Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: "Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ FACEBOOK. O ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ".

  ΕΝΤΟΛΗ  ΛΕΣΧΗΣ  ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ:  «Να ανιχνεύονται μεθοδικά  οι  ανεπίτρεπτες ενημερωτικές πηγές στο  Διαδίκτυο  και να εξουδετερώνονται.  Να  ελέγχονται  και  οι  χρήστες».
 
Από καιρό τώρα το Facebook έχει πάψει να αρκείται στο να γνωρίζει απλώς πού βρισκόμαστε, με ποιον είμαστε και τι κάνουμε. Δεν του φθάνει να αναγνωρίζει τις προσωπικές μας προτιμήσεις και τις δραστηριότητές μας. Αυτές μπορεί να τις γνωρίζει κάθε τεχνολογική εφαρμογή που βασίζεται στα likes μας, στον ποιόν ακολουθούμε κι επικοινωνούμε και στο τι αγοράζουμε. Επίσης όλες αυτές οι εφαρμογές και τα δίκτυα μπορούν να ακούσουν τι λέμε στο τηλέφωνό μας. Οι εφαρμογές αυτές συγκεντρώνουν τα δεδομένα για το τι λέμε και τι κάνουμε, τα ομαδοποιούν και τα πωλούν σε όποια εταιρεία πλειοδοτήσει.
Όμως ακόμη υπάρχει ένα όριο, πέραν του οποίου δεν έχουν κατορθώσει όλες οι τεχνολογίες και οι εταιρείες τους να διεισδύσουν: το ανθρώπινο μυαλό. Φαντάζεται κανείς τι θα γινόταν εάν κάποια εταιρεία κατόρθωνε να διαβάζει το μυαλό μας και να αποκομίζει κέρδη από τις πληροφορίες που αντλεί από μέσα του; Αυτός μοιάζει να είναι ο επόμενος στόχος του Facebook.Η εταιρεία που ίδρυσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει αρχίσει να χρηματοδοτεί διάφορες έρευνες που αναπτύσσουν "αποκωδικοποιητές ομιλίας", ικανούς να εντοπίσουν τι βούλονται να πουν τα ανθρώπινα υποκείμενα μέσω των εγκεφαλικών τους μηνυμάτων, τονίζεται σε άρθρο που δημοσιεύεται σε μπλογκ του ίδιου του Facebook.
Μία από τις μελέτες, που χρηματοδοτείται από τη διαδικτυακή εφαρμογή και επικεφαλής της είναι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο, δημοσιεύθηκε μάλιστα πρόσφατα στο περιοδικό Nature Communications. Η έρευνα εστιάζεται στο πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε μηχανές μόνο με τη σκέψη μας. Για τον σκοπό αυτόν, έχουν σχεδιασθεί μηχανισμοί που "διαβάζουν" τα εγκεφαλικά μηνύματα και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τι είναι εκείνο που προτίθεται να πει το ανθρώπινο υποκείμενο.
Όπως σχολιάζει σχετικά το ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης), "οι ερευνητές τοποθέτησαν πλάκες με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο των εθελοντών. Κατόπιν τους έθεσαν μία σειρά από ερωτήσεις, απαιτώντας από τα υποκείμενα τις έρευνας να δίνουν απλές απαντήσεις. Όπως για παράδειγμα ‘προτιμάς ένα πιάνο, ή ένα βιολί;’. Το σύστημα προσπαθούσε να εντοπίσει τόσο την ερώτηση, όσο και την απάντηση".
Μολονότι τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκονται ακόμη στο πρώιμο στάδιό τους, οι ερευνητές συμπέραναν πως "η εγκεφαλική δραστηριότητα που καταγράφηκε ενόσω οι άνθρωποι μιλούσαν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποκωδικοποιηθεί σχεδόν ταυτόχρονα αυτό που λέει και να μεταφράζεται σε κείμενο στην οθόνη ενός υπολογιστή".
Το ίδιο το Facebook διαβεβαιώνει πως εάν η μηχανή ήταν ικανή να αναγνωρίσει μόνον κάποιες νοητικές εντολές, όπως "έναρξη", "επιλογή" και "διαγραφή", ήδη αυτό θα αρκούσε για να εγκαταστήσει νέες μορφές διάδρασης των υποκειμένων με τις εφαρμογές.

Στο επίσημο μπλογκ του, το Facebook υποστηρίζει πως στόχος του είναι να δημιουργήσει μία νέα και μη επεμβατική διεπαφή (interface), η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν άμεσα χρησιμοποιώντας τη σκέψη τους, "φανταζόμενοι πως μιλούν οι ίδιοι". Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, το Facebook επιδιώκει να αναπτύξει ένα φορητό ακουστικό, που θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις σκέψεις τους για να ελέγχουν την μουσική, ή να διαδρούν με την εικονική πραγματικότητα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει χρηματοδοτήσει έρευνες για συστήματα που "ακροώνται" τον εγκέφαλο έξω από το κρανίο μέσω οπτικών ινών, ή λέιζερ, τα οποία μετρούν τις αλλαγές στη ροή του αίματος—εν είδει φορητού μηχανήματος μαγνητικής τομογραφίας.
Φυσιολογικά εδώ ενσκήπτει ένα ερώτημα. Τι θα κάνει το Facebook με τις πληροφορίες αυτές;
Η επίσημη εκδοχή είναι πως στόχος της εταιρείας είναι απλώς να βελτιώσει τη διάδραση μεταξύ μηχανής και ανθρώπου. Όμως ποιο είναι το τίμημα π.χ. της ενεργοποίησης μέσω της σκέψης του της μουσικής που θέλει το υποκείμενο να ακούσει; Είναι ότι η εταιρεία θα μπορεί να επεξεργάζεται τα εγκεφαλικά κύματα που εκπέμπονται ενώ κάποιος περπατά. Με αυτά τα μηχανήματα, το Facebook θα μπορεί να εντοπίζει και να μεταφράζει τα μηνύματα του εγκεφάλου, όποιες και να είναι οι σκέψεις του υποκειμένου. Αυτό θα του προσπόριζε ακόμη περισσότερες πληροφορίες από αυτές που ήδη διαθέτει και σε πολύ πιο άμεσο χρόνο. Δεν θα χρειάζεται να περιμένει τις αντιδράσεις από μία δημοσίευση, αλλά απλώς θα εντοπίζει ποια είναι η αντίδραση του ίδιου του μυαλού μας σε αυτή. Ουσιαστικά, ανάμεσα στον χρήστη και το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν θα υπάρχει πλέον κανένα μυστικό.
"Είναι ένα από τα πρώτα τρανταχτά παραδείγματα του ότι ένας γίγαντας της τεχνολογίας επιδιώκει να αντλήσει δεδομένα άμεσα από το μυαλό των ανθρώπων", τονίζεται στο MIT Technology Review. Στο ίδιο δημοσίευμα, η καθηγήτρια και ειδική στη νευρο-ηθική του Πανεπιστημίου Ντιουκ Νίτα Φάραχανι, διαπιστώνει πως "βρισκόμαστε στο σημείο του να διαβούμε το έσχατο όριο της ιδιωτικής ζωής μας χωρίς να διαθέτουμε κανένα μέσο προστασίας". Ή απηχώντας τον Μισέλ Φουκώ, ο πλήρης "βιοπολιτικός" έλεγχος της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνίας, βρίσκεται ήδη προ των πυλών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η σοκαριστική απειλή από την επίβλεψη των δορυφόρων

Είναι ελάχιστα γνωστό στον απλό κόσμο οι πραγματικές δυνατότητες που μπορεί να έχει ένας διαστημικός δορυφόρος. Λίγοι γνωρίζουν ότι ο δορυφόρος μπορεί να "βλέπει" κάθε κίνηση ενός ανθρώπου ακόμη και όταν είναι μέσα στο σπίτι του, ή να τον παρακολουθεί ενώ ταξιδεύει ταχύτατα με το αυτοκίνητό του, με κάθε είδος καιρού. Δεν υπάρχει μέρος στην Γη για να κρυφτείς. Χρειάζονται μόνο τρεις δορυφόροι για να καλυφτεί όλη η επιφάνεια του πλανήτη μας.
Υπάρχουν, όμως, κάποιες άλλες νέες εντυπωσιακές δυνατότητες, που περιλαμβάνουν το "διάβασμα" της σκέψης ενός ανθρώπου, παρακολούθηση των συνομιλιών, τηλεχειρισμού των επίγειων ηλεκτρονικών μέσων και φυσικής προσβολής - επίθεσης με ακτίνα λέιζερ. Το "διάβασμα" της σκέψης ενός ανθρώπου από μακριά μέσω της τεχνολογίας του δορυφόρου φαίνεται εξωπραγματικό αλλά είναι αληθινό.
Προφανώς το πιο τρομερό και απειλητικό που μπορεί να κάνει ένας δορυφόρος είναι αυτό το τελευταίο. Πολύ νωρίς, ήδη από το 1981, ο G. Harry Stine (στο βιβλίο του "Confrontation in Space") υποστήριζε ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούσαν να διαβάζουν την σκέψη του ανθρώπου μέσω της αποκωδικοποίησης των ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων (EEGs). Μια πρωταρχική έρευνα είχε γίνει από την Defense Advanced Research Projects Agency, στο 1978. Μόλις πρόσφατα άρχισε να αποκαλύπτεται προς το κοινό η εκτεταμένη έρευνα και ο πειραματισμός με αυτό το είδος των κυμάτων.
Το 1992, το Newsweek ανέφερε ότι με ισχυρές συσκευές οι επιστήμονες της Νευρολογίας αναζητούν τις πηγές της σκέψης και των συναισθημάτων, την γένεση της νοημοσύνης και του λόγου. Το 1994, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι με τεχνικές φωτογραφίας του εγκεφάλου μπορούν να δουν απεικονίσεις που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες σκέψεις και διαθέσεις ενός ανθρώπου και μέσω αυτών να ανακαλύψουν, συνειδησιακές καταστάσεις καθώς και προθέσεις.
Για να δοθεί η δυνατότητα σε έναν δορυφόρο να διαβάζει τις σκέψεις ενός ανθρώπου είναι πολύ απλό να εφοδιαστεί με αυτές τις συσκευές που αποκρυπτογραφούν τα εγκεφαλικά κύματα (EEGs) και να συνδέσουν αυτές τις συσκευές με έναν υπολογιστή που περιέχει μια βάση δεδομένων με στοιχεία και χάρτες έρευνας των ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων.


http://english.pravda.ru/main/2001/07/11/9825.html
Άρθρο της Αγγλικής Έκδοσης της Pravda, από τον John Fleming, συγγραφέα του βιβλίου "The War of All against All"http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/11/internet.html

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ INTERNEThttp://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/05/facebook-cia-me-overlord.html

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ FACEBOOK, ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ME ΚΩΔΙΚΟ «Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ». (Κωδική του ονομασία: “The Overlord”‏ 

 

 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...