Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ, ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΟΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΤΑ F 16 ΤΗΣ 111 Π. Μ.

ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», στις 24/10/2018, παρουσίασε χάρτη με την τουρκική εκδοχή της Υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, με τον οποίο φαίνεται η επέκταση των μέχρι σήμερα έκνομων επιδιώξεων της Άγκυρας και νότια της Κρήτης. Η Τουρκία βεβαίως δεν σταματά στην Κρήτη, αλλά τρυπά στο οικόπεδο 7 εντός της Κυπριακής ΑΟΖ έχοντας φόντο τη Γαλάζια Πατρίδα.

Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ποια τουρκική μυστική υπηρεσία προωθεί λάθρο στην Ελλάδα; 

Την καταπληκτική αποκάλυψη ότι οι εκατοντάδας χιλιάδες λαθρομετανάστες προωθούνται από οργανωμένο κρατικό τουρκικό κύκλωμα στην Ελλάδα, αποκάλυπτε πριν από καιρό ένα φοβερό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας τουρκικής επιθεώρησης, Aksyon.
Στο δημοσίευμα αυτό αποκαλύπτεται ότι μια από τις μεγαλύτερες τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, η Jitem, της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, είναι αυτή που μεταφέρει επί καθορισμένων διαδρομών τους λαθρομετανάστες προς την χώρα μας. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται στο ίδιο άρθρο, ακόμα και η τουρκική ακτοφυλακή δεν έχει κανένα δικαίωμα να επέμβει σε αυτές τις επιχειρήσεις μεταφοράς λαθρομεταναστών της Jitem.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η αποκαλυπτική αυτή έρευνα της τουρκικής επιθεώρησης, κάθε χρόνο περίπου δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες από πολλές μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της βορείου Αφρικής, συγκεντρώνονται στην Τουρκία και εκεί αφού τους αναλαμβάνει η Jitem προωθούνται βάσει συγκεκριμένων και ελεγχόμενων οδικών διαδρόμων προς τις τουρκικές ακτές του Αιγαίου και προς τον Έβρο, με τελικό προορισμό την Ελλάδα φυσικά με το αζημίωτο για τους Τούρκους.
Το οργανωμένο αυτό κύκλωμα άρχισε να λειτουργεί ήδη από το 1993, όταν τα πρώτα κύματα των λαθρομεταναστών άρχισαν να φτάνουν κατά κύματα στην Τουρκία. Μετά το 2001 τα κύματα αυτά έγιναν κυριολεκτικά «χείμαρρος», που αφού διοχετεύονταν στο «κανάλι» της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας οδηγούνται με οργανωμένα γκρουπ στα δυτικά για να περάσουν στα ελληνικά νησιά και στην Θράκη με κάθε μέσο.
Ένα σημαντικό στρατηγείο της Jitem που έχει την ευθύνη όσων φτάνουν στα τουρκικά παράλια του Αιγαίου για να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, έχει δημιουργηθεί στη πόλη του Αϊδινίου, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Σμύρνης. Εκεί καταστρώνονται τα τελικά σχέδια για τους λαθρομετανάστες και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για να έρθουν στην χώρα μας σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Aksyon.
Την ύπαρξη αυτού του στρατηγείου διακομιδής λαθρομεταναστών, καθώς και του άλλου μεγάλου στρατηγείου προώθησης λαθρομεταναστών που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, την έκανε στην τουρκική επιθεώρηση ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της Jitem, ο οποίος φυσικά δεν αποκαλύπτει το πλήρες όνομα του αλλά εμφανίζετε με τα αρχικά, Ε.Α. Ο αξιωματικός αυτός διατέλεσε υπεύθυνος του αρχηγείου του Αϊδινίου και σήμερα δεν ζει στην Τουρκία.
Στα στρατηγεία αυτά υπάρχει και μια μικρή βιομηχανία παραγωγής πλαστών χαρτιών με τα οποία συχνά προμηθεύονται οι λαθρομετανάστες, φυσικά με αντίτιμο, για να τα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια όταν περάσουν τα εμπόδια και έρθουν στην χώρα μας που χαρακτηρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ, σαν… ξέφραγο αμπέλι.
Όπως αναφέρει στις αποκαλύψεις του ο εν λόγω πρώην αξιωματικός της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, από το 2002 έχει οργανωθεί ένας από τους πιο κερδοφόρους κλάδους της τουρκικής οικονομίας και αυτός ήταν η προώθηση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, που απέφερε μεγάλα οικονομικά οφέλη όχι μόνο για την Jitem, αλλά γενικότερα για την τουρκική οικονομία.
Τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση οργανώθηκε ακόμα καλύτερα και όπως ομολόγησε, (και εδώ είναι το καταπληκτικό), ήταν εν γνώση και του ίδιου του Ερντογάν. Από τότε έχουν χαραχτεί συγκεκριμένοι μυστικοί οδικοί διάδρομοι από τους οποίους περνούν τα κομβόι των λαθρομεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες προωθούνται προς τα δυτικά με τελικό προορισμό τον «παράδεισο» Ελλάδα.
Στο ίδιο αποκαλυπτικό άρθρο διατυπώνονται και οι συνηθισμένες κατηγορίες κατά της Ελλάδας ότι διατηρεί στρατόπεδα τρομοκρατών που εκπαιδεύονται για να περάσουν στην Τουρκία, (αντίστροφη κατεύθυνση από αυτή την λαθρομεταναστών), για να πραγματοποιήσουν σαμποτάζ σε τουρκικό έδαφος.
Πονηρή εξίσωση της οργανωμένης εδώ και χρόνια τουρκικής επιχείρησης μεταφοράς των λαθρομεταναστών, αλλοίωσης του πληθυσμού της χώρας μας και δια της βίας εξισλαμισμού της ορθόδοξης Ελλάδας.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΙΔΗΣΗ:


ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. Η ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.

Ο επικίνδυνος ρόλος των τουρκικών UAV φάνηκε και κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» όπου εκτός των συχνών παραβιάσεων από τα τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα για την παρακολούθηση των κινήσεων των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων έλαβαν χώρα απονηώσεις όχι από τα πολεμικά πλοία του τουρκικού Στόλου αλλά από τα «εμπορικά» σκάφη που κατά κόρον εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα δήθεν για «ψάρεμα»
Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι τα τουρκικά «ψαροκάικα» που συμμετέχουν στον ιδιότυπο «πόλεμο της τσιπούρας» μέχρι τώρα έπαιζαν τον ρόλο της αμφισβήτησης της ελληνικής ΑΟΖ και της ελληνικής κυριαρχίας.
Επειδή επρόκειτο για οργανωμένες αποστολές από την ΜΙΤ διαθέτουν υπερσύγχρονα συστήματα εντοπισμού και ραντάρ που καλύπτουν τις ανάγκες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ότι αφορά την κατασκοπεία, την παρακολούθηση και την επιτήρηση των ελληνικών κινήσεων.
Όπως φαίνεται όμως οι Τούρκοι είχαν προνοήσει από αρκετά χρόνια πριν να χρησιμοποιηθούν τα σκάφη αυτά ως «πλατφόρμες» για τα τουρκικά UAV που έχουν ξεχυθεί τα τελευταία χρόνια στους ουρανούς του Αιγαίου.
Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι έχουν αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης το οποίο σε καιρό ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης θα δίνει πολύτιμες πληροφορίες στα τουρκικά Επιτελεία και όχι μόνο.
Τα τουρκικά UAV θα μπορούν «αθόρυβα» και «αόρατα» να εμφανίζονται από το πουθενά οπλισμένα και… όλοι γνωρίζουμε από το κτύπημα στις εγκαταστάσεις της Aramco τι θα μπορούν να πράξουν.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο :

 1. Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ Η ΣΤΟΑ ΚΟΡΟΪΔΕYΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…

  Πάλι πιάσαμε κορόιδα τους Τούρκους: Τους αφήσαμε να χαλάνε μόνοι τους λεφτά για εξοπλισμούς & κάνουν «τρύπες στο νερό».
  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος, PRONEWS.

  Τελικά αυτοί οι Τούρκοι πρέπει να είναι πολύ χαϊβάνια, αλλιώς δεν εξηγείται πως κάνουν τόσα χρόνια εξοπλισμούς για να μπαίνουν στις ΑΟΖ των άλλων να κάνουν γεωτρήσεις για να μην βρουν τίποτα.
  Τόσα λεφτά, τόσο κόπος για μια... τρύπα στο νερό.
  Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η νυν ελληνική κυβέρνηση με δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Δένδια ότι «η Τουρκία τζάμπα σκάβει γιατί δεν θα βρει τίποτα» δίνοντας έτσι το «στίγμα» στην Άγκυρα να προχωράει σε γεωτρήσεις σε «νερά» που δεν της ανήκουν με την ησυχία της.
  Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου ή αύριο της Ελλάδας, αλλά το αν θα βρει η Τουρκία κοίτασμα ή όχι σε άλλης χώρας την ΑΟΖ.
  Για να καταλάβει κάποιος την αναλογία σε προσωπικό επίπεδο, είναι σαν κάποιος να μπαίνει στο σπίτι μας για να ληστέψει και εμείς να λέμε «έλα σιγά, δε θα βρει τίποτα να πάρει έτσι κι αλλιώς». Το ότι θα μπει στο σπίτι είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα...
  Φυσικά όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του «να μην προκληθούν οι Τούρκοι» πάση θυσία. Εδώ έχουμε ένα άλλο οξύμωρο. Ένα κακοποιό κράτος όπως η Τουρκία, έχει το ελεύθερο να ασκεί «bullying» στους γείτονες και αυτοί δεν τολμούν να αρθρώσουν κουβέντα υπό το φόβο μήπως τους ρίξει καμία μπουνιά...
  Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα, όπως αυτή εκφράζεται στην κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο.
  Ειδικότερα για το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ είπε «αυτά τα οποία κάνει η Τουρκία είναι αστεία πράγματα» διότι «εκεί που σκάβει ή που δοκιμάζει να σκάψει», αν έχει την τεχνική δυνατότητα, «είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα».
  Φυσικά πρκαλείται και ένα άλλο ερώτημα. Το «Γιαβούζ» ως γνωστόν απειλεί να «τρυπήσει» στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ το οποίο έχει δοθεί προς εκμετάλλευση στην TOTAL και στην ENI.
  Τι γνωρίζει ο Έλληνας ΥΠΕΞ, όταν αναφέρει πως δεν θα βρει τίποτα το «Γιαβούζ» στο συγκεκριμένο σημείο; Οι δύο εταιρείες τότε γιατί χαλάνε εκατομμύρια ευρώ; Δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν;
  Προφανώς και οι Τούρκοι και οι εταιρείες είναι μεγάλα κορόιδα και δεν το ξέρουν ενώ εμείς οι έξυπνοι που τα ξέρουμε όλα αυτά για αυτό δεν χαλάσαμε 25 δισ. δολάρια για εξοπλισμούς τα τελευταία 15 χρόνια.
  Τόσα μας λείπουν για να μπορούμε να κάνουμε... τρύπες στο νερό με την ησυχία μας αλλά είπαμε εμείς ξέραμε. Έχουν γνώση οι φύλακες...
  Όλα αυτά θα ήταν τόσο αστεία αν δεν ήταν τόσο τραγικά.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...