Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019

ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ. Σημαντική επιτυχία του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ: 3 μετάλλια στον Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC 2019


Αναλυτικά η ομάδα αποτελούνταν από τους:

Προδρομίδη Κυπριανός Ιάσων (χρυσό)
Αρμενιάκο Σωτήρη (αργυρό)
Κοντογεωργίου Γιώργο (αργυρό)

Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ 
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κατάκτησε ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια στον 26ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 28 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Ιδιαίτερα, θα πρέπει να σχολιαστεί η επίδοση του I. Προδρομίδη, που αν και πρωτοετής φοιτητής κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο, συναγωνιζόμενος φοιτητές μεγαλύτερων ετών.
Συνολικά πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παρόμοιους διαγωνισμούς.

Ο παραπάνω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές ο οποίος οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 φοιτητές σε 77 ομάδες. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβε την 24 θέση.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά!


Για τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα ανά πανεπιστήμιο εδώ

(Τι  να  κάνουμε.  Πρώτοι  οι  ισραηλινοί  πάλι,  24οι   οι  Έλληνες.  Να  σκεφτόμαστε  όμως  ότι  οι  Έλληνες  νέοι  έχουν  απέναντί  τους,  να  τους  φρενάρουν  και  να  τους  καταστρέφουν,  τους  λεγόμενους  "έλληνες  πολιτικούς".


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...