Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΜΙΑΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑΣ, ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΤΡΑΜΠ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΟΡΟΣ – ΚΟΥΛΗ. ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;


Ομολογία στρατιωτικής αδυναμίας απέναντι στην Τουρκία από την κυβέρνηση: Τι σημαίνει η δήλωση-σοκ του Μ.Βαρβιτσιώτη
pronews.gr

Εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή αποστροφή της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, αναφορικά με το αρνητικό για την Ελλάδα «ισοζύγιο» ένοπλης ισχύος απέναντι στην Τουρκία  το οποίο, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, μας αναγκάζει να στηριχθούμε στην διπλωματία και το Δίκαιο, προκειμένου «να βρούμε το δίκιο μας» στην Α.Μεσόγειο  απέναντι στην Τουρκία.  
«Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη διεθνή διπλωματία και το δίκαιο γιατί δεν αρκούν πάντοτε τα κανόνια, τα υποβρύχια τα αεροπλάνα και δεν είναι πάντοτε δυστυχώς στο δικό μας όφελος οι αριθμητικοί συσχετισμοί», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Σε σχετικό άρθρο του στη στήλη «Opinion Μakers» του pronews.gr με τίτλο «Ο μύθος του δυσμενούς αριθμητικού ισοζυγίου στο ελληνοτουρκικό σύστημα και η ανάγκη για μια νέα ελληνική αποτρεπτική στρατηγική»  ο γεωπολιτικός αναλυτής Κωνσταντίνος Γρίβας δίνει την δική του προσέγγιση στις θεωρίες περί «ανατροπής του ισοζυγίου ισχύος».
Σημειώνει ότι είναι «εθνικά επικίνδυνη η μηδενιστικά ηττοπαθής αντίληψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προτάξει μια αξιόπιστη αποτρεπτική ισχύ» τονίζοντας:
«Η ηττοπαθής αυτή άποψη προτάσσει μια υποτιθέμενη ανισορροπία ισχύος που προκύπτει από τη διαφορά των «αριθμητικών μεγεθών» μεταξύ των δύο χωρών και επιχειρεί να εμφανίσει τη διεθνή διπλωματία και το διεθνές δίκαιο ως υποκατάστατα της στρατιωτικής ισχύος.
Όμως, τόσο η διπλωματία όσο και το διεθνές δίκαιο αποκτούν υπόσταση και νόημα μόνον όταν εδράζονται πάνω σε μια βάση ισχύος. Μαζί με την αποτρεπτική ισχύ, λοιπόν, διαμορφώνουν ένα ενιαίο μέγεθος και δεν αποτελούν, ούτε μπορούν να αποτελέσουν, υποκατάστατό της.»
Έτσι με βάση το παραπάνω , ο Κώστας Γρίβας λέει πως αν οι ελληνικές πολιτικές ελίτ ενδιαφέρονται πράγματι να ενισχύσουν τη διπλωματική ισχύ της χώρας τότε θα πρέπει να ενισχύσουν πρώτα και άμεσα τις ΕΔ.
Και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο, όπως αναφέρει σχετικά:
«Για παράδειγμα, η επαναφορά σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα του στόλου των Mirage 2000 και η αγορά βαρέων τορπιλών για τα υποβρύχια είναι ενέργειες που θα έπρεπε να είχαν γίνει …χθες και θα ενισχύσουν δραστικά την αμυντική ικανότητα της χώρας σε σύντομο χρονικό διάστημα και με μικρό σχετικά κόστος.», εξηγεί.
Σε ότι αφορά τα αριθμητικά μεγέθη που αναφέρθηκαν από τον Μ.Βαρβιτσιώτη, ο Κωνσταντίνος Γρίβας αναφέρει:
«Ειδικότερα τώρα, όσον αφορά τα κρίσιμα οπλικά συστήματα, ακόμη και σήμερα, με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έχει υπάρξει δραματική ανατροπή του ισοζυγίου ισχύος μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα δε αν βάλεις στην εξίσωση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.»
Επιπρόσθετα, αναφέρει ο Κ.Γρίβας εάν ίσχυε το
«”Αριθμητικό πλεονέκτημα” και μόνο στις συγκρούσεις η Ελλάδα δεν θα είχε νικήσει στον ελληνοιταλικό πόλεμο του 1940το Ισραήλ δεν θα είχε νικήσει σε κανέναν από τους αραβοϊσραηλινούς πολέμους μέχρι το 1973 και ούτε θα είχε χάσει στον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου το 2006 από τη μικροσκοπική τότε Χεζμπολάχ.
Οι Φινλανδοί  δεν θα είχαν ταπεινώσει τη Σοβιετική Ένωση στις πρώτες φάσεις του Πολέμου του Χειμώνα το 1939, ενώ οι αντάρτες του Τσαντ δεν θα είχαν νικήσει τις βαριές τεθωρακισμένες δυνάμεις της Λιβύης στην έρημο, κατά τη διάρκεια των περιβόητων «Πολέμων των Τογιότα» στη δεκαετία του 80. «
Τέλος ο Κ.Γρίβας καταλήγει λέγοντας:
«Εν κατακλείδι λοιπόν, οι αντιλήψεις περί «φυσικής υστέρησης» της Ελλάδας λόγω αριθμών, πέραν του ότι υπονομεύουν την ελληνική Αποτροπή, η οποία είναι η «λεπτή κόκκινη γραμμή» που διαφυλάττει την ειρήνη στο ελληνοτουρκικό σύστημα, είναι και εκτός πραγματικότητας.
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι ρόδινα.
Κάθε άλλο. Πράγματι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ενώ ο αντίπαλος δυναμώνει μέρα με τη μέρα και σε βάθος χρόνου αναμένεται όντως να υπάρξει μια δραματική ανατροπή στο ισοζύγιο ισχύος.

Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι η ανατροπή αυτή θα προκύψει κυρίως εξαιτίας του ότι η Τουρκία δείχνει να είναι πολύ πιο μπροστά από την Ελλάδα σε θέματα εγχώριας ανάπτυξης στρατιωτικών τεχνολογιών αλλά και στρατιωτικής επιστήμης.»


  Σημείωση:  Το μεγαλύτερο προσόν του άεργου  Βαρβιτσιώτη, για να είναι στη θέση που βρίσκεται, είναι το επίθετό του.  Όταν  σε  μια  χώρα,  γίνεται  αναπληρωτής  υπουργός  εξωτερικών  κάποιος  άεργος,  που  φωτογραφήθηκε  να  χαϊδεύει  δημοσίως  τα  οπίσθια  μιας  «κυρίας»,  που  κατηγορήθηκε  για  εμπόριο  κοκαΐνης,   τι  μέλλον  έχει  αυτή  η χώρα;  Σε  πιο  κράτος  του  κόσμου  κάποιος Γιόργκι Σβαρτς,  γνωστός  σαν  Σόρος,  καλεί τρεις,  τον Κούλη,  τον  Μίλτο  και  τον  Μυταράκη,  να  ντερλικώσουν  στην   «Μεγάλη  Βρετανία,  ΚΑΙ  ΜΕΤΑ  ΑΠΟ  ΛΙΓΟ  ΑΥΤΟΙ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ  ΚΑΙ  ΥΠΟΥΡΓΟΙ;  

“Στον βαθμό όπου η Ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας, ο κίνδυνος πολέμου θα απομακρύνεται, οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίζουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμα ηδονικότερη, εφ' όσον η υποχωρητικότητα θα αμείβεται με αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς επαίνους, που τους χρειάζεται κατεπειγόντως ο εκσυγχρονιζόμενος Βαλκάνιος, και επίσης με δάνεια και δώρα για να χρηματοδοτείται ο παρασιτικός καταναλωτισμός. 
Απ' αυτές τις συνθήκες ό,τι στην πραγματικότητα θα συνιστά κάμψη της ελληνικής αντίστασης κάτω από την πίεση του υπέρτερου τουρκικού δυναμικού, οι Έλληνες θα συνηθίσουν σιγά-σιγά να το ονομάζουν «πολιτισμένη συμπεριφορά», «υπέρβαση του εθνικισμού» και «εξευρωπαϊσμό»…”


Kαθηγητής Παναγιώτης ΚονδύληςΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια :

 1. Ο Κούλης της διεφθαρμένης οικογενειοκρατίας ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
  Ο, για κακή μας τύχη, «πρωθυπουργός», συνεχίζοντας τις επαφές του με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, μετά τις χτεσινές συναντήσεις με τον Έντι Ράμα, τον Χασίμ Θάτσι και τον Αλεξάντερ Βούτσιτς, συνάντησε σήμερα Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη και τον Ζόραν Ζάεφ.
  Στη συζήτησή τους, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί.
  Μετά την κύρωσή της, ωστόσο, η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.
  Ο κ. Zaev εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έρευνα για κατασκοπεία σε 5 ύποπτες Μ.Κ.Ο. του Σόρος, του προδότη και του Κούλη.
  Για κατασκοπεία ερευνώνται πέντε ύποπτες ΜΚΟ στην Ελλάδα οι οποίες σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή είχαν αναπτύξει στενούς δεσμούς με την τουρκική μαφία των δουλεμπόρων προκειμένου να προωθούν μετανάστες στα ελληνικά νησιά.
  Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ λειτουργούσαν με δομή οργανωμένης εγκληματικής συμμορίας όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των κλιμακίων της ΕΥΠ.
  Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε ότι οι ελληνικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τις συνομιλίες που είχαν στελέχη των συγκεκριμένων ΜΚΟ με Τούρκους λαθρέμπορους.
  Στην Κατεχάκη θεωρούν δεδομένο ότι το δίκτυο των πέντε ΜΚΟ συνεργάζονταν και με πράκτορες της ΜΙΤ οι οποίοι κατευθύνουν τους μετανάστες στην Ελλάδα, μέσω ελεγχόμενων κυκλωμάτων δουλεμπόρων.
  Δεν αποκλείεται μια σειρά από μεγαλόσχημα στελέχη των δήθεν ανθρωπιστικών οργανώσεων όταν ολοκληρωθεί η έρευνα να αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κατασκοπεία.
  Οι δραστηριότητες των ΜΚΟ έχουν μπει στο μικροσκόπιο και άλλων κρατικών υπηρεσιών.
  Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζονται εξονυχιστικά οι κινήσεις λογαριασμών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ γιατί υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις ότι ξεπλένονταν μαύρο χρήμα.
  Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν να διασταυρώσουν λογαριασμούς οι οποίοι κατέληγαν σε Τούρκους δουλέμπορους αλλά και σε άλλα στελέχη της εγκληματικής συμμορίας.
  Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται κυρίως στα ακριτικά νησιά αλλά και στην Αθήνα.
  Μάλιστα η μια από αυτές βρίσκονταν πίσω από τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων για τα οποία μάλιστα εισέπραττε και επιδοτήσεις.
  Βέβαια τα στελέχη των ΜΚΟ με μαφιόζικες πρακτικές υποχρέωναν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εγκαθιστούσαν στα κατειλημμένα κτίρια να πληρώνουν μεγάλα ποσά για τη διαμονή τους.
  Σε διαφορετική περίπτωση τους απειλούσαν με έξωση και με ξυλοδαρμούς.
  Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τις συγκεκριμένες ΜΚΟ είναι φωτιά και έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση της ΕΥΠ και της κρατικής ασφάλειας.
  Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος σε όλες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό.
  Ο έλεγχος δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στις οικονομικές συναλλαγές αλλά και στη διαδρομή διαφόρων στελεχών τους που για χρόνια έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.
  Πρόκειται για επαγγελματίες ακτιβιστές, οι οποίοι κατά περίεργο τρόπο είναι εκπαιδευμένοι σε διάφορα συστήματα επικοινωνιών ενώ παράλληλα εμφανίζονται να έχουν διασυνδέσεις τόσο με συμμορίες δουλεμπόρων αλλά και με σεσημασμένους τζιχαντιστές.
  Στόχος της έρευνας είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις ΜΚΟ και να απελαθούν διάφοροι πράκτορες οι οποίοι συγκαλύπτουν τη δραστηριότητά τους με το φερετζέ της φιλανθρωπίας.
  Το αποτέλεσμα των ερευνών δεν αποκλείεται να προκαλέσει αναταράξεις φωτίζοντας τον ύποπτο ρόλο συγκεκριμένων ΜΚΟ που δρουν ως συμμορίες και λυμαίνονται τεράστια ποσά από μετανάστες και πρόσφυγες.
  Πληθαίνουν τα κρούσματα
  Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, πριν από τέσσερις εβδομάδες συνελήφθησαν στην Χίο γιατί έκαναν μπάνιο σε απαγορευμένη περιοχή στην οποία είναι εγκατεστημένη στρατιωτική βάση.
  Στην απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι είναι στελέχη ΜΚΟ και δεν έχουν σχέση με κατασκοπεία.
  Λίγες μέρες αργότερα το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, έκανε έκπτωτη μια Βασκική ΜΚΟ.
  Πρόκειται για την οργάνωση SALVAMENTO MARITIMO η οποία διακινούσε τεράστια ποσά ενώ παράλληλα απαιτούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο ακόμα και στην περίθαλψη των μεταναστών.
  Η απόφαση του δημάρχου Χίου έχει άμεση σχέση με την έρευνα που πραγματοποιεί η ΕΥΠ για τον ρόλο ύποπτων ΜΚΟ που συνδέονται με τρομοκρατία και δουλεμπόριο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΑΝ ΤΗ ΝΥΦΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΕ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ! Πολύ άσχημη εξέλιξη η ακύρωση της συνάντησης Τραμπ – Κούλη. «ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ HOT DOG ΣΤΟ ΧΕΡΙ». ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

  Την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την ανακοίνωση της Νάνσι Πελόζι για έρευνα που αφορά «προδοσία» του Ρεπουμπλικανού προέδρου.
  Είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα οριστεί εκ νέου συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες.
  Οποιαδήποτε προσπάθεια και μέσο πίεσης κατά της τουρκικής προκλητικότητας, χάθηκε κι αυτό.
  Μετά τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, με το αίτημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του Ντόναλτ Τραμπ, και τις αλλαγές στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, ακυρώθηκε η σημερινή προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη…
  Είναι άγνωστο αν θα οριστεί νέα συνάντηση ωστόσο κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο, δεδομένων των συνθηκών.
  Η συνάντηση των δύο ανδρών είχε οριστεί για τη 1:30 χαράματα, ώρα Ελλάδος, ωστόσο οι εξελίξεις στις ΗΠΑ ανάγκασαν τον Λευκό Οίκο να ανακοινώσει την ακύρωσή της.
  Είχε προηγηθεί η επίσημη ανακοίνωση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι ότι η Βουλή ξεκινά μια επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...