Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ: «ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ». ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ…
Με εντολή ΓΕΣ οι οδηγοί των στρατιωτικών οχημάτων στην Θράκη ενώπιον παράνομων μεταναστών τα εγκαταλείπουν & φεύγουν.  PRONEWS
Σε μια αποκάλυψη η οποία χρήζει άμεσης απάντησης από το ΥΠΕΘΑ, προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος - Παράταξη Πολιτών» Κώστας Καραΐσκος για τον Δήμο Κομοτηνής, με την οποία αναφέρει πως έχουν σταλεί οδηγίες προς παραμεθόριες μονάδες στις οποίες οι οδηγοί του Ελληνικού Στρατού και οι άλλοι συνάδελφοί τους καλούνται επί της ουσίας να μην αντιδρούν όταν εμφανίζονται ενώπιόν τους «Παρανόμως Εισελθόντα Πρόσωπα – ΠΕΠ» (δηλαδή παράνομοι μετανάστες) και μάλιστα να εγκαταλείπουν τα υπηρεσιακά τους οχήματα στο έλεος τους εάν τους «φράζουν» τον δρόμο!


Η καταγγελία είναι βαρύνουσας σημασίας καθώς πλέον μιλάμε για έναν Στρατό υπό παράλυση εν καιρώ ειρήνης λόγω της αθρόας εισβολής αλλοδαπών.
Σε περίπτωση πολεμικής κρίσης οι Τούρκοι ήδη έχουν εξασφαλίσει και διαπιστώσει ότι θα μπορέσουν να εμποδίσουν και «βραχυκυκλώσουν» ολοκληρωτικά οποιαδήποτε κίνηση του ΕΣ προς υπεράσπιση του εθνικού εδάφους για να μην αναφέρουμε ότι δεν θα μπορέσει να επιχειρήσει κανενός είδους επιθετικού ελιγμού προς δημιουργία προγεφυρώματος εντός του τουρκικού εδάφους.
Εδώ όχι μόνο θα έχουμε «παράλυση» του Ελληνικού Στρατού αλλά και απώλεια των μέσων του καθώς όπως καταγγέλει ο επικεφαλής του «Σπάρτακος-Παράταξη Πολιτών», απλώς οι οδηγοί παίρνουν τα κλειδιά μαζί τους!
Εάν ισχύει η καταγγελία αυτά πρόκειται για μείζον θέμα, εάν δεν ισχύει θα πρέπει να διαψευστεί.
Θα πρέπει να πούμε πως η παράταξη του Σπάρτακου έχει ήδη 3 θητείες στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής που σημαίνει πως έχει απήχηση στην τοπική κοινωνία και δεν θα προέβαινε σε τόσο σημαντικές καταγγελίες εάν όντως δεν υπήρχε σημαντικό ζήτημα.


«ΠΡΟΣ Κομοτηνή, 1-12-2019
Αντιστράτηγο Γ. Καμπά, Αρχηγό Γ.Ε.Σ.
Στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ, Μεσογείων 227-231, Χολαργός, 15561 ΑΘΗΝΑ
Κοινοποίηση:
Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη
Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο
Κύριοι,
Η γενική διάλυση της χώρας μας με την αφορμή της μαζικής παράνομης μετανάστευσης ελπίζαμε ανέκαθεν πως θα έβρισκε ένα ανάχωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τουλάχιστον στα μέρη μας και δη στον Έβρο. Δυστυχώς, τόσο η επικρατούσα κατάσταση όσο και πρόσφατες φήμες που κυκλοφορούν, βεβαιώνουν ότι η στρατιωτική (και η πολιτική;) ηγεσία του ΥΠΕΘΑ τείνει να ευνουχίσει και το ένοπλο κομμάτι του λαού μας. 
Εκ μέρους λοιπόν του συνειδητού τμήματος της ακριτικής κοινωνίας, σας ερωτώ: Έχουν σταλεί οδηγίες προς παραμεθόριες μονάδες στις οποίες οι οδηγοί του Ελληνικού Στρατού και οι άλλοι συνάδελφοί τους καλούνται επί της ουσίας να μην αντιδρούν όταν εμφανίζονται ενώπιόν τους «Παρανόμως Εισελθόντα Πρόσωπα – ΠΕΠ»;
Έχετε υπογράψει ή είναι σε γνώση σας οδηγία για παραμονή του οδηγού εντός του οχήματος ή αλλαγή δρομολογίου προκειμένου να αποφευχθεί κάθε επαφή με ΠΕΠ; Για αγγλιστί προειδοποίηση του τύπου «παραβιάζετε στρατιωτική ἰδιοκτησία, παρακαλώ απομακρυνθείτε»; Τέλος, για την περίπτωση που τα ΠΕΠ επιμείνουν (!), είναι δυνατόν να συστήνεται εγκατάλειψη του οχήματος με μόνη προτεινόμενη μέριμνα για τον οδηγό να …κατεβάσει τον γενικό διακόπτη και να πάρει φεύγοντας τα κλειδιά;;;!!!
Επειδή ειδικά το τελευταίο παραβιάζει ώς και τον στρατιωτικό όρκο, αλλά και όλα αυτά προσομοιάζουν μάλλον με εχθρική προπαγάνδα κατά του ηθικού των Ελλήνων, ευελπιστούμε να διαψεύσετε ότι τα ανωτέρω αναφερόμενα ισχύουν ως οδηγίες του ΓΕΣ. Ο Στρατός μας δεν βρίσκεται στη Θράκη ούτε ως θυρωρός παρανόμων μεταναστών ούτε ως σερβιτόρος σαμπάνιας σε γαλονάδες.
Με τιμή,
Κώστας Καραΐσκος, Κομοτηνή
επικεφαλής της Παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,
Περιφερειακή Επιτροπή Υπεράσπισης της Ελληνικής Κοινωνίας».

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Τουλάχιστον ένας παραιτήθηκε. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 114 ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ Mirage 2000: «Δεν έχω αεροσκάφη και ο Κούλης με αναγκάζει να εξυπηρετώ λαθρομετανάστες».

ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ: "ΤΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΝΗΣΙΑ  ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ.  ΟΛΗ  Η  ΘΑΛΑΣΣΑ  ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΗ  ΜΑΣ". ΕΔΩ  Ο  ΚΟΣΜΟΣ  ΚΑΙΓΕΤΑΙ  ΚΑΙ  Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΞΕΚΙΝΑ  ΑΓΩΝΑ  ΚΑΤΑ  ΤΗΣ  "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ  ΑΛΛΑΓΗΣ"
«ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ».

  
     Υ.Γ.


  ΜΙΑ  ΔΙΑΤΑΓΗ  ΣΤΟ  ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ  ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ.  ΦΑΝΤΑΖΕΣΘΕ,  ΑΝ  ΥΠΗΡΧΕ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ  ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΠΟΥ  ΕΞΕΔΙΔΕ  ΤΕΤΟΙΑ  ΔΙΑΤΑΓΗ,  ΘΑ  ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ  ΤΗΝ  ΕΠΟΜΕΝΗ  ΗΜΕΡΑ,  ΝΑ  ΒΛΕΠΕΙ  ΤΑ  ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ  ΑΝΑΠΟΔΑ.Η διοίκηση της Ανώτερης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) η οποία υπάγεται στο ΓΕΣ έφτασε στο σημείο να εκδώσει διαταγή και να εγκαλέσει ούτε λίγο ούτε πολύ τα στελέχη και τους στρατιώτες που χρησιμοποιούν τις λέξεις «λαθρομετανάστης» ή «παράνομος μετανάστης», γιατί θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

 


 
Προς τον ηλίθιο και αγράμματο καραβανά που παριστάνει τον αρχηγό  του  στρατού: ο άνθρωπος που μπαίνει παράνομα σε μία χώρα ΔΕΝ είναι μετανάστης αλλά ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Μετανάστης είναι αυτός που πηγαίνει ΝΟΜΙΜΑ σε μία άλλη χώρα για να ζήσει και να εργαστεί και σέβεται τους νόμους του κράτους που τον δέχεται και τον φιλοξενεί. Πρόσφυγας επίσης είναι αυτός που φεύγει από μία εμπόλεμη περιοχή για να σώσει τη ζωή του και πηγαίνει στην πιο κοντινή χώρα, όπου βρίσκει άσυλο. Αν ο πρόσφυγας αντί να πάει στην πιο κοντινή ασφαλή χώρα, πηγαίνει καμιά δεκαριά χώρες πιο μακριά, τότε ΔΕΝ είναι πρόσφυγας αλλά ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Επίσης ο πρόσφυγας θα μείνει στην διπλανή ασφαλή χώρα για το διάστημα που είναι ο πόλεμος, και μόλις τελειώσει είναι υποχρεωμένος να γυρίσει στην πατρίδα του.  Μας  έχουν  φλομώσει στην "πολιτικά ορθή" σαχλαμάρα οι  «έλληνες  στρατιωτικοί» πληρωμένοι  σφουγγοκολάριοι του Σόρος.

17 σχόλια :

 1. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΜΠΑ;

  ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ....
  Ο ΜΑΣΣΩΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΣΩΝΟΥ,Ω! ΜΑΣΣΩΝΕ ΑΝΑΝΔΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ΣΤΟΝ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥ ΚΩΛΟ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΑΠΟ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΟΝ ΣΕ ΣΑΜΠΑΝΙΟΦΟΡΟΝ ΑΡΧΗΓΟΥΚΟ.

  ΞΕΥΤΙΛΑ!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

  Μία χώρα έρμαιο της τύχης της: Το ΥΠΕΘΑ έβγαλε σε... «δημόσια διαβούλευση» τα ανταλλακτικά των Mirage & των υποβρυχίων
  Το είδαμε κι αυτό, νομοσχέδια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τίθενται προς δημόσια διαβούλευση, δηλαδή το ΥΠΕΘΑ δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για την άμυνα της χώρας και ρωτάει την ελληνική κοινωνία!
  Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αφορά στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16, την υποστήριξη των MIRAGE-2000/5 και την παροχή επιπλέον υλικών (τορπιλών) για τη συντήρηση των υποβρυχίων τύπου 214 και 209!
  Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έχει τεθεί από τις 29 Νοεμβρίου η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής ‘Άμυνας «Ρυθμίσεις θεμάτων υπουργείου Εθνικής ‘Άμυνας» που αφορά μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 και την υποστήριξη των MIRAGE-2000/5.
  Φυσικά εννοείται ότι στην δημόσια διαβούλευση θα μπορούν να «βλέπουν» και όλοι οι ενδιαφερόμενοι όπως φερειπείν το τουρκικό ΥΠΑΜ, το τουρκικό ΥΠΕΞ...
  Δηλαδή έχουμε δημόσια διαβούλευση για αντικείμενα στα οποία υπάρχουν μοναδικές πηγές! Π.χ. τα ανταλλακτικά των Mirage 2000 παράγονται μονάχα από την Dassault, τα ανταλλακτικά των υποβρυχίων παράγονται μονάχα από την ThyssenKrupp Marine Systems!
  Δημόσια διαβούλευση γίνεται μονάχα για διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχουν περισσότεροι εκ του ενός κατασκευαστών για τα προϊόντα για τα οποία ζητάμε.
  Φυσικά η όλη διαδικασία μπορεί να καταλήξει σε καθυστέρηση ή σαμποτάρισμα. Μπορεί να εμφανιστεί ο οποιοσδήποτε και να πει ότι «έχω τα ανταλλακτικά που ζητάτε και τα δίνω σε τιμή 50% κάτω» τότε το ελληνικό Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να κατοχυρώσει τον διαγωνισμό σε αυτόν που μειοψηφεί.
  Όταν έρθει η ώρα της εγγυητικής επιστολής ο ανάδοχος μπορεί να πει «συγγνώμη τα πούλησα» και να έχουν χαθεί έξι μήνες χωρίς λόγο. Έξι μήνες όμως που είναι κρίσιμοι για την Εθνική Άμυνα.
  Βέβαια αυτά τα κόλπα είχαν γίνει και στα ρωσικά ΤΟR και ΟSΑ με δημόσιες διαβουλεύσεις όπου εμφανίστηκαν προμηθευτές από την ανατολική Ευρώπη με αποτέλεσμα τα συστήματα να μην μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι που τελικά υπογράφτηκε η σύμβαση για τα TOR-M1 και τουλάχιστον διαθέτουμε αυτό το σύστημα σε επιχειρησιακή κατάσταση.
  Επίσης, κυρώνεται σχέδιο Συμφωνίας Διευθέτησης Διαφοράς μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS), και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ), «η οποία κρίνεται και χαρακτηρίζεται επωφελής και συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο και αφορά στα Επιπλέον Υλικά (ExcessMaterials) των υποβρυχίων».
  Ποιες άλλες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται
  Περαιτέρω στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν:
  - Στη χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε.»
  - Στην εξόφληση δαπανών στρατιωτικών νοσοκομείων και ΝΙΜΤΣ
  - Θέματα σταδιοδρομικής φύσης των εθελοντών μακράς θητείας και επαγγελματιών οπλιτών
  - Στις μετατάξεις του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου
  - Στη χορήγηση μερισμάτων από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
  «Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας επί των σχετικών ρυθμίσεων», αναφέρει σχετικά ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.
  Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΑΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.
  Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γ. ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ: «Έτσι θα περάσετε τα ελληνικά σύνορα και θα πάτε Θεσσαλονίκη».
  Ένα αποκαλυπτικό βίντεο έχει αναρτήσει αλλοδαπός παράνομος μετανάστης στο Facebook στο οποίο εξηγεί πως πρώτα εισήλθε παράνομα στήν Ελλάδα από την Τουρκία, στη συνέχεια μπαίνει «φιλοξενείται» σε «δομές φιλοξενίας» στην Θεσσαλονίκη, και μετά δείχνει και στους άλλους από την χώρα του πώς να εισέλθουν και αυτοί παράνομα στην Ελλάδα από την Τουρκία για να ζήσουν και αυτοί «το ελληνικό όνειρο».
  Αυτό που γίνεται αντιληπτό πλέον από το βίντεο αυτό είναι πως η αθρόα εισβολή αλλοδαπών στην χώρα γίνεται οργανωμένα και με σχέδιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο αναγκαστικός εποικισμός και η «αντικατάσταση» του ελληνικού γηγενούς πληθυσμού αλλά και ότι πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην επιχειρησιακή λειτουργία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αφού επί της ουσίας τα ελληνικά στρατόπεδα έχουν «περικυκλωθεί» από χιλιάδες αλλοδαπούς αγνώστων στοιχείων και οι δρόμοι μέσα από τους οποίους μετακινούνται τα στελέχη έχουν καταληφθεί.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συρία: Χιλιάδες ισλαμιστές φεύγουν από Ιντλίμπ για… Ελλάδα.

   Περί τις 100.000 μέλη οικογενειών ισλαμιστών και αρκετοί από τους ίδιους τους μαχητές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ, ένα συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, έχουν περάσει τα σύνορα με την Τουρκία και προωθούνται προς την Ελλάδα μετά την μεγάλη επίθεση που ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες ο συριακός Στρατός.
   Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν την τελική φάση της μεγάλης επίθεσης για την απελευθέρωση της επαρχίας της Ιντλίμπ από τις δυνάμεις των ισλαμιστών, οι οποίοι υποχωρούν προς εδάφη που ελέγχει η Τουρκία και προς το εσωτερικό της Τουρκίας.
   Οι μεγάλες αυτές μάζες των εξτρεμιστών μουσουλμάνων ανταρτών που υποχωρούν είναι αναπόφευκτο στη συνέχεια να προωθηθούν προς την Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα, η οποία διατηρεί τα «σύνορά» της εντελώς ανοικτά, ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα.
   Ηδη έχει παρατηρηθεί νέο μεγάλο κύμα ισλαμιστών προς την Τουρκία, η οποία τους προωθεί δυτικά, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είναι τίποτα άλλο από αντάρτες οι οποίοι βλέποντας πως δεν έχουν περιθώρια νίκης πλέον ούτε σε τακτικό επίπεδο στη Συρία, έχουν αποφασίσει να την εγκαταλείψουν.
   Η Τουρκία στο πλαίσιο δημιουργίας μετώπου εντός της Ελλάδας, από εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους θα τους προωθήσει στη συνέχεια στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως «πρόσφυγες».
   Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία θα ενταθεί και θα κορυφωθεί τους πρώτους μήνες του 2020 με στόχο την πλήρη άλωση της Ελλάδας από μουσουλμάνους, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων θα είναι εξτρεμιστές.
   Η Ελλάδα με τα γνωστά φοβικά σύνδρομα που έχει, νιώθει και είναι ανήμπορη να αναχαιτίσει νέα μεγαλύτερα κύματα αλλοδαπών εισβολέων θα καταρρεύσει κυριολεκτικά κάτω από το βάρος των χιλιάδων αυτών μουσουλμάνων.
   Αυτός είναι ο τουρκικός σχεδιασμός και μέχρι στιγμής προχωρά χωρίς κανένα πρόβλημα.
   Στην ίδια την Ιντλίμπ ο συριακός στρατός ενεπλάκη σήμερα σε σφοδρές μάχες με ομάδες των ανταρτών και εξτρεμιστών μουσουλμάνων με τον απολογισμό των νεκρών τις τελευταίες δύο ημέρες να έχει φτάσει τους 96.
   Οι συγκρούσεις που μαίνονται στην βορειοδυτική επαρχία της Συρίας, τον έλεγχο της οποίας διατηρούν οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι, είναι από τις πιο αιματηρές μετά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε στα τέλη Αυγούστου.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
 6. «Εμείς χρωστάμε στην πατρίδα, η πατρίδα δεν χρωστάει σε κανέναν». Παναγιώτης Λασκαρίδης.

  Πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης ΑΤΛΑΣ Ι, δωρεάς του κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη προς το Πολεμικό μας Ναυτικό.
  Ο δωρητής Παναγιώτης Λασκαρίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τον ίδιο κ την οικογένειά του διότι μπόρεσε να προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό ένα πλοίο που θα συνδράμει στις αποστολές πιο αποτελεσματικά και πιο οικονομικά. Τόνισε επίσης ότι «η πατρίδα δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να τιμά τους πολίτες της, αλλά οι πολίτες να τιμούν την πατρίδα τους. Η πατρίδα δεν χρωστάει τίποτα, εμείς όλοι, ως πολίτες, της χρωστάμε». Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη συμπλήρωσε επίσης ότι «η βοήθεια (προς την πατρίδα) πρέπει να προέρχεται από όλους τους Έλληνες και όποιος έχει πολλά πρέπει να δίνει πολλά, όποιος έχει λίγα να δίνει λίγα και όποιος δεν έχει καθόλου δυνατότητα δεν χρειάζεται να δίνει καθόλου».
  Ο κ. Λασκαρίδης επεσήμανε επίσης ότι ο εξοπλισμός του ΠΝ τα τελευταία χρόνια έχει παραμεληθεί και πρέπει επειγόντως να βελτιωθεί. Ωστόσο υπογράμμισε ότι ο δεύτερος εξίσου σημαντικός πυλώνας είναι ο ανθρώπινος παράγοντας αναφέροντας ότι «από το προσωπικό του ΠΝ κανείς Έλληνας δεν έχει παραπάνω αλλά θα ήμουν πιο ικανοποιημένος να έχω έναν καλό αξιωματικό, παρά απλά ένα καλό βαπόρι. Καλό βαπόρι βρίσκεις αλλά καλό αξιωματικό χρειάζεσαι χρόνια να τον φτιάξεις».

  Το ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι» είναι μήκους 70 μέτρων και εκτοπίσματος άνω των 3.000 τόνων. Είναι ναυπηγημένο για τον εν πλω ανεφοδιασμό άλλων σκαφών του Στόλου με καύσιμα και εφόδια αλλά και για εκτέλεση αποστολών υποστήριξης επιχειρήσεων πλατφορμών άντλησης πετρελαίου (Platform Support Vessel) στην ανοικτή θάλασσα.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΠΡΩΤΟΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
  Πάτωσε η Ελλάδα στον PISA 2018 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

  Τα ίδια και... χειρότερα είναι τα αποτελέσματα για την Ελλάδα στον τελευταίο, του 2018, διαγωνισμό του προγράμματος PISA (Programme for International Student Assessment) του ΟΟΣΑ. Ο διαγωνισμός PISA οργανώνεται ανά τριετία και σε αυτόν του 2018 η βαθμολογία της Ελλάδας στις τρεις δεξιότητες - στην κατανόηση κειμένου, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες - που πρέπει να έχουν οι μαθητές ολοκληρώνοντας την υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή έως τας 16 τους, υποχώρησε σε σχέση με το διαγωνισμό του 2015. Προ ολίγου ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε πέρυσι. Διεθνώς, οι μαθητές από τις μεγάλες περιοχές της Κίνας βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις, ενώ από την Ευρώπη ξεχώρισε η Εσθονία.
  Ειδικότερα, με βάση τα αποτελέσματα, για την Ελλάδα προκύπτουν τα ακόλουθα σε σύνολο 78 χωρών (μέλη του ΟΟΣΑ και μη):
  - Στην κατανόηση κειμένου, δεξιότητα στην οποία εστίασε ο διαγωνισμός του 2018, οι Έλληνες μαθητές συγκέντρωσαν 457 μονάδες, ενώ στο διαγωνισμό του 2015 είχαν συγκεντρώσει 467 μονάδες. Το 2018 η Ελλάδα κατετάγη 42η σε 77 χώρες (στα αποτελέσματα για την κατανόηση κειμένου απουσιάζει η Ισπανία, για την οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία), ενώ το 2015 41η. Ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 487 βαθμοί.
  - Στα μαθηματικά η Ελλάδα συγκέντρωσε 451 βαθμούς όπως και η Κύπρος, και μοιράστηκαν την 43η θέση σε 78 χώρες. Το 2015 η Ελλάδα συγκέντρωσε 454 βαθμούς και κατετάγη επίσης 43η. Ο φετινός μέσος όρος του ΟΟΣΑ στα μαθηματικά είναι 489 βαθμοί.
  - Στις φυσικές επιστήμες η Ελλάδα στο διαγωνισμό του 2018 συγκέντρωσε 452 βαθμούς και βρέθηκε στην 44η θέση σε 78 χώρες. Στο διαγωνισμό του 2015, οι Έλληνες βαθμολογήθηκαν με 455 βαθμούς, οι οποίοι έφεραν την χώρα μας στην 43η θέση. Ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ στο διαγωνισμό του 2018 ήταν 489 βαθμοί.
  Για την ποιοτική αξιολόγηση των στοιχείων του διαγωνισμού, ο PISA έχει ορίσει έξι επίπεδα εγγραμματισμού για τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι μαθητές στην κατανόηση κειμένου, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες. Το πρώτο επίπεδο είναι το χαμηλότερο και το έκτο το υψηλότερο. Σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία του διαγωνισμού, το 2018 το 69% των Ελλήνων μαθητών βρίσκεται από το επίπεδο 2 και πάνω, ενώ το 2015 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 72,7%. Αρα καταγράφεται μία ποιοτική υποχώρηση των επιδόσεων των Ελλήνων μαθητών.
  Διεθνώς, στις πέντε πρώτες θέσεις βρέθηκαν:
  - Στην κατανόηση κειμένου, η Κίνα (Πεκίνο, Σαγκάη, Γιανκσού, Ζεϊάνγκ), η Σιγκαπούρη, το Μακάο της Κίνας, το Χονγκ Κονγκ και η Εσθονία,
  - Στα μαθηματικά, η Κίνα (Πεκίνο, Σαγκάη κ.λπ.), η Σιγκαπούρη, το Μακάο, το Χονγκ-Κονγκ και η Ταϊπέι.
  - Στις φυσικές επιστήμες, η Κίνα (Πεκίνο, Σαγκάη κ.λπ.), η Σιγκαπούρη, το Μακάο, η Εσθονία και η Ιαπωνία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ερντογάν στον Μητσοτάκη: «Τι κάνει ο ανιψιός σου Κώστας Μπακογιάννης; Ήταν συμφοιτητής με τον γιο μου Μπιλάλ».
  Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο. Σε κάποια στιγμή, προφανώς στην αρχή της συζήτησης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε απευθυνόμενος στον Ελληνα πρωθυπουργό. «Τι κάνει ο ανιψιός σου ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης; Ηταν συμφοιτητής με τον γιο μου» κάνοντας τον κ. Μητσοτάκη να χαμογελάσει. «Το ξέρω» φέρεται να απάντησε.
  Πράγματι, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο 38χρονος σήμερα γιος του Τούρκου προέδρου Νετσμετίν Μπιλάλ Ερντογάν σπούδασαν μαζί πολιτικές επιστήμες στο JFK School of Government στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 2004. Ηταν συμφοιτητές και διατηρούσαν και καλές φιλικές σχέσεις, ενώ διατήρησαν επικοινωνία και μετά την αποφοίτησή τους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ελληνικός στρατός: «Πάτωσε» σε διαγωνισμό στις ΗΠΑ - Βγήκε 48ος σε 49 χώρες; ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ.

  Στον διαγωνισμό Sandhurst Military Skills Competition συμμετείχαν 49 ομάδες και η ελληνική τερμάτισε στην 48η θέση.
  Στην προτελευταία θέση διαγωνισμού της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ (West Point) κατατάχθηκε η ομάδα στρατιωτικών του Ελληνικού Στρατού.
  Στον διαγωνισμό Sandhurst Military Skills Competition συμμετείχαν 49 ομάδες και η ελληνική τερμάτισε στην 48η θέση.
  Στο Sandhurst συμμετέχουν ολιγομελείς ομάδες των εννέα ατόμων, ανάμεσά τους και μία γυναίκα.
  Σύμφωνα με το Reader.gr κάθε ομάδα πρέπει να εκτελέσει μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων κατά μήκος μιας διαδρομής.
  Οι αποδόσεις της ομάδας καθορίζονται συνδυάζοντας τους βαθμούς που κερδίζουν εκπληρώνοντας κάθε στρατιωτική άσκηση κατά μήκος της διαδρομής εντός ενός πλαισίου τεσσάρων ωρών.
  Μεταξύ των ασκήσεων που καλούνται να ολοκληρώσουν είναι η αναρρίχηση με σχοινί, η κατασκευή και διέλευση από μία γέφυρα με σχοινί, καθώς και να διασχίσουν μία διαδρομή με εμπόδια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Γρηγόρης Πανουργιάς.
  Έντονο προβληματισμό και ανησυχία στις Αρχές προκαλεί η είσοδος και διασπορά αλλοδαπών, σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι έχουν πολυετή παρουσία στα πεδία των μαχών της Συρίας, πολεμώντας στο πλευρό των τζιχαντιστών.
  Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι αν αυτοί οι άνδρες που έχουν εμπειρία των μαχών έρχονται στη χώρα μας ως απλοί μετανάστες για να περάσουν στην κεντρική Ευρώπη ή έχουν και άλλες βλέψεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές διωκτικές Αρχές είναι επί ποδός και παρακολουθούν στενά τις κινήσεις τους.
  Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων, Γρηγόρης Πανουργιάς, μίλησε στο Star, για την ασφάλεια της χώρας και αποκάλυψε ότι ένας εκπαιδευόμενος στον ανταρτοπόλεμο μετανάστης πήρε άδεια διαμονής.
  Η μετακίνηση των μεταναστών είναι μια περίπλοκη διαδικασία, καθώς έρχονται με ένα φουσκωτό, πάνε σε ένα κέντρο κράτησης με «άλλο» όνομα, επιχειρούν να πάρουν άσυλο, για να μετακινηθούν είτε στην ενδοχώρα, είτε στην Ευρώπη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: «ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, ΕΜΕΙΝΕΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΟΥ».
  Ο Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τόλμησε να μιλήσει για παρανομία στον Ερντογάν αλλά είναι προδότης. Δεν του είπε τι προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, η Συνθήκη του 1982 Μοντέγκο Μπέϊ , το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ότι κατοικημένες νήσοι έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ. Η Ρόδος, το Καστελόριζο, η Κρήτη και φυσικά η Κύπρος. Επομένως ο Ερντογάν διαπράττει πειρατεία σε βάρος της Ελλάδος αλλά δεν τόλμησε να το του πει αυτό ο κ. Μητσοτάκης και αυτό συνιστά εθνική προδοσία. Έπρεπε από χρόνια να είχαμε κάνει ΑΟΖ με την Κύπρο, θα κλείναμε τον δρόμο της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, αλλά δεν το κάνουν οι εδώ προδότες. Πήγε ο Δένδιας στην Αίγυπτο και αντί να βγει αμέσως και να πει ότι προχωράμε σε συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ, είπε…το συζητάμε. Ο άνθρωπος είναι για τα πανηγύρια. Ο Δένδιας είναι ένας απλός καρπαζοεισπράκτορας.
  • Οι Τούρκοι θα στείλουν ωκεανογραφικό νότια της Κρήτης, αυτό θα είναι το επόμενο βήμα του Ερντογάν. Εκεί αν η Ελλάδα δεν στείλει φρεγάτες, πολεμικά σκάφη να στοχεύουν τα τουρκικά ωκεανογραφικά για να τα απομακρύνουν άμεσα, τότε έχει τελειώσει το παιχνίδι για την Ελλάδα.
  • Η ΧΑ δέχθηκε έναν πόλεμο που αντίστοιχο δεν δέχτηκε κανένα κόμμα στην Ευρώπη. Εγώ προσωπικά έμεινα ένα χρόνο φυλακισμένος και μετά από τον ένα χρόνο μου ήρθε ένα χαρτί από το Συμβούλιο Εφετών που έλεγε ότι τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία δεν δικαιολογούν την προφυλάκισή σας. Το ΕΣΡ σε απόλυτη σύμπνοια με όλα τα κανάλια της διαπλοκής δεν μας έδινε πουθενά βήμα.
  • Θεωρώ δεδομένη την αθώωση της ΧΑ από την ελληνική Δικαιοσύνη. Το βίντεο Μπαλτάκου προβλήθηκε κανονικά και θεωρήθηκε νόμιμο αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας. Το τι άρθρα έγραφες ή τι τατουάζ έκανες στην ηλικία των 16 χρονών , δεν αποτελούν κατηγορητήριο. Περιμένετε σύντομα την εισαγγελική πρόταση και σε μερικούς μήνες την απόφαση του δικαστηρίου και θα δείτε ποιος έχει δίκιο.
  • Η ΧΑ έχει νεκρούς, έχει γράψει ιστορία στην Ελλάδα. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η δίκη, και μετά θα προχωρήσουμε σε συνέδριο και εκεί θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το κόμμα να πάει μπροστά. Ο ιδρυτής είναι ο κ. Μιχαλολιάκος και αυτός θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες. Όλα αυτά που λέγονται να φύγω ή να διασπάσω το κόμμα με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Ό,τι χρειάζεται για να ανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή η ΧΑ και για να διορθώσει τα λάθη της –γιατί λάθη γίνανε-θα το κάνει και δεσμεύομαι ότι θα γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό, εθνικό κόμμα.
  • Η ΧΑ δεν είναι συγκεντρωτικό κόμμα, όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται κατόπιν συζητήσεως και από κοινού. Σε αντίθεση με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ ή τους σταλινικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Σε καιρούς δύσκολους για την Πατρίδα θα είμαστε και πάλι στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής.
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην ολομέλεια της Βουλή μίλησε για την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης κι έκανε έναν απολογισμό των μέχρι τώρα κινήσεων της ελληνικής πλευράς. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.
  Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στα ΜΟΕ. «Δεν υπήρξε καμία κυβερνητική πηγή που να ανακοίνωσε τη διακοπή των συζητήσεων για τα ΜΟΕ. Θα ήταν λάθος μεγάλος. Έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι παρά την κρίση οφείλουμε να συζητάμε, διότι είναι ο μόνος τρόπος αποκλιμάκωσης της έντασης».
  «Στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση και ακούει και συνεννοείται με τα κόμματα. Η κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση στον δημόσιο διάλογο είναι ο λαϊκισμός και η πατριδοκαπηλία. Είμαστε στη διάθεση των κομμάτων και της εθνικής αντιπροσωπείας για συνεννόηση και συναινέσεις, γιατί αυτό είναι το εθνικό μας συμφέρον», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.
  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ. Μητσοτάκης: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ηττήθηκε ανακηρύσσοντας ΑΟΖ»! - Καινοφανής προσέγγιση.
   «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν υπέστη διπλωματική ήττα στο θέμα της ανακήρυξης της ΑΟΖ της Τουρκίας», επειδή «Αμερική, Ρωσία, Ευρώπη, Αίγυπτος, Ισραήλ καταδίκασαν την απόπειρά του» και «αυτό δεν είναι μικρό πράγμα» δήλωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!
   Η Τουρκία έχει ηττηθεί στην ανακήρυξη της ΑΟΖ.
   - Η Ελλάδα πρέπει να είναι ψύχραιμη με στόχο την ουσία και όχι τις εντυπώσεις.
   - Οι διεθνείς σχέσεις είναι πολύ σύνθετες για να χωρούν σε απλοϊκά συνθήματα.
   - Τα εθνικά συμφέροντα είναι πολύ βαριά για να υπηρετούνται με την ελαφρότητα της δημαγωγίας.
   - Θα κινηθούμε με πίστη στο Διεθνές Δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες
   - Η κυβέρνηση πρεσβεύει τον πατριωτισμό της ευθύνης ο οποίος θα οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα.
   - Μίλησε για «άγονη υποχώρηση». Προφανώς υπάρχει και η «γόνιμη υποχώρηση»...
   ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Υπονοούμενα από Τ.Πάιατ για συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στα κοιτάσματα. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.
   Πάλι υπονοούμενα για ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα, δηλαδή στα υποθαλάσσια κοιτάσματα, άφησε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ μιλώντας σε συνέντευξη που έδωσε στο cnn.gr.
   Πιο συγκεκριμένα ο Πάιατ απατώντας σε ερώτηση για την Ανατ. Μεσόγειο και την ΑΟΖ δήλωσε χαρακτηριστικά:
   Για το συγκεκριμένο ζήτημα της συμφωνίας οριοθέτησης, για το οποίο έχουμε δει δημοσιεύματα - δεν έχουμε δει στην πραγματικότητα το κείμενο του μνημονίου που η Τουρκία υπέγραψε - η θέση μας είναι ξεκάθαρη:
   Δεν βοηθάει, είναι προκλητικό και είναι αντίθετο με το πνεύμα του σταθερού μηνύματος των ΗΠΑ, σχετικά με την επιθυμία μας να δούμε την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, να είναι μία ζώνη συνεργασίας και εποικοδομητικής δέσμευσης και όχι μία περιοχή εντάσεων.
   Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για αυτή την ατζέντα συνεργασίας συμπεριλαμβανομένων και των θεμάτων ενέργειας (σ.σ. δηλαδή κοιτάσματα), αλλά θα χρειαστεί η πολιτική βούληση και από τις δύο πρωτεύουσες και εργαζόμαστε για να πετύχουμε αυτό το στόχο.»
   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μοιρασιά από τους αμερικανούς και τους ντόπιους πράκτορες έχει γίνει τώρα και πολλά χρόνια. Οι εταιρίες θα πάρουν το 60%, εμείς 20% και η τουρκία το άλλο 20%. Αυτό το ξέρουν όλοι.
   Το ζήτημα είναι πως θα μας το σερβίρουν: "ο τούρκος ήρθε, δεν μπορούμε να τον διώξουμε εντελώς, θα πρέπει να πάρει και αυτός κάτι". ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.
   Το γουρλωτό παιδί έχει πάντα στο μυαλό του την αξέχαστη ρήση του μπαμπά. "Σε μια δεκαετία, αυτοί τα ξεχνούν όλα". Θα κάνει την μπάζα του και θα κατευθυνθεί στην γη των προγόνων του.
   Έχει μελετήσει την "τεχνογνωσία" Τσίπρα: ο προδότης πούλησε την Μακεδονία και πήρε 32% στην Μακεδονία. Ο τολμών νικά. Η πώληση των νησιών μας θεωρείται δεδομένη, το περιτύλιγμα ετοιμάζεται. Ο λαός βλέπει τουρκοσήριαλ από τους ολιγάρχες και κοιμάται, το επίπεδο είναι για βόσκημα.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
 13. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ. ΔΥΟ ΚΛΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ.
  Λέτε ὁ ἐχθρός μας νά εἶναι ἠ Τουρκία;
  Φιλονόη, «Ἕνας»
  Τώρα προσευχόμεθα νὰ πέσῃ ἡ κυβέρνησις τῆς Λιβύης καὶ νὰ νικήσῃ ὁ στρατηγὸς Χάφταρ γιὰ νὰ καταγγείλῃ τὴν συμφωνία (ἐὰν τὴν καταγγείλῃ).
  Βαθειὰ συγκινημένος καὶ ἐθνικὰ ὑπερήφανος θὰ κατευθυνθῶ στὴν γειτονικὴ ἐκκλησία γιὰ νὰ ἀνάψω ἕνα κερὶ (κι ἐπειδὴ εἶμαι στὴν Κομοτηνὴ) καπάκι στὸ κεντρικὸ τζαμὶ γιὰ νὰ προσευχηθῶ καὶ στὸν Ἀλλὰχ γιὰ νὰ πιάσω ὅλες τὶς ἐκδοχές.
  Ἀπὸ τὰ βάθη τῆς ψυχῆς μου ἀναφωνῶ «ἀλλαχοῦ ἀχμπαρ.»
  Ἐδῶ καὶ λίγες ἡμέρες (ὅπως ἀνέφερα) εὑρίσκομαι στὴν Κομοτηνὴ γιὰ δουλειές.
  Στὸ μεσοδιάστημα μιλῶ μὲ ἀνθρώπους οἱ ὁποῖοι αὐτοπροσδιορίζονται ὡς Ἕλληνες.
  Ἡ ὀργὴ καὶ ἡ ἀπογοήτευσίς τους γιὰ τὴν κεντρικὴ πολιτικὴ σκηνὴ εἶναι διάχυτος.
  Μὲ θυμηδία ἄκουγα γιὰ χρόνια τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ νὰ μιλοῦν γιὰ τὸ «κράτος τῶν Ἀθηνῶν»… Ἔχω τὴν αἴσθηση ὅτι εἶχαν δίκαιον, μόνον ποὺ δὲν εἶναι κράτος. Εἶναι ἡ μητρόπολις ποὺ χρησιμοποιεῖ τὴν ὑπόλοιπο Ἑλλάδα σὰν ἀφρικανικὴ ἀποικία.
  Εἶμαι εἰλικρινὰ θυμωμένος.
  Μένω σὲ ξενοδοχεῖο καὶ ἀναγκαστικῶς εἶδα τηλεόραση.
  Βλέπω ὅτι ὅλοι ψάχνουν τρόπους νὰ ἀντιμετωπίσουν τὴν «ἐχθρικὴ» Τουρκία.
  Ἐγὼ πάλι θεωρῶ ὅτι ὁ ἐχθρὸς δὲν εἶναι στὴν Ἄγκυρα.
  Ὁ ἐχθρὸς εἶναι στὰ κανάλια τῶν Ἑλλήνων ὀλιγαρχῶν καὶ στὰ καφενεῖα ποὺ συναγελάζεται ἡ ἑλληνικὴ δρασοποταμίασις.
  Στὸ Κολωνάκι θὰ ἔστελνα δύο κλοῦβες νὰ τοὺς συλλάβω ὅλους αὐτοὺς καὶ νὰ ἡσυχάσουμε σὰν ἔθνος.
  Στὸ Κολωνάκι ἀδέρφια ἐκεῖ εἶναι ὁ ὀχτρός… Στὰ καφενεῖα πέριξ της ὁμωνύμου πλατείας… Ἐκεῖ νὰ ψάξετε καὶ στὰ γραφεῖα τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ τῶν λοιπῶν ὀργανώσεων
  Ἀκοῦστε ὅμως φίλοι μου καὶ μὴν ἀνησυχεῖτε. Ἡ Τουρκία μπορεῖ νὰ πάρῃ τὸ μισὸ Αἰγαῖο, νὰ ἀποκόψῃ Κύπρο καὶ Κρήτη ἀπὸ τὴν κυρίως Ἑλλάδα… Εἶναι πολὺ πιθανὸν νὰ φθάσῃ καὶ ἔωςς τὴν γραμμὴ τοῦ Νεστου ἢ ἀκόμη καὶ τοῦ Στρυμῶνος… Ἀλλά, ὅλα αὐτά, εἶναι εἶναι ὑπολεπτομέρειες.
  Ἡ Ἑλλὰς εἶναι ἕνα κράτος ποὺ ἀνήκει στὴν παρέα τῶν πολιτισμένων ἐθνῶν, προστατεύει τὰ δικαιώματα τῶν ἀνθρώπων, ἔχει γιὰ νόμισμα τὸ δεύτερο ἰσχυρότερο νόμισμα τοῦ πλανήτου, ὑπουργὸ (κομισάριο) στὴν Ἡνωμένη Εὐρώπη καί, τὸ πιὸ σημαντικό, μποροῦμε νὰ ταξειδέψουμε στὴν Εὐρώπη χωρὶς διαβατήρια ἀλλὰ μὲ ταὐτότητες.
  Ἐπίσης παίρνουμε ΕΣΠΑ καὶ ἄλλες βοήθειες γιὰ νὰ τὴν κουτσοπερνοῦμε καὶ γενικῶς στὰ παπάρια μας, τὸ Αἰγαῖο, ἡ Κύπρος, ἡ Κρήτη καὶ ἡ Θράκη.
  Σκεφθεῖτε ὅτι γιὰ νὰ πᾷν οἱ Τοῦρκοι στὴν Εὐρώπη καὶ νὰ θαμάξουν (ὅπως τὸ γράφω) τὴν Νὸτρ Ντᾶμ, τὸ εὐρωκοινοβούλιο καὶ νὰ φᾷν στὰ μπιστρῶ τοῦ Στρασβούργου θέλουν βίζα, ἐνῶ ἐμεῖς πᾶμε ἀκόμη καὶ μὲ τὸ δίπλωμα ὁδηγήσεως.
  Μὴ πανικοβάλλεσθε λοιπὸν καὶ συνέλθετε! Ἐμεῖς ἔχουμε Εἰρήνη (Ἀγαπηδάκη) καὶ εὐημερία.
  Στὰ παπάρια μας ἐὰν θὰ πάρουνε τὴν Θρᾴκη. Ἐξ ἄλλου μισοὶ μισοὶ εἶναι ἐκεῖ ἐπάνω.
  Ἔχουμε γιὰ Τρίτη φορὰ (μετὰ τὸν Σημίτη καὶ τὸν ΓΑΠ) ἕναν κοσμοπολίτη πρωθυπουργό, ποὺ δὲν μασᾶ ἀπὸ ἐθνικιστικὲς φωνασκίες καὶ ἡ ἀδερφούλα του μᾶς λέει νὰ μὴν εἴμαστε λαϊκιστὲς… Καί τώρα ἐσεῖς παραπονεῖσθε; Συνέλθετε καὶ χαρεῖτε… Ὁ Κυριάκος μιλᾶ τὰ καλλίτερα ἀγγλικά, ηαλλικὰ καὶ γερμανικὰ στὴν Εὐρώπη καὶ ἡ Μαρέβα ντύνεται καλλίτερα ἀκόμη κι ἀπὸ ἐστεμμένες βασίλισσες καὶ πριγκήπισες. Τί ἄλλο θέλετε ῥὲ ἀχάριστοι ἐθνομπαρόκ γελοῖοι;;;
  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ: «ΘΑ ΚΟΠΑΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΥΣ».
   Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, από το Ελληνικό Ιωαννίνων όπου βρέθηκε «άστραψε και βρόντηξε».
   Με την λήξη της τελετής στη μνήμη του εύελπι Σκαρλάτου Ρωσσέτη πήγε στο βήμα και απευθυνόμενος προς τους πολίτες έστειλε μήνυμα σε υψηλούς τόνους.
   «Τα σκυλιά στη γειτονιά μας αλυχτάνε και φωνάζουνε.
   »Συνήθως σκυλιά που φωνάζουν δεν δαγκώνουν.
   »Να είστε όμως σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι.
   »Άμα το σκυλί κόψει λουρί θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια» είπε για να συμπληρώσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες.
   «Πάντα ήμασταν λιγότεροι και πάντα καταφέρναμε αυτό για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι…
   »Το έθνος είναι μεγάλο γιατί οι καρδιές των Ελλήνων είναι ατσάλινες και μεγάλες…
   »Είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για να μην πέσει κανένας άλλος.
   »Να πέσουν αυτοί για την δικιά τους πατρίδα και να διατηρήσουμε εμείς την δικιά μας ελεύθερη και περήφανη», είπε…
   https://youtu.be/Y85Mya4dGmM
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...