Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο "ΔΡΟΜΕΑΣ"; ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΓΑΛΛΙΑ, Η ΙΑΠΩΝΙΑ, Η ΚΟΡΕΑ, ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΕΔΩ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΖΙΝΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑ 20.000 ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.


ΑΝΤΙ  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ  Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ  ΣΗΜΕΡΑ  ΤΗΝ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΕΝΟΣ  ΝΕΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΟΝΟΜΑΣΙΑ:  «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ»  Ή  ΑΛΛΙΩΣ  «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ  ΚΑΙ  ΑΣΥΛΟΥ»,  ΜΕ  ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΜΗΤΑΡΑΚΗ  ΚΑΙ  ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ.


Η γερμανικὴ Siemens εἶναι ἕτοιμη νὰ ἐπενδύσῃ 35 δισεκατομμύρια εὐρῶ στὴν Τουρκία  για  τὸ ἔργο τῶν σιδηροδρομικῶν γραμμῶν ὑψηλῆς ταχύτητος.

ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ (ΓΙΟΤ) Η ΤΟΥΡΚΙΑ. Η «ΝΑΥΤΙΚΗ» ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
Διάλυσις Τουρκίας ἐκ τῶν συμμάχων μας (ἐπισήμως) δὲν ἀναμένεται!!!Ἐνῶ ὁ μέσος Ἕλλην, ἀραχτὸς καὶ ἄνετος, περιμένει ἀπὸ ἡμέρα σὲ ἡμέρα τὶς κυρώσεις Ἀμερικῆς καὶ Εὐρώπης ποὺ θὰ «διαλύσουν» τὴν Τουρκία καὶ θὰ «ἀναδείξουν» τὴν Ἑλλάδα, οἱ ἐξελίξεις τὸν διαψεύδουν.
Μία ματιὰ στὴν διεθνῆ εἰδησεογραφία δείχνει ὅτι μᾶλλον ἡ πραγματικότης εἶναι κάπως διαφορετική.Ἡ Γερμανία καὶ οἱ γερμανικὲς ἐπιχειρήσεις συνεχίζουν νὰ ῥίχνουν σωσίβια στὴν Τουρκία τοῦ Ἐρντογαν.
Μόλις προχθὲς ἔγινε γνωστό, μὲ βάση τὴν ἀπάντηση τοῦ ὁμοσπονδιακοῦ ὑπουργείου Οἰκονομικῶν, μετὰ ἀπὸ ἐρώτηση βουλευτοῦ τοῦ κόμματος Die Linke, ὅτι ἡ Τουρκία ἦταν ὁ μεγαλύτερος εἰσαγωγεὺς γερμανικοῦ στρατιωτικοῦ ὑλικοῦ, ὕψους 184,1 ἑκατομμυρίων εὐρῶ, ἀπὸ τὴν Γερμανια. Κι αὐτὸ μόνον γιὰ τοὺς πρώτους μόνο τέσσερεις μῆνες τῆς χρονιας!!!
Ἐπίσης τὴν ἐπομένη  ἔγινε γνωστὸ πὼς τὴν Τουρκία ἐπέλεξε ἡ Φολκσβάγκεν (VW) γιὰ τὸ νέο μεγάλο της ἐργοστάσιο.
Τὸ νέο αὐτὸ ἐργοστάσιο θὰ κατασκευάζη αὐτοκίνητα γιὰ τὴν Volkswagen, τὴν Skoda καὶ τὴν Seat.
Καὶ αὐτὸ σὲ συνέχεια τῶν ἄλλων πολλῶν αὐτοβιομηχανιῶν ποὺ κατασκευάζουν ἤδη αὐτοκίνητα στὴν χώρα, ὅπως τὸ Ford Transit, ποὺ κατασκευάζεται ἀποκλειστικὰ στὴν Τουρκία, τὸ νέο Toyota Corolla ἀλλὰ καὶ τὸ πιὸ παλαιὸ Verso, ἐνᾦ καὶ τὸ 70% τῶν Renault Clio, προέρχονται ἀπὸ τὴν γειτονικὴ χώρα, καθὼς καὶ τὸ σύνολο τῶν Hyundai i10 καὶ i20.

Ἴσως ἀκόμη δὲν ξέρετε πὼς ἡ Τουρκία εἶναι ἤδη ὁ 6ος μεγαλύτερος κατασκεύαστης ἐπιβατικῶν αὐτοκίνητων στὴν Εὐρώπη καὶ ὁ 2ος μεγαλύτερος ἐπαγγελματικῶν!


Ο  "ΔΡΟΜΕΑΣ"

Εξακολουθεί η νοσηρή δημόσια διοίκηση να βάζει εμπόδια στο επιχειρείν την ίδια ώρα που η φορομπηχτική πολιτική Σύριζα συνεχίζεται και επί ΝΔ (Συριζαίοι με γραβάτα), οι υπουργοί της οποίας δεν διακρίνονται για την μεταρρυθμιστική τόλμη τους ενώ η αμηχανία στο Ασφαλιστικό Βρούτση είναι διάχυτη καθώς οι διαρροές δίνουν την εικόνα Γεφυριού της Αρτας.
Στο μεταξύ ακόμη και ο Πολάκης βγαίνει και λέει ότι η νέα 4ετία Σύριζα θα μειώσει τον φορολογικό συντελεστή στο 20% κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη ο Μητσοτάκης.

Ετσι λοιπόν-σύμφωνα με το ΑΠΕ-τις δυσκολίες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα στηλίτευσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “ΔΡΟΜΕΑΣ”, Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της εταιρείας στο εξωτερικό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια εάν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες.
“Είμαστε σε καλό δρόμο που μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία μεταφοράς έδρας της εταιρείας στο εξωτερικό. Θα περιμένουμε να δούμε αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας” είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου και συνέχισε: “δεν αμφιβάλλω για τις καλοπροαίρετες θέσεις που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός. Το θέμα είναι αν το ευρύτερο περιβάλλον θα μπορέσει να εφαρμόσει τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες ώστε το κλίμα να γίνει ευνοϊκό”.
Πρόσθεσε επίσης ότι “τα δύο επόμενα χρόνια για την εταιρεία θα είναι πολύ σημαντικά λόγω των παραγγελιών που έχει συσσωρεύσει και θα έχουμε την άνεση να κινήσουμε τη διαδικασία μεταφοράς της έδρας στο εξωτερικό όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων, χαμηλότερα επιτόκια, λιγότερη γραφειοκρατία και λιγότερες ακατανόητες παρεμβάσεις της δημόσιας διοίκησης”.

Κληθείς να διευκρινίσει αν έχει καταλήξει στη χώρα όπου θα μεταφερθεί η έδρα της εταιρείας, είπε ότι οι δύο επιλογές που εξετάζονται είναι Λουξεμβούργο και Βέλγιο. Σημειώνεται ότι στις Βρυξέλλες η εταιρεία λειτουργεί ήδη θυγατρική εδώ και πολλά χρόνια.
Στην Ελλάδα όπως είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου υπάρχουν μια σειρά από κακώς κείμενα που ταλανίζουν την επιχειρηματικότητα με πιο επώδυνα τα υψηλά επιτόκια δανεισμού, τη γραφειοκρατία και τις ελλιπείς παροχές στις βιομηχανικές ζώνες.
Ο επικεφαλής της “ΔΡΟΜΕΑΣ” αναφέρθηκε στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα επισημαίνοντας ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει ανταγωνιστικά επιτόκια στις ελληνικές επιχειρήσεις ενώ καυτηρίασε και τα κριτήρια με τα οποία δίνονται οι χρηματοδοτήσεις στις επιχειρήσεις τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές δυνατότητες των εταιρειών.

Στο ίδιο σημείο στάθηκε στην αντιμετώπιση που έτυχε η “ΔΡΟΜΕΑΣ” από τη Δημόσια Διοίκηση όσον αφορά ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα εξωστρέφειας για το οποίο η εταιρεία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την υλοποίησή του. Όπως είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου, η αρμόδια κρατική υπηρεσία, ενώ είχε ήδη καταβληθεί το ήμισυ του προγράμματος, απέρριψε την αίτηση.
Όπως είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου, η εταιρεία έχει εισέλθει σε έναν δυναμικό κύκλο ανάπτυξης και ελπίζει βάσιμα σε περαιτέρω μεγέθυνσή της. Μάλιστα με όχημα το υπερσύγχρονο και πλήρως καθετοποιημένο εργοστάσιο της στις Σέρρες μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην ανάληψη νέων έργων στις διεθνείς αγορές.
Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί η σύμβαση διάρκειας 4 χρόνων με τον γερμανικό στρατό που υπέγραψε πρόσφατα, για την παραγωγή 60.000 ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων γραφείων προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ. Η νέα αυτή σύμβαση είναι επιπρόσθετη των 5 εκατ. ευρώ, σύμβαση διάρκειας 4 μηνών για την παραγωγή ειδικών ερμαρίων, που υπεγράφη στις αρχές Νοεμβρίου 2019.
Ο κ. Παπαπαναγιώτου αισιοδοξεί ότι τα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις της εταιρείας θα αυξηθούν περαιτέρω με δεδομένο το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργου που ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ. Για φέτος αναμένει τζίρο στα 18 εκατ. ευρώ ενώ αισθητά βελτιωμένη εκτιμά πως θα είναι και η κερδοφορία.


ΑΝΤΙ  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ  Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ  ΣΗΜΕΡΑ  ΤΗΝ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΕΝΟΣ  ΝΕΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΟΝΟΜΑΣΙΑ:  «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ»  Ή  ΑΛΛΙΩΣ  «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ  ΚΑΙ  ΑΣΥΛΟΥ»,  ΜΕ  ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΜΗΤΑΡΑΚΗ  ΚΑΙ  ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ.
Ευρωπαϊκή Έκθεση: Η Ελλάδα χωράει 120 εκατομμύρια λαθρομετανάστες
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


19 σχόλια :

 1. Όταν οι δικτατορίσκοι της πολιτικής ορθότητας βαφτίζουν τη λογοκρισία ανθρώπινο δικαίωμα

  ΧΑΚ ΠΗΓΗ: slpress.gr
  Πότε ξεκινά η ανθρώπινη ζωή; Σε μια αμερικανική έρευνα όπου ζητήθηκε η γνώμη των κατ’ εξοχήν αρμόδιων, των βιολόγων, το 96% των 5.577 ερωτηθέντων απάντησαν το αυτόδηλο: με την γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο. Μόλις 240 έδωσαν άλλη απάντηση. Κι όμως, αυτή την κοινή, την αυταπόδεικτη αλήθεια, ο λεγόμενος νομικός πολιτισμός του λεγόμενου προηγμένου κόσμου την αρνείται. Με κομψεπίκομψα καζουιστικά επιχειρήματα η ανθρώπινη ζωή, μας λένε, αρχίζει μετά τον τρίτο, ή και τον έκτο ή και τον ένατο μήνα της κύησης, αναλόγως του εκάστοτε νόμου του εκάστοτε κράτους.
  Γράφει ο Κώστας Κουτσουρέλης
  Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, λ.χ., πρόσφατα θέσπισε νόμο που επιτρέπει την άμβλωση ακόμη και στη διάρκεια του ένατου μήνα. Μόνη προϋπόθεση, να επικαλεστεί απλώς η κυοφορούσα ότι διατρέχει κίνδυνο υγείας, ότι πάσχει από έντονο άγχος λ.χ., ή ότι το παιδί θα επιδεινώσει τις βιοτικές της συνθήκες… Ακόμη και την υποχρεωτική παρουσία ετέρου γιατρού ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στο έμβρυο αν τυχόν επιζἠσει, ο νόμος αυτός την εξαλείφει. Ακόμη και τα επιθυμητά από τους γονείς τους έμβρυα που η μητέρα τους έπεσε θύμα επίθεσης και αποβιώσαν εν κυήσει, δεν θεωρούνται άνθρωποι. Ο φόνος τους πλέον δεν λογίζεται ανθρωποκτονία, όπως έως πρότινος.
  Με βάση τέτοιους “επιστημονικούς” ορισμούς, κάθε χρόνο σαράντα ώς πενήντα εκατομμύρια “μη άνθρωποι” χάνουν τη “μη ζωή” τους παγκοσμίως. Κι ας μη ρωτήσει κανείς, αφού δεν είναι άνθρωποι, τι είναι τέλος πάντως όλα αυτά τα αγέννητα. Απάντηση δεν θα πάρει.
  Υπάρχουν πολλοί λόγοι (ψυχικοί, σωματικοί και κοινωνικοί) που μπορεί να δικαιολογήσουν μια άμβλωση. Η ζωή είναι για πολλές γυναίκες (και άντρες) βάρβαρη, μια βάρβαρη λύση είναι συχνά η μόνη επιλογή. Μόνο φανατικοί μπορούν να το αμφισβητήσουν αυτό. Όμως η άρνηση της ανθρώπινης ιδιότητας του εμβρύου δεν μπορεί να είναι ένας απ’ αυτούς τους λόγους. Δεν αντιπαλεύει κανείς την βαρβαρότητα, θρονιάζοντάς την στους νόμους.
  Χυδαία λογοκρισία
  Φαίνεται ότι σ’ έναν κόσμο που ρητορεύει ακατάσχετα για δικαιώματα και δικαιώματα και δικαιώματα, κι όπου τα πάντα κηρύσσονται διατηρητέα και αξιοπροστάτευτα, από τα ζώα της ζούγκλας ώς τα βιομηχανικά κτίσματα του Μεταπολέμου, τα μόνα πλάσματα που δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα στον πλανήτη, ούτε καν μιας έκκλησης υπέρ τους, ούτε καν της παράθεσης κάποιων αναντίρρητων δεδομένων γύρω από την ύπαρξή τους, είναι τα αγέννητα παιδιά…
  Παρ’ όλα αυτά, στο θέμα που ανέκυψε με τις αφίσες του μετρό, το ουσιαστικό ζήτημα είναι άλλο. Το ίδιο θα έλεγα και αν το μήνυμά τους ήταν διαμετρικά αντίθετο: η απαγόρευσή τους είναι νέτα σκέτα μια πράξη χυδαίας λογοκρισίας. Ένας ακρωτηριασμός του δημόσιου λόγου ο οποίος ακριβώς επειδή γίνεται σε χώρο δημόσιο κι από οργανισμό κοινής ωφελείας ισοδυναμεί με επίσημη, κρατικώς επιβαλλόμενη φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης. Με ωμή καταπάτηση δηλαδή μιας θεμελιώδους διάταξης του Συντάγματος.
  Ελπίζω οι οργανωτές της καμπάνιας να φέρουν το θέμα στα δικαστήρια, όσο ψηλά κι αν απαιτηθεί. Τα φίμωτρα και οι δικτατορίσκοι της πολιτικής ορθότητας που τα κρατούν, θα είμαστε ανάξιοι του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού αν περάσουν. Ότι αυτά γίνονται επί κυβερνήσεως που κάποιοι την αποκαλούν “συντηρητική” είναι βέβαια για γέλια. Όσο και το ότι το κόμμα που υποθήκευσε στους ξένους τη δημόσια περιουσία της χώρας για έναν αιώνα αυτοχαρακτηρίζεται “ριζοσπαστική αριστερά”…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νοτιοαφρικανὴ μὲ Aids ἐγέννησε Μυτιλήνη!!!
  15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΦΙΛΟΝΟΗ
  Σύμφωνα μὲ ἐγκυρότατες πληροφορίες, στὴν Μαιευτικὴ – Γυναικολογικὴ Κλινικήὴ τοῦ Βοστανείου Νοσοκομείου Μυτιλήνης στὶς 13 τοῦ μηνὸς ἐγέννησε μία νοτιοαφρικανῆ λαθρομετανάστρια μὲ AIDS!!! (προφανῶς δὲν εἶναι ἡ πρώτη φορὰ ποὺ ὑπάρχει τέτοιο κροῦσμα στὸ νησί… ἁπλὰ δὲν ἔτυχε νὰ γεννήσῃ ἐδῶ γιατί τὶς ἔστελναν Ἀθήνα).

  Ἡ γυναίκα νοσηλεύεται τώρα στὸ Τμῆμα Λοιμωδῶν καὶ εἶναι σὲ καραντίνα. Τὸ Λοιμωδῶν εὑρίσκεται δίπλα στὸ Παθολογικὸ Τμῆμα καὶ συνήθως ἔχει περιστατικὰ ὅπως φυματιώσεις, τώρα ἔχει καὶ τὸ Aids…
  Τυπικῶς βέβαια εἶναι ἕνα Τμῆμα ποὺ εἶναι πάντα σὲ καραντίνα.

  Ἀπ’ ὅτι ἔγινε γνωστὸ στὴν λαθρομετανάστρια εἶχαν δώση παραπεμπτικὸ γιὰ νὰ φύγῃ καὶ νὰ γεννήσῃ στὴν Ἀθήνα ὅμως τελικὰ δὲν ἔφυγε..

  Αὐτὴ τὴν στιγμὴ ἡ πλειοψηφία τῶν νεογνῶν εἶναι 9 μωρὰ ἀλλοδαπὰ καὶ 2 Ἑλληνόπουλα…
  Τρία δίκλινα δωμάτια καὶ ἕνα ἑξάκλινο εἶναι κατειλλημένα ἀπὸ λαθρομετανάστριες.

  Τὰ προβλήματα ποὺ ὑπάρχουν στὸ μαιευτικὸ εἶναι παρὰ πολλά… Οἱ γυναῖκες λάθρο ἔρχονται χωρὶς ἰολογικὸ ἔλεγχο… ἰατροὶ καὶ μαῖες δὲν γνωρίζουν ἂν ὅλες αὐτὲς πάσχουν ἀπὸ κάτι! Τὸ ἀπόγευμα καὶ τὴν νύκτα στὸ νοσοκομεῖο δὲν ὑπάρχει μεταφραστής, ὅποτε ἡ συνεννόησις γίνεται μὲ τὰ νοήματα… Οἱ ἐργαζόμενες βάζουν τὰ χέρια τους κυριολεκτικὰ στὴν φωτιά, διακινδυνεύουν τὴν ὑγεία τους…

  Δυστυχῶς δὲν βγαίνει κάτι πρὸς τὰ ἔξω… Δὲν συμφέρει σὲ κάποιους νὰ μαθευθῇ ἡ ἀλήθεια τῆς καταστάσεως ποὺ βιώνει τὸ νησί μας…
  Τὰ τριάντα ἀργύρια τῆς προδοσίας πολλοὶ τὰ ἠγάπησαν τελικά…
  Ὁμὰς Ἐρεύνης Μυτιλήνης
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, στο twitter, έδωσε το βιογραφικό της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με λίγα λόγια.
  Έγραψε:
  ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΗΜΙΤΗ ΨΩΝΙZΟΥΝΕ.

  Μου λένε, ΚΚΕ Εσ, μετά σημιτέϊκο ΠΑΣΟΚ, κολλητή Βενιζέλου, έτσι πιο πικρή η φλόμπα που έφαγε ο Βαγγέλας, περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα, φήμη έντιμης, αδέκαστης. Οι περί εθνικών απόψεις της άγνωστες. Πάντως μεγάλη κωλοπιλάλα στον ΣΥΡΙΖΑ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με δήλωσή της αντιτίθεται στην υποψηφιότητα της Προέδρου του ΣτΕ, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, από τον Πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτάκη.
  Αναλυτικά η δήλωση της: «Βασική αρετή του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι το δημοκρατικό φρόνημα, η πίστη στο Σύνταγμα και η υπεράσπισή του και φυσικά η αντίστασή του σε δελεαστικές προτάσεις ή πιέσεις να κάμψει τις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  Η κυρία Σακελλαροπούλου, κατά τις τελευταίες 22 ημέρες επέδειξε πλήρη διαθεσιμότητα να κάμψει τις βασικές αρχές λειτουργίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του κράτους δικαίου και να παραβιάσει τα δικαιώματα ενός ανθρώπου, του Αλεξάντερ Βίννικ, εξυπηρετώντας την πολιτική ατζέντα του κ. Μητσοτάκη και τις πιέσεις από πλευράς των Κυβερνήσεων ΗΠΑ και Γαλλίας.
  Απέδειξε έτσι ότι δεν διαθέτει αυτήν την βασική αρετή της ικανότητας αντίστασης σε αντισυνταγματικές πολιτικές πιέσεις. Κι ακόμη περισσότερο, εμφανίσθηκε διατεθειμένη στην πράξη να σύρει ολόκληρο το Συμβούλιο της Επικρατείας στην κατεύθυνση μιας εξόφθαλμα αντισυνταγματικής σκοπιμότητας, θυσιάζοντας όχι μόνον τα δικαιώματα και ενδεχομένως τη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά και την ίδια την έννοια και το περιεχόμενο του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας, καθώς και της διάκρισης των εξουσιών.
  Τη συγκεκριμένη εξέλιξη την είχα προβλέψει με δημόσια δήλωσή μου στις 24 Δεκεμβρίου 2019, την οποία παραθέτω πιο κάτω. Και με επόμενες δηλώσεις μου περιέγραψα όλα όσα διέπραξε η κα Σακελλαροπούλου, στους κρίσιμους χρόνους (9/1/20, 10/1/20).
  Η προταθείσα από τον Πρωθυπουργό ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέδρευσε στις 10/1/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση του Αλεξάντερ Βίννικ, την κατά γενική ομολογία σοβαρότερη υπόθεση των τελευταίων ετών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιμένοντας να την δικάσει άρον-άρον, κάμπτοντας κάθε εγγύηση δίκαιης δίκης. Μολονότι της υπεβλήθη αίτημα αναβολής και αίτηση εξαίρεσης, επέμεινε να προεδρεύσει και να διεκπεραιώσει την αποστολή. Η σημερινή της παραίτηση από τη θέση της Προέδρου του ΣτΕ αποδεικνύει πλήρως ότι διέπραξε, εν γνώσει της, κακοδικία και σήμερα προάγεται πολιτειακώς.
  Οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας, οι δικηγόροι, οι δικαστές, ας αντιδράσουν πριν να είναι αργά.
  Ζωή Κωνσταντοπούλου»…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στην Ελλάδα κατεβάζουν αφίσες για τις αμβλώσεις - Στην Ρωσία ο Πούτιν ζητά περισσότερα παιδιά.
  Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε την Τετάρτη μέτρα για την αύξηση του ποσοστού γονιμότητας των οικογενειών στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς τα ως αναγκαία για το μέλλον της Ρωσίας, αν και το κόστος για την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών αναμένεται να φθάσει στα 6,5 δις δολάρια αυτό το έτος, σημειώνει η αραβική Sky News.
  Ο Πούτιν είπε ότι η δημογραφική κατάσταση είναι «πολύ δύσκολη» και πρότεινε να πληρώνονται από κράτος οι οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά, να επιδοτούνται οι μητέρες στο πρώτο τους παιδί, να επιδοτούνται, επίσης, με σοβαρό ποσό οι πολύτεκνες οικογένειες και να προσφέρονται σε αυτές περισσότερες θέσεις δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς.
  «Το ιστορικό μας καθήκον είναι να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόκληση», πρόσθεσε ο Πούτιν, στην ετήσιο διάγγελμά του προς το έθνος, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γιατί ο Κ.Μητσοτάκης επέλεξε για ΠτΔ την Α.Σακελλαροπούλου: «Αφόπλισε» τον ΣΥΡΙΖΑ με μια ΑΡΙΣΤΕΡΗ επιλογή.
  Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα είναι η πρώτη γυναίκα ΠτΔ, όπως διατέλεσε και πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ και αυτό το γεγονός από μόνο του αρκεί για να προωθήσει την υποψηφιότητά της και να φέρει σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση.
  Δεν έχει άμεση σχέση με κανένα κόμμα χαίρει της εκτίμησης του συνόλου σχεδόν του πολιτικού συστήματος, ενώ στη διαδρομή της στο χώρο της Δικαιοσύνης έχει καταπιαστεί με ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τα ανθρώπινα δικαιώματα, το τέλειο δηλαδή «πολιτικώς ορθό» προφίλ για να παρουσιαστεί ως η ιδανική Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
  Βασικά με την επιλογή Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός αναγκάζει τον ΣΥΡΙΖΑ να «συρθεί» πίσω από την κυβερνητική επιλογή.
  Ο νυν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου ήταν αυτός που την είχε προτείνει ως υπουργός Δικαιοσύνης για τη θέση της προέδρου του ΣτΕ, οπότε η στήριξη της κυρίας Σακελλαροπούλου μοιάζει μονόδρομος για τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Εάν δεν την ψηφίσουν θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Ο Κ.Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» είπε: «Η εισήγησή μου θα είναι τέτοια που τα άλλα κόμματα θα πρέπει να κληθούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα την ψηφίσουν».
  Εάν πάλι την ψηφίσουν θα φανούν ότι ακολουθούν τις πρωτοβουλίες Μητσοτάκη.
  Πάντως πολύ δύσκολα στον ΣΥΡΙΖΑ θα πουν «όχι» γιατί τότε θα πρέπει να εξηγήσουν για ποιο λόγο επέλεξαν ως ικανή την κυρία Σακελλαροπούλου για την προεδρία του ΣτΕ, αλλά την απορρίπτουν για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
  Το ίδιο ισχύει και για το ΚΙΝΑΛ. Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μια υποψηφιότητα που δεν προέρχεται από την Κεντροαριστερά και η κυρία Σακελλαροπούλου πρόσκειται στην Κεντροαεριστερά.
  Δεν γνωρίζουμε (ή μάλλον γνωρίζουμε) τις θέσεις της στα Εθνικά θέματα, για την Μακεδονία, την Βόρειο Ήπειρο, τις εκτρώσεις, την αντικατάσταση του Ελληνικού λαού με λαθρομετανάστες κλπ.
  Το γεγονός ότι μια δικαστής και μάλιστα η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μετέχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφθονία φωτογραφιών με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη. Όσοι την γνωρίζουν, ξέρουν την αγάπη της για τον κινηματογράφο- στο προφίλ της έχει αναρτήσει πάμπολλες εικόνες από κλασσικές ταινίες όπως το Όσα παίρνει ο άνεμος ή το «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», που τείνει να γίνει κλασσική. «Η αναδρομή στο προφίλ της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι ακριβώς αυτό: μια σύγχρονη Ελληνίδα, μια γυναίκα με γεμάτη επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή. Pronews).
  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

   Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα (14 Δεκ 2018) τις προσφυγές Συλλόγων, κ.λπ. κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία». Όπως εξήγησε δεν μπορούν να ελεγχθούν δικαστικά, καθώς άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
   Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου) με τις υπ΄ αριθμ. 2615-2616/2018 αποφάσεις της έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις, δηλαδή η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς, συναίνεσε στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ.
   Και αυτό γιατί «συνιστούν καθεαυτές πράξεις διαχειρίσεως της πολιτικής εξουσίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και συνδέονται ευθέως με τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων της χώρας». Ως εκ τούτου, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «έχουν κυβερνητικό χαρακτήρα, μη υποκείμενες στον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ».
   Παρ΄ όλα αυτά, οι προσβαλλόμενες πράξεις μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε συνταγματικά προστατευόμενα ατομικά δικαιώματα ή σε πολιτικά δικαιώματα ή ακόμα να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις σε ιδιώτες. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να υπάρξουν ατομικές νομικές ενέργειες (αγωγές, προσφυγές, κ.λπ.) στα δικαστήρια.
   Ακόμη, η Ολομέλεια απέρριψε ως απαράδεκτους του υπόλοιπους ισχυρισμούς των προσφευγόντων, ενώ ένα μέλος της Ολομέλειας, ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Ποταμιάς μειοψήφησε, υποστηρίζοντας ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις υπόκειται στον έλεγχο του ΣτΕ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Όταν η μανδάμ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγραφε για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς...

   Η εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας συνέγραψε ένα κείμενο με αφορμή την επέτειο των τριάντα χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Κάνει λόγο για το κουράγιο των ανθρώπων που έριξαν το Τείχος, που ζητούσαν ελευθερία, αλλά διαπιστώνει μία στροφή προς το χειρότερο.
   Αναφέρεται στον Ευρωσκεπτικισμό, στο Brexit, σε οπαδούς «ανελεύθερης δημοκρατίας», σε «ακροδεξιούς» και σε αυτούς που υιοθετούν όρους όπως πατριώτης και παραδοσιακή οικογένεια. Μιλά για φαινόμενα λαϊκισμού και για μισαλλόδοξες απόψεις που ενοχοποιούν για όλα τα δεινά την «Ανοιχτή Κοινωνία». Με λίγα λόγια για όλα ευθύνονται οι «ακροδεξιοί», οι συντηρητικοί και οι πατριώτες. Όμως ήταν η επέτειος των τριάντα χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ποιοι όρθωσαν αυτό το Τείχος, μήπως όλοι αυτοί τους οποίους καταγγέλλει η κυρία Σακελλαροπούλου ή υψώθηκε μόνο του; Όχι η Αριστερά το ύψωσε το Τείχος. Η Αριστερά που εξακολουθεί και σήμερα να κυβερνά μέσω των μεταλλαγμένων ιδεών της και να δυναστεύει την Ευρώπη όχι πλέον με Τείχη αλλά με την «πολιτική ορθότητα». ...

   Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/otan-ypopsifia-ptd-aikaterini-sakellaropoulou-kindynos/ © www.elkosmos.gr
   Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μιλά για φαινόμενα λαϊκισμού και για μισαλλόδοξες απόψεις, ακριβώς όπως ο Σόρος στην «Ανοιχτή Κοινωνία», με την οποία προφανώς συνδέεται.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΘΗΛΥΚΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.
   Μια ανάρτηση που αναπαράγεται διαρκώς τις τελευταίες ώρες στο Facebook, αυτή της Ελένης Αναγνωστοπούλου, μας μυεί με ιδιαίτερο τρόπο στην προσωπικότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
   Υπογράφει ως μέλος του ανεξάρτητου φοιτητικού περιοδικού Νομικός Παλμός. Ακολουθεί η ανάρτηση:
   «Όταν ήμασταν ακόμα στο δεύτερο έτος της σχολής, περνώντας τη φάση «θεέ μου γιατί σπουδάζω νομική, θα πρέπει να υπερασπίζομαι πράγματα τα οποία απεχθάνομαι», γνωριστήκαμε με την κα. Σακελλαροπούλου κατά την προετοιμασία μίας ημερίδας του Νομικού Παλμού για το νομοσχέδιο της ιθαγένειας. Εξ αρχής έδωσε σε όλους μας την εντύπωση ενός εξαιρετικού επιστήμονα και συγκροτημένου ανθρώπου, με προοδευτικές αντιλήψεις. Ο τρόπος που υπερασπίστηκε τα αυτονόητα δικαιώματα ανθρώπων που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη χώρα μας, μας ενθουσίασε».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

 7. ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 1.

  Βαρύτατες καταγγελίες Ράικου κατά Παπαγγελόπουλου: «Ηταν ο ορισμός της παρεμβατικότητας».
  Κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» των αντιθεσμικών πρακτικών για τον έλεγχο εισαγγελικών λειτουργών, η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, στην κατάθεσή της απόψε, ενώπιον της ειδικής επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Τα όσα φέρεται να κατέθεσε η κυρία Ράικου, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.
  «Ο Παπαγγελόπουλος ήταν ο ορισμός της παρεμβατικότητας. Ήθελε να κατασκευάσω στοιχεία και μάρτυρες. Ήθελε πολιτικούς εδώ και τώρα», φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Ράικου η οποία κατήγγειλε ότι, καθώς αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, να διαβιβάσει στη Βουλή την υπόθεση Novartis, αφού δεν είχε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα, ξεκίνησε ένα σχέδιο ηθικής εξόντωσής της και δίωξης της από το Σώμα, «ένα συμβόλαιο θανάτου της», με αλλεπάλληλες πειθαρχικές έρευνες σε βάρος της και δημοσιεύματα που τη στοχοποιούσαν.
  Στην επιτροπή διαβιβάστηκε έγγραφο, από την εισαγγελία Διαφθοράς, με τρία εμβάσματα, σε λογαριασμό με δικαιούχους την Ελένη Ράικου και τον σύζυγό της γιατρό. Τα δύο είναι από τη Novartis. H κ. Ράικου, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει παρά μόνο το ένα από τα τρία εμβάσματα, χαρακτήρισε νόμιμο να παίρνουν μέρος γιατροί σε ερευνητικά προγράμματα και απέδωσε το έγγραφο στον κ. Παπαγγελόπουλο. «Η αξιοπιστία της κ. Ράικου έχει κριθεί», ανέφεραν απόψε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωναν ότι «η Ελένη Ράικου καλό θα είναι να απαντήσει για ποιον λόγο η Novartis κατέθετε χρήματα στο λογαριασμό της ιδίας και του συζύγου της. Επίσης καλό θα είναι να εξηγήσει γιατί, όταν παραιτήθηκε από προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς το 2017, χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis κορωνίδα των σκανδάλων, αλλά τότε δεν είπε τίποτα για τον κ. Παπαγγελόπουλο».
  Τρία εμβάσματα
  Προτού αρχίσει η κατάθεση της κυρίας Ράικου, οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής ήγειραν ζήτημα επιλεκτικής ανταπόκρισης της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στα αιτήματα διαβίβασης εγγράφων, που υποβάλλει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής ζήτησαν να ενημερωθεί, με έγγραφη διαμαρτυρία, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την πρακτική της κ. Τουλουπάκη.
  Στην Επιτροπή διαβιβάστηκε, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έγγραφο στα οποίο παρατίθενται εμβάσματα από τραπεζικούς λογαριασμούς φαρμακευτικών εταιρειών σε λογαριασμούς, με δικαιούχους τον Λάζαρο Καρνέση και τη σύζυγό του Ελένη Ράικου.
  Προκύπτει ειδικότερα:
  -έμβασμα από τη NOVARTIS PHARMA AG, ύψους 1.000 ευρώ, στις 15.12.2008, σε λογαριασμό που δικαιούχοι είναι ο Λάζαρος Καρνέσης και Ελένη Ράικου.
  -έμβασμα από τη ΝOVARTIS PHARMA AG, ύψους 1.000 ευρώ, στις 27.09.2011 σε λογαριασμό που δικαιούχοι είναι οι Λάζαρος Καρνέσης και Ελένη Ράικου.
  -έμβασμα της φαρμακευτικής εταιρείας ASTELLAS PHARMACEUTICALS AEBE, ύψους 3.000 ευρώ, στις 19.04.2014 σε λογαριασμό που δικαιούχοι είναι οι Λάζαρος Καρνέσης και Ελένη Ράικου.
  Η κ. Ράικου, καταθέτοντας απόψε στην επιτροπή της Βουλής, δήλωσε ότι αναγνωρίζει μόνο το δεύτερο έμβασμα, αυτό του Σεπτεμβρίου του 2011, και τόνισε ότι οι γιατροί έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε έρευνες. Φέρεται δε, να χαρακτήρισε το έγγραφο αυτό «δημιούργημα του Παπαγγελόπουλου».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 2.
   Η έρευνα για τη Novartis
   Στην κατάθεσή της, η οποία συνεχίζεται αύριο το πρωί, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις έρευνες που έγιναν για τη Novartis, την περίοδο που ήταν προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Ειδικότερα, φέρεται να κατέθεσε ότι:
   -μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, οι ΗΠΑ έστειλαν έγγραφο που αφορούσε συνέδριο το οποίο είχε γίνει στο Βερολίνο και μετείχαν 12 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας καθώς και εταιρείες, μεταξύ των οποίων η εταιρεία του διαφημιστή Εμμανουήλ Βουλκίδη και του αποθανόντος Παναγιώτη Μαυρίκου. Μετά τη διαβίβαση των στοιχείων από τις ΗΠΑ, δόθηκε εντολή στην τότε επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου για τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας που μετείχαν στο συνέδριο στο Βερολίνο είχαν σχέση με τον τομέα της τιμολόγησης φαρμάκων. Στη συνέχεια συγκροτήθηκε κλιμάκιο για την έρευνα τυχόν υπερτιμολογήσεων ενώ διενεργήθηκαν και κατ΄οίκον έρευνες σε 33 νομικά και φυσικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων και υπολογιστών.

   -Το Φεβρουάριο του 2017 επισκέφθηκε την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κλιμάκιο Αμερικανών, δύο Αμερικανοί Εισαγγελείς και οι βοηθοί τους- στο οποίο προτάθηκε η συγκρότηση κοινής ομάδας έρευνας. Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν την πρόταση. Τότε η Ελένη Ράικου κάνει αίτημα δικαστικής συνδρομής αλλά οι Αμερικανοί είπαν ότι δεν μπορούν να δώσουν αντίγραφα, έως ότου ολοκληρώσουν τη δική τους έρευνα.
   -στο πλαίσιο της έρευνας της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, επί θητείας της, βρέθηκε έμβασμα 28 εκατομμυρίων ευρώ. «Η χαρά μας ήταν μεγάλη», φέρεται να κατέθεσε η κ. Ράικου που πρόσθεσε ότι τα συνολικά εμβάσματα Novartis ήταν 118 εκατομμύρια ευρώ.

   Οι πιέσεις
   Μεγάλο μέρος της αποψινής κατάθεσής της, η Ελένη Ράικου αφιέρωσε στις φορτικές πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να διαβιβάσει στη Βουλή το φάκελο Novartis, αν και δεν είχε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Κατήγγειλε για «κοινή εκβίαση» σε βάρος της τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και για σχέδιο εκτέλεσής της με βραχίονα δημοσιεύματα που τη στοχοποιούσαν. Η κ. Ράικου φέρεται ειδικότερα να κατέθεσε ότι:
   -τον Φεβρουάριο του 2017, και ενώ η έρευνα ήταν σε αρχικό στάδιο, την επισκέφθηκε στο γραφείο της η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Η δημοσιογράφος την ρώτησε αν είχε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Μετά την αποχώρηση της δημοσιογράφου, την κάλεσε στο τηλέφωνο ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος την ρώτησε τα ίδια πράγματα. Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου την επισκέφθηκε ξανά τον Μάρτιο. Η δημοσιογράφος, εκτός των ερωτήσεων για το εάν έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ρώτησε ειδικά για τον Παναγιώτη Πικραμμένο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφέρθηκε σε off shore των κ.κ. Παναγιωτάκη και Βενιζέλου. «Εξεπλάγην. Της ζήτησα αν έχει στοιχεία να τα φέρει. Απέφυγε να φέρει οτιδήποτε», φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Ράικου. Λίγες ημέρες μετά, ακολούθησε και άλλο τηλεφώνημα από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης προς την κ. Ράικου.
   «Λίγες ημέρες αργότερα μου τηλεφώνησε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Με άσχημο τόνο, με ρώτησε γιατί δεν έστειλα την υπόθεση στη Βουλή. Όταν του είπα πως δεν έχω στοιχεία, μου είπε: έχεις και παραέχεις. Στείλε τα και θα τα βρουν οι παρακάτω. Του απάντησα ότι δεν είμαι αυτής της σχολής. Εκείνος τότε μου είπε: μείνε με τη σχολή σου και θα δεις τι θα πάθεις. Τότε ένιωσα για πρώτη φορά την κοινή εκβίαση σε βάρος μου. Αισθάνθηκα ότι το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση», φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Ράικου και πρόσθεσε: «όταν είδα και το πρωτοσέλιδο του Documento εναντίον μου, τον Μάρτιο του 2017, αισθάνθηκα τι θα πει συμβόλαιο θανάτου και πως είναι να είσαι θεσμικά απροστάτευτη. Μέσα σε φόβο και ανασφάλεια, έγραψα στις τρεις τα ξημερώματα την επιστολή με την οποία ζητούσα την αντικατάστασή μου. Επειδή είχα καταλάβει τι συμβαίνει, έδωσα την επιστολή αυτή στη δημοσιότητα. Από τότε ακολούθησε μια σειρά πειθαρχικών διώξεων».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

  2. ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 3
   -ενώ η έρευνα για τη Novartis βρισκόταν σε εξέλιξη, υπήρξε δημοσίευμα που τη στοχοποιούσε από την εφημερίδα Documento. «Κατάλαβα τότε πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου, επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αισθάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη», φέρεται να έχει καταθέσει η Ελένη Ράικου και ακόμη ότι «μετά την άρνησή της να ενδώσει, δηλαδή, να στείλει φάκελο στη Βουλή, χωρίς στοιχεία, και μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ξεκίνησε σειρά πειθαρχικών της διώξεων». Ακολούθησε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία» για υπόθεση η οποία σχετιζόταν με τον Γιάννο Παπαντωνίου και την είχε ερευνήσει και διενεργήθηκε νέα πειθαρχική έρευνα η οποία απέληξε με την απαλλαγή της. Απαλλακτικό ήταν, όπως είπε, το πόρισμα και άλλου πειθαρχικού ελέγχου της, για την υπόθεση του Δημήτρη Δασκαλόπουλου.
   Όπως μάλιστα φέρεται να κατέθεσε, κατά του απαλλακτικού πορίσματος άσκησε έφεση ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Και τότε όμως υπήρξε απαλλακτική απόφαση. Ακολούθησαν και άλλα πειθαρχικά, μεταξύ των οποίων και πειθαρχικό για τον σύζυγό της, και αυτά αρχειοθετήθηκαν. «Τα πειθαρχικά αποσκοπούσαν να κάμψουν το δικαστικό μου φρόνημα, για να με διώξουν από το Σώμα. Επί 2,5 χρόνια έδινα συνεχώς εξηγήσεις και καταθέσεις στον 'Αρειο Πάγο», φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Ράικου.
   -Το Νοέμβριο του 2017, και ενώ είχε παραιτηθεί από Προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, ο προϊστάμενος της στο τμήμα δικαστικών συνδρομών, την κάλεσε και της είπε ότι πρέπει να αλλάξει για το δικό της καλό. «Κατάλαβα, σας πήρε ο Παπαγγελόπουλος», του είπε. «Μου χαμογέλασε και μου απάντησε: δεν θα έκανα το χατίρι κανενός αλλά είναι για το καλό σου», φέρεται να κατέθεσε στην επιτροπή.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 4
   O Ρασπούτιν
   Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με βουλευτές-μέλη της επιτροπής, αναφέρθηκε και στον ρόλο του «Ρασπούτιν».
   -«Ο Παπαγγελόπουλος αυτοαποκαλούνταν Ρασπούτιν, από το 2005. Όσο ήταν υπουργός έστηνε δημοσιεύματα εναντίον αθώων ανθρώπων. Στόχος των συκοφαντικών δημοσιευμάτων ήταν να πλήξουν το κύρος μου και να ενισχύσουν την αξιοπιστία της κ. Τουλουπάκη. Ότι δήθεν εγώ προστάτευα πολιτικούς ενώ εκείνη έδινε στοιχεία», φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Ράικου και πρόσθεσε: «Τότε κάλεσα κάποιους δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ και τους ενημέρωσα για τον Ρασπούτιν εννοώντας φυσικά τον Παπαγγελόπουλο. Εκείνοι για να μην γράψουν το όνομά μου τα απέδωσαν σε «κύκλους της Ράικου». Εγώ τα είχα πει και έτσι καταχώρησα τον Παπαγγελόπουλο ως σκευωρό της ενεργούς πολιτικής. 'Αλλωστε, από το 2005, που ήταν προϊστάμενος στην εισαγγελία Αθηνών και συνυπηρετούσαμε, αποκαλούσε τον εαυτό του, ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος, Ρασπούτιν. Από τότε θυμάμαι να το λέει. Όταν ήταν υπουργός λειτουργούσε παραθεσμικά ο Παπαγγελόπουλος. Έστηνε δημοσιεύματα εναντίον αθώων ανθρώπων».
   -«Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε στην υπόθεση Novartis πολιτικούς, εδώ και τώρα! Αυτό ήθελε. Τελικά το κατάφερε με την Τουλουπάκη. Αυτό αποδεικνύει η ροή των γεγονότων. Όσα ήθελε να πέτυχε με την Τουλουπάκη», φέρεται να δήλωσε.
   -Η κ. Ράικου μίλησε και για άλλες παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου σε άλλες υποθέσεις. «Τον Ιανουάριο του 2017, μας διαβιβάστηκε αναφορά, με συνημμένο πόρισμα, του διοικητή της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής και τη δανειοδότηση σε εκατοντάδες επιχειρηματίες χωρίς να τηρούνται τα τραπεζικά κριτήρια. Ο Παπαγγελόπουλος με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να την κρατήσω και να μην προχωρήσω. Του είπα ότι δεν γίνεται», φέρεται να είπε η εισαγγελική λειτουργός και πρόσθεσε ότι και ο Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου της είχε εκμυστηρευτεί παρεμβάσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο.
   -Φέρεται επίσης να κατέθεσε πως δεν κατήγγειλε τον κ. Παπαγγελόπουλο, μόλις παραιτήθηκε, δηλαδή τον Μάρτιο του 2017, «επειδή στον 'Αρειο Πάγο, υπήρχε απόκλιση από τα συνηθισμένα που την έκαναν να νιώθει άβολα». Είναι χαρακτηριστική η φράση που αποδίδεται, από βουλευτές, στην κ. Ράικου, απόψε στην επιτροπή: «Που να αναφερθώ; Στην κυρία Δημητρίου, άμα πήγαινα, ήξερα τι θα γίνει. Η κ. Δημητρίου ταυτιζόταν με την κυβέρνηση. Γι΄αυτό δεν απολάμβανα τη θεσμική προστασία που χρειαζόμουν».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 5.
   Υπόθεση Novartis: Ο Παπαγγελόπουλος απαντάει στην Ράικου - «Οσα λέει είναι όλα ψέματα».
   Με ακόμη πιο αιχμηρό και οξύ τρόπο καταφέρθηκε κατά του πρώην υπουργού, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διάρκεια της κατάθεσής της στην Προανακριτική για τη Novartis η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.
   «Αφησαν το σκάνδαλο εκατομμυρίων για να εξολοθρεύσουν πολιτικούς αντιπάλους», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Ράικου, εκτοξεύοντας βαριές καταγγελίες, για δεύτερη ημέρα, κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
   Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, κληθείς να σχολιάσει τα όσα κατέθεσε εναντίον του η κυρία Ράικου, τόνισε χαρακτηριστικά «πως όλα είναι ψέματα».
   «Για τα μόνα συμβόλαια θανάτου που υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία είναι τα συμβόλαια που με υπερσυνταγογραφήσεις βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές δυστυχισμένων ασθενών και απομυζούν τους καταταλαιπωρημένους συγγενείς τους και το δημόσιο χρήμα για ένα χαρτζιλίκι», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.
   Και συνέχισε: «Οφείλει να διευκρινίσει: εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός και εγώ, πρώην εισαγγελέας, πρώην προϊστάμενος των εισαγγελέων, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΕΥΠ είμαστε ασύλληπτα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων».
   Η Ράικου μίλησε για «ομάδα Παπαγγελόπουλου»
   Την ίδια ώρα, η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς έκανε αναφέρθηκε και σε ομάδα Εισαγγελέων που φέρεται να είχε συστήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί όταν, εν αγνοία -όπως είπε- της τότε ηγεσίας του Αρείου Πάγου, πήγε να ανακρίνει στο Παρίσι τον Ερβέ Φαλτσιανί, αποκαλούμενο «πατέρα» της λίστας Λαγκάρντ.
   «Κατηγορεί ότι διευκόλυνα το ταξίδι Εισαγγελέων προκειμένου να συναντήσουν τον Φαλτσιανί για να εντοπίσουν τους εκατομμυριούχους Ελληνες φοροφυγάδες. Τιμή μου και καμάρι μου. Η Ράικου τι ζόρι τραβάει; Τους προστατεύει; Αλλη μία απόδειξη ότι από Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, στην πραγματικότητα ήταν και παραμένει… προστάτιδα της διαφθοράς. Με κατηγορεί ότι από το 2005 αυτοαποκαλούμαι «Ρασπούτιν» και ενεργώ ως «Ρασπούτιν». Για 13 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2018 που με κατήγγειλε, το έψαχνε στον «Ρασπούτιν» και διατηρούσε σχέσεις μαζί του;», διερωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 8. Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ (!) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
  Αναστάτωση επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και συγκεκριμένα στη Μαιευτική Κλινική αναφορικά με περιστατικό τοκετού που έγινε την παραμονή Χριστουγέννων.
  Η μητέρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είχε σύφιλη, κάτι το οποίο δεν είχε διαγνωστεί με αποτέλεσμα να εκθέσει τους εργαζομένους στο ενδεχόμενο μόλυνσης.
  Σύμφωνα με πληροφορίες του Larisanet, το περιστατικό μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο ΠΠΓΝΛ το οποίο εφημέρευε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την εισαγωγή του περιστατικού στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων. Αποτέλεσμα της αβλεψίας ήταν το περιστατικό να εισαχθεί για τοκετό, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να μην γνωρίζουν ότι είναι φορέας μεταδιδόμενου νοσήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας.
  Η αποκάλυψη του προβλήματος έγινε τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε πιθανότητα μόλυνσης.
  Χωρίς αντιδραστήρια το νοσοκομείο
  Ο πανικός που δικαίως κατέλαβε το προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό έγινε ακόμα χειρότερος από τη στιγμή που το ίδιο το νοσοκομείο αδυνατεί να παράσχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί. Και η αδυναμία έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν… αντιδραστήρια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Πρακτικά το νοσοκομείο στέλνει τους νοσηλευτές και τους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί!
  Σιγή ιχθύος από τη διοίκηση
  Αίσθηση προκαλεί τέλος το γεγονός ότι από τη διοίκηση τόσο της κλινικής όσο και του Νοσοκομείου τηρείται σιγή ιχθύος για το συμβάν, με το προσωπικό να κάνει λόγο για απόπειρα «κουκουλώματος» του περαστικού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Α΄ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ «ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ» ΑΛΛΟ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ, ΔΙΚΑΣΤΗ. http://dikastis.blogspot.com, https://ende.gr/
  ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΣΑΛΑΤΑ
  ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ
  ΘΛΙΒΕΡΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕ ΣΤΙΣ 20-12-2019
  Όπως γνωρίζετε , εδώ και ένα μήνα περίπου έχει ξεκινήσει μία αντιπαράθεση περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ του Χρ. Σεβαστίδη και Δ. Βερβεσό, πρόεδρο της συντονιστικής των δικηγόρων. Η αιτία, ένα έγγραφο της ΓΣΕΕ από το οποίο προκύπτει ότι τα συνδικαλιστικά σωματεία, θα προτιμούσαν τις εκλογές τους να τις διεξάγουν δικαστές, όπως ίσχυε πριν 3 χρόνια και όχι οι δικηγόροι, οι οποίοι κατ΄αυτήν ( ΓΣΕΕ) δεν παρέχουν τα εχέγγυα των δικαστών. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπήρχε κανείς λόγος να αφαιρεθούν τα σωματεία από τους δικαστές και ότι αυτό έγινε επί Υπουργίας Κοντονή , ως «αντίποινο» για την μεροληπτική στάση που κρατούσε κατά την γνώμη του η Ένωση σε διάφορα θέματα της επικαιρότητας, που αφορούσαν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ως προς την κυβέρνηση. Από το σημείο όμως αυτό μέχρι, χωρίς να γνωρίζει κανένας την πρόθεση του προέδρου της ένωσης, η οποία έγινε γνωστή το πρώτον στην Γ. Συνέλευσή μας, να μη στείλει πρόσκληση στον πρόεδρο του ΔΣΑ κ. Βερβεσό, όπως και σε κανένα δικηγορικό σύλλογο να συμμετάσχουν στο τυπικό μέρος της Γ. Συνέλευσης, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ξαφνιαστήκαμε και ανησυχήσαμε για το άσχημο αυτό κλίμα μεταξύ της Ένωσής μας και των δικηγόρων της Χώρας και γιαυτό, όπως είχαμε δικαίωμα, σύμφωνα με το καταστατικό μας, πέντε μέλη του ΔΣ, ήτοι Π Λυμπερόπουλος, Β. Πάπαρη, Ευσ. Βεργώνης, Δ. Φούκας και εγώ ζητήσαμε την σύγκληση εκτάκτου ΔΣ, πρώτον για να μας εξηγήσει ο πρόεδρος, πώς πήρε μόνος του αυτή την απαράδεκτη κατά την εκτίμησή μας πρωτοβουλία της μη πρόσκλησης των δικηγόρων και δεύτερον εάν ήταν εφικτό να εκδώσουμε μία ανακοίνωση προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των σχέσεων για το καλό όλων μας και της δικαιοσύνης ειδικότερα. Συνεκλήθη πράγματι στις 20-12-2019 το έκτακτο αυτό ΔΣ , από το οποίο απουσίαζε δικαιολογημένα μόνο η κ. Πάπαρη. Δεν μπορέσαμε όμως να καταλήξουμε σε ένα ενιαίο κείμενο και γιαυτό, όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, υπήρξε πλειοψηφία εννέα συναδέλφων και μειοψηφία άλλων πέντε συναδέλφων. Η πλειοψηφούσα ομάδα, που είχε την άποψη της εξομάλυνσης των σχέσεων με τους δικηγόρους αποτελείτο από τους : Λυμπερόπουλο, Νάστα, Σαλάτα, Βεργώνη, Φούκα, Στενιώτη, Βουλγαρίδη, Κομπολίτη και Γκαρά. Η κ. Πάπαρη με σχετική της επιστολή ετάχθη υπέρ της πλειοψηφίας. Η άλλη μειοψηφούσα ομάδα είχε την γνώμη της συνέχισης της αντιπαράθεσης με τους δικηγόρους και η οποία αποτελείτο από τους : Χρ. Σεβαστίδη, Χαρ. Σεβαστίδη, Μποροδήμο, Μαυρίδη και Ερμίδου.
  Αθήνα 27-12-2019
  Με τιμή
  Νικ. Χρ . Σαλάτας
  Γενικός Γραμματέας της ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Β΄ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ «ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ» ΑΛΛΟ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ, ΔΙΚΑΣΤΗ. http://dikastis.blogspot.com, https://ende.gr/
   ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡ. ΣΑΛΑΤΑ
   ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ
   ΘΛΙΒΕΡΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕ ΣΤΙΣ 20-12-2019

   Στη συνέχεια από όλους σχεδόν τους συμβούλους, πλην του Χαρ. Σεβαστίδη και Μποροδήμου, ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον πρόεδρο για την πρωτοβουλία του αυτή να μην καλέσει τον πρόεδρο του ΔΣΑ στην Γενική μας Συνέλευση , γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά από της ιδρύσεως της Ένωσής μας. Ήταν αδύνατον επί μία ώρα περίπου, που διήρκησε η αντιπαράθεση αυτή να κατανοήσει ο πρόεδρος ότι δεν είχε αυτό το δικαίωμα και ότι σε κάθε περίπτωση έπρεπε να τεθεί προς διαβούλευση στα μέλη του προεδρείου, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, καθότι μία τέτοια απόφαση ήταν πολύ σημαντική. Στο τέλος όταν πια διαπίστωσα ότι οι συνάδελφοι δεν μπορούσαν να τον πείσουν ότι η απόφασή του αυτή ήταν τουλάχιστον επιπόλαια, επενέβην εγώ, πιστεύοντας ότι θα τον έπειθα να καταλάβει το αυτονόητο, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον κάτι ανάλογο . Η πίστη μου αυτή εκπορεύτηκε από το γεγονός ότι είμαι το μεγαλύτερο στην ηλικία μέλος στο ΔΣ, ο δεύτερος σε ιεραρχία μετά τον κ. Νάστα και το κυριότερο ότι ήμουν πρωταγωνιστής μαζί με τον κ. Π. Λυμπερόπουλο της επιλογής του Χριστόφορου Σεβαστίδη, ως προέδρου του ΔΣ το 2016.
   Διαψεύστηκα όμως οικτρά. Όχι μόνο δεν επείσθη, αλλά με απεκάλεσε «νούμερο και καραγκιόζη». Μετά τη αντίδραση των λοιπών συναδέλφων για την συμπεριφορά του αυτή προς εμένα, διεκόπη βιαίως η συνεδρίαση του συμβουλίου, τρεις ώρες μετά από την έναρξή του.
   Οι υπόλοιποι συνάδελφοι, πλην της ομάδας του Σεβαστίδη, εμβρόντητοι παρέμειναν στον διάδρομο έξω από τα γραφεία της Ένωσης. Εγώ δε αποχώρησα αμέσως όντας βαθύτατα προβληματισμένος ….
   Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως καταλαβαίνετε, δεν υφίσταται πια το ενωτικό προεδρείο. Το ΔΣ της Ένωσής μας εκπέμπει την περίοδο αυτή μεγάλη τοξικότητα. Οι ημέρες αυτές οι γιορτινές, τουλάχιστον για εμένα, θα είναι ημέρες περισυλλογής. Θα συνεννοηθώ με την ομάδα μου και στη συνέχεια με τον εναπομείναντα εταίρο του κατ΄ ευφημισμό πλέον «ενωτικού προεδρείου» κ. Π. Λυμπερόπουλο.
   Βλέπετε ο άλλος εταίρος κ. Χρ Σεβαστίδης τράβηξε τον δικό του δρόμο, μοναχικό ή με συνοδοιπόρους, θα φανεί. Δεν μπορώ τώρα να γνωρίζω και έχοντας μάλιστα και την ιδιότητα του Γενικού γραμματέα, εάν θα είμαι ουσιαστικός και χρήσιμος σ΄αυτό το ΔΣ . Όταν μέσα στο μυαλό μου, αλλά και σ΄αυτό των συναδέλφων υποθέτω, καταλαγιάσουν όλα αυτά, θα πάρω τις αποφάσεις μου, με γνώμονα πάντοτε το καλό της δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Κατά τα λοιπά σας εύχομαι ειρηνική και ευτυχισμένη χρονιά.
   Αθήνα 27-12-2019
   Με τιμή
   Νικ. Χρ . Σαλάτας
   Γενικός Γραμματέας της ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 10. Τουρκία: Προς νέο ρεκόρ οδεύει το χρηματιστήριο εν αναμονή μείωσης επιτοκίου. Εμείς θα μείνουμε με την Σακελλαροπούλου στο χέρι.
  O γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης έχει βάλει σήμερα πλώρη και για νέο ρεκόρ, στην προοπτική ότι η κεντρική τράπεζα θα χαλαρώσει περαιτέρω την νομισματική πολιτική μειώνοντας περαιτέρω τα επιτόκια
  Ο δείκτης Borsa Istanbul 100 επανήλθε σε ανοδική τροχιά μετά από μια σύντομη παύση την Τετάρτη, κερδίζοντας έως και 1,1% στις 122.318,87 μονάδες. Οι τουρκικές μετοχές κάνουν ράλι καθώς οι φθηνές αποτιμήσεις έχουν προσελκύσει επενδυτές από όλο τον κόσμο σε μια εποχή που η όρεξη για ανάληψη ρίσκου έχει αυξηθεί στις διεθνείς αγορές.
  Η τελευταία στήριξη για τις μετοχές έρχεται από τη νομισματική πολιτική: Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια αναφοράς κατά 75 μονάδες βάσης. Από τον Ιούλιο η κεντρική τράπεζα έχει μειώσει τα επιτόκια κατά 1200 μονάδες βάσης (12 ποσοστιαίες μονάδες)
  Η ραγδαία πτώση των επιτοκίων έκανε λιγότερο ελκυστική την τοποθέτηση διαθεσίμων σε καταθέσεις και έδωσε κίνητρο σε επενδυτές και αποταμιευτές να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μετοχές – εξ’ού και τα εντυπωσιακά κέρδη του γενικού δείκτη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το μετρό της Αθήνας χρησιμοποιεί συσκευές τουρκικής εταιρίας που παράγει όπλα για τον τουρκικό στρατό.

   "ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ"
   Ο Φατίχ Γκιουντογάν - Γενικός Διευθυντής της εταιρίας ASIS CT (ASIS-Τεχνολογίες Πόλης) σε δήλωση που έκανε πριν από μερικές μέρες είπε πως το 20% του τζίρου της εταιρίας του, προέρχεται από τις εξαγωγές και μεταξύ άλλων είπε πως "για παράδειγμα, οι συσκευές που χρησιμοποιούνται στο μετρό της Αθήνας είναι δικές μας"!
   Αναρωτιόμαστε, ο κ. Καραμανλής που ενοχλήθηκε από την αφίσα υπέρ της ζωής, τα γνωρίζει αυτά;
   Εμείς να δεχθούμε πως τις παραγγελίες για τα μηχανήματα αυτά τις έδωσαν οι προηγούμενοι άχρηστοι.
   Τώρα όμως αυτός θα κάνει τίποτε για να σταματήσουμε να δίνουμε χρήματα σε εταιρία που παράγει όπλα για τον τουρκικό στρατό ;
   Κι επειδή αυτά μπορεί να φαίνονται ακραία σε κάποιους, ας δούμε μερικές διαφωτιστικές αναρτήσεις της εταιρίας αυτής στο Τουίττερ.
   Στη παρακάτω αναφέρονται τα εξής :
   Η ASIS Ηλεκτρονικά με τις λύσεις της στα πεδία της ψηφιακής ασφάλειας, της άμυνας και της Έξυπνης Πόλης, είναι μεταξύ των ηγετών όχι μόνο μέσα στην χώρα, αλλά και στο εξωτερικό.
   Υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο πρέπει να χρηματοδοτούμε μια εταιρία που παράγει αμυντικό υλικό για τον τουρκικό στρατό;
   Για ποιο λόγο να αγοράζουμε συσκευές για το μετρό από αυτή την εταιρία;
   Ζ.Π.


   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...