει ένα ειδικό εξάρτημα στην υποδοχή της ζώνης ώστε να απενεργοποιείται ο ειδικός προειδοποιητικός βόμβος.  Έτσι  λέει  ο  Κώδικας  Οδικής  Κυκλοφορίας  του  υπουργείου  Μεταφορών,  να  πράττει  ο  υπουργός  μιας  αξιοπρεπούς  βαλκανικής  μαφιόζικης  μπανανίας.  "Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΣΕ  ΚΑΛΑ  ΧΕΡΙΑ"

Τον πρόεδρο της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έγραψε η American Jewish Comitee σε ανάρτηση στο twitter:
«Ο πρόεδρος της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, είχε την τιμή να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στο γραφειο του. Η χώρα είναι σε πολύ ικανά χέρια. Καλή τύχη στον αγαπητό μας φίλο».
Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ   ΚΑΙ  ΟΙ  ΥΠΟΥΡΓΟΙ  ΤΟΥ  ΛΕΝΕ  ΣΥΝΕΧΩΣ:  

«Εμπρός  στην  στρατηγική ενότητας, της  διεύρυνσης της παράταξης,   της  ανανέωσης».  

Ιδίως  «ανανέωσης»,  με  τους  απογόνους  της  οικογενειοκρατίας.  
Αν  μπορούσαμε  θα  ξυπνούσαμε  και  τους  παππούδες  μας  για  
«ανανέωση».  
Αντικειμενικά  όμως  είναι  λίγο  δύσκολο  να  βγάλουμε  από τους  τάφους  τους  πεθαμένους  Μητσοτάκηδες,  τους  Παπανδρέου,      τους  Καραμανλήδες κλπ.Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  ΤΟΥ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  ΤΗΣ  ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΤΑΚΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ,  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΤΗΣ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ.

Μέσω του  κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, όπου διετέλεσε συνεργάτης του Λαλιώτη και του Σημίτη, τις εποχές της μεγάλης λεηλασίας των δημοσίων ταμείων.

Ο 52χρονος Πειραιώτης διετέλεσε γραμματέας της ΚΝΕ την φορτισμένη περίοδο 1990-1991 και αργότερα συνεργάστηκε με τον Κώστα Λαλιώτη.  Ηταν στο επιτελείο του την εποχή που ο κ. Λαλιώτης ήταν στο υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, ενώ διετέλεσε και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ,  την εποχή του Κώστα Λαλιώτη.

Για όσους εκπλήσονται απο την συνεργασία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη- τα τελευταία χρόνια ο Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας του νέου πρωθυπουργού και ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του προέδρου της ΝΔ- ο ίδιος την δικαιολογεί ως εξής:

«Από διαφορετικές αφετηρίες συναντηθήκαμε σε έναν χώρο δημιουργικών ιδεών. Ο Κυριάκος υπερβαίνει τα όρια της ΝΔ γιατί απευθύνεται στους ανθρώπους του μέτρου, της λογικής, στους ανθρώπους που θέλουν να πάνε μπροστά τη χώρα».

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/poios-einai-o-neos-esoterikon-takis-theodorikakos

ΖΗΜΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Υ.Γ.

Ο  ΒΙΟΣ  ΚΑΙ  Η  ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΤΟΥ  ΝΕΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΤΟΥ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  ΜΙΧΑΛΗ  ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ.  ΠΟΙΟΙ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΥΠΟΥΡΓΟΙ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ.


Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: 4 γάμοι, 5 παιδιά.  ΚΛΕΦΤΟ  ΠΑΣΟΚ,  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ,  ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ.  

ΜΕ  ΜΙΑ  ΛΕΞΗ  ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ. 

(Από  το Μακελειό)

Εν έτει 1989 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν ένας νεοφώτιστος βουλευτής, μόλις 34 ετών, που τον είχαν επιβάλει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλους «κομματικούς» ο Χρήστος Παπουτσής και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, που λειτουργούσαν τότε ως υποομάδα του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο συγκάτοικός του ήταν ο σεμνός Γιάννης Στάμος, που μόλις είχε εκλεγεί κι αυτός βουλευτής Μαγνησίας αλλά δεν άντεξε για πολύ και σύντομα εγκατέλειψε την κεντρική πολιτική σκηνή.
Ο νεαρός δικηγόρος, από τη φτωχή αγροτική οικογένεια, είχε κατέβει όμως από τη Βέροια στην πρωτεύουσα με μεγάλες φιλοδοξίες. Είχε θητεύσει ήδη γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας (όργανα που αποτελούσαν το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980) και νομάρχης Καρδίτσας, με ένα διαζύγιο κιόλας στο ενεργητικό του, ήταν έτοιμος για όλα.
Οταν το ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην εξουσία το 1993, είχε προσκοληθεί πια μέσω του Χρ. Παπουτσή και του Πέτρου Λάμπρου στην υπό τη Δήμητρα Λιάνη «παρέα της Εκάλης». Με ένα σημείωμα της Δήμητρας, το καλοκαίρι του 1994 μπαίνει στην κυβέρνηση, αλλά σημειώνεται ένα μπέρδεμα. Ενώ αυτός προορίζεται για υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού και ο Γρηγόρης Νιώτης για υφυπουργός Εμπορίου, η δακτυλογράφος γράφει ανάποδα τα ονόματα, χρόνος για διόρθωση δεν υπάρχει και έτσι καταλήγει σε ένα αντικείμενο που δεν γνωρίζει.
Για τον φιλόδοξο πολιτικό αυτό δεν έχει καμία σημασία. Εχει «τρουπώσει» στα κυβερνητικά σαλόνια, αρχίζει τις δημόσιες σχέσεις με δημοσιογράφους και εν συνεχεία εκδότες μεγάλων μιντιακών συγκροτημάτων, δηλώνει πρόθυμος σε ό,τι του ζητηθεί, φροντίζει πάνω απ’ όλα τη δημόσια εικόνα του και εμφανίζει πολύ γρήγορα το προφίλ του «επιτυχημένου», που ανήκει στις εφεδρείες του παρηκμασμένου τότε ΠΑΣΟΚ της Εκάλης. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης ωστόσο γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια και ποια η υπερβολή, με αποτέλεσμα να αποκτήσει διάφορα παρατσούκλια, με πιο χαρακτηριστικό το ειρωνικό «Γκόλντεν» που του προσήψε ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
Στην πραγματικότητα εκτελούσε πειθήνια όλες τις εντολές που του έδινε ο Αντώνης Λιβάνης, μη διστάζοντας να αδειάζει εν ψυχρώ ακόμη και ισχυρούς υπουργούς. Χαρακτηριστική ήταν μία (άγνωστη) σκηνή με τον τότε υπουργό Υγείας Δημ. Κρεμαστινό, ο οποίος τον κυνηγούσε στους διαδρόμους με άγριες διαθέσεις όταν, ενώ άλλα είχαν συμφωνήσει, στη διάρκεια σύσκεψης έκανε στροφή 180 μοιρών.
Δεν άργησε να εγκαταλείψει πάντως και το παπανδρεϊκό στρατόπεδο, όταν «μύρισε» ότι αλλάζουν τα πράγματα. Στις εσωκομματικές συνωμοσίες για τη διαδοχή, στα τέλη του 1995 με αρχές του 1996, εμφανίστηκε μια μέρα ο τότε υπαρχηγός του Κ. Σημίτη Σταύρος Σουμάκης και είπε: «Ευτυχώς που έχουμε κι αυτό το παιδί και έρχεται και μας λέει τι συζητάνε στο επιτελείο του Ακη…»
«Αυτό το παιδί» (του οποίου το όνομα δεν θυμόταν καλά καλά ο Σουμάκης) δεν ήταν άλλο από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος το απόγευμα συμμετείχε στις συσκέψεις του Τσοχατζόπουλου και το βράδυ μετέβαινε κρυφίως στο στρατηγείο των αντιπάλων.
Ο Κ. Σημίτης δεν φάνηκε αγνώμων. Οταν κέρδισε, τον αντάμειψε με προαγωγή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Είχε πια καταγραφεί -με τη βοήθεια των media της εποχής- ως «επιτυχημένος», αλλά πλησίαζε και η ώρα της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο κ. Χρυσοχοΐδης άλλο που δεν ήθελε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ακόμη ανώτερο -και υπερατλαντικό- επίπεδο, αφού έτσι θα ανέβαινε ακόμη ένα σκαλοπάτι των φιλοδοξιών του. Εκανε και τα ταξίδια του στην Αμερική, διασυνθέθηκε με τα «υψηλά κλιμάκια», έδωσε τις εξετάσεις του, υλοποίησε στο έπακρο τις επιθυμίες και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Πολλά χρόνια αργότερα, από τα εμπιστευτικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που έφερε στη δημοσιότητα το WikiLeaks, προέκυψε ότι ενημέρωνε τον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα για τα πάντα. Και τα τρία πρόσωπα που έπαιξαν κι αυτά τον ρόλο τους τότε -οι Γιάννης Διώτης, Στέλιος Σύρος και Φώτης Νασιάκος – «ακολουθούν» μέχρι και σήμερα τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ο πρώτος έχει τώρα τα γνωστά μπλεξίματα με τη «λίστα Λαγκάρντ» λόγω του χειρισμού που έκανε ως γραμματέας του ΣΔΟΕ, ο δεύτερος βγήκε δήμαρχος Δομοκού με τη βοήθεια του Χρυσοχοΐδη και ο τρίτος είναι σήμερα άτυπος διευθυντής στο υπουργικό γραφείο του. Και στους τρεις αρέσει επίσης να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τσίπουρου από νωρίς το πρωί…
Αλλη μια προδοσία χρεώθηκε ο Μ. Χρυσοχοΐδης το 2003 από τον Κώστα Λαλιώτη, όταν αιφνιδίως δέχτηκε την πρόταση Σημίτη να τον αντικαταστήσει στη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Ο Λαλιώτης, που κατάλαβε ότι τον είχαν τελειώσει, αποσύρθηκε έκτοτε από το προσκήνιο μαινόμενος και κατά του Γ. Παπανδρέου, για τον οποίο θεωρούσε ότι ως «Ιούδας» συμμετείχε στη συμπαιγνία εις βάρος του.
Ο Μιχάλης ήταν πάντως πανίσχυρος πια. Μεθυσμένος από την εξουσία και τις προοπτικές που έβλεπε να του διανοίγονται, προχωρούσε και στο δεύτερο διαζύγιο. Στη Χαριλάου Τρικούπη ήταν απόλυτος άρχων και ισχυροί επιχειρηματίες που είχαν συμμαχήσει με τον «εκσυγχρονισμό» μιλούσαν (πάντα ανιοδιοτελώς) με τα καλύτερα λόγια. Μέχρι και τα δικά του πουλέν είχε πια, όπως η (ανερχόμενη τότε) Μιλένα Αποστολάκη, έστω και αν ο (νυν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών) Λεωνίδας Γρηγοράκος έχει να λέει για τη σκηνή που αντίκρισε η (εργαζόμενη στο ΠΑΣΟΚ τότε) σύζυγός του, όταν άνοιξε κατά λάθος μια μέρα την πόρτα του γραφείου του κ. Χρυσοχοΐδη στη Χαριλάου Τρικούπη.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2004 γνωρίστηκε με τη διαφημίστρια Αγγελική Χονδροματίδου, με την οποία αργότερα παντρεύτηκε. Ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ, αλλά η τρίτη κατά σειρά σύζυγος είχε αναπτύξει στο μεταξύ αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα και είχε αγοράσει ένα ακριβό διαμέρισμα στο Ψυχικό. Η μητέρα της ωστόσο έμεινε κι αυτή με την πικρή γεύση της προδοσίας: «Μα πώς; Ο Μιχάλης πριν από λίγες ημέρες μόλις ήταν πολύ τρυφερός και συναισθηματικός μαζί μας. Να δεις που θα γυρίσει…» έλεγε.
Ο Μιχάλης όμως δεν γύρισε. Είχε ανοίξει τα φτερά του σε άλλους έρωτες. Τότε είχαν γραφτεί αρκετά και για τη σχέση του με την Αλεξία Μπακογιάννη, που δεν διαψεύστηκαν ποτέ. Η κυρία Χονδροματίδου έμεινε να «περιμένει» την επιστροφή του γαμπρού της μέχρι που της είπαν ότι παντρεύεται την (ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ) Μαίρη Ματσούκα κι έπαθε πραγματικό σοκ.
Οσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, η αλήθεια είναι ότι τον πρώτο καιρό της ηγεσίας του στο ΠΑΣΟΚ είχε βάλει στον «πάγο» τον κ. Χρυσοχοΐδη. Οι κακές γλώσσες της εποχής έλεγαν ότι υπήρχε μια λανθάνουσα σύγκρουση σε σχέση με το ποιος θα εξέφραζε πλέον τις αμερικάνικες επιρροές. Ο Μιχάλης αποδείχτηκε πάντως υπομονετικός και σε μία νέα ένδειξη αναξιοπρέπειας παρέμεινε διασκοσμητικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έως ότου ο Παπανδρέου τον έβαλε ξανά στο παιχνίδι. Κι εκείνος αποδείχτηκε πρόθυμος να τον υπηρετήσει, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές του 2009, μολονότι δεν πήρε (ένεκα της Λούκας Κατσέλη) το υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, αλλά το Δημόσιας Τάξης, που έγινε Προστασίας του Πολίτη.
Απτόητος συνέχισε να δραστηριοποιείται σε όλα τα επίπεδα των κέντρων εξουσίας, να υπερασπίζεται με πάθος τις επιλογές του Μνημονίου, να εκθειάζει το «μεταρρυθμιστικό όραμα» του Γιώργου Παπανδρέου, να «θάβει» τους συναδέλφους του που δεν επεδείκνυαν τον ίδιο μνημονιακό ζήλο, να επιδιώκει την αναβάθμισή του και να κολακεύεται από τις φήμες και τα ξένα δημοσιεύματα ότι θα γυριζόταν ταινία στο Χόλιγουντ για τη 17 Νοέμβρη, στην οποία θα τον υποδυόταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ!
Παρά τα όσα έλεγε δημοσίως, για άλλη μια φορά «μύριζε» βεβαίως ότι τα πράγματα αλλάζουν και άρχισε να παίρνει προσεκτικά αποστάσεις. Ηταν τότε που ορισμένοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στα Εξάρχεια, γέμισαν από μια (κατάπτυστη και ανώνυμη) αφίσα με τη μορφή του κ. Χρυσοχοΐδη και με σχόλια για τις σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση βαριών ναρκωτικών, όπως η κοκαΐνη. Οι φήμες ότι επρόκειτο για δάκτυλο οργισμένων πρώην συντρόφων του, που τον έβλεπαν να αυτονομείται, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.
Μόλις πάντως ο Παπανδρέου έχασε το παιχνίδι και την πρωθυπουργία, ο Χρυσοχοΐδης ήταν ο πρώτος που (ξεχνώντας τα πάντα) τον «μαχαίρωσε» με τον πιο άγριο τρόπο. Βγήκε στο Mega (τι σύμπτωση…) και τον κατήγγειλε εφ’ όλης της ύλης, φθάνοντας και στο σημείο να πει ότι «μόνο σε αποικία θα ήταν αρχηγός με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα!», ενώ ακολούθησε και η απίστευτη δήλωση -που θα μείνει στην ιστορία- ότι δεν είχε προλάβει να διαβάσει το Μνημόνιο, όταν το ψήφιζε…
Η προσπάθεια να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2012 δεν καρποφόρησε κι έτσι υποχρεώθηκε σε υποχώρηση και αναγκαστική στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αλλά κι αυτή προσωρινή ήταν και μάλιστα κατέληξε σε ρήξη, όταν μετά τις εκλογές του 2012 δεν παρέμεινε, όπως και άλλοι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ υπουργοί. Ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι χρησιμοποίησε το γεγονός ότι στις αλλαγές στελεχών της ΕΥΠ δεν προστατεύθηκαν οι «δικοί του» άνθρωποι, παρά το διάβημα που είχε κάνει εκ μέρους του Βενιζέλου ο στενός συνεργάτης του Στ. Αγγελούδης.
Η αχίλλειος πτέρνα του, στις σχέσεις του με τον κ. Βενιζέλο, συνδέεται πάντως με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Ενα ραντεβού σε ξενοδοχείο της οδού Φιλελλήνων, με τη συμμετοχή τόσο του κ. Χρυσοχοΐδη όσο και του κ. Διώτη, έχει συνδεθεί από πλευράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη γνωστή διαρροή αντιγράφου της λίστας και τη δημοσίευσή της. Το όνομα του ιδίου δεν αναφέρθηκε ποτέ επισήμως, αλλά σε εκείνη τη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής τα «μηνύματα» του (υπό την κατηγορία της αντιπολίτευσης για την υπόθεση) κ. Βενιζέλου εκτοξεύονταν, για τους μυημένους, ευκρινώς. Σε ένα άλλο ραντεβού ο κ. Βενιζέλος είχε ενημερωθεί για όλες τις λεπτομέρειες της ίντριγκας.
Η εξ αριστερών ζημιά στον Βενιζέλο δεν εμπόδιζε τον Χρυσοχοΐδη να κάνει ανοίγματα και προς την Κεντροδεξιά. Οταν πριν από μήνες γίνονταν διάφορες διεργασίες με αφορμή το συνέδριο της Ν.Δ., είχε δώσει ακόμη ένα ρεσιτάλ πολιτικής μεταμφίεσης.  «Ολοι εμείς οι κεντρώοι πρέπει να συνεργαστούμε….» είχε φτάσει στο σημείο να πει σε «γαλάζιο» πηγαδάκι στο Εντευκτήριο της Βουλής, κάνοντας τη Φωτεινή Πιπιλή να τον κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια.
Ο άγνωστος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας  στη Σάσα Σταμάτη για το μεγάλο φαν κλαμπ του στις γυναίκες, εξηγεί γιατί τα καλοκαίρια δεν κοιμόταν σε κρεβάτι και τι έκανε στα πανηγύρια για το μεροκάματο.
Είσαι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, που από πολύ μικρός μπήκες στα δύσκολα και στα βαθιά. Εγώ πράγματι κατάγομαι από οικογένεια γνήσια αγροτική και δουλεύω από 7 ετών. Στα 13 μου μετέφερα 40 ανθρώπους πάνω σε καρότσες αγροτικές, πηγαίνοντάς τους για δουλειά.
Στα 18 μου οδηγούσα φορτηγό, διέθετα επαγγελματικό δίπλωμα, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα. Είμαι παιδί μιας γενιάς η οποία δούλεψε σκληρά. Η γενεαλογική καταγωγή μου είναι προσφυγική. Είμαι γνήσιο τέκνο προσφυγικής οικογένειας, κατά 50% ποντιακής και κατά 50% μικρασιατικής.
Ο πατέρας μου ήταν Τραπεζούντιος και η μητέρα μου από τη Μαγνησία της Σμύρνης. Υπήρχε η αγωνία της επιβίωσης και γι’ αυτό υπήρξε προκοπή. Αυτό που έκανα ήταν να συνδέσω αυτές τις αναφορές μου με την πολιτική για να έχω αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας.
Οι τέσσερις γάμοι και οι γυναίκες
Έχεις κάνει τέσσερις γάμους. Τη ζεις τη ζωή σου, ενώ θα μπορούσες να κάνεις για την εικόνα σου έναν γάμο και να έκανες τα δικά σου. Είναι πιο έντιμο αυτό που έκανες εσύ;
Θεωρώ ότι είναι έντιμο. Σημασία έχει ότι αυτό που κυριαρχεί στη ζωή μου είναι τα παιδιά μου. Έχω πέντε παιδιά και τώρα, που είμαι πιο χαλαρός, απολαμβάνω αυτή τη σχέση μου μαζί τους. Νομίζω ότι αυτή είναι η αποστολή του ανθρώπου, τα παιδιά, και προσπαθώ αυτή την αποστολή να την υπηρετήσω όσο γίνεται με τον καλύτερο τρόπο και είμαι ευτυχής για αυτό.
Παράλληλα με το «κορυφαίος υπουργός» σε ακολουθούσαν και οι χαρακτηρισμοί «ωραίος», «γοητευτικός» κ.τ.λ. Κολακεύτηκες ποτέ; Είχες μεγάλο φαν κλαμπ στις γυναίκες;
Δεν κολακεύτηκα ποτέ. Σου μιλώ έντιμα. Με διακρίνει πάντα μια εσωτερική σεμνότητα, αλλά και εξωτερική αυτοσυγκράτηση. Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής, το μόνο πράγμα με το οποίο κολακευόμουν ήταν η απόδοση της δουλειάς μου και το μόνο πράγμα που με κινητοποίησε ήταν η δουλειά μου και το αποτέλεσμα. Υπήρχαν μέρες που δεν έκανα μια δράση και αισθανόμουν ότι ήμουν ένας άχρηστος άνθρωπος.
«Το παιδί με το κόκκινο ακορντεόν»

Η σχέση σου με τη μουσική ποια είναι;
Ήμουν οργανοπαίχτης, μουσικός, έπαιζα ακορντεόν, πανηγυρτζής (γέλια). Ο δάσκαλος που έμαθε σε εμένα μουσική, ο Ίκαρος Μπράβος, έμαθε και στον Χρήστο Νικολόπουλο, γιατί είμαστε ομοχώριοι. Έπαιζα σε πανηγύρια, σε γάμους και βαφτίσια. Βγάζαμε μεροκάματο. Ήμουν και πολύ καλός τραγουδιστής. Αν έχεις ακούσει τον Νικολόπουλο να λέει για «το παιδί με το κόκκινο ακορντεόν», είμαι εγώ (γέλια). Ο Χρήστος Νικολόπουλος έγινε ένας σπουδαίος δημιουργός, από τους σπουδαιότερους της γενιάς του. Εγώ δεν ευτύχησα στον τομέα αυτόν, γιατί τον εγκατέλειψα νωρίς. Αισθάνομαι όμως περίσσια υπερηφάνεια για τον συντοπίτη μου.

Πιτσιρικάς τι ήθελες να γίνεις;
Δεν είχα πολλές παραστάσεις! Τα ερεθίσματα ήταν περιορισμένα. Μόλις και μετά βίας στο πανεπιστήμιο άρχισα να έχω παραστάσεις ευρύτερες. Εγώ τα καλοκαίρια δεν κοιμόμουν σπίτι μου, κοιμόμουν στην ύπαιθρο, γιατί ήμουν διαρκώς σαν αγρίμι, έξω, στα χωράφια όπου δούλευα. Ποτίζαμε τα χωράφια μέρα-νύχτα. Δεν είχα κοιμηθεί στο σπίτι μου ποτέ καλοκαίρι. Ήμουν κάτω από δέντρα και καλύβες.
«Έφαγα πολύ ξύλο»
Θυμάσαι μια ιστορία από το παρελθόν;
Ήμουν φοιτητής στο πτυχίο και εργαζόμουν ως οδηγός μεταφέροντας προϊόντα σε εργοστάσιο τεύτλων! Ήταν παραμονή Χριστουγέννων και πηγαίνοντας το τελευταίο δρομολόγιο, σχεδόν μεσάνυχτα, σταμάτησα σε έναν δρόμο γιατί ένα μεγάλο φορτηγό είχε βουλιάξει και ζητούσαν από εμένα να το ρυμουλκήσω. Τους είπα ότι θα πρέπει να μου κάνουν χώρο να φύγω, να πάω να αδειάσω και να επιστρέψω να τους βοηθήσω. Αυτοί όμως ήταν μεθυσμένοι και με χτύπησαν, έφαγα πολύ ξύλο. Είχαν σιδηρολοστούς, μα κυρίως ήταν η μέθη που τους έκανε ανεξέλεγκτους.
Ήμουν βουτηγμένος στη λάσπη, πεταμένος μέσα στον δρόμο, σχεδόν λιπόθυμος. Έφυγα με πολύ κόπο και τι νομίζετε ότι έκανα; Πήγα, πήρα τους δικούς μου, επιστρέψαμε και τους δείραμε εμείς (γέλια)! Πέρασαν πολλά χρόνια και ένα βράδυ σε μια ομιλία μου στην περιοχή εμφανίζεται ένας και μου λέει: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εκείνος που σε έδειρε!» (γέλια).  6 σχόλια :

 1. ΤΟ ΧΑΣΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑΪΝΗ;
  Απίστευτη δήλωση από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ. Ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέφερε πως στο Μαξίμου κάπνιζαν χασίς.
  Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, την Τρίτη φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε και η κουβέντα των δύο, έφτασε κάποια στιγμή στο δημοσίευμα της Liberation για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, το οποίο είχε τίτλο: «Δυναστεία Μητσοτάκη – Ο μικρός «Κούλης» στην εξουσία».
  Εκεί λοιπόν, ο νεοεκλεγείς βουλευτής της κυβέρνησης, εξαπέλυσε επίθεση με βαριές εκφράσεις, κατά μερίδας ξένων ανταποκριτών που καλύπτουν τις εξελίξεις στην χώρα μας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως μέσα στο Μαξίμου υπήρχαν άνθρωποι που κάπνιζαν χασίς.
  Αναλυτικά στο επίμαχο σημείο, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, είπε: «Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά. Yπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC). ΟΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.
  Τον πρόεδρο της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποδέχτηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έγραψε η American Jewish Comitee σε ανάρτηση στο twitter:
  «Ο πρόεδρος της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, είχε την τιμή να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στο γραφειο του. Η χώρα είναι σε πολύ ικανά χέρια. Καλή τύχη στον αγαπητό μας φίλο».
  Ο Ντέιβιντ Χάρις συναντήθηκε χτες με τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ και τον Έντι Ζεμενίδη, όπου συζητήθηκε οι τρόποι για να δομηθεί το μομέντουμ για πρωτοβουλίες συνεργασιών μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Ελλάδας, για τις οποίες είναι ενήμερο και το υπουργείο Εξωτερικών.
  Ο κ. Πάιατ ευχαρίστησε τον Ντέιβιντ Χάρις για την επίσκεψή του στην Ελλάδα και για την στήριξη του στις σχέσεις μεταξύ των χωρών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιὰ μίαν ΕΥΠ παραμάγαζο ξένων μυστικῶν ὑπηρεσιῶν
  10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΦΙΛΟΝΟΗ
  Ἀδέλφια μου ἀγαπημένα, καλησπέρα σας…!!!
  Ὅσο καλὴ μπορεῖ νὰ εἶναι…

  Νέος διευθυντὴς τῆς ΕΥΠ, ἀνέλαβε ὁ Παναγιώτης Κοντολέων…
  Ἔχοντας ἐργασθῆ κατὰ τὸ παρελθὸν ὡς Security, VIP Security, ἀλλὰ καὶ Ὑπεύθυνος Ἀσφαλείας σὲ ἑταιρεῖες ὅπως ἡ Wackenhut, ἡ Universal Security, ἡ Λουκόπουλος Security, εἶχα τὴν ἀτυχία νὰ τὸν γνωρίζω. Ὅταν τὸν ἐγνώρισα, ἤμουν Ὑπεύθυνος Ἀσφαλείας στὴν Bank of America. Ἐκεῖνος τότε, εἶχε τὴν εὐθύνη τῆς Ἀμερικανικῆς Πρεσβείας. Τελικῶς, ἔγινε καὶ διευθυντὴς τῆς Group 4 SecuriCore. Μίας ἑταιρείας ποὺ ἔχασε πολλὲς στατικὲς φυλάξεις ἀπὸ τὴν Wackenhut καὶ τὴν Ἑρμῆς Brinks Security καὶ κατέληξε νὰ ἀναλαμβάνῃ μόνο χρηματαποστολές.

  Δὲν πρόκειται γιὰ κάποιον ἐπιτυχημένο διευθυντὴ ἑταιρείας φυλάξεως. Τὸ ἀντίθετο θὰ ἔλεγα. Δὲν διαθέτει στρατηγικὸ μυαλό, δὲν ἔχει διοικητικὴ ἱκανότητα καὶ πολὺ δύσκολα ἀναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
  Κι ὅμως! Ἀνέλαβε διευθυντὴς ΕΥΠ!
  Γιά ποιόν λόγο;
  Τὰ πράγματα εἶναι ἁπλά:
  Ὁ Παναγιώτης Κοντολέων, ἦταν ἔμπιστός της ἀμερικανικῆς πρεσβείας. Οἱ «κακὲς γλῶσσες» ἔλεγαν ὅτι τὸν εἶχε ὑπὸ τὴν… «προστασία» της ἡ CIA. Δὲν εἶναι τυχαῖο ποὺ ἀποτελεῖ προσεκτικὴ ἐπιλογὴ τοῦ περιβάλλοντος Μητσοτάκη. Ἕνα ἄτομο μὲ τὴν… ἀνικανότητα τοῦ Κοντολέωντος, εἶναι ἰδανικὸς γιὰ νὰ ἐκτελῇ ἐντολές. Μία ἀκόμα μαριονέτα στὴν ΕΥΠ.

  Τὸ ἔχω γράψη κατὰ τὸ παρελθὸν καὶ τὸ ἐπαναλαμβάνω γιὰ νὰ καταλάβουμε τὸ τί συμβαίνει στὴν ΕΥΠ.
  Σὲ αὐτὴν τὴ νευραλγικὴ ὑπηρεσία, ὑφίστανται οἱ ἑξῆς τάσεις – ὁμάδες.

  Ἡ τάσις ποὺ ἐλέγχεται ἀπὸ τὴν Mossad (Ἰσραὴλ)
  Ἡ τάσις ποὺ ἐλέγχεται ἀπὸ τὴ CIA (ΗΠΑ)
  Ἡ τάσις ποὺ ἐλέγχεται ἀπὸ τὴν Intelligence Service (Ἀγγλία)
  Ἡ τάσις τῶν κακῶς ἐννοουμένων δημοσίων ὑπαλλήλων, ποὺ νοιάζονται μόνο νὰ παίρνουν τοὺς μισθούς τους καὶ
  Ἡ τάσιςη τῆς πατριωτικῆς πτέρυγος.
  Ἡ τελευταία, ἀποτελεῖται κυρίως ἀπὸ στρατιωτικούς. Οἱ ὑπόλοιπες ἀπὸ ἀστυνομικοὺς καὶ ἁπλοὺς ὑπαλλήλους.
  Μέσα σὲ αὐτὸ τὸ κλίμα, καταλαβαίνουμε ὅτι ἰσχυροποιεῖται ἡ θέσις τῆς CIA ἐντός της ΕΥΠ, ἄσχετα ἐὰν αὐτὴ ἐπηρεάζεται σαφῶς ἀπὸ τὴν Mossad. Ἀντικαθιστᾶ τὸν δημοσιογράφο Γιάννη Ῥουμπάτη ὁ ὁποῖος ἦταν ἀπολύτως ἐλεγχόμενος ἀπὸ τὴν Mossad.

  Κίνησις στρατηγικῆς; Σίγουρα! Ἕνα πάντως εἶναι σίγουρο καὶ τὸ γράφω μὲ ἀπόλυτη εὐθύνη κι ἐπίγνωση αὐτοῦ ποὺ γράφω: ὁ Παναγιώτης Κοντολέων, εἶναι ἀνίκανος γιὰ τὴν θέση τοῦ διευθυντοῦ τῆς ΕΥΠ!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υπάρχουν δυο-τρία πράγματα στα οποία ο νέος πρωθυπουργός δεν ξεκίνησε καλά.
  Γιώργος Καρελιάς
  Πρώτον, η υπόσχεση ότι θα συγκροτήσει «σφικτό» κυβερνητικό σχήμα πήγε περίπατο. Έχει 50 υπουργούς και υφυπουργούς. Μια μικρή σύγκριση: ο αντίστοιχος αριθμός της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ(Σαμαρά) ήταν 47. Το ζήτημα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ωστόσο η πρώτη πράξη ασυνέπειας του κ. Μητσοτάκη έχει καταγραφεί.
  Δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε μια κακή παράδοση, που έχει σχέση με την υπουργοποίηση ανώτατων δικαστών αμέσως μετά τη λήξη της θητείας τους. Η αρχή είχε γίνει το 2012, όταν ο τότε ανώτατος δικαστής Χαράλαμπος Αθανασίου έγινε βουλευτής της ΝΔ και αμέσως μετά υπουργός(και Δικαιοσύνης).Η παράδοση συνεχίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά τη λήξη της θητείας της διορίστηκε επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού (Αλέξη Τσίπρα) και αργότερα πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η ΝΔ είχε αντιδράσει και στις δύο περιπτώσεις, κάνοντας λόγο για «μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία μας»!
  Τώρα ο κ. Μητσοτάκης ορίζει υφυπουργό Δικαιοσύνης τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Δημήτρη Κράνη, αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του(30 Ιουνίου). Πράξη ασυνέπειας δεύτερη για το νέο πρωθυπουργό( ο μόνος που δεν δικαιούται να αντιδρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι έκανε ακριβώς τα ίδια).
  Τρίτον, ο κ. Μητσοτάκης όρισε μέλη της κυβέρνησής του στελέχη εταιρειών, εγχωρίων και πολυεθνικών. Και γενικό κουμάντο στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου θα κάνει ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, οι επιλογές αυτές δείχνουν μια αντίληψη και μια κατεύθυνση. Όμως, η κυβέρνηση δεν είναι επιχείρηση και ο πρωθυπουργός δεν είναι διευθύνων σύμβουλος, εκτός αν κάποιοι τo βλέπουν έτσι. Το δε πλήθος των εξωκοινοβουλευτικών μελών της, τα οποία(μπορεί να αισθάνονται ότι) δεν λογοδοτούν, δεν δείχνει καλή αντίληψη για τη σχέση λαϊκής ετυμηγορίας-εκτελεστικής εξουσίας-λογοδοσίας.
  Αν «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», όπως λέει ο Πλάτων, Αυτές οι πρώτες επιλογές του νέου πρωθυπουργού δεν προϊδεάζουν θετικά για τις επόμενες. Και αυτό έχει τη σημασία του ειδικά για όσους πιστεύουν στην αρχαιοελληνική ρήση «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η «ΛΙΜΠΕΡΑΣΙΟΝ» ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ: «ΚΟΥΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΜΕ».
  Για επιστροφή των πολιτικών δυναστειών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με "το νεποτισμό και τις πελατειακές σχέσεις" έκανε λόγο άρθρο της Libération, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.
  H αρθρογράφος ανέφερε πως στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να αποβάλλει το υποκοριστικό "Κούλης", ενώ επεξηγείται πως το όνομα προέρχεται από το "Κυριακούλης", δηλαδή "μικρός Κυριάκος", κάτι που έχει εδραιωθεί στη φαρέτρα των πολιτικών του αντιπάλων.
  Μεταξύ άλλων γίνεται μια αναδρομή στην πολιτική ιστορία της οικογένειας Μητσοτάκη αλλά και αναφορές στο βιογραφικό του νυν πρωθυπουργού.
  "Εκλεγείς χάρη στην υποχώρηση των ποσοστών δημοτικότητας του προκατόχου του και όχι χάρη στον ενθουσιασμό προς το πρόσωπό του, δεν πρέπει να ξεχνά ότι από την έναρξη της κρίσης, οι Έλληνες είναι έτοιμοι να καταστρέψουν την καριέρα όλων των αρχηγών που τους γεμίζουν με υποσχέσεις προτού τελικά τους προδώσουν. Κανείς δεν παρέμεινε στην εξουσία έως τέλους, με τον Τσίπρα να είναι ο μόνος που κατάφερε να ολοκληρώσει [σχεδόν] την θητεία του", καταλήγει το άρθρο, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει την πολιτική κατάσταση στη χώρα τα τελευταία έτη.
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΒΡΑΙΟΙ: "ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΕΒΡΑΙΟΣ".


  Το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, λόγω του αντισημιτικού παρελθόντος του δήλωσε σήμερα ανώτερος διπλωμάτης στην εφημερίδα Jerusalem Post.

  Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τεθεί δυναμικά υπέρ του Ισραήλ και την Κυριακή το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για τη νίκη του.

  Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ronald Lauder, δήλωσε μετά τις εκλογές ότι «ο Μητσοτάκης είναι αληθινός σύμμαχος του Ισραήλ και έχει επιδείξει βαθιά υποστήριξη και φιλία στην εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του καθώς είμαστε σίγουροι ότι θα συμπεριλάβει στις προτεραιότητές του την εξάλειψη όλων των υπολειμμάτων αντισημιτισμού και νεοναζιστικής ιδεολογίας από τη χώρα».

  Ωστόσο ο Βορίδης έχει ιστορικό αντισημιτικών ενεργειών και δηλώσεων. Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται εκτενής αναφορά στην πολιτική πορεία του Μ. Βορίδη με έμφαση στο γεγονός ότι προέρχεται από το κόμμα ΛΑΟΣ, του οποίου ο αρχηγός έκανε συνεχώς αντισημιτικές δηλώσεις. Ο ίδιος ο κ. Βορίδης στο παρελθόν υπήρξε αρνητής του Ολοκαυτώματος, ενώ έχει εκφράσει αντισημιτικές και ξενοφοβικές ιδέες, αναφέρεται στην εφημερίδα.

  Σημειώνεται ότι μετά από διαμαρτυρίες της εβραϊκής κοινότητας, ο κ. Βορίδης έχει δεσμευτεί μέσω μιας επιστολής που έχει αποστείλει ότι θα «θέσει τέρμα στις αντισημιτικές, ρατσιστικές προκαταλήψεις που συνιστούν την άμεση παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

  Η Jerusalem Post αναφέρεται και στον Άδωνη Γεωργιάδη που έχει προωθήσει βιβλία αντισημιτικού περιεχομένου, ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου.

  Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, μελετά τη νέα σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης και τη σημασία του διορισμού του Μ. Βορίδη. Χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο νέος υπουργός είναι γνωστός για τις «ρατσιστικές και αντισημιτικές του θέσεις».

  «Είναι σαφές ότι ο Μητσοτάκης υποστηρίζει το Ισραήλ και τους Εβραίους. Αλλά απαγορεύεται να διορίζει στην κυβέρνηση έναν ανοιχτά αντισημίτη υπουργό», δήλωσε ο Yaakov Hagoel, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Οργάνωσης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...