Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑ: "ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ".


Ο  Τσίπρας:  "εάν γίνει εξόρυξη υδρογονανθράκων νοτιοανατολικά της Κρήτης θα υπάρξει μια πολύ σοβαρή μόλυνση της περιοχής".  

Την αποστομωτική απάντηση,την έχει πάρει από καιρό από τον καθηγητή Αντώνη Φώσκολο: «Να σημειώσουμε εδώ ότι το φυσικό αέριο επικάθεται στο θαλασσινό νερό για 4.000.000 χρόνια. Το γεγονός αυτό δείχνει, για όσους φοβούνται τυχόν μόλυνση του περιβάλλοντος, ότι το φυσικό αέριο είναι δυσδιάλυτο στο νερό, άρα κατά την άντλησή του μία πιθανή αστοχία δεν πρόκειται ποτέ να προκαλέσει περιβαλλοντικό πρόβλημα.»

Όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας, έχουν αναγνωρίσει την ΑΟΖ της Κύπρου. Μέχρι σήμερα, 138 χώρες έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ 200 ν.μ. μιλίων ή έχουν δημιουργήσει μια Αποκλειστική Αλιευτική Ζώνη (ΑΑΖ) 200 ν.μ. Μόνο δύο κράτη παραβιάζουν την ΑΟΖ άλλων κρατών: η Κίνα και η Τουρκία!

 
Πηγή: Η “βόμβα” του Αλέξη Τσίπρα: Η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων είναι προς συζήτησηhttps://hellasjournal.com/2019/09/i-quot-vomva-quot-toy-alexi-tsipra-i-axiopoiisi-ton-ydrogonanthrakon-einai-pros-syzitisi/


Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ


Με την πρώτη του συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έριξε μια βόμβα στυλ Βαρουφάκη. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Για τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη έπρεπε να γίνει η έρευνα ώστε να γνωρίζουμε τα κοιτάσματα και τον εθνικό μας πλούτο. Η αξιοποίηση είναι προς συζήτηση. Πρέπει να μας απασχολεί πάρα πολύ σοβαρά η πιθανότητα μόλυνσης μιας περιοχής.»
Έγινε ξαφνικά οπαδός του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος είχε γράψει πριν τις εθνικές εκλογές: «Το μόνο ελληνικό κόμμα που τολμά να πει ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ είναι το ΜέΡΑ25. Τιμή μας το μένος των εκπροσώπων της ολιγαρχίας που τρέχουν τα σάλια τους με την ιδέα των εξορύξεων».
Ο Βαρουφάκης υπήρξε ένας από τους ελάχιστους Έλληνες, μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη, που ζητούσε συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους αλλά μετά εξαπέλυσε μια νέα βαρουφακειάδα προτείνοντας να σταματήσουν για πάντα οι έρευνες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας.  Η δήλωση Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη αναφέρει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας ότι εάν γίνει εξόρυξη υδρογονανθράκων νοτιοανατολικά της Κρήτης θα υπάρξει μια πολύ σοβαρή μόλυνση της περιοχής.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία για δυο μήνες τώρα και ασχολείται με την ΔΕΗ, με το Ελληνικό, με το Προσφυγικό που είναι πράγματι σοβαρά θέματα αλλά για την ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες επικρατεί μια απόλυτη σιγή.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μόνο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος σήκωσε το ανάστημά του δηλώνοντας ουσιαστικά «εμείς ομιλούμε για ΑΟΖ και τίποτε άλλο», χωρίς ο Ερντογάν να αντιληφθεί τη σημασία της ιδιοφυούς κίνησης της Κύπρου το 2004.
Έχει επίσης μεγάλη αξία το γεγονός ότι όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας, έχουν αναγνωρίσει την ΑΟΖ της Κύπρου. Μέχρι σήμερα, 138 χώρες έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ 200 ν.μ. μιλίων ή έχουν δημιουργήσει μια Αποκλειστική Αλιευτική Ζώνη (ΑΑΖ) 200 ν.μ. Μόνο δύο κράτη παραβιάζουν την ΑΟΖ άλλων κρατών: η Κίνα και η Τουρκία!
Η Κύπρος, βέβαια, αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, διότι όταν ένα κράτος οριοθετεί την ΑΟΖ του, πρέπει να προβλέπει και τις παρενέργειες που μπορεί να προκληθούν και να είναι έτοιμο να την υπερασπιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα Η νέα εθνική στρατηγική μας θα πρέπει να περιλαμβάνει και την ανατολική Μεσόγειο. Εκεί θα επικεντρωθεί η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση τα επόμενα χρόνια και εκεί διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις. Ο Ερντογάν μιλά για οριοθετήσεις της χώρας του με τη Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Λιβύη. Η στάση αυτή αρχίζει να εκδηλώνεται από το 2003-4, που υπεγράφη η συμφωνία οριοθετήσεως Κύπρου-Αιγύπτου. Οι Τούρκοι ισχυρίσθηκαν ότι έχουν θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο και αμφισβήτησαν όλη τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και την Κύπρο. Η πρώτης σοβαρή κίνηση από την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 2011 με την παρουσίαση του παρακάτω χάρτη.
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΤΟΥ 2011

Πηγή: Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Όταν δημοσιεύτηκε αυτός ο Χάρτης, ελάχιστοι κατανόησαν την αξία του. Η ρύθμιση που έκανε ο τότε Υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ήταν μια ιδιοφυής κίνηση, διότι ο νόμος 4001/2011, ορίζει ότι: «ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη … το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ ης κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή…». Έτσι, με βάση αυτό το νόμο, η Ελλάδα οριοθέτησε, με μονομερή ενέργεια,  τα θαλάσσια σύνορά της με την Αλβανία, την Ιταλία και την Λιβύη! Το πιο σημαντικό είναι ότι τον νόμο Μανιάτη αποδέχτηκαν η Αμερικανική ExxonMobil, η Γαλλική TOTAL και η Ελληνική ΕΛΠΕ που ζήτησαν και έλαβαν την παραχώρηση δύο οικοπέδων για έρευνες που βρίσκονται μέσα στον Χάρτη Μανιάτη.
Φαίνεται ότι το ενδιαφέρον των δυο κολοσσών (μαζί με τα ΕΛΠΕ) εστιάζεται σε μια περιοχή δυτικά της Γαύδου. Αναμφίβολα, οι εταιρείες είναι πεπεισμένες ότι η περιοχή αυτή ανήκει στην ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας και, σίγουρα, υπομειδιούν, όταν ακούν ότι η θάλασσα της Γαύδου ανήκει ….στην Τουρκία! Έτσι τώρα, έστω και καθυστερημένα, στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στην Κρήτη, όπου από τις τελευταίες έρευνες Αμερικανών, Νορβηγών, Γάλλων και Ιταλών διαφαίνεται ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της νήσου είναι τα μεγαλύτερα της Ανατολικής Μεσογείου.
Τώρα βέβαια έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας και προκαλεί με μια ψευδό αριστερή προσέγγιση ότι εάν γίνει εξόρυξη υδρογονανθράκων νοτιοανατολικά της Κρήτης θα υπάρξει μια πολύ σοβαρή μόλυνση της περιοχής.  

Την αποστομωτική απάντηση, ο Αλέξης και ο Γιάνης, την έχουν ήδη πάρει από καιρό από τον καθηγητή Αντώνη Φώσκολο αλλά συνεχίζουν να την αγνοούν: «Να σημειώσουμε εδώ ότι το φυσικό αέριο επικάθεται στο θαλασσινό νερό για 4.000.000 χρόνια. Το γεγονός αυτό δείχνει, για όσους φοβούνται τυχόν μόλυνση του περιβάλλοντος, ότι το φυσικό αέριο είναι δυσδιάλυτο στο νερό, άρα κατά την άντλησή του μία πιθανή αστοχία δεν πρόκειται ποτέ να προκαλέσει περιβαλλοντικό πρόβλημα.»
Σήμερα η εικόνα για τον θαλάσσιο ορυκτό μας πλούτο έχει αλλάξει ριζικά και η πιθανότητα σε μια δεκαετία να βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για το θαύμα των υδρογονανθράκων δεν αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυκτός, αρκεί βέβαια να κάνουμε σωστή και σοβαρή δουλειά, κάτι για το οποίο δεν φημιζόμαστε. Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι δύσκολο να μην ενθουσιάζεται κανείς με τους αριθμούς που κυκλοφορούν και αναφέρουν ότι ο θαλάσσιος ορυκτός πλούτος της Ελλάδας ανέρχεται σε δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, και σε τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ιδιαίτερα μια χώρα που στενάζει από μια οικονομική καταστροφή, είναι εύκολο να ονειρεύεται τα δισεκατομμύρια δολάρια, που θα εισρεύσουν από τα προσδοκώμενα κέρδη της εξόρυξης του ορυκτού πλούτου.
Ο χρόνος θα δείξει, και όπως λένε οι ειδικοί θα χρειαστούν «δυο τρυπάνια» για να μιλάμε με βεβαιότητα για τον πλούτο των ωραίων θαλασσών μας. Ελάχιστοι Έλληνες γνώριζαν τι κρύβουν οι θάλασσές μας, αλλά οι Αμερικανοί και οι Γάλλοι, δεκαετίες νωρίτερα, είχαν μία καλή εικόνα για τους θησαυρούς μας.
Έχει χυθεί πολύ μελάνι γύρω από τις πιθανές ποσότητες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και ως συνήθως οι Έλληνες έχουν γίνει γεωλόγοι και γεωφυσικοί με γνώμη και για την ποσότητα των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στον βυθό των ελληνικών θαλασσών. Μια μερίδα από αυτούς πιστεύει ότι υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα, προβάλλοντας αστρονομικούς αριθμούς και μια άλλη πιστεύει ότι υπάρχουν κάποιες σταγόνες υδρογονανθράκων αλλά χωρίς ενδείξεις έστω και μικρών κοιτασμάτων στις θάλασσές μας.
Αναμφίβολα τα επιστημονικά δεδομένα που έχουν δημοσιοποιηθεί την τελευταία πενταετία στηρίζουν περισσότερο την πρώτη θέση και την εκτίμηση ότι την επόμενη δεκαετία η Ελλάδα θα γίνει ένα σοβαρό ενεργειακό κέντρο στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.
Για όλα αυτά βέβαια ο Γιάνης και ο Αλέξης, θα μας έλεγαν, σε άπταιστα αγγλικά: «All these are irrelevant. Priority has the planet Earth!” Εύχομαι να προλάβουμε να βγάλουμε λίγο φυσικό αέριο και πετρέλαιο πριν επανέλθουν στην εξουσία. Αλλά η επάνοδός τους εξαρτάται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Καλό είναι να παίζει τένις με τον Τσιτσιπά αλλά θα είναι χρήσιμο να στριμώξει και τον Ερντογάν στην Νέα Υόρκη και να του ζητήσει χωρίς περιστροφές να πάνε στην Χάγη για να οριοθετήσουν τις ΑΟΖ των δύο κρατών. Εάν δεν το κάνει, ο Ερντογάν θα επιστρέψει στην Άγκυρα και όπως είναι τόσο στριμωγμένος θα επιχειρήσει την οριοθέτηση των ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης και ο Κυριάκος θα τρέχει και δεν θα προλαβαίνει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

ΟΛΟΙ   ΟΙ  ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ  «ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»  ΤΗΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ  50ΕΤΙΑΣ  ΥΠΗΡΞΑΝ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΤΟΥ  ΛΑΟΥ  ΠΟΥ  ΤΟΥΣ  ΓΕΝΝΗΣΕ.

Η διαφορά τους με τον προδότη Τσίπρα είναι στο κίνητρο.
Όλοι αυτοί, για να προδώσουν την πατρίδα μας, πήραν ανταλλάγματα: χρήματα, πολιτική ισχύ, αξιώματα κλπ.
Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του παρουσιάζουν μία ειδοποιό διαφορά.
Η προδοσία τους είναι ενσυνείδητη. Δεν αποζητούν ανταλλάγματα για την προδοσία. Αν τους τα δώσουν, είναι καλοδεχούμενα. Αλλά την προδοσία τους την κάνουν, έτσι κι αλλιώς, και χωρίς προσωπικές απολαβές. Μισούν με ψυχοπαθολογικό μίσος τον Ελληνικό λαό και θέλουν το κακό του.
Μισούν την Μακεδονία. Πούλησαν την Μακεδονία με χαρά και δεν πήραν κανένα αντάλλαγμα.
Μισούν την Θράκη.
Μισούν τα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία είπαν άλλωστε ότι οι θάλασσές τους δεν έχουν σύνορα.
Μισούν την Κρήτη.
Μισούν την Κύπρο.
Μισούν την Βόρειο Ήπειρο.
Μισούν την Αθήνα.
Μισούν ότι αναπνέει Ελλάδα και Ελληνικό αέρα. Το μίσος για τον φτωχό Ελληνικό λαό είναι απροσμέτρητο. Αν μπορούσαν θα μας έκαιγαν ζωντανούς όλους και θα μας αντικαθιστούσαν με λαθρομετανάστες και πάλι δεν θα καταλάγιαζε το μίσος τους. 

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ. 

Τώρα  δηλώνουν  ότι  μισούν  και  τα  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (!)

Η φρενοβλάβειά τους είναι πολύ βαθειά και δεν υπάρχει θεραπεία. Και στην τελευταία τους στιγμή δεν θα έχουν ούτε την αξιοπρέπεια της έσχατης πόρνης, που αυτοκτόνησε, όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονταν. Γιατί την προδοσία για την πατρίδα μας την κάνουν και με προσωπικό κόστος. Τόσο ψυχοπαθολογικό μίσος μας έχουν.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

 1. ΤΑ ΕΚΦΥΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  Mιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Η συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να ακυρωθεί».
  Το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών επανήλθε στη δημόσια συζήτηση μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος στον υπουργό εξωτερικών και η οποία συζητήθηκε το απόγευμα στη Βουλή.
  Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που απάντησε ως αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών ανέφερε ότι τα προβλήματα της κακής συμφωνίας τώρα φαίνονται. «Εχουμε μαζέψει πολύ περισσότερα περιστατικά από τα 50 που λέτε εσείς που οι γείτονες μας παραβιάζουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Μόνο την τελευταία βδομάδα έγιναν διαβήματα στον υπουργό εξωτερικών για την παραβίαση της συμφωνίας».
  Βαρβιτσιώτης: Η συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να ακυρωθεί
  Ο κύριος Βαρβιτσιώτης επανέλαβε ότι η συμφωνία δεν μπορεί να ακυρωθεί και η ελληνική πλευρά θα πιέζει συνεχώς για την απόλυτη εφαρμογή της προκειμένου να προχωρήσει η αφαίρεση των συμβόλων που προσβάλουν την ιστορία μας και την κληρονομιά μας.
  «Θα βάζουμε συνεχώς στοιχεία για να βελτιώσουμε τη συμφωνία αλλά θα δώσουμε και μάχη για να εφαρμοστεί η συμφωνία και να ονομάζονται οι γείτονες μας βορειομακεδόνες και όχι Μακεδόνες. Λέγαμε από τότε πως αν κυρωθεί δεν θα μπορεί να ακυρωθεί.
  Το διεθνές δίκαιο δεν είναι αλά καρτ. Πρέπει να εφαρμόζετε πάντα και εμείς το υπερασπιζόμαστε. Εχουμε μόνο ένα τρόπο να εφαρμοστούν όλες οι προβλέψεις της συμφωνίας και εμείς θα αξιοποιήσουμε τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή ένωση για να πιέσουμε για βελτίωση της συμφωνίας ιδίως για τα προϊόντα μας».
  Ο Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών
  Από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε την ακύρωση της συμφωνίας και μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση αν δεν μπορεί να το κάνει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, να παραιτηθεί και να πάει σπίτι της. Ζήτησε ακόμη την συγκέντρωση 30 υπογραφών προκειμένου να γίνει προανακριτική επιτροπή για τον πρώην υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
  «Γιατί πήγατε στα συλλαλητήρια αφού δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Την έχουν παραβιάσει 50 φορές οι Σκοπιανοί . Γιατί δεν επικαλείστε τις παραβιάσεις για να ακυρώσετε τη συμφωνία. Το κράτος στα εθνικά εγκλήματα δεν έχει συνέχεια. Τα διορθώνει . Αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τη συμφωνία πάτε σε εκλογές . Πείτε δεν μπορούμε και πάτε σπίτι σας. Αν δεν καταργήσετε τη συμφωνία θα καταργηθεί η Μακεδονία .
  Λέτε θα αγωνιστείτε για να αλλάξετε τους κακούς όρους . Εμείς λέμε βάλτε 20 υπογραφές να γίνει προανακριτική για τον Κοτζιά.»
  Μάλιστα ο κ. Βελόπουλος επιτέθηκε σε μέλος της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για τον έλεγχο των βιβλίων των δυο χωρών αλλά και στον υφυπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη.
  «Συμφωνώ ότι κάνετε αγώνα απλά είδατε την επιτροπή για τα σχολικά βιβλία . Υπάρχει μια κ. Ιωαννίδου που είπε ότι είναι φαντασίωση ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική. Αυτή η κυρία θα ελέγχει τα βιβλία. Την έχετε ακόμα και τώρα και λέτε ότι θα αλλάξετε τη συμφωνία ; Πετάξτε έξω την Ιωαννιδου και τον Σκυλακάκη που έλεγε για Μακεδονική μειονότητα.».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...