Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.


Αποβιβάστηκαν Τούρκοι πρόσφυγες στο Καστελόριζο.

Μαζική αποβίβαση μεταναστών και προσφύγων στο Καστελόριζο τη Δευτέρα (χθες), προκάλεσε συναγερμό στις Αρχές.
Ο προβληματισμός των ελληνικών Αρχών δεν έχει να κάνει μόνο με τον αριθμό των μεταναστών που είναι μεγάλος για τα δεδομένα του Καστελόριζου, αλλά και από το γεγονός ότι ανάμεσα σ΄ αυτούς εντοπίστηκαν πολλοί Τούρκοι.
Αυτό προκαλεί πολλές σκέψεις.
Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι αφίξεις Τούρκων στα ελληνικά νησιά είναι πολύ μεγάλος και στα Γενικά Επιτελεία υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, γράφει το militaire.gr.


 


Αναστάσιος Λαυρέντζος: 

Υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας εναντίον της 

Ελλάδας μέσω του μεταναστευτικού.
Στις 28 Αυγούστου, σε διάστημα μόνο μισής ώρας δεκατρείς μεγάλες λέμβοι έφτασαν στις ακτές της Λέσβου και αποβίβασαν περισσότερους από 500 μετανάστες. Οι εικόνες τεράστιων λέμβων παρατεταγμένων στη Σκάλα Συκαμνιάς της Λέσβου έκαναν σύντομα τον γύρο του κόσμου, δημιουργώντας για την Ελλάδα την αίσθηση μιας ανοχύρωτης χώρας. Ανάλογα περιστατικά εμφανίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με την εμφάνιση μεταναστευτικών ροών και στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Όπως αποδείχτηκε, τα επτά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση επιχειρούν να ελέγξουν τον ρυθμό αποχώρησης μεταναστών από τη χώρα ή έστω να αποσυμφορήσουν τα νησιά του Αιγαίου. Μεταφέροντας έναν αριθμό μεταναστών στην ενδοχώρα, ανακουφίζουν προσωρινά τα νησιά (μέχρι να έλθει το επόμενο «κύμα»), άλλα όσους μεταφέρουν στο εσωτερικό, τους θέτουν εκτός συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας (δεν υπάρχει σχετική αναφορά στη συμφωνία, αλλά έτσι την ερμηνεύουν η ΕΕ και η Τουρκία). Ουσιαστικά δηλαδή τους εγκαθιστούν επ’ αόριστο στη χώρα. Με αυτές τις πρακτικές όχι μόνο δεν λύνουν το μεταναστευτικό, αλλά τελικά προωθούν ακριβώς αυτό που επιδιώκει η Τουρκία, δηλαδή, την εγκατάσταση μεταναστών σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει μια ανοχύρωτη χώρα απέναντι στον υβριδικό μεταναστευτικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον της η Τουρκία. Επίσης, η ελληνική κοινωνία, η οποία επί μια δεκαετία αντιμετωπίζει μια βαθιά κρίση, δεν μπορεί να βλέπει τις ελληνικές κυβερνήσεις να προσπερνούν το βασικό πρόβλημα της χώρας και να ξοδεύουν χρόνο και πόρους για μια ατελέσφορη διαχείριση του μεταναστευτικού.


Frontex: Τουλάχιστον 9.300 λαθρομετανάστες 

έφτασαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο.


Όπως γνωστοποίησε η Frontex, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που πέρασαν στην Ευρώπη τον Αύγουστο ήταν 12.900. Οι 9.300, το 75% δηλαδή του συνολικού αριθμού, έφτασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Για τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους, οι μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο, αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 - με τον συνολικό αριθμό μεταναστών και προσφύγων να ανέρχεται στους 38.300.


«Ασφυξία» στα νησιά: 

Άλλες 527 αφίξεις την Τρίτη σε Λέσβο, 

Χίο και Σάμο.

Συνολικά 454 λαθρομετανάστες πέρασαν στη Λέσβο από τη Δευτέρα έως και σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Εξ αυτών, 228 πέρασαν χθες και άλλοι 226 σήμερα.

Ροές λαθρομεταναστών διαπιστώθηκαν σήμερα και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου: 81 πέρασαν στη Χίο και 220 στη Σάμο. Έτσι, συνολικά, σήμερα, στο Βόρειο Αιγαίο έφτασαν 527 άτομα, τα οποία, προωθούμενα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ζήτησαν άσυλο.ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ1 σχόλιο :

 1. 200 χρόνια μετά, το σχέδιο του Ιμπραήμ για αντικατάσταση πληθυσμού εξελίσσεται από τον Κούλη, τον Δένδια, τον Παυλόπουλο κλπ.
  Αναστάσιος Λαυρέντζος
  Το θανάσιμο σχέδιο του Ιμπραήμ ήταν μετά από σφαγές να αντικαταστήσει τον πληθυσμό της Πελοποννήσου.
  Σήμερα 200 χρόνια μετά, το έργο αυτό το υλοποιούν οι «ελληνικές» κυβερνήσεις.

  Τί θα γιορτάσουν άραγε στην επέτειο της Επανάστασης του 1821;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...