Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΗΜΕΡΑ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ. 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 480 Π.Χ. Ο ΞΕΡΞΗΣ ΚΑΙ Η ΕΣΘΗΡ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
21 Σεπτεμβρίου 480 π.Χ.: Η Αθήνα καίγεται. 
                                    Η  ΕΣΘΗΡ


Οι Έλληνες είχαν καταφύγει στα «ξύλινα τείχη» του Θεμιστοκλή, στην Σαλαμίνα. Εκεί, ένας βουλευτής, ο Λυκίδης, τάχθηκε υπέρ της αποδοχής των περσικών προτάσεων και την «εισαγωγή» τους στην Εκκλησία του Δήμου για επικύρωση. Οι άλλοι βουλευτές όμως, με μανία άρχισαν να χειροδικούν εναντίον του Λυκίδη. Το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο έξω από τη Βουλή, άρπαξε τον Λυκίδη και τον λιντσάρισε!
 Ένα πλήθος γυναικών, αλαλάζοντας, κατευθύνθηκαν στο κατάλυμα του Λυκίδη και λιθοβόλησαν τη σύζυγο και τα παιδιά του.
ΕΤΣΙ  ΦΕΡΘΗΚΑΝ  ΣΤΟΥΣ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΟΙ  ΑΘΗΝΑΙΟΙ.
ΤΟ  ΙΔΙΟ  ΘΑ   ΠΑΘΟΥΝ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.  


Η πυρπόλυση του Μαρδόνιου και το... ΔΝΤ του Ξέρξη 

Ο Μαρδόνιος ήταν ένας από τους επικεφαλής Πέρσες στρατηγούς κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων, στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ  Στις 21 Σεπτεμβρίου 480 π.Χ. καταλαμβάνει την Αθήνα, την οποία βρίσκει έρημη κατοίκων και την πυρπολεί την Ακρόπολη και την πόλη.

Ήταν γιος του Πέρση ευγενή Γοβρύα, που βοήθησε τον Αχαιμενίδη πρίγκιπα Δαρείο όταν διεκδίκησε τον περσικό θρόνο. Όταν έγινε ο Δαρείος βασιλιάς, η φιλία τους επισφραγίστηκε με τους γάμους του Δαρείου με την κόρη του Γοβρύα, και του Γοβρύα με την αδελφή του Δαρείου. Ο Μαρδόνιος ήταν ανιψιός του Δαρείου Α’ αλλά και γαμπρός του, καθώς παντρεύτηκε την κόρη του, Αρτοζώστρα.

Ο Δαρείος ονόμασε τον Μαρδόνιο στρατηγό και μετά την Ιωνική Επανάσταση, τον έστειλε το 492 π.Χ. να τιμωρήσει τους Έλληνες που υποστήριξαν τους Ίωνες. Στην πορεία του προς την Αθήνα, χρησιμοποίησε το στρατό του για να καθαιρέσει τους Πέρσες Σατράπες που κυβερνούσαν τις Ιωνικές πόλεις και να τους αντικαταστήσει με "δημοκρατικά πολιτεύματα". Ήταν μια διπλωματική κίνηση ώστε να μην προκληθεί ξανά εξέγερση κατά την εκστρατεία του στην Ελλάδα. ΟΙ  ΞΕΝΟΙ  ΤΥΡΑΝΝΟΙ  ΠΑΝΤΑ  ΕΠΕΒΑΛΑΝ  "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ  ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ"  ΣΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ,  ΓΙΑ  ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΕΛΕΓΧΟΥΝ.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...