Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΦΥΓΕ ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΗΡΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ».

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΚΟΜΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΟΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ;Ο  Πάιατ  εξεδίωξε  με  τις  κλωτσιές  τον  άχρηστο  πλέον  Τσίπρα,  από  το  Μέγαρο  Μαξίμου  και  τοποθέτησε  τον  Μητσοτάκη.  Ο  κομμουνιστής  κνίτης  του  Μπεναρόγια  και  του  Βεντούρα  Τσίπρας  είχε  παίξει  τον ρόλο  που  του  είχε ανατεθεί,  ξεπούλησε την  Μακεδονία,  αρχίζοντας  τον  διαμελισμό  της  πατρίδας μας.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Τσίπρας  δεν χάνει ευκαιρία να καρφώνει τον Μητσοτάκη.  Είπε  προχθές  στο  Star: «ο Μητσοτάκης το μόνο που θα κάνει σαν  πρωθυπουργός  θα  είναι να επιτηρεί πιστά την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών».

Υπάρχουν δυο-τρία πράγματα στα οποία ο νέος πρωθυπουργός δεν ξεκίνησε καλά.

Γιώργος Καρελιάς

Πρώτον, η υπόσχεση ότι θα συγκροτήσει «σφικτό» κυβερνητικό σχήμα πήγε περίπατο. Έχει 50 υπουργούς και υφυπουργούς. Μια μικρή σύγκριση: ο αντίστοιχος αριθμός της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ(Σαμαρά) ήταν 47. Το ζήτημα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ωστόσο η πρώτη πράξη ασυνέπειας του κ. Μητσοτάκη έχει καταγραφεί.

Δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε μια κακή παράδοση, που έχει σχέση με την υπουργοποίηση ανώτατων δικαστών αμέσως μετά τη λήξη της θητείας τους. Η αρχή είχε γίνει το 2012, όταν ο τότε ανώτατος δικαστής Χαράλαμπος Αθανασίου έγινε βουλευτής της ΝΔ και αμέσως μετά υπουργός  (και Δικαιοσύνης).Η παράδοση συνεχίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά τη λήξη της θητείας της διορίστηκε επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού (Αλέξη Τσίπρα) και αργότερα πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η ΝΔ είχε αντιδράσει και στις δύο περιπτώσεις, κάνοντας λόγο για «μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία μας»!
Τώρα ο κ. Μητσοτάκης ορίζει υφυπουργό Δικαιοσύνης τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Δημήτρη Κράνη, αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του (30 Ιουνίου). Πράξη ασυνέπειας δεύτερη για το νέο πρωθυπουργό  ( ο μόνος που δεν δικαιούται να αντιδρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι έκανε ακριβώς τα ίδια).

Τρίτον, ο κ. Μητσοτάκης όρισε μέλη της κυβέρνησής του στελέχη εταιρειών, εγχωρίων και πολυεθνικών. 

   (ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.:  Ο  Μητσοτάκης  της  οικογενειοκρατίας  όρισε  διοικητή  της  ΕΥΠ,  που  φυλάγει  όλη  την  χώρα,  ένα  διευθυντή  προστασίας  χρηματαποστολών  και  μάλιστα  αποτυχημένο.  Μόνο  του  προσόν:  φύλαγε  την αμερικανική πρεσβεία).

Και γενικό κουμάντο στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου θα κάνει ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, οι επιλογές αυτές δείχνουν μια αντίληψη και μια κατεύθυνση. Όμως, η κυβέρνηση δεν είναι επιχείρηση και ο πρωθυπουργός δεν είναι διευθύνων σύμβουλος, εκτός αν κάποιοι τo βλέπουν έτσι. Το δε πλήθος των εξωκοινοβουλευτικών μελών της, τα οποία  (μπορεί να αισθάνονται ότι) δεν λογοδοτούν, δεν δείχνει καλή αντίληψη για τη σχέση λαϊκής ετυμηγορίας-εκτελεστικής εξουσίας-λογοδοσίας.
Αν «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», όπως λέει ο Πλάτων, Αυτές οι πρώτες επιλογές του νέου πρωθυπουργού δεν προϊδεάζουν θετικά για τις επόμενες. Και αυτό έχει τη σημασία του ειδικά για όσους πιστεύουν στην αρχαιοελληνική ρήση «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».Η «ΛΙΜΠΕΡΑΣΙΟΝ» ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ: «ΚΟΥΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΜΕ».

Για επιστροφή των πολιτικών δυναστειών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με "το νεποτισμό και τις πελατειακές σχέσεις" έκανε λόγο άρθρο της Libération, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.
H αρθρογράφος ανέφερε πως στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να αποβάλλει το υποκοριστικό "Κούλης", ενώ επεξηγείται πως το όνομα προέρχεται από το "Κυριακούλης", δηλαδή "μικρός Κυριάκος", κάτι που έχει εδραιωθεί στη φαρέτρα των πολιτικών του αντιπάλων.
Μεταξύ άλλων γίνεται μια αναδρομή στην πολιτική ιστορία της οικογένειας Μητσοτάκη αλλά και αναφορές στο βιογραφικό του νυν πρωθυπουργού.
"Εκλεγείς χάρη στην υποχώρηση των ποσοστών δημοτικότητας του προκατόχου του και όχι χάρη στον ενθουσιασμό προς το πρόσωπό του, δεν πρέπει να ξεχνά ότι από την έναρξη της κρίσης, οι Έλληνες είναι έτοιμοι να καταστρέψουν την καριέρα όλων των αρχηγών που τους γεμίζουν με υποσχέσεις προτού τελικά τους προδώσουν. Κανείς δεν παρέμεινε στην εξουσία έως τέλους, με τον Τσίπρα να είναι ο μόνος που κατάφερε να ολοκληρώσει [σχεδόν] την θητεία του", καταλήγει το άρθρο, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει την πολιτική κατάσταση  η χώρα τα τελευταία έτη.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...