Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΚΡΥΦΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο Τσαβούσογλου απειλεί με νέα εισβολή στην Κύπρο. Το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357 αγκυροβόλησε στην Κερύνεια.


Μια Κύπρος σε τουρκικά χέρια (σενάριο 1) ή μια Κύπρος χωρίς δικό της ναυτικό και αεροπορία που θα συνεργάζεται με τις αντίστοιχες Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος (σενάριο 2) ή μια Ελλάδα χωρίς διάθεση για επέκταση των αεροναυτικών της δυνάμεων μέχρι την Πάφο (σενάριο 3) σημαίνει ΑΠΟΚΟΠΗ της Κύπρου από τα υπόλοιπα νησιά.   Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που θέλει να είναι εγγυήτρια δύναμη  στην  Κύπρο. Διατηρεί 40 χιλιάδες στρατό στο νησί, ενώ η Ελλάς είναι εντελώς απούσα (πλην της  ΕΛΔΥΚ των 1000 ατόμων).  Τα αφεντικά μας πιθανό να οδηγήσουν την  Τουρκία και  την  Ελλάδα σε μια σύντομη σύρραξη, όταν η Τουρκία θα προσπαθήσει να κάνει γεωτρήσεις δυτικότερα. Η Ελλάδα δεν έχει πολεμοφόδια και ανταλλακτικά για περισσότερο από λίγες μέρες πόλεμο. Μας έχει επιβληθεί και το κλείσιμο και σταμάτημα πολλών προγραμμάτων δικής μας στρατιωτικής βιομηχανίας. Είμαστε απλά όμηροι από το 1974.  Μετά την πιθανή κατάληψη κάποιων νησιών μας, για την επιστροφή τους θα μας βάλουν να κάνουμε το μοίρασμα και των Ελλαδικών κοιτασμάτων.   Τα   τουρκοκάναλα  ΜΜΕ και το όλο σύστημα έχουν ναρκώσει κυριολεκτικά τον κόσμο τόσο για την Κύπρο, όσο και για τη Θράκη, αλλά και για τη Χίο, που σχεδόν καθημερινά είναι περικυκλωμένη από Τουρκικό ναυτικό και αεροπορία εδώ και αρκετά χρόνια. Πολλά μέρη στο Αιγαίο είναι υπό κατοχή και κανένας δεν διώχνει τους Τούρκους μόνιμα. Πρόκειται για υπερσύγχρονα άρματα μάχης, μαζί με τον οπλισμό τους τα οποία βρίσκονταν στην Ανδριανούπολη και τα μετέφεραν με μεταγωγικά πλοία στην κατεχόμενη Κύπρο και συγκεκριμένα στην κατεχόμενη Κυθρέα.
Τα άρματα αποτελούν μέρος της 1ης τουρκικής Στρατιάς του Έβρου, όπου ο τουρκικός Στρατός έχει συγκεντρώσει το σύνολο των αρμάτων μάχης με πυροβόλο διαμετρήματος 120mm (Leopard-2A4, M-60T Sabra) και των εκσυγχρονισμένων αρμάτων με πυροβόλο 105mm (Leopard-1T).
Να σημειωθεί ότι τόσο το αμερικανικό Κογκρέσο, όσο και η γερμανική κυβέρνηση απαγορεύουν τη μεταφορά στην Κύπρο οπλικών συστημάτων που κατασκευάζουν. Μια απόφαση την οποία δεν λαμβάνουν υπόψη οι Τούρκοι που όλο και συχνότερα χρησιμοποιούν οπλικά συστήματα (άρματα μάχης, πυραύλους, πυροβόλα και είδη ατομικού οπλισμού) αμερικανικής προέλευσης και κατασκευής. Και τώρα τελευταίως και γερμανικά άρματα μάχης τύπου Leopard.
Η μεταφορά των Leopard-2A4 από τις δυνάμεις κατοχής, δεν ήταν ζήτημα που θα περνούσε απαρατήρητο από την κυπριακή κυβέρνηση αφού ουσιαστικά πρόκειται για τη χρησιμοποίηση στρατιωτικού υλικού ευρωπαϊκής προέλευσης, στη συγκεκριμένη περίπτωση γερμανικής, για την κατοχή εδάφους μιας ευρωπαϊκής χώρας μέλους της ΕΕ, από μια τρίτη χώρα, μη μέλος της Ένωσης.
Η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιν, η οποία αποτελεί την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την καίρια θέση της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετίζεται με την Κύπρο, αφού τον προηγούμενο Μάρτιο είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη. Σε δηλώσεις της είχε εκφράσει τη στήριξή της στην Κύπρο (στο θέμα των γερμανικών αρμάτων), επικαλούμενη τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.
Κώστας Ν. Χατζηκωστής*


Η Επίσημη Ελλάδα δεν ταπεινώνεται  απλώς, δεν εξευτελίζεται μόνο καθημερινά από τις τουρκικές καθημερινές προσβολές και διατρήσεις της Κυριαρχίας της. Η Ελλάδα πανικοβάλλεται «εν ψυχραιμία»(!) από την αδυναμία της να αποτρέψει αυτά που η Τουρκία επιβάλλει ως τετελεσμένα. Και στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Και προς την Κύπρο η Αθήνα συμπεριφέρεται όχι ως Μητέρα Πατρίδα. Όχι ως Εγγυήτρια  Δύναμη. Συμπεριφέρεται περίπου σαν… Τρίτη Χώρα. Ο Κύπριος Πρόεδρος μιλά για Τρίτο Αττίλα. Ο Τούρκος μιλά για κατάληψη των Κυπριακών Θαλασσών και η Επίσημη Ελλάδα; Πελαγωμένη και αμήχανη λησμονεί την Ιστορία της και τις ευθύνες της.
Το 1964 ο Γεώργιος Παπανδρέου διατράνωσε ότι, αν η Τουρκία ανοίξει την Πόρτα του Φρενοκομείου και μπει, η Ελλάδα θα την ακολουθήσει. Η Τουρκία άνοιξε την πόρτα, επιτέθηκε, βομβάρδισε, κατέκαψε την Τηλλυρία με τις βόμβες Ναπάλμ, αλλά η Επίσημη Ελλάδα του Παπανδρέου παρέλυσε. Δεν μπήκε… Το 1967 με τα γεγονότα της Κοφίνου με Τουρκικό Τελεσίγραφο, η  Χούντα του Γ. Παπαδόπουλου απέσυρε την Ελληνική Μεραρχία, που σηματοδότησε την έναρξη της Εισβολής του 1974, αφού η Κύπρος έμεινε απροστάτευτη Στρατιωτικά…

Το 1974 η Χούντα του Ιωαννίδη έπληξε την Κύπρο με Πραξικόπημα. Η Τουρκία εισέβαλε. Και ο Καραμανλής (με Δημοκρατία πλέον στην Ελλάδα), μας είπε ότι «λόγω αποστάσεως» δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα βγήκε από τα κόκκαλα των Κυπρίων τα Ιερά. Και όχι από το Πολυτεχνείο στην Αθήνα, το οποίο προκάλεσε την πτώση του Γ. Παπαδόπουλου και έφερε τον Πραξικοπηματία Ιωαννίδη. Η Επίσημη Ελλάδα έκτοτε απομακρύνεται από την Κύπρο. Φοβάται ότι θα εμπλακεί σε πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία λόγω Κύπρου. Αυτό που φοβάται θα το πάθει; Άγνωστο, αλλά πολύ πιθανό. Επειδή όμως ο πόλεμος θέλει δύο και ο Τούρκος γνωρίζει ότι οι Έλληνες δεν αντιδρούν πολεμικά, παίρνουν… ειρηνικά ό,τι θέλουν στην πράξη. Με βέβαιη την προστασία της κατακτητικής βουλιμίας τους. Είναι η προστασία της «ψυχραιμίας» και της «σύνεσης» της αδύναμης Ελλάδος.
Ούτε η Εθνική ντροπή μπορεί πλέον να αποδώσει το συναίσθημα των

πραγματικών Ελλήνων και των Ελλαδοκεντρικών Κυπρίων. Υπήρξαν αρκετές ιστορικές στιγμές της Ιστορικής πορείας της Ελλάδος, που έζησε δραματικά προβλήματα. Είχε αδυναμίες και ήττες. Είχε εξευτελισμούς και συρρικνώσεις. Είχε εθνικές ταπεινώσεις και τραγωδίες. Όμως ήταν αξιοπρεπής, υπερήφανη και στις ήττες ακόμα. Άντεχε. Σχεδίαζε. Εξοπλιζόταν. Σηκωνόταν και κάποια στιγμή αντεπιτίθετο με επιτυχίες και δόξες. Τις τελευταίες δεκαετίες είναι ανεκδιήγητο το κατάντημα των διαφόρων Ελληνικών Κυβερνήσεων.
Τις τελευταίες δεκαετίες η Επίσημη Ελλάδα δεν αδικεί απλώς τους Έλληνες. Δεν αδυνατεί απλώς να προστατεύσει την αξιοπρέπεια και την Κυριαρχία της. Δίνει την καθημερινή εντύπωση, με τις «συνετές» αντιδράσεις της, ότι το μαρτύριό της δεν έχει τέλος. Δεν χάνει απλώς το μισό Αιγαίο. Θα χάσει και άλλα… Ο Τούρκος ερμηνεύει σωστά την «ψυχραιμία». Κρίνει ότι αυτή σημαίνει παραλυτική αδυναμία.
Είναι και πάλιν όσο ποτέ άλλοτε διδακτικά επίκαιρη η ρήση του Συνεργάτη και Συμβούλου του Βενιζέλου όταν συνεζητείτο και υπογραφόταν η «Συνθήκη της Λωζάννης»: «Ο Τούρκος συνέρχεται και υποχωρεί μόνον  όταν του δείξεις τον ανδρισμό σου…».
Ο Τούρκος ξέρει ότι το Δίκαιο γράφεται από τον Ισχυρό και ότι ο μόνος τρόπος να διασφαλίζεις Ειρήνη είναι να ετοιμάζεσαι  για Πόλεμο. Η Άμυνα της Ελλάδος σήμερα έμπρακτα εξευτελίζεται από τον Τούρκο με επίκληση (άκουσον! άκουσον!) του Διεθνούς Δικαίου!.. Μπορεί να δείξει τον Ανδρισμό της; Για την Κύπρο δεν μπορεί, για το Αιγαίο θα μπορέσει;
*Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής είναι αρθρογράφος, συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας "Σημερινή". Είναι επίσης πρόεδρος του Συγκροτήματος “ΔΙΑΣ”
Πηγή: Σημερινή


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...