Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ. Α. ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ. Β. ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ. Μπορεί ο Μητσοτάκης να ξεπεράσει τον Τσίπρα;

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;

 Δεύτερος ακόμα και στο χωριό του ο Τσίπρας.
Το Αθαμάνιο Άρτας, το χωριό του Αλέξη Τσίπρα έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη του έργου που είχε παιχτεί και στις ευρωεκλογές που και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έρθει δεύτερος στο Αθαμάνιο Άρτας.
Στις χθεσινές εκλογές τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
Δημοτική Ενότητα Αθαμανίας - Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων
ΝΔ 42,53%
ΣΥΡΙΖΑ 41,97%
ΚΙΝΑΛ 6.58%
ΚΚΕ 2,49%
Συγκεκριμένα η ΝΔ πήρε 1.520 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ 1.500.  Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 40,34% και η ΝΔ 36,39%.Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ
 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Ο κύκλος της "κυβέρνησης" Τσίπρα ολοκληρώθηκε σήμερα.
 Στα χρόνια αυτά, της «κυβερνώσας αριστεράς», ο ελληνικός λαός «απόλαυσε» τον πολιτικό αυτόν θίασο σε όλο του το μεγαλείο.
Χορτάσαμε ρήξη με τους δανειστές και σκίσιμο μνημονίων, «αντιρατσισμό» και ανοιχτά σύνορα. Μάθαμε τι σημαίνει capital control, γνωρίσαμε τον Καρανίκα και τον Πολάκη και ξαναθυμηθήκαμε τις πολιτικές μούμιες του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάθαμε επίσης ότι είναι «φασισμός» να υπερασπίζεσαι την Μακεδονία και πως τα εκατομμύρια των Ελλήνων που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια ήταν ένα «ετερόκλητο πλήθος» από «αμόρφωτα εθνίκια»…


  Ο  Πάιατ  εξεδίωξε  με  τις  κλωτσιές  τον  άχρηστο  πλέον  Τσίπρα,  από  το  Μέγαρο  Μαξίμου  και  τοποθέτησε  τον  Μητσοτάκη.  Ο  κομμουνιστής  κνίτης  του  Μπεναρόγια  και  του  Βεντούρα  Τσίπρας  είχε  παίξει  τον ρόλο  που  του  είχε ανατεθεί,  ξεπούλησε την  Μακεδονία,  αρχίζοντας  τον  διαμελισμό  της  πατρίδας μας.ΣΟΪΜΠΛΕ:  "Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑΣ  ΑΞΙΟΣ  STATESMAN  (= ΔΙΚΟΣ  ΜΑΣ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ).

«Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεμπλόκαρε τη σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία είναι μια αξιοσημείωτη επίδοση ενός statesman. Ειδικά αφού υποχρεώθηκε να υποστεί την εσωτερική αντίδραση». 
Η γερμανική εφημερίδα Zeit, φιλοξενεί αυτή την δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου της γερμανικής Βουλής Σόιμπλε.
Και ο Σόιμπλε, ένας απολύτως αντιπαθής  πολιτικός, εχθρός των  ευρωπαϊκών  λαών, πρέπει να του αναγνωρίσουμε, ότι ποτέ δεν λέει ψέματα. Προφανώς αισθάνεται ότι, σαν εκπρόσωπος της ισχυρότερης ελίτ των διεθνών τοκογλύφων, δεν χρειάζεται να πει ψέματα.
Μας λέει με δηλητηριώδη πολιτική διπλωματία, ότι ο Τσίπρας στην συμφωνία των Πρεσπών, δεν ενήργησε ως Πρωθυπουργός. 

Μας λέει ότι ενήργησε ως «statesman». 

Δηλαδή κάτι σαν «εκπρόσωπος». 

Τίποτε δεν σχεδίασε και δεν επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλα είχαν αποφασισθεί, όλα είχαν συμφωνηθεί και απλά ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου και ο Τσίπρας του statesman που έκανε την ανακοίνωση.
Μας δείχνει λοιπόν το γεράκι των τοκογλύφων, ποιος πραγματικά κυβερνά αυτή την χώρα. Μας δείχνει την κενότητα και την φαυλότητα των πάνινων εργαλείων του κουκλοθέατρου της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα. Μας δείχνει τον Πρωθυπουργό σαν τον «Κλούβιο» του Μπάρμπα-Μυτούση, που δεν κινείται και μιλάει μόνος του, αλλά κάποιος άλλος μιλά γι αυτόν και τον κινεί.
Και βεβαίως εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας, μιλούν για «την εξασφάλιση της ειρήνης στα Βαλκάνια» χωρίς να μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο, αφού ποτέ δεν απειλήθηκε η Βαλκανική ειρήνη, λόγω του ονόματος των Σκοπίων. Απλά δεν μπορούν να στηρίξουν τις δηλώσεις τους, γιατί δεν είναι δικές τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μία  εξαιρετικη  κυβέρνηση  πρακτόρων  των  διεθνών  τοκογλύφων.
 Μέχρι την επόμενη…

Άλλωστε έτσι εκλέγουμε τους πράκτορες  διαχειριστές της εξουσίας στην Ελλάδα: Ξεκινάμε για το «λιγότερο κακό», αφού οι προηγούμενοι έχουν διαψεύσει όλες μας τις προσδοκίες και καταλήγουμε στο… χειρότερο.

 Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ, Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ, ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ.  ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : «ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ. ΑΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».


Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 Και ερχόμαστε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μπορεί να ξεπεράσει άραγε τον Τσίπρα;

Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό!  

Θα το κάνει όμως με στυλ, θα φοράει γραβάτα και έτσι θα υπάρχει τουλάχιστον μια σοβαροφάνεια που έλειπε από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Μην ανησυχείτε ότι θα σας λείψουν οι Καρανίκες, γιατί και η Νέα Δημοκρατία έχει ανώτερους.  Όλοι  θυμόμαστε  τους χορούς των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα. Όλοι  θυμόμαστε το  "δημοψήφισμα"  του  Τσίπρα  του  2015,  στο οποίο η "Αριστερά" έδειξε περισσότερη δειλία και από τον Σημίτη στα Ίμια. Τι ακολούθησε; Έψαχνες να βρεις κάποιον να παραδεχθεί ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.  Όλοι έβριζαν, λες και τον Τσίπρα τον ψήφισαν οι εξωγήινοι.

Τα ίδια   και  χειρότερα  θα συμβούν, σε λίγους μήνες από σήμερα. Και δεν χρειάζεται να έχει  κανένας «προφητικές» ικανότητες για να καταλάβει πως θα πορευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί το αφήγημα της «καμμένης γης» ή ότι το ΔΝΤ είναι ο «φυσικός μας σύμμαχος» υπάρχει ήδη στα στόματα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Η  "ΠΑΛΙΑ - ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και  ο  Μητσοτάκης  δεν έκαναν τίποτε για να αποτρέψουν την ΠΡΟΔΟΣΙΑ  ΤΩΝ  ΠΡΕΣΠΩΝ. 

Μποϋκοτάρισαν όλα  τα  συλλαλητήρια  για  την  Μακεδονία, αρνήθηκαν τις προτάσεις για παραίτηση της Βουλής και ο  Μητσοτάκης δήλωσε  ότι  δεν  μπορεί  να  ακυρώσει την προδοσία  (και τον  διαμελισμό  της  πατρίδας  μας)  και  θα σεβαστεί  την  προδοσία.

ΤΟ  ΑΙΓΑΙΟ  ΚΑΙ  Η  ΚΥΠΡΟΣ

Σε λίγους μήνες θα ασκηθούν μεγάλες αμερικανικές πιέσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ για την συνδιαχείρηση του ενεργειακού μας πλούτου με την Τουρκία. 

Πόσο νομίζετε ότι θα αντισταθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Όπως λοιπόν ντρέπονται σήμερα εκείνοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, έτσι σε λίγους μήνες θα ψάχνεις να βρεις ποιος τελικά ψήφισε τον Μητσοτάκη για πρωθυπουργό.
Και η ξενοκρατία θα συνεχίζει να δυναστεύει στον τόπο μας, μέχρι οι Έλληνες να αποφασίσουν ότι δεν θέλουν πια «διαχειριστές» της εξουσίας αλλά έναν πρωθυπουργό  πατριώτη.
Κάποιον που θα βάλει το Εθνικό Συμφέρον πάνω από οτιδήποτε άλλο. 

Ακόμα δεν έχει ορκιστεί η νέα κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη και η Άγκυρα δημιουργεί την πρώτη πρόκληση την οποία θα πρέπει να διαχειριστεί καθώς έφθασε τα ξημερώματα της Δευτέρας το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας «Γιαβούζ» στην κατεχόμενη Καρπασία.
Το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» αγκυροβόλησε νότια της χερσονήσου στο σημείο όπου προγραμματίζεται η γεώτρηση των Τούρκων.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το «Γιαβούζ» έφτασε σήμερα το πρωί: Στην Άγκυρα γνώριζαν ότι σήμερα η Ελλάδα θα αποκτούσε νέα κυβέρνηση και είχαν επίσης γνώση ότι η νέα αυτή κυβέρνηση θα ήταν μονοκομματική.

Ήθελαν να αποστείλουν μήνυμα ότι τίποτε δεν θα αλλάξει για αυτούς σε ότι αφορά τους σχεδιασμούς τους για υφαρπαγή της ελληνκής και της κυπριακής ΑΟΖ.
Το γεωτρύπανο, σύμφωνα με το «politisonline.cy» αναχώρησε από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης στις αρχές Ιουνίου και χθες βράδυ στις δέκα αναχώρησε με κατεύθυνση την κατεχόμενη Κύπρο.
Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του το Σάββατο, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι το Γιαβούζ ξεκινά την πρώτη του γεώτρηση σε μια εβδομάδα για λογαριασμό της Τουρκίας. «Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε μια βδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο, στην Καρπασία, στην περιοχή που έχουμε λάβει αδειοδότηση», ανέφερε.
Την ίδια στιγμή, το γεωτρύπανο «Φατίχ», παραμένει στα ανοιχτά της Πάφου εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, το οποίο αναμένεται ότι τέλη Ιουλίου θα ολοκληρώσει τις εργασίες του. Τέλος, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις έρευνες γύρω από την Κύπρο, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανοιχτά της Λεμεσού.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια :

 1. Ο πασίγνωστος Ισπανός ελληνιστής Pedro Olalla με ένα σύντομο και περιεκτικό κείμενο χθες:
  «Από σήμερα και στο εξής, να μην παραπονεθεί κανείς (εκτός από το ασήμαντο ποσοστό που ψήφισε κατά των μνημονίων) για αυτά που θα συμβούν στην Ελλάδα, αφού η απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων έδωσε ξανά μια λευκή επιταγή στους ίδιους πολιτικούς, για να εξακολουθήσουν να δρουν στην ίδια -ισοπεδωτική- κατεύθυνση.
  Χαμένη πήγε η εμπεριστατωμένη ανάλυση των γεγονότων, χαμένη πήγε η θαρραλέα καταγγελία των αυθαιρεσιών, χαμένη πήγε η σχεδόν δεκάχρονη εμπειρία της εξαθλίωσης, παρόλο που τη ζήσαμε στο ίδιο μας το πετσί.
  Μνήμη χρυσόψαρου;
  Σύνδρομο της Στοκχόλμης;
  Δειλία; Απάθεια;
  Μήπως συμφέρον και χαμέρπεια;

  Τώρα οι ψηφοφόροι (αδυνατώ να τους αποκαλέσω πολίτες) έδωσαν βάση για να μπορούμε να λέμε, εφ εξής, ανήμποροι και με θλίψη, ότι η Ελλάδα έχει αυτό που της αξίζει».

  Ο Pedro Olalla είναι ισπανικής καταγωγής ελληνιστής, συγγραφέας με πλούσιο και πολύ αξιόλογο έργο, μεταφραστής, φωτογράφος, κινηματογραφιστής, προπάντων όμως μέγας φιλέλληνας και πρεσβευτής του Ελληνισμού.
  (Akropolis World News (Ειδήσεις εις την Αρχαία Ελληνική γλώσσα)
  https://www.pedroolalla.com/index.php/el/


  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ὁ νέος ὑφυπουργὸς Γιῶργος Ζαββός, ὁ ἀδερφὸς τοῦ Στέλιου Ζαββοῦ. Ὑπὸ τὸν ἔλεγχο τῶν ἀνθρώπων τοῦ Soros οἱ τράπεζες
  9 Ἰουλίου 2019 ἀπὸ τὴν Φιλονόη, Μόργκαν Χρῆστος

  Ὁ νέος ὑφυπουργὸς Γιῶργος Ζαββός, ὁ ἀδερφὸς τοῦ Στέλιου Ζαββοῦ, ποὺ εἶναι στενὸς φίλος, συνεργάτης, ἀλλὰ καὶ κουμπάρος τοῦ Σόρος -ὁ ὁποῖος τοῦ ἔχει βαπτίση τὴν κόρη του (Χριστιάνα Ζαββοῦ) καὶ ἔχει τὴν διαχείριση τοῦ τοπικοῦ παραρτήματος Σόρος, τῆς ΜΚΟ Solidarity Now – εἶναι ὁ ἁρμόδιος γιὰ τὶς τράπεζες.
  Ἡ γνωριμία τοῦ Στέλιου Ζαββοῦ μὲ τὸν Σόρος, ποὺ ἀπέφερε ἐπαγγελματικοὺς καρποὺς στὸν Ἕλληνα ἐπενδυτὴ καὶ μετεξελίχθη σὲ φιλία μὲ οἰκογενειακοὺς δεσμούς, ἔγινε στὴν Ἀντίπαρο.
  Ὁ Στέλιος Ζαββὸς ἐπίσης, ἔκλεινε τὶς κρίσιμες συναντήσεις τοῦ Τσίπρα στὶς ΗΠΑ μὲ Ἀμερικανοὺς ἐπενδυτές.
  Ὁ Γιῶργος Ζαββὸς θὰ ἐλέγχη τὶς τράπεζες στὴν Ἑλλάδα. Τίς, κάποτε, Ἑλληνικὲς τράπεζες, πρὶν νὰ τὶς παραδώσῃ ὁλοκληρωτικῶς ὁ Τσίπρας μὲ τὸν Βαρουφάκη, μὲ ἀφορμὴ τὰ «συναρπαστικὰ» δημοψηφίσματα καὶ τὶς προοδευτικὲς ἀνακεφαλαιοποιήσεις.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΕΥΠ «περνάει» υπό τον άμεσο έλεγχο του γραφείου του πρωθυπουργού από το οποίο και θα εποπτεύεται.
  Ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη δικηγόρος Αθηνών, Γρηγόρης - Αλέξανδρος Δημητριάδης θα είναι ο σύνδεσμος του πρωθυπουργού με την ΕΥΠ.
  ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; ΕΝΑΣ ΑΝΙΨΙΟΣ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ), ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΜΕ ΒΟΗΘΟ ΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΜΗΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ - ΖΗΜΕΝΣ ΚΛΠ), ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΔΙΑ.
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/07/blog-post_9.html
  Ανθρωπος με χαμηλό προφίλ, μονίμως στο «παρασκήνιο» χωρίς να έχει διεκδικήσει την προβολή μέχρι σήμερα, ο 40άρης Γρηγόρης Δημητριάδης αποτελεί ίσως το πιο κρίσιμο κομμάτι στο παζλ των μυστικοσυμβούλων του προέδρου της ΝΔ - προτού καν ο Μητσοτάκης βρεθεί στη θέση του υπουργού στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013, όπως λένε οι γνωρίζοντες.

  Είναι το πρόσωπο που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην επόμενη μέρα του Μητσοτάκη, καθώς φέρεται να αναλαμβάνει «ειδική αποστολή» στο νέο ισχυρό Μέγαρο Μαξίμου.

  Κατά τις ίδιες πηγές, ο γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη (το τρίτο παιδί της οικογένειας του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη) και του Σπύρου Δημητριάδη, θα έχει πλέον «έδρα» στο Μαξίμου ως ο άνθρωπος - κλειδί στο ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο διαχωρίζεται από τη γενική γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

  Οπως σε όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής διαδρομής του προέδρου της ΝΔ, ο Δημητριάδης θα εξακολουθεί να είναι «τα αφτιά και τα μάτια» του Μητσοτάκη, φροντίζοντας ώστε οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Ο ίδιος αναλαμβάνει και την εποπτεία και επικοινωνία με την ΕΥΠ για λογαριασμό του Μαξίμου, κίνηση που επίσης επιβεβαιώνει τη σχέση απολύτου εμπιστοσύνης των θείου και ανιψιού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014.
  Ο ΣΟΡΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ:
  "ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ".

  Σε γνωστό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα συνέφαγε χθες ο Τζορτζ Σόρος μαζί με πλήθος υπουργών, τραπεζιτών και εφοπλιστών. Ήταν ένα «κλειστό» γεύμα 80 ατόμων, που προσπάθησαν να το κρατήσουν σε απόλυτη μυστικότητα. Η μυστική συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως μία «ελληνική λέσχη Mπίντελμπεργκ». Όλοι άλλωστε γνωρίζουν τις στενές σχέσεις του Σόρος με Έλληνες επιχειρηματίες και τις καλές σχέσεις του με την ΝΔ και το ΠAΣOK.
  Μπορεί οι προσκλήσεις να ήταν αυστηρά προσωπικές, όμως ένα γεύμα στο οποίο παρακάθισαν 80 συνδαιτημόνες, μεταξύ των οποίων εφοπλιστές, τραπεζίτες, υπουργοί και ο Τζωρτζ Σόρος, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, παρά τη μυστικότητα που επιχειρήθηκε να τηρηθεί. Eπρόκειτο για μια συγκέντρωση που κρατήθηκε μεν μυστική, πριν την πραγματοποίησή της, αλλά έγινε γνωστή εκ των υστέρων, γιατί πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να το «διαρρεύσουν».
  Αμφιτρύωνας ήταν ο κουμπάρος του Σόρος Στέλιος Ζαββός και η σύζυγός του Σοφία Δοξιάδη. O στενός συνεργάτης του Σόρος που διατηρεί σπίτι στην οδό Bασιλίσσης Σοφίας 39, στην ίδια πολυκατοικία που διαμένουν ο Παναγιώτης Tσάκος, ο Nικόλας Λαιμός, η Aλεξία Πατέρας και ο Σαρακάκης έχει δεχθεί τουλάχιστον δυο φορές την επίσκεψη του Παπανδρέου στο «φτωχικό» του.
  Oι σχέσεις του Σόρος με τον Zαβό είναι ιδιαίτερα στενές. Όπως στενές είναι και οι σχέσεις του Zαβού με τον ίδιο τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί εκατοντάδες ύποπτες ΜΚΟ κάθε είδους, καθώς και τον παρακρατικό βόθρο του indymedia.
  Μετείχαν οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Γιώργος Μαυραγάνης, Νότης Μηταράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας (ΠΑΣΟΚ) Φίλιππος Σαχινίδης, η Μαρία Δαμανάκη, ο Θεοχαράκης και η Λούκα Kατσέλη.
  Κατά τις πληροφορίες είχε κληθεί και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος όμως δεν παραυρέθηκε λόγω του προγραμματισμένου Συμβουλίου Υπουργών για την Καινοτομία.
  Από τον τραπεζικό χώρο μετείχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Γιώργος Ζαννιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς, αντίστοιχα, ενώ το εφοπλιστικό «παρών» έδωσαν οι Νίκος Τσάκος, Γιώργος Προκοπίου και Πάνος Λασκαρίδης.

  Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.

  Η ομιλία του Σόρος επικεντρώθηκε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Έβρισε με άσχημα λόγια τους πολιτικούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν κάνουν αρκετά για να περιορίσουν την δύναμη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
  Ο Σόρος δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη και κυριολεκτικά ούρλιαξε: "Τελειώνετε επί τέλους με την Χρυσή Αυγή". O Tζωρτζ Σόρος στη συνέχεια της συζήτησης δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες.


  Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.
  Έτσι ο τότε Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, στην Σαμοθράκη, (27/04/14) αναφέρθηκε στον Σόρος με τα εξής λόγια: "Ο Τζωρτζ Σόρος είναι ανεπιθύμητος. Είναι εθνικά επικίνδυνος. Δεν θα βάλουμε στην ακριτική μας περιοχή τον άνθρωπο των UCK και τον άνθρωπο της Άγκυρας, που παρουσιάζεται ως μεγάλος «επενδυτής», αλλά πίσω από τα σχέδια του κρύβονται πολλές ύποπτες πτυχές. Ο πιο ύποπτος «επενδυτής» μέσα στην παγκόσμια οικονομία της Νέας Τάξης πραγμάτων, συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου και Υπουργών της σημερινής συγκυβέρνησης, προφανέστατα με εντολή Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν θα μετατρέψει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε Κόσσοβο. Αυτός ξέρει καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι της κοσσοβοποίησης. Αλλά εδώ δεν θα κυκλοφορήσουν τα «λερωμένα» δολάρια ή ευρώ του".
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...