Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Merkava Mk.4 Barak: ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΛΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ Merkava Mk IV. ΟΙ…. «ΣΥΜΜΑΧΟΙ» ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.

Η ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ (Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ...) ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΥΠΑΚΟΥΣΕ. ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ. Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ.
Τεχνητή νοημοσύνη, αναβαθμισμένους αισθητήρες και δυνατότητες VR περιλαμβάνει το Merkava Mk 4 Barak- το νέο άρμα μάχης που παρουσίασε το Ισραήλ.


Όπως υποστηρίζεται σε ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, πρόκειται για το πρώτο τανκ που διαθέτει «έξυπνο» υπολογιστή αποστολής, που θα διαχειρίζεται τις αποστολές που αναλαμβάνει το άρμα, μειώνοντας τον φόρτο εργασίας του πληρώματος και επιτρέποντας να εντοπίζονται και να πλήττονται με μεγαλύτερη ακρίβεια εχθρικοί στόχοι. Όπως σημείωσε αξιωματικός των τεθωρακισμένων, οι προηγμένες αμυντικές δυνατότητές του και η χρήση ηλεκτρονικών μέσων θα προετοιμάζουν τους στρατιώτες για αποστολές «ανάλογα με το επίπεδο της επείγουσας ανάγκης» (σημειώνεται πως ένα από τα χαρακτηριστικά των αρμάτων μάχης Merkava είναι και η δυνατότητα μεταφοράς πεζικαρίων πέραν του πληρώματός τους, έτσι ώστε να δρουν ταυτόχρονα ως άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού). Επίσης, πρόκειται να προστεθούν βελτιώσεις που θα επιτρέπουν στο άρμα να πραγματοποιεί αποστολές που διαρκούν κατά 30% περισσότερο χρόνο.
Ένα από τα πλέον αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του νέου άρματος είναι ότι είναι δυνατή η εκπαίδευση στρατιωτικών στη χρήση του μέσω εικονικής πραγματικότητας, επιτρέποντας μεγαλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης και εξοικείωσης με το όχημα. Όσον αφορά στην αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου, το κράνος Iron View επιτρέπει στους στρατιώτες να βλέπουν με ακρίβεια τι συμβαίνει έξω ενώ βρίσκονται στο εσωτερικό του άρματος.
Το Merkava αναπτύχθηκε αρχικά από το Ισραήλ τη δεκαετία του 1970, και έκτοτε εξελίσσεται, αναβαθμιζόμενο για να καλύπτει τις ανάγκες του ισραηλινού στρατού στα σύγχρονα πεδία μάχης.

 naftemporiki.gr 

ΟΙ  ΙΟΥΔΑΙΟΙ  ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ  ΚΑΙ  ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΗ  ΜΠΑΤΑΡΙΑ  ΛΙΘΙΟΥ   ΓΙΑ  ΤΟ  ΑΡΜΑ  ΜΑΧΗΣ  Merkava Mk IV.

 

Οι Ισραηλινοί θα εγκαταστήσουν μπαταρίες νέας τεχνολογίας σε τεθωρακισμένα.


ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Ισραηλινά άρματα μάχης Merkava Mk IV έχουν ολοκληρώσει 3.000 km δοκιμών χρησιμοποιώντας μπαταρίες λιθίου, οι οποίες προορίζονται να εγκατασταθούν στο πρόγραμμα του μελλοντικού τεθωρακισμένου οχήματος Carmel αλλά και σειρά άλλων χερσαίων συστημάτων.

Όπως μεταδίδει το «Defense News», ο Ισραηλινός Στρατός αξιολόγησε τις μπαταρίες νέας τεχνολογίας στα Υψίπεδα του Γκολάν και την Έρημο Νεγκέβ και διαπίστωσε ότι παρά το διαφορετικό έδαφος και τη ζέστη, οι μπαταρίες δεν εμφάνισαν κάποιο πρόβλημα. Πέρα από το Ισραήλ ενδιαφέρον για τη νέα τεχνολογία έχουν δείξει ακόμη 9 χώρες, από τις οποίες έξι είναι χώρες-μέλη του NATO.

Κύριο πλεονέκτημα των νέων μπαταριών είναι το μικρότερο βάρος και η αρκετά μεγαλύτερη επιχειρησιακή τους ζωή. Οι ίδιες μπορούν να επιχειρούν 10 φορές περισσότερο από μία συμβατική μπαταρία και προσφέρουν περισσότερη ενέργεια. Επιπλέον, η ολοένα και μεγαλύτερη χρήση τους στον εμπορικό τομέα έχει μειώσει το κόστος και οδηγήσει σε καινοτόμες επιλογές.

Οι μπαταρίες λιθίου επιτρέπουν την πληρέστερη αξιοποίηση διαφόρων εγκατεστημένων συστημάτων, π.χ. το σύστημα κλιματισμού, αισθητήρες παρατήρησης και το APS, και τη διενέργεια πολύωρων επιχειρήσεων τύπου «Silent Watch» διάρκειας μέχρι 16h. Το επόμενο βήμα είναι η μαζική εγκατάσταση της μπαταρίας σε μεγάλους στόλους οχημάτων.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια :

 1. O Ερντογάν μπόρεσε και ταπείνωσε την Ευρώπη και θα αποκτήσει το πυρηνικό όπλο.

  Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
  strategika51


  Η Τουρκία ήταν για πολύ καιρό μια χώρα στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάθεταν τα πυρηνικά όπλα τους. Αυτό που αλλάζει τώρα είναι ότι αυτά τα αμερικανικά όπλα θα αντικατασταθούν από τουρκικές πυρηνικές κεφαλές και τούρκικους πυραύλους.

  Η Τουρκία ακολουθεί τα βήματα του Πακιστάν, μια χώρα που διαθέτει ήδη ένα πολύ ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο και του Ιράν, μια χώρα που υπόκειται σε σειρά κυρώσεων και δεσμεύεται από μια βαριά διεθνή συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών δυνατοτήτων της.

  Η Τουρκία θα ακολουθήσει ένα ταχύτερο κανάλι, διότι όπως η Γερμανία, η Νότια Αφρική, η Σαουδική Αραβία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Σουηδία και η Ελβετία, η πιθανή επιλογή αυτή δεν είναι παρά μόνο μια πολιτική απόφαση.
  Ο Ερντογάν προσέγγισε τη Μόσχα ενισχύοντας παράλληλα τους εμπορικούς δεσμούς και τα συμφέροντα της Τουρκίας με το Ισραήλ.

  Είναι αντικείμενο κριτικής, αλλά σχεδόν ανέγγιχτος.
  Οι φίλοι του προσπάθησαν να απαλλαγούν από εκείνο με ένα πραξικόπημα που πήγε στραβά και ξεκίνησε εκ νέου την αναγκαστική πορεία του σουλτάνου προς την εξουσία. Εν τω μεταξύ, είναι ο Κυρίαρχος των αναχωμάτων.
  Σε λίγο, θα υπάρχει ένας άλλος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής στην κορυφή ενός ισχυρού πυρηνικού πυροβολικού.
  Η άλωση της δεύτερης Κωνσταντινούπολης ήδη έγινε συμβολικά.
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πως μπορεί η Τουρκία να προμηθευτεί πυρηνική τεχνολογία;
  «Υπήρχαν υποψίες για ενδεχόμενη συνεργασία Τουρκίας- Βόρειας Κορέας στον τομέα των πυρηνικών, ώστε να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνική τεχνογνωσία. Ωστόσο οι ειδικές σχέσεις Τουρκίας με Πακιστάν και ειδικότερα το δίκτυο του Αμπντούλ Καντίρ Χαν, του πατέρα του πακιστανικού πυρηνικού προγράμματος έχει ευνοήσει αρκετά την Τουρκία. Έχει δρόμο να διανύσει ακόμα, αλλά η ιστορία δείχνει ότι όποιος έχει αποφασίσει να κάνει πυρηνικό οπλοστάσιο, τελικά το υλοποιεί», υπογραμμίζει ο Ζ. Μίχας.
  «Η Τουρκία δεν χρειάζεται το πυρηνικό οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα. Αντιθέτως, στο ελληνοτουρκικό μέτωπο θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και αντιπαραγωγικό, αφού θεωρητικά, πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να οδηγήσει σε πυρηνικοποίηση έναν αντίπαλο (σ.σ. την Ελλάδα), επί του οποίου δηλώνει ότι διατηρεί συμβατική υπεροχή, συμβατικό πλεονέκτημα, ποσοτικό τουλάχιστον. Αν οδηγήσει τον αντίπαλο (σ.σ την Ελλάδα) σε πυρηνικοποίηση, τότε αναμένεται να χάσει αυτό το συμβατικό πλεονέκτημα, μεταβάλλοντας δραματικά τη στρατηγική εξίσωση σε αυτό το μέτωπο», καταλήγει ο Ζ. Μίχας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το 2023 θα τεθεί σε λειτουργία ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στην Τουρκία.

  Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίζ Ντονμέζ, ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο Ακουγιού της Τουρκίας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο 2023. Ενώ παράλληλα, η των άλλων τριών μονάδων πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2025.
  Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο Ντονμεζ επιβεβαίωσε την είδηση για την άδεια έναρξης της κατασκευής των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα.
  Όπως είπε η Τουρκία χορήγησε τη βασική άδεια για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα στον εν λόγω πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, ενώ επεσήμανε ότι η κατασκευή του έργου προχωρά σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

  Ο σταθμός θα περιλαμβάνει τέσσερις μονάδες, ισχύος 1200 MW η καθεμία, ενώ η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας υπεγράφη τον Μάιο του 2010.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αποκάλυψε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Τουρκία.
  Στο Αεροπορικό show της Κωνσταντινούπολης (2020 Instanbul Airshow ) του 2020, στις 24-27 Σεπτεμβρίου, θα αποκαλυφθεί το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο με την ονομασία «Cezeri» που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Τουρκία.
  Το εν λόγω όχημα είναι περισσότερο ένα «σκάφος» κάθετης απογείωσης και προσγείωσης με καθίσματα για έναν επιβάτη και λιγότερο ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Η Baykar Makina ισχυρίζεται πως μέχρι την παρουσίασή του θα το προσαρμόσει σε τετραθέσιο όχημα με δυνατότητα πτήσης αλλά και κίνησης.
  Το όνομά του είναι «Cezeri», και είναι εμπνευσμένο από το διάσημο μουσουλμάνο μηχανικό Al Jazari που έζησε μεταξύ του 1136 και του 1206.
  Ο τεχνικός διευθυντής της Bayker είναι ο Selçuk Bayraktar, γαμπρός του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdoğan και ήταν πρώτος που μοιράστηκε τις εικόνες του οχήματος στο Twitter. Η συγγένεια αυτή είναι πιθανόν να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την εξέλιξη και την ταχύτερη παραγωγή του μοντέλου.
  Η Ahval News αναφέρει ότι η Baykar Makina είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες άμυνας και τεχνολογίας της Τουρκίας με εξειδίκευση στην ανάπτυξη και κατασκευή διαφόρων μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως υπάρχουν σχέδια για να περάσει το όχημα σε παραγωγή μόλις ολοκληρωθούν οι επανδρωμένες δοκιμές.
  Το όχημα απογειώνεται και προσγειώνεται με την βοήθεια τεσσάρων κινητήρων τύπου quadcopter με ένα μικρό χώρο επιβατών, ο οποίος περιβάλλεται από γυαλί.
  Δεν υπάρχουν ενδείξεις για όργανα ελέγχου, οδηγώντας μας να πιστέψουμε ότι το Cezeri έχει σχεδιαστεί για να είναι πλήρως αυτόνομο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...