Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ F-16, ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ».Σε μια περίεργη δήλωση προχώρησε ο  Ντένης Πλέσσας, περιφερειακός αντιπρόεδρος της Lockheed Martin, αναφορικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16 Block 52+ και Adv. της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΑΠΟ  ΤΟ  PRONEWS


 

Δήλωσε συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ αυτό που είχε κυκλοφορήσει στους διαδρόμους του ΓΕΑ εδώ και αρκετούς μήνες: 
Οτι το ραντάρ τεχνολογίας AESA AN/APG-83, η «καρδιά» του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών, δεν είναι συμβατό με το ολοκληρωμένο σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II των ελληνικών μαχητικών!
Ο Ν.Πλέσσας είπε ότι «Πράγματι εγείρεται θέμα μεταξύ της λειτουργίας του συστήματος αυτοπροστασίας και του ραντάρ AESA APG-83 που θα εγκατασταθεί στα F-16 που αναβαθμίζονται στο επίπεδο V, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί και από άλλους χρήστες παρόμοιο συστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν παράλληλα με το ραντάρ»!
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το ραντάρ προκαλεί προβλήματα στον παρεμβολέα του συστήματος AN/ALQ-187H, με αποτέλεσμα κατά την κρίσιμη φάση μιας αερομαχίας, όπου το ραντάρ και ο παρεμβολέας θα είναι σε λειτουργία, κανένα από τα δύο συστήματα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στο 100% των δυνατοτήτων του, σύμφωνα με τον Ν.Πλέσσα!
Αποτέλεσμα, είναι και με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα ότι θα έχουμε ή ραντάρ ή σύστημα αυτοπροστασίας, αλλά... όχι ταυτόχρονα!
Και το θέμα που ανακύπτει είναι «Αυτό δεν το εξέτασε η Πολεμική Αεροπορία όταν αποφάσισε να προχωρήσει στο πρόγραμμα τοποθέτησης ραντάρ AESA στα μαχητικά της και ειδικά στα F-16 Adv. στα οποία το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II έχει τοποθετηθεί εξ αρχής και κυριολεκτικά «το κάνει αόρατο» όπως διαβεβαιώνουν  χειριστές της ΠΑ;
Γιατί η υπόθεση «ASPIS II» δεν είναι καθόλου απλή καθώς το σύστημα είναι ένα από τα ελάχιστα εθνικά μυστικά που ακόμα παραμένουν «μυστικά και άκρως απόρρητα».  Και η προσέγγιση του Ν.Πλέσσα μπορεί να ακούγεται ως καθησυχαστική, αλλά μόνο τέτοια δεν είναι: Το ότι «Ηδη η Lockheed Martin ασχολείται με το θέμα, αλλά δε θα μπορεί να έχει πλήρη εικόνα πριν αναβαθμιστεί το πρωτότυπο F-16 και γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές» δεν είναι καθόλου καλό νέο. 
Διότι είναι βέβαιο ότι θα ζητηθούν από την αμερικανική εταιρεία οι πηγαίοι κωδικοί του συστήματος, οι οποίοι, αν και αυτό αναπτύχθηκε από την Raytheon, είναι στην κατοχή της Ελλάδας, που επαναπρογραμμάτισε το σύστημα για να είναι μόνο στην κατοχή της Ελλάδος οι κωδικοί του!
Αυτή ήταν και η βασική αιτία που το αξίας 242 εκατ. δολ. ASPIS II άργησε κάπου πέντε χρόνια να τοποθετηθεί στα F-16 Block 52+ λόγω ακριβώς της αμερικανικής «υπόγειας» αντίδρασης όταν διακρίβωσαν ότι το σύστημα «έκανε παπάδες», ανώτερους από τα δικά τους συστήματα.
Κάπου πέντε χρόνια αποθηκευμένα στην Ελευσίνα ήταν τα συστήματα, μέχρι να αρχίσει η τοποθέτησή τους στα Block 52+, κάτι στο οποίο επέμεινε ο πρώην γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ και πρώην χειριστής F-16, αντιπτέραρχος Δ.Γεωργιόπουλος, το 2012.
Με υποσυστήματα από το παλαιό ASPIS I πετούσαν τα ολοκαίνουρια Block 52+ (καιρός να ειπωθούν αυτά), καθώς κάποιες «υπόγειες δυνάμεις» υποστήριζαν ότι «Δεν πληροί τις προδιαγραφές το ASPIS II». 
Το αστείο ήταν ότι τα νέα 30 F-16 Adv. της έσχατης παραγγελίας του 2005, όταν ήρθαν στην Ελλάδα περί το 2009 και άρχισαν τις συνασκήσεις με τα λοιπά μαχητικά έκαναν απίστευτα πράγματα: 
Ιπτάμενοι της 335ης Μοίρας του Αράξου από όπου επιχειρούν αναφέρουν ότι σε όλα τα σενάρια που εκτελέστηκαν στον αέρα, με την συμμετοχή αεροσκαφών του ίδιου τύπου (F-16 Block 52+ Adv. εναντίον F-16 Block 52+ Adv) ή και με την συμμετοχή άλλων τύπων (Mirage 2000-5Mk.2, F-4E AUP, Block 52+) σε όλες τις διασταυρώσεις, τα μαχητικά Block 52+ Adv. παρέμεναν κυριολεκτικά αθέατα!
Ακόμη και σε σενάρια που κάλυπταν αποστάσεις μεγαλύτερες των 20-25 μιλίων δεν εντοπίζονταν από το αμερικανικό ραντάρ AN/APG-68V(9).
Δεν μιλάμε για απλό «θόρυβο» ή «σπάσιμο» του εγκλωβισμού, αλλά για μαχητικά που ήταν σαν να μην υπάρχουν! 
Ακόμη και σε Stand By Μode ο παρεμβολέας του ASPIS II, σε μικρές αποστάσεις εμποδίζει το ραντάρ του αντιπάλου από το να "δει" το στόχο αποτρέποντας έτσι τον εγκλωβισμό ακόμη και σε συνθήκες για βολές αέρος-αέρος  από βλήματα AIM-9X, όπου το ραντάρ χρησιμοποιείται σαν αισθητήρας!
Οι χειριστές της 335ης Μοίρας, με τα ίδια μαχητικά επιχείρησαν δεκάδες φορές να εγκλωβίσουν τα «αδελφά» Adv. που είχαν το ASPIS II σε Stand By λειτουργία, χωρίς ποτέ να τα καταφέρουν!
Ολα αυτά είναι έργο των Ελλήνων τεχνικών που δούλεψαν πολύ επάνω στο σύστημα και κατάφεραν να του προσδώσουν αυτές τις μοναδικές δυνατότητες.
Και τώρα έρχονται οι Αμερικανοί και λένε ότι «Δεν είναι συμβατό με το ραντάρ της αναβάθμισης» και «Θα δούμε τι θα κάνουμε».
Να πούμε εμείς τι θα κάνουνε: Θα ζητήσουν τους πηγαίους κωδικούς για να γίνει «συμβατό» με το AESA AN/APG-83 και βέβαια θα τους πάρουν.
Ολα αυτά θα τα δούμε σε 9 μήνες από τον ερχόμενο Νοέμβριο που θα ξεκινήσουν οι δοκιμές, δηλαδή σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα, για να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν και πως θα αντιμετωπιστούν, εάν αντιμετωπιστούν.
Μέχρι στιγμής τρία είναι τα ενδεχόμενα: Ή παίρνετε νέο σύστημα ή δεν θα λειτουργείτε τον παρεμβολέα όταν έχετε ανοικτό το ραντάρ ή μας δίνετε τους πηγαίους κωδικούς!
Μια μικρή λεπτομέρεια: Η παράδοση των πηγαίων κωδικών του ASPIS II συνιστά βαρύ ποινικό αδίκημα...

Η υπογραφή της σύμβασης ύψους 242 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του ASPIS II έγινε τον Απρίλιο του 2003 για την προμήθεια 60 ολοκληρωμένων συστημάτων ASPIS II (παρεμβολέας AN/ALQ-187H, RWR τύπου AN/ALR-93(V) και εκτοξευτές αναλωσίμων ΑΝ/ALE-47), που θα εξόπλιζαν τα Block 52+, 29 παρεμβολέων AN/ALQ-187H με ενσωματωμένη ψηφιακή μονάδα καταγραφής και αποθήκευσης συχνοτήτων (DRFM-Digital Radio Frequency Memory) και την αναβάθμιση των αναλογικών παρεμβολέων του ίδιου τύπου που ήδη είχαν εγκατασταθεί στα Βlock 30 και -50.
Στη σύμβαση προβλεπόταν η συμμετοχή πέντε ελληνικών εταιριών στο πρόγραμμα (INTRAKOM, EAB, SONAK, MilTech Hellas και ISI), οι οποίες ανέλαβαν υποκατασκευαστικό έργο.
Προέβλεπε επίσης έναρξη εγκατάστασης των συστημάτων στα Block 52+ κατά τον 31ο μήνα από την ενεργοποίηση της σύμβασης και ολοκλήρωση της διαδικασίας κατά τον 45ο μήνα.
Δεδομένου ότι η σύμβαση ενεργοποιήθηκε με την προκαταβολή από ελληνικής πλευράς ποσού ύψους 64,6 εκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο του 2003, η έναρξη των εργασιών έπρεπε να γίνει τον Απρίλιο του 2006 και η ολοκλήρωσή τους τον Σεπτέμβριο του 2008. Τίποτα από αυτά δεν έγινε.
Στο πλαίσιο της Φάσης 1 του προγράμματος, το ελληνικό υπουργείο Αμυνας υπέγραψε επιπλέον συμβόλαιο ύψους 96 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια επιπλέον 33 συστημάτων ASPIS II μαζί με πλήρη εξοπλισμό υποστήριξης και υπηρεσίες εκπαίδευσης. Τα F-16C/D Adv. παραδόθηκαν με το σύστημα ASPIS II πλήρως εγκατεστημένο και λειτουργικό.
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

13 σχόλια :

 1. O NETANIΑXOY KATAΣΚΟΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ.
  «Θύελλα» στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ καθώς με έκτακτα δελτία μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει ξεσπάσει σκάνδαλο κατασκοπείας ανάμεσα στις δύο συμμαχικές χώρες ενώ ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος να προκληθούν νέοι σοβαροί τριγμοί στις διμερείς σχέσεις.
  Πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που μίλησαν με το περιοδικό Politico, αποκάλυψαν ότι πέρσι, το 2018, η αμερικανική αντικατασκοπεία εντόπισε συσκευές υποκλοπών κινητών τηλεφώνων κοντά στον Λευκό Οίκο.
  Συγκεκριμένα βρέθηκαν συσκευές παρακολούθησης τον Οκτώβριο του 2018 στον Λευκό Οίκο και σε άλλες «ευαίσθητες» τοποθεσίες σε όλη την Ουάσινγκτον. Την υπόθεση ανέλαβε αμέσως το FBI μαζί με άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ
  Οι συσκευές αυτές φέρονται να βρίσκονταν εκεί επί μια διετία, με τους ίδιους αξιωματούχους να ρίχνουν την ευθύνη στο Ισραήλ. Στόχος των υποκλοπών ήταν ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ.
  Οι Ισραηλινοί – προφανώς – διαψεύδουν οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε κατασκοπεία σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
  Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας, Elad Strohmayer, στην Ουάσιγκτον, αποκάλεσε “απόλυτες ανοησίες” τις σχετικές αναφορές, επαναλαμβάνοντας το… εξαιρετικά σύνηθες:
  “Το ισραήλ δεν διεξάγει επιχειρήσεις κατασκοπείας στις ΗΠΑ, Τελεία.”
  Στο θέμα παρενέβη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου, ο οποίος είπε πως πρόκειται για ένα «σοβαρό ψέμμα. Υπάρχει μακρά δέσμευση και οδηγία από την ισραηλινή κυβέρνηση να μην μπλέκεται σε επιχειρήσεις κατασκοπείας μέσα στις ΗΠΑ. Αυτή η οδηγία τηρείται απαρέγκλιτα χωρίς εξαιρέσεις».
  «Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ισραηλινοί ήταν υπεύθυνοι» ανέφερε πρώην πράκτορας των ΗΠΑ.
  Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ βρήκαν συσκευές υποκλοπών γνωστών ως «Sting Rays» που ξεγελάνε τους πύργους επικοινωνίας προδίδοντας την ακριβή τοποθεσία και άλλες λεπτομέρειες.
  Ο Λευκός Οίκος με την σειρά του αρνήθηκε να σχολιάσει.
  «Μερικές φορές ήταν σαν ήξεραν την σκέψη μας. Φράσεις και γλώσσα που υπήρχε μόνο σε προσχέδια λόγω και δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Και ξαφνικά ισραηλινός αξιωματούχος μας έλεγε «αν το πείτε αυτό θα είναι πραγματικά προβληματικό».
  Είναι πολύ επιθετικοί οι ισραηλινοί. Κάνουν τα πάντα για την προστασία του Ισραήλ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ ΛΑΖΑΡ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΚΟΥΛΗΣ.
  Μια παλιά γνώριμη, η Lazard νέα «σύμβουλος» για το εθνικό χρέος.
  «Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνήλθε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, αποφασίστηκε επίσης ο διορισμός ως συμβούλου για το δημόσιο χρέος της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του ελληνικού δημοσίου με την Rothchild» ανακοινώθηκε.
  Λεπτομέρεια: Το ίδιο έπραξε το 2009-11 ο Γ.Παπανδρέου και το 2015 ο Γ.Βαρουφάκης!
  Πώς, με ποια κριτήρια και γιατί επιλέχθηκε η Lazard, κανείς δεν μας το λέει. Και γιατί να μας το πει; Για τους ιθαγενείς της αποικίας χρέους δεν υπάρχουν εξηγήσεις...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπακογιάννη: «Δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Θα την τηρήσουμε».
  Το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και της στάσης που κρατάει η ελληνική κυβέρνηση μετά τις εκλογές κυριάρχησε στο πρώτο μέρος της ενημέρωσης από τον Υπουργό Εξωτερικό Νίκο Δένδια στα μέλη της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής.
  Το θέμα έθεσε πρώτη η πρώην υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει τη συμφωνία. Μάλιστα με αφορμή τα επικριτικά σχόλια που κάνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Μπακογιαννη τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει διγλωσσία στο θέμα αυτό ούτε άλλαξε άποψη σε σχέση με τα όσα έλεγε προεκλογικά.
  Μπακογιάννη: Δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό
  «Η Νέα Δημοκρατία είχε πει ότι αν ψηφιστεί αυτή η συμφωνία θα είναι εν ισχύ και ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να αναιρέσει ή να αλλάξει αυτή τη συμφωνία. Αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο πριν τις εκλογές εννοείται ότι το θεωρούμε αυτονόητο και μετά τις εκλογές.
  Η παραφιλολογία που ακούγεται τον τελευταίο καιρό είναι περί όνου σκιάς. Ούτε άλλαξε η Νέα Δημοκρατία άποψη αφοί θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία έχει βασικές αδυναμίες. Όμως μην μπορώντας να κάνει το παραμικρό διότι ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε.»
  Κατρούγκαλος: Είναι σωστό που ζητάτε η βόρεια Μακεδονία να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη συμφωνία
  «Δεν μπορεί να τιμήσει κάνεις μια προδοσία ή μια μειοδοσία, μια εθνικά επιζήμια συμφωνία. Μπορεί να πει ότι ήταν κακή και εγώ θα την έκανα καλύτερη αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τις φωνές που ακούγονται.»
  Ο κ. Κατρούγκαλος εξαίρεσε τον Νίκο Δένδια και την Ντόρα Μπακογιάννη αυτές τις φωνές και ζήτησε και η Ελλάδα να τηρήσει απαρέγκλιτα τη συμφωνία
  «Εσείς με σοβαρότητα υπερασπίζεται τις απόψεις του κόμματος σας και τώρα της εθνικής διπλωματίας υπάρχουν υπουργοί όπως ο υπουργός άμυνας που μίλησε για το θετικό και στον σταθεροποιητικό ρόλο της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ακούμε μεμονωμένες φωνές ακόμη και τώρα για προδοσία. Δεν μπορούμε να έχουμε διγλωσσία και να συνεχίζουμε και σήμερα αυτό το διχαστικό λόγο.
  Είναι σωστό που ζητάτε η βόρεια Μακεδονία να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη συμφωνία όπως το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Όσο δεν εφαρμόζουμε κι εμείς απαρέγκλιτα αυτή τη συμφωνία αφαιρούμε και από εμάς διπλωματική ισχύ.
  Πως θα το κάνουμε αυτό όταν στελέχη σας αρνούνται να ονομάσουν την γειτονική χώρα με το διπλωματικό όνομα που προβλέπει η συμφωνία;»
  ΔΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟΝ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ…
  Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος χρησιμοποίησε πολύ ήπιους τόνους την τοποθέτηση του και μίλησε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για τον δικηγόρο του Ρότσιλντ υπουργό εξωτερικών.
  «Σας θεωρώ έναν σοβαρό και ευπρεπή πολιτικό, ποτέ δεν ενώσαμε τη φωνή σας με κραυγές και μισαλλοδοξίες που επικρατούσαν το προηγούμενο διάστημα. Θέλω να χρησιμοποιήσετε το διπλωματικό κεφάλαιο που συσσώρευσαμε το προηγούμενο διάστημα. Είσαστε και εσείς με την άποψη ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές αλλά στα εθνικά ζητήματα πρέπει να έχουμε μία άποψη εθνική.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ 1000 hotspot ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  Έντονες φήμες κυκλοφορούν για δημιουργία χοτ σποτ σε ολόκληρη την χώρα. Ήδη πληροφορίες μέσα από δήμους καταφθάνουν ότι ετοιμάζουν χώρους στην Πελοπόννησο και ανάμεσα σε αυτούς και ένα μεγάλο στρατόπεδο που βρίσκεται έξω από την Σπάρτη! Σίγουρη είναι πάντως η εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Φθιώτιδα και σύσκεψη έγινε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αποκλειστικό θέμα την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στον Καραβόμυλο. Σε αυτήν συμμετείχαν οι βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς και η Δήμαρχος Στυλίδας. Ο Υπουργός δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην δημιουργία του hot spot στο στρατόπεδο του Καραβομύλου, χωρίς να συζητήσει άλλες προτάσεις που του έγιναν. Είπε μάλιστα ότι θα είναι μόνο 312 άτομα της ίδιας εθνικότητας. Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν δημιουργήσουν προβλήματα θα τους πάρει ο ίδιος στο σπίτι του.
  «Καλύτερα να τους πάρει από τώρα στο σπίτι του. Δεν κάνουμε πίσω. Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα. Θα χυθεί αίμα», ήταν η αντίδραση των κάτοικων του Καραβόμυλου όταν έμαθαν την δήλωση του υπουργού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου». Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΣ ΦΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.


  Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα για χιλιάδες παιδιά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρευρέθη στον αγιασμό στο 108ο/170ο Δημοτικό και το 90ο/108ο Νηπιαγωγείο Σχολείο Αθηνών στα Κάτω Πατήσια, σε μια περιοχή της Αθήνας όπου φοιτούν και πολλά παιδιά αλλοδαπών.
  «Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου. Ξέρω σε ποιο σχολείο βρίσκομαι και μιλώ και για εκείνα τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες, αλλά είναι κοντά μας, είναι ένα κομμάτι από την ψυχή μας και την καρδιά μας. Αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, είναι χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά μας», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
  Μόλις χθες η υπουργός Παιδείας του Μητσοτάκη φωτογραφήθηκε με ανήλικα παιδιά σε «κέντρο φιλοξενίας» της Λέρου όπου σημείωσε την «άοκνη και συγκινητική προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας και του λοιπού προσωπικού να στηρίξουν τα παιδιά των προσφύγων και να υπηρετήσουν στην πράξη το πρότυπο της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς.»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΑΡΑΚΑ: ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ DRONE.
  Τα νέα εφιαλτικά σενάρια για την επόμενη γενιά των τρομοκρατικών επιθέσεων σε ευρωπαϊκές πόλεις από οργανώσεις αναλύουν και μελετούν οι αστυνομίες των δυτικών χωρών σε συνεργασία με το FBI. Πλέον, από τα «τρελά» αυτοκίνητα που πέφτουν πάνω σε πολυσύχναστους δρόμους και πλατείες σκορπώντας τον τρόμο και το θάνατο, σύντομα θα κάνουν την εμφάνιση τους τα “εκρηκτικά drones” που από αέρος θα επιτίθενται σε ανθρώπινους στόχους. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε αναλύοντας δεκάδες απόρρητες πληροφορίες ευρωπαϊκών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με πιθανό σημείο εμφάνισης τους επόμενους μήνες.
  Μάλιστα, στο πανευρωπαϊκό συνέδριο της Eurocop που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, η μετάβαση από τα «οχήματα του θανάτου» που χρησιμοποιούσε το ISIS, στα »εκρηκτικά drones» αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο συζήτησης, από αστυνομικούς ειδικά εκπαιδευμένους σε θέματα τρομοκρατίας και επιστήμονες που παρακολουθούν τις αλλαγές στην παγκόσμια σκακιέρα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τραμπ: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μας παρακολουθούν οι Ισραηλινοί»…


  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε χθες το εκρηκτικό δημοσίευμα κατά το οποίο οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ παρακολουθούσαν τα κινητά τηλέφωνα του ιδίου και συνεργατών του, μετά τον εντοπισμό συστήματος υποκλοπής κοντά στον Λευκό Οίκο και αλλού στην Ουάσινγκτον.
  «Δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι οι Ισραηλινοί μας κατασκοπεύουν. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Όλα είναι πιθανά, αλλά δεν το πιστεύω», επέμεινε, διατρανώνοντας την «εξαίρετη» σχέση του με το Ισραήλ.
  Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico αποκάλυψε ότι το Ισραήλ είχε εγκαταστήσει το 2017 σύστημα υποκλοπής των επικοινωνιών μέσω κινητών τηλεφώνων στην καρδιά της Ουάσινγκτον. Το σύστημα «σίγουρα χρησιμοποιήθηκε για να κατασκοπεύεται ο πρόεδρος Τραμπ», τόνισε αμερικανός αξιωματούχος στον ιστότοπο.
  Το Ισραήλ διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα. Ο δεξιός ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «εντελώς κατασκευασμένο» το ρεπορτάζ. «Έχω μια κατευθυντήρια γραμμή: όχι κατασκοπεία στις ΗΠΑ», διαβεβαίωσε. «Και τηρείται κατά γράμμα, ανεξαίρετα», επέμεινε.
  Ο Ντόναλντ Τραμπ διατυμπανίζει την πλήρη υποστήριξή του προς το Ισραήλ και τον σημερινό πρωθυπουργό του — επέλεξε να έρθει σε απόλυτη ρήξη με τη διεθνή συναίνεση και την αμερικανική πολιτική ως τότε αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
  «Η σχέση μου με το Ισραήλ είναι εξαίρετη», διαβεβαίωσε ο μεγιστάνας, υπενθυμίζοντας εξάλλου την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν και να θέσει σε εφαρμογή την εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» στην Τεχεράνη, που είχε χαιρετίσει η ισραηλινή κυβέρνηση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η Αιθιοπία φύτεψε 350 εκατομμύρια δέντρα σε μία μόνο μέρα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.
  Η Αιθιοπία φύτεψε πάνω από 353 εκατομμύρια ενδημικά φυτά σε 12 ώρες ως μέρος μιας εθνικής καμπάνιας αναδάσωσης με όνομα «Green Legacy» (Πράσινη Κληρονομιά). Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ, αφού κανένα έθνος μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να φυτέψει τόσα δέντρα σε μια μέρα, σπάζοντας ακόμα και το προηγούμενο ρεκόρ της Ινδίας που είχε φυτέψει 66 εκατομμύρια δέντρα το 2017.
  Ο απώτερος στόχος είναι να ενθαρρύνουν τους κατοίκους της Αιθιοπίας να φυτέψουν 4 δισεκατομμύρια δέντρα μέσα στο 2019, στην εποχή των βροχών, ανάμεσα στον Μάιο και τον Οκτώβρη. Η χώρα έχει μέχρι σήμερα φυτέψει 2.7 δισεκατομμύρια δέντρα αυτό το έτος, και οι πρόσφατες προσπάθειες βοηθούν κατά πολύ σε αυτή τον στόχο.
  Η Αιθιοπία – η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής – υποφέρει από ραγδαία αποψίλωση από τα μέσα του 20ου αιώνα, λόγω κυρίως της αύξησης του πληθυσμού. Σύμφωνα με τον οργανισμό δασικής διαχείρισης Farm Africa, οι δασικές περιοχές της Αιθιοπίας έχουν μειωθεί από το 30% που ήταν στο τέλος του 19ου αιώνα σε λιγότερο από 4% σήμερα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά επίσης οικονομικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο τομέας της γεωργίας απασχολεί το 85% των κατοίκων της Δυτικής Αφρικής.
  Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που η κυβέρνηση της Αιθιοπίας αποφάσισε να απευθυνθεί άμεσα στους 110 εκατομμύρια κατοίκους της, ζητώντας από τον καθένα να φυτέψει 40 φιντάνια και έκλεισε τα κυβερνητικά γραφεία για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να κάνουν το ίδιο. Το 2017, η Αιθιοπία αποφάσισε να συμμετέχει με πάνω από 20 ακόμα Αφρικανικά έθνη σε μια προσπάθεια αναδάσωσης, υπογράφοντας την AFR100 (Πρωτοβουλία Αποκατάστασης των Δασών της Αφρικής).
  Πώς η αναδάσωση μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή;
  Καθώς τα φυτά αφαιρούν το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα μέσω της φωτοσύνθεσης, η αναδάσωσης είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος να επιβραδύνουμε την κλιματική αλλαγή. Φυσικά, για να γίνει μια τέτοια σημαντική συνεισφορά, θα πρέπει να φυτευτούν τόνοι δέντρων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο κρυοσυντήρησης, η οποία επιτρέπει τη διατήρηση του ήπατος από ανθρώπινο δότη σε θερμοκρασία υπό το μηδέν, χωρίς το μόσχευμα να παγώνει. Η τεχνική μπορεί να τριπλασιάσει από 9 σε 27 ώρες το χρονικό περιθώριο που το όργανο προς μεταμόσχευση παραμένει εκτός σώματος ασφαλές και βιώσιμο κατά τη μεταφορά του μέχρι τον ασθενή λήπτη.
  πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Ηέλλειψη τεχνολογίας που να επιτρέπει τη διατήρηση οργάνων για πάνω από λίγες ώρες, είναι μια από τις βασικές αιτίες για την έλλειψη οργάνων για μεταμοσχεύσεις. Χάρη στη νέα μέθοδο, διευρύνεται σημαντικά το χρονικό «παράθυρο» για τη μεταφορά μοσχευμάτων και μειώνεται η πίεση χρόνου για την όλη διαδικασία της εύρεσης κατάλληλου οργάνου προς μεταμόσχευση. Σήμερα, λόγω της έλλειψης οργάνων, μόνο ένα μικρό ποσοστό των ασθενών τελικού σταδίου μπορούν να κάνουν μεταμόσχευση ήπατος.
  Μέχρι σήμερα, το ήπαρ ενός δότη μπορεί να διατηρηθεί κατά μέσο όρο περίπου εννέα ώρες έξω από το σώμα, αποθηκευμένο σε πάγο σε ένα ειδικό διάλυμα συντήρησης και σε θερμοκρασίες τεσσάρων έως οκτώ βαθμών Κελσίου, προτού οι ιστοί του οργάνου σχηματίσουν κρυστάλλους και αρχίσουν να καταστρέφονται ανεπιστρεπτί, οπότε το όργανο θα καταστεί άχρηστο για μεταμόσχευση. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, το ήπαρ θα ήταν δυνατό να διατηρηθεί περισσότερο, αλλά έως τώρα η κατάψυξ;h του προκαλεί σοβαρή βλάβη, όπως συμβαίνει με τα κρυοπαγήματα στους ανθρώπους.
  Οι επιστήμονες βρήκαν ένα τρόπο να αποφύγουν αυτό το πρόβλημα, καταφέρνοντας να καταψύχουν το προς μεταμόσχευση ήπαρ σε θερμοκρασία μείον τεσσάρων βαθμών, χωρίς να υφίστανται βλάβη οι ιστοί του, πράγμα που επεκτείνει το χρόνο διατήρησης από μερικές ώρες σε πάνω από μία μέρα (27 ώρες), χρονικό διάστημα αρκετό για να γίνει μια μεταφορά συμβατού μοσχεύματος, ακόμη και από μεγάλη απόσταση.
  Πριν τη βαθιά ψύξη του οργάνου, αυτό εμβαπτίζεται σε ένα προστατευτικό «κοκτέιλ» που το προστατεύει από το κρύο. Όταν φθάσει στο σημείο όπου θα γίνει η μεταμόσχευση, το ήπαρ θερμαίνεται και αναζωογονείται με ένα ειδικό μηχάνημα, που διοχετεύει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου, οπότε επανέρχεται στη φυσιολογική κατάσταση του.
  Για «καταπληκτική τεχνολογία» έκανε λόγο ο δρ Φράνσις Κόλινς, διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, που χρηματοδότησαν την έρευνα. Η νέα μέθοδος, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιεί ουσίες που έως τώρα είχαν χρησιμοποιηθεί για την κρυογονική διατήρηση κυττάρων στο εργαστήριο, αλλά όχι οργάνων για μεταμόσχευση.
  Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιοτεχνολογίας "Nature Biotechnology", ανέφεραν πάντως ότι θα χρειασθούν περισσότερα πειράματα προτού η τεχνική, η οποία αρχικά είχε δοκιμασθεί σε τρωκτικά, εφαρμοστεί κλινικά σε ανθρώπους.
  Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:
  https://www.nature.com/articles/s41587-019-0223-y
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γ.Μπαμπινιώτης: «Υπάρχουν παιδιά Γυμνασίου που δεν ξέρουν να διαβάσουν».

  ΟI ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.
  Ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, σχολίασε τα στοιχεία σοκ της έκθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από την οποία προκύπτει ότι οι μισοί μαθητές των Λυκείων έχουν αυξημένη πιθανότητα να είναι λειτουργικά αναλφάβητοι.
  Ο πρώην υπουργός Παιδείας αρχικά τόνισε ότι «αυτό συμβαίνει γιατί έχει απαξιωθεί πλήρως το Λύκειο από τη στιγμή που η επίδοση των μαθητών εκεί δεν μετράει πουθενά».
  «Είναι πολύ εύκολο να περάσεις από τη μια τάξη στην άλλη και επειδή δεν μετράει στην είσοδο στο Πανεπιστήμιο δεν το λογαριάζει κανείς» πρόσθεσε ο κ. Μπαμπινιώτης.
  Όπως είπε, μάλιστα, «στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου και του Δημοτικού υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να διαβάσουν ένα κείμενο. Τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν δυνατότητα ανάγνωσης κειμένου όταν τελειώνουν το δημοτικό».
  Ως αιτία των φαινομένων αυτών σημείωσε ότι «ουδέποτε ελέγχουμε αν οι στόχοι έχουν επιτευχθεί στο τέλος του δημοτικού ή του Γυμνασίου με αποτέλεσμα στο Λύκειο να συσσωρεύονται τα προβλήματα».
  Σχολιάζοντας, δε, τις πολύ χαμηλές επιδόσεις των μαθητών στη Φυσική είπε ότι «δεν μπορείς να μάθεις ποτέ φυσική σωστά αν δεν περάσεις από εργαστήριο».
  Σύμφωνα με τον καθηγητή Μπαμπινιώτη «θα πρέπει η βαθμολογία και στις τρεις τάξεις του Λυκείου να μετράει για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και για να γίνεται αντικειμενικά θα πρέπει μια φορά το χρόνο και στις τρεις τάξεις περιφερειακά εξετάσεις».
  Παραδέχθηκε, τέλος, ότι «έχουν ευθύνη οι εκπαιδευτικοί στο ότι δεν είναι σωστά καταρτισμένοι αλλά η ευθύνη είναι στο μικρότερο βαθμό επειδή δεν υπάρχει αξιολόγηση ή υποστήριξη ή επιμόρφωση συσσωρεύονται κάποια προβλήματα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.
   Στην είσοδο του πανεπιστημίου Stellenbosch της Νότιας Αφρικής
   υπάρχει μια επιγραφή που λέει:

   "Η κατάρρευση οποιουδήποτε έθνους δεν απαιτεί χρήση ατομικών βόμβων ή βλημάτων μεγάλης εμβέλειας.
   Αρκεί να μειωθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης και η ανοχή της απάτης στις εξετάσεις των φοιτητών.
   Ο ασθενής πεθαίνει στα χέρια του γιατρού που πέρασε τις εξετάσεις με απάτη.
   Τα κτήρια καταρρέουν στα χέρια ενός μηχανικού που πέρασε τις εξετάσεις με απάτη.
   Τα χρήματα χάνονται στα χέρια ενός οικονομολόγου που πέρασε τις εξετάσεις με απάτη.
   Η δικαιοσύνη χάνεται στα χέρια ενός δικαστή που πέρασε τις εξετάσεις με απάτη.
   Και η άγνοια βασιλεύει στο μυαλό των παιδιών που βρίσκονται στα χέρια ενός δασκάλου που πέρασε τις εξετάσεις με απάτη.
   Η κατάρρευση της εκπαίδευσης είναι η κατάρρευση του Έθνους."


   “Collapsing any Nation does not require use of Atomic bombs or the use of Long range missiles. But it requires lowering the quality of Education and allowing cheating in the exams by the students.
   The patient dies in the hands of the doctor who passed his exams through cheating.
   And the buildings collapse in the hands of an engineer who passed his exams through cheating.
   And the money is lost in the hands of an accountant who passed his exams through cheating.
   And humanity dies in the hands of a religious scholar who passed his exams through cheating.
   And justice is lost in the hands of a judge who passed his exams through cheating.
   And ignorance is rampant in the minds of children who are under the care of a teacher who passed exams through cheating.
   The collapse of education is the collapse of the Nation”


   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 11. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή μοιράζει χρήματα στους λαθρομετανάστες. κόβοντάς τα από την υγεία, την παιδεία και την Εθνική Άμυνα.
  Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin το κάθε F-35A συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης κοστίζει περίπου 81 εκατομμύρια ευρώ και η τιμή του αναμένεται να πέσει στα 73 εκατομμύρια το έτος 2025. Αυτή είναι η τιμή μόνο για την αγορά του γιατί εκτός αυτού θα πρέπει να υπολογίσεις και τα υπόλοιπα κόστη, όπως για παράδειγμα αυτό για κάθε μια ώρα πτήσης που ανέρχεται γύρω στα 22.000 ευρώ!
  Πόσο θα κόστιζαν δυόμιση Μοίρες 24-30 F-35A/B πλήρως εξοπλισμένα; Θεωρούμε πως ένα ποσό περίπου στα 6 δισ. δολάρια θα ήταν “λογικό” καθώς τέτοιες αγορές αφορούν και τα όπλα τους: JSM, AIM-9X, AIM-120D, GBU-38 και φυσικά πολλά ακόμη.
  Σε ένα υποθετικό δοσολόγιο δέκα ετών η δόση θα ήταν 600 εκ. δολάρια κατ’ ελάχιστο, ετησίως. Αν σκεφθούμε ότι ετησίως τόσα δαπανούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για όλα τα προγράμματα συντήρησης και αναβάθμισης των νυν όπλων, καταλήγουμε στο ότι είναι αδύνατη η προμήθειά τους, εκτός και αν, όπως προείπαμε υπάρχει δωρεάν στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ ή μέσω των κονδυλίων FMF, Foreign Military Funds ή... βρούμε πετρέλαιο!
  Μας έχει ξαναδώσει πρόσφατα στρατιωτική βοήθεια η κυβέρνηση των ΗΠΑ, συνολικά 460 εκ δολάρια (ή σχεδόν 500) πέρσι για να συμπληρώσουμε τα χρήματα που απαιτούνταν για τον εκσυγχρονισμό των F-16V!
  Το F-35 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 και αποτελεί μέχρι και σήμερα το καλύτερο «κομμάτι» των Ηνωμένων Πολιτειών που υπολογίζουν ότι θα έχει διάρκεια ζωής μέχρι το 2070.
  Η κοινοπραξία των εταιρειών που το κατασκευάζουν (ηγείται η Lockheed Martin με σημαντικότερους εταίρους τις Northrop Grumman και BAe Systems) σημειώνει ότι το F - 35 διαθέτει αυτή τη στιγμή «το πιο ισχυρό και ολοκληρωμένο πακέτο αισθητήρων οποιουδήποτε μαχητικού αεροσκάφους στην ιστορία». Στο πρόγραμμα κατασκευής των F-35 συμμετέχουν ως συγχρηματοδότες των Ηνωμένων Πολιτειών, μια σειρά από χώρες του ΝΑΤΟ όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Τουρκία, η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Δανία, ενώ το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη μετέχουν ως παρατηρητές.
  Η γειτονική Τουρκία αποκλείστηκε από το πρόγραμμα με απόφαση της Ουάσιγκτον όταν επέλεξε να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα των S - 400.
  Επίμονες πληροφορίες, φέρουν τον Κούλη να εξετάζει το ενδεχόμενο άμεσης προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών stealth F-35 Lightning II. Οσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, λόγω της οικονομικής καταστροφής της χώρας, οι φήμες λένε πως η απόφαση ελήφθη τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης προκειμένου να καλυφθεί η αεράμυνα της χώρας έναντι των τουρκικών προκλήσεων αλλά και ως απάντηση στην Άγκυρα που προχώρησε στην προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400. Μια τέτοια απόφαση θα σταματούσε την δυσαρέσκεια του Fort Worth για την απώλεια της τουρκικής παραγγελίας.
  Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως η έγκριση για την αγορά των συγκεκριμένων μαχητικών πέμπτης γενιάς θα δοθεί σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) του οποίου προεδρεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
  Επιπλέον, τα ίδια σενάρια φέρουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει δώσει ήδη το «πράσινο» φως για την επίλυση των διαδικαστικών ζητημάτων επί τούτου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο που έχει ενημερωθεί πλήρως για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον θώκο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. AN OI ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ;

  Ο ΠΡΩΗΝ «ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ» ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΒΓΑΖΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ) ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΙΛΟΥΣΕ.

  «Εμείς, πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα, τουλάχιστον οι Ένοπλες Δυνάμεις, ανεξαρτήτως από το ποια είναι η άποψή μας για κάποια θέματα, είμαστε στρατιώτες και είμαστε συντεταγμένο τμήμα της Κυβέρνησης, της όποιας Κυβέρνησης. Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η Κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το Έθνος. Έτσι, λοιπόν, κινούμαστε και δεν το κάνουμε ούτε με το στανιό, ούτε γιατί μας αναγκάζει κανείς, το κάνουμε γιατί, όπως είπαμε, είμαστε στρατιώτες και έτσι έχουμε μάθει. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά επειδή διάφορα λέγονται, διάφορα ακούγονται, πέφτει πολύ δηλητήριο σε όλη αυτή την υπόθεση, δηλαδή έχουμε χωριστεί σε πολύ πατριώτες και σε λιγότερο πατριώτες, δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα, δεν υπάρχουν Έλληνες που δεν αγαπάνε την Ελλάδα, δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν το καλό αυτού του τόπου. Άλλοι το εκφράζουν έντονα και άλλοι λιγότερο έντονα. Η ουσία είναι ότι όλοι είμαστε εδώ για να προασπίσουμε και να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας, όποια είναι αυτά. Επομένως, εδώ, προσωπικές απόψεις και θεωρίες παράξενες δεν χωράνε».

  ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟN ΕΦΙΑΛΤΗ ΝΑ ΕΒΓΑΖΕ ΛΟΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...