Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ, ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΧΘΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.

Τον πρόεδρο της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έγραψε η American Jewish Comitee σε ανάρτηση στο twitter:
«Ο πρόεδρος της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, είχε την τιμή να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στο γραφειο του. Η χώρα είναι σε πολύ ικανά χέρια. Καλή τύχη στον αγαπητό μας φίλο».

Ανυπόγραφα επέστρεψε ο Παυλόπουλος τα Προεδρικά Διατάγματα του ΣΥΡΙΖΑ - Ξεκινάει από το μηδέν η επιλογή ανωτάτων δικαστών
Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Υπενθυμίζεται ότι, από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για τη νέα κυβέρνηση.

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ  ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΟΙ  ΜΑΣΟΝΟΙ  ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ  ΚΑΙ  ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.    Η Συμφωνία των  Πρεσπών  αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, καθώς αμέσως μετά την κύρωσή της από τη Βουλή, υπεγράφη την  νύχτα  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια πήρε ταχύτατα  ΦΕΚ.
Μπράβο Πάκη,  τώρα με  την  προδοσία  της  Μακεδονίας,  πήρες  άφθονο χρήμα, για να γλεντάς με τις παντρεμένες.


autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/01/h-e-10.htmlΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.

Όσοι έχουν κατά καιρούς πει ότι το ελληνικό κράτος είναι ράθυμο και δουλεύει με ρυθμούς «τα ζώα μου αργά», οφείλουν αμέσως να… μετανοήσουν!
Ε, λοιπόν, δεν πρόλαβε η βουλή των προδοτών να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών κι ο πρόεδρος Πάκης έβαλε κιόλας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο επαίσχυντο κείμενο, καίτοι είχε προθεσμία ενός μηνός να το σκεφτεί και να το «ζυγίσει»!
Έτσι, η προδοσία της Μακεδονίας μας έγινε νόμος του ψευδοκράτους (προτεκτοράτου) και δημοσιεύθηκε άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!
Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος των Σκοπίων Ιβανόφ, ΔΕΝ έχει υπογράψει ακόμα τίποτα!
Ασφαλώς και δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό, απ’ αυτόν τον μοιραίο άνθρωπο, στα χέρια του οποίου η Ελλάς είτε καίγεται (2008), είτε ξεπουλιέται, αλλά ειλικρινά μας εκπλήσσει η βιασύνη του να συμμορφωθεί στις απαιτήσεις αυτών που τον ανέσυραν από τα πολιτικά αζήτητα και τον έκαναν πρώτο πολίτη της χώρας!

Σε κάθε περίπτωση, με την υπογραφή του, περιφρόνησε βάναυσα την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και κατέστη αυτοβούλως ΣΥΝΕΡΓΟΣ στο απαράγραπτο αυτό έγκλημα κατά της Πατρίδας, με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο!

autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/01/2500-2500.html

ΓΙΑ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. «ΕΙΔΑΜΕ ΕΝΑΝ ΦΡΙΚΤΟ ΤΣΙΠΡΑ – ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ» ΘΑ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ. ΠΟΙΟ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ – ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ;ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΕ ΦΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ. ΕΣΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ. ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ. (ΔΗΛΑΔΗ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ)".

Σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπολύει ο Πάνος Καμμένος για την συμφωνία των Πρεσπών.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας με τον προσφιλή του τρόπο, δηλαδή με ανάρτηση στο Twitter, συγκρίνει τον Προκόπη Παυλόπουλο με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, λέγοντας χαρακτηριστικά: Για πρώτη φορά Αρχηγός κράτους δέχεται να υπογράψει διμερή συμφωνία που ο ομόλογός του έχει αρνηθεί να υπογράψει και να νομιμοποιήσει”.
Υπενθυμίζεται πως ο Γκιόρκι Ιβανόφ, σφοδρός πολέμιος της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, αρνήθηκε να την υπογράψει προκαλώντας πολιτική κρίση στην γειτονική χώρα. Τελικά την συμφωνία υπέγραψε ο Πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων.
Όμως ο Πάνος Καμμένος επιφυλάσσει κι ένα φαρμακερό σχόλιο για τον Προκόπη Παυλόπουλο: “Κρίμα κ. πρόεδρε… το περίμενα…” γράφει επί λέξει.   "Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΕΙΝΑΙ  ΣΕ  ΚΑΛΑ  ΧΕΡΙΑ"

Τον πρόεδρο της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έγραψε η American Jewish Comitee σε ανάρτηση στο twitter:
«Ο πρόεδρος της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, είχε την τιμή να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στο γραφειο του. Η χώρα είναι σε πολύ ικανά χέρια. Καλή τύχη στον αγαπητό μας φίλο».
  OΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.


autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/04/o_15.html


ΓΙΑ  ΔΥΟ  ΔΙΚΟΥΣ  ΜΑΣ  ΔΙΚΑΣΤΕΣ  ΔΕΝ  ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

 Ανυπόγραφα επέστρεψε ο Παυλόπουλος τα Προεδρικά Διατάγματα του ΣΥΡΙΖΑ - Ξεκινάει από το μηδέν η επιλογή ανωτάτων δικαστών.
 
Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι, από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για τη νέα κυβέρνηση.
Στις 31 Μαΐου, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για την ηγεσία της Δικαιοσύνης ως πρόεδρο του Αρείου Πάγου την κυρία Ειρήνη Καλού και για εισαγγελέα την κυρία Δήμητρα Κοκοτίνη. Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν επιλεγεί η κυρία Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής.
Την 1η Ιουλίου θα έπρεπε ο Προκόπης Παυλόπουλος να αποφασίσει αν θα υπογράψει τα Προεδρικά Διατάγματα για την επιλογή της νέας ηγεσίας. Ο Πρόεδρος ωστόσο δεν το είχε πράξει, αφήνοντας να διαφανεί ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στις υπογραφές για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, που είχαν «πυροδοτήσει» νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση.
Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εκκινήσει τις διαδικασίες από το μηδέν και να προχωρήσει στην επιλογή νέων ανώτατων δικαστών.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια :

 1. ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ.
  «Χαμός» στο Ισραήλ με το πρόγραμμα «θεραπείας των ομοφυλόφιλων» - Τι περιλαμβάνει.
  Ο υπουργός Παιδείας του Ισραήλ Ραφί Πέρετζ, Ορθόδοξος ραβίνος και αρχηγός του υπερεθνικιστού κόμματος Ενωμένη Δεξιά τάχθηκε υπέρ της αποκαλούμενης «θεραπείας μεταστροφής» των ομοφυλόφιλων, προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης και οργανώσεων της ΛΟΑΤ κοινότητας.
  Τι περιλαμβάνει η «θεραπεία της μεταστροφής»
  Παράλληλα την έντονη αποδοκιμασία στα λεγόμενά του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Η αποκαλούμενη «θεραπεία μεταστροφής», αποτελεί μια απόπειρα μεταβολής του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου, μέσα από ψυχολογικά, πνευματικά -και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις- σωματικά μέσα. Οι περισσότερες χώρες της Δύσης απαξιώνουν αυτή την πρακτική, την οποία έχουν καταδικάσει ως δυνητικά επιβλαβή και επικίνδυνη ιατρικοί σύλλογοι, ανάμεσά τους και ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος.
  Ο Πέρετζ, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας στην δεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου τον περασμένο μήνα, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι πιστεύει ότι η θεραπεία μεταστροφής μπορεί να έχει αποτελέσματα.

  Δίνοντας ένα παράδειγμα ενός ομοφυλόφιλου, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό, "είχε την τάση", ο Πέρετζ είπε: «Αρχικά, τον αποδέχθηκα. Του είπα θερμά λόγια. Του είπα: Ας σκεφτούμε. Ας μελετήσουμε. Και ας αναλογιστούμε. Ο στόχος είναι πρώτα από όλα για τον ίδιο να μάθει καλά τον εαυτό του…και τότε να αποφασίσει».
  Θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του στο Ισραήλ
  Οι δηλώσεις προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από την κεντροαριστερά αντιπολίτευση, που ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει ότι ο Νετανιάχου επιτρέπει την ορθόδοξη κατήχηση σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία είναι Εβραίοι οι οποίοι κατά κύριο λόγο προσδιορίζονται είτε ως κοσμικοί, είτε για μια πιο ήπια τήρηση των θρησκευτικών τύπων.
  Μια ισραηλινή οργάνωση υποστήριξης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας (Israel's LGBT Task Force) απαίτησε την αποπομπή Πέρετζ, χαρακτηρίζοντας «αστοιχείωτες» τις απόψεις του. Λίγο μετά την τηλεοπτική μετάδοση της συνέντευξης, στο τέλος του ιουδαϊκού Σαββάτου, ο Νετανιάχου συνομίλησε με τον υπουργό του ζητώντας «διευκρινίσεις».
  Ο Νετανιάχου κατά του υπουργού Παιδείας του Ισραήλ
  «Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας αναφορικά με την ΛΟΑΤ κοινότητα είναι απαράδεκτες για μένα και δεν αντανακλούν τη θέση της κυβέρνησης της οποίας ηγούμαι», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με ανακοίνωσή του.
  Την περασμένη Τρίτη (09/07) ο Πέρετζ, προκάλεσε και πάλι οργή, όταν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι είπε σε συναδέρφους του υπουργούς ότι ο γάμος μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων της διασποράς ισοδυναμεί με ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα». Στη συνέντευξή του στο Channel 12, ο υπουργός Παιδείας περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που πασχίζει να ισορροπήσει τον σεβασμό στους άλλους, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, με τα καθήκοντά του ως θρησκευτικός ηγέτης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Ελλάδα παραχωρεί στην Κύπρο 41 άρματα μάχης Leopard 2A4; - Συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης στο επίπεδο 2Α7
  Αναβαθμίζονται τα ελληνικά άρματα μάχης Leopard-2 στο κορυφαίο επίπεδο Leopard-2A7 καθώς όπως γνωστοποίησαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Υπηρεσίας (EDA: European Defence Agency), η υπηρεσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις τελικές διαβουλεύσεις με την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία και τη Ρουμανία.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα αφορά σε αρχικό στάδιο 200 Leopard-2, ενώ θα συμπεριλαμβάνει και δικαίωμα προαίρεσης για την αναβάθμιση και των εκδόσεων περισυλλογής, μηχανικού και μεταφοράς γέφυρας του Leopard-2. Τα αναβαθμισμένα άρματα μάχης θα παραδοθούν το 2022.
  Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «Jane’s», η οποία επικαλείται αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Υπηρεσίας (EDA : European Defence Agency), η υπηρεσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τελικές διαβουλεύσεις με Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία και Ρουμανία με στόχο την έναρξη ενός προγράμματος αναβάθμισης και τυποποίησης των αρμάτων μάχης Leopard-2 το 2020.
  Η έκδοση, στην οποία θα αναβαθμιστούν τα Leopard-2, θα είναι η πλέον σύγχρονη Leopard-2A7.
  Ομως όπως είναι γνωστό, από τις παραπάνω χώρες μόνο η Ισπανία διαθέτει σε υπηρεσία 219 άρματα μάχης Leopard-2E και 108 Leopard-2A4 και η Ελλάδα 170 Leopard-2HEL και 183 Leopard-2A4.
  Κύπρος και Ρουμανία δεν διαθέτουν ακόμη αλλά θέλουν να αποκτήσουν Leopard-2 και προφανώς για το λόγο αυτό το Janes αλλά και οι αξιωματούχοι της ΕDA τις έχουν συμπεριλάβει στην λίστα αγοραστών.
  Πριν μήνες είχε γίνει γνωστό πως η μεν Κύπρος συζητά για μια Επιλαρχία των 41 αρμάτων μάχης (πιθανότατα μέσω μεταφοράς από την Ελλάδα) ενώ η Ρουμανία θέλει να αντικαταστήσει μέρος των 436 παλαιών T-55 (το Νοέμβριο του 2018 η Ρουμανία ανακοίνωσε ότι επιθυμεί και επιδιώκει την προμήθεια 60 Leopard-2A5).
  «Στοχεύουμε στην μεγαλύτερη δυνατή ομοιομορφία των Leopard-2. Eλπίζουμε σε ομοιομορφία της τάξεως του 90%» αναφέρει η EDA.
  Οι αρχικές συνομιλίες ξεκίνησαν το 2018 με εννέα χώρες, αλλά τελικά μόνο η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία και η Ρουμανία, απάντησαν στην πρόσκληση PMC (Preliminary Market Consultation) την οποία εξέδωσε η EDA τον Απρίλιο του 2019.
  Στόχος της PMC είναι η διερεύνηση και η κατάθεση προτάσεων με γνώμονα την πλέον οικονομική και αποδοτική λύση με βάση τη γεφύρωση των διαφορετικών τεχνικών και επιχειρησιακών απαιτήσεων των τεσσάρων (4) χωρών. Ουσιαστικά δηλαδή θα αναζητηθεί ο μέσος κοινός παρανομαστής.
  Στην PMC αναμένεται να ανταποκριθούν και οι κατασκευάστριες εταιρίας του Leopard-2, η KMW και η Rheinmetall, με την κατάθεση διαφόρων προτάσεων, οι οποίες θα έχουν και διαφορετικό οικονομικό κόστος.
  Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αναφέρει η PMC, θα υπάρξουν δύο συναντήσεις με στόχο την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου το 2020 και την παράδοση των πρώτων αναβαθμισμένων Leopard-2 το 2022.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Ελληνική κτηνοτροφία καταρρέει: ακούει κανείς;
  Του Θωμά Κουτσουπιά, Ο Θωμάς Κουτσουπιάς είναι προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Αγρινίου. Πηγή : Αιχμη (Αιτωλοακαρτνανίας)
  konstantakopoulos*
  Η σκληρή αλήθεια των αμείλικτων αριθμών: ο αριθμός των προβάτων μειώθηκε κατά 1,9% το 2018 σε σχέση με το 2017, ο αριθμός των αιγών μειώθηκε κατά 3,8%, ο αριθμός των βοοειδών μειώθηκε κατά 2,5% και ο αριθμός των χοίρων μειώθηκε κατά 3,0%. Σε απόλυτους αριθμούς και πάντα σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών ζωικού κεφαλαίου, που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, μετράμε πολλές χιλιάδες λιγότερα ζώα.
  Και τον ίδιο αρνητικό απολογισμό είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, η μείωση που επήλθε στο ζωικό κεφάλαιο της χώρας επί των ημερών της απερχόμενης κυβέρνησης είναι σημαντική και καταδεικνύει πως τα περί στήριξης της ελληνικής κτηνοτροφίας είναι λόγια κενά περιεχομένου. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν «μείωση παντού» και αυτό, αν αναλογιστούμε το πόσο κοστίζει στη χώρα μας ο λεγόμενος «κύκλος του κρέατος» και ο αντίστοιχος «κύκλος του γάλακτος», τα εκατομμύρια δηλαδή που δίνουμε σε άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες για να καλύψουμε τις καταναλωτικές μας ανάγκες, θα πρέπει κάποια στιγμή πολύ σοβαρά να μας προβληματίσει.
  H Ελληνική Κτηνοτροφία, πέρα από αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας, πέραν της ούτως ή άλλως τεράστιας συνεισφοράς της στην εθνική οικονομία, πέραν του κυρίαρχου ρόλου της στη συνοχή των κοινωνιών της υπαίθρου, θα μπορούσε και θα έπρεπε να αποτελεί βασικό εργαλείο για την άρση των οικονομικών αδιεξόδων που αντιμετωπίζει το κράτος και κατ’ επέκτασιν ολόκληρη η κοινωνία.
  Διότι δεν είναι μόνο η επισήμως και μη δυνάμενη να αμφισβητηθεί συρρίκνωση της κτηνοτροφίας. Είναι, πρωτίστως, η τάση φυγής. Είναι το γεγονός ότι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες κτηνοτρόφοι σε όλοι τη χώρα θέλουν να εγκαταλείψουν τον κλάδο και την παραγωγή, αφού η παραμονή τους είναι πλέον ασύμφορη. «Εγκλωβισμένοι», δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι, ανυπεράσπιστοι, όμηροι πολιτικών επιλογών που συμβάλουν στην κατάρρευση τιμών, τη στιγμή που η φορολογία τους έχει οδηγήσει να έχουν μόνο χρέη.
  Και είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί με ένα «επίδομα» τύπου de minimis που θα εξανεμιστεί εν ριπή οφθαλμού ή με προγράμματα, που η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν φέρνουν.Το τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει, είναι γνωστό. Το γιατί δεν έχει γίνει, είναι το ερώτημα στο οποίο οφείλουν επιτέλους να απαντήσουν όσοι είχαν την ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια.Καμία εντύπωση δεν προκαλούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Φυσικό επακόλουθο είναι, από τη στιγμή που …ελέγχους ακούμε και ελέγχους δεν βλέπουμε στην αγορά.
  Ασυδοσία από εκείνους που αθρόα εισάγουν γάλα από άλλες χώρες για να παρασκευάσουν, συχνά με την παράνομη μέθοδο της υπερδιήθησης «ελληνική» φέτα. Εξαπάτηση από εκείνους που πουλάνε λευκό τυρί, ως «φέτα».Μην προσποιούμαστε, λοιπόν, ότι τάχα δεν καταλαβαίνουμε γιατί έχουν καταρρεύσει οι τιμές παραγωγού. Όλοι γνωρίζουν. Και όλοι συνωστίζονται πίσω από ένα τόσο δα μικρό δαχτυλάκι, νομίζοντας ότι χωράνε να κρυφτούν πίσω απ’ αυτό.
  Η παραγωγή μειώνεται δραματικά και αν σήμερα δεν γίνει κάτι, το οστικό κύμα της έκρηξης που θα ακολουθήσει θα έχει τραγικές συνέπειες. Για ολόκληρη την κοινωνία. Ήδη, στα μέσα του 2019, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι τα αποτελέσματα των ερευνών ζωικού κεφαλαίου που η ΕΛΣΤΑΤ θα δημοσιεύσει για την τρέχουσα χρονιά το επόμενο καλοκαίρι, θα είναι ακόμη χειρότερα. Θέλουμε ή όχι παραγωγή; Θέλουμε ή όχι δικαιοσύνη, διαφάνεια, έλεγχο στην αγορά; Θέλουμε ή όχι Ελληνική Κτηνοτροφία, ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα, ανθρώπους να στηρίζουν την περιφέρεια, την πραγματική οικονομία του τόπου;
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΩ"; ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΝ" ΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.
  Θοδωρής Καλούδης
  Το καλοκαίρι του 2015, αμέσως μετά την κωλοτούμπα του Τσίπρα, η «τρόϊκα» ονομάστηκε «Θεσμοί» και οι διαπραγματεύσεις των «τροϊκανών» άρχισαν να γίνονται στο… ξενοδοχείο HILTON, γιατί οι περήφανοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχόντουσαν να καθοδηγούνται στα υπουργεία τους αλλά σε «ουδέτερο» έδαφος.
  Από επαγγελματικό ενδιαφέρον για την έκβαση μιας τέτοιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης, βρέθηκα μαζί με άλλους συναδέλφους, στον προθάλαμο της αίθουσας των συζητήσεων. Οι «τροϊκανοί» περίμεναν από νωρίς τους δικούς μας, ατσαλάκωτοι, με τα μπλε κοστούμια τους, τα άσπρα πουκάμισα και τις σκούρες γραβάτες, με τα lap tops και τους φακέλους τοποθετημένους στο τραπέζι των συζητήσεων.
  Καθυστερημένα, εμφανίστηκε και η Ελληνική αντιπροσωπεία με τον ατημέλητο υπουργό χαλαρό και δίπλα του έναν άγνωστο σε μένα τύπο, που είχε έρθει με …σαγιονάρες! Το όλο στυλ του ήταν ασορτί: φορούσε ένα μαύρο σαλβάρι, «σταμπωτό» ξεχυλωμένο μπλουζάκι της παραλίας και ανάλογο σακίδιο κρεμασμένο στον ώμο. «Είναι ο βασικός σύμβουλος του υπουργού», με ενημέρωσε συνάδελφος, γνώστης της ανθρωπογεωγραφίας του ΣΥΡΙΖΑ.
  Το σκηνικό θα έμενε στη μνήμη μου ως μια κραυγαλέα … ενδυματολογική «αστοχία» για την περίσταση, αν ο εν λόγω τύπος δεν έβγαινε αλαφιασμένος μία ώρα μετά, πλησίαζε ένα γνωστό δημοσιογράφο και τον ρωτούσε «Ρε Δημήτρη, έχεις το τηλέφωνο του Παπαδόπουλου;» (με το «Παπαδόπουλος», καλύπτω το όνομα γνωστού στη δημοσιογραφική πιάτσα τεχνοκράτη).
  Ο «σαγιονάρας» (από ό,τι καταλάβαμε) βρήκε τον «Παπαδόπουλο» στην … παραλία με την οικογένειά του και άρχισε να τον ρωτά με αγωνία, που είχε αλλοιώσει τη νηφαλιότητα της μεγαλοπρεπούς εισόδου του: «Ρε Μεγάλε, αυτοί οι μαλάκες μας ρωτάνε αυτό κι αυτό. Τι τους λέω;». Δεν ξέρω τι απάντησε από την παραλία ο τεχνοκράτης, την ώρα που του έβαζε λάδι η Κυρία του, αλλά ο δικός μας «παραλίας», σέρνοντας τις σαγινάρες του, γύρισε στην αίθουσα συνοφρυωμένος να ενημερώσει τον «σύντροφο υπουργό».
  Θα μου πείτε: Πως το θυμήθηκα τώρα το σκηνικό με το φίλο μας τον «σαγιονάρα» σύμβουλο του υπουργού…
  Απλά, μου την «έσπασε», καλοκαιριάτικα, το σκηνικό με τους κουστουμαρισμένους και φουριόζους υπουργούς, τους τεχνοκράτες από το «Harvard», τους «φακέλους με τους στόχους» που τους έδωσε ο Μητσοτάκης, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που θέλει να επιβάλει, τον προγραμματισμό, τον απολογισμό και τη λογοδοσία – και γενικά όλο αυτό το «κορεκτιλίκι» που θέλει να φορέσει καπέλο στην «Ελλαδάρα ομαδάρα» που είχα συνηθίσει τα τελευταία χρόνια: Με το «Νιίκα, Μανιίκα, Λιά και Καραμπαλιίκα» στη σύνθεση, τις ηρωικές μάχες στα γήπεδα της Ευρώπης και τα γιουρούσια με τις «γιόμες» στην αντίπαλη εστία. Και την μπάλα στην κερκίδα για καθυστέρηση…
  Να το θυμηθείτε: δεν θα τα πάμε καλά με αυτόν! Άσε που θέλει να κόψει και τη φούμα στα υπουργεία…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...