Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.Σε εφαρμογή τέθηκε από την κυβέρνηση σχέδιο έκτακτης ανάγκης, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, με μεταφορά χιλιάδων αλλοδαπών στην Πελοπόννησο με την Κόρινθο να υποδέχεται προσεχώς 600 Αφγανούς στο πρώην στρατόπεδό το οποίο έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ).
Η απόφαση αυτή φαίνεται πως αποτελεί μέρος ενός γενικότερου μυστικού σχεδιασμού που για την Πελοπόννησο προβλέπει αρχικά την μεταφορά 4.500 αλλοδαπών.
Οι περισσότεροι από αυτούς σχεδιάζεται να οδηγηθούν στο ΚΕΕΜ Σπάρτης και στο Γύθειο. Σε δεύτερο πλάνο βρίσκονται το στρατόπεδο πεζικού στην Τρίπολη, καθώς επίσης και το πεδίο βολής στα Πυργιώτικα Ναυπλίου.


Το σχέδιο αυτό υπάρχει από παλαιότερα και ξαναβγήκε τώρα από το συρτάρι για να επικαιροποιηθεί και να εφαρμοστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα, με τους αιρετούς και τους τοπικούς άρχοντες να μην έχουν ιδέα για το τι μέλλει γενέσθαι καταγγέλλουν τοπικά ΜΜΕ!
Σύμφωνα με πληροφορίες του anagnostis.org, πέρα από το πεδίο βολής στα Πυργιώτικα, μικρός αριθμός σχεδιάζεται να φιλοξενηθεί σε κλειστό ξενοδοχείο στα Ιρια, το οποίο μελετάται μήπως ενοικιαστεί σε ΜΚΟ.
Επίσης στον ίδιο σχεδιασμό περιλαμβάνονται τρία δημοτικά σχολεία στην Αργολίδα για υποδοχή αλλοδαπών , ένα δημόσιο κτίριο που είναι εγκαταλειμμένο, καθώς και ένα επίσης εγκαταλειμμένο εργοστάσιο.
Όλα αυτά σε περιοχή κοντά στο Άργος. Στα δύο εγκατελειμμένα κτήρια σκέφτονται να στηθούν σκηνές και χημικές τουαλέτες, και σε 10 ημέρες θα μπορούν να φέρουν τους αλλοδαπούς, εφόσον αποφασιστεί και υπάρξει ανάγκη.
Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων κέντρων υποδοχής στην Ηπειρωτική Ελλάδα επιβεβαιώνεται και από κυβερνητικά χείλη με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να απαντά σε ραδιοφωνικό σταθμό ως εξής:
«Νομίζω ναι. Θα είναι αναγκαίο. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από επιλογές, θα εξεταστούν όλα στο πλαίσιο μιας λογικής αναλογικότητας, δηλαδή ούτε επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών να υπάρχει και να έχουμε μια ανάλογη μεταφορά, να μην δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής μεγάλων διαστάσεων. Υπάρχει μια λογική να δημιουργηθούν κέντρα πιο μόνιμου χαρακτήρα και κέντρα που θα είναι κέντρα διακομιστικά, οπότε θα έχουμε ένα συνολικό επιχειρησιακό σχέδιο»
Αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε:
«Δυστυχώς για εμάς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα επειδή ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει υψηλά ερείσματα διπλωματικής διαπραγμάτευσης έναντι τρίτων και εμείς είμαστε οι υποδοχείς του προβλήματος αυτού. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να τύχει πολύ ευρείας αντιμετώπισης, θέλει ένα ολιστικό σχέδιο, το οποίο θέλω να σας πω ότι υφίσταται αυτή τη στιγμή. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει αφενός την προληπτική επιτήρηση των ελληνικών συνόρων σε σχέση με μια διευρυμένη συνεργασία που θα γίνεται και με τους Ευρωπαίους και Ατλαντικούς συνεταίρους μας, υπάρχει όμως και ένα συνολικό σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική διάσταση του θέματος.
Ήδη όπως έχετε ακούσει υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση για τη μεταφορά των ανθρώπων, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά υποδοχής, ώστε να βρεθούν σύντομα στην ενδοχώρα, σε καταυλισμούς που θα πληρούν τις απαιτήσεις μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη έμφαση στα ζητήματα που αφορούν τις ευάλωτες κατηγορίες των προσφύγων.
Ήδη υπήρξε μετακίνηση των ασυνόδευτων παιδιών. Υπάρχει σχέδιο που έχει αρχίσει να υλοποιείται και αφορά την ενίσχυση των δομών υποστήριξης στα νησιά και τα κέντρα υποδοχής, ιδίως στο προσωπικό υγείας και το εκτελεστικό προσωπικό. Άρα έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο. Βεβαίως, υπάρχει αύξηση των μεταναστευτικών ροών, θα πρέπει η χώρα μας να είναι προετοιμασμένη ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη κρίση».

Μ.Χρυσοχοΐδης: Στους 66.641 οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα
Στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των αλλοδαπών, που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, προσκόμισε στη Βουλή, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδης, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του Κυριάκου Βελόπουλου.
Σύμφωνα με αυτά και την αποτύπωση που υπάρχει στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, το σύνολο των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν σε κλειστές και ανοιχτές δομές, ανέρχονταν σε 66.641 άτομα, εκ των οποίων 25.630 κατανεμήθηκαν στις περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφέρει ότι το 7μηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου του τρέχοντος έτους, εντοπίστηκαν να εισέρχονται ή να βρίσκονται παράνομα στη χώρα 49.800 υπήκοοι τρίτων χωρών.
«Ο αριθμός των διαμενόντων στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως καθεστώτος, δεν μπορεί παρά να είναι ένας δυναμικός αριθμός που μεταβάλλεται σε καθημερινή βάση, αναλόγως της κινητικότητας των πληθυσμών από και προς τη χώρα μας», διευκρινίζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ασύλου μέχρι τις 4 Αυγούστου 2019, καταδεικνύουν ότι το σύνολο των αιτήσεων που έχουν γίνει ανέρχονται στις 240.284, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία αφορά ανθρώπους από το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Πακιστάν.
Εκτίναξη του αριθμού των αιτήσεων παρατηρείται από το 2016 κι έπειτα, οπότε και οι αιτήσεις για παροχή ασύλου αυξήθηκαν στις 51.053 από 13.187 το 2015. Τις 58.639 άγγιξαν το 2017.  Στις 66.966 ανήλθαν το 2018, που ήταν το έτος ρεκόρ και το 2019 μέχρις στιγμής έχουν κατατεθεί 36.194 αιτήσεις ασύλου με το μηνιαίο μέσο όρο αυτών να υπολογίζεται στις 5.171. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


4 σχόλια :

 1. Ἐλίνα Σκαρπαθιώτου:

  Κῦττα ἐδῶ κάτι ἐνδιαφέροντα εὐρήματα ποὺ βγαίνουν στὸ φῶς:

  τὸ διεθνοῦς φήμης ἰνστιτοῦτο ἐρευνῶν Pew ἔκανε διεθνῆ ἔρευνα σὲ πολῖτες ἀπὸ μίαν σειρὰ ἀπὸ χῶρες ἐρωτῶντας ἐὰν ἐπιθυμοῦν τὴν παραμονὴ παρανόμων μεταναστῶν στὴν χώρα τους.
  Καὶ στὴν Γερμανία τ
  ὸ ποσοστὸ τοῦ κόσμου ποὺ ἐπιθυμοῦν ἀπέλαση τῶν παρανόμων μεταναστῶν ἀγγίζει τὸ 73%!!!

  Ἡ καρα-ἐκπληξάρα ἔρχεται βέβαια ἀπὸ τὴν Σουηδία, ὅπου τὸ ποσοστὸ τοῦ κόσμου ποὺ ἐπιθυμοῦν ἀπελάσεις παρανόμων μεταναστῶν εἶναι ἀκριβῶς τὸ ἴδιο. 73% κι ἐκεῖ!!! Τρεῖς στοὺς 4!!!!

  Σὲ ἀπόσταση ἀναπνοῆς ἡ πολυπολιτισμικὴ Ὀλλανδία μὲ 72%!!!

  Κῦττα νὰ δῇς ποὺ οὔτε Καρόλες, οὔτε Γκρέτες μποροῦν τελικὰ νὰ ἐγκεφαλοπλύνουν τὸν κόσμο ποὺ ἀρχίζει νὰ καταλαβαίνῃ ποῦ πάει τὸ πράγμα…

  Γιὰ τὴν Ἑλλάδα, δὲν τὸ συζητᾶμε. 86% τὸ ποσοστό. Ἀλλά ποιός μᾶς χέζει ἐμᾶς;, θὰ μοῦ πῆς…

  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ
  19/9/2019 Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ, ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.

  Συνολικά 18 βάρκες αποβίβασαν 620 λάθρο

  1. Βαθύ, Σάμος 21 άτομα

  2. Βαθύ 2, Σάμος 45 άτομα

  3. Αγ. Ελένη, Χίος 54 άτομα

  4. Αγ. Ερμιόνη, Χίος 38 άτομα

  5. Λιμάνι, Χίος 35 άτομα

  6. Αμμόγλωσσα, Κως 26 άτομα

  7. Κως, 23 άτομα

  Η ΕΛΛΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δὲν ἀνακόπτεται ἡ ἀντικατάστασις πληθυσμοῦ.
  21 Σεπτεμβρίου 2019 ἀπὸ τὴν Φιλονόη
  Ἡ ἀντικατάστασις πληθυσμοῦ διεξάγεται ὁμαλὰ χωρὶς ἰδιαίτερα προβλήματα.
  Σχεδὸν 2.300 ἀφίξεις ἀπὸ τὴν περασμένη Δευτέρα στὰ νησιά, σύμφωνα μὲ στοιχεῖα τῆς Γενικῆς Ἀστυνομικῆς Διευθύνσεως Βορείου Αἰγαίου.
  Ἀνεβήκαμε ὅμως ἐπίπεδο… Ἦλθε καὶ ἱστιοφόρο ἐχθὲς μὲ 73 μετανάστες στὴν περιοχὴ τοῦ ἀεροδρομίου Μυτιλήνης. Ἐνῷ, ἤδη, ἀπὸ καιρὸ ἔχουν πλακώση καὶ οἱ «σκαφάτοι». Ἕλληνες ἐφοπλιστὲς (ὀνόματα δὲν λέμε καὶ ὑπολήψεις δὲν θίγουμε) στὰ δρομολόγια. Πολλὰ τὰ λεφτά. Ἀσφάλισις, πληρωμένα ὅλα τὰ ἔξοδα, ἄριστες συνθῆκες ἐργασίας… Καὶ τὴν ἰδίαν ὥρα οἱ «διασώσεις» γίνονται …«συλλήψεις» (ἀπολύτως προσωρινὲς ὅμως) γιὰ νὰ ἀφεθοῦν λίγο ἀργότερα ἐλεύθεροι καὶ πάλι. Ποῖος νόμος; Ποίοι κανονισμοί; Καὶ ἐμεῖς ἐδῶ μιλᾶμε γιὰ «πρόσφυγες» καὶ «προσφυγικό».
  Ἀναμένουμε πλέον τριήρεις ἢ ἔστω μίαν γαλέρα.
  Τί θά ἑορτάσουμε ἄραγε στὴν ἐπέτειο τῆς ἐπαναστάσεως τοῦ 1821 (200 χρόνια μετὰ) οἱ ἑλληνικές κυβερνήσεις;
  Μόργκαν Χρῆστος
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Λαθρολάγνες διδαχές ἀπό ἱδρύματα σέ δημόσια σχολεία;
  21 Σεπτεμβρίου 2019 ἀπὸ τὴν Φιλονόη
  Αὐτὸ τὸ βιβλίο τῆς αἰσχρῆς προπαγάνδας:
  Διεμοιράσθη δωρεὰν στὴν Α’ Γυμνασίου στὴν πόλη τῆς Κοζάνης μὲ ἐντολὴ τοῦ Διευθυντοῦ.
  Ὁ λόγος εἶναι προφανής. Στοχεύουν στὸ συναίσθημα τῶν παιδιῶν καὶ ὄχι μόνον νὰ ἀποδεχθοῦν τοὺς εἰσβολεῖς ὡς ταλαιπώρους ποὺ χρειάζονται τὴν στήριξη τῆς κοινωνίας.
  Ποιὸς χρηματοδοτεῖ τὴν ἔκδοση τοῦ βιβλίου; Δεξιὰ ἐπάνω τὸ γράφει μὲ ἀχνᾶ γράμματα:
  ΙΔΡΥΜΑ Ῥόζα Λούξεμπουργκ!
  Ποιὰ εἶναι ἡ δραστηριότητα τοῦ παραρτήματός τους στὴν Ἑλλάδα;
  «Στόχος τῆς δραστηριότητος τοῦ Ἱδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στὴν Ἑλλάδα εἶναι ἡ ἀνάλυσις τῶν δραματικῶν ἐπιπτώσεων ποὺ ἔχει ἐπιφέρη στὴν ἑλληνικὴ κοινωνία ἡ νεοφιλελεύθερη πολιτικὴ ἀντιμετωπίσεως τῆς κρίσεως, ἡ δημιουργία μίας πλατιᾶς καὶ ἀνοικτῆς δημοσίου σφαίρας καθὼς καὶ ἡ ὑποστήριξις τῶν Ἑλλήνων συντρόφων στὸν ἀγῶνα τοθς ἐνάντια σὲ αὐτὴ τὴν πολιτική.»
  Μάλιστα!!
  Κυρία Κεραμέως μήπως πρέπει νὰ δεῖτε ἀπὸ κοντά τό συγκεκριμένο θέμα;
  πληροφορία ποὺ ἔφθασε στὴν Ὁμάδα Ἐρεύνης Μυτιλήνης
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...