Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: "ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ".


Καλεντερίδης: Μήπως πρέπει να νιώθουμε τύψεις που απελευθερωθήκαμε;
Σημαντική μερίδα της ελληνικής ελίτ, αλλά και μέρος της κοινωνίας που εκ των πραγμάτων επηρεάζεται από αυτήν, έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της «συνεκμετάλλευσης» των ενεργειακών αποθεμάτων στις ελληνικές θάλασσες, γιατί δεν είναι μόνο το Αιγαίο αυτό που αμφισβητείται και διεκδικείται από την Τουρκία.

 
Ένα από τα επιχειρήματα που επικαλούνται οι αμύντορες της πολιτικής παράδοσης της Ελλάδας στην Τουρκία, είναι το εξής: «Για να αντιληφθείτε γιατί η Τουρκία ζητάει μερίδιο στα ενεργειακά αποθέματα του Αιγαίου, σκεφθείτε πώς θα νιώθαμε εμείς οι Έλληνες αν όλα τα νησιά ήταν τουρκικά. Αν δηλαδή έξω από τις ακτές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, όλα τα νησιά ήταν τουρκικά. Δεν θα νιώθαμε ενός είδους ασφυξία και δεν θα ζητούσαμε κι εμείς δικαιώματα στη θάλασσα του Αιγαίου;».
Έτσι, μέσα από αυτό επιχείρημα προσπαθούν να «στρώσουν το δρόμο» στην όποια ελληνική κυβέρνηση να δεχτεί αυτό που επιδιώκουν οι Τούρκοι, τη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων των ελληνικών θαλασσών.
Όμως αυτό το ίδιο το επιχείρημα έχει και την αντιστροφή του.
Έχουν σκεφθεί ποτέ οι Τούρκοι πώς νιώθουν οι Έλληνες που η Τουρκία έχει τόσο μεγάλη έκταση, ενώ η Ελλάδα τόσο μικρή; Έχει σκεφθεί άραγε πώς νιώθουν οι Έλληνες που κατέχει όλες τις μέχρι πριν από έναν αιώνα ελληνικές πόλεις – όσον αφορά την πλειονότητα στην Ιωνία, την Αιολία, στις ακτές της θάλασσας του Μαρμαρά, τη Θράκη και τον Πόντο;
Ένα άλλο επιχείρημα εκφεύγει της ψυχολογικής επιρροής της κοινωνίας και στοχεύει στο οικονομικό συμφέρον, στο πορτοφόλι, για το οποίο πολλές φορές ο Έλληνας είναι πρόθυμος να παραγράψει και εγκλήματα που έγιναν από τους πολιτικούς και τα κόμματα εις βάρος του και εις βάρος της ίδια της πατρίδας.
Το επιχείρημα αυτό λέει: «Οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν ακόμα και πόλεμο για να μην μας αφήσουν να εκμεταλλευθούμε τα ενεργειακά αποθέματα των θαλασσών μας. Αντί να κάνουμε πόλεμο λοιπόν με τους Τούρκους, δεν είναι καλύτερο να επωφεληθούμε και οι δυο με την από κοινού εξόρυξη και εκμετάλλευσή τους;».
Είναι αυτό που λένε οι δικές μας ελίτ win-win, ενώ ο Ερντογάν και οι δικοί του λένε καζάν-καζάν,* που σημαίνει το ίδιο.
Αυτό το επιχείρημα βρίσκει το στόχο του σε πολλές περιπτώσεις. Αφενός μεν αποτρέπει τον πόλεμο και αφετέρου βάζει και το θέμα του κέρδους, ένα κέρδος που θα το νιώσει ο κάθε Έλληνας στο πορτοφόλι του. Όσον αφορά τον πόλεμο, οι αντίστοιχοι με τους δικούς μας γραικύλους Τούρκοι θα έλεγαν στην τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό: «Μα καλά, γι’ αυτά τα αποθέματα που ούτως ή άλλως δεν μας ανήκουν, θα κάνουμε πόλεμο, να χάσετε σ’ αυτόν τα παιδιά σας;».
Όμως αυτό δεν τολμάει να το πει κανένας Τούρκος, αφού όλοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, στηρίζουν τις πολιτικές της χώρας τους, ανεξαρτήτως κυβέρνησης.
Πάμε τώρα και στο… ζουμί της υπόθεσης, που είναι η «συνεκμετάλλευση», αλλά και αυτά που δεν μας λένε οι «επιχειρηματολογούντες».
Καταρχάς η συνεκμετάλλευση θα αφορά όλα τα κοιτάσματα, αφού αυτό είναι το σχέδιο και οι διεκδικήσεις της Τουρκίας. Άρα, αν βρεθεί ένα κοίτασμα 6,5 μίλια έξω από το Λεωνίδιο της Κυνουρίας, σ’ αυτό η Τουρκία θα έχει δικαιώματα στα έσοδα 50%, γιατί αυτό είναι το ποσοστό που διεκδικεί.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Τουρκία επέβαλε τη θέλησή της με την απειλή πολέμου να μην επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12νμ, την οποία οι ελίτ που προανέφερα θεωρούσαν επιθετική και επεκτατική πράξη και έπαιξαν το ρόλο τους να αποτρέψουν τις ελληνικές κυβερνήσεις να το πράξουν.
Αυτό σημαίνει εκπλήρωση ενός στρατηγικού εθνικού στόχου για την Τουρκία και μια σοβαρότατη ήττα για την πατρίδα μας, μια ήττα για την οποία δεν πλήρωσε κανένας πολιτικός, αφού μας την «έφεραν» με βελούδινο τρόπο, ακριβώς για να μην είναι δυνατόν να επιμεριστούν ευθύνες στους υπεύθυνους.
Επίσης, συνεκμετάλλευση σημαίνει «νομή», και όταν νέμεσαι κάτι από μια περιοχή, τότε αυτοδικαίως απαιτείς και δικαιώματα κυριαρχίας.
Άρα, η συνεκμετάλλευση θα οδηγήσει νομοτελειακά στην απώλεια του Αιγαίου, το οποίο ήδη απειλείται από την εισβολή των ξένων, την οποία παρακολουθεί απαθής και η παρούσα κυβέρνηση.
Γι’ αυτό χτυπάμε καμπανάκι από τούτην εδώ τη στήλη προς όλες τις κατευθύνσεις.
Προς τις ελίτ, και τις λέμε να κόψουν το παραμυθάκι τους, γιατί τους πήραμε χαμπάρι.
Προς τους Έλληνες πολίτες, και τους λέμε να γίνουν πιο καχύποπτοι στα «μηνύματα» που κυκλοφορούν είτε από στόμα σε στόμα είτε έσω των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Προς την κυβέρνηση και τα κόμματα, και τους λέμε ότι δεν θα είναι ες αεί στο απυρόβλητο και ότι και αυτούς τους πήραμε χαμπάρι.
Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι οποιαδήποτε ενέργεια για συμφωνία οροθέτησης και στη συνέχεια συνεκμετάλλευσης σε κοιτάσματα που βρίσκονται πάνω στην όριο γραμμή και πουθενά αλλού, δηλαδή σε κοιτάσματα που δικαιωματικά ανήκουν και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, θα πρέπει να γίνει μόνον όταν έχει ρυθμιστεί στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της πατρίδας μας.

Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια συνιστά ευθέως προδοσία εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, που θα οδηγήσει νομοτελειακά στην απώλεια εδάφους και θαλάσσιου χώρου της πατρίδας μας.
Προετοιμάστε λοιπόν κυβέρνηση και κόμματα την κοινωνία για όλα τα ενδεχόμενα, και μην ενσταλάζετε το δηλητήριο της ηττοπάθειας στους Έλληνες, προετοιμάστε το κράτος και τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας και υπερασπιστείτε την Κύπρο, την Ελλάδα και τα σύνορά μας.
Και μην ξεχνάτε, σας πήραμε χαμπάρι και παρακολουθούμε κάθε βήμα σας και κάθε ενέργειά σας.
pontos-news.gr

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο :

 1. O απόλυτος εξευτελισμός: Η Εθνική Ελλάδος έπεσε στην 60η θέση στο ποδόσφαιρο - Περνάει την... Μπουρκίνα Φάσο.
  Εγραψε ιστορία! Αρνητική βεβαίως βεβαίως. Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται στην 60η θέση της FIFA μετά την αλλαγή των rankings στις 19 Σεπτεμβρίου! Μία θέση η οποία είναι η χαμηλότερη στην ιστορία της από τότε που η FIFA δημιούργησε τα rankings το μακρινό 1992.
  Μετά την ήττα από την Φινλανδία και την ισοπαλία με το Λιχτενστάιν η Εθνική μας ομάδα έχασε 6 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 60 θέση! Μόλις μία θέση πάνω από τη Μπουρκίνα Φάσο...
  Η τελευταία φορά που είχαμε βρεθεί τόσο χαμηλά ήταν το 2001 αλλά και τότε δεν είχαμε πέσει στην 60η θέση αλλά φτάσαμε μέχρι την 57η. Εκτοτε η πορεία της Εθνικής ήταν μόνο ανοδική με αποτέλεσμα να φτάσουμε μέχρι και την 11η θέση στον κόσμο. Τρεις φορές μάλιστα. Και το 2007 και το 2010 και το 2012. Το 2013 ήμασταν στην 13η θέση στον κόσμο και έκτοτε άρχισε η κατηφόρα.
  Κλείσαμε το:
  2014 στην 24η θέση
  2015 στην 41η θέση
  2016 στην 42η θέση
  2017 στην 47η θέση
  2018 στην 43η θέση
  Τώρα βρισκόμαστε στην 60η θέση αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει το 2019. Εχουμε ακόμα 4 ματς μπροστά μας για να βελτιώσουμε ή να χειροτερέψουμε (ακόμα περισσότερο) την θέση μας. Τα ματς αυτά είναι με Ιταλία (εκτός), Βοσνία (εντός), Αρμενία (εκτός), Φινλανδία (εντός).
  Μπορεί να μην έχουμε ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης στο Euro2020 αλλά θα παίξει σημαντικό ρόλο η θέση μας στα FIFA Rankings για την κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
  Οι Γυναίκες φτάνουν τους Άντρες!
  Το εκπληκτικό με τα rankings που άλλαξαν στις 19 Σεπτεμβρίου είναι πως η Εθνική Γυναικών βρίσκεται μόλις 5 θέσεις μακριά από την Ανδρών.
  Οι Γυναίκες κέρδισαν δύο θέσεις στην τελευταία μέτρηση και πλέον βρίσκονται στην 65η θέση! Δεν έχει αλλάξει δραματικά κάτι σε σχέση με την περσινή σεζόν (η Εθνική Γυναικών έκλεισε το 2018 στην 66η θέση) αλλά είναι η... ελεύθερη πτώση των Ανδρών που έφερε τις δύο Εθνικές μας τόσο κοντά στο ranking!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...