Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΤΡΑΜΠ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.


"Ο  πρόεδρος της Αμερικής αντιλήφθηκε επιτέλους ότι ο Ερντογάν τον παίζει στα δάκτυλα του ενός χεριού του. Και αυτό αποτελεί και το απόλυτο ρεζίλεμα του, καθώς -όπως διατείνεται- δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του. Τα βάζει με όλους τους ηγέτες του κόσμου, αλλά μπροστά στον Ερντογάν υποκλίνεται". 
"Δεν ξέρω τι άλλο θα πρέπει να χάσουμε ως χώρα, μετά τη μισή Κύπρο, μετά το όνομα, την εθνότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας, και μετά το πριόνισμα στο Αιγαίο, ειδικά μετά την κρίση στα Ίμια, τότε που την επομένη οι ΗΠΑ δήλωσαν επισήμως ότι η περιοχή είναι «αδιευκρίνιστης κυριαρχίας», για να αντιληφθούμε ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις"

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα παίξει πάλι το γνωστό παιγνίδι του με τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο -όπως είπε- θα συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, την τελευταία εβδομάδα Σεπτεμβρίου.
Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαίωσε ακόμα τη συνάντηση, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει -διότι συχνά ο πρόεδρος της Τουρκίας προχωρεί σε ανακοινώσεις που δεν διαψεύδονται. Εάν δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση τότε το μήνυμα θα είναι ισχυρό και τρανταχτό… 
Θα σημαίνει ότι  ο  πρόεδρος της Αμερικής αντιλήφθηκε επιτέλους ότι ο Ερντογάν τον παίζει στα δάκτυλα του ενός χεριού του. Και αυτό αποτελεί και το απόλυτο ρεζίλεμα του, καθώς -όπως διατείνεται- δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του. Τα βάζει με όλους τους ηγέτες του κόσμου, αλλά μπροστά στον Ερντογάν υποκλίνεται. Γιατί άραγε;
Ένα από τα πολλά πυροτεχνήματα του κ. Ερντογάν, όταν έχει απέναντι του τον Ντόναλντ Τραμπ.
Πάντα η κουβέντα έχει σχέση με το εμπόριο και τα λεφτά. Είναι τα αγαπημένα θέματα του Αμερικανού προέδρου και ο Τούρκος ομόλογός του το γνωρίζει. Ο κ. Ερντογάν, όπως είπε στο Reuters, έχει και ένα άλλο επιχείρημα: ότι η Τουρκία προσφέρει χρήματα στις ΗΠΑ για αγορά όπλων, άρα και θέσεις εργασίας, ενώ η Αμερική χαρίζει όπλα στους εχθρούς του: Τους Κούρδους της Συρίας. Όντως ο οπλισμός δίνεται δωρεάν στους μαχητές των YPG επειδή συμμετέχουν στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, εκ μέρους της Αμερικής. Σκοτώνονται στις μάχες για τα αμερικανικά συμφέροντα, ενώ ο Ερντογάν συμμαχεί με τους εχθρούς των ΗΠΑ: Τη Ρωσία και το Ιράν. Αρκετοί στην Ουάσιγκτον οσμίζονται ότι επειδή έχει πάει μακριά η …βαλίτσα με τις μαλαγανιές του Ερντογάν και την απύθμενη κοροϊδία προς τον πρόεδρο Τραμπ, αυτός κάποια στιγμή θα ξυπνήσει και θα αντιδράσει. Έρπει τελευταία μία πληροφορία ότι το πακέτο των κυρώσεων είναι έτοιμο και ο υπουργός Οικονομικών Μνούτσιν το άφησε στο Όβαλ Όφις αναμένοντας την έγκριση.

Ποια θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι; Ο Ερντογάν άθελα του άραγε(;) αποκαλύπτει ότι εάν ο κ. Τραμπ δεν δεχθεί τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας στη Βόρεια Συρία θα δώσει εντολή για επίθεση στοχεύοντας τους Κούρδους μαχητές των YPG. Ερώτημα: Μπορεί η Αμερική να τους εγκαταλείψει; Η απάντηση είναι αρνητική διότι τους έχει μεγάλη ανάγκη. Μέσω των Κούρδων μένει στο γεωπολιτικό παιγνίδι της περιοχής. Χωρίς τους Κούρδους, κερδίζουν η Ρωσία και το Ιράν. Οι επιλογές του κ. Τραμπ είναι πλέον μηδενικές, λένε οι καλοί γνώστες του παρασκηνίου.Μία μέρα ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ στην Ελλάδα, πέντε στην Τουρκία, με υποσχέσεις επενδύσεων: Σας λέει κάτι;

Σάββας Καλεντερίδης
Δεν ξέρω τι άλλο θα πρέπει να χάσουμε ως χώρα, μετά τη μισή Κύπρο, μετά το όνομα, την εθνότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας, και μετά το πριόνισμα στο Αιγαίο, ειδικά μετά την κρίση στα Ίμια, τότε που την επομένη οι ΗΠΑ δήλωσαν επισήμως ότι η περιοχή είναι «αδιευκρίνιστης κυριαρχίας», για να αντιληφθούμε ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Το έχουμε γράψει πριν από λίγες εβδομάδες με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο:


Μια συμφωνία στρατηγικής σχέσης, όπου θα καταγράφονται με τον πιο ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο τρόπο οι υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά και οι δεσμεύσεις και ξεκάθαρες εγγυήσεις των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα σε μια σειρά από ζητήματα, με καίριο εκείνο της εθνικής ασφάλειας και άμυνας.
Ας ελπίσουμε ότι κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, τον ερχόμενο Οκτώβριο, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να ικανοποιηθούν οι βασικές αρχές που προαναφέραμε, στη συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.
Και όσο προετοιμάζουν οι Έλληνες διπλωμάτες τον σχετικό φάκελο, τους προτείνω να σκεφτούν ποιος είναι ο λόγος που ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, παρά τις αλλεπάλληλες προσβολές της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ, παρά τη φυλάκιση Αμερικανών υπηκόων στην Τουρκία, παρά την ανυπακοή της Άγκυρας απέναντι στην Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ, την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων (S-400) και την κατασκευή δύο αγωγών ρωσικού φυσικού αερίου (για τον έναν εξ αυτών έπεσε η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, επειδή έπληττε τα συμφέροντα ΗΠΑ-Δύσης) και δύο πυρηνικών εργοστασίων ρωσικής τεχνολογίας, παρά τις πειρατικές και βάρβαρες παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κύπρου σε αδειοδοτημένα θαλασσοτεμάχια, παρότι συμμάχησε με τη Ρωσία και το Ιράν, που είναι στον «άξονα του κακού», κατά τις ΗΠΑ, παρά το παιχνίδι που παίζει ο Ερντογάν με το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, στέλνοντας στην Ελλάδα και την ΕΕ με σχέδιο εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, επέλεξε να μείνει μία μέρα στην Ελλάδα και πέντε στην Τουρκία.
Και για να μην θεωρήσουν ορισμένοι ότι το θέμα είναι απλά αριθμητικό και ότι μπορεί ο Ρος να κάνει διακοπές στην Τουρκία, να τους πληροφορήσουμε ότι το πρόγραμμά του είναι «γεμάτο» και ότι εργάζεται πάνω σε στρατηγικό σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες και θεσμοί, για να ανέβει ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών από τα 20 δισ. που είναι σήμερα, στα 100 δισ. δολάρια το χρόνο!
Μάλιστα, παρότι ο Ρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το θέμα της επιβολής κυρώσεων, λόγω των S-400, στο «καπάκι», που λέει η πιάτσα, δήλωσε ότι αυτό θα το εξισορροπήσουν με την εγκατάσταση στην Τουρκία αμερικανικών εταιρειών που θα εγκαταλείψουν την Κίνα, λόγω του αμερικανοκινεζικού εμπορικού πολέμου που είναι σε εξέλιξη.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Υ.Γ.Παναγιώτης Αποστόλου
Παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρα μας στον πρέσβη των ΗΠΑ

“Ανήκουμε στη Δύση”! Αυτό είχε πει – πολλές φορές - ο Κωνσταντίνος Καραμανλής! Και δεν εννοούσε γεωγραφικά, αλλά πολιτικά και στρατιωτικά! Στη “Δύση” των ΗΠΑ, της Γερμανίας που δημιούργησε δυο Παγκόσμιους Πολέμους και της Αγγλοσαξονικής ανθελληνικής αυτοκρατορίας!
Όλων αυτών, που ενώ η Ελλάς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, “ισότιμος” εταίρος στην ΕΕ, πολέμησε στο πλευρό της Δύσης σε όλους τους Πολέμους, εν τούτοις όλοι αυτοί, από δικό τους συμφέρον, από φθόνο και μίσος για την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, από την ανεπάρκεια όλων των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης και ειδικότερα των Μνημονιακών κυβερνήσεων, είναι μονίμως απέναντί μας και φιλικοί προς τον εχθρό μας την Τουρκία, η οποία σε όλους τους Πολέμους ήταν ουδέτερη και απέναντι στο συμφέρον της Δύσης!   
Μιας Δύσης, που ελέω της πολιτικής ανεπάρκειας, της δουλικότητας θα έλεγα, όλων των Πρωθυπουργών μας, λέμε σε όλα Ναι, άσχετα εάν δεν εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα της Δύσης!    
Αντίθετα με την Τουρκία, την πάντα ουδέτερη και η οποία μπορεί και χειραγωγεί τις δυο υπερδυνάμεις του Πλανήτη! Τις ΗΠΑ και την Ρωσία! Αποκομίζοντας πάντα ιδιαίτερα οφέλη για την ίδια! 
Συγκλόνισαν τα άρθρα μου για την παραχώρηση του Έβρου στον Αμερικανικό παράγοντα… 
Ανάδειξα πριν από λίγες ημέρες με δυο άρθρα μου, πως οι ΗΠΑ τορπιλίζουν οποιαδήποτε συμμαχία – συμφωνία μας με τους Ρώσους, έχοντας σύμμαχο τη δουλικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων και την υποταγή τους στο ψευδεπίγραφο δόγμα: “Ανήκουμε στη Δύση”! 
Σε αυτά αποδεικνυόταν επίσης, πως το “γεράκι των ΗΠΑ” στην Ελλάδα, ο Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, είχε αντικαταστήσει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά εξ όσων φαίνεται και την κυβέρνηση της ΝΔ! 
Η επιβεβαίωση της απόλυτης υποταγής της ελληνικής Πολιτείας στον Αμερικανικό παράγοντα, ήλθε λίγες ημέρες μετά τις αποκλειστικές αποκαλύψεις μου μέσω των δυο άρθρων μου, από δημοσιογραφικό πόρταλ του Έβρου! Το Evros-news.gr το οποίο στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 δημοσίευσε το παρακάτω αποκαλυπτικό ρεπορτάζ!
Το οποίο ειλικρινά πιστεύω πως τρομάζει τον κάθε υγιή Έλληνα!   
Ο Τοψίδης κατάργησε την συμφωνία με το Επιμελητήριο Συμφερούπολης Κριμαίας, όπως ζήτησε πέρυσι ο Αμερικανός Πρέσβης…
Την διάλυση της συμφωνίας αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου Έβρου με το Επιμελητήριο της Συμφερούπολης στην παράνομα κατεχόμενη Κριμαία από τους Ρώσους, γνωστοποίησε ο Χριστόδουλος Τοψίδης στον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία του Επιμελητηρίου.
Έναν χρόνο μετά την προηγούμενη επίσκεψη του κ. Πάιατ στο Επιμελητήριο Έβρου, στις 3 Οκτωβρίου 2018, όταν και είχε εκφράσει στον κ. Τοψίδη την έντονη δυσαρέσκεια του για το θέμα της αδελφοποίησης με το Επιμελητήριο της Συμφερούπολης, στην προσαρτημένη από τους Ρώσους και μη αναγνωρισμένη από καμιά χώρα παγκοσμίως Κριμαία, τον άκουσε σήμερα να ενημερώνει, πως η συγκεκριμένη συμφωνία καταργήθηκε. Πρόκειται για την αδελφοποίηση που είχε υπογράψει ο Χριστόδουλος Τοψίδης σε εκείνο το ταξίδι του 2016 με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Κωνσταντίνο Γκαμπερίδη στην Κριμαία, την οποία μάλιστα ανακοίνωσαν  δημόσια με θριαμβευτικό τρόπο.
Στην περσινή επίσκεψη του στο Επιμελητήριο Έβρου και κατά την συνάντηση τους παρουσία όλου του διοικητικού συμβουλίου, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα  κατσάδιασε τον κ. Τοψίδη λέγοντας του: 
“Θέλω να θέσω ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί. Είναι απαράδεκτο το Επιμελητήριο Έβρου παραμένει αδερφοποιημένο ακόμα με αυτό της Συμφερούπολης, μιας περιοχής όπου υπήρξε εισβολή ξένης χώρας και κατάκτηση της. Κάτι πρέπει να γίνει για το συγκεκριμένο θέμα”. Τότε αυτός εμφανώς αμήχανος, ίδρωνε και ξαναΐδρωνε και παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος εκείνη η ενέργεια και το ταξίδι και θα φρόντιζε να διορθώσει τα πράγματα. “Ήταν σοβαρό λάθος αυτό και θα κοιτάξουμε να το λύσουμε, για να πάψει να υπάρχει αυτή συμφωνία σε ισχύ”.
Το θέμα είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr αποκλειστικά και αναδημοσιεύτηκε σε πολλά αθηναϊκά ΜΜΕ. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας έβριζε στις κατ ιδίαν συζητήσεις του, ενώ βγήκε την άλλη μέρα και έκανε δηλώσεις διαψεύδοντας το ρεπορτάζ μας, που φυσικά σήμερα δικαιώθηκε απόλυτα, γιατί ήταν όπως ακριβώς τα γράψαμε.  Παράλληλα, τηλεφωνούσε και… απειλούσε κάποιους απ’ όσους βρισκόταν στην συνάντηση, θεωρώντας τους ότι ήταν οι πληροφοριοδότες μας.
Στην σημερινή συνάντηση πάντως με τον Τζέφρι Πάιατ, τον ενημέρωσε ότι από τις αρχές του 2019 έπαψε να ισχύει η συγκεκριμένη συμφωνία με το Επιμελητήριο της Συμφερούπολης στην παράνομα κατεχόμενη Κριμαία και αυτό το υποδέχθηκε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ο Αμερικανός Πρέσβης, όταν πληροφορήθηκε ότι η δυσαρέσκεια του πέρυσι έπαιξε ρόλο και το γνωστοποίησε επίσημα με ένα Tweet όπου έγραψε:
“Εξαιρετική συζήτηση στο Επιμελητήριο Έβρου με τον Πρόεδρο Τοψίδη, σχετικά με τις προοπτικές περιφερειακής ανάπτυξης και τις προσπάθειες εμβάθυνσης των εμπορικών δεσμών των ΗΠΑ. Επίσης, εξέφρασα την ικανοποίησή μου για την απόφαση του Επιμελητηρίου να διαλύσει τη σχέση του με το Επιμελητήριο της Συμφερούπολης σε παράνομα κατεχόμενη Κριμαία”!
Καμιά αναφορά στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Έβρου για την συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη…
Στην ανακοίνωση πάντως που εξέδωσε το Επιμελητήριο Έβρου για την σημερινή συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη, δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο συγκεκριμένο, πολύ σοβαρό ζήτημα και την ενημέρωση του Χριστόδουλου Τοψίδη στον κ, Πάιατ ότι φρόντισε να υλοποιήσει αυτό που του ζήτησε. Το δελτίο Τύπου αναφέρει μόνο ότι:
«Στο Επιμελητήριο Έβρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου κ. Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. κ. Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος συνοδευόταν και από τον Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κ. Gregory Pfleger. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διημέρους συνεργασίας, όπως η δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών με την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων στο χώρο αυτό, καθώς επίσης και η πρόταση του Επιμελητηρίου Έβρου για την προσέλκυση και εγκατάσταση στο Βόρειο Έβρο, Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας στο αντικείμενο της αγροτικής παραγωγής και διατροφής, από Αμερικανική εταιρία του κλάδου. Καταλήγοντας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση στο εγγύς μέλλον προκειμένου να συζητηθούν και να επανεκτιμηθούν οι όποιες επενδυτικές και αναπτυξιακές προτάσεις προκύψουν για την ευρύτερη περιοχή»!
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν φίλες και φίλοι, πως η Ελλάς πλέον δεν είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος! Ανήκει στη Δύση, μεταφορικά και ουσιαστικά! 
Βέβαια εμείς, δεν πρεσβεύουμε και δεν αποδεχόμαστε το δόγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το οποίο μετέπειτα δουλικά αποδέχτηκαν όλοι οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος!
Εμείς σε αντίθεση με αυτούς, είμαστε με ό,τι έπραξε ο Ιωάννης Καποδίστριας και ο Χαρίλαος Τρικούπης! Δηλαδή, δεν ανήκουμε στη Δύση! Ανήκουμε εκεί όπου είναι το απόλυτο συμφέρον της Πατρίδος μας! Τελεία και παύλα κ. Τζέφρι Πάιατ!!     
 *Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...