Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

Wells Fargo: "ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".

«Τω αλλοτρίω εκτοκιείς, τω δε αδελφώ σου ουκ εκτοκιείς, ίνα ευλογήση σε Κύριος ο Θεός σου» (Παλαιά Διαθήκη, Βιβλίο Δευτερονόμιο, ΚΓ΄21) «Τους ξένους να δανείζεις με τόκο, τους δε εβραίους χωρίς τόκο».Η ελληνική οικονομία δεν ήταν ικανή να αποθεραπευτεί, να αναρρώσει και έτσι οικονομία και τράπεζες ακολουθούν την ίδια πορεία αργής ανάκαμψης υποστηρίζει η Wells Fargo.


Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει δέσμια των 250 δισεκ. δανείων από τους μηχανισμούς στήριξης για πολλά χρόνια και ότι ο δρόμος προς την οικονομική ανάπτυξη δεν θα είναι εύκολος διατυπώνει στέλεχος της Wells Fargo – μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ – στο bankingnews.
Το τραπεζικό στέλεχος που παρακολουθεί την ευρωπαϊκή αγορά ερωτήθηκε εάν η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα θα φέρει μεγάλες ανατροπές στην οικονομία.
«Οι επενδυτές δεν αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με όρους εσωτερικών πολιτικών

κομμάτων αλλά αναλύουν εάν το ΑΕΠ μπορεί να ανακάμψει, εάν τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% μπορούν να επιτευχθούν, εάν το χρέος στα 358 δισεκ. είναι βιώσιμο. Με όρους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε ένα μνημόνιο και επιχείρησε να μεταφέρει τα βάρη από τις χαμηλές εισοδηματικές ομάδες στις επιχειρήσεις και στους πολίτες με κάποια οικονομική επιφάνεια.
Πλήρωσαν οι έχοντες αλλά αυτή η στρατηγική με όρους ηθικούς μπορεί να είναι σωστή αλλά όρους ορθολογικής οικονομίας είναι λάθος.
Οι επιχειρήσεις και οι έχοντες είναι οι βασικοί καταναλωτές, αυτοί που παράγουν και καταναλώνουν.
Όμως η ήπια ανάκαμψη δεν αποδίδεται μόνο σε αυτούς τους λόγους.
Η Ελλάδα ίσως είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης έως σήμερα που ενώ βγήκε υπό μια έννοια από την κρίση δεν έχει καταφέρει να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.
Οι τράπεζες ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει την οικονομική τους εξυγίανση, επίσης ε δει κανείς τις 100 μεγάλες επιχειρήσεις θα διαπιστώσει ότι η ετήσια παραγωγή κερδών είναι εντυπωσιακά χαμηλή.
Η οικονομία επί 10 χρόνια βαθειάς κρίσης έχει χάσει τα αντανακλαστικά της, οι πολιτικές λιτότητας είχαν εισπρακτικό χαρακτήρα, επί 10 χρόνια δεν επετράπη στην Ελλάδα να έχει αναπτυξιακό σχέδιο.
Ο λόγος είναι απλός η Ελλάδα χρωστάει 250 δισεκ. ευρώ στους δανειστές.
Ο καταλύτης αυτός δεν θα αλλάξει, αντιθέτως θα είναι εμπόδιο και στην νέα κυβέρνηση της ΝΔ ένα κεντροδεξιό κόμμα που έχει πιο φιλική προσέγγιση στην οικονομία και τις αγορές.
Πολλές φορές λέμε για ιδιωτικοποιήσεις, μεγάλες επενδύσεις κ.α.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα;
Μπορούν να γίνουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα;
Η μείωση των φορολογικών συντελεστών στις εταιρίες είναι μικρό βήμα σε ένα μεγάλο πρόβλημα, η ελληνική οικονομία έχει γεμίσει με παθογένειες και το κυριότερο επί 10 χρόνια δεν απέκτησε προσανατολισμό.
Οι δανειστές 10 χρόνια διαμόρφωσαν μια στρατηγική πώς η Ελλάδα θα έχει ταμείο για να μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια τα οποία είναι ψευδαίσθηση ότι μπορεί να κουρευτούν στο μέλλον.
Η Ελλάδα για πολλά χρόνια θα είναι όμηρος των 250 δισεκ. δανείων που έχει δανειστεί από τους μηχανισμούς στήριξης της ευρωζώνης.
Το βασικό θέμα είναι τι μπορεί να γίνει.
Η Ελλάδα για να προσελκύσει κεφάλαια, επενδύσεις, να σημειωθεί εντυπωσιακή ανάπτυξη και να αποτελέσει πρότυπο οικονομικής ανάκαμψης θα πρέπει να διαμορφώσει ένα μακροπρόθεσμο – 5ετία – πλάνο όπου η οικονομία θα αποκτήσει προσανατολισμό.
Η Ελλάδα χρειάζεται οικονομικό προσανατολισμό, χρειάζεται υγιείς εταιρίες και κυρίως τράπεζες ικανές να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.
Ένας από τους βασικούς λόγους που η οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί με επιθετικούς ρυθμούς ανάκαμψης είναι η αδυναμία των τραπεζών να στηρίξουν την οικονομία.
Στις ΗΠΑ οι αμερικανικές κυβερνήσεις στο παρελθόν, όταν ξέσπασε η κρίση σε ένα τομέα επικεντρώθηκαν, στις τράπεζες ήθελαν γρήγορα να επαναφέρουν στην κανονικότητα τις τράπεζες, ώστε άμεσα η αμερικανική οικονομία να αντιδράσει.
Τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί στις τράπεζες είναι δυσανάλογα πολλά και ο λόγος που οι τράπεζες παραμένουν καθηλωμένες δεν είναι μόνο τα 80 δισεκ. προβληματικά δάνεια αλλά και γιατί η ελληνική οικονομία δεν ήταν ικανή να αποθεραπευτεί, να αναρρώσει και έτσι οικονομία και τράπεζες ακολουθούν την ίδια πορεία αργής ανάκαμψης».

www.bankingnews.gr


ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα μέσα στα τελευταία 10 χρόνια (2009-2018) έχει πραγματοποιήσει συνολικές εισαγωγές 492,3 δις Ευρώ και εξαγωγές μόλις 259,2 δις Ευρώ. Χρεωθήκαμε δηλαδή, από απαιτητικούς δανειστές μέσα στα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε εισαγόμενα προϊόντα 233 δις Ευρώ.
Όπως προκύπτει από τον πίνακα εισαγωγών και εξαγωγών της Ελλάδος την δεκαετία 2009-2018, το εμπορικό μας ισοζύγιο είναι μόνιμα ελλειμματικό από 35,1 δις Ευρώ (μέγιστο) μέχρι 17,7 δις Ευρώ (ελάχιστο) κάθε χρόνο! Τα τεράστια αυτά ποσά δεν προέρχονται από υποχρεωτικές εισαγωγές προϊόντων που δεν παράγονται στην Ελλάδα, αλλά κυρίως από εισαγωγές προϊόντων που προσφέρονται από την Ελληνική παραγωγή και μάλιστα συνήθως πολύ φθηνότερα! Πληρώνουμε δηλαδή με δανεικά χρήματα σε αδίστακτους πιστωτές εισαγόμενα προϊόντα γιατί δεν ξέρουμε πως να επιλέγουμε προϊόντα Ελληνικής παραγωγής!
Η ευημερία λοιπόν με δανεικά ανήκει μεν στο παρελθόν, αλλά εμείς συνεχίζουμε να αγοράζουμε όχι απόλυτα αναγκαία εισαγόμενα καταναλωτικά προϊόντα, χρεώνοντας συνεχώς τη χώρα μας (και την τσέπη μας) με ασυγχώρητη επιπολαιότητα.
Υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα Ελληνικής παραγωγής που μπορούμε να αγοράσουμε υποκαθιστώντας εισαγόμενα προϊόντα. Ο κατάλογος είναι πραγματικά πολύ μεγάλος – όσο και αν αυτό φαίνεται απίστευτο.
Παραδείγματος χάριν, κοιτάξτε τα χιλιάδες εισαγόμενα καταναλωτικά προϊόντα των δέκα μεγαλύτερων πολυεθνικών (Nestlé, PepsiCo, Coca-Cola, Unilever, Danone, General Mills, Kellogg’s, Mars, Associated British Foods, Mondelez) που βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα ελληνικά σπίτια.
Πάρα πολλά από τα προϊόντα των πολυεθνικών αυτών μοσχοπουλιούνται με διαρκή τηλεοπτική πλύση εγκεφάλου την οποία πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι από το λιγοστό υστέρημα μας, μέσα στην τιμή του προϊόντος, παρ΄ όλο που υπάρχουν στα ράφια φθηνότερα υποκατάστατα Ελληνικής παραγωγής!

Γιατί να αγοράζουμε Pampers όταν υπάρχουν τα ελληνικότατα Babylino, Gillette όταν τα Ελληνικά ΒΙC εξάγονται σε 150 χώρες του κόσμου, Lipton όταν η Ελλάδα μοσχοβολάει από τσάι του βουνού και τόσα άλλα πολύτιμα βότανα, Lux ή Dove όταν έχουμε τόσα σαπούνια Ελληνικής παραγωγής σε ολόκληρη τη χώρα, Bud, Mikkeler και ένα σωρό άλλες εισαγόμενες μπύρες όταν έχουμε τριακόσιες (και πλέον) ετικέτες μπύρας εξαιρετικής ελληνικής παραγωγής, Perrier ή SanPelegrino όταν η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμα φυσικά μεταλλικά νερά σε μια εξαιρετική ποικιλία και … στις μισές τιμές, εισαγόμενα κρασιά όταν η Ελλάδα διαθέτει 700 και πλέον οινοποιεία και κάπου 3.000 ετικέτες καταπληκτικών κρασιών, εισαγόμενα τσιγάρα όταν η Ελλάδα διαθέτει κραταιά Ελληνική καπνο-βιομηχανία με δεκάδες σήματα -ή μήπως νομίζουμε πως ο εισαγόμενος καρκίνος είναι καλύτερος από τον ελληνικό; Πρόκειται απλά για πολύ κάκιστες συνήθειες που είναι ανάγκη να αλλάξουμε, αν θέλουμε να μην παραμένουμε γονατιστοί στο έλεος του κάθε δανειστή!ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

 1. Να πάρει ένα νόμιμο δάνειο ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα για τους πελάτες που βρίσκονται σε απελπιστική ανάγκη οικονομικής βοήθειας. Το θέμα της πίστωσης και των ασφαλειών είναι κάτι που οι πελάτες ανησυχούν πάντα όταν αναζητούν δάνειο από έναν ιδιωτικό δανειστή. η εταιρεία μικροχρηματοδοτήσεων έχει πιστοποιηθεί από το συμβούλιο του δανειστή να δώσει δάνεια σε τοπικούς και διεθνείς πελάτες με επιτόκιο 3%. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: clark123156@gmail.com , +18635356458
   

  * Δάνεια επενδυτών
  * Εδραίωση χρέους
  * Δεύτερη υποθήκη
  * Επιχειρηματικά δάνεια
  *Προσωπικά δάνεια
  * Διεθνή Δάνεια

  3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...