Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ: «ΕΜΕΙΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ».


 «Η πατρίδα δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να τιμά τους πολίτες της, αλλά οι πολίτες να τιμούν την πατρίδα τους. Η πατρίδα δεν χρωστάει τίποτα, εμείς όλοι, ως πολίτες, της χρωστάμε».
Πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης ΑΤΛΑΣ Ι, δωρεάς του κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη προς το Πολεμικό μας Ναυτικό.
Ο δωρητής Παναγιώτης Λασκαρίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τον ίδιο και την οικογένειά του διότι μπόρεσε να προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό ένα πλοίο που θα συνδράμει στις αποστολές πιο αποτελεσματικά και πιο οικονομικά. 


Τόνισε επίσης ότι «η πατρίδα δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να τιμά τους πολίτες της, αλλά οι πολίτες να τιμούν την πατρίδα τους. Η πατρίδα δεν χρωστάει τίποτα, εμείς όλοι, ως πολίτες, της χρωστάμε».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη συμπλήρωσε επίσης ότι «η βοήθεια (προς την πατρίδα) πρέπει να προέρχεται από όλους τους Έλληνες και όποιος έχει πολλά πρέπει να δίνει πολλά, όποιος έχει λίγα να δίνει λίγα και όποιος δεν έχει καθόλου δυνατότητα δεν χρειάζεται να δίνει καθόλου».
Ο κ. Λασκαρίδης επεσήμανε επίσης ότι ο εξοπλισμός του ΠΝ τα τελευταία χρόνια έχει παραμεληθεί και πρέπει επειγόντως να βελτιωθεί. 
Ωστόσο υπογράμμισε ότι ο δεύτερος εξίσου σημαντικός πυλώνας είναι ο ανθρώπινος παράγοντας αναφέροντας ότι «από το προσωπικό του ΠΝ κανείς Έλληνας δεν έχει παραπάνω αλλά θα ήμουν πιο ικανοποιημένος να έχω έναν καλό αξιωματικό, παρά απλά ένα καλό βαπόρι. Καλό βαπόρι βρίσκεις αλλά καλό αξιωματικό χρειάζεσαι χρόνια να τον φτιάξεις».Ανάδοχος του πλοίου ήταν η κυρία Σουζάνα Λασκαρίδη.Το ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι» είναι μήκους 70 μέτρων και εκτοπίσματος άνω των 3.000 τόνων. Είναι ναυπηγημένο για τον εν πλω ανεφοδιασμό άλλων σκαφών του Στόλου με καύσιμα και εφόδια αλλά και για εκτέλεση αποστολών υποστήριξης επιχειρήσεων πλατφορμών άντλησης πετρελαίου (Platform Support Vessel) στην ανοικτή θάλασσα.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Α Νικόλαος Τσούνης ΠΝ δήλωσε: 
«ανήκω σε μια χώρα μικρή, ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο. Σε έναν μικρό τόπο αλλά με μεγάλη παράδοση… Η χώρα του Σεφέρη μικρής σε μέγεθος, αλλά με μεγάλη συνέχεια» συμπληρώνοντας ότι «η ιστορία μας, οι νεκροί, οι αγέννητοι» μας καλούν να είμαστε αντάξιοι αυτής της συνέχειας. Η προσπάθεια είναι δύσκολη επεσήμανε ο ΑΓΕΝ, «σαν καράβι που παλεύει σε κακοκαιρία» και απαιτεί συλλογική δουλειά με πραγματικούς μπροστάρηδες σαν τον Παναγιώτη Λασκαρίδη. 
Το πλοίο πολλαπλών ρόλων υποστήριξης μονάδων και έργων του στόλου όπως ο Άτλας της μυθολογίας έρχεται να επωμιστεί ένα βάρος σημαντικό μεταφοράς, εξυπηρέτησης, συνδρομής, ρυμούλκησης, αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης δήλωσε ο ΑΓΕΝ.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια :

 1. Η ημέρα της κρίσης πλησιάζει – Ο υποστράτηγος Καρατουλιώτης κρούει τον κώδωνα!
  Οχτώ προτάσεις που τσακίζουν κόκκαλα.
  Όσο είναι καιρός
  1. Άμεση στράτευση των γυναικών, δεν περισσεύει ούτε μία.
  2. Αύξηση της θητείας τουλάχιστον σε 14μηνη.
  3. Εξεύρεση πόρων για την εθνική άμυνα, και ίδρυση ειδικού ταμείου για τις ένοπλες δυνάμεις. Το «βούτυρο ή τανκς» είναι πεπερασμένο και δυστυχώς προέχουν τα τανκς.
  4. Αποδέσμευση των ενόπλων δυνάμεων από τα προσφυγικό, καθόσον έχει επέλθει κόπωση στο προσωπικό και επιπλέον είναι εκτός της αποστολής του (δεν εκπαιδεύεται).
  5. Φραγή χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων (ο στρατός και ο στόλος μπορεί).
  6. Στράτευση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προς εθνική κατεύθυνση.
  7. Άμεση σύσκεψη των αρχηγών πολιτικών κομμάτων υπό την Προεδρία της Δημοκρατίας και χάραξη εθνικής εξωτερικής πολιτικής.
  8. Τα κόμματα να έρθουν στο ύψος των περιστάσεων και να ομονοήσουν. Ενωμένοι δρέψαμε δάφνες….. . Τα εθνικά θέματα δεν είναι για πολιτική εκμετάλλευση αλλά ούτε προσφέρονται για αντιπολιτευτικές κορώνες.
  Οι καιροί ου μενετοί, η ημέρα της κρίσης πλησιάζει.
  Πηγή: Νικόλαος Καρατουλιώτης, Υποστράτηγος Ε.Α.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μάλλον επίτηδες ο στρατηγός το παίζει αφελής.
  Ζ.Π..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νέα μεγάλη δωρεά της οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό.
  Μετά το πρώτο πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ Ι», το οποίο δώρισε η οικογένεια Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό τον Δεκέμβριο του 2019, σήμερα προβαίνει στη δωρεά ενός ακόμη νεότερου, μεγαλύτερου και ισχυρότερου πλοίου. Το νέο πλοίο, το οποίο φέρει το όνομα «VICTOR», είναι μήκους 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.500 τόνων, κατασκευής 2002. Είναι μεγαλύτερο από το «ΑΤΛΑΣ Ι» και αναμένεται να ενταχθεί στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού αμέσως μετά το Πάσχα 2020, μετονομαζόμενο σε «ΗΡΑΚΛΗΣ».
  Το νέο πλοίο διαθέτει 2 προωστήριες μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, 2 αξονικές γεννήτριες, 4 εγκάρσιους προωθητήρες, (2 πλώρα και 2 πρύμα) επιπλέον των 2 κύριων ελίκων των κύριων μηχανών.
  Διαθέτει επιπλέον δυνατότητα DP2, δηλαδή σταθεροποίησης σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (δυνατότητα που διαθέτει και το «ΑΤΛΑΣ Ι»), προσδίδοντας έτσι στο Πολεμικό Ναυτικό δυνατότητες για επιχειρήσεις τις οποίες μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να αναλάβει. Έχει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα άνω των 2.600 τόνων.
  Η σχεδίαση και των δύο πλοίων έχει γίνει με γνώμονα την επιχειρησιακή ευελιξία που σημαίνει ότι μπορούν να μεταφέρουν βαρέα άρματα και οχήματα μάχης και υποστήριξης, γερανούς, βαριές κατασκευές και εμπορευματοκιβώτια με διαμόρφωση και δυνατότητες ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε αποστολής.
  Εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε : «Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες που περνάει η Πατρίδα μας, κάθε δυνατή ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι απλά υποχρέωση όλων των Ελλήνων».
  Ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού και η στρατιωτική ηγεσία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με μια ακόμα αξιόμαχη μονάδα που θα ενταχθεί άμεσα στη δύναμη του στόλου.
  e-nautilia.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Exalco δώρησε συρματοπλέγματα για τα σύνορα στον Έβρο.
   Δίπλα στο ελληνικό στράτευμα του Έβρου, το οποίο αυτές τις μέρες δίνει σκληρή μάχη για να κρατήσει τα σύνορα της πατρίδας μας κλειστά, βρέθηκε η Exalco, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους.
   Συγκεκριμένα, ο διευθυντής Εξαγωγών της εταιρείας Παναγιώτης Αργυρόπουλος βρέθηκε ως επικεφαλής κλιμακίου στο «Φυλάκιο 1» στις Καστανιές και παρέδωσε φορτηγό γεμάτο με στρατιωτικά υλικά πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα υλικά για την περίφραξη των συνόρων μας, με σκοπό την ενίσχυσή τους.
   Τα υλικά παραδόθηκαν στον διοικητή της 16ης Μεραρχίας Στρατού, υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη , μεταφέροντας παράλληλα το μήνυμα του προέδρου της Exalco Γιάννη Καντώνια και της διοίκησης της εταιρείας:
   «Η Exalco στηρίζει και θα στηρίζει πάντα το αγώνα που δίνει το ελληνικό στράτευμα απέναντι σε όλους όσοι επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές για την πατρίδα μας ολόκληρος ο ελληνικός λαός ενωμένος στέκεται δίπλα στους Έλληνες αξιωματικούς, στρατιωτικούς και αστυνομικούς».
   Ο υποστράτηγος Ιλαρίδης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Exalco για την «πολύτιμη συνεισφορά τους στην εθνική προσπάθεια».
   Πηγή: e-evros.gr
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...