Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

«Θα βοηθήσουμε τον τούρκο σύμμαχό μας να αρπάξει συριακά εδάφη. Στηρίζουμε την Τουρκία του Ερντογάν». ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΑΜΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Πράσινο φως» ΗΠΑ στο τουρκικό σχέδιο υφαρπαγής συριακών εδαφών.
"Σάρκα και οστά" πήρε πριν λίγο η αμερικανοτουρκική συμφωνία για την ζώνη ασφαλείας στην βόρεια Συρία καθώς εισήλθαν δυνάμεις και των δύο χωρών στις περιοχές Tal Abyad μέχρι Ras al-Ayn.Πρόκειται επί της ουσίας για μια συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο στην Τουρκία για πληθυσμιακή αλλοίωση της περιοχής με απομάκρυνση των Κούρδων σε πρώτο χρόνο (κάτι που συμβαίνει με τις καταστροφές οχυρών, αποθηκών οπλισμού κτλ), και σε δεύτερο, στην εγκατάσταση εκεί τουλάχιστον των 3-4 εκατομμυρίων σουνιτών προσφύγων που διαθέτει εντός της χώρας του!
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η πρώτη κοινή περιπολία ΗΠΑ-Τουρκίας στο πλαίσιο δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στην βόρεια Συρία ξεκίνησε νότια από την περιοχή Akçakale της Τουρκίας με συμμετοχή τουρκικών ειδικών δυναμεων, τεθωρακισμένων, UAV και ελικοπτέρων. Η κοινή περιπολία θα διαρκέσει 4 ώρες και θα διεξαχθεί μεταξύ των συριακών πόλεων Tel Abyad και Ras Al Ain, που συνορεύουν με την Τουρκία.

Αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το Reuters δήλωσε ότι οχήματα με τουρκικές σημαίες ενώθηκαν με αυτά που φέρουν σημαίες των ΗΠΑ στη Συρία σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων ανατολικά της τουρκικής συνοριακής πόλης Ακτσάκαλε, κοντά στην συριακή Τελ Αμπιάντ.
Η περιοχή που βρίσκεται ανατολικά του Ευφράτη ελέγχεται κυρίως από Κούρδους των δυνάμεων SDF.ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 Υ.Γ.Υποναύαρχος (ε.α) Κωνσταντίνος Φυτιρής: Επείγουσα ανάγκη η επαναφορά του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.
Eίναι απαραίτητη για την αυτοάμυνα μας η άμεση επαναφορά του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΔΕΑΧ). Είναι επιτακτική η ανάγκη και αποτελεί μονόδρομο πρωτίστως για την αποτροπή στρατιωτικής κρίσης και εφόσον απαιτηθεί για την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Παρά το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ανεξάρτητο κράτος είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι ΘΡΑΚΗ - ΑΙΓΑΙΟ -ΚΥΠΡΟΣ πρέπει να αποτελούν ενιαίο μέτωπο με τον ίδιο βαθμό αντίστασης για τους εξής λόγους:
1. Εάν υπάρξει πολεμική κρίση στην Κύπρο, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από την στρατιωτική υποστήριξη της Κύπρου. Ο Ελληνικός λαός  ΔΕΝ θα δεχθεί την επανάληψη της εγκατάλειψης της Κύπρου όπως το 1974.
2. Εάν υπάρξει πολεμική κρίση στο Αιγαίο ή την Θράκη κατά πάσα πιθανότητα η πολεμική αντιπαράθεση θα επεκταθεί και στην Κύπρο. Όμως η μη ύπαρξη πολεμικών αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων/ Υποβρυχίων στην  Κύπρο καθιστά την Κύπρο ως τον αδύναμο κρίκο και  προφανώς και το πιθανότερο πεδίο επιθετικής ενέργειας της Τουρκίας. Αυτό πιθανόν να οδηγήσει σε μια νέα υποχώρηση ολόκληρου του Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο και αποδοχή νέων τετελεσμένων.
Συμπερασματικά θα πρέπει  τα μέτωπα ΘΡΑΚΗ-ΑΙΓΑΙΟ-ΚΥΠΡΟΣ  να έχουν τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας και αντίστασης και να μην υπάρχει αδύναμος κρίκος. Παρόλο που η συνεργασία των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδας – Κύπρου και ΓΕΕΦ-ΓΕΕΘΑ είναι συνεχής και ομαλή, πιστεύω ακράδαντα ότι το μόνο που θα ταρακουνήσει την Τουρκία και την αλαζονεία της είναι η πρακτική επαναφορά του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με μοναδικό στόχο την αποτροπή και την αποτελεσματική μας άμυνα σε νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας οπουδήποτε και εάν εκδηλωθεί.
Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει άμεσα να υπάρξει πολιτική απόφαση σε ανώτατο επίπεδο Ελλάδας - Κ.Δ  και να δοθούν οδηγίες για ουσιαστική ενοποίηση ΓΕΕΘΑ-ΓΕΕΦ  σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην έντονη παρουσία μονάδων του Ελληνικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας μέσα στο πλαίσιο Αμυντικής Συμμαχίας μεταξύ Ελλάδος - Κ.Δ.
Ρεαλιστικά ομιλούντες η ασφάλεια και η επιβίωση της Κ.Δ μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με 2 τρόπους. Με την διασύνδεση των Εθνικών μας συμφερόντων  με τα ζωτικά συμφέροντα μεγάλων και ισχυρών χωρών και με την ισχυρή αμυντική ικανότητα του Ελληνισμού, γιατί ουδείς ξένος  θα πολεμήσει για την δική μας πατρίδα εάν δεν θίγεται  το εθνικό συμφέρον της δικής του πατρίδας.
Επειδή πάντα  όταν κρίνονται  καταστάσεις και ενέργειες θα πρέπει να γίνονται και εισηγήσεις, θα ήθελα να τηρήσω ξανά αυτή την αρχή και να παραθέσω συνοπτικά τις πιο κάτω ταπεινές πρακτικές εισηγήσεις όσον αφορά στον τομέα ασφάλειας και άμυνας:
• Λήψη Πολιτικής απόφασης Ελλάδας - Κύπρου σε ανώτατο επίπεδο για επιτελική και πρακτική εφαρμογή  αμυντικής συμφωνίας (εντός του πλαισίου του άρθρου 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ) για απόκρουση επιθετικής ενέργειας που παραβιάζει το υφιστάμενο status quo και θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή!
• Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κ.Δ για αύξηση του ποσοστού για την άμυνα από το 2020 από 2% σε 3% (200 εκατ επιπλέον) για προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για την Ε.Φ. ικανών να προκαλέσουν υψηλό κόστος στον αντίπαλο σε βαθμό που να πλήξει και την αλαζονεία και το γόητρο του, εάν επιλέξει την δυναμική επιθετική ενέργεια.Διαφορετικά δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να ζητάμε από την Ελλάδα να μας καλύψει στρατιωτικά χωρίς εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία δεν εξαντλήσουμε τις δικές μας οικονομικές δυνατότητες ενίσχυσης της αυτοάμυνας μας.
• Μεταστάθμευση ή συχνή παραμονή Ελλαδικών πολεμικών αεροσκαφών και Ναυτικών Μονάδων στην Κύπρο, με συνεισφορά της Κ.Δ για την κάλυψη του λειτουργικού κόστους και της συντήρησης των παραπάνω Μονάδων μέσα στο πλαίσιο της Αμυντικής συμφωνίας.
• Επαναφορά των Εθνικών ασκήσεων «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-ΤΟΞΟΤΗΣ» και η διεξαγωγή τους ανά εξάμηνο, λαμβανομένου υπόψη ότι η κατάργηση των αντίστοιχων ασκήσεων των Τουρκικών Δυνάμεων Κατοχής έχουν ήδη αντικατασταθεί με πιο μεγάλες ασκήσεις σε θάλασσα και αέρα από τις μόνιμα σταθμευμένες Τουρκικές Δυνάμεις στην Αμμόχωστο και Κερύνεια και τα Αεροδρόμια της Νότιας Τουρκίας.
Σε κάθε άρθρο θεωρώ αναγκαία την επανάληψη της προτροπής ενίσχυσης της άμυνας μας προς τους έχοντες την εξουσία και αρμοδιότητα για την επιβίωση και ευημερία του Ελληνισμού στην Κύπρο!
Προφανώς η στρατιωτική λύση δεν είναι στο τραπέζι των επιλογών μας . Είναι όμως στο τραπέζι των επιλογών της αλαζονικής Τουρκίας και εάν την επιλέξει πρέπει να γνωρίζει ότι θα αμυνθούμε με ότι έχουμε στη διάθεση μας και το κόστος της θα είναι τεράστιο και δυσανάλογο του οφέλους της. Oι πολιτικές ηγεσίες όλων των κομμάτων δηλώνουν δημοσίως πολύ συχνά, ότι η άμυνα είναι προτεραιότητα και η Ε.Φ πρέπει και θα έχει κάθε υποστήριξη από την Πολιτεία.  Η ενίσχυση της άμυνας μας και η επαναφορά του Δόγματος του Ενιαίου Αμνυντικού Χώρου είναι πλέον μονόδρομος. Ελπίζω δε  τα Υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου να επιλέξουν σε λίγους μήνες που λήγει το συμβόλαιο του νυν Αρχηγού ΓΕΕΦ, κατάλληλο στρατηγό που να έχει το βλέμμα στραμμένο στα 180 χιλιόμετρα μετώπου με τις Τουρκικές Δυνάμεις κατοχής.
Το προσωπικό της Ε.Φ αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, στρατιώτες και έφεδροι της Ε.Φ που θα κληθούν να αναλάβουν την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας   και ο λαός, αναμένουν  τις ανάλογες πράξεις Κυβέρνησης, Ηγεσίας Ε.Φ και Βουλής ! Η  επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και των επόμενων γενεών των Ελλήνων της Κύπρου είναι στα χέρια σας.»
Αμ’έπος Αμ’έργον!
*Υποναύαρχος (ε.α) Κωνσταντίνος Φυτιρής
Πηγή: SigmaLive
1 σχόλιο :

 1. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ…ΜΥΚΟΝΟ
  Ο πρώην γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ και ένας εκ των εξ απορρήτων συμβούλων του Ερντογάν δήλωσε ότι ο χάρτης της «Γαλάζιας τους πατρίδας», μπροστά από τον οποίο είχε εμφανιστεί πρόσφατα ο ίδιος ο «σουλτάνος», είναι «πολύ μετριοπαθής» και «όχι σωστός»
  Σύμφωνα με τον Γιαλίμ, τα τουρκικά σύνορα είναι 85 χιλιόμετρα δυτικότερα, στον 24ο μεσημβρινό και όχι στον 25ο και περιλαμβάνουν σειρά νησιών όπως η Μύκονος, η Αμοργός, η Νάξος, η Πάρος, τα Κουφονήσια και πολλά άλλα.

  Ο χάρτης που παρουσιάστηκε από τη «Ναυτική Ακαδημία» στις 31 Αυγούστου 2019, παρουσία του Τούρκου προέδρου, λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν, έφθανε μέχρι το γεωγραφικό μήκος των 25 μοιρών ενώ αυτός που είχε δημοσιεύσει το 1974 το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για το Αιγαίο, η τουρκική υφαλοκρηπίδα έφθανε μέχρι το γεωγραφικό μήκος των 24 Μοιρών ανατολικά.


  ΠΗΓΗ: newpost.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...