Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ Ή ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΘΕΡΜΩΣ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.


 
Ο πρώην πρωθυπουργός των  Σκοπίων, Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 5 των Σκοπίων, ομολογεί  με ιστορικά επιχειρήματα ότι  οι  Μακεδόνες  είναι  Έλληνες. Ο  πρώην  πρωθυπουργός  των  Σκοπίων  φαίνεται  ότι  έχει  διαβάσει  πολύ.  Πολύ  περισσότερο  από  πολλούς  «έλληνες  πολιτικούς».  Μία  σωστή  και  ολοκληρωμένη  πολιτική  αν  είχαν  τα  γαϊδούρια  που  αυτοαποκαλούνται  «έλληνες  πολιτικοί»,  σήμερα  η  πλειοψηφία  των  σκοπιανών  θα  ήταν  ένθερμοι  Μακεδόνες  Έλληνες.  
Ο Γκεοργκιέφσκι αντικρούει με ιστορικά στοιχεία τις θέσεις των Σκοπιανών   περί ύπαρξης «Μακεδονικού» έθνους και «Μακεδόνων» και τονίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος πολέμησε ως Έλληνας μεταδίδοντας τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του τότε κόσμου.

ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: «Εάν αποδείξουμε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, τότε αυτόματα ισχυριζόμαστε ότι εμείς είμαστε αυτοί οι αρχαίοι Μακεδόνες. Πρώτα από όλα, ακόμα και αν ίσχυε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, δεν σημαίνει ότι είναι οι σημερινοί Σκοπιανοί, γιατί η ιστορία της περιόδου γνωρίζει μόνο 3 πολιτισμούς σε αυτήν την περιοχή των Βαλκανίων…τους Έλληνες, τους Ιλλυριούς και τους Θράκες. Οι Μακεδόνες δεν υπήρξαν ως άλλος πολιτισμός».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όποιον και αν συμβουλεύτηκα λέει το ακριβώς αντίθετο από εσάς.
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σας διαβεβαιώ. Τώρα, το δεύτερο σημείο είναι ότι, εάν υπάρχει κάποια βάση για εμάς να αποδείξουμε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι διαφορετικοί από τους αρχαίους Έλληνες, το συμπέρασμα μας θα είναι ότι είναι, ήταν κάτι διαφορετικό από τους σημερινούς Σκοπιανούς. Στο μεταξύ είναι και κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν είναι γενετικά οι ίδιοι, αλλά ξέρω ότι 120-130 χρόνια πριν τον Μέγα Αλέξανδρο, ο προ-προ-προ… παππούς του Αλέξανδρος Α” [ο επονομαζόμενος Φιλέλλην] λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ελλάδα και αποδεικνύει την Ελληνική του καταγωγή από την Πελοπόννησο.
Από τότε και μέχρι την Γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Μακεδονία είναι μέρος του Ελληνικού Κόσμου και παίρνει μέρος σε όλους τους αγώνες, σε όλα τα συμβούλια, σε όλες τις μάχες και σε όλα τα πολιτιστικά και πνευματικά γεγονότα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν λίγο σας διάβασα ότι δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα, πριν λίγο σας διάβασα ότι δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους.
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Κοιτάξτε, μπορούμε να επικαλεστούμε πολλές παραθέσεις από γνώστες, αλλά σας λέω πως η Μακεδονία λειτουργούσε τότε. Όλες οι ημερομηνίες είναι γνωστές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα υπήρξαν μεγάλοι πόλεμοι. Ο Φίλιππος τους κατέλαβε, τους σκότωνε Εάν ήταν τόσο στενά δεμένοι γιατί σκότωνε ο ένας τον άλλο;
ΓKEOΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Το πιο σημαντικό πράγμα είναι το ακόλουθο… ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος είχαν σκοπό να ενώσουν τον ελληνικό κόσμο {..} είχαν σκοπό να νικήσουν τον μεγάλο εχθρό του ελληνικού κόσμου, την Περσία και τελικά ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος, ή καλύτερα ο Αλέξανδρος σε αυτήν την περίπτωση, όπου και αν κέρδισε, κέρδισε με το ελληνικό όνομα , από οπουδήποτε πέρασε άφησε ένα ίχνος της παρουσίας του. Είναι ίχνος της ελληνικής του καταγωγής. Και έχουμε εκατοντάδες μνημεία όπου αρχίζει με τις λέξεις Εγώ ο Έλλην/Του Έλληνος Αλεξάνδρου.
Έτσι μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, ο κόσμος που αφήνει πίσω, είναι ένας Ελληνικός κόσμος και ονομάζεται «Ελληνοποίηση της Μεσογείου». Ο Αλέξανδρος κάνει το μεγάλο μπαμ του ελληνικού ονόματος {…} και πρόσφατα δεν ανακήρυξαν  τον Μ. Αλέξανδρο ως τον Μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών για το τίποτα, διότι ανύψωσε τον Ελληνικό πολιτισμό στο ύψιστο σημείο…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν ο ελληνικός πολιτισμός είναι τόσο μεγάλος, εάν ο Αλέξανδρος ήταν τόσο μεγάλος και τον εξέλεξαν ως τον μεγαλύτερο Έλληνα, γιατί ως το 1990 δεν ήθελαν να ακούνε γι” αυτόν; Γιατί μέχρι το 1990 δεν ήθελαν να ακούσουν για τους Μακεδόνες; Γιατί το όνομα Μακεδονία ήταν απαγορευμένο στην Ελλάδα;
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ : Δεν είναι έτσι…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς δεν είναι έτσι Λιούμπκο; Έτσι είναι. Μιλούσε στους στρατιώτες του σε 2-3 γλώσσες.
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ : Πάντα νοιαζόντουσαν για το Ελληνικό πνεύμα. Μην έχουμε παραισθήσεις, έτσι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Τότε γιατί ο Φίλιππος τους πολέμησε; Γιατί τους νίκησε;
ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Στάσου Μιλένκο. Γιατί η Αθήνα και η Σπάρτη πολέμησαν μεταξύ τους; Γιατί η Θήβα και η Σπάρτη πολεμούσαν μεταξύ τους; Όλες οι πόλεις πολεμούσαν μεταξύ τους
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ξέρω, εάν καταλαβαίνεις πώς αυτό ακούγονται αυτά που λες στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν.
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Kοίτα, δεν θέλω εμείς να έχουμε κακές παραισθήσεις. Ο κόσμος που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένας ελληνικός κόσμος, ο κόσμος που ο Μέγας Αλέξανδρος αφήνει πίσω του είναι ένας ελληνικός κόσμος. Αυτοί είναι ξεκάθαροι δείκτες που ο παγκόσμιος επιστημονικός κόσμος έχει αναγνωρίσει και μέχρι σήμερα βλέπουμε όλα τα μνημεία, που έχουν μείνει από αυτήν την περίοδο, να έχουν αυτό το όνομα και επώνυμο. Γιατί δεν θέλουμε να το καταλάβουμε;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περίμενε ένα λεπτό, εξήγησέ μου γιατί, εάν αυτό ήταν αλήθεια, γιατί οι Έλληνες δεν το εκτιμούσαν ως το 1990;
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Πώς μπορείς να λες ότι δεν το εκτίμησαν;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφού δεν το έκαναν. Δεν υπήρχε περιοχή με το όνομα Μακεδονία στην Ελλάδα, δεν υπήρχε αεροδρόμιο να λέγεται Μακεδονία, δεν υπήρχε Μέγας Αλέξανδρος, δεν υπήρχαν τίποτα από αυτά…
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Περίμενε, υπήρχε άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη από τουλάχιστον όταν ήμουν 5 χρονών και επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Θεσσαλονίκη. θυμάμαι αυτό το άγαλμα. Έχεις δίκιο για το αεροδρόμιο…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν υπήρχε περιοχή με αυτό το όνομα…
ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ: Ναι, άλλαξαν το όνομα της περιοχής αρκετές φορές, αλλά να ισχυρίζεσαι ότι δεν εκτιμούσαν το πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι καθόλου αληθινό…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρώτον, δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα, δεύτερον δεν έμοιαζαν καθόλου, τρίτον πολεμούσαν μεταξύ τους…
ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Μα όλες οι ελληνικές πόλεις πολεμούσαν μεταξύ τους…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλούσαν διαφορετική γλώσσα {…} λες ότι ένωσε τον ελληνικό κόσμο. Για παράδειγμα, αν ο Γκορμπατσώφ ήταν υπέρ της ένωσης της Γερμανίας αλλά δεν ήταν Γερμανός, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Mιλένκο, κοίτα… . ολόκληρη η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν Ελληνική και ως σήμερα η λέξη είναι Ελληνική {…} μπορούμε να λέμε μεταξύ μας ιστορίες για παρηγοριά, αλλά αυτά είναι τα ιστορικά γεγονότα! Μέχρι να αποδείξουμε με επιστημονικά επιχειρήματα ότι αυτά τα γεγονότα δεν είναι αληθινά… εντάξει…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νομίζω ότι αρκετοί σπουδαίοι επιστήμονες δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου και το ξέρεις, αληθινά δεν συμφωνούν.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια :

 1. Μεγάλη συγκέντρωση για τη Μακεδονία το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 7 μ.μ. στην Αθήνα.

  Μεγάλη συγκέντρωση για τη Μακεδονία πραγματοποιείτε το Σάββατο στην Αθήνα. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το «Εθνικό Μέτωπο», η «Εθνική Κοινωνική Δράση», ο «Πατριωτικός Σύνδεσμος», και το «Δίκτυο Εθνικιστών».

  Τόπος συνάντησης έχει οριστεί το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην Β. Ολγας & Β.Αμαλίας και ώρα συνάντησης 7 το απόγευμα.

  «Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Απαιτούμε την ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας.

  Η συμφωνία που παραχώρησε το ιερό όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία, την γλώσσα, την ταυτότητα και πρόδωσε τους αγώνες γενεών Ελλήνων είναι εν ισχύ. Με άθλιους χειρισμούς και παρά την πάνδημη αντίδραση η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή και την κύρωση της.

  Η νέα κυβέρνηση όπως εξ’ αρχής φάνηκε παρά το γεγονός ότι αξιοποίησε την εθνική αγανάκτηση και χαρακτήρισε τη συμφωνία ως εθνικώς επιζήμια, αρνείται και αυτή με τη σειρά της να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες ακύρωσης.Κλείνει τα αυτιά στην μεγάλη κραυγή που ακούγεται απ’άκρο σε άκρο της Ελληνικής επικράτειας.

  Οι συνέπειες που προκύπτουν έχουν ήδη γίνει γνωστές. Η ιστορική παραχάραξη απέκτησε τη νομιμότητα που επιτρέπει τη χρήση του ονόματος καθώς και όλες τις συνεπαγόμενες ιδιότητες όπως το δικαίωμα χρήσης ιθαγένειας, της «Μακεδονικής» γλώσσας που ασφαλώς είναι παραβιάσεις κάθε ιστορικής και επιστημονικής πραγματικότητας.

  Έτσι, ο τραγικός σφετερισμός κατά της Μακεδονίας, της ιστορίας της, του πολιτισμού της αλλά και κατ’ επέκταση του Ελληνισμού από ένα κρατικό μόρφωμα που συγκροτούν εθνότητες εντελώς άσχετες με την Μακεδονία, αποτελεί ήδη πραγματικότητα με τη δική μας αποδοχή.

  Η αδιανόητη εθνική μειοδοσία έπληξε την πατρίδα μας σε διεθνές επίπεδο καθώς καταγράφηκε ως ενδοτική στάση απέναντι στο θνησιγενές τεχνητό μόρφωμα των Σκοπίων.

  Αξιώνουμε την ακύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια:

  – Γιατί δεν εκπορεύεται από νόμιμες διαδικασίες αφού η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι εναντίον της.
  – Γιατί δεν εξυπηρετεί κανέναν εθνικό σκοπό αντίθετα υπονομεύει την εθνική μας υπόσταση και θεμελιώνει μελλοντικές βλέψεις κατά της Ελλάδας.
  – Γιατί σε όλη την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού, ποτέ δεν έγινε δεκτή η οικειοθελής παραχώρηση της ιστορίας , του ονόματος και των παραδόσεων ενός μεγάλου τμήματος του.
  – Γιατί κανένας εθνικός σχεδιασμός δεν εξυπηρετείται από τη συμφωνία ενώ αποδυναμώνεται περαιτέρω η θέση της χώρας μας
  – Γιατί εκχωρούνται ονομασίες, εμπορικοί τίτλοι, περιφερειακές ονομασίες σε άθλιους σφετεριστές.

  Καλούμε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε συγκέντρωση στην Αθήνα την 28 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 19.00 για να αξιώσουμε την ακύρωση της άθλιας συμφωνίας.

  Πολιτικοί σχηματισμοί, συλλογικότητες, φορείς και πάνω απ’όλα Έλληνες αδούλωτοι να δώσουν το ηχηρό παρόν για την εθνική αποκατάσταση.»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
   Όχι απλώς «κατάπιαν» τη συμφωνία στις Πρέσπες αλλά απαγόρευσαν και τις συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση της Μακεδονίας.
   Απαγόρευσαν την συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο για την «Μακεδονία» μετά από την άρνηση του Δήμου Αθηναίων να παράσχει κάθε διευκόλυνση στην πραγματοποίησή της ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε εντελώς στους φορείς που ήταν υπεύθυνοι το δικαίωμά τους να την πραγματοποιήσουν.
   Η συγκέντρωση είχε διοργανωθεί από το «Εθνικό Μέτωπο», την «Εθνική Κοινωνική Δράση», τον «Πατριωτικό Σύνδεσμο», και το «Δίκτυο Εθνικιστών».
   Τόπος συνάντησης είχε οριστεί το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην Β. Ολγας & Β.Αμαλίας και ώρα συνάντησης 7 το απόγευμα του Σαββάτου.
   Ενώ οι διοργανωτές είχαν ενημερώσει ήδη από τις αρχές της εβδομάδας τόσο το Δήμο Αθηναίων, όσο και την Αστυνομία για την πραγματοποίησή της, δεν ήταν παρά το πρωί της Παρασκευής, όταν ο Δήμος επικοινώνησε με τους διοργανωτές δηλώνοντας αρχικά αδυναμία στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
   Όταν οι υπεύθυνοι απάντησαν ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι την ηλεκτροδότηση, η στάση του Δήμου άλλαξε αίφνης λέγοντας αυτή τη φορά πως δεν μπορεί να δώσει άδεια «για τεχνικούς και για λόγους ασφάλειας καθώς η περίμετρος του χώρου της συγκέντρωσης ήταν μικρή και υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των συμμετεχόντων»…
   Ίδιο ήταν το κλίμα και με την επικοινωνία τω υπευθύνων της συγκέντρωσης με τον αστυνομικό διευθυντή ο οποίος τους διεμήνυσε ότι «από τη στιγμή που δεν σας δίνει ο Δήμος άδεια εμείς έχουμε υποχρέωση να σας εμποδίσουμε να κάνετε τη συγκέντρωση».
   Όλα αυτά υποτίθεται σε μια χώρα όπου η ελευθερία του συνέρχεσθαι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη..
   Ο Δήμος προέτρεψε τους διοργανωτές (γνωρίζοντας βέβαια πως αυτό είναι αδύνατο) να πάνε σε άλλη πλατεία, αλλά φυσικά εντός 24 ωρών ήταν αδύνατο για να γίνει κάτι τέτοιο και να ειδοποιηθεί το σύνολο του κόσμου που θα ερχόταν στην συγκέντρωση για τη «Μακεδονία».
   Έτσι με προσχηματικές δικαιολογίες απαγορεύτηκε η συγκέντρωση.
   Πάντως οι διοργανωτές έχουν δηλώσει πως δεν αποθαρρύνονται από τις απαγορεύσεις και θα πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση στα μέσα Οκτωβρίου.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...