Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ: «ΕΜΕΙΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ».


 «Η πατρίδα δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να τιμά τους πολίτες της, αλλά οι πολίτες να τιμούν την πατρίδα τους. Η πατρίδα δεν χρωστάει τίποτα, εμείς όλοι, ως πολίτες, της χρωστάμε».
Πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης ΑΤΛΑΣ Ι, δωρεάς του κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη προς το Πολεμικό μας Ναυτικό.
Ο δωρητής Παναγιώτης Λασκαρίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τον ίδιο και την οικογένειά του διότι μπόρεσε να προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό ένα πλοίο που θα συνδράμει στις αποστολές πιο αποτελεσματικά και πιο οικονομικά. 


Τόνισε επίσης ότι «η πατρίδα δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να τιμά τους πολίτες της, αλλά οι πολίτες να τιμούν την πατρίδα τους. Η πατρίδα δεν χρωστάει τίποτα, εμείς όλοι, ως πολίτες, της χρωστάμε».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη συμπλήρωσε επίσης ότι «η βοήθεια (προς την πατρίδα) πρέπει να προέρχεται από όλους τους Έλληνες και όποιος έχει πολλά πρέπει να δίνει πολλά, όποιος έχει λίγα να δίνει λίγα και όποιος δεν έχει καθόλου δυνατότητα δεν χρειάζεται να δίνει καθόλου».
Ο κ. Λασκαρίδης επεσήμανε επίσης ότι ο εξοπλισμός του ΠΝ τα τελευταία χρόνια έχει παραμεληθεί και πρέπει επειγόντως να βελτιωθεί. 
Ωστόσο υπογράμμισε ότι ο δεύτερος εξίσου σημαντικός πυλώνας είναι ο ανθρώπινος παράγοντας αναφέροντας ότι «από το προσωπικό του ΠΝ κανείς Έλληνας δεν έχει παραπάνω αλλά θα ήμουν πιο ικανοποιημένος να έχω έναν καλό αξιωματικό, παρά απλά ένα καλό βαπόρι. Καλό βαπόρι βρίσκεις αλλά καλό αξιωματικό χρειάζεσαι χρόνια να τον φτιάξεις».Ανάδοχος του πλοίου ήταν η κυρία Σουζάνα Λασκαρίδη.Το ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι» είναι μήκους 70 μέτρων και εκτοπίσματος άνω των 3.000 τόνων. Είναι ναυπηγημένο για τον εν πλω ανεφοδιασμό άλλων σκαφών του Στόλου με καύσιμα και εφόδια αλλά και για εκτέλεση αποστολών υποστήριξης επιχειρήσεων πλατφορμών άντλησης πετρελαίου (Platform Support Vessel) στην ανοικτή θάλασσα.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Α Νικόλαος Τσούνης ΠΝ δήλωσε: 
«ανήκω σε μια χώρα μικρή, ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο. Σε έναν μικρό τόπο αλλά με μεγάλη παράδοση… Η χώρα του Σεφέρη μικρής σε μέγεθος, αλλά με μεγάλη συνέχεια» συμπληρώνοντας ότι «η ιστορία μας, οι νεκροί, οι αγέννητοι» μας καλούν να είμαστε αντάξιοι αυτής της συνέχειας. Η προσπάθεια είναι δύσκολη επεσήμανε ο ΑΓΕΝ, «σαν καράβι που παλεύει σε κακοκαιρία» και απαιτεί συλλογική δουλειά με πραγματικούς μπροστάρηδες σαν τον Παναγιώτη Λασκαρίδη. 
Το πλοίο πολλαπλών ρόλων υποστήριξης μονάδων και έργων του στόλου όπως ο Άτλας της μυθολογίας έρχεται να επωμιστεί ένα βάρος σημαντικό μεταφοράς, εξυπηρέτησης, συνδρομής, ρυμούλκησης, αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης δήλωσε ο ΑΓΕΝ.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

 1. Η ημέρα της κρίσης πλησιάζει – Ο υποστράτηγος Καρατουλιώτης κρούει τον κώδωνα!
  Οχτώ προτάσεις που τσακίζουν κόκκαλα.
  Όσο είναι καιρός
  1. Άμεση στράτευση των γυναικών, δεν περισσεύει ούτε μία.
  2. Αύξηση της θητείας τουλάχιστον σε 14μηνη.
  3. Εξεύρεση πόρων για την εθνική άμυνα, και ίδρυση ειδικού ταμείου για τις ένοπλες δυνάμεις. Το «βούτυρο ή τανκς» είναι πεπερασμένο και δυστυχώς προέχουν τα τανκς.
  4. Αποδέσμευση των ενόπλων δυνάμεων από τα προσφυγικό, καθόσον έχει επέλθει κόπωση στο προσωπικό και επιπλέον είναι εκτός της αποστολής του (δεν εκπαιδεύεται).
  5. Φραγή χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων (ο στρατός και ο στόλος μπορεί).
  6. Στράτευση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προς εθνική κατεύθυνση.
  7. Άμεση σύσκεψη των αρχηγών πολιτικών κομμάτων υπό την Προεδρία της Δημοκρατίας και χάραξη εθνικής εξωτερικής πολιτικής.
  8. Τα κόμματα να έρθουν στο ύψος των περιστάσεων και να ομονοήσουν. Ενωμένοι δρέψαμε δάφνες….. . Τα εθνικά θέματα δεν είναι για πολιτική εκμετάλλευση αλλά ούτε προσφέρονται για αντιπολιτευτικές κορώνες.
  Οι καιροί ου μενετοί, η ημέρα της κρίσης πλησιάζει.
  Πηγή: Νικόλαος Καρατουλιώτης, Υποστράτηγος Ε.Α.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μάλλον επίτηδες ο στρατηγός το παίζει αφελής.
  Ζ.Π..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...