Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ.

 

ΑΠΟ  ΤΟ  ΔΕΛΤΙΟ11  ΤΟΥ  ΣΠ.  ΧΑΤΖΑΡΑΔεκατρείς μήνες μετά τη δολοφονία τού εθνομάρτυρος Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας στη βουνοπλαγιά του χωριού Βουλιαράτες λίγα μέτρα από το σπίτι του, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018,
 ο προϊστάμενος Ποινικής Διώξεως της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ήσκησε ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία, εναντίον των αλβανών αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκτελέσεως του 35χρονου ήρωος.


 Ο Εισαγγελεύς Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο οποίος είχε επιφορτισθή από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, με τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αφού έλαβε καταθέσεις και αποδεικτικό υλικό που τού εστάλη από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 35χρονος δολοφονήθηκε από  «επίλεκτους» Αλβανούς αστυνομικούς.


 Η ποινική δίωξη είναι "in rem", στρέφεται δηλαδή  κατά παντός υπευθύνου, καθώς οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν δώσει στοιχεία για το ποιοι από τους αστυνομικούς πάτησαν τη σκανδάλη που έκοψε το νήμα της ζωής τού 35χρονου. 

Την υπόθεση ανέλαβε τακτικός ανακριτής, που θα προσπαθήσει να πρωσοποποιήσει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. 

Παραλλήλως, θα ζητηθεί η σύλληψη και η έκδοση των αστυνομικών που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Κατσίφα, προκειμένου να δικασθούν στην Ελλάδα.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια :

  1. Ο κ. Κ. Σιμιτζόγλου ας έχει πάντα μαζί του τις ευχές όλων των Ελλήνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σιμιτζόγλου, να καλέσετε ως μάρτυρες την κ. Ζορμπά, τον κ. Λιάκο και την ΕΛΑΣ στην έρευνα για τη δολοφονία Κατσίφα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...