Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

H ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΕΡΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΤΟ  ΙΔΙΟ  ΚΑΙ  Ο  ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  ΤΟ  1974  ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ  ΣΤΟΝ  ΙΟΥΔΑΙΟ  ΓΑΜΠΡΟ  ΤΟΥ  ΑΛΑΖΡΑΚΗ.


 • «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» • Η  «κυβέρνηση»  της  Νέας  Δημοκρατίας  πάσχει  από  το  σύνδρομο  των  ελλήνων  ηθοποιών:  «εάν  γίνω  ή  δηλώσω  ομοφυλόφιλος  (ή  κομμουνιστής  ή  και  τα  δύο),  θα  αποκτήσω  και  ταλέντο  ηθοποιού».  Έτσι  ο  Κούλης  και  όλα  τα  στελέχη  του  ευφυούς  αυτού  κόμματος,  προκειμένου  για  την  άμυνα  της  πατρίδας,  ξεχύθηκαν  κραυγάζοντας  στο  διεθνές  στερέωμα,  βασιλικότεροι του  βασιλέως:  "ζήτω  το  Ισραήλ,  ζήτω  οι  ιουδαίοι".  Προσπαθούν  να  δείξουν  φανατικότεροι  σιωνιστές  των  σιωνιστών,  νομίζοντας  ότι  αυτοί  θα  μας  υποστηρίξουν  έναντι  της  Τουρκίας.  Έγιναν  με  εντελώς  ακατάλληλο  και  κραυγαλέο  τρόπο  φιλοεβραίοι,  φιλοσιωνιστές,  πολέμιοι  του  «αντισημιτισμού»,  υποστηριχτές  του  Νετανιάχου  (αλλά  όχι  και  της  πολιτικής  του  απέναντι  στον  Σόρος  και  στους  λαθρομετανάστες – ο  ιουδαίος  Σόρος  θα  συλληφθεί  και  θα  δικαστεί  αν  πάει στο  Ισραήλ).  Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ 

  ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ S 400 ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΙΧΝIΔΑΚΙΑ – ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ  ΚΡΑΥΓΑΣΟΥΜΕ  «ΙΕΧΩΒΑ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ,  ΕΛΕΗΣΟΝ   ΜΑΣ».


  πηγή:pronews.gr

  Σαν «βόμβα» έπεσε στην Αθήνα η δήλωση του συμβούλου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Turan Orguz, ότι «Μετά τους S-400 σειρά παίρνει για αγορά από την Ρωσία το αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir. το αντιπλοϊκό Bastion και οι βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander».
  Ειδικά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αυτοί που ξέρουν και αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αν αυτές οι δηλώσεις γίνουν πραγματικότητα, δηλώνουν εξαιρετικά ανήσυχοι.
  Για το κάθε ένα από αυτά τα συστήματα, υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού το κάθε ένα στο περιβάλλον του Αιγαίου και της Θράκης μπορεί να αποβεί μοιραίο για την εξέλιξη μιας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, αλλά το ένα από αυτά, το κινητό αντιπλοϊκό K-300P Bastion-P με υπερηχητικά βλήματα που θα εκτοξευθούν σε μεγάλο βάθος (π.χ. 100 χλμ.) από τις τουρκικές ακτές, μπορεί να καταστρέψει το ελληνικό σύστημα άμυνας στο Αιγαίο, σε όλα τα επίπεδα!
  Ο ελληνικός Στόλος θα αντιμετωπίσει θανάσιμη απειλή σε οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου και ο βασικός πυλώνας της επίγειας α/α άμυνας (και όχι μόνο) στο Αιγαίο, η Σκύρος θα πληγεί με απόλυτη ασφάλεια για τον επιτιθέμενο και χωρίς δυνατότητα απάντησης από τον αμυνόμενο!
  Και βέβαια ακόμα και ο ναύσταθμος της Σαλαμίνας μπορεί να διαλυθεί από μια ασφαλή ομοβροντία από τις μικρασιατικές ακτές! Ενας πόλεμος που μπορεί να κερδηθεί, πριν καν ξεκινήσει!
  Το ίδιο ισχύει και για την ηπειρωτική χώρα!
  Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια σύγκριση θα λέγαμε ότι το σύστημα Bastion P-800 Onyx, έχει πολύ μεγαλύτερη στρατηγική βαρύτητα από τους S-400! Γιατί οι S-400 είναι ένα καθαρά αμυντικό όπλο που θα αναλάβει δράση απλά για να ανασχέσει τυχόν ελληνική αντεπίθεση (λέμε, τώρα…).
  Το Bastion P-800 Onyx είναι όπλο κυριαρχίας και ελέγχου ολόκληρου του Αρχιπελάγους και «σβήνει» την στρατηγική σημασία της κατοχής των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου: Από τα βάθη της Ανατολής θα μπορούν να πλήξουν με βλήματα cruise ολόκληρη την ελληνική ενδοχώρα και φυσικά να βυθίσουν τον ελληνικό Στόλο!
  Ο υπερηχητικός πύραυλος P-800 Onyx μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 1.980 μίλια/ώρα με βεληνεκές έως και 300 χλμ., ενώ το σύστημα εκτόξευσης Bastion μπορεί να μεταφέρει μέχρι δύο πυραύλους Onyx.
  Τα συστήματα παραλήφθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις το 2010 και έκτοτε έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα σε… χερσαίες (!) επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία.
  Το σύστημα K-300P Bastion-P ανεπτυγμένο σε υπόγειες βάσεις σε λόφους στην δυτική Συρία στην περιοχή της παραθαλάσσιας πόλης Banyias σε απόσταση 30 χλμ. από τις ακτές προστάτευε την χώρα από τυχόν δυτική ναυτική επίθεση.
  Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι εκτοξευτές του πυραυλικού συστήματος K-300P Bastion-P προφυλάσσονται εντός υπόγειων χώρων και για πρώτη φορά τα βλήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις όμως όχι κατά πλοίων αλλά κατά χερσαίων στόχων.
  Η εξέλιξη αυτή ήταν επιχειρησιακά πρωτόγνωρη, αφού υποτίθεται ότι τα βλήματα αυτά σχεδιάστηκαν για την καταστροφή πλοίων και όχι χερσαίων στόχων, αλλά τελικά πρόκειται ουσιαστικά για βλήματα cruise πολλαπλού ρόλου
  Η αλλαγή της χρήσης των βλημάτων αυτών συνιστά έκπληξη τεραστίων διαστάσεων ανατρέποντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τους ρωσικούς αντιπλοικούς πυραύλους.
  Ο κάθετα εκτοξευόμενος πύραυλος P-800 Oniks (NATO: SS-N-26 «Strobile»), έχει μήκος 8,9 μέτρα, διάμετρο 0,7 μέτρα, άνοιγμα πτερύγων 1,7 μέτρα και βάρος 3,1 τόνους.
  Το βλήμα χάρις στο κινητήρα τεχνολογίας ramjet επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 2 Mach (!) κατά την διάρκεια της πλεύσης σε χαμηλό ύψος και μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 300 χλμ.
  Η πολεμική κεφαλή του βλήματος έχει βάρος 250 κιλά και η καθοδήγηση του πυραύλου προς το στόχο επιτυγχάνεται χάρις σε ένα μονοπαλμικό ενεργό ραντάρ αναπήδησης συχνότητας που το βλήμα διαθέτει, το οποίο έχει εμβέλεια 50 χλμ.
  Απλά να φανταστούμε ότι μερικές δεκάδες εκτοξευτές μπορεί να απλωθούν στα τουρκικά παράλια και τι θα ακολουθήσει: Εντός ειρήνης τίποτα, πλοία, εγκαταστάσεις κλπ. δεν θα είναι ασφαλές. Σε περίπτωση αιφνιδιαστικού συστήματος, τίποτα δεν το σταματά, καθώς δεν υπάρχει αντιπυραυλική ελληνική άμυνα κατά υπερηχητικών βλημάτων cruise.
  Το παράδοξο: Οπως και οι S-400, το σύστημα είχε προσφερθεί από την Ρωσία πρώτα στην Ελλάδα, αλλά…


  Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΙΩΝΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ: «ΒΟΡΙΔΗ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟ».


  Ο Βορίδης επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο

  Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος επισκέφθηκε, το πρωί της Δευτέρας (22/7/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.
  Τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Μουσείου, Σαμουήλ Μάτσας, ο αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βενιαμίν Αλμπάλας και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΙΣ, Βίκτωρ Ελιέζερ. Τον Υπουργό ξενάγησε, σε όλα τα τμήματα, η διευθύντρια του Μουσείου, αρχαιολόγος – μουσειολόγος, Ζανέτ Μπαττίνου.
  Αμέσως μετά σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, Σαμουήλ Μάτσας εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Βορίδη «του πρώτου Υπουργού της νέας Κυβέρνησης» όπως χαρακτηριστικά είπε και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ευτυχής που καλωσορίζω τον κ. Βορίδη στο Μουσείο μας το οποίο συμβολίζει την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων στην Ελλάδα εδώ και 2.500 χρόνια. Τον υποδεχθήκαμε, τον ξεναγήσαμε και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό».
  Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΙΣ, Βίκτωρ Ελιέζερ ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι σήμερα διότι υποδεχόμαστε τον Υπουργό και τονίζω ότι τον υποδεχόμαστε ως ένα φίλο του εβραϊκού λαού και προφανώς της Ισραηλιτικής Κοινότητας στην Ελλάδα. Καλωσορίσατε κύριε Υπουργέ».
  Στη δήλωσή του μετά την επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ανέφερε τα εξής: «Ήρθα να επισκεφτώ το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και ευχαριστώ για την υποδοχή τον κ. Πρόεδρο και τον κ. Γενικό Γραμματέα. Είναι μία κίνηση η οποία κινείται σε δύο επίπεδα: Πρώτον, ότι η ελληνική πολιτεία δίνει προτεραιότητα στην ανάδειξη της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων και της διαρκούς παρουσίας τους στον ελλαδικό χώρο από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά και στην καταπολέμηση του νοσηρού φαινομένου του αντισημιτισμού. Δεύτερον, ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό μουσείο. Επομένως, αυτοτελώς, ως ένα τμήμα της ιστορικής γνώσης και της ταυτότητας της Ελλάδος έχει μεγάλη σημασία να ενθαρρύνουμε την επίσκεψη σε αυτό το μουσείο αφενός για να δει κανείς την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι και οι εργαζόμενοί του αφετέρου για να αποκτήσει χρήσιμα στοιχεία γνώσης της ελληνικής ιστορίας. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίσκεψή μου αυτή αλλά και για το γεγονός ότι ο κ. Πρόεδρος και ο κ. Γραμματέας μοιράστηκαν μαζί μου σχέδια που έχουν για το μέλλον τα οποία ελπίζω ως ελληνική πολιτεία να τα υποστηρίξουμε».


  Μετά τις διευκρινιστικές του δηλώσεις για τα όσα έχει πει στο παρελθόν εναντίον των Εβραίων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ισραήλ από την πρώτη ημέρα της  διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μάκης Βορίδηςεπισκέφθηκε το πρωί το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

  Εκεί ξεναγήθηκε στους χώρους από τη διευθύντρια του Μουσείου, Ζανέτ Μπαττίνου, ενώ τον υπουργό συνόδευαν ο πρόεδρος του Μουσείου, Μάκης Μάτσας, και ο αντιπρόεδρος, Βενιαμίν Αλμπάλας.

  Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να διατυπώσει ξανά την αντίθεσή του σε κάθε ρητορική μίσους και αντισημιτισμού.

  Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καλωσόρισε ο πρόεδρος του Μουσείου, λέγοντας ότι είναι «ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επισκέπτεται το Μουσείο», εκφράζοντας παράλληλα την ευχαρίστησή του γι' αυτή την επίσκεψη.
  «Σήμερα τον υποδεχόμαστε ως φίλο του εβραϊκού λαού και της ισραηλιτικής κοινότητας στην Ελλάδα» υπογράμμισε από την πλευρά του ο γγ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτορ Ελιέζερ.

  Ως στήριξη της ελληνικής πολιτείας στην ανάδειξη «της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων και της διαρκούς τους παρουσίας στον ελλαδικό χώρο από αρχαιοτάτων χρόνων» σχολίασε την παρουσία του στο Μουσείο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  Παράλληλα σχολίασε ότι «αποτελεί προτεραιότητα η καταπολέμηση του νοσηρού φαινομένου του αντισημιτισμού», ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικό το μουσείο, ενθαρρύνοντας παράλληλα όλους να το επισκεφθούν.
  O Μάκης Βορίδης είχε ήδη ζητήσει συγγνώμη τις προηγούμενες ημέρες και είχε προαναγγείλει την επίσκεψή του στο Μουσείο και είχε δηλώσει:

  «Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να διατυπώσω ξανά με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μου σε κάθε ρητορική μίσους και άσκηση βίας που εκκινούν από ρατσιστικά κίνητρα εναντίον οιασδήποτε κοινωνικής ή θρησκευτικής ομάδας. Και βεβαίως αυτό περιλαμβάνει και την σφοδρή αντίθεση μου και στον αντισημιτισμό.

  Η επίσκεψη μου στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος σηματοδοτεί και την ανάγκη μου να εκφράσω μια συγγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος.

  Θέλω να τονίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι θα συμβάλλω στη καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

  Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, που εκτέλεσαν οι ναζί εξοντώνοντας με βιομηχανικό τρόπο 6.000.000 Εβραίους, μεταξύ των οποίων και 65.000 Εβραίους συμπολίτες μας.

  Είναι λοιπόν αυτή, για μένα, μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων αλλά και πηγή γνώσης της μακρόχρονης ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Βορίδη.

  Αγνώριστος ο Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε ότι αλλάζει το όνομα του σε Αβραάμ Γκόλντμπεργκ

  Αγνώριστος εμφανίστηκε σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάκης Βορίδης, λίγες μέρες μετά από απαίτηση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου να αποκηρύξει ο υπουργός το αντισημιτικό του παρελθόν.
  Ντυμένος με αμφίεση ορθόδοξου ραβίνου, ο κ. Βορίδης στάθηκε για λίγο έξω από το υπουργείο για να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους που του ζήτησαν δήλωση.
  «Σαλόμ σε όλους. Θέλω να επαναλάβω αυτά που είπα και την Παρασκευή, ότι αυτά τα πολύ αντισημιτικά που κάποιοι λένε ότι έλεγα παλιά εμένα δεν μ’αρέσουν. Με τον Κώστα Σημίτη είχα πρόβλημα και είχα πει κάποια πράγματα εναντίον του. Ίσως έτσι να έγινε η παρεξήγηση» δήλωσε ο υπουργός.

  «Να ξαναπώ λοιπόν ότι εγώ αγαπώ το Ισραήλ, έχω δει όλες τις ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ, και έχω όλα τα CD της Μπάρμπαρα Στράιζαντ», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, ενώ στη συνέχεια άρχισε αιφνιδιαστικά να τραγουδάει το Χάβα Ναγκίλα, ένα παραδοσιακό εβραϊκό τραγούδι γάμου.

  Ο υπουργός έκανε και μία δεύτερη ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας ότι από δω και στο εξής θα λέγεται Αβραάμ Γκόλντμπεργκ και ότι παράλληλα με την ενασχόληση του με τα θέματα του υπουργείου θα αφιερώσει τον ελεύθερο του χρόνο στην ανάγνωση του Ταλμούδ, του ιερού βιβλίου της ιουδαϊκής θρησκείας.

  Τέλος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο υπουργός δεσμεύτηκε να εντατικοποιήσει τους ελέγχους στα κοσέρ φαγητά, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι έπρεπε να φύγει καθώς σε λίγες ώρες είχε να παραστεί σε μία τελετή μπαρ μίτσβα.

  https://tovatraxi.com/politics/agnoristos-o-makis-voridis/#.XTcc5_Iza70


  Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος η Βουλευτής Αθηνών κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με τη συνοδεία συνεργατών της, καθώς και του ιατρού και Φίλου του ΕΜΕ, κ. Ηλία Πέσσαχ.

  Την κ. Κεφαλογιάννη υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΜΕ κ. Σαμουήλ (Μάκης) Μάτσας και η διευθύντρια κ. Ζανέτ Μπαττίνου. Μετά το τέλος της ξενάγησης, τόσο στην μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική, η κ. Κεφαλογιάννη συνομίλησε με τον κ. Μάτσα και την κ. Μπαττίνου και ενημερώθηκε για το ευρύτερο έργο του Μουσείου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου

  https://www.jewishmuseum.gr/episimi-episkepsi-4/  23/07/2019

  Γιώργος Χαρβαλιάς

  Το κράτος του Ισραήλ δεν χρειάζεται υποβολείς:

   Ο αντισημιτισμός και η πολιτική υποκρισία

  Ομολογώ ότι το…face control υπουργών νεοεκλεγείσας κυβέρνησης από υπουργεία εξωτερικών τρίτων χωρών και μάλιστα ύστερα από παρεμβάσεις ξένων μέσων ενημέρωσης δεν είναι μια πολύ νορμάλ κατάσταση.
  Για να αποφύγω προκαταβολικά τις παρεξηγήσεις σπεύδω να διευκρινίσω ότι είμαι δεδηλωμένος φίλος των Εβραίων. Ειδικότερα το κράτος του Ισραήλ, που είχα την ευκαιρία στο παρελθόν να επισκεφθώ ως προσκεκλημένος της ισραηλινής κυβέρνησης, συμβολίζει για μένα το απόλυτο “respect”.
  Υπό τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε και με ορθάνοιχτα τα μέτωπα που απειλούν την ίδια του την υπόσταση επιβάλλοντας μια στρατοκρατική οργάνωση, είναι ένα κράτος-πρότυπο, πραγματικό υπόδειγμα δυναμισμού και ισχύος, παρά το μικρό του μέγεθος.
  Οι Ισραηλινοί είναι συμπαθέστατοι άνθρωποι και αγαπούν ιδιαίτερα την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, αλλά και την σύγχρονη κουζίνα της, όπως και τη μουσική της. Είναι επίσης υποδειγματικοί τουρίστες-επισκέπτες, πολύ πιο γαλαντόμοι και ευπρεπείς από διάφορους Βορειοευρωπαίους σαματατζήδες που τριγυρνούν μεθυσμένοι με τις μπύρες ανά χείρας από το τοπικό Lidl.
  Yπό αυτή την έννοια λοιπόν είμαι απόλυτος θιασώτης της ελληνο-ισραηλινής στρατηγικής συνεννόησης, υπέρ της οποίας έχω αρθρογραφήσει επανειλημμένως. Σε αυτήν συνέβαλλαν κατά πολύ, ως γνωστόν, ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης και ο Γεράσιμος Αρσένης, ενώ τα τελευταία χρόνια η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων εδραιώθηκε με τις κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, προς τιμήν του, ο Τσίπρας συνέλαβε την σημασία της ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας και άφησε κατά μέρος τις ιδεολογικές προκαταλήψεις της εγχώριας Αριστεράς.
  Είναι βέβαιον ότι αν η σύμπραξη Ελλάδας-Ισραήλ είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όπως είχε επιδιώξει ο Αρσένης, αλλά σκόνταψε στις αδιέξοδες φιλο-αραβικές εμμονές του Ανδρέα Παπανδρέου, η σχέση των δύο χωρών θα είχε εξελιχθεί σε μια ισχυρή περιφερειακή συμμαχία, παρακάμπτοντας τον παράγοντα της Τουρκίας που για ένα διάστημα, προ Ερντογάν, βρέθηκε σε ένα έντονο φλέρτ με το Τελ-Αβιβ.
  Για να ξεκαθαρίζουμε όμως τα πράγματα: Αντισημιτισμός στην σύγχρονη Ελλάδα δεν υφίσταται όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τον εφεύρουν. Δεν υφίσταται τουλάχιστον σε μαζική κλίμακα που να δημιουργεί προυποθέσεις «μεταδοτικού τύπου» ρατσιστικής προκατάληψης στον απλό πολίτη. Αλήτες που βεβηλώνουν τόπους συλλογικής μνήμης υπάρχουν δυστυχώς παντού. Ομως ο μέσος (νέο)Ελληνας, χωρίς αμφιβολία θαυμάζει το Ισραήλ και πολύ θα ήθελε να του μοιάζει η πατρίδα μας, τουλάχιστον στα ανακλαστικά επιβίωσης και στον τομέα της συλλογικής πειθαρχίας.
  Αλλωστε οι δύο λαοί ουδέποτε βρέθηκαν απέναντι και έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από τους Γερμανούς. Στην Ελλάδα, όμως και τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος υιοθέτησαν τις τελευταίες δεκαετίες μια παροχημένη αντι-σιωνιστική ρητορική, αποδίδοντας στον Εβραικό παράγοντα τα περισσότερα από τα δεινά του τόπου και του πλανήτη γενικότερα.
  H  μεν Αριστερά επιχειρώντας φαιδρούς παραλληλισμούς του αγώνα των Παλαιστινίων με τους…ταξικούς αγώνες των Ελλήνων, η δε Ακροδεξιά φλερτάροντας ανοιχτά με ναζιστικές θεωρίες. Είναι απολύτως ακριβές ότι υπήρξαν στο κοινοβουλευτικό στερέωμα Ελληνες πολιτικοί που διέπονται από αντισημιτικά αισθήματα. Πιθανόν να υπάρχουν και σήμερα ως μία ελάχιστη θλιβερή μειοψηφία. Εδώ κατάφεραν να εκλεγούν αρνητές της Ποντιακής Γενοκτονίας… Είναι φυσικό λοιπόν να ενοχλούνται κάποιες εβραικές οργανώσεις όταν τέτοιοι άνθρωποι αναλαμβάνουν και κυβερνητικά πόστα.
  Αλλά το κράτος του Ισραήλ δεν χρειάζεται υποβολείς. Και μάλιστα με επιλεκτική μνήμη. Η περίπτωση των κυρίων Βορίδη και Γεωργιάδη είναι πράγματι ενδεικτική. Αντιμετωπίζεται όμως με δύο μέτρα και σταθμά. Κατά την προσωπική μου γνώμη και οι δύο υπήρξαν φανατικοί αντισημίτες.
  Και το…έστριψαν ανάποδα, όχι απαραίτητα επειδή κατάλαβαν το λάθος τους και είδαν το φως το αληθινό, αλλά επειδή συνειδητοποίησαν ότι δεν έχουν τύχη στην κεντρική πολιτική σκηνή με τέτοιου είδους ρατσιστικές εμμονές. Οι μετάνοιες τους πρωτίστως οφείλονται σε ένστικτο πολιτικής επιβίωσης και δευτερευόντως σε συνειδησιακούς λόγους. Στην περίπτωση του Αδωνι η συγγνώμη θεωρήθηκε επαρκής.
  Στην περίπτωση του Βορίδη θεωρείται λιγότερο επαρκής. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ίσως επειδή ο πρώτος είναι πολύ πιο επιδέξιος στην καλλιέργεια δημόσιων σχέσεων, ενώ ο δεύτερος παρότι πράγματι υιοθέτησε εσχάτως φιλο-ισραηλινές θέσεις(όπως π.χ. για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ) δεν φρόντισε να κοινοποιήσει θορυβωδώς την μεταστροφή του προς όλους όσους(πιθανότατα δικαίως)τον εγκαλούσαν.
  Ο Αδωνις λοιπόν έχει εξαγνιστεί, αλλά ο Βορίδης είναι ακόμη υπό κρίση. Και εσχάτως η υπουργοποίηση του δημιούργησε γκρίνιες, παρότι δεν θυμάμαι ανάλογα «διαβήματα» για την συμμετοχή του στις κυβερνήσεις Σαμαρά. Η ευαισθησία είναι ασφαλώς και κατανοητή και θεμιτή. Για μένα προσωπικά είναι και επιβεβλημένη όταν πρόκειται για αρνητές του Ολοκαυτώματος.
  Ομως όλα τα παραπάνω δημιουργούν μία εικόνα ανακολουθίας, δύο μέτρων και σταθμών καθώς και επιλεκτικής μνήμης που ανασύρεται κατά το δοκούν δημιουργώντας υπόνοιες πολιτικής υποκρισίας.

  Τα ζητήματα που μπορεί να θέσουν σκιές στις άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ είναι εξαιρετικά σοβαρά για να αφήνονται σε επιτήδειους υποβολείς με προσωπικές σκοπιμότητες ή εμπάθειες…


  Το  1973  ο Ιουδαίος  Κίσινγκερ  είπε:  «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ».
             Το  αποτέλεσμα  ήταν  το  «πολυτεχνείο»,  ο  Ιωαννίδης,  η κυπριακή  τραγωδία.


  «… Μια άλλη μεγάλη αναπηρία των Ελλήνων είναι η ολέθρια και διεφθαρμένη πολιτική ζωή. Το μέγεθος στο οποίο παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα και το σημείο στο οποίο ο Έλληνας πολιτικός θα φτάσει, ακόμα και να θυσιάσει την χώρα του μαζί και πολλές ζωές, προκειμένου να κρατήσει το κόμμα του στην εξουσία για ακόμη λίγες εβδομάδες, δύσκολα κάποιος μπορεί να το πιστέψει…»

  AMERICAN CONSULATE GENERAL
  SUBJECT: The Near Eastern Question
  George Horton,
  Athens, Greece, September 27, 1922


  ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ:

   "Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τις ΗΠΑ να μην κατέχουν οι Τούρκοι το ένα τρίτο της Κύπρου".  ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  Δεν υπάρχουν σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

  Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  LinkWithin

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...