Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ T-FX. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΙΓΗΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΓΙΟΡΟΥΜΠΑ.

ΟΙ  ΑΘΗΝΑΙΟΙ  ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΣΠΑΝΑΚΙ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΕΣ  ΤΟΥΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΤΟΥΡΚΙΑ.
ΣΤΟ  ΛΑΙΜΟ  ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΜΕΙΝΟΥΝ...Το νέο τουρκικό μαχητικό προγραμματίζεται να πετάξει το για πρώτη φορά το 2026 και να ξεκινήσει να παράγεται από το 2028, καθώς έχει ολοκληρωθεί η σχεδίασή του. 

Μελέτη της του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορία για τις δυνατότητας του νέου τουρκικού stealth μαχητικού εγχώριας ανάπτυξης TF-X 5ης γενιάς.
Το νέο τουρκικό μαχητικό προγραμματίζεται να πετάξει το για πρώτη φορά το 2026 και να ξεκινήσει να παράγεται από το 2028, καθώς έχει ολοκληρωθεί η σχεδίασή του. Το 2030 θα έχουν παραδοθεί συνολικά 60 τουρκικά μαχητικά αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία.
Οταν θα τελειώνει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αρχαίων  ελληνικών F-16, δηλαδή…
Το TF-X θα είναι δικινητήριο και θα αναπτυχθεί από κοινού με την βρετανική Bae Systems του  εβραιότουρκου  Τζόνσον.
Η πρώτη του πτήση θα γίνει το 2023, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη παραδόσεων του πρώτου «ανακαινισμένου» ελληνικού F-16 που τοποθετείται το 2021 (αν όλα πάνε καλά, καθώς δεν έχει κλείσει καν το πρόγραμμα της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής.
Βάσει της μελέτης, για την όλη ανάπτυξη και παραγωγή ιδρύθηκε το κέντρο αεροναυτικών τεχνολογιών, τα κέντρα δοκιμών, εργαστήρια ελέγχου συστημάτων, αεροσήραγγες (ειδικά η αεροσήραγγα δοκιμών αποτελεί την πιο σύγχρονη παγκοσμίως για τον έλεγχο των επιδόσεων τόσο του αεροσκάφους όσο και τμημάτων αυτού).
Για τη δημιουργία αυτών των εγκαταστάσεων θα συνεργαστούν δεκάδες υπουργεία και φορείς και θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες εντός του έτους ώστε το 2020  να ξεκινήσει η κατασκευή των εγκαταστάσεων.

Θα φέρει όπως όλα δείχνουν έκδοχο του κινητήρα EJ-200, ενώ όλα τα όπλα και συστήματα συμπεριλαμβανομένου του ραντάρ κατηγορίας AESA θα είναι επίσης εγχώριας ανάπτυξης.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

 1. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ.
  Για προσβολές ελληνικών αεροπορικών βάσεων και πιο συγκεκριμένα των καταφυγίων αεροσκαφών HAS (Hardened aircraft shelter) ετοιμάζεται η τουρκική Αεροπορία, μετά τη δοκιμή του βλήματος cruise SOM-B2 το οποίο διαθέτει διατρητική κεφαλή.
  Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του οργανισμού αμυντικής βιομηχανίας (SSB) Ismail Demir:
  «Ο πύραυλος SOM-B2 πραγματοποίησε επιτυχώς προσβολή του στόχου του κατά τη διάρκεια δοκιμής. Οι δοκιμές έχουν ως στόχο να βελτιώσουν το βλήμα SOM-B2 το οποίο είναι εφοδιασμένο με διπλή εν σειρά διατρητική κεφαλή».
  Παράλληλα δημοσιεύτηκε βίντεο στο οποίο φαίνεται το βλήμα SOM να προσβάλλει ένα στόχο από οπλισμένο σκυρόδεμα.
  Το βλήμα SOM με εμβέλεια 250 χλμ. ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2006 από το ίδρυμα TUBITAK-SAGE και για τη ναυτιλία του προς το στόχο χρησιμοποιεί συνδυασμό αδρανειακής πλοήγησης INS/GPS με σύστημα ψηφιακής απεικόνισης εδάφους και υπέρυθρο ερευνητή για την τελική φάση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...